PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mutfaktan Seçmeler Pratik bilgiler



beaverss
02-11-2015, 08:56
Mutfaktan Seçmeler Pratik bilgiler
PASTALAR


FRĐGO
Malzemeler
 1 kg süt
 14 çorba kasığı seker
 6 çorba kasığı un
 2 çorba kasığı kakao
 3 yumurta
 1 küçük Sana yağı
Yapılısı
Hepsi birden iyice karıstırılıp kaynatılacak. Yağı atesten indikten sonra karısımın içine
konup karıstırılarak eritilecek. Kalıplara dökülüp buzlukta durdurulacak. Donduktan sonra servis
yapılır (dilim dilim keserek).

beaverss
02-11-2015, 08:56
KARYAĞDI PASTASI
Malzemeler
 2 adet yumurta
 1 paket sana yağ
 3 fincan seker
 3 yemek kasığı karbonat
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Yeterince un
Yapılısı
Eritilmis Sana yağına yumurta, seker, kakao, vanilya, karbonat tozu ve yeterince unla
birlikte yumusak bir hamur yapılır. Yağlanmıs tepsiye yuvarlanıp (sekilli) koyup pisirilir. 1 bardak
seker 1 bardak suyla hazırlanmıs serbete bastırıp Hindistan cevizine batırılır.

beaverss
02-11-2015, 08:57
EKLER PASTA
Malzemeler
 1 su bardağı su
 100 gr. margarin
 1 çorba kasığı toz seker
 1 tutam tuz
 1 su bardağı un
 4 adet yumurta
Krema Đçin
 2 yumurta
 Yarım su bardağı toz seker
 1 çay bardağı un
 1,5 su bardağı süt
 YarımYapılısı
Su ve margarini bir arada ocağa koyun. Üzerine toz seker ve tuz ilave edin. Kaynamaya
baslayınca unu yavasça içine ekleyin. Top, top olmaması için unu eklerken aynı zamanda
karıstırmayı ihmal etmeyin. 7-8 dakika pisirip atesten alın. Bir müddet ılık olması için bekleyin.
Sonra 4 adet yumurtayı teker, teker kırıp hamura karıstırın. Hamur ne çok sert ne çok yumusak
olmalıdır. Hamuru krema torbasına doldurup, düz yuvarlak bir uç takın, hafif yağlanmıs tepsiye
yarım parmak uzunluğunda seritler sıkın. 200 derecelik fırında hafif pembelesinceye kadar pisirin.
Bu arada krema için gerekli tüm malzemeyi bir, bir tencereye aktarın sürekli karıstırarak krema
kıvamına gelinceye kadar pisirin. Hamurları ikiye kesip aralarına hazırladığınız kremadan
doldurun. Çikolatayı bir çorba kasığı margarinle birlikte eritip ekler pastaların üzerine sürün. Antep
fıstığını döverek isterseniz üzerine süsleyip servis yapabilirsiniz. bardak vanilya

beaverss
02-11-2015, 08:58
MĐLENYUM PASTASI
Malzemeler
 1 su bardağı krema
 150 gr. krem santi
 2 adet muz
 1 su bardağı Ponça ceviz
 15 adet kuru incir
Kek Đçin
 4 yemek kasığı kent pudra sekeri
 1 su bardağı un
 6 adet yumurta
 2 yemek kasığı sıvı yağ
Krema Đçin
 1 paket sekerli vanilya
 1 su bardağı un
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı toz seker
 1 yemek kasığı yumusak margarin

Kekin yapılısı
Yumurtaları seker ile çırpın, un ve sıvı yağ ilave edin. Yuvarlak kek kalıbına döküp 160
derecede ısıtılmıs fırında 45 dakika pisirin.
Kremanın yapılısı
Süt, seker, un, yumurta ve sekerli vanilyanın orta atesle karıstırarak pisirin, 150 gr. kabartılmıs
krem santiyi 3 yemek kasığı cevizi ezerek katın,
Pastanın yapılısı
3 esit parçaya böldüğünüz keke hazırladığınız kremayı her kata esit sürün. Kremanın
aralarına muz parçalarını yayın daha sonra pastayı krem santi ile kapatın. Pastanızı dilediğiniz
sekilde mevsim meyveleriyle süsleyerek servise sunabilirsiniz.

beaverss
02-11-2015, 08:58
PRENSES TATLISI
Malzemeler
 1 su bardağı toz seker
 2 çay bardağı un
 4 su bardağı süt
 1 çorba kasığı margarin
 1 paket vanilya
Sosu Đçin
 4 çorba kasığı kakao
 4 çorba kasığı pudra sekeri
 Yarım paket margarin
 1 adet yumurta
 Yarım su bardağı hindistan cevizi
Yapılısı
Tencerede un ve toz sekeri karıstırın. Sütü ilave edin. Orta hararetli ateste sürekli
karıstırarak göz göz olana dek pisirip soğutun. 1 çorba kasığı margarin ekleyin. Vanilyayla birlikte
çırpın. Sosu için yumurta, pudra sekeri ve kakaoyu karıstırın.Yarım paket margarini tavada eritip,
sosa ekleyin. Köpük Köpük olana dek çırpın. Kaselere ilk önce hazırladığınız kakaoyu kremayı
dökün. Üzerine kakaolu sosu yayın. Hindistan ceviziyle süsleyin.

beaverss
02-11-2015, 08:58
PAVLOVA
Malzemeler
 5 yumurta akı
 225 gr. toz seker ( 1su bardağı + 2 parmak seker)
 2 tatlı kasığı üzüm sirkesi
 3 tatlı kasığı nisasta
 1 paket vanilya
 Çilek veya muz
 1 paket santi
 Santiyi hazırlamak için 1 bardak süt
Yapılısı
Ön Bilgileri: Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır. Malzemeyi hazırlamak için fırın en
düsük ısıda ısıtılmalıdır. Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpınız. Azar azar toz
seker ilave ediniz. Seker eriyinceye kadar çırpınız. Seker ve yumurta akı islemi yaklasık 25 dk.
sürer. Katı bir köpük elde ediniz. Bu sekilde iken sirke, nisasta, vanilya koyunuz. 5 dk. daha
çırpınız. Tepsiye alüminyum folyo seriniz. Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan
yukarı doğru adeta tepe sekli vererek koyunuz. Daha sonra 150 cc. orta gözde 40 dk. kadar
pisiriniz. Fırın soğuyana kadar açmayınız pastayı alınız. Tabağa koyunuz. Üst kısmı çökmüs bir
görüntü olabilir. Bu kısma çilek veya muz yerlestiriniz. Üzerine 1 bardak sütle hazırladığınız santi
ile kaplayınız.

beaverss
02-11-2015, 08:59
PROFĐTEROL
Malzemeler
 Yarım Paket Margarin
 1 su bardağı su
 1 çimke tuz
 1 kesme seker
 4 yumurta
 1 su bardağı un
Sosu Đçin
 100 gr. margarin
 2,5 kahve fincanı un
 3 kahve fincanı
 1 kg. süt
 1 yemek kasığı kakao
 1 yemek kasığı vanilya
Yapılısı
Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz
ve seker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıstırılarak 5 dakika helva gibi
kavrularak pisirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp,
(her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir tatlı kasığı her seferinde suya batırılarak
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmıs tepsiye 2 cm. ara ile
dizilir. Önceden ısıtılmıs 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembelesinceye kadar hiç
açmadan pisirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.
Kremanın yapılısı
Margarin eritilir. Đçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine seker ilave edilir ve
karıstırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli karıstırılarak pisirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-
15 dakika çırpılır.
Profiterolün yapılısı
Daha önce pisen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kasıkla içine doldurulur.
Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kasığı kakao konur ve ocakta pisirilir.
Pisirilirken içine 1 paket çikolata atılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür.
Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.

beaverss
02-11-2015, 08:59
AMONYAKLI PASTA
Malzemeler
 1 fincan sana yağı
 1 fincan süt
 1 fincan seker
 2 yumurta
 Karbonat
 Bir çorba kasığı amonyak sodası
 Alabildiğince un
Krema Đçin
 1 kg. süt
 2 kasık un
 2 kasık nisasta
 2 yumurta sarısı
 1,5 bardak seker
 Vanilya
 ¾ paket sana yağı
Yapılısı
Malzemeler karıstırılıp hamur yapılır. Hamur 8 esit parçaya bölünür. Teker teker yarım
santim kalınlığında açılır. Orta derecede ısıtılmıs fırında tek tek üzeri pembelesinceye kadar
pisirilir. Krema malzemeleri karıstırılıp pisirilerek hazırlanır. Her kata krema sürülerek 8 veya 4
katlı pasta hazırlanır. (4 katlı yapılırsa kalan 4 tanesi daha sonra yapılmak üzere saklanır.) Arzuya
göre üzeri süslenip, buzdolabında bekletilip servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 09:00
SOSLU PASTA
Malzemeler
 4 adet yumurta
 2 bardak toz seker
 1,5 su bardağı süt
 1 bardak pirinç unu
 1 bardak un
 3 çorba kasığı kakao
 1 paket margarin
 1 paket kabartma tozu
Krema Đçin
 2 adet yumurta akı
 Yarım su bardağı toz seker
Yapılısı
Yumurtaları çırpma kabına alalım. Sekeri ilave edelim.Yumurtaları seker ile birlikte köpük
köpük olup beyazlasana dek çırpalım. Margarini eritip ılıtarak ekleyelim. Tekrar karıstıralım.
Elenmis unu pirinç ununu kabartma tozu ve kakaoya ilave edip cam tepsiyi yağlayıp hafifçe un ve
seker serpistirelim. Hamuru kalıba bosaltalım, 180 derece fırında pisirelim. Bir bardak soğuk süte
2 kasık sekeri karıstır. Soğuk sütü pisen pastanın üzerine gezdirelim. Yumurta aklarını mikserle
kor gibi olana dek çırpalım sekeri az su ile ağdalasana dek pisirelim. Đyice soğutup yumurta
aklarına ilave edelim. Kremayı pastanın üzerine bosaltıp kremanın pastanın üzerinde aldığı sekli
bozmadan buzdolabında bekletelim. Dilim çeyrek servis yapalım.

