Orijinalini görmek için tıklayınız : Eutelsat 36A/36B uydusu hakkında
Eutelsat 36/A uydusunu ayarlamak için gerekli olan CİRCULAR LNB almayı düşünüyorum.benim için önemli olan HD yayınları alabilmek arkadaşlar.
Özellikle 12207 R 27500 Frekansını ayarlayabimek.bu frekanstan yayın alan arkadaşlar varsa bulunduğu konumla beraber yazarsa sevinirim..bu frekansı alamıcaksam LNB almayı düşünmüyorum zira..
Only the registered members can see the link
FORTUNE™
11-10-2015, 13:35
Trakya edirneden rus uydusunu alamıyoruz malesef cayna keşke açsa 8.çanağı da oraya kurardım...:)
Trakya edirneden rus uydusunu alamıyoruz malesef cayna keşke açsa 8.çanağı da oraya kurardım...:)
ok teşekkür.ben gene de kafaya taktım circular lnb şiparişi verdim uygun bir havada 120 lik ofsetle denicem bakalım..
bu resme göre 120 likle almam lazım..
Baldemir
11-10-2015, 21:32
Eutelsat 36/A uydusunu ayarlamak için gerekli olan CİRCULAR LNB almayı düşünüyorum.benim için önemli olan HD yayınları alabilmek arkadaşlar.
Özellikle 12207 R 27500 Frekansını ayarlayabimek.bu frekanstan yayın alan arkadaşlar varsa bulunduğu konumla beraber yazarsa sevinirim..bu frekansı alamıcaksam LNB almayı düşünmüyorum zira..
Selam ben bölge olarak batıda kalıyorum 36B rus uydusunu 150 lik çanak anten ile tüm tpleri almaktayım ama bu güne kadar 36A uydusundan ne yaptımsa sinyal alamadım.
Selam ben bölge olarak batıda kalıyorum 36B rus uydusunu 150 lik çanak anten ile tüm tpleri almaktayım ama bu güne kadar 36A uydusundan ne yaptımsa sinyal alamadım.
teşekkür hocam.forumda bu konuya baktım evet 36A da sıkıntı var..
beaverss çıkan frekansları yazmış,bu frekans var fakat sinyal kalitesi yazmayınca bu konuyu açtım.
LNB gelince denicem artık..ATLANTA shop tan şipariş ettim..
EUTELSAT 36A/36B uydusunu sakaryadan 120cm ofset çanak anten ile full yakaladım arkadaşlar..
36/A uydu sinyalleri daha kuvvetli %86
36/B uydu sinyalleri daha düşük %64 civarında
circular lnb ve 120 cm ofset çanak ve süpersatforum server ile uydu seyredilir arkadaşlar..
Baldemir
14-10-2015, 22:05
hayırlı olsun 36 derece zengin içeriğe sahip bir uydudur
sancaktar78
14-10-2015, 22:38
usta güzel olmuş.
bu lnb nin atlantada ayarını nasıl yaptınız.malum circuler lnb seçeneği y ok.
ilaveten kaç kanal alabildiniz
usta güzel olmuş.
bu lnb nin atlantada ayarını nasıl yaptınız.malum circuler lnb seçeneği y ok.
ilaveten kaç kanal alabildiniz
teşekkürler hocam..
lnb nin atlanta cihazındaki ayarı 9750/10750 olarak ayarlanması gerekiyor.bunu üniversal LNB olarak yapılırsa kanalların çoğunu bulmuyor.yaklaşık 230 kanal buluyor üniversal lnb de..fakat lnb ayarını 9750/10750 yapınca tüm kanalları buldu.
şu anda iki frekansta sorun yaşıyorum hassas bir ayar yaparsam olur sanırım.
birde gece sinyalllerde düşme oluyor..
hayırlı olsun 36 derece zengin içeriğe sahip bir uydudur
teşekkürler hocam.farklı kanallar var gerçekten.tam bakamadım işlerim vardı ayarladım kısa bir süre baktım müsait olunca hem hassas bir ayar yapıcam kanallarada bakarım artık..
