PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ufak uydu çanakları

Özgür Erge
08-12-2006, 23:42
sizde inanamıyacaksınız ama bu çanakları görünce şaşıracaksınız evin içinde bile çekiyo üç dört lnb bağlayabiliyosunuz daha neler neler aşğıdaki linkte
:46:

Only the registered members can see the link

Admin
08-12-2006, 23:48
entresan gercekten.

Volkan
08-12-2006, 23:49
ya abi vermiş olduğun siteye baktım ama adamlar bunu çatıya monte etmişler yada araçların dışına benim anlamadığım bunu içi yapısı nasıl normal otobüs üstlerine takılan alıcı gibi içinde otomatik hareket eden bir yansıtıcı varmı. Evin içinde çekilen fotoğraflar galiba tanıtım amaçlı. tam olarak anlayamadım ama sen biraz daha konu hhakkında bilgi verirsen. iyi olur paylaş9m için teşekkürler.

yakupowersky
08-12-2006, 23:49
bılgı ıcın tskler

ufuk
08-12-2006, 23:53
çok ilginç gerçekten..bilgi için teşekkürler

Özgür Erge
08-12-2006, 23:53
ya abi vermiş olduğun siteye baktım ama adamlar bunu çatıya monte etmişler yada araçların dışına benim anlamadığım bunu içi yapısı nasıl normal otobüs üstlerine takılan alıcı gibi içinde otomatik hareket eden bir yansıtıcı varmı. Evin içinde çekilen fotoğraflar galiba tanıtım amaçlı. tam olarak anlayamadım ama sen biraz daha konu hhakkında bilgi verirsen. iyi olur paylaş9m için teşekkürler.

dostum adamlar üretiyo ingilizce olduğu için içinde ne var bilmiyorum belkide bişey yoktur siteyi gördüm sizlerle paylaşmak istedim gerçekten harika çanaklar gerçi bizim türkiyeye ne zaman gelir bilinmez:( :(

Volkan
09-12-2006, 01:12
dostum paylaşımın için teşekkürler ben belki bir bilgin vardır diye sıordum. ama değişik bir buluş eğer kullanışlı ise birde türkiyede işe yararsa popiler olabilir.

ffhakan
09-12-2006, 01:18
Sitelerini inceledim ve okudum arkadaşlar. Adamlar design studio gibi çalışıyorlar. Bu antenlerin tasarımları ve telifi tamamen onlara ait. İddiaları; her yere uygun bir çanak anten tasarlayabilmek. Bence bunda şimdilik başarılıda olmuşlar... sizce? :)

Admin
09-12-2006, 01:20
Sitelerini inceledim ve okudum arkadaşlar. Adamlar design studio gibi çalışıyorlar. Bu antenlerin tasarımları ve telifi tamamen onlara ait. İddiaları; her yere uygun bir çanak anten tasarlayabilmek. Bence bunda şimdilik başarılıda olmuşlar... sizce? :)

Bencede başarılı olmuşlar:45:

gürün
09-12-2006, 01:50
Ben bu konuyu araştıralı bir yıla yakın olmuştu.Bu mini çanaklar Luneberg Mercek teknoloji ile yapılmişlardır.Bu mercekler Türkiye'de yoktur. Aşagıdaki linkte geniş ingilizce açıklama vardır.Kısmi Türkçe Çeviri
Luneberg Mercek teknoloji

Luneberg mercek bilimsel olarak bilinendir. Alışkın olur arttır Bir hedefin radar görülebilirliği onun kurulduğu. Için Örnek bir luneberg mercek yansıtıcıyla bir yelkenli gemi o Bir geniş gemi ya da bir hedef erkek arı olarak bir radar ekranda belir Bir uçak kadar geniş belirin

Bir luneberg Mercek eş merkezli küreselin bir sayısından oluşan küreseldir Dielektrik (trilens yansıtıcıların durumunda hemispherical kabuksuzlaşır kabuksuzlaşır. Her deniz kabuğu bir farklı yansıma ve kırılma açıları arasındaki orana sahiptir böylece bir giriş Bir noktaya bir hemen hemen eliptik patikaya sinyal kırılacak (1'e katıl) kürenin karşıki yüzeyi. Bir yansıtan madde Tekrar noktanın neden olduğu muhalefet bir sinyalın dönüşünde yerleştir Yönetimde tekrar küre ve dışarıda yoluyla eliptiksel kır Geldi

Bir luneberg Bir parabolik yansıtıcı şunu hariç tuttuğu için mercek çok yapar fakat (m) onun merkezi ekseni boyunca bir parabolik yansıtıcı etkilidir Luneberg mercek bir geniş menzilin üstünde bir etkili retroreflectordur Giriş melek şekildeki p "x"a pixi olarak bunun gibi örneğin 1. Bu saygıdaki yerine getirme pratikle teki kısıtlanır Yansıtıcı geometrinin kısıtlamaları

link::::: Only the registered members can see the link

ercanakman
09-12-2006, 01:52
aynı sitenin almanca versionu anlayan varsa bir baksın ..

gürün
09-12-2006, 01:55
aynı sitenin almanca versionu anlayan varsa bir baksın ..

Bu linkte ingilizcede var

gürün
09-12-2006, 02:02
Only the registered members can see the link ingilizcesi

gürün
09-12-2006, 02:05
Only the registered members can see the link Daha geniş anlatım.Luneberg Mercek teknoloji

gürün
09-12-2006, 02:07
Only the registered members can see the link Bu link teki dergidede Türkçe anlatım var.

plazma
09-12-2006, 09:43
dunyadaki her seyi ufalttilar canak antenler neden se hep ayni boy :o)

fravun
09-12-2006, 11:07
taktir etmek gerek ellerine sağlık usta

Hakan Gül
09-12-2006, 11:14
Çok ilginç şeyler.. Ellerine sağlık

ekrem956
09-12-2006, 11:18
selam,paylaşım için tşk. sağlıcakla.