beaverss
02-11-2015, 09:00
ĐNCĐRLĐ PASTA
Malzemeler
 3 yumurta
 1,5 su bardağı seker
 3 kasık yoğurt
 2 kasık kakao
 1 tatlı kasığı tarçın
 1 paket kabartma tozu
 Alabildiğince un
 10 tane incir
Krema Đçin
 3 kasık un
 1 kasık nisasta
 4 kasık seker
 4 su bardağı süt
 1 kasık sana yağ
 1 paket vanilya
 Üzerine fındık
Yapılısı
Đlk önce incirleri ılık suda bekletin. Daha sonra incirleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Keke ilave ederken üzerine un dökün. Böylece incirler kekin her tarafına yayılır. Bütün
malzemeleri çırpıp yağlanmıs kalıba bu karısımı dökün. Önceden ısıtılmıs fırında keki pişirin.

beaverss
02-11-2015, 09:01
ALMAN PASTASI
Malzemeler
 3 su bardağı un
 1 su bardağı erimis margarin
 4 yumurta
 2 çay bardağı yoğurt
 1 çay bardağı seker
 1 paket vanilya
 1 yemek kasığı pudra sekeri (üstü için)
Krema Đçin
 2 yemek kasığı un
 1,5 çay bardağı seker
 1,5 su bardağı süt
 1 paket vanilya
 Limon kabuğu rendesi
 50 gr. margarin
Yapılısı
Yumurta ve sekeri mikser ile çırpın. Üzerine yoğurt, margarin kabartma tozu, sekerli vanilin
ve un ilave ederek çırpmaya devam edin. 26 cm. çapındaki yuvarlak yağlanmıs kek kabına dökün.
Önceden 1750C ye ısıtılmıs fırında 40-50 dakika pisirin. Baska bir yerde un, seker, süt, sekerli
vanilin, limon kabuğu rendesini karıstırıp pisirerek muhallebi kıvamında hazırlayın. Ocaktan
aldıktan sonra margarin koyup karıstırarak eritin. Pastayı ortadan ikiye kesip arasına iyice
soğumus kremayı yayın. Üstüne pudra sekeri serpin.

beaverss
02-11-2015, 09:01
HAVUÇLU PASTA
Malzemeler
 4 yumurta
 1,5 su bardağı seker
 Yarım su bardağı ceviz içi
 1,5 su bardağı rendelenmis havuç
 2 çay kasığı tarçın
 2 su bardağı un
 Kabartma tozu
Krema Đçin
 1 kilo süt
 2 çorba kasığı un
 1 çorba kasığı nisasta
 1 yumurta
 6 çorba kasığı seker
 Yarım paket Sana yağ
Yapılısı
Malzemenin hepsini karıstırıp, tepsiyi sana yağ ile yağlanıp un serpilir. Karıstırdığımız
malzemeyi içine döküp 150 derecede ısınmıs fırında pisirilir.
Kremanın Yapılısı : Bütün malzeme karıstırılıp ocakta çocuk maması seklinde
karıstırılarak pisirilir. Pisirmis olduğumuz pastanın üzerine dökülür. Ve soğuduktan sonra servis
yapılır.

beaverss
02-11-2015, 09:02
ELMALI PASTA
Malzemeler
 5-6 adet elma
 Yarım bardak seker-tarçın
Muhallebi Đçin
 3 su bardağı süt
 2 yemek kasığı un
 4 yumurta sarısı (akını ayır)
 1 yemek kasığı margarin
 Tuz
Yapılısı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, içine yarım su bardağı seker katıp pisirin,
soğuyunca 1 tatlı kasığı tarçın ilave edip kare borcam tepsiye yayalım. Muhallebisini hazırlayıp
elmaların üzerine koyalım. En üstüne 4 yumurta akı, biraz tuz kar haline gelene dek mikserle
çırpıp bu karısımı da muhallebinin üzerine dökelim. 200 derecede pisirip servis yapalım.

beaverss
02-11-2015, 09:02
LOR PASTASI
Malzemeler
 750 gr. tatlı lor
 2 su bardağı pudra sekeri
 1 yumurta
 1 paket vanilya
 200 gr. yumusak vanilya
 1 su bardağı ılık süt
 45 adet sade kare bisküvi
Yapılısı
750 gr. loru bir çatal yardımıyla iyice ezin, üzerine 2 su bardağı pudra sekerini dökün, bir
müddet dinlendikten sonra mikserle iyice çırpın. Macun kıvamına gelince 1 yumurta, 1 paket
vanilya ve 200 gr. yumusak margarini ilave edip iyice çırpın. Bisküvileri eni üç boyu bes tane
olarak folyo üzerine dizin. Bu islemi bisküvileri ılık süte batırarak yapın. Arasına hazırladığınız
harcı sürün. Bu islemi üç kez tekrar edin. Folyoyu kullanarak piramit seklini verin. Daha sonra
buzlukta bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

beaverss
02-11-2015, 09:02
KÜLAHLI PASTA
Malzemeler
 175 gr. margarin
 2 yumurta sarısı
 2 fincan su
 2 fincan pudra sekeri
 1 paket kabartma tozu
 Yeterince un
Kreması Đçin
 Yarım kg. süt
 1 küçük margarin yarısı (Krema pismeye yakın konulur.)
 1 yemek kasığı un
 1 paket vanilya
 1 su bardağı seker
 3 çorba kasığı kakao
Yapılısı
Margarin eritmeden malzemenin hepsi karısacak. Alabildiği kadar un koyup yumusak
hamur yapılacak. Hamur ince olarak açılacak seritler halinde ince ince kesilecek hamur seritler
önceden yapılmıs olan külahlara sarılıp pisirilecek. Pistikten sonra külahların hamurların içinden
çıkarılarak yapılan krema pastanın içine doldurulacak ağzına fındık ezilip konulacak. Üzerine
vanilyalı pudra sekeri serpilecek buzdolabında muhafaza edilecek.

beaverss
02-11-2015, 09:03
KAKAOLU KEK PASTA
Malzemeler
 4 yumurta
 3 kasığı kakao
 1 paket margarin
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 su bardağı süt
 2 su bardağı seker
 2/5 su bardağı un
Puding Đçin
 1 lt. süt
 ½ paket margarin
 3 yemek kasığı kakao
 ½ su bardağı seker
 4 yemek kasığı nisasta veya pirinç unu
Yapılısı
Yumurta sekerle çırpılır. Margarin ocak üzerinde hafifçe eritilir. Süt ilave edilip unu
karıstırılır. (Unun içine vanilya, kabartma tozu, kakao karıstırılır.) Sonra bu karısım malzemenin
üzerine dökülür iyice çırpılır. Tepsi yağlanıp fırına sürülür. Pisirme süresi 30-35 dakikadır.
Pastamız pisirilince fırından alınır. Bir kenarda soğuması beklenir. Soğuduktan sonra üzeri bir
bardak ılık süt ile ıslatılır. Bu arada bir yandan da pastamızın bir kenarda kreması (puding)
hazırlanır.
Pudingin Yapılısı : Bu malzemeler bir tencerede iyice karıstırılıp ocak üzerinde kısık ateste
pisirilir. Hafif soğuduktan sonra kekin üzerine dökülür.

beaverss
02-11-2015, 09:03
KUBBELĐ PASTA
Malzemeler
 4 adet yumurta
 1 su bardağı seker
 1 su bardağı un
 1 paket kakao
 Yarım paket kakao
Kreması Đçin
 1 paket kako
Yapılısı
4 Yumurta ile sekeri çırp unu, kakao, kabartma tozu ekle. Orta boy kek kalıbına dök. 200 C
derecede yarım saat pisir. Fırından çıktıktan sonra keki ikiye böl kalın kısmı çukur kaba yerlestir. 1
kg. süte unu, yağı, sekeri, vanilyayı karıstırarak pisir muhallebi gibi olunca atesten indir. Çukur
kaba yerlestirdiğiniz kekin içine dök, öbür kekin azını kapat kenarlarını kes. 1 gün buzdolabında
beklet, ertesi gün, çikolatalı sosu yap kalıptan keki çıkarıp üzerine dök. Pasta hazır.

beaverss
02-11-2015, 09:03
JÖLELĐ PASTA
Malzemeler
 3 limon suyu
 1 su bardağı seker
 1 su bardağı ile eritilecek
 1 poset krem santi
Yapılısı
Krem santi 1 bardak su ile karıstırılacak. 1 bardak limon jölesi 2 bardak sıcak su ile
eritilecek. Sonra malzeme karıstırılıp dolaba konularak dondurulur.

beaverss
02-11-2015, 09:04
CEVĐZLĐ PORTAKALLI RULO PASTA
Malzemeler
 4 yumurta
 ½ su bardağı seker
 1 su bardağı kırılmıs ceviz
 1 çay kasığı tuz
 Bir miktar pudra sekeri
 1 su bardağı tepeleme un
 ½ kabartma tozu
Kreması Đçin
 1 paket krem santi
 1 su bardağı soğuk süt
 1 su bardağı toz seker
 Portakal kabuğu rendesi
 2 yemek kasığı portakal suyu
Yapılısı
Ön hazırlık olarak, krem santi soğuk süt ile çırpılır, ayrı bir kapta, seker portakal kabuğu
rendesi ve suyu karıstırılır daha sonra krem santi ile karıstırılıp buzdolabında bekletilir. 4 yumurta
sarıları bir kapta yarım su bardağı seker ile iyice çırpılır. Beyazları da ayrı bir kapta 1 çay kasığı
tuz ile çırpılır. Daha sonra bunlar birbirine karıstırılıp, ceviz, un, kabartma tozu eklenip karıstırılır
ve yağlı kağıt konup yağlanmıs tepsiye dökülüp, önceden ıslatılmıs fırında orta rafta 15 dakika
pisirilir (150-160 °C). Hafif pembelesince fırından çıkartılan kek yağlı kağıtla birlikte rulo yapılır ve
buzdolabındaki krem santi çıkartılıp rulo açılıp krema üstüne sürülüp tekrar rulo yapılır. Üzerine
pudra sekeri serpilen pasta buzdolabına konulup soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 09:04
BĐLMECE YAS PASTA
Malzemeler
Beyaz Kek
 3 yumurta
 6 yemek kasığı un
 6 yemek kasığı seker
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
Kakaolu Kek
 3 yumurta
 6 yemek kasığı un
 6 yemek kasığı seker
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Yarım paket kakao
Yapılısı
Kekler pistikten sonra iç içe girebilecek tabakla üç boy yuvarlak halkalar halinde kesilecek. Üç
tane yuvarlak simit seklinde halka olacak. (Sekildeki gibi) Sonra kekleri bir kakaolu bir beyaz
olmak üzere halkaları yerlestirilerek krema sürülecek. 2 nci kata kakaolunun üzerine beyaz, beyaz
halkanın üzerine kakaolu gelecek sekilde dizilecek ve krema ile süslenecek.

