Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar ve Euro malesef durduralamiyor
Su saat itibariyle dolar 4.78 euro 5.63 bunun onune gecilmesi gerekiyo yoksa secimden sonra kim gelirse gelsin bittigimizin resmi olacak sanirim
Only the registered members can see the link
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Su an dolar 4.89Only the registered members can see the link
Allah sonumuzu hayır etsin durumumuz hiç iç açıcı değil maalesef.
Çok fazla siyasete girmek istemiyorum ama mudale edin kimse seçimi beklemesin bence bu dolar ve euroyu bir şekilde durdurmak için illa oymu gerekiyor onu anlamıyorum benim kacırdıgım bir nokta mı var acaba
a habere ne desem bilmiyorum tamam taraflısın iktidar kanalısın da bizmi yanlış göruyoruz herşeyi turk lirası tarihi rekor kırıyormuş ya ramazan ayındayız bari ekranları böyle şeylerle donaltıp halkı kandırmayın ya hepimiz muslumanız diyoruz musluma muslumanı aldatırmı
aliharbiye
23-05-2018, 12:09
gidişat malesef hiç iyi değil. daha durun seçimden sonra olacaklar akıllara durgunluk verecek. bir sürü insan aç sefil kalacak. bir çok insan dükkan işyeri kapatacak. işsizlik. yokluk. açlık. sefalet. hırsızlık. dolar ve euro fırlamaya devam ediyor. allah sonumuzu hayır eylesin durum çok çok kötü ve vahim. bir çok insandan bu gidişattan çok memnun, hiç bir şey olmamış gibi yaşamına devam ediyor.
24 hazirana kadar isterim ortam dahada beter olsun,çünki bunlar başka türlü gitmez...zaten seçimlerin1,5 yıl öne alınma sebebide ekonominin giderek krize gitmesiydi...işinden aşından kazancından memnun olan vermeye devam etsin...
24 hazirana kadar isterim ortam dahada beter olsun,çünki bunlar başka türlü gitmez...zaten seçimlerin1,5 yıl öne alınma sebebide ekonominin giderek krize gitmesiydi...işinden aşından kazancından memnun olan vermeye devam etsin...
Hocam.sen daha once iktidarin.politikasini begeniyordun fikir.mi.degistirdin yada neler.etkili.oldu
TEKNİSYEN101
23-05-2018, 14:16
Mevzu vatansa gerisi tefarruattır. Dolar ve Euronun yükselişi hayra alamet değil, ülke ekonomisi batık zor günlerin bizi beklediğine işarettir. Onun için A partisi B partisi önemli değil önemli olan ülkemizin zor durumlara düşmemesidir. Unutmayalım 2001 krizini insanlarımızın ekmek almaya parası dahi kalmamıştı. Allah yar ve yardımcımız olsun.
aliharbiye
23-05-2018, 14:28
Sahi yaa hüseyinciğim ne oldu sana öğle. sen iktidarı çok benimsiyordun. neyse seni yargılamıyorum. ama malesef senin gibi iktidara aldanan bir sürü arkadaş var. allah yardımcımız olsun. önce yazmamakla tereddüt ettim, ama kısmen fikrimi yazmak istiyorum inşallah suç sayılmaz. ülkemizin şu anda bulunduğu durumun tek sebebi iktidarın yanlış politikası ve iktidarın ta kendisi. yazıklar olsun. teessüf ederim. yazık değilmi bu insanlara bu vatandaşlara. zaten vatandaş kimin umurundaki. çalış didin hükümete para öde.
Sahi yaa hüseyinciğim ne oldu sana öğle. sen iktidarı çok benimsiyordun. neyse seni yargılamıyorum. ama malesef senin gibi iktidara aldanan bir sürü arkadaş var. allah yardımcımız olsun. önce yazmamakla tereddüt ettim, ama kısmen fikrimi yazmak istiyorum inşallah suç sayılmaz. ülkemizin şu anda bulunduğu durumun tek sebebi iktidarın yanlış politikası ve iktidarın ta kendisi. yazıklar olsun. teessüf ederim. yazık değilmi bu insanlara bu vatandaşlara. zaten vatandaş kimin umurundaki. çalış didin hükümete para öde.
Sorun bana göre ulke yönetiminde iyi olan kişilerin görevden alınıp yerlerine yeteneksiz birilerinin getirilmesi sanırım.
Mevzu vatansa gerisi tefarruattır. Dolar ve Euronun yükselişi hayra alamet değil, ülke ekonomisi batık zor günlerin bizi beklediğine işarettir. Onun için A partisi B partisi önemli değil önemli olan ülkemizin zor durumlara düşmemesidir. Unutmayalım 2001 krizini insanlarımızın ekmek almaya parası dahi kalmamıştı. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Aynen hocam sorun dedigin a veya b partisi değil kim çözuyorsa su an çözsün kimsenin seçimi bekleyecek hali kalmadı
aliharbiye
23-05-2018, 14:48
alınan her yanlış karar ve kişisel çıkarlar peşinde koşup akademik insanlar saf dışı edilirse, olacağı bu. biz parti eleştirmiyoruz. yönetim eleştiriyoruz. akp malesef ülkeyi iyi yönetmedi, bizleri getirdiği hale bakın. bence sokaktaki insana sorsanız 100 kişiden 2 gidişattan memnun olduğunu söyler. geriye kala 98 kişi memnu değildir. çözüm aramak gerekir, bu şekilde devam ederse. ülkenin ve vatandaşın sorumluluğunu kim üstlenecek.
