Orijinalini görmek için tıklayınız : Türksat Uydusundaki Korsan kanallar çığırından çıktı!
Korsan kanallar çığırından çıktı!
Korsan kanal furyasında iş çığırından çıktı. Sayıları her geçen gün artan ve hukuk tanımayan korsan kanallar ciddi mağduriyetlere yol açıyor
Yurtdışından kaçak göçek şekilde TÜRKSAT uydusu üzerinden yayın yapan korsan televizyon kanallarının sayısı oluşan boşluktan ve gerekli müdahalelerin yapılmamasından kaynaklı her geçen gün giderek artıyor. Bugün itibari ile sayılarının 50'yi bulduğu belirtilen korsan kanallar 24 saat hiçbir telif ödemeden onlarca filmi ücretsiz yayınlayarak haksız kazanca yol açarken, bununla da yetinmeyip utanmadan kanalların gün içerisinde yaptıkları pek çok yayını da çalıp olduğu gibi ekranlarına taşıyor.
SORUNUN TEMELİNDE PLATFORMLAR VAR
Söz konusu mağduriyetin temelinde ise, yurtdışından aldıkları yayıncı lisansı ile TÜRKSAT uydusu üzerinden düşük ücretlerle frekans kiralayan firmaların oluşturduğu platformlar yer alıyor.
İKİ FİRMA ÖNE ÇIKIYOR
Bu alanda ise Güç Dijital ile Digi Medya adlı iki platform ön plana çıkıyor. Aynı platform üzerinden çok sayıda kanalla yayına çıkabilen firmalar, ekranlarına aldıkları güvenilirliği olmayan reklamlarla dolandırıcılara da kapı aralıyor.
İSYAN ETTİREN YÖNTEM
Çok düşük meblağlar ile yayın yapan korsan kanalların ekranlarını doldurmak için izledikleri yöntem de isyan ettiriyor. Aldıkları reklamların yanı sıra günü doldurmak için pek çok kanalın yüklü paralarla teliflerini satın alarak yayınladığı yüzlerce Türk filmini 24 saat ücretsiz kaçak olarak yayınlayan korsan yayıncılar piyasadaki tüm kuralları da alt üst ediyor.
PROGRAMLARI DAHİ ÇALIYORLAR
Ancak işin daha da ilginç boyutu ise; söz konusu kanalların filmlerin yanı sıra utanmadan ulusal ve yerel kanalların ciddi paralar ile kendilerine özel olarak hazırlattığı onlarca programı kanalların logolarını kapatarak kendi ekranlarına taşıyor olmaları.
TÜRKSAT İZLİYOR
Televizyon yayıncılığı sektörüne ciddi anlamda zarar veren uygulamaya karşı TÜRKSAT'ın müdahale etmemesi de kafaları karıştırıyor...
''ÇARESİSİZ''
Yaşanan mağduriyetin merkezinde yer alan ulusal, bölgesel ve yerel lisanslarla yayın yapan TV kanallarının şikayetçi olduğu korsan yayıncılık karşısında film sektörü temsilcileri de çaresiz olduklarını belirtiyor.
İKİ KURUMA ÇAĞRI!
Sektör temsilcileri kendi zararlarından ziyade bu filmeleri yüklü parayla satın alan kanalların mağduriyetine dikkat çekerken, kanal temsilcileri ise RTÜK ve TÜRKSAT'ın bu yayınlara dur demesini bekliyor.
KANUN DA VAR
Çünkü Radyo Televizyon Üst Kurulu Kanunu'nun 8. ve 37. maddeleri yasadışı yayınların durdurulması ve haksız kazancın önlenmesi görevini tamamen kurula veriyor.
CEZA ALAN YENİ LOGO İLE ÇIKIYOR
Yeşilçam filmlerini, vizyondaki sinema yapımlarını, en büyük bütçeli belgeselleri ve televizyon dizilerini hiçbir telif ödemeden yayınlayan korsan yayıncılar yasal boşluklardan yararlandığı için bir türlü engellenemiyor. Uyarı ve kapatma cezası alan bu kanallar, başka bir firma ve başka bir logo ile birkaç saat sonra tekrardan yayına çıkabiliyor.
Kaynak HABER7
Vallaha ne yalan söyleyim TV'de bisey olmayinca bu kanallarin birinde mutlaka izlenecek bi Yesilcam/yabanci film buluyorum ve Allah razi olsun diyorum :8[1]:
Vallaha ne yalan söyleyim TV'de bisey olmayinca bu kanallarin birinde mutlaka izlenecek bi Yesilcam/yabanci film buluyorum ve Allah razi olsun diyorum :8[1]:
Adamlar reklamlarda cıgır actı her 15 dakikada bir 20 dakika reklam veriyorlar filmden falan birşey anlaşılmıyorki bu kanalların amacı milleti kazıklamak zaten
ben hepsini sildim bakmıyorum bile bu tür yayın yapan kanallara.
Adamlar reklamlarda cıgır actı her 15 dakikada bir 20 dakika reklam veriyorlar filmden falan birşey anlaşılmıyorki bu kanalların amacı milleti kazıklamak zaten
Onlara dua ettikten sonra Enigma2'de Werbezapper Plugini icat edene bol bol dua ediyorum. Ayarliyorum 15 dakikaya. Zaten Kemal Sunalin filmlerini ezbere bilyoruz. Atliyorum diger kanala baska sevdigim filmi oynuyor. Dedigim gibi, tvde gercekten baska bisey yoksa aciyorum sadece.
rselturk
22-05-2015, 00:08
Editör dosta,
Biliyorum "iki yanlış bir doğru etmez!" ama adamlar sanki haklılar...Bir ülkenin hem yerelde hem de ulusal düzeyde liderlik koltuğuna oturanlar kentleri süsleyen anıtlara bakıpta İçine tüküreyim ben böyle sanatın!" Ya da "Bu bir sanat eseri değil,UCUBE!" derse...Siyasette ise "farklı" olacağını vurgulayıp,ettiği yeminleri unutup yalanı besmele gibi sık kullanır olduysa...Birileri de kalkar "Kel başa şimşir tarak olmaz!"deyip,başı boş bırakılmış bir yayıncılık alanına kapıları tekmeleyerek girer...Dün yurt dışından toplanan yardım paraları içeride siyasi parti kurulmasına ve televizyon kanalı satın alınmasına olanak verirken nasıl samimi bir işbirliği içindeyseler,bugün de onun diyeti olarak yapılan bu korsanlığa göz yumuyorlar.(DENİZ FENERİ DAVASI)Bu hırsızlığın başı RTÜK gibi bir kuruma başkan yapılmadı mı?Bu zat hakkında soruşturma izni bile verilmeyerek önce emekliliği sağlandı,sonra da "zaman aşımından" davası düşürüldü..Türk Hukukunun içine düşürüldüğü açmazı görüyor musunuz? Hırsızları kollama,hırsızlığı örtbas etme!..Ne adına?Olmayan vicdan,olmayan iman ve Allah ile aldatma adına..Neremiz doğru ki,.......?:49857458::nono::
Editör dosta,
Biliyorum "iki yanlış bir doğru etmez!" ama adamlar sanki haklılar...Bir ülkenin hem yerelde hem de ulusal düzeyde liderlik koltuğuna oturanlar kentleri süsleyen anıtlara bakıpta İçine tüküreyim ben böyle sanatın!" Ya da "Bu bir sanat eseri değil,UCUBE!" derse...Siyasette ise "farklı" olacağını vurgulayıp,ettiği yeminleri unutup yalanı besmele gibi sık kullanır olduysa...Birileri de kalkar "Kel başa şimşir tarak olmaz!"deyip,başı boş bırakılmış bir yayıncılık alanına kapıları tekmeleyerek girer...Dün yurt dışından toplanan yardım paraları içeride siyasi parti kurulmasına ve televizyon kanalı satın alınmasına olanak verirken nasıl samimi bir işbirliği içindeyseler,bugün de onun diyeti olarak yapılan bu korsanlığa göz yumuyorlar.(DENİZ FENERİ DAVASI)Bu hırsızlığın başı RTÜK gibi bir kuruma başkan yapılmadı mı?Bu zat hakkında soruşturma izni bile verilmeyerek önce emekliliği sağlandı,sonra da "zaman aşımından" davası düşürüldü..Türk Hukukunun içine düşürüldüğü açmazı görüyor musunuz? Hırsızları kollama,hırsızlığı örtbas etme!..Ne adına?Olmayan vicdan,olmayan iman ve Allah ile aldatma adına..Neremiz doğru ki,.......?:49857458::nono::
Milletçe alkışlııyoruz :present::present: savcı muhalif medyayı susturmak için başvuruda bulunacagına bu kanallar vatandaşı kandırıyor onun için basvuran yok böyle bir ülkede yaşıyoruz :present:
bunların hangi işleri doğruda bu tv işleri doğru olsun üç beş bıyıklı toplanmış öleee bakıyolar işten anlamayan nerde yalaka varsa heryerde olduğu gibi rtük turksatta onlar var. onların olduğu yerde hertürlü usulsuzluk olur
yandaş kanalları sil, paralelci kanalları sil, bölücü kanalları sil, çabulcu kanalları sil, eeeeee geriye bu kanallar kalıyor bizde onları izliyoruz reklamlarıda sineye çekiyoruz artık (sanki diğer kanalların reklamları kısada)
8 yıldır DİGİTURK kullanıyorum açıkçası kullanm sebebimen biride bu. Reklam olayına gelecek olursak DİGİTURK Plus cihazımdaki kanal takip özelliği sayesinde başka kanalı izlerken reklamdaki kanalıda küçük bir ekrandan takip edebiliyorum.