beaverss
02-11-2015, 09:04
BUZLUK PASTASI
Malzemeler
 4 yumurta
 1 su bardağı seker
 1 su bardağı un
 1 çorba kasığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 çorba kasığı sıvıyağ
Kreması Đçin
 750 gr. süt
 4 çorba kasığı un
 4 çorba kasığı Hindistan cevizi
 50 gr margarin
 1 su bardağı toz seker
 1 paket vanilya
Sos Đçin
 1 tatlı kasığı yağ
 1 çay bardağı süt
 1 tatlı kasığı seker
 1 tatlı kasığı kakao
 1 kasık buğday nişastası
Yapılısı
Yumurta ve seker çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu konup çıkartılır. En son yağ konur,
yuvarlak bir kalıpta pisirilir. Sıcakken çıkarılıp ortadan kesilir, yarısı derin yuvarlak kaba yerlestirilir.
Hazırlanan krema ortasına konulup üzerine kekin diğer yarısı kapatılır. Buzlukta bekledikten sonra
(3-4 saat) servis yapmadan önce ters çevrilip hazırlanan sos dökülür.

beaverss
02-11-2015, 09:05
SEFTALĐ PASTA
Malzemeler
2 kasık yoğurt
3 bardak un
200 gr. margarin
Karbonat
Limon kabuğu rendesi
Kreması Đçin
3,5 kasık seker
1 adet yumurta
2 kasık un
1 kasık kakao
1 su bardağı süt
50 gr. margarin
Yapılısı
Hamur için gerekli malzemeler kullanılarak hamur elde edilir. Hamur 0,5 cm kalınlığında
merdane ile açılır çay bardağı ile kesilen hamurlar ikiye bölünmüs ceviz kabuklarının üzerine
yapıstırılıp 150 derece fırında açık renkte pisirilir. Krema için bir tencerede süt, seker, un, yumurta
ve kakao iyice karıstırılarak pisirilir, pisen krema biraz soğuyunca içerisine yapı koyup bir iki defa
karıstırılır. Hazırlanan krema yarım daire seklinde kurabiyelerin içine doldurularak krema
dondurduğumuz kurabiyelerin ortasına birer tane badem içi konur iki yarım daire seklindeki
kurabiyeler birbirine yapıstırılır. Seker boyasına bir miktar su karıstırılır. Hazırlanan kurabiyelerin
her tarafı seker boyasında ıslatılıp dinlendirilir. Daha sonra sekere bulanıp servis yapılır.
Süslemek Đçin : Kırmızı seker boyası (1 kasık), 10 adet kabuğu soyulmus badem içi. Kalıp Đçin :
10 adet ikiye bölünmüs ceviz kabuğu

beaverss
02-11-2015, 09:06
TAHĐNLĐ YAS PASTA
Malzemeler
 Hamuru Đçin
 3 yumurta
 3 kahve fincanı seker
 3 kahve fincanı un
 Yarım paket kakao
 1 paket kabartma tozu
Üstü Đçin Krema
 1 paket krem santi
 4 yemek kasığı pudra sekeri
 1 su bardağı süt
 1 yemek kasığı tahin
 Yarım paket kakao mikserle çırpılacak.
Yapılısı
Bütün malzemeler çırpılıp fırında pisirilecek.
Arası Đçin Krema : 1 su bardağı seker 2,5 su bardağı süt, yarım su bardağı un, yarım
paket margarin pisecek.

beaverss
02-11-2015, 09:06
TARTLAR VE KEKLER
ÇĐKOLATALI TART
Malzemeler
 1 su bardağı un
 1 yumurta sarısı
 5 yemek kasığı tereyağı
 6,5 yemek kasığı pudra sekeri
 1 tutam tuz
Krema Đçin
 100 gr. acı çikolata
 100 gr. ezilmis kestane
 1,5 kasık tereyağı
 100 gr. badem, ceviz ve fındık karısımı
 2 çorba kasığı bal
Yapılısı
Hamuru hazırlamak için unu genis bir tepsiye eleyin. Ortasına ufak parçalara bölünmüs
tereyağı, pudra sekeri, tuz ve yumurtayı ekleyip yavas yavas yoğurarak yumusak bir hamur yapın.
Hamuru bir saat dinlendirin. Fırını orta derecede ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu
merdane ile incelterek kalıba yerlestirin. Üzerine alüminyum folyo serip 2 avuç kuru fasülye ilave
edin. Fırında 10-12 dakika kadar pisirip ızgara üzerinde soğutun. Çikolatayı tereyağı ile benmari
usulü eritin. Kestane, bol ve çekilmis kuru yemisleri ilave edin. Ilıyan kremayı tartın üzerine yayın.
Kuru yemisler, çikolata rendesi ve kestane ile süsleyin.

beaverss
02-11-2015, 09:07
TĐRAMĐSU
Malzemeler
 1,5 paket eti finger
 2 adet yumurta
 1 fincan toz seker
 1 su bardağı granül kahve
 300 gr. kremsanti
 Kakao
Yapılısı
Yumurta ve sekeri mikser ile koyulasıncaya kadar çırpın. Bir su bardağı sıcak suda kahveyi
eritin. Koyulasan yumurtalı karısıma peyniri ekleyerek karıstırmaya devam edin. Krem santiyi katıp
15 dk. Karıstırın. Karısımı 1 saat buzdolabında dinlendirin. Eti finger bisküvilerin yarısını kahveye
tek tek batırıp derin ve yayvan bir kaba tek sıra halinde dizin. Hazırladığınız karısımın (kremayı)
yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Kalan bisküvileri de aynı sekilde kahveye tek tek batırıp
ıslatarak kremanın üzerine dizin. En üste kalan kremayı dökün ve düzgünce yayın. Đki saat
buzdolabında bekletilen ve dolaptan çıktıktan sonra kakao serpip, servis yapın.

beaverss
02-11-2015, 09:07
ÇĐKOLATALI TART
Malzemeler
 1 su bardağı un
 1 yumurta sarısı
 5 yemek kasığı tereyağı
 6,5 yemek kasığı pudra sekeri
 1 tutam tuz
Krema Đçin
 100 gr. acı çikolata
 100 gr. ezilmis kestane
 1,5 kasık tereyağı
 100 gr. badem, ceviz ve fındık karısımı
 2 çorba kasığı bal
Yapılısı
Hamuru hazırlamak için unu genis bir tepsiye eleyin. Ortasına ufak parçalara bölünmüs
tereyağı, pudra sekeri, tuz ve yumurtayı ekleyip yavas yavas yoğurarak yumusak bir hamur yapın.
Hamuru bir saat dinlendirin. Fırını orta derecede ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu
merdane ile incelterek kalıba yerlestirin. Üzerine alüminyum folyo serip 2 avuç kuru fasülye ilave
edin. Fırında 10-12 dakika kadar pisirip ızgara üzerinde soğutun. Çikolatayı tereyağı ile benmari
usulü eritin. Kestane, bol ve çekilmis kuru yemisleri ilave edin. Ilıyan kremayı tartın üzerine yayın.
Kuru yemisler, çikolata rendesi ve kestane ile süsleyin.

beaverss
02-11-2015, 09:07
KAKAOLU KEK
Malzemeler
 4 adet yumurta
 2 su bardağı seker
 1 su bardağı süt
 2 su bardağı un
 1 küçük paket margarin
 1 paket kabartma tozu
 4 çorba kasığı kakao
Yapılısı
Margarini küçük bir kaba alıp eritelim. Yumurtaları sekerle birlikte krema kıvamını alana kadar
çırpalım. Seker iyice eridikten sonra sütü, yağı ve hamur kabartma tozunu ekleyip çırpmaya
devam edelim. Karısım, iyice sıvı halini aldığında içine kakaoyu ekleyelim. Kakaonun
topraklanmaması için bu karısımdan bir su bardağı ayıralım. Kalanın içine unu katarak tekrar
çırpalım. Daha sonra yağlanmıs bir kek kalıbına bosaltalım. Orta ısılı fırında yaklasık yarım saat
kadar pisirelim. Kekin pisip pismediğini anlamak için ortasına bir bıçak batıralım Bıçak temiz
çıkıyorsa kekimiz pismis demektir. Kekimizi hemen servis tabağına alalım ve henüz sıcakken
ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletelim. Kek, sosu
çektiğinde servis yapalım. Not : Kakaolu kekin üzerine dökeceğiniz sosun daha bol olmasını
istiyorsanız ayırdığınız bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyin. Ayrıca sosu dökmeden
önce karıstırın.

beaverss
02-11-2015, 09:08
BROWNIE
Malzemeler
 2 su bardağı seker
 4 yumurta
 1 vanilya
 1 kabartma tozu
 1 paket erimis margarin
 1 su bardağı süt
 1 paket kakao
 2,5 bardak un
Yapılısı
Seker, yumurta, vanilya, kabartma tozu, margarin, süt ve kakaoyu katıp karıstır. Bu
malzemeden un katmadan önce 1 su bardağı ayır. Geriye kalan kısma 2,5 bardak un katarak çırp.
Margarin ve unu gezdirilmis kalıba dök ve pisir. Fırından çıkarıp sıcakken ayırdığın 1 bardak harcı
üzerine gezdir. Dilimlere ayır. Üzerine hindistan cevizi serp.

