Giriþ

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Þüphesiz Biz Ona, Doðru Yolu Gösterdik. ( Ýnsan Suresi 3.)

halukgta
04-07-2018, 23:51
Bizler Kur’an ýn açýk ve anlaþýlýr olduðunu, Kur’an ýn birçok ayetinden okuduðumuz ve teblið alýp iman ettik dediðimiz halde, ne yazýk ki bu iman kalplerimize yerleþmediði için okuyup, iman ettik dediðimiz ayetlerin, tam tersini hayatýmýza geçiriyoruz. Halbuki Allah Ýnsan suresi 3. ayetinde: “ÞÜPHESÝZ BÝZ ONA DOÐRU YOLU GÖSTERDÝK, ÝSTER ÝNANIR ÝSTER ÝNKAR EDER”, diyerek bizlerin izleyecek tek yolun, Kur’an olduðunu bildirmiþtir.

Bu konu çok önemli, onun içindir ki neredeyse yazdