Orijinalini görmek için tıklayınız : Türksattan Kaçak Yayın Yapan Film Kanalları Uydudan Temizlendi
Kaçak yayın yapan kanallar türksat tarafından kapatıldı korsan film yayınlayan reklam arası genellikle film yayınlayan bu kanallar rtük uyarısı ardından sinyalleri kesildi
Yayınları sonlanan platformlar
---------------------------------------------------------------------------------------
Digi Medya Paket 1 (12303 V) left Türksat 4A @ 42° East
---------------------------------------------------------------------------------------
Digi Medya Paket 2 (11794 H) left Türksat 4A @ 42° East
Güç Dijital Paket 1 (12265 V) left Türksat 4A @ 42° East
Güç Dijital Paket 2 (11824 V) left Türksat 4A @ 42° East
Güç Dijital Paket 3 (12685 H) left Türksat 4A @ 42° East
RTÜK'TEN KONU ILE ILGILI AÇIKLAMA
İzinsiz Yayınları İleten Platform Ve Altyapı İşletmecilerinin Yetkilerinin İptaline Yönelik Duyuru
İzinsiz yayınları ileten platform ve altyapı işletmecilerinin yetkilerinin iptali:
Bilindiği üzere 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 29. Maddesine göre yayın hizmetlerinin iletimi faaliyetlerine ilişkin uyulması gereken idarî, malî ve teknik şartlar Üst Kurulca belirlenir ve şartları yerine getiren kuruluşlara yayın iletim yetkisi verilir. Bu çerçevede, platform ve yayın hizmeti iletimi yapan altyapı işletmecileri, iletimini yapacakları yayın hizmetlerini Üst Kurula bildirmekle yükümlüdürler.
Anılan kanun ve yönetmelik hükümleri kapsamında yapılan denetimler sonucunda bazı platform işletmecilerinin iletimini yaptıkları yayın hizmetlerini Üst Kurula bildirmedikleri ve izinsiz yayınları ilettikleri tespit edilmiştir. Bunun üzerine söz konusu kuruluşlar yazılı olarak uyarılmış ve izinsiz yayınlara son vermeleri gerektiği bildirilmiştir. Ancak, uyarıya rağmen bazı Uydu Altyapı Platform işletmecilerinin izinsiz yayınların iletimine devam ettikleri belirlenmiştir.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun 9 Eylül 2015 tarihli toplantısında, 6112 Sayılı Kanunun 29.Maddesinin 3.Fıkrası ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Uydu Yayın Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince yükümlülüklerini yerine getirmeyen iki kuruluşun yayın iletim yetkisinin iptal edilmesine ve ayrıca kuruluşların TÜRKSAT uyduları üzerinden ilettiği yayınların iletiminin durdurulmasına, Oy Birliği ile karar verilmiştir.
Yapılan idari işlem, uydudan izinsiz olarak yayınları ileten platform ve altyapı işletmecilerinin yayın iletim yetkilerinin iptalinden ibaret olup, hiçbir şekilde Üst Kuruldan izinli olarak iletilen televizyon yayınlarını hedef almamakta ve bu yayınların Türksat A.Ş. üzerinden başka uydu platform ve altyapı işletmecileri tarafından iletimini engellememektedir. Dolayısıyla bazı basın ve yayın organlarında yer alan ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun farklı dil ve lehçelerde yayınları hedef aldığına ilişkin iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.
Kamuoyu ve ilgililerin dikkatine önemle sunulur.