beaverss
02-11-2015, 09:35
SEFTALĐLĐ TART
Malzemeler
 200 gr. margarin
 1 fincan sıvı yağ
 2 yumurta
 1,5 su bardağı seker
 Yarım paket kabartma tozu
 3,5 bardak un
 1 yemek kasığı bal
 1 yemek kasığı nisasta
 4 adet seftali
Yapılısı
2 yumurtadan birinin sarısı ayrılır. 1,5 bardağın sekeri bir bardağı ve un hariç diğer
malzemeler karıstırılır. Daha sonra un yedire yedire katılır. Çok yumusak bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamurdan bir parça ayrılır. Kalan hamur tepsiye yayılır. Etrafı yükseltilip ortası
bastırılır. Havuz seklini alan hamur hava alması için bir yemek kasığı nisasta tepsiye delinir. Daha
sonra seftalinin akan suyunu çekmesi için bir yemek kasığı nisasta tepsiye yayılan hamurun
üzerine serpistirilir. Portakal dilimleri seklinde kesilen seftaliler hamurun üzerine tamamı ile
kapatılacak sekilde sıra sıra dizilir. Daha önce ayrılan yarım bardak seker seftalilerin üzerine
serpistirilir. Ayırdığımız hamur ince seritler halinde hazırlanır. Seftalilerin üzerine iki parmak
aralıklarla dizilir. Kare kare kafes seklini alan pastanın üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
Çıktıktan sonra parlaması için üzerine bal sürülür.

beaverss
02-11-2015, 09:36
ELMALI TART
Malzemeler
 Yarım paket margarin
 1 çar bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 1 yumurta
 Aldığı kadar un
Elma Harcı Đçin
 3 elma
 1 su bardağı ceviz
 2 yemek kasığı tarçın
Yapılısı
Yumusatılmıs yarım margarine bir yemek kasığı pudra sekeri katılır ve yoğrulur. Sonra bir
yumurta, bir bardak sıvı yağ, bir bardak yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar un katılıp, kulak
memesi yumusaklığında bir hamur yapılır. Daha sonra kalıp yağlanır. Hamur iki parçaya ayrılıp
kalıba düzgün bir sekilde bir parçası yayılır. Hazırladığımız elma harcı soğuduktan sonra hamurun
üzerine yayılır. Diğer hamur parçasını uzun seritler halinde elmaların üzerine dizilir. Đkinci uzun
seritleri de diğer seritlerin üzerine hafifçe bastırıp, ısıtılmıs fırına atılır. Pembelesince çıkartılır.
Soğuduktan sonra üzerine pudra sekeri serpilir. Elma Harcının Yapılısı : 3 elma soyulur,
rendelenir. Daha sonra yağsız tencerede suyu çekilinceye kadar pisirilir. Ceviz ve tarçın eklenerek
soğumaya bırakılır.

beaverss
02-11-2015, 09:36
ALMAN KEKĐ
Malzemeler
 1 çay bardağı seker
 1 çay bardağı yoğurt
 2 yumurta
 3,5 çay bardağı un
 2 çay kasığı kabartma tozu
 1 çay bardağı erimis margarin
Arası Đçin
 ½ kg. süt
 1 yumurta sarısı
 1,5 yemek kasığı un
 1 çay bardağı toz seker
Yapılısı
Bütün malzemeler mikser ile karıstırılıp, yağlanmıs unlanmıs kelepçeli kalıpta pisirilir. Arası
için tüm malzemeleri karıstır, pisir, sonra içine ½ çay bardağı pudra sekeri bir paket vanilya iki
yemek kasığı margarin konularak mikserde çırpılır. Keki kalıbından çıkar ikiye kes arasına
kremayı sür, üstüne süzgeç yardımıyla pudra sekeri serp.

beaverss
02-11-2015, 09:36
SÜTLÜ KEK
Malzemeler
 3 yumurta
 1,5 bardak toz seker
 1 su bardağı süt
 Yarım paket erimis margarin
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
 1 vanilya
 3,5 su bardağı un
Yapılısı
Bütün malzemeleri sırasıyla katıp çırp. Yağlanmıs ve un serpilmis kalıba dök. Üzerine hafif
dövülmüs ceviz serp ve pişir.

beaverss
02-11-2015, 09:37
PORTAKALLI HAVUÇLU KEK
Malzemeler
 3 yumurta
 1,5 su bardağı seker
 3 orta boy havuç rendesi
 1 portakal rendesi veya suyu
 1 kahve fincanı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 kabartma tozu
Yapılısı
Bütün malzemeyi karıstırıp en son kabartma tozunu koyup iyice çırpıyoruz. Bu malzemeyi
kek kalıbına döküp 175-180 derecede 50 dakika kadar pisiriyoruz. Üzerine pudra sekeri serpip
servis yapıyoruz.

beaverss
02-11-2015, 09:37
MAFĐS
Malzemeler
 2 yumurta
 Küçük su bardağı süt
 Un, bir tutam tuz
 5 su bardağı su
Yapılısı
Yumurta yoğurt ve un yoğrulur. Kısa bir süre dinlendirilir. Daha sonra olmamak kaydıyla
açılır. Açılan yufkalar, 3 cm genisliğinde bölünür. Bölünen uzun seritler, dikdörtgen olacak sekilde
kesilip, ortadan sıkılır, papyon görünümüne benzer kızgın yağda kızartılıp hemen serbete atılır.
Serbeti içinceye kadar beklenir. Daha sonra servis yapılır. Ceviz Hindistan ile süslenir.

beaverss
02-11-2015, 09:37
PORTAKALLI SURUPLU KEK
Malzemeler
 3 adet yumurta
 3 çorba kasığı seker
 Yarım çay bardağı portakal suyu
 7 çorba kasığı un
 1 paket kabartma tozu
 Yarım paketten az eritilmis margarin
Surubu Đçin
 2 çay bardağı portakal suyu
 3 çorba kasığı toz seker
 1 portakal kabuğu rendesi
Yapılısı
Yumurta ile sekeri çırp, yarım çay bardağı portakal suyunu un ve kabartma tozunu
margarini ilave edelim. Daha önceden yağladığımız kek kalıbına dökerek fırına sürelim. Bu arada
2 çay bardağı portakal suyunu, 1 portakal rendesi ve 3 çorba kasığı toz sekeri bir kaba alarak
biraz kaynatalım. Surup hazır olunca ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Kek üzerine dök.

beaverss
02-11-2015, 09:37
MUZLU KEK
Malzemeler
 125 gr. Erimis soğumus margarin
 2 adet yumurta
 2 yemek kasığı toz seker
 1 adet muzlu yoğurt
 1 paket muzlu puding (toz halde)
Yapılısı
Bütün bu malzemelerden kek hamuru hazırla, Kalıba dökmeden bir tane muzu küçük
doğrayıp hamura ilave et. 175 derecede, 20-25 dakika pisir. Kek piserken piyale vanilyalı veya
kakaolu sosu hazırlarız.Sosun içine küçük bir paket beyaz çikolata atıp erit kek sıcakken sosu her
yerine yayılır ve kekimiz servise hazır hale gelir.

beaverss
02-11-2015, 09:38
ÇAYLI KEK
Malzemeler
 2 su bardağı toz seker
 1 paket kakao
 2 yemek kasığı tarçın
 3 yumurta
 1 bardak soğuk demli çay (su bardağı)
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
 3,5 bardak un
Yapılısı
Bütün malzemeleri sırasıyla koyup çırp margarin ve un gezdirilmis kalıba dök ve pişir.

beaverss
02-11-2015, 09:38
UNSUZ KEK
Malzemeler
 2 su bardağı haslanmıs kuru fasulye
 1,5 su bardağı pudra sekeri
 3 yumurta
 1 su bardağı fındık kırığı yada ceviz
 2 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 2 kasık kakao
Kreması Đçin
 1,5 su bardağı su
 6 yemek kasığı seker
 3 yemek kasığı kakao
 1 yemek kasığı nisasta (tepeleme olacak)
Yapılısı
Haslanmıs kuru fasulyeyi robottan yada blenderden geçirerek ezilmesini sağlayın. Buna pudra
sekerini ve yumurtayı ilave ederek çırpın. Çırpılan karısıma diğer malzemeleri ilave ederek
karıstırın. Kalıbınızı yağlayarak 1700 C fırında pisirin. Pisen keki soğuduktan sonra kalıptan
çıkarın. Sıcak olarak kremasını üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
NOT : Haslanmıs kuru fasulye yerine haslanmıs kestane ile de yapabilirsiniz.

beaverss
02-11-2015, 09:38
ELMALI ÇĐKOLATA SOSLU KEK
Malzemeler
 4 yumurta
 1 su bardağı seker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 3 adet elma
 Biraz tarçın
 Aldığı kadar un
Sosu Đçin
 1 kasık nisasta
 1 kasık pirinç unu
 1 su bardağı seker
 2 su bardağı süt
 1 paket kakao (pisirilecek)
Yapılısı
(Sıvı yağdan yarım kahve fincanı ayırın). Normal kek hamuru yapılır. Ayrı bir yerde yarım
kahve fincanı yağa bir miktar tarçın eklenir. Soğutulmus ve dilimlenmis elmalar bu karısıma
bulanarak yağlanmıs kek kalıbına dizilir. Üzerine hazırlanan kek hamuru dökülerek 1700 C fırında
pisirilir. (bu arada pisirilen krema ılık halde olacak) Kek soğuduktan sonra elmalar üste gelecek
sekilde kalıptan çıkarılır. Soğuk kekin üzerine ılık krema sürülür.

beaverss
02-11-2015, 09:39
VĐSNELĐ TART
Malzemeler
 2 paket eti yulaflı
 2 yemek kasığı galeta unu
 30 gr. toz seker
 1 paket dondurulmus visne
 50 gr. visne marmelatı
 Kalıpları yağlamak için margarin
Yapılısı
Bisküvileri mikserde incecik kıyın. Bir fincan su ilave edin ve iyice karıstırın. Olusturduğunuz
hamuru buzdolabında bekletin toz seker ve galeta unu karıstırın.Tart kalıplarını yağlayın ve
dolaptaki hamuru esit parçalara bölerek kalıplara yerlestirin. Hamurun üzerine hazırladığınız
sekerli karısımı birer yemek kasığı dökün. 1900 ısıtılmıs fırında 20 dk. Pisirin fırından çıkartıp
soğutun. Dondurulmus visneleri iyice eritin ve süzülmesini sağlayın soğuttuğunuz tartların içine
fırça ile visne marmelatından sürün meyveleri yerlestirin ve marmelattan visnelerin üzerine de
sürüp servis yapın.