Hocam.sen daha once iktidarin.politikasini begeniyordun fikir.mi.degistirdin yada neler.etkili.oldu
evet iktidarın politikalarını destekliyordum fakat yaklaşık biryıldan itibaren gitmesi gerektiğini düşünüyorum...haaa iktidar sayesinde iş yapıp ihale alsaydım veya birşekilde onlar sayesinde nemalansaydım fikrim yine deyişmezdi...bu tamamen hamur işi fıtrat işi amel işi...ben ve çevremde memnuniyetsizlik had safaya gelmişse,birşeylerin ters gittiği aşikarsa,sende bunlara kör ve sağır kalamassın...benim gibi milyonlar son seçime kadar sabretti destek verdi,5 yıl önce hele hele 10 yıl önceki iktidar özlemi ile fakat geldiğimiz nokta kocabir hiç...savrulan bir iktidar hakkında kendimce eleştirelecek çok yön var fakat şimdilik kabaca bukadar mesaj anlaşılmam için yeterlidir sanırım editör...kolay gelsin...
arkadaşım aliharbiye dün desteklediğim bugün destegimi çekip eleştirdiğimi beyan ettiğim bir partinin özellikle sosyal ve ekonomik politikalarının sonucu ülkenin bir çıkmaza girdiği ayan beyan görülmesine rahmen sen destekliyordun beyeniyordun demene üzülüyorum....güzel ve iyi şeyler yaptığı için bu ülkede kimler desteklemediki..dün kolkala oldukları ile bugun kırmızı bülten ile aratıyorlar...aratsınlar..iktidar ile çıkar ilişkisi için destek verenler ile memlekette iyi işler oluyor diye destek verenleri karıştırmayalım...çalışıp güzel işler yapsalar yine oyumu veririm fakat bunlardan çok çok uzaklar...erbakan ecevit özal ülke siyasetine damga vurmuş siyasetçiler...dönem dönem başarılarıda vardır fakat bu liderleri biteren çevreleri akrabaları bakanları bürokratları veya danışmanları olmuştur.bugünde yaşanan tamda budur...
aliharbiye
23-05-2018, 19:40
çalışıp güzel işler yapsalar yine oyumu veririm fakat bunlardan çok çok uzaklar..
hüseyin arkadaşım seni kıracak bir şey yazmadım. ve seni eleştirmedimde. kimi desteklersen destekle saygı duyarım. ama her şeyden önce milleti temsil edecek olan kişinin görevini harfiyen yerine getirmesi ve yapmasıdır. eminim sende benim gibi düşünmektesin. önemli olan en güzel kelimeyi sen zaten yazmışsın. bak ne güzel diyorsun....... çalışıp güzel işler yapsalar yine oyumu veririm fakat bunlardan çok çok uzaklar.......iktidarda kim olursa olsun onun asıl görevi vatanı devleti hükümeti ve vatandaşı korumaktır. iyi şeyler yapana bende oyumu düşünmeden basarım. zaten önemli olan asil olup herkesi düşünmektir. saygılarımla aliharbiye.
Şu anda 4.57 lere inmiş yine çok malesef
Merkez Bankası acil toplandı: Faiz arttı, Dolar böyle çakıldı
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "Para Politikası Kurulu yakın dönem gelişmelerini değerlendirmek üzere toplanmıştır." denildi.
Toplantı sonrasında Merkez Bankası faiz arttırma kararı aldı. Merkez Bankasından şu açıklama yapıldı:
23 Mayıs 2018 Tarihli PPK Kararı: Geç likidite penceresi borç verme faiz oranı yüzde 13,5’ten 16,5’e yükseltilmiştir.
Yakın dönemde piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları ve enflasyon beklentilerinde süregelen yükseliş genel fiyatlama davranışlarına dair riskleri artırmıştır.
Bir Birlik olabilsek çok şey değişecek ama..!!!
Bir Birlik olabilsek çok şey değişecek ama..!!!
