Orijinalini görmek için tıklayınız : Aparatlarla uydu bulma ?
Merhaba arkadaslar bir konu hakkında sizden yardım rica ediyorum;
Elimde 3 adet 90 lık çanak anten mevcut bunları normalde;
13 Hotbırd
19 Astra
23.5 Astra
uydularına ayarlı olarak kullanmaktayım. Fakat ben bu 3 uyduyuda Aparatla tek çanakla izleyebilirmiyim?
Yada başka aparatlarla daha fazla uydu almayı planlıyorum bununla ilgili bana fikir ve olabilecek uydular konusunda yardımcı olurmusunuz....
Şimdiden teşekkürler....
Bulunduğunuz ilde 90 Cm lik antenle alınabilecek uyduları aparat yardımı ile sinyalde %10-15 kayıpla izleyebilirsizini.
Örnek vermek gerekirse 13 derecede hotbirde uydusunda 7 dereceyi aparatla alabilirsiniz. Daha sonra 5 dereceyide alabilirsiniz.. 5 dereceden daha fazla batıya giderseniz verim çok düşer yanı sabitlediğiniz uydunun sağında solunda 10 derece gibi oynama yapabilirsiniz.
Tabi burda önemli olan ilinizden alınabilen uyduların sinyal seviyleri. Normalde 90 lık çanakla zor izlenebilen frekansları alamayabilriisniz.
burda biraz denem yanılma yapacaksınız.
Bulunduğunuz ilde 90 Cm lik antenle alınabilecek uyduları aparat yardımı ile sinyalde %10-15 kayıpla izleyebilirsizini.
Örnek vermek gerekirse 13 derecede hotbirde uydusunda 7 dereceyi aparatla alabilirsiniz. Daha sonra 5 dereceyide alabilirsiniz.. 5 dereceden daha fazla batıya giderseniz verim çok düşer yanı sabitlediğiniz uydunun sağında solunda 10 derece gibi oynama yapabilirsiniz.
Tabi burda önemli olan ilinizden alınabilen uyduların sinyal seviyleri. Normalde 90 lık çanakla zor izlenebilen frekansları alamayabilriisniz.
burda biraz denem yanılma yapacaksınız.
Teşekkürler ilgin için konuyu duzellttim... Bu 3 uyduyuda elimdeki tek çanakla izleyebilirmiyim. uğrastım bayağı ama beceremedim....
beaverss
06-02-2015, 17:47
arkadaşım bunlar sana yardımcı olur umarım
Only the registered members can see the link
arkadaşlarım çalışmarınız şöyle olursa daha az sinyal kaybıyla başrı elde edilebilir..örneğin merkeze ASTRA 19.2e kenarlarada HOTBİRD 13 e ve ASTRA 23.5e aparatlamonte edilirse, çok daha iyi olur. kolay gelsin.
tesekkürler arkadaslar ilginiz için.
yarın sabahtan akşama kadar denicem bakalım ne olucak...
Sabahtan bu saate kadar çanaklarla uğraştım fakat tek tek ayarlamak zorunda kaldım aparatla hiçbir çanaktan sonuc alamadım...
yanlışlıkla 31.5 derecedeki uyduyu buldum hemen hemen butun kanallar var....
Lnb den büyük oranda fark ediyor eski yaklaşık 15 yıllık Goldmaster lnb ile mukemmel sonuc alıyorum ama ne yazıkki ondan 1 tane var oda su anda 23.5 derecedeki uyduda ve full...
yeni 5 tl lik lnb ler de de iş var ama o kadar değil mesela 23.5 deredeyi eski lnb de full aynı şekilde lnb değiştirince sinyal yok....
inşallah yarın devam bakalım ne olucak....
arkadaşım bunlar sana yardımcı olur umarım
Ben beceremedim ustad hiçbir canakta aparatla sonuc alamadım sinyal bile yakalayamadım....
barankay kardeşim buraya resim nasil ekleniyo bende resim eklicem arkadaşlara yardimci oluurm belki
Nasıl bulamadınız anlayamadım ama mesela 13 derecede sabti uydunuzda test yaptığını varsayalım.
13 derecedeki LNBnin arkasına geçtiğinizde örnek 7 derece yanı digiturk uydusu için LNByi solamı koydunuz yada sağamı. Normalde sağa koymanız lazım. Sağa koyduğunuz zaman aradaki boşluk 4 cm gibi olacak ve 13 derece lnb sinden biraz1 cm yukarıda olacak şekilde ince ayar yaparak mutlaka bulmanız lazım.
ben merkez 13 hotbirid aparatkati tekli lnb ile 7+5 dereceyi sorunsuz izliyorum
seyfi505050
09-02-2015, 12:27
Ben 13 ve 7 dereceyi izleyebiliyorum ama herhalde 5 dereceyi 7 derece ile beraber ayarlamak lazım havalar soguk balonda bu işle şimdilik ugraşamam biraz ısınsın havalar bir bakalım
Nasıl bulamadınız anlayamadım ama mesela 13 derecede sabti uydunuzda test yaptığını varsayalım.
13 derecedeki LNBnin arkasına geçtiğinizde örnek 7 derece yanı digiturk uydusu için LNByi solamı koydunuz yada sağamı. Normalde sağa koymanız lazım. Sağa koyduğunuz zaman aradaki boşluk 4 cm gibi olacak ve 13 derece lnb sinden biraz1 cm yukarıda olacak şekilde ince ayar yaparak mutlaka bulmanız lazım.
arkadaşım acaba doğrumu yazıyorsunuz ?aparatla almak istediği uyduyu çanağın arkasından baktığımızda tam ters tarafa koymalıdır yani bu sistemde sabit 13 derece çanağımız varsayarsak aparatı taktığımızda 7 dereceği almak için 13 derecenin soluna bağlanması gerekir bendede var var aparat merkez 19 derece aparat taktım 13 derece ve 7 derece çanağın arkasından baktığımızda soldadır yani normalinden ters yönde olmalıdır aparatla almak istediğiniz uydu bilginize aşağıdaki foto size bir fikir verebilir merkez 13 derece dir
zefoto:
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
arkadaşım acaba doğrumu yazıyorsunuz ?aparatla almak istediği uyduyu çanağın arkasından baktığımızda tam ters tarafa koymalıdır yani bu sistemde sabit 13 derece çanağımız varsayarsak aparatı taktığımızda 7 dereceği almak için 13 derecenin soluna bağlanması gerekir bendede var var aparat merkez 19 derece aparat taktım 13 derece ve 7 derece çanağın arkasından baktığımızda soldadır yani normalinden ters yönde olmalıdır aparatla almak istediğiniz uydu bilginize
Siz çanağın arkasından bakarsanız SOLA koyulması gerekiyor. LNB nin arkasından bakınca SAĞA . Yazdığımı tekrar okursanız farklı bir şey yazmadım. Ayar için mutlaka LNB nin arkasında olmak grekiyor.
Siz çanağın arkasından bakarsanız SOLA koyulması gerekiyor. LNB nin arkasından bakınca SAĞA . Yazdığımı tekrar okursanız farklı bir şey yazmadım. Ayar için mutlaka LNB nin arkasında olmak grekiyor.
evet doğru yazmışsınız sizde benim dikkatimden kaçmış neyse bu vesileyle her iki pozisyondan bakınca nerede olduğu açıkça ortaya çıkmış oldu
ŞRARSKOZ
09-02-2015, 18:05
2 yıl önce cok basit geliyodu bu işler aradan zaman gecince olmuyor
gec3nlerde hortbirti bulamadım üçlü aparatla
birazda atlanta hd androit var ondan kaynaklanıyo sinyal gec geliyo hizlı gezdigin zamanda
sinyal hiç gelmiyor suni vardı cok güzeldi