PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Aksa Akrilik, kurumsal yönetimin zirvesine çýktý

demirdoven
19-01-2017, 15:56
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneði’nin en büyük ödülü bu yýl Aksa Akrilik’in oldu

Aksa Akrilik, kurumsal yönetimin zirvesine çýktý

Dünyanýn en büyük akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneði’nin düzenlediði 7’nci Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde zirvenin sahibi oldu. Türkiye’nin önde gelen baðýmsýz kurumsal derecelendirme þirketi Saha’nýn yaptýðý çalýþmada Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu 9,60’a çýkaran Aksa Akrilik, borsada yer alan 50 þirketi geride býrakarak, Kurumsal Yönetim Endeksi’nde en yüksek nota sahip 1’inci þirket oldu. Ödülü alan Akkök Holding Ýcra Kurulu Baþkaný ve Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cemal Dördüncü, “Kurumsal ilkelerden taviz vermeden, adil ve þeffaf yönetim anlayýþýyla faaliyetlerimize devam edeceðiz, gururluyuz” dedi.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneði’nin (TKYD) geleneksel Kurumsal Yönetim Ödülleri, 7’nci kez sahiplerini buldu. Dünyanýn en büyük, Türkiye’nin tek akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, bu yýlki ödüllere damgasýný vurdu. Baðýmsýz kurumsal derecelendirme þirketi Saha’nýn yaptýðý çalýþmada Aksa Akrilik, borsada yer alan 50 þirketi geride býrakarak, bir numara olmayý baþardý. Aksa Akrilik, Saha tarafýndan 9,60 olarak belirlenen Kurumsal Yönetim Derecelendirme notuyla Kurumsal Yönetim Endeksi’nde en yüksek nota sahip 1’inci þirket oldu.

Sermaye Piyasasý Kurulu’nun “Kurumsal Yönetim Ýlkeleri” baz alýnarak yapýlan çalýþma, Aksa Akrilik’in “adillik, þeffaflýk, hesap verebilirlik ve sorumluluk” alanlarýna verdiði önemi ve bu alanlarda hayata geçirdiði uygulamalarýn baþarýsýný ortaya koydu. 5 kýtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Aksa Akrilik, notunu, “kurumsal yönetim ilkelerine verdiði önem, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmekteki isteklilik ve bu doðrultuda gerçekleþtirmiþ olduðu iyileþtirmeler göz önüne alýnarak” yükseltti.

19 Ocak’ta Ýstanbul’da yapýlan törende 1’incilik ödülünü alan Akkök Holding Ýcra Kurulu Baþkaný ve Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cemal Dördüncü, kurumsal ilkelerden taviz vermeden, adil ve þeffaf yönetim anlayýþýyla faaliyetlerine devam ettiklerini, bunu büyük ödülle taçlandýrmanýn gururunu yaþadýklarýný belirtti. Yüksek kurumsal yönetim kalitesinin rekabet gücünü artýrdýðýný ifade eden Dördüncü, þunlarý söyledi:
“Müþterilerimiz, çalýþanlarýmýz ve pay sahiplerimiz için deðer yaratmayý amaçlýyoruz. Rekabetin ve deðiþimin hýzlandýðý günümüzde, finansal performans kadar kurumsal yönetim uygulamalarýnýn kalitesi de önem kazanýyor. Aksa Akrilik’in bu ödüle layýk görülmesi hepimiz için gurur verici. Bizlere bu gururu yaþatan tüm Aksa Akrilik çalýþanlarýna teþekkür ediyorum. Þirketlerimizin yönetiminde bildiðimiz yoldan þaþmadan, evrensel ilkelerden taviz vermeden yolumuza devam edeceðiz. Bu kararlýlýðýnýn bizleri çok daha büyük baþarýlara taþýyacaðýna eminim.”

Aksa Akrilik Kurumsal Yönetim Derecelendirme raporuna Saha’nýn kurumsal internet sitesi, SAHA | Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Åž. (Only the registered members can see the link), Aksa Akrilik kurumsal internet sitesi (Only the registered members can see the link) ve Kamuyu Aydýnlatma Platformu (KAP) (KAP (Only the registered members can see the link)) üzerinden ulaþabilirsiniz.

Akrilik elyaf nedir?
Akrilik elyaf, yapay elyaflar arasýnda yüne en çok benzeyen elyaf türüdür. Akrilik elyaf, kolayca yýkanabilme ve þeklini koruma özelliðinin yaný sýra, güveye, yaða ve kimyasallara karþý oldukça dayanýklýdýr. Mükemmel haslýkta parlak renklere boyanabilme özelliði bulunan akrilik elyaf, güneþ ýþýðýna karþý yüksek haslýk ve görünüm ile dokunum olarak yüne benzeyen doðallýða ve sýcaklýða sahiptir. Günümüzde akrilik elyaf ürünü, giyimden ev tekstiline, dýþ mekân kullanýmýndan endüstriyel kullaným alanlarýna kadar birçok alanda çözüm sunmaktadýr. Aksa Akrilik, dünyadaki en büyük, Türkiye’deki ise tek akrilik elyaf üreticisidir.

Aksa Akrilik Hakkýnda:
Akkök Þirketler Grubu'na baðlý olan AKSA Akrilik Kimya Sanayii A.Þ. Türkiye’nin akrilik elyaf ihtiyacýný karþýlamak üzere, 1971’de Yalova'daki fabrikasýnda üretime baþladý. AKSA, yaklaþýk 502 bin metrekarelik bir alanda kurulu dünyanýn en büyük akrilik elyaf üreticisidir. Operasyonel mükemmeliyeti en yüksek düzeye taþýmak amacý ile teknolojiye yatýrým yapmak ve akrilik elyaf için sürdürülebilir, kârlý, yeni kullaným alanlarý yaratmak vizyonuyla yola çýkan Aksa, yýllar içerisinde gerçekleþtirilen yeni teknoloji ve modernizasyon yatýrýmlarýyla yýllýk 315.000 ton akrilik elyaf üretim kapasitesine ulaþmýþtýr. Bu üretim miktarý, Türkiye'deki akrilik elyaf üretiminin yaklaþýk %72’sini, dünyadaki akrilik elyaf pazarýnýn ise yaklaþýk %17’sini oluþturmaktadýr. Bu oran Türkiye’yi Çin’den sonra dünyanýn en büyük ikinci akrilik elyaf üretici ülkesi konumuna taþýmýþtýr.