aliharbiye
23-05-2015, 14:11
benim listede yoklar, hiç birinide izlemiyorum.
türk filmleri iyi oluyoda 20 dk bir reklam sinir bozuyor
Adamlar işin boyutunu iyice aşti şaban tv birde alay eder gibi inek logosu koymuşlar kanala. Sunal tv falan ne kadar isima rarsan var nasıl izin veriyorlar bu kanallara hayret birde 3 tane dini kanal cıkmış sürekli tgrt belgeselin yayınladığı filmleri ve samanyolunun yayınladıgı sırlar dunyası dizilerini surekli yayınlıyorlar kaçak olarak tabi
mavişehirli
01-06-2015, 05:24
arkadaşlar...korsan kanallar yabancı filimleri sansürsüz yayınlıyorlar rtük üzerinden korkmuyorlar örneğin geçenlerde rastgeldim güpegündüz actionbox euro televizyonunda cinsellik sahnesi orijinal haliyle yayınlandı...bilgilerinize sunarım...:)
arkadaşlar...korsan kanallar yabancı filimleri sansürsüz yayınlıyorlar rtük üzerinden korkmuyorlar örneğin geçenlerde rastgeldim güpegündüz actionbox euro televizyonunda cinsellik sahnesi orijinal haliyle yayınlandı...bilgilerinize sunarım...:)
Yurt dısı lisanslarla yayın yaptıkları için adamlar sorun etmiyor 2-3 tane kanalında bile ****** kadınlar var gece gunduz farketmiyor
sinan4242
02-06-2015, 18:48
Beyler bu yayinlari Turksat uzerinden yayinlamanin ücreti konusunda bilgisi olan var mi?
unalarman
02-06-2015, 18:51
Ey RTÜK;
Gözünü kulağını aç! Bu dolandırıcı ve sahtekar kanalların suç ortağı olma
2. dil kanalları var 40 kadar.hepsini sildim.bide hiç bitmeyen reklam kanallarını. 4çanak var ,arada bir haber izlerim,gerisi belgesel yabancı kanallar :)
mavişehirli
02-06-2015, 21:32
Ey RTÜK;
Gözünü kulağını aç! Bu dolandırıcı ve sahtekar kanalların suç ortağı olma
arkadaşım...rtükün allah cezasını versin ve yazıklar olsun kendinden lisans alan kanallar cezaya çarptırım korkularından filimlerin sevişme sahnelerini mozayikliyolar...!!!...korsan televizyonlar rtükten korkmuyolar dünya ülkelerinin lisanslarıyla yayın yapıyolar ve filimleri orijinal çekimleriyle yayınlıyolar...!!!...:warn:
Adamlar isimlerde sınıır tanımıyor artık rocky tv rambo tv şaban tv sunal tv malkocoglu tv yılmaz tv bir sürü nasıl isim değiştiriyorlar hayret gercekten rtük buna nasıl izin veriyor siz ikide bir isim değiştiriyorsunuz diye
Adamlar isimlerde sınıır tanımıyor artık rocky tv rambo tv şaban tv sunal tv malkocoglu tv yılmaz tv bir sürü nasıl isim değiştiriyorlar hayret gercekten rtük buna nasıl izin veriyor siz ikide bir isim değiştiriyorsunuz diye
Usta birde olaya iyi tarafından bakın adamlar yayınları sansürsüz, bipsiz ve kesiksiz yayınlıyorlar görüntüsü berbat ama sansürsüz ve korkusuz ben digiturk te kullandım dsmart ta kullandım ttnet tivibu da kullandım hepside yayınları sansürlerdi şuan hala öylemi bilmiyorum ama geçenlerde tivibu adrenalinde sahne kesintisi olarak sansür devam etmekte diğer kan sahneleri normaldi buğulama yada renk değiştirme yoktu ama yinede sansür vardı neyse bu platformlarda bulunan sinema kanallarındaki reklamlarsa çoğunluğu kendi reklamları ödediğim faturaya bakıpta aldğım hizmete baktığımda hiçbirisi haketmiyorlar ödediğim parayı şuanda bu forumda üye olan arkadaşların çoğunda server vardır açsınlar herhangi bir uydudan herhangi bir yabancı kanalı izlesinler eğer ingilizce anlıyorlarsa hiçbir kesintinin olmadığını anlarlar bizim ülkemizdeki ulusal kanallar ve aylıkçı platformların sinema kanalları sansürleri ve sahne kesmelerini kaldırmadıkları sürece bu tür kanallar çoğalacaktır ve bu korsan olarak adlandırılan kanalların sahipleri yakında birleşip kendi uydularını fırlatacaklar uzaya işte o zaman aç gözlü para avcısı aylıkçı platformlar görecekler günlerini :) rtük'e gelince onuda mübarek ramazan ayında allah'a havale ediyorum ve allah ile kulları arasına giren bütün mahlukatları yüce allah'a havale ediyorum.