Imkansz hocam bizim.ulke olarak birlik olma sansimiz yok
Aslında perşembenin gelişi çarşambadan belli idi.geldiklerinde 200 milyar borç vardı şu an itibariyle bir trilyon(rakamla yazamıyorum sayfa yetmez) yaptıkları sıcak para ile memleketi yönetmek,yada bir dünya vergi almak,benzin 6 lira 4lirası vergi,100 liralık elektrik faturasının 50 lirası,yabancı araçların vergisi yüzde 60ile yüzde 150 arasında.Her ay cari açık üç beş milyar civarında,üretim yetersiz olduğu sürece bu netice kaçınılmazdı.Burada halk olarak elbette bizimde suçumuz var,çok aşırı lükse alıştık,sebepleri uzatabiliriz,düzelirmi derseniz biz düzelmedikçe mümkünü yok,Allah bu günlerimizi aratmasın,kalın sağlıcakla
Ben böyle vergi düzenegi görmedim sağdan soldan duyumlarla değil birebir kendi yasadıgım ve cevremde gördügüm vergi durumları öyle böyle değil
-sıfır araclardan alınan %45 ötv % 18 kdv vergiler =%63 50 bin tl degerinde olan bir araba 80 -85 bine geliyor
-her ay cep telinden alınan vergiler- telsiz kullanımı ücreti
-ssk ve bagkur primleri su anda en düşük bagkur primi 600 tl civarında daire kira parası öder gibi her ay karsımıza cıkıyor
-elektrikten alınan dagıtıcı şirketi koruyan kaçak kullanım bedeli ve trt bandrolu
-her geçtigimiz yoldan alınan fahiş hgs ulasım bedelleri
-meyve suları soda ve benzeri seylere uygulanan en son ötv zamları
-dolar ve euroya baglı beyaz esya ve elektronik esyaların ötv ve kdv oranları
-12 ayda b ir yapılan mtv zammı ve buna eklenen ötv zammı
saymakla bitmiyor yazacaktım shura kadar moralimiz bozulur diye yazmıyorum
Temel amca cumhurbaskanindan fazla izlenmis demekki vatandas yeni liderler pesinde ekonomiye.mudale.edilmedikce.kimse.oy.moy.beklemesin bence.tum.partiler.adina.soyluyorumOnly the registered members can see the link
aliharbiye
24-05-2018, 10:32
Ben böyle vergi düzenegi görmedim sağdan soldan duyumlarla değil birebir kendi yasadıgım ve cevremde gördügüm vergi durumları öyle böyle değil
-sıfır araclardan alınan %45 ötv % 18 kdv vergiler =%63 50 bin tl degerinde olan bir araba 80 -85 bine geliyor
-her ay cep telinden alınan vergiler- telsiz kullanımı ücreti
-ssk ve bagkur primleri su anda en düşük bagkur primi 600 tl civarında daire kira parası öder gibi her ay karsımıza cıkıyor
-elektrikten alınan dagıtıcı şirketi koruyan kaçak kullanım bedeli ve trt bandrolu
-her geçtigimiz yoldan alınan fahiş hgs ulasım bedelleri
-meyve suları soda ve benzeri seylere uygulanan en son ötv zamları
-dolar ve euroya baglı beyaz esya ve elektronik esyaların ötv ve kdv oranları
-12 ayda b ir yapılan mtv zammı ve buna eklenen ötv zammı
saymakla bitmiyor yazacaktım shura kadar moralimiz bozulur diye yazmıyorum
Sevgili arkadaşım çok güzel detayla yazmışsın eline sağlık. ben bunlara her zaman yazıyorum. çalış hükümete öde. hükümet ne yapıyor?... ben onuda yazıyım. senin sadece nefes alıp vermeni sağlıyor. geleceğin için çoluk çocukların için yaşlılığın için kenara 1 para koyamasın çalış vergi teberrum vs vs öde diyor. ben hakkımı helal etmiyorum. her faturada çabası kazıklar var. her şey astronomik ve değerinde çok fazla. saygılarımla aliharbiye.
aliharbiye
24-05-2018, 10:35
Temel amca cumhurbaskanindan fazla izlenmis demekki vatandas yeni liderler pesinde ekonomiye.mudale.edilmedikce.kimse.oy.moy.beklemesin bence.tum.partiler.adina.soyluyorumOnly the registered members can see the link
malesef yaşam döngüsüne baktığımız zaman, yaşamın saçmalıktan başka bir şey olmadığını görüyoruz. buyrun hep beraber bu toplumda yaşayalım...... ALO MARSA GİTMEK İSTİYORUM. FATURA BEDEL ÖDEMEKTEN BIKTIM YETERRRRR.......:puah:
Dün doları düşürdük dediler ancak şu an itibari ile yine 4.70 lerin üstüne çıktı
malesef yaşam döngüsüne baktığımız zaman, yaşamın saçmalıktan başka bir şey olmadığını görüyoruz. buyrun hep beraber bu toplumda yaşayalım...... ALO MARSA GİTMEK İSTİYORUM. FATURA BEDEL ÖDEMEKTEN BIKTIM YETERRRRR.......:puah:
Marsa gidip kurtulmak lazım çare kalmadı marsa ayak basan ilk turk olmak istiyoruz nasa duy sesimizi
aliharbiye
24-05-2018, 19:04
eminimki biz oraya gidersek orayı kirletmeyiz. ama amerikalılar bizden önce giderse. orası yaşanmaz hale gelecektir. yanii onlardan önce harekete geçmek gerek.:puah:
korfez41
24-05-2018, 21:05
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)