Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : LG Smart led tv uydu sorunu

major07
15-10-2014, 00:13
1 gün öncesine kadar lg marka smart led tvim tüm kanalları gösteriyordu.Ancak bugün sabahtan beri hiç bir kanalı göstermiyor sinyal yok diyor.Kabloları filan hiçbişekilde ellenmiyo ama durduk yere gitti kanallar

Fabrika ayarlarına döndürdüm türksat 4a ayarlarıyla tekrar arattım kanal bulamıyo sinyalde yok zaten dahili uydu alıcısını kullanıyorum.Merkezi antene bağlı televizyon.Sorun ne anlamış değilim.

Birde uydu kablosunun televizyona takılan kısmındaki konnektör ısınıyo normalmi acaba?

bayram tv
15-10-2014, 00:28
Isınması normal degil, farklı bir uydu cihazı takıp deneyin sinyal var ise tv,içindeki cihaz arızalanmış olabilir.

major07
15-10-2014, 10:30
teşekkürler bakıcam tekrar

Hikmet™
15-10-2014, 11:57
Konnektor kısmı ısınıyorsa muhtemelen kısa devre vardır. Sinyal problemide bundan kaynaklanabilir.

bird
15-10-2014, 12:17
merkezi sistemde sorun vardır..

major07
15-10-2014, 12:56
Konnektor kısmı ısınıyorsa muhtemelen kısa devre vardır. Sinyal problemide bundan kaynaklanabilir.

kısa devre derken televizyonun dahili uydusunda filanmı kısa devre vardır yoksa kabloyla alakalımı sorun televizyondaysa yetkili servisi çağırıcam lgnin yardımınız için teşekkürler

Hikmet™
15-10-2014, 14:31
kısa devre derken televizyonun dahili uydusunda filanmı kısa devre vardır yoksa kabloyla alakalımı sorun televizyondaysa yetkili servisi çağırıcam lgnin yardımınız için teşekkürler

Kabloda f konnektor bağlantısında yada duvardaki uydu prizinin bağlantısında kısa devre olabilir. Muhtemelen tv ye bağladığınız ucta kısa devre olabilir.

major07
15-10-2014, 15:14
Kabloda f konnektor bağlantısında yada duvardaki uydu prizinin bağlantısında kısa devre olabilir. Muhtemelen tv ye bağladığınız ucta kısa devre olabilir.

işten dönünce akşam bakıcam duvara bağlı olan konnektörede bakmıştım o soğukdu televizyondaki ısınmıştı dediğiniz gibi tv dekinde sorun galiba durumdan haberdar edicem sağolun.

major07
16-10-2014, 15:37
yayın tekrar geldi merkezi sistemde sigorta atmış galiba sitedeki görevliler baktı şuan tüm kanallar izleniyo ama tvdeki konnektörde eskisi gibi aynı ısınma devam ediyor normalmi acaba

Hikmet™
16-10-2014, 17:19
Isınma aşırı değilse sıkıntı olmaz. Şimdi benim tv ye baktımda küçük bi miktar ısınma var ama aşırı değil.

dadasnikof
16-10-2014, 17:31
kardes ager lg kullaniyorsan buyuk problemin var demektir

major07
16-10-2014, 18:33
Isınma aşırı değilse sıkıntı olmaz. Şimdi benim tv ye baktımda küçük bi miktar ısınma var ama aşırı değil.

normal demekki :D yardımlarınız için çok sağolun.

kardes ager lg kullaniyorsan buyuk problemin var demektir

Aynen aslında harici bi receiver almak lazım dahili uydusu pek iyi değil hatta hiç iyi değil söylenenlere göre ama yapcak bişi yok almış bulunduk :)

Volkan
16-10-2014, 19:28
uydu cihazlarının tunerlerindeki entegrelerden dolayı ısınma normaldır. Sonuç olarak metal ısıyıda çok iyi ilettiği için konnektörun ısnıması gayet normaldır.

Bu gibi konularda merkezi olan yerlerde komşularada sorduktan sonra sisteminizde oynama yapmanız daha iyi olur.