beaverss
02-11-2015, 09:39
TATLI ÇESĐTLERĐ SERBETLĐ TATLILAR
BAKLAVALI KEK
Malzemeler
Hamur Đçin
 1 adet yumurta
 1.5 çay bardağı sıvı yağ
 1.5 çay bardağı süt
 1.5 çay kasığı tuz
 Yeterince un
Kek Đçin
 3 Adet yumurta
 1 su bardağı seker
 1.5 su bardağı un
 1 su bardağı ceviz
Surubu Đçin
 4 su bardağı seker
 4.5 su bardağı su
 1-2 damla limon
Yapılısı
Kulak memesi yumusaklığında hamur yoğurulur. 20 beze yapılarak bezeler tatlı tabağı
büyülüğünde açılır. 10 adet beze üst üste aralarına bir kasık nisasta sürülür, diğer 10 beze nisasta
ile üst üstte biriktirilir. Bu 10 beze merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde yuvarlakça açılır
ve tepsiye konarak kenarlarından sarkanlar kesilir. Kek tarife göre çırpılıp hamurun üzerine
sürülür, diğer 10 bezede fırın tepsisi büyüklüğünde açılarak kek hamurun üzerine kapatılır.
Fırınlamadan önce kare veya dikdörtgen seklinde kesildikten sonra bir paket margarin (eğer varsa
½ paket margarin, 3 kasık tereyağı) eritilip fırına sürülür. 200-230 derecede pisirilir. NOT: Baklava
soğuk ve serbet ılık olacak, serbet servisten 2-3 saat önceden dökülecek.

beaverss
02-11-2015, 09:40
FISTIKLI BURMA
Malzemeler
 3 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 kase yoğurt
 1 Paket kabartma tozu
 Yeteri kadar un
 1 paket sana yağı
 Yeterince antep fıstığı
Yapılısı
Yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve un karıstırılarak yumusak bir hamur elde edilir.
Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tek tek içine dövülmüs fıstık serpilir ve oklava yardımıyla
sarılarak yufkalar 4/1 boyutuna kadar sıkıstırılarak burulur. Tepsiye dizilerek üzerine 1 paket
eritilmis sana yağını gezdirin ve fırında pisirmeye bırakın. Serbeti için; 4.5 su bardağı su, 4 bardak
seker ve 3 – 4 damla limon suyu birlikte kaynatılarak üzerine gezdirilir.

beaverss
02-11-2015, 09:40
SAKIZLI ELMA TATLISI
Malzemeler
 6 Adet orta boy elma
 9 çorba kasığı toz seker
 4.5 su bardağı su
 Yarım çay kasığı gıda boyası
 1 paket vanilyalı puding
 3.5 su bardağı süt
 1 paket mezeki sakızı
 Yeterince dövülmüs fındık
Yapılısı
Öncelikle 9 çorba kasığı toz seker, 4.5 su bardağı su ve gıda boyasını yayvan bir tencere
içinde kaynatın. 6 adet elmayı kabuklarını soyarak, çekirdekli kısımlarını elmayı bölmeden kabak
oyacağı ile çıkartın. Bir tencerenin içine bir miktar su koyup elmaları içine atın ve elmaları hafifçe
yumusayıncaya kadar pisirin. Hafif pismis elmaları ocaktan alın. Önceden hazırladığınız serbetin
içinde bir müddet soğumaya bırakın. Baska bir tencere içinde 3.5 su bardağı sütü ve 1 paket
vanilyalı pudingi karıstırın. Kaynamaya baslayınca içine sakızı atın. Dibinin tutmaması için sürekli
karıstırın. Puding boza kıvamına gelince ocaktan alın. Elmaları serbetin içinden çıkartıp servis
tabağına koyun, üzerine vanilyalı pudingi dökün. Son olarak irice dövülmüs fındıkları pudingin
üzerine serperek servise hazırlayın.

beaverss
02-11-2015, 09:40
REVANĐ
Malzemeler
 3 Adet yumurta
 4 kahve fincanı un
 5 kahve fincanı un
 4 çorba kasığı yoğurt
 1 paket kabartma tozu
Yapılısı
Seker ile yumurta beyazlayana kadar çırpılır ve üzerine yoğurt ilave edilir. Daha sonra un
ve kabartma tozu ilave edilerek 170 derece’ de kızdırılmıs fırında pisirilir. Serbeti : 8 kahve fincanı
seker ve 10 kahve fincanı su kaynatılır. Vanilya, 1-2 damla limon bir kibrit kutusu kadar margarin
ilave edilerek kaynatılır. Kek ve serbet ılık iken dökülür. Serbetini çekince üzerine krem santi
sürülür. Đsteğe göre meyve ile süslenir. (Kivinin daha çok yakısacağından emin olabilirsiniz).

beaverss
02-11-2015, 09:41
SAMBALI
Malzemeler
 3 çay bardağı un
 3 çay bardağı seker
 3 çay bardağı yoğurt
 6 çay bardağı irmik
 Kabartma tozu
Serbet Đçin
 9 çay bardağı seker
 4 çay bardağı su
 Yarım limon suyu
 1 çay kasığı vanilya
Yapılısı
Malzemeler bir bütün halinde karıstırılarak bir tepsiye dökülür ve fırında pisirilmeye bırakılır.
NOT : Kek sıcak, serbet ılık olacak.

beaverss
02-11-2015, 09:41
HĐNTPARE
Malzemeler
 2 Adet yumurta
 250 Gr. Margarin
 ½ çay bardağı toz seker
 ½ çay bardağı hindistan cevizi
 Kabartma tozu
 Vanilya
 Yeterince un
Serbet Đçin
 3 su bardağı seker
 3 su bardağı su
 ½ limon suyu
Yapılısı
Margarin ve seker krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler içine eklenerek
elde yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlatılarak ortalarına 170 derecede pembe olana kadar
pisirilir. Serbet daha önceden kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonra sıcak kurabiyelerin
üzerine soğuk serbet dökülür.

beaverss
02-11-2015, 09:41
HANIM GÖBEĞĐ
Malzemeler
250 Gr un ( 8 çorba kasığı )
1.5 su bardağı su
50 gr. Margarin
4 Adet yumurta
1 çay kasığı kabartma tozu
Serbet Đçin
750 gr. Seker
Limon
Vanilya
Yapılısı
Serbet hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bir tencereye 1.5 bardak su ile 50 gr margarin
koyulup kaynatılır. Đçine 250 gr un ilave edilip karıstırılır. Hamurun kıvamı sert içinde su
kalmayana kadar un koyulur ve ocaktan alınır. Hamuru baska bir kaba alıp ele alınacak kadar
soğuyunca, yumurtalar tek tek yedirilerek yoğrulur (2 adet yumurta akı ve 2 adet yumurta tam
alarak). Büyük bir tencereye bol yağ konulur. Avuç içinde yuvarlak sekil verip ortasına parmak
bastırılıp soğuk yağa atılır. Tencerenin dibi kadar hamur yuvarlatılır. Ocağa konularak kızarması
sağlanır. Üzerine soğuk serbet atılarak bir müddet sonra alınarak servis tabağında servise
sunulur.

beaverss
02-11-2015, 09:42
HELVA SOSLU TATLI
Malzemeler
 1 Adet yumurta
 2 çorba kasığı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 kasık ceviz
 Kabartma tozu
 Yeterince un
Serbet Đçin
 4 bardak seker
 5 bardak su
 ¼ limon suyu
Sosu Đçin
 200 gr. Vanilyalı helva
 100 gr margarin
 1 su bardağı su
 1.5 kasık seker
 2 kasık kakao
Yapılısı
1 adet yumurta, 2 kasık yoğurt, 1 bardak yağ kabartma tozu içine katılarak kulak memesi
kıvamında yoğrulur. Bu sırada 2 kasık ezilmis cevizi üzerine ekleyerek yoğurma islemini bitirin.
Daha sonra hamurdan kurabiye yapar gibi parçalar kopartıp ovalayın. Elinizde ovaladığınız
parçaların üstüne parmağınızla çok hafif üstü çukur kalacak sekilde bastırın. Tepsiye koyarak
fırında (200 derece) kızarıncaya kadar pisirin. Fırından çıkartıp daha önce hazırladığınız serbeti
üzerine dökün. Tatlıyı serbetini çekmeye bırakın. Bir tencereye 1 bardak su, helva yağ, kakao
sekeri ilave ederek sosu kısık ateste helvayı ezerek pisirin. Hafif koyu kıvamdaki sosu serbeti
emen tatlının üzerine dökün. Üzerine isteğe göre ceviz veya hindistan cevizi koyarak süsleyin.
Daha sonra dolaba kaldırarak soğumaya bırakın.

beaverss
02-11-2015, 09:43
KADAYIF DOLMA
Malzemeler
 Yarım kilo kadayıf
 250 gr. Ceviz
 10 adet yumurta
 Yeterince sıvı yağ
Surubu Đçin
 5 bardak toz seker
 5 bardak su
 Biraz limon
Yapılısı
Kadayıfları elimiz büyüklüğünde parçalara ayırın. Arasına bir yemek kasığı dövülmüs ceviz
konup kenarları kapatılarak sıkı bir sekilde sarılıp kenara bırakılır. Tencereye bes bardak su, bes
bardak toz seker konarak ocağa konur. Kaynamaya baslayan surup 2-25 dk. daha kaynatılır.
Limon suyu sıkılıp ocak kapatılır. Diğer taraftan kızartma tavamıza yeterince yağı koyup
kızdırmaya baslayın. Çukurca bir kapta 10 yumurtayı iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları
yumurtaya bulayarak tavada iyice kızartın. Kızaran dolmalar tavadan alıp soğumus surubun
üzerine dökün. Dolmalar bitene kadar kızaran dolmaları suruba, surup içindeki dolmaları da servis
tabağına alın. Daha sonra soğumaya bırakın.