Bu uyduyu suanda server ile izleyen arkadaslar:
Acaba İRDETO2 şifrelemesi Africa kanalları Supersportlar vs acıkmı acaba bilgi verebilirmisiniz....
Bu uyduyu suanda server ile izleyen arkadaslar:
Acaba İRDETO2 şifrelemesi Africa kanalları Supersportlar vs acıkmı acaba bilgi verebilirmisiniz....
Türkiye'den bu uydu Tricolor tv ile Ntv PlusHD paketlerini seyredebilirz.Africa paketi Türkiye'den almıyor..alsada serverda açık olduğunu sanmıyorum arkadaşım..
hotbord_34
15-10-2015, 11:38
teşekkür hocam.forumda bu konuya baktım evet 36A da sıkıntı var..
beaverss çıkan frekansları yazmış,bu frekans var fakat sinyal kalitesi yazmayınca bu konuyu açtım.
LNB gelince denicem artık..ATLANTA shop tan şipariş ettim..
ustam lnb kaç tl aldinız benim antenim 150 yer ist bayrampaşada bu uydudan bu lnb ile kaç tane kanal izlerim serverim var bg den ccam var tşk ederim
ustam lnb kaç tl aldinız benim antenim 150 yer ist bayrampaşada bu uydudan bu lnb ile kaç tane kanal izlerim serverim var bg den ccam var tşk ederim
slm arkadaşım.bu lnb kargo dahil 41 tl ye aldım.1.50 cm anten ile bu uyduda 450 ye yakın kanal var full alıcanı düşünüyorum..
hotbord_34
15-10-2015, 16:17
bu lnb yi diger uydulardadan yayın alınabiliyormu sorunsuz şekilde tşk ederim
bu lnb yi diger uydulardadan yayın alınabiliyormu sorunsuz şekilde tşk ederim
Eutelsatı36/A yı ararken bu lnb ile türksat uydusunu yakaladım ve görüntü test ettim.bu lnb ile başka uyduda çıktı doğrudur.
Bu uyduyu ayarlamak isteyen arkadaşlar PARABOL çanak anten kullanmanızı tavsiye ederim..OFSET çanakla gece sıfıra kadar düşen sinyal kayıpları PARABOL çanak antenle yaşanmıyor..
şu anda 120 lik PARABOL antenle ayarladım uyduyu.bazı frekanslara 120 cm yetmesede sıfır çekecek sinyal kaybı yaşanmıyor..
seyfi505050
09-11-2015, 09:33
Kayseriden kaçlık çanakla alabiliriz arkadaşlar
seyitcan
09-11-2015, 15:46
arkadaşlar anlamadığım normal uydularda sadece polarizasyon h/v olur bunda l/r var onu nasıl ayarlayacağız
arkadaşlar anlamadığım normal uydularda sadece polarizasyon h/v olur bunda l/r var onu nasıl ayarlayacağız
R= (V) VERTİKAL
L= (H) HORİZANTEL
seyitcan
19-11-2015, 11:50
R= (V) VERTİKAL
L= (H) HORİZANTEL
teşekkürler
ardafikret
05-12-2015, 11:46
Eutelsatı36/A yı ararken bu lnb ile türksat uydusunu yakaladım ve görüntü test ettim.bu lnb ile başka uyduda çıktı doğrudur.
hocam bendede atlanta hd box var ve circular lnb ile ankaradan bu uyduyu kurmayı deneyeceğim.uydu bulma cihazıyla sinyal bulmak için circular lnb ilemi sinyal araması yapıcam yoksa universal lnb ilemi?birde son olarak ben ankarada olduğum için 36/a uydusundan sadece yayın alabilirim sanırım.36/a yı ayarlamak için bana frekans söylermisin?
hocam bendede atlanta hd box var ve circular lnb ile ankaradan bu uyduyu kurmayı deneyeceğim.uydu bulma cihazıyla sinyal bulmak için circular lnb ilemi sinyal araması yapıcam yoksa universal lnb ilemi?birde son olarak ben ankarada olduğum için 36/a uydusundan sadece yayın alabilirim sanırım.36/a yı ayarlamak için bana frekans söylermisin?