Bu kanallar 100 taneden fazla hepsi kanal listemde son sıralarda ben bile merak ediyorum ne yayınlıyorlar diye bugun cinema one de geleceğe dönüş serisi vardı fulmaxta 2-3 gun önce recepivedik 4 vardı kanallar normalde iyi ama her 10 dakika bir 10 dk reklam giriyor bu reklamları 30 dk bir yapsalar yine seyredilir aslında ama işte yapmazlar normal reklam yok kanallarda çünki geçen maxi tv ve gala tv ye baktım sabahtan akşama kadar ömer coskun reklamları vardı
Aynen hocam 100 den fazla sadece birkaçı izlenebilir seviyede reklam olmasın diye kanalları yazmıycam ama cinemaone grubundaki cinemaone kanalıda dahil olmak üzere sayısı 6 yı bulan gruptaki kanalların yayın akışlarını çok beğendim diziler hariç diğer bütün yabancı filmler bu kanallar arasında dönüşümlü olarak yayınlanıyor bu kanalların tek sorunu aynı reklamı 15-20 dakika boyunca vermek ve kanalın sinema veya dizi yayınlandığı sırada ekranın herhangi bir köşesinde reklamları olması bu bazen kanalın ortasında da olabiliyor dev gibi bu kanalların izleyici çekme formülü basit aslında sinema veya dizideki tüm sansürleri bipleri kaldırıp öyle yayınlıyorlar ki sinemaların hepsi web sitelerinden indirilme işin garibide tek sansürü o web sitelerine uygulamaları :D sitenin reklamı çıktığında buğulama ile reklamı kapatıyorlar sanki biz bilmiyoruz siteden indirildiğini :) bu aralar tek bir kanalda sinema yayınlanırken hiç reklam yok iki gündür bu şekilde yayın yapıyorlar.
mavişehirli
30-06-2015, 14:30
arkadaşlar...cinemaone,setbox,western,actionboxeuro,dizibox,rocky ve rambo televizyonları özellikle dikkatimi çekiyor...dünyanın kaliteli yapımlarını yayınlıyorlar ve genellikle erotizim,korku,alkol,kumar,silah,uyuşturucu,gizli reklam ve küfür sahnelerini orijinal çekimiyle sansürsüz gösteriyorlar...reklamların aşırı gösterimi canımı sıkabiliyor fakat filimlerin sansürsüz gösterimi türkçe yayın üzerinden gerçekleşince seyrediyorum...:hat:
İsim değiştirip duruyorlar malkocoglu yerine kabus tv de gelmiş.Ayrıca diğer kanallarda euro d euro starda cıkan sahtakar yarışma programlarıda başlamış kanallar kanal değil milleti nasıl dolandırırız diye açıılmış sanırım
mavişehirli
10-07-2015, 16:16
arkadaşlar...korku kanalı kabus tv yayına geçmiş sürekli dünya ülkelerinin korku filimlerini yayınlıyor ekran üzerinde + 18 logosu ve filimin isimide yazıyor...:devilprv:
1 filmi izlettirmiyorlarki her 10 dakikada 1 cinsel ilaç reklamları 10 dk reklam 5 dakika film korsan kaçak filmde verseler bu kanallara bakılmaz denetleyen kurumda yok bunları işin garip tarafı
beaverss
28-07-2015, 23:48
1 filmi izlettirmiyorlarki her 10 dakikada 1 cinsel ilaç reklamları 10 dk reklam 5 dakika film korsan kaçak filmde verseler bu kanallara bakılmaz denetleyen kurumda yok bunları işin garip tarafı
para gelsinde patronlara nasıl gelirse gelsin mantık bu yadese sen ne izledin rahatsızmısın kimin umrunda işden sonra akşamleyin eve gelip tv başında 5 kuruşluk zevkimiz vardı önceden şimdi onunda içine ettiler...
mavişehirli
16-08-2015, 00:58
arkadaşlar...korsan yayınlarına yazıklar olsun zira şüpheli reklamları fena halde sıkıcı ancak özellikle yabancı filimlerdeki e r o t i z i m sahnelerini türkçe dublaj üzerinden mozayikleme yapmayıp yayınladıkları için hoşuma gidiyor...:8[1]:
Ve kanalların çoğu kapandı. Ben şahsen üzüldüm.
Buradan devam edelim Türksattan Kaçak Yayın Yapan Film Kanalları Uydudan Temizlendi - SupersatForum (Only the registered members can see the link)