Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyük skandal deşifre oldu!

bayram tv
27-07-2014, 20:19
Only the registered members can see the link

Dilencilerin kucağındaki bebekler neden sürekli uyur? Metro istasyonu yakınında yaşı tam olarak belli olmayan bir kadın oturuyor. Kadının saçı karışık ve kirli, başını kederli bir şekilde öne eğmiş. Yanında bir çanta duruyor. İnsanlar çantaya para atıyor. Kadının kucağında uyuyan iki yaşında bir bebek var. Bebek, kirli bir şapka ve kirli giysiler içinde habersizce uyuyor.

Yoldan geçen sayısız insan ona para veriyor. Kötü bir niyeti olduğunu düşünmeden, her zaman cebindeki son kuruşu ve üzerindeki son kıyafeti hayırlı bir iş yaptığını düşünerek vermeye hazır olan insanlar. Bir ay boyunca bir dilencinin yanından geçtim. Bunun çete kontrolünde bir aldatmaca olduğunu bildiğim için dilenciye para vermedim. Bir ay sonra dilencinin önünden geçerken aniden bir şey fark ettim… Her zamanki gibi pis bir eşofman giydirilmiş bebeğe baktım. Sabahtan akşama kadar kirli bir metro istasyonunda bir çocuğun bu kadar sakin durmasını garipsedim. Bebek uyuyordu. Ağlamıyordu, hıçkırmıyordu veya bağırmıyordu, sadece başını annesinin dizlerine gömmüş uyuyordu. Sevgili okuyucular, aranızda çocukları olan var mı? 1-2-3 yaşlarındaki bebeklerin ne sıklıkta uyuduğunu hatırlarsınız. İki veya en fazla üç saatlik( ardışık olmayan) öğleden sonra şekerlemesi yaparlar ve bu aralıklarla tekrar eder. Fakat ben bir ay boyunca dilencinin kucağındaki bebeği bir kere bile uyanık görmedim! Dilencinin dizlerine gömülü olan bebeğin yüzüne baktım ve içimde beliren kuşku daha da arttı. Gözlerimi bebeğe dikerek dilenciye sordum: “Neden sürekli uyuyor?” Dilenci beni duymamış gibi yaptı. Gözlerini indirdi ve yüzünü perperişan ceketinin yakasına sakladı. Soruyu tekrarladım. Kadın tekrar yukarı baktı. Ardından arkamdaki bir yere iğrenmiş bir şekilde baktığını fark ettim. Bas git, diye mırıldandı. Ben adeta çığlık atar gibi “neden sürekli uyuyor?” diye sordum bir daha.

Arkamdaki kişi omzuma elini koydu. Arkamı döndüm. Yaşlıca bir adam, tasvip etmeyen bir tavırla bana bakıyordu: “Ondan ne istiyorsun? Ne kadar zor bir hayat yaşadığını görmüyor musun?” Eh… Cebinden biraz para aldı ve dilencinin çantasına attı. Dilenci tevazu ve büyük bir keder ifadesi belirmiş yüz ifadesi takınarak istavroz çıkardı. Adam omzumdan elini çekti ve metro istasyonundan dışarı çıktı. Bu yaşlıca adamın eve gittiğinde, ev halkına metro istasyonunda gördüğü ruhsuz bir adama karşı fakir, perişan bir kadını nasıl savunduğunu anlatacağından eminim. Ertesi gün bir arkadaşımı aradım. Bu arkadaşım zeytin gibi gözleri ile Romen uyruklu komik bir adamdı. Eğitiminin sadece üç buçuk yılını tamamlamayı başarmıştı. Eğitimini tamamlayamaması, onun pahalı ve yabancı arabalarla şehrin sokaklarında gezinmesini engellemiyordu. Arkadaşımdan bu işin bariz bir şekilde organize edilmiş olduğunu öğrenmeyi başardım. Kullanılan çocukların ailelerden “kira”landığını veya en basit deyişiyle kaçırıldığını öğrendim. Bebeğin bütün gün uyuması için bu kişiler tarafından ona votka ya da uyuşturucu verildiğini de şaşkınlıkla dinledim. Tabii ki, çocukların vücutlarının böyle bir şok ile baş etmesi mümkün değildir, bu yüzden çocuklar genellikle ölür. En korkunç şey ise – bazen bu çocuklar “iş günü” içerisinde ölür. Ve sözde annenin akşama kadar kucağında ölü bir çocuğu tutması gerekir. Bu bir kuraldır. Yoldan geçenler torbaya biraz para atar ve bunun ahlaki ve doğru bir şey olduğuna inanır, bunun “yalnız” bir anneye yardım etmek olduğunu düşünür. Ama değildir. Ertesi gün aynı metro istasyonunda yürürken gazeteci kimliğimle konuşmaya hazırdım. Kadın aynı yerde oturuyordu ve kucağında dünkünden farklı bir bebek tutuyordu. Ona bu çocuğun belgelerini ve dünkü çocuğun nerede olduğunu sordum. Cevap vermedi. Fakat yanımdan geçen insanlar neden çocuklu ve yoksul bir dilenciye bağırdığımı sorup aklımı kaçırdığım imasında bulundular. Bunun üzerine metro istasyonundan bir koruma eşliğinde zorla çıkarıldım. Yapmam gereken tek şeyin polisi aramam gerektiğini biliyordum ve aradım. Fakat polis geldiğinde ortada ne dilenci ne de bebek vardı.

