Orijinalini görmek için tıklayınız : uydu multifeed kurulumu yardım..
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
bu antenden kuracağım evime. fakat ortada lnb yok , merkez 13 derece olcaksa ortada lnb yok nasıl ayarlayacağız...
eski sitemimde merkez 13 lnbsine multifeed aparatı taktım direk buldum ama bu antende biraz farklı gibi yardımlarınızı detaylı anlatımlarınızı bekliyorum.
şuanda kulandığım sistem kendim kurdum aşağıdaki resimle aynı türden..
Only the registered members can see the link
Slm.Bird kardes ortaya yakin olan LNB lerin birini tamamen yanastir ve Hotbird uydusuna göre ayarla diger LNB leri hangi uydulari istiyorsan ona göre ayarlarsin.
İlk olarak burda LNB nin ortada olması önemli değil. Sen ilk olarak bu çanakta hangi uyduları izelmek istiyorsun onu bir yazarsan ona göre yardımcı olayım.. Ortaki LNB lerden bir tanesini sol ayda sağdakini izleyeceğin uydulara göre baz alıp anten ayarı yapabilirsin. Multifeed işinde düz sabit mantıkla hareket etmemek bu işin başlangıç kuralıdır.
şuanda multifeed sistemli 13 merkez 19-13-7 kulanıyorum.. 13 merkezli hotbird çanağım vardı, aparatı kendim aldım ve taktım 19 ve 7 yi çok rahat buldum..
bu yeni kuracağım çanakta 23.5-19-13-7 izlemeyi planlıyorum.. yukarıdaki anlattığım gibi merkezde lnb olmayınca kafam karıştı neye göre ayarlayacağız diye..
beaverss
23-07-2014, 03:44
Aynı anteni ben kullanıyorum anten gerçekten kaliteli ben şu şekilde ayarladım
merkez hotbird Eutelsat 9 Asra 19.2. Badr...
Only the registered members can see the link[/QUOTE]
teşekkür ettim hocam bu çok iyi oldu.. resimli olması işime çok yarar kayıt ettim resimleri çok sağolun..