Orijinalini görmek için tıklayınız : 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
korfez41
18-05-2018, 19:46
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Türkiye’de genç olmakla, dünyanın herhangi bir ülkesinde genç olmak aynı şey değildir. Bu ülkenin gencecik bir kumandan ve ilim irfan ehli gencecik bir ordu tarafından kurulduğunu asla unutmuyoruz. 19 Mayıs Bayramımız Kutlu Olsun.
Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşması ile mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim.
1394743731635564545
Baldemir
18-05-2018, 21:02
Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun
mehmetkarahanl
19-05-2018, 00:32
Tüm ulusumuzun 19 mayıs gençlik ve spor bayramı kutlu olsun.
19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun
rselturk
19-05-2018, 01:06
Ulusal Bayramlarımızdan bir görkemli günü daha kutlarken Büyük Önderin 5 Şubat-1933 yılında vasiyet niteliğindeki sözlerini anımsatmak gereği duydum...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek"
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Mustafa Kemal Atatürk
Bursa, 5 Şubat 1933
Only the registered members can see the link
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl!
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl…
Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl!
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
“Medeniyet!” dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın…
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri “toprak!” diyerek geçme, tanı:
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
O zaman vecd ile bin secde eder-varsa-taşım,
Her cerihamdan, ilâhî, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-ı mücerret gibi yerden naşım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl
korfez41
18-05-2020, 22:59
Yeni bir güneş doğar Karanlığa gömülmüş Vatana nur oldu o Yas bağlayan ruhlara Yüreklere doldu o 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
Başta Atatürk Olmak üzere Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz ( K. Atatürk ). 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun
aliharbiye
19-05-2020, 09:03
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun...
şimşek59
19-05-2020, 12:53
19Mayıs'ta başta Gazi Mustafa Kemal ve aziz silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın kurtuluşu için mücadele eden gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.
halil-04
19-05-2020, 14:04
19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN
korfez41
18-05-2021, 20:21
Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram’ını kutluyorum.
rselturk
18-05-2021, 22:38
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm forum dostlarıma kutlu olsun...
19 Mayıs 1919 sıradan bir tarih değil Özgürlüğe açılan yolun başlangıcıdır...Hem savaşı hem de barışı olağanüstü bir sezgi gücü ile yöneten yüce önderin kendisi için kabul ettiği bir Doğum Günüdür aynı zamanda. Büyük önderi ve onun izinde çağdaşlığa bayrak sallayan Türk Gençliğini en içten duygularımla selamlıyorum...Bu toprakların bize ikinci kez yurt olarak kazanılmasını sağlayan Büyük Atatürkü ve onun silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.
Bu can bu tende oldukça, ve senin inandığın gençlik var oldukça sonsuza dek bizimle olacaksın Atam...
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
* Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.Only the registered members can see the link
Ey Türk Gençliği
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Varlığım TÜRK varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene, diyenlerin gelecek nesillerine armağan ettiği bu guzel ve anlamli gunu kutluyor, genclerimizin her daim vazifelerinin bilincinde olmasını diliyorum.
halil-04
19-05-2021, 10:32
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayranız kutlu olsun
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
korfez41
18-05-2022, 21:05
Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
rselturk
18-05-2022, 22:34
Unutmayacağım:Bu toprakların bir Türk Yurdu olarak ebedileşmesine ömrünü veren,saltanat katılığından ve dinî hurafelerden arındırıp yurdum insanının çağdaş bir topluma evrilmesine ışık olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını asla unutmayacağım.
Aradan geçen bir asra yakın süreçte bütün bu olumlu gelişmeleri tersine çevirme çabasını yürütenleri ve ülkeyi yeni bir kapitilasyonlar sürecine sokmaya çalışanları da...
19 Mayıs ATATÜRK'ü anma, GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI hepimize kutlu olsun...
Türk milletinin kurtuluş ve bağımsızlık kıvılcımının ateşlendiği 19 Mayıs 1919’un yıl dönümü kutlu olsun.:israel:
19 mayıs Atatürk,ü anma ve gençlik bayramınız kutlu olsun.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.
Ne mutlu turkum diyene.19 mayıs bayramı kutlu olsun
halil-04
19-05-2022, 18:47
19 Mayıs Atatürk ü Anma gençlik ve spor Bayramınız Kutlu Olsun
Tüm milletimizin 19 mayıs gençlik ve spor bayramı kutlu olsun.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
rselturk
19-05-2023, 12:07
Vatanın bütünlüğü,milletin özgür ve tam bağımsızlığı için 104 yıl önce başlatılan bu kutlu gün anısına adanan Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun!..
Vatanın bütünlüğü,milletin özgür ve tam bağımsızlığı için 104 yıl önce başlatılan bu kutlu gün anısına adanan Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun!..
Ataturku unutturmak isteyenlere engüzel sozleri yazmissin sayin baskanım
19 Mayıs Atatürk ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun
2023 temennimde aynı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.
korfez41
19-05-2023, 21:28
Gençlerin ve aziz Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarını saygı ile anıyorum.
Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 105.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
Tekno Mod
19-05-2024, 03:58
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tum türk halkımıza kutlu olsun.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.