RTÜK
Reklam arası film yayınlıyorlardı sansursuz şekilde ama bir kere olsun bu kanallarda filmin sonuna gelemedim cinsellik reklamlarıı kalitesiz ot reklamlarıı kumar telefon yarışmalarım yüzünden şahsen üzülmedim eksiklikte yok belki kendilerine ceki düzen verirler beleş film yayınlıyorlardı ve sıfır masraf ile milleti kandırma üzerine kurulu reklamlarla bir yere varmaya çalıştılar sonu bu oldu
arkadaşlar hangi korsan yayın veya hangi kaçak yayından bahsediyorsunuz araştırdınızmı düz bastı yazı yazıyorsunuz 2015 senesindeyiz nasıl olur varmı böyle bir sistem söylermisiniz bana transponder parasını ödemeden yayın yapılması imkanı yok vhf veya uhf vericimi sandınız uydu sistemini istediğinizde kafanıza göre sinyali vermeyi asılsız haberdir itibar etmeyin kaçak yayın veya korsan yayını kaç saat çalıştırırlar en fazla 1 saat kimse bu yazılara inanmasın açıklama bekliyoruz TÜRKSAT uydu yer istasyonundan böyle bişey mümkün değil
bu yazının altına bir yazı ilave edecem bu yazıyı sizlerin çoğu göremezsiniz yazdığım sitede bu site linkedin dir mademki bu kadar dağıtmak basitti cezalar yoktu birisi desin yazsın okuyalım aypi tv dahil
sizleri biraz bilgilendirmek istiyorum tv kartları üzeri bu sistemi her hangi bir tv kartı ile rahatlık ile yapa bilirsiniz tv kartlarından yapılmasının en önemli özelliği 1 tv kartı 1 tüner ile 1 transponderde kaç adet kanal varsa hepsidir aypi tv olarak uydu cihazları ile 1 tüner den bir transponderden 1 kanaldır ben işin aslını söyleyim aypi tv üzeri düşünmedim nedeni türkiyedeki internetin yavaş olmasındandır avrupada en küçük ülkede dahil 100 megabit duplex internet mevcuttur çok iyi bilirsiniz en üst düzey enigma 2 uydu cihazlarında dahil türkiyede 8 megabit internet gerektiğini söylerler fakat hiç kimse tam ekranda 82 ekran tv den bahsediyorum 3 megabit internetin dahil yettiğini bu test edilmiştir eyer istemiş olsaydım yine 2 tv kartı ile dahil yayın verilebilinirdi kanunlarımız müsayit olsaydı bir resim verecem sizlere bu resim server 2012 r2 üzeri tv kartlarının 4k ile 2 kanalın açıldığını gösteren birde çalışan programlar var dvbdream,progdvb,dvbvieri gibi server 2012 r2 üzeri dvbdream yapan kişiler dahil cevap verememektelerdir prog dvb üzeride çalıştırılmıştır onlarında haberi yoktur ve çalıştırılmıştır bunları bir görün istesek neleri yapabileceğimizin resmidir saygılarımla
Görüşlerine aynen katılıyorum kardeşim
arkadaşlar hangi korsan yayın veya hangi kaçak yayından bahsediyorsunuz araştırdınızmı düz bastı yazı yazıyorsunuz 2015 senesindeyiz nasıl olur varmı böyle bir sistem söylermisiniz bana transponder parasını ödemeden yayın yapılması imkanı yok vhf veya uhf vericimi sandınız uydu sistemini istediğinizde kafanıza göre sinyali vermeyi asılsız haberdir itibar etmeyin kaçak yayın veya korsan yayını kaç saat çalıştırırlar en fazla 1 saat kimse bu yazılara inanmasın açıklama bekliyoruz TÜRKSAT uydu yer istasyonundan böyle bişey mümkün değil
bu yazının altına bir yazı ilave edecem bu yazıyı sizlerin çoğu göremezsiniz yazdığım sitede bu site linkedin dir mademki bu kadar dağıtmak basitti cezalar yoktu birisi desin yazsın okuyalım aypi tv dahil
sizleri biraz bilgilendirmek istiyorum tv kartları üzeri bu sistemi her hangi bir tv kartı ile rahatlık ile yapa bilirsiniz tv kartlarından yapılmasının en önemli özelliği 1 tv kartı 1 tüner ile 1 transponderde kaç adet kanal varsa hepsidir aypi tv olarak uydu cihazları ile 1 tüner den bir transponderden 1 kanaldır ben işin aslını söyleyim aypi tv üzeri düşünmedim nedeni türkiyedeki internetin yavaş olmasındandır avrupada en küçük ülkede dahil 100 megabit duplex internet mevcuttur çok iyi bilirsiniz en üst düzey enigma 2 uydu cihazlarında dahil türkiyede 8 megabit internet gerektiğini söylerler fakat hiç kimse tam ekranda 82 ekran tv den bahsediyorum 3 megabit internetin dahil yettiğini bu test edilmiştir eyer istemiş olsaydım yine 2 tv kartı ile dahil yayın verilebilinirdi kanunlarımız müsayit olsaydı bir resim verecem sizlere bu resim server 2012 r2 üzeri tv kartlarının 4k ile 2 kanalın açıldığını gösteren birde çalışan programlar var dvbdream,progdvb,dvbvieri gibi server 2012 r2 üzeri dvbdream yapan kişiler dahil cevap verememektelerdir prog dvb üzeride çalıştırılmıştır onlarında haberi yoktur ve çalıştırılmıştır bunları bir görün istesek neleri yapabileceğimizin resmidir saygılarımla