beaverss
02-11-2015, 09:43
KARANFĐLLĐ CEVĐZLĐ TATLI
Malzemeler
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 ½ paket ( 125 gr ) margarin
 1 Adet yumurta
 ½ çay kasığı karbonat
 1 paket kabartma tozu
 Yeterince un
Đçi Đçin
 2 Kase dolusu iri dövülmüs ceviz
 3 adet dövülmüs karanfil
Serbeti Đçin
 2 kase yada 3 bardak seker
 2 kase yada 3 bardak su
 2-3 adet limon
Yapılısı
Eritilmis ılıtılmıs margarin, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, karbonat ve yeterince un
karıstırılarak yumusak bir hamur elde edilir. Dövülmüs ceviz ve karanfiller birbirleriyle karıstırılır.
Hamur dört parçaya ayrılır. Đlk parçası elde önce yuvarlanıp tezgah üzerinde elle bastırarak
merdane uzunluğunda dikdörtgen olacak sekilde açılır. Daha sonra merdane ile yarım parmak
kalınlığında merdane boyunda bir karıs eninde açılır. Hamurun üzerine 4 kasık iç harcından tüm
yüzeyi kaplayacak sekilde yayılır. Rulo seklinde sarılıp 1.5 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen
kısımlar yukarı gelecek sekilde tepsiye bir birine değmeyecek biçimde dizilir. Isıtılmıs fırında 160-
170 derecede pembelesene kadar pisirilir. Serbeti ılık tatlısı soğuk olarak servise sunulur.

beaverss
02-11-2015, 09:44
TAHĐNLĐ TATLI
Malzemeler
 1 paket margarin
 ½ çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı ceviz
 3 kasık yoğurt
 3 kasık tahin
 1 Adet yumurta
 Vanilya
 Kabartma tozu
 Yeterince un
Yapılısı
Bütün malzemeler yoğrularak çok yumusak olmayan bir hamur elde edilecektir. Elde edilen
hamuru yağlanmıs tepsiye bastırarak yerlestirin. Daha sonra kare kare kesip üzerlerine çatal
yardımıyla sekil verin. 200 dereceli fırında 45-50 dk. pisirerek tatlıyı pisirin. Tatlıyı soğutun,
üzerine surubu sıcak dökün. Đstenildiği takdirde hindistan cevizi serpilebilir.

beaverss
02-11-2015, 12:11
BALLI BADEM TATLISI
Malzemeler
 1 çay bardağı irmik
 1 paket margarin
 3 adet yumurta
 1.5 çay bardağı seker
 Yeterince un
 1 paket kabartma tozu
Serbeti Đçin
 1 kilo toz seker
 1 kilo su
Yapılısı
Bütün malzeme yoğrulur. Köfte uzunluğunda yapılıp fırında pisirilir. Serbeti ılık olarak üzerine dökülür..

beaverss
02-11-2015, 12:11
KEMALPASA TATLISI
Malzemeler
 9 çorba kasığı zeytin yağı
 1 su bardağı yoğurt
 2 adet yumurta
 Kabartma tozu
 Yeteri kadar un
Yapılısı
Bütün malzeme karıstırılarak yumusak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar
koparılarak yuvarlak sekil verilir. Tepsiye dizilerek fırında kızartılır. Tepsinin çıkmasında 3-4 dk
önceden kaynamıs olan serbet sıcak olarak dökülür. Serbet : 1 Kilo seker üzeri 1 parmak
geçecek sekilde su konulur. 10 Dk. kaynamaya bırakılır.

beaverss
02-11-2015, 12:12
SÖBĐYET
Malzemeler
 1 kg.un
 1 bardak süt
 1 paket sana yağı
 3 adet yumurta
 1 çay kasığı tuz
 1 kg. nisasta
Yapılısı
Paketteki yumusamamıs sana yağı unla karıstırılır. Baska yerde süt ile yumurta çırpılarak
ikisi birbirine karıstırılarak hamur yapılır. Hamur üçe bölünür. Üçe bölünen hamurun her biri 25
parçaya ayrılır. Tabak büyüklüğünde açılıp aralarına nisasta serpilip. 25 taneyi üst üste koyup
hepsi birlikte açılıp kare kare kesilir. (Sana böreği gibi) arasına ceviz konur. Kenarlarına
bastırmadan tepsiye dizilir. 2 Paket sana yağı eritilip üzerine dökülür. Fırında yavas bir ısıda
pisirilir. Serbet : 8 bardak seker üstüne çıkana kadar su yarım limon tatlı. Not : Tatlı soğuk serbet
ılıktan biraz sıcak olacak. Kaynak olmasın hamur gibi olabilir.

beaverss
02-11-2015, 12:12
BÜLBÜL TATLISI
Malzemeler
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı yoğurt
 1 adet yumurta
 1 paket kabartma tozu
 1 paket nisasta
 Yarım paket margarin
 1.5 su bardağı un
Serbeti Đçin
 4 su bardağı seker
 3 su bardağı su
 1 kaç damla limon suyu
Yapılısı
Malzemenin hepsini yoğurun. Hamuru 15 esit parçaya ayırın. Her parçayı çay tabağı
büyüklüğünde açıp yufkanın arasına nisasta serpip hepsini birden merdane ile açıp küçük karelere
bölün her kareyi üçgen seklinde kapatın. 180 derece fırında pisin. Tatlı soğuduktan sonra sıcak
serbeti üzerine dökün.

beaverss
02-11-2015, 12:12
ERZURUM SARMASI
Malzemeler
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 Yarım paket kabartma tozu
 1 su bardağı ceviz
 Biraz tarçın
Serbeti Đçin
 1 Kg seker
 1 Kg su
 Yarım limon
Yapılısı
Su, süt, kabartma tozu karıstırılıp alabildiğince un konup yumusak bir hamur elde edilir.
Hamur açılıp içine ceviz ve tarçın serpilir. Rulo yapılıp halka halka kesilerek tepsiye yerlestirilir.
Fırında kızartılır. Çıkan hamurlar serbetle ıslatılıp soğuk olarak servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 12:12
DĐLBER DUDAĞI TATLISI
Malzemeler
 1 adet yumurta
 2 çay kasığı sıvı yağ
 1 çay bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 Yeterince un
 Ceviz ve fındık içi
Serbeti Đçin
 3 su bardağı seker
 3.5 su bardağı su
 Yarı limon suyu
Yapılısı
Hamur yumusak hale gelene kadar yoğrulur. 21 parçaya bölünerek her biri nisasta yardımı
ile belli büyüklükte açılır. Aralarına nisasta sürülerek 21 kat üst üste dizilir. Üst üste dizilen
hamurlar merdane ile açılarak tek bir ince yufka haline getirilir. Çay bardağının ağız kısmı ile
yuvarlak sekiller elde edilir. Her bir seklin arasına ceviz veya fındık konularak poğaça gibi kapatılır.
Tepsiye dizilir. Bir çay bardağı sıvı yağ kızdırılarak üzerine dökülerek fırına verilir. Hafif
pembelesinceye kadar fırında tutulur. Soğuğunca hazırlanan serbet üzerine ilave edilerek servise
sunulur.

beaverss
02-11-2015, 12:13
REVANĐ
Malzemeler
 4 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 su bardağı irmik
 1 su bardağı toz seker
 Kabartma tozu
Serbeti Đçin
 5 su bardağı su
 4 su bardağı toz seker
 Yarım limon suyu
Yapılısı
Yumurtalarla toz sekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma
tozu eklenerek karıstırılır. Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar
pisirilir. Đstenilen sekilde kesilerek yapılan serbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.

beaverss
02-11-2015, 12:13
SEKERPARE
Malzemeler
 2 bardak elenis un
 ½ paket margarin
 2 fincan pudra sekeri
 2 adet yumurta
 1 Paket kabartma tozu
 1 fiske tuz
 Yeterince fındık veya badem
Surubu Đçin
 2 bardak toz seker
 2 bardaktan biraz az su
 1 tatlı kasığı limo suyu
Yapılısı
Seker, su ve limon suyu kaynatılıp soğumaya bırakılır. 2 adet yumurta pudra sekeri ile
çırpılır. Đçerisine erimis soğuk yağ dökülüp karıstırılır. Un, bir fiske tuz ve kabartma tozu ilavesiyle
hamur yoğrulur. Yağlanmıs olan tepsiye bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp
yuvarlanarak dizilir. Üzerine fındıklar koyulup orta sıcaklıktaki fırında pisirilmeye bırakılır. Fırından
çıkar çıkmaz soğuk surubu dökün.

beaverss
02-11-2015, 12:13
PORTAKALLI TATLI
Malzemeler
 1 çay bardağı portakal suyu
 2 su bardağı ay çiçek yağı
 1 çay kasığı karbonat
 Yeteri kadar un
 Ceviz
Surubu Đçin
 3 su bardağı su
 3 su bardağı seker
Yapılısı
Portakal suyu, ay çiçek yağı, karbonat ile kaba konularak kulak memesi yumusaklığında
hamur olacak sekilde un konulur. Oklava ile yarım santimetre kalınlığında açılır. Bir sıra ceviz
konarak üzeri kapatılır. Rulo yapılarak ufak ufak ufak kesilir. Bu islem hamur bitinceye kadar
devam eder ve tepsiye dizilerek fırında kızartılmaya bırakılır.

beaverss
02-11-2015, 12:13
YALANCI KALBURA BASTI
Malzemeler
 2 adet yumurta
 1 paket sana yağı
 1 paket kabartma tozu
 Yeteri kadar un
 4 bardak seker
 4 bardak su
 ½ limon serbeti
Yapılısı
Yağ ile yumurta iyice karıstırılarak un ve kabartma tozu yoğrulur. Daha sonra hamur üçe
bölünür. Yuvarlak rulo yapılarak bıçakla kesilir. Fırın tepsisine dizilerek fırına verilir. Soğuk serbeti
hemen üzerine dökülür. Hindistan cevizi ile servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 12:14
MELEK (ÇĐMDĐK) TATLISI
Malzemeler
 2 adet yumurta
 ½ çay bardağı sıvı yağ
 ½ çay bardağı katı yağ
 1 kahve fincanı sirke ( limon suyu )
 1 çay kasığı tuz
 Kabartma tozu
 1-2 yemek kasığı yoğurt
 1 Yemek kasığı süt
 Yeterince un
Serbeti Đçin
 4 bardak seker
 2.5 bardak su
 ½ bardak limon suyu
Yapılısı
Kulak memesi kıvamında hamur haline gelen karısımı 5-10 dk. dinlendir. Sonra küçük
torbalara yani bezlere ayırın. Mantı açar gibi açın. Sonra küçük küçük karelere kesin. Her kareyi
üçgen olarak katla. Sonra diğer uçları birbirine yapıstır. Kızgın yağa atın. Kızaran hamurları
önceden yapılmıs, soğutulmus serbetin içine atın. Ilıyıncaya kadar buz dolabında beklet. Sonra
üzerine fındık, fıstık ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazırlayın.

beaverss
02-11-2015, 12:14
TATLILAR..
HAVUÇ TATLISI
Malzemeler
 3 su bardağı toz seker
 10 yemek kasığı mısır nisastası
 1 paket vanilya
 Yarım yemek kasığı limon suyu
 4 su bardağı su
 1 portakal kabuğu rendesi
 Yaklasık 1 kg. havuç
Yapılısı
Havuç, (1 kg.) 4 su bardağı su ile haslanır. Pisince püre yapılır. (robotta olabilir) Nisasta,
seker, limon suyu, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve havucu pisirirken kullandığımız artan su
eklenir. Karıstırılarak muhallebi gibi pisirilir. Islak tepsiye kalınlığı 3 cm. olacak kadar dökülür.
Soğuyunca istendiği sekilde dilimlenir. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 18:17
ORALETLĐ PASTA
Malzemeler
Beyaz Muhallebi
 4 su bardağı süt
 1 su bardağı nisasta
 1 su bardağı seker
 2 paket kare kakaolu bisküvi
Oraletli Muhallebi
 4 su bardağı su
 1 su bardağı nisasta
 1,5 su bardağı seker
 1 paket arzuya göre Tang
Yapılısı
Beyaz muhallebinin tüm malzemeleri bir tencereye konur. Diğer bir tencereye de oraletli
malzeme konur. Aynı anda pisirilir. Sıcakken tepsiye önce beyaz muhallebi dökülür. Yüzeyini
kapatacak sekilde kakaolu büsküvi dösenir, üzerine hemen oraletli muhallebi konur. Soğuduktan
sonra birkaç saatte dolapta bırakılır, dilimlere bölünerek servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 18:17
KREM SANTĐLĐ MOZAĐK PASTA
Malzemeler
 1 kutu krem santi
 1 bardak süt
 1 paket kakaolu bisküvi
 200 gr. ceviz içi veya fındık kırığı
 4 kasık pudra sekeri
 Çikolata
Sos Đçin
 1 paket kakao
 1,25 bardak su
 Yarım bardak seker
 1 Yemek kasığı un
 4 su bardağı süt
Yapılısı
1 kutu krem santi bir bardak süt ile boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Aynı kapta iki
paket kakao bisküvi kırılır. Kırılan bisküvilerin üzerine 4 kasık pudra sekeri dökülür. 1 bardak süt
ile ıslatılır. Daha sonra ceviz içi konur. Ve çikolata parçaları ilave edilir. Daha sonra hazırlanan
krem santinin içine karıstırılır. Yuvarlak bir kabın içine streç folyo yerlestirilir. Karısımın bunun içine
dökülerek bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi sabah ters çevrilip bir tabağa konur üzerine
kakao ile yapılan sos dökülür.

beaverss
02-11-2015, 18:18
ATOM PASTA
Malzemeler
 1 adet hazır kakaolu kek
 1 çorba kasığı nescafe
 1 çorba kasığı seker
 1 bardak su
 125 gr. katı yağ
 5 yemek kasığı pudra sekeri
 2 su bardağı süt
 ½ su bardağı un
 Fındık, çilek, kiwi v.b.
Sos Đçin
 2 yumurta
 125 gr. margarin
 1 çay bardağı süt
 3 yemek kasığı seker
 2 yemek kasığı kakao
Yapılısı
Hazır pasta ortadan kesilir. Bir parçası içine naylon serilmis borcamın yada yuvarlak bir
kabın içine yerlestirilir. Nescafe, seker, su karıstırılır. Yarısı ile pastanın içi ıslatılır. 2 su bardağı
süt ½ su bardağı un ile pisirilir. Baska bir yerde pudra sekeri ile yağ çırpılır. Pisirilen unlu süte
karıstırılıp tekrar çırpılır. Đçine fındık, çilek, kiwi, reçel taneleri veya istenilen malzeme eklenir ve
pastanın içine bosaltılır. Pastanın diğer parçası üzerine kapatılıp dolapta donması için bekletilir.
(4-5 saat) Daha sonra pasta düz bir kaba ters çevrilir. Đki yumurta 125 gr. Erimis katı yağ bir çay
bardağı süt, 3 yemek kasığı seker,bolca kakao çırpılarak pastanın üzerine sos olarak dökülür.

beaverss
02-11-2015, 18:18
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler
 1 kg. süt
 1 paket margarin
 1 bardak un
 1 bardak seker
 1 adet damla sakızı
 1 adet kakaolu bisküvi
 1 bardak ceviz
Yapılısı
Erimis margarinle unu kavur. Süt ve sekeri ilave et. Puding kıvamına gelince damla sakızını
ilave et ve ocaktan indir, mikser ile 15-20 dk. çırp. Bisküvileri robot ile toz haline getir. Tepsiye
bisküvileri dök iyice dibine yay. Hazırlanan tavuk göğsünün üzerine dök. En üste cevizi dök.
Dolapta donuncaya dek beklet. Donduktan sonra iri kareler halinde kes. Her kareyi ayrı ayrı rulo
yap yada donduktan sonra rulo yapıp, kesilebilir.

beaverss
02-11-2015, 18:18
MEYVA SALATASI
Malzemeler
 2 yumurta
 2 yemek kasığı mısır nisastası
 10 yemek kasığı seker
 1 paket vanilya
 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
 4 su bardağı su
Yapılısı
Su hariç bütün malzemeler çırpıldıktan sonra su ilave edilerek pisirilir. Đçine 1 elma, 1
portakal, 1 muz. 1 kivi diğer mevsim meyvelerini küp küp doğrayıp muhallebinin içine ilave edilir.
Kaplara koyulup buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 18:19
PARFE
Malzemeler
 2 poset krem santi
 2 bardak süt
 4 yumurta
 1 su bardağı pudra sekeri
 Kakao
 1 paket bisküvi
 Tuz
Sos Đçin
 100 gr. margarin
 3 kasık pudra sekeri
 3 kasık kakao
 1 yumurta
Yapılısı
2 poset krem santi 2 bardak sütle hazırlanır. Buzluğa konulur. Yumurtanın akları bir kaba,
sarıları bir kaba hazırlanır. Sarıları bir su bardağı pudra sekeri ile beyazları bir tutam tuzla iyice
mikserle çırpılır. Đkisi buzluktaki krem santiyle karıstırılır. Derin bir kabın içine naylon serilir.
Karısımın yarısı dökülür. Geri kalan yarısı kakao ile karıstırılır ve dökülür. En üstüne bisküviler
dizilir. Dondurucuda bir gece bekletilir. Dondurucudan çıkartılıp ters çevrilir. Naylonu çıkarılır ve
bisküviler alta gelir. 100 gr. margarin eritilir. Biraz soğuyunca 3 kasık pudra sekeri, 3 kasık kakao 1
yumurta konulur ve çatalla hızla çarpılır. Parfenin üzerine dökülür donması için dolaba konulur.

beaverss
02-11-2015, 18:19
ARAP KIZI
Malzemeler
 4 su bardağı su
 1 su bardağı pekmez
 1 su bardağı seker
 1 su bardağı un
 Vanilya
 1 yemek kasığı tarçın
 1 paket bisküvi
 Hindistan cevizi, bir avuç fındık
Yapılısı
Suyu, pekmezi, sekeri, unu, tarçın ve vanilyayı bir tencerede karıstırıyoruz (gerekirse un
topaklanmasın diye süzgeçten geçirebiliriz). Karısımı ocağa alıyoruz. Biraz ısınınca bisküvilerimizi
tek tek tenceredeki karısımda ıslatarak ıslatılmıs tepsimize bir kat diziyoruz. Bisküviler dizildikten
sonra tenceredeki karısımı muhallebi gibi karıstırarak pisiriyoruz. Pisen muhallebiyi bisküvilerin
üzerine döküyoruz. Biraz soğuyunca üzerine uflanmıs fındık ve hindistan cevizi süslenip dolapta
soğumaya bırakıyoruz. (2 saat kadar) Soğuyunca servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 18:19
ĐRMĐK TATLISI
Malzemeler
 1 paket kakaolu bisküvi
 12 kasık seker
 8 kasık irmik
 1 kg. süt
 1 paket vanilya
Yapılısı
Soğuk sütü tencereye koyun, içine bütün malzemeleri ilave edin. Kısık ateste boza
kıvamına gelene kadar pisirin. Kıvama gelen karısımın yarısını tepsiye dökün. Üzerine kakaolu
bisküvileri dizin. Kalan malzemeyi de bisküvilerin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın. Servis
yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpin.

beaverss
02-11-2015, 18:20
PANDA PASTA
(Afrika Rüyası – Krokanlı Pasta)
Malzemeler
 2 paket kare kakaolu bisküvi
 2 poset krem santi
 1,5 su bardağı soğuk süt
 2 yemek kasığı kakao
 1 çay bardağı pudra sekeri
 ¼ paket margarin
 1 su bardağı ceviz
 1 avuç yesil fıstık
Kreması Đçin
 2 fincan süt
 1,5 fincan seker
 1 yemek kasığı nisasta
 1 paket kakao
Yapılısı
Krem santi, süt, kakao, pudra sekeri ve margarin 20-25 dk. mikserle çırpılır. Bisküviler iyice
ufalanır.Ceviz ve fıstıkla beraber hepsi karıstırılır. Yuvarlak çukur bir cam kabın içine naylon
yayılır. Karısım üzerine dökülür. 1 gece buzlukta bekletilir. Ertesi gün üzerine krema harcı sürülür.

beaverss
02-11-2015, 18:20
MOZAĐK PASTA
(Kral Dolması)
Malzemeler
 400 gr. eti petit beurre
 250 gr. margarin
 2 yemek kasığı kakao
 4 yumurta
 4 yemek kasığı, pudra sekeri
 1 paket vanilya
 Portakal kabuğu rendesi
 Fındık
Yapılısı
Bisküvilerin hepsi bir kap içerisine küçük küçük kırılır. Baska bir kaba seker ve yumurta
konularak çırpılır ve erimis yağ eklenir. Bu karısıma kakao, fındık, portakal kabuğu rendesi ve
vanilya ilave edilip karıstırılır. Sonra kalıba dökülür ve sekil verilir. Buzdolabında 4-5 saat
bekletildikten sonra servise hazırlanır.