Eğer siz de sokaklarda çocuklarıyla dilenen kadınlar görüyorsanız, para vermeden önce bir kez daha düşünün. Para vermediğiniz takdirde sektörleşmiş bu tür kötü niyetli işler bir süre sonra bitecektir. Böylece çocukların votka ve herhangi bir ilaç verilerek kullanılmasına ve sömürülmesine de engel olacaksınız. Dilencilerin kucağında uyuyan bebeğe sakın şefkat ile bakmayın. Bu korkunç gerçeği görün! İşte artık bu yazıyı okuduğunuz için dilencilerin kucağındaki çocukların neden sürekli uyuduğunu biliyorsunuz.

Hikmet™
27-07-2014, 21:09
Gerçektende dilencilerin çocukları hep uyur bende merak içinde kalırdım. Meğersem bundan dolayıymış demekki

rselturk
27-07-2014, 22:24
Sevgili Bayram,
Bu güzel paylaşım için seni yürekten kutluyorum..Bu öylesine sosyal bir yara ki,salt bizde değil,gelişmiş-az gelişmiş tüm ülkeler de dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerinin baş belası bir sorunudur.
Bizde ise olayın boyutu biraz daha farklı:Ramazan ayı geldiğinde,konar-göçer dilencilikte başlar.Zaman zaman büyük kent belediyeleri bunları toplayıp kendi illerine gönderse de,araba değiştirip yarı yoldan geri dönmeyi başarırlar.Siyaset erbabı ise ekranlarda bol bol nutuk atar,ama iş eyleme geldiğinde ya görmezden gelir ya da potansiyel güdümlü seçmen olarak not defterine isim kaydını açar..Bu durum bugüne özgü bir hastalık değil,dünden bugüne kronikleşmiş bir olgudur.
İnsani duygularla dilenciye verilecek her kuruş,bu hastalığın yayılmasında en önemli etkendir.Lütfen sorumluluğunun bilincinde olan vatandaş gibi davranalım!...:wave::wave::wave::wave:
:

ozibo
28-07-2014, 00:46
ben şahsen bu güne kadar sokaktaki dilencilere para vermiş biri değilim ve vermeyi de hiç aklımdan geçirmedim.ancak çevremde olan ve ihtiyacı olduğunu bildiğim kişilere elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

cafi
28-07-2014, 01:54
bunu iki ay kadar önce facebook,ta okumuştum şok ilgimi çekmişti

aliharbiye
28-07-2014, 10:07
konu yorum mükemmel, dilencilerin taşıdığı çocuklarda sürekli uykudalar, çok iii teşhis. ama ben şu ana kadar hiç bir dilenciye para vermedim vermemde. toplumumuzun bir çoğu kafa olarakta sosyal kültür olarakta maalesef çok gerideler, siz dilencinin taşıdığı çocuğu merak ediyorsunuz? onunmu değilmi diye? ve yaşıyormu yaşamıyormu diye? ama etraftaki insanlar tarafında son derece yanlış sorgulanıp yanlış anlaşılıyorsunuz, ama doğrusunuda siz yapıyorsunuz, kimbilir dilenciler belkide polislerlede irtibatlı dileniyor olabilir. olur olur neden olmasın. peki polisler bu dilencilerin her türlü oyununu bilmiyorlarmı? konu çok önemli ve üzerine düşmek gerek, umuyorumki artık dünyada hiç bir çocuk kaçırılmaz ve istismar edilemez. ayrıca paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

uşaklı64
28-07-2014, 14:58
şimdi yeni bir adet çıkmış türbanlı bir kadın ve 17-18 yaşlarında bir erkek çocuğu ellerinde bebek arabası akşamları iftar sonrası ortaya çıkıyorlar ilahiler söyleyip insanların duygularını sömürüyorlar herkes balkonlardan para atıyor onlarda paraları cebe indiriyorlar yani sizin anlayacağınız bizim insanlarımızı kandırmak çok kolay nereden nasıl kandırılacaklarını iyi biliyorlar.

yildo
28-07-2014, 17:45
guzel bir konuya parmak basilmis dilencilere para veren biri degilim
geri bu dilencilik geri kalmis topluluklarda daha geçerli bizler dilencileri para verdigimiz muddetçe dilencilik hep olacak bizler hirsiz mali aldigimiz muddetçede hirsizlik hep olacak hirsizdan mal almasak hirsiz ihtiyaci kadarini çalacak çunki
çevrenizde fakir fukara insanlar kesinlikle vardir onlara yardim ediniz illada yardimmi etmek istiyorsunuz bir sokak kopegini veya kediyi doyurunuz onlarin doymus hali bile insani mutlu ediyor bu dilencilerin en iyi yaptiklari insanlarimizin dini duygularindan yararlanmalri bunuda iyi yapiyorlar

digix21
28-07-2014, 18:33
ülkemizde dilencilik profesyonel bir meslek haline gelmiş durumda..! siyasiler de yaptıkları icraatlarla insanların dilenmesine çanak tutuyor. yürüdüğüm kaldırımda 60-70 yaşında yaşlı ve ayağı sakat kadın yaz-kış demeden mendil açıyor. bu kadına yaşlılık veya sakatlık maaşı devlet tarafından kesinlikle verildiği halde yine de senenin 12 ayı mendil açıyor. böyle insanlar resmen insanların insani ve dini duygularını sömürüyorlar.bu yüzden şahsen,dilencilere 25 kuruş bile vermem..!