Bu kanallar film şirketlerine telif hakkı vermiyorlar kaçak yayın yaparak resmen biz ödemiyoruz diyip ne varsa yayınlıyorlar sansur vs yok tamam biz açımızdan cok iyi bir olay sansur yok bedava film izleniyor buraya kadar problem yok zaten bu kanalları film şirketleri şikayet edip bu kanalların en sonunda kapatılmasına neden oldu turksatta parayı veren düdüğü çalar en son rtük karışmış zaten koskoca power tv sahibi bu gibi kanalları turkiyede nasıl kurupta yayıınlıyordu hayretler ötesi tum filmler zaten normal ulusal kanal ve şifrelilerden alınmaydı kimse kabul etmez bu durumu o yüzden kacak kanallar birde dagla gecer gibi sunal tv saban tv rocky tv hababam tv nereden cırt pıırt isim var bu reklam platformundaydı
bu konu telif hakları ile alakalı değil eyer telif hakları ile alakalı olsaydı rütük çoktan kapatırdı sorgusuz suhalsiz
bu konu telif hakları ile alakalı değil eyer telif hakları ile alakalı olsaydı rütük çoktan kapatırdı sorgusuz suhalsiz
Bu haberi okuyun Türksat Uydusundaki Korsan kanallar çığırından çıktı! - SupersatForum (Only the registered members can see the link)
2-3 ay önce ben açmıştım yine telif hakları-sansursuz yayın yapmaları-rtükten lisans almadan yayın yapmalat bir sürü nedenleri var
ilhanaktan
16-09-2015, 04:57
b encede cok ıyı olmus bır suru gereksız kanal vardı kım yaptıysa elıne sahlık
Biraz daha göz yumulsaydı Maçbox Ligboxeuro gibi bir kanalda lig maçlarını ücretsiz izlerdik.Kötü oldu :))
beaverss
16-09-2015, 07:11
kanal kapatmak sorunu çözmez yakında başka kanal ismiyle yeniden yayına başlarlar..yıllardır bu sorun zaten var..
mesele TÜRKSAT ve retürk işini tam yapmalı ve ön önemliside işin içinde siyaset ve kaydırma olmamalıdır..
unalarman
16-09-2015, 10:25
Gecikmiş bir karar olsa da uydu izleyicileri için memnuniyet verici.
aliharbiye
16-09-2015, 10:47
iyide test adı altında halen frekansta sinyal gelmektedir. yaşlı insanlar bu paketi hep istiyordu. olanlar onlara yeterde artar bile. rtük işini tam yapsında. adam gibi yapsın adam sigara içiyor kapat. adam bira içiyor kapat. adam bir argoya yakın bir şey söyleyecek kapat. o zaman bütün yayınları kapatsınlarda birden rahatlasalar. yazıklar olsun böyle yönetime böyle zihniyete.
sinema flimleri için kötü oldu. eski flimleri izlemek güzeldi. fakat çok reklam yapması biraz kötüydü açıkcası.:49857458:
aadevilaa
16-09-2015, 16:20
arkadaşlar bu kanalların gelme olasılıgı nedir buket listesinden kaldırcam'da tekrar aktif olurmu die dusunuyorum malum eklemesi zor oluyor.. test 1 2 3 .... gibi kanallar var sinyal'de var. gelmez mi dersiniz ?
ahmetakgun
16-09-2015, 16:55
Ellerine sağlık çok iyi olmuş.
HasBahCa
16-09-2015, 21:58
Bayağı kanal kapatmışlar
mehmetkarahanl
16-09-2015, 22:34
reklamı bol ve saçma reklamlarla izleme imkanına sıkıntı veren kanalların temizlenmesi iyi olmuş bencede
zaten kaç tane seyredilir kanal var ki ?
2. dil kanallarını temizlemişler.en çok ona sevindim...
çok geç kalınmış bir durumdu bu
ibrahim iz
17-09-2015, 21:10
bircok kişide bu kanaları soruyo bu kanalara bakanda cok muş.
nereden baksanız 150e yakın kanal gitti uydudan millet boşluk oluştu tabi reklam girince başka kanala geçip orada film izliyorlardı :)
pencere77
17-09-2015, 22:39
kapatıldığına sevindim
Ben gayet memnundum. Tv de bişey yoksa o kanallarda mutlaka izlenecek bişeyler vardi.
mavişehirli
18-09-2015, 15:27
merak ediyom artık bundan sonra uyduya korsan yayın katiyyen gelemezmi
Bugün 3 tane daha kapanmış. Kaldı Can Tv'yle Star-Sinem-A TV.
Ya TÜRKSAT ta SNG B Diye bir kanal buldum ama şifreli neden acaba ve ne yayın yapar bu kanal acaba şifresi çuzulurmu ve merak ettiğim maçları yayınlıyor acaba bilen varsa lütfen yardımcı olunuz ve şifre çuzulurse yazın bizde faydanalım
uydu3405
18-09-2015, 21:53
Korsan kanallar yine yayında.
dursun66
18-09-2015, 21:54
bazıları devam ediyor.......
digi medya mahkemeyi kazanmış 12685 h taki kanallar geri geldi
ibrahim iz
19-09-2015, 16:01
Ya TÜRKSAT ta SNG B Diye bir kanal buldum ama şifreli neden acaba ve ne yayın yapar bu kanal acaba şifresi çuzulurmu ve merak ettiğim maçları yayınlıyor acaba bilen varsa lütfen yardımcı olunuz ve şifre çuzulurse yazın bizde faydanalım
gezici canlı yayın yapan araclardan gelen sinyal.
AYGEZEGEN
19-09-2015, 16:28
Çok şükür en sonunda temizlemiş
mavişehirli
19-09-2015, 18:44
korsan yayınlar geriye dönmüş
huseyni4
20-09-2015, 02:04
RTÜK 9 Eylül 2015 tarihli toplantısında ,kanun ve yönetmeliğe aykırı olarak yayın yapan platformlardan Digimedia ve Güç digitalın yayın iletim yetkisini iptal etti ve bu platformların taşıdığı toplam 60 + 56 korsan TV yayınını durdurma kararı aldı.
Bu kanalların yayın lisansları ( U-TV) yurtdışından temin edilmektedir. Böylece RTUK denetimi ve RTUK reklam paylarından muaf olmaktadırlar. Süreçte kanalların hizmet aldıkları teleportlar arayıcılı ile bu lisansları ibraz etmemişler yada lisansları geçerli bulunmamıştır. RTUK kanundaki bu boşluğu ortadan kaldıracak yeni yönetmelik hazırlığına başladığı iddaa edildi.
Yayınları kesilen kanallar Ankara 12. İdare Mahkemesine başvurdu.Mahkeme davacı şirketin yayın iletim yetkisinin iptal edilmesinin 60 günlük sürede sağlıklı bir yargısal denetim sağlayamayacağı ve kararın uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği, olayın niteliği ve davanın durumuna göre davalı idarenin birinci savunması alınıp yeniden bir karar alıncaya kadar, teminat almaksızın, söz konusu işlemlerin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.Mahkeme ayrıca, RTÜK’ten savunma almak için de 10 gün süre verdi.
Bu durumda Digimedya ve Güç Digital firmalarına ait frekanslar yeniden aktif oldu.(Türksat42 °E 11794 H,11824V, 12265 V, 12303 V, 12685 H ) (19.09.2015)
bir de rezaletin diz boyu olduğu ve benim şahsen "canlı et pazarı" olarak nitelediğim izdivaç programlarına bir el atsalar çok iyi olacak..!
Lyon-1995
20-09-2015, 14:10
yahu arkadaşlar en çok şu gergedan boynuzlu olan reklam çıldırtıyodu.O boynuz bi taraflarını görsün inşallah...Böyle yayınlar kaldırılmalıydı zaten...
Kanallarin birkaci geri gelmis :459956:
Evet geri geliş yaptıllar
Buradaki herkes o kanalları izliyormuş! :bath:
Tabi filmler var şu reklamlar çok kutu ama yinede izlenecek turk sinamaları var klasik filmler kemal sunal olsun tarık hakan olsun
uydu3405
20-09-2015, 17:06
Yayınları kesilen kanallar Ankara 12. İdare Mahkemesine başvurdu.Mahkeme davacı şirketin yayın iletim yetkisinin iptal edilmesinin 60 günlük sürede sağlıklı bir yargısal denetim sağlayamayacağı ve kararın uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği, olayın niteliği ve davanın durumuna göre davalı idarenin birinci savunması alınıp yeniden bir karar alıncaya kadar, teminat almaksızın, söz konusu işlemlerin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.Mahkeme ayrıca, RTÜK’ten savunma almak için de 10 gün süre verdi.
Batıran çıkarsın çıkaramayan yansın
Gereksiz çöp kanallardı 360p yayın yapıyorlardı 10.dakika film 25. dakika reklam vardı birdaha türksat uydusunda böyle gereksiz çöp kanallara yer verilmesin..
Geri geldiler bravo hababam tv
RTÜK 9 Eylül 2015 tarihli toplantısında ,kanun ve yönetmeliğe aykırı olarak yayın yapan platformlardan Digimedia ve Güç digitalın yayın iletim yetkisini iptal etti ve bu platformların taşıdığı toplam 60 + 56 korsan TV yayınını durdurma kararı aldı.
Bu kanalların yayın lisansları ( U-TV) yurtdışından temin edilmektedir. Böylece RTUK denetimi ve RTUK reklam paylarından muaf olmaktadırlar. Süreçte kanalların hizmet aldıkları teleportlar arayıcılı ile bu lisansları ibraz etmemişler yada lisansları geçerli bulunmamıştır. RTUK kanundaki bu boşluğu ortadan kaldıracak yeni yönetmelik hazırlığına başladığı iddaa edildi.
Bu durumda Digimedya ve Güç Digital firmalarına ait frekanslar yeniden aktif oldu.(Türksat42 °E 11794 H,11824V, 12265 V, 12303 V, 12685 H
Dün gece hababam tv ve b&b kanallari yine gitmisti. Bugün kontrol edemedim.
bendede yok gitmisler heralde frekans degisti yada tum yok oldular bilemem
mavişehirli
21-09-2015, 21:35
12685 H 30000 firekansının sinyali kesilmiş...
bumerang gibi bunlar. fırlatıyorsun döne döne uzaklaşıyor,bir de bakıyorsun ki geri gelmiş..!
Hababam tv yine yok 365 geldi kanal s geldi ve aşopping tv Geldi star sinema a geldi Anadolu yurdum tv geldi can tv frekanslar işte 12034 v 27500 12303 v 27500 12540 H 30000 11977 H 27500
mavişehirli
23-09-2015, 18:56
arkadaşlar...telefonuma bugün enteresan mesaj geldi aynen şöyle yazıyo kampanya:rocky televizyonu izleyenlere noter huzurunda yapılan çekiliş sonucu 300 TL değerinde sürpriz koli ve milli piyango onaylı kazı kazan şans kartı kazandınız deyip mesajın sonunda telefon numarası yazıyo şimdi 12685 H 30000 firekansının sinyali kesik rocky rambo cinemaone korku tv paşa tv western actionbox euro vesayire korsan kanalları 12685 H 30000 firekansının üzerinden yayın yapıyolardı sinyal kesik olduğuna göre nasıl olurda böyle mesaj gönderiyolar şaşkınım sözde çekilişle armağan kutusu kazanmışım aceba içine neler koymuşlar kimbilir merak edip numarayı aramayı düşünüyom telefondaki bayan ne diyecek bakalım yalanmı söyleyecek beynimde soru işareti vardır forumdaşlarım zira daha önce henüz yayın varken televizyonda geçen altyazıdaki başka numaraya çağrı bırakıp kapatmıştım akabinde hemen bayan telefonumu arayıp içinde sözde cinsellik kuvvetlendirici geciktirici sıprey kemer kazı kazan kartı vesaire bulunan koli kazandığımı söylemişti fakat karşılığında aklımda kaldığı kadarıyla 60 liramı ne para ödeyeceğimi demişti telefonuma kargonun ptt üzerine geldiği mesajı gelince gidip kutumu alayım diye gittim fakat son anda şüphelenip vazgeçtim geriye iyade gönderdim çünkü kutunun içerisindekilere güvenemedim...bilgilerinize sunarım...:warn:
İyi yapmışsın gitmedi. Diye
Ve kanallar farkli isimlerle tekrar yayinda :459956:
mavişehirli
10-10-2015, 01:43
arkadaşlar...12685 H 30000 firekansı yeniden aktifleşmiş ve yeni yayına geçen televizyon kanalları görüntüye geçmişler...cinemax...fullaction...acinema...tarzmoda...thewest...maxim...fitbox...thebox..animalbox...7-24 arabesq...atlas...test...vesayire...filim,müzik,belgesel,moda,hobi,yarışma gibi çeşitli temalarda yayın yapıyorlar...bilgilerinize sunarım...:)