beaverss
02-11-2015, 18:20
LABNE PEYNĐRLĐ YAS PASTA
Malzemeler
 1 tane altın kek (Kakaolu)
 750 ml. süt (Keki ıslatacak kadar süt ayrılacak)
 1 tane vanilya
 1 çay bardağı seker
 2,5 yemek kasığı un
 2 yumurta
 1 tane labne peyniri
 Yarım çay bardağı suda 2 kasık neskafe eritilecek.
Yapılısı
Süt ile unu, sekeri, yumurta ve vanilyayı ocakta pisir. Neskafeyi ekle daha sonra labne
peyniri ekleyerek ocaktan indirilir. Kekin bir parçasını tepsiye koyup süt ile ıslat yaptığın
muhallebiyi dök ondan sonra diğer parçasını da üzerine koyup süt ile ıslatılıp muhallebiyi üzerine
kenarına sür kakao ile süsle. (Arasına ve üzerine çikolata kırıntıları da koyabilirsiniz).

beaverss
02-11-2015, 18:20
TAHĐNLĐ KURABĐYE
Malzemeler
 250 gr. paket yağ
 1 su bardağı yoğurt
 1,5 su bardağı toz seker
 9 çorba kasığı tahin
 Yarım limonun suyu
 1 paket kabartma tozu
 Aldığı kadar un
 Pudra sekeri
Yapılısı
Oda sıcaklığında yumusatılmıs 250 gr. paket margarini, yoğurdu ve yarım limonun suyunu
karıstırın. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde
edin. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra üç parçaya bölün ve böldüğünüz her parçayı yarım
santim kalınlığında açın. Açtığınız yufkanın üzerine 3 kasık tahin sürün, tahinin üzerine de sekeri
üçte birini serpin. Yufkayı 12 esit üçgen parçaya bölün kalın tarafından baslayıp rulo seklini verin.
Kalan bütün yufkalara aynı islemi uygulayın. Kurabiyeleri fırında, üzerleri fazla kızarmadan pisirin
ve pudra sekeri ile süsleyerek servis yapın.

beaverss
02-11-2015, 18:21
HOSMERĐM
Malzemeler
 1 kg. süt (kaynamamıs)
 1 çay kasığı peynir mayası
 3 çay bardağı irmik
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 yumurta
 ½ vanilya
Yapılısı
1 kg. süt kaynamadan ılıt. Đçine 1 çay kasığı peynir mayası koy. Yoğurt yapar gibi
mayalanmaya bırak (2 saat). Đçine 3 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta,
vanilyayı koy. Tahta kasıkla karıstırarak kaynat peynirler parça parça belli olsun iyice kaynattıktan
sonra 3 su bardağı seker koy. Biraz daha kaynat kapağını kapatarak 5 dk. dinlendir daha sonra
kaselere dökerek servis yapınız.

beaverss
02-11-2015, 18:21
TAHĐNLĐ ÇÖREK
Malzemeler
 1 su bardağı tahin
 250 gr. ceviz
 1 çay bardağı yağ
 1 çay bardağı seker
 1 çay bardağı yoğurt
 1 çay bardağı kuru maya
 6 su bardağı un
 1 çay bardağı süt
 1 tatlı kasığı tuz
Yapılısı
Bir bardak süt ile kurumaya eritilir. Unun ortası havuz seklinde açılır, eritilmis maya dökülür.
Daha sonra diğer malzemeler sıra ile konulur. Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurun üstü örtülerek yarım saat dinlendirilir. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparılır, orta incelikte bir merdane ile etrafında döndürülür, yuvarlak sekil verilir. Önceden
hazırlanmıs, yağlanmıs tepsiye dizilir etrafında döndürülür, yuvarlak sekil verilir. Önceden
hazırlanmıs, yağlanmıs tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmıs fırına
sürülür, 15-20 dk. pisirilir servise hazırlanır.

beaverss
02-11-2015, 18:21
ROKOKO
Malzemeler
 2 bardak soğuk süt
 2 poset krem santi
 2 yumurta akı
 1 fincan pudra sekeri
 2 paket cici bebe bisküvi
 3 yemek kasığı kakao
Kreması Đçin
 1 su bardağı süt
 6 yemek kasığı toz seker
 1 yemek kasığı un
 2 yemek kasığı kakao
 1 tadelle çikolata
 Yarım bardak su
Yapılısı
Süt, krem santi, yumurta akları ve pudra sekeri mikserde karıstırılıp üçe bölünür. Üç
parçadan birine kakao karıstırılır. Bir kalıbın içine strech film konulur. Sekerli ılık sütün içinde
ıslatılan cici bebe bisküvileri bir sıra dizilir. Üçe bölünen malzemelerin bir tanesi bisküvilerin üstüne
konulur. Üzerine tekrar ıslatılmıs olan cici bebe bisküvileri dizilir. Deepfreez veya buzlukta
bekletilir. Sabah ters çevrilir. Strech film kaldırılır, üzerine kreması pisirilip ılık olarak dökülür.
Hindistan Cevizi veya ceviz serpilir. Tekrar buzlukta bekletilir. Đstenildiğinde servis yapılır. (Arzu
edilirse muz yada kuru üzüm kayısı vb. malzemeler konulabilir.

beaverss
02-11-2015, 18:22
ELMALI MUHALLEBĐ
Malzemeler
 1 kg. süt
 1 su bardağı toz seker
 2 yumurta sarısı
 5 çorba kasığı un
 1 paket vanilya
 7 dilim elma
Yapılısı
Dilimlenen elmalar 1 kahve fincanı seker ile beraber pisirilir. Malzemeler muhallebi gibi
pisirilir. 2 yumurta akını 6 çorba kasığı pudra sekeri ile mikserle karıstırılır. Kar haline gelince
bırakılır. Elmalar borcamın en altına dizilir. Muhallebi dökülür, muhallebini üzerine kar haline
getirdiğimiz karısım dökülerek fırında pişirilir.

beaverss
02-11-2015, 18:22
ELMALI ÇĐKOTOPLAR
Malzemeler
 Bebe bisküvisi
 3-4 elma rendesi
 200 gr. çekilmis fındık yada ceviz içi
 Hindistan cevizi
 Kakaolu puding
Yapılısı
Elma rendesi ve çekilmis fındıklar küçük küçük kırılmıs bisküviler ile yoğurarak hamur
haline getirin. Bu hamurlar ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp servis tabağına dizin kakaolu
pudingi 2 su bardağı su ile pisirilir. 5 dk. soğutulup topların üzerine her yerini kaplayacak sekilde
kasıkla dökülür. Hindistan cevizi ile süslenip soğuk servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 18:22
KAĞIT HELVA
Malzemeler
 3 adet kağıt helva
 250 gr. tahin helva
 125 gr. margarin
 3 kasık kakao
 Yeterince ceviz
Yapılısı
Margarin, kakao ve tahin helvası ateste ezilerek (sulu muhallebi kıvamında) kağıt
helvasının her katına, yanlarına ve üzerine bu hazırlanan karısım sürülür. Üzerine dövülmüs ceviz
ekilir. Yarım saat buzdolabının buzluğunda bekletilir. Servis yapmadan yarım saat önce buzluktan
çıkartılarak servis yapılır.

beaverss
02-11-2015, 18:22
SÜTLÜ ĐNCĐR TATLISI
Malzemeler
 1 kilo kuru incir
 1 lt. süt
 1 paket vanilya
 200 gr. çekilmis ceviz yada badem
 1 tatlı kasığı tarçın
Yapılısı
Đncirlerin sapını koparıp, altıya bölelim, sütü kaynattıktan sonra içine vanilya ve incirleri ilave
edip ocağın altını kısalım. Ara sıra karıstırmak sartıyla, koyu gelinceye kadar pisirelim. Cevizin
yarısını incirin içine katıp bir kere daha karıstırdıktan sonra ocaktan indirelim. Soğuması için
tabağa bosaltıp kalan cevizle süsleyelim.

beaverss
02-11-2015, 18:22
YESĐL ELMA TATLISI
Malzemeler
 4 adet yesil elma
 1 tatlı kasığı tarçın
 4 çay fincanı seker
 8 adet kuru incir
 1 avuç dolusu ceviz
 Yesil gıda boyası
 1,5 su bardağı su
Yapılısı
Elmaların ortasını oyunuz, içerisine ceviz, incir, tarçını ve sekeri koyup kaynatınız.
Kaynatılan elmaları üzerini süslemek için krem santi koyunuz. Not : Suyun içerisine yesil gıda
boyası atınız.

beaverss
02-11-2015, 18:23
ASURE TATLISI
Malzemeler (10 Kisilik)
 250 gr. Buğday (Asurelik)
 100 gr. Kuru fasulye
 100 gr. Nohut
 100 gr. Kuru üzüm
 100 gr. Đncir
 50 gr. Ceviz içi
 50 gr. Đç fındık
 70 gr. Nisasta
 50 gr. Kus üzümü
 550-600 gr. Seker
 20 gr. Gülsuyu
Yapılısı
Aksamdan ıslanmıs olan nohut, kuru fasulye ve asurelik buğdaylar temizlendikten sonra
ayrı ayrı kaplarda haslanır. Haslanan malzemelerin suyu süzülür, buğday üzerine dökülür. Hep
beraber iyice pisirilir. Bundan sonra seker ve nisasta ilave edilir. Bundan sonra kuru üzüm, incir
koyar biraz daha pisirilir. Nisasta ilave edilmeden evvela mutlaka sulandırılmalı ve ilave edildikten
sonra iyice karıstırılmalıdır. Orta ateste bir müddet pisirilir, kaynatıldıktan sonra kap hafif atese
alınır. Bu karısım hafif atesteyken diğer kalan garnitürlerde ilave edilir. Yani fındık, iç ceviz, kus
üzümü varsa narın sonra iyice karıstırılır ve atesten alınarak, servis kaplarına konulur. Servis
yapmak için bekletilir ve servis yapılır.