özelden yazdım arkadaşım.kolay gelsin.
bu uyduyuayarlamak için;
150 cm çanak anten tavsiye ederim 120 likte olur fakat gece sinyal düşmeleri oluyor,circular lnb de lnb frekansı üniversal lnb değil 9750/10750 olarak ayarlanmalıdır.
36/A uydusu için 12207 R(Vertical) 27500 en yüksek sinyal seviyesiidir sakarya için.
ardafikret
05-12-2015, 12:38
özelden yazdım arkadaşım.kolay gelsin.
bu uyduyuayarlamak için;
150 cm çanak anten tavsiye ederim 120 likte olur fakat gece sinyal düşmeleri oluyor,circular lnb de lnb frekansı üniversal lnb değil 9750/10750 olarak ayarlanmalıdır.
36/A uydusu için 12207 R(Vertical) 27500 en yüksek sinyal seviyesiidir sakarya için.
teşekkür ederim hocam.bende size özelden cevap yazdım.
şimşek59
05-12-2015, 15:31
bu dereceye ocak 2016 da yeni uydu atılacak kapsama alanında değişiklik olurmu acaba ?
bu dereceye ocak 2016 da yeni uydu atılacak kapsama alanında değişiklik olurmu acaba ?
Putine bağlı ::)
erenlerli
05-12-2015, 17:20
motorlu çanakta circular lnb kullansak diğer uydulara anten döndüğünde sinyal alınabiliyormu? yoksa circular lnb sadece 36 derece içinmi.
motorlu çanakta circular lnb kullansak diğer uydulara anten döndüğünde sinyal alınabiliyormu? yoksa circular lnb sadece 36 derece içinmi.
Evet arkadaşım circular lnb sadece rus uydusu için diğer uyduları malesef alamazsın..
antalya için kaçlık canak lazımacaba
hassan ustali
16-01-2016, 23:37
antalya/kaş ilçesinden ntv plus ve hd kanallarını,tricolor paketini 36 a paket yayınlarını alabiliyorum
hassan ustali
16-01-2016, 23:38
antalya için kaçlık canak lazımacaba
120 offsetle 150 kanal geliyor,tricolor ve ntv plus paketinden,150 lik ideal bizim ilimi ziçin
bende ağlıklı alamadığım için 120 cm anten circular lnb ile başka uyduya çevirmek zorunda kaldım. üniversal lnb takıp 0.8 thora çevirdim....yer uşak...
okutucukemal
17-01-2016, 18:54
Arkadaşlar hataydan ben bu uyduyu alıyorum ama 150 lik çanaga iki lnb nasıl takarız hem rus uydusunu hem diger uyduları almak için nasıl bir yöntem kullanırız
hassan ustali
02-11-2016, 20:37
en son mesajı yazdığımdan beri ve yeni uydu atıldığından beri bu uydu için 180 lik mega çanak taktım..sonuç harika..çanak çapınız 150 cm den aşağı olmasın arkadaşlar
bakalım bende de cıkacakmı 150cm motorlu çanakla deneyeyım inşallah bulurum sonucu yazarım
ben samsunda yaşıyorum normal LNB ile bu uyduyu buldum frekans kalitesi %90 diyor normal yayın yapan kanallar için ,circular LNB almayı düşünüyorum server ile bu kanallar izleniyor mu acaba? yada ne kadarı açık bu kanalların
900 kanal buldum fakat şifreli cihazım nekt machina toplasan 50 kalanı ancak açıyor bu uyduyu çözen server varmı arakadaşlar
sefer_akgun
26-11-2016, 14:58
İzmir çanak cm kaç varmı
SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
i.incii arkadaşıma cevaben yazıyorum.bu uyduyu ayarlamak isteyenlerede faydası olur.
Kullandığım circular lnb resmini paylaşıyorum.36E uydusunda 36C ntvplus kanalları için 120lik anten yeterli geliyor 36B frekansındanda özellikle MATCH kanallarının olduğu frekanslar ise gündüz var gece yok.
36C de en iyi sinyal yakaladığım frekans 12399 v 27500
36B de ince ayarla 11823 v 27500 (match kanalları) %63 sinyalle yakalıyorum fakat gece bu frekans gidiyor.
Chronos1121
09-05-2017, 15:00
Merhaba arkadaşlar. Bu uyduyu Konya'dan yakalamak için ne kadar büyük bir çanağa ihtiyacım var acaba?
sy. cayna,, 90 çanakla alınabilirmi? is bahçelievlerden..lütfen..
sy. cayna,, 90 çanakla alınabilirmi? is bahçelievlerden..lütfen..
90 lık anten ilede denedim 36C frekansındaki frekansları full alırsın.36B deki frekanslardan sinyal alamazssın arkadaşım.
Nevzat-1979
11-03-2020, 17:31
Öncelikle merhaba, konuyu canlandırmış gibi olacağım ama, bu uydu için daha yeni circular lnb siparişi verdim. Bursa'dan 90 lık antenle sinyal alabilirim diye umuyorum. sağlıklı bir sinyal yakalarsam server ihtiyacımızda olacak. Var mı sorunsuz takılma donma olmadan izleyebileceğimiz server?
yaklaşık 1 senedir tv nin kendi uydu alıcısını kullanıyordum. Eşim Rus asıllı olduğu için bu rus uydusunu kurmak istediğimden emektar Atlanta hdbox ı tekrar kullanmaya başladım. Fakat bazı kanallarda ses var görüntü yok. ona bi çare var mıdır? ve olur da uyduyu ayarlar ve iyi de bi server bulursam buradaki kanallarda da ses var görüntü yok gibi bi sıkıntı olur mu? ( şu an yeni cihaz alamam)
son olarak da en güçlü frekans hangisidir ve Vertical-Horizantal nasıl yazılacak?
bilgisi olan arkadaşlardan destek beklemekteyim. teşekkür ederim.
Öncelikle merhaba, konuyu canlandırmış gibi olacağım ama, bu uydu için daha yeni circular lnb siparişi verdim. Bursa'dan 90 lık antenle sinyal alabilirim diye umuyorum. sağlıklı bir sinyal yakalarsam server ihtiyacımızda olacak. Var mı sorunsuz takılma donma olmadan izleyebileceğimiz server?
yaklaşık 1 senedir tv nin kendi uydu alıcısını kullanıyordum. Eşim Rus asıllı olduğu için bu rus uydusunu kurmak istediğimden emektar Atlanta hdbox ı tekrar kullanmaya başladım. Fakat bazı kanallarda ses var görüntü yok. ona bi çare var mıdır? ve olur da uyduyu ayarlar ve iyi de bi server bulursam buradaki kanallarda da ses var görüntü yok gibi bi sıkıntı olur mu? ( şu an yeni cihaz alamam)
son olarak da en güçlü frekans hangisidir ve Vertical-Horizantal nasıl yazılacak?
bilgisi olan arkadaşlardan destek beklemekteyim. teşekkür ederim.
server hizmeti için bu konumuza bakabilirsiniz Only the registered members can see the link
bu uydu ile ilgili hiç bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar yazabilirler
beaverss
09-06-2020, 23:12
Konya-dan 120cm ile 86 kanal geldi en yüksek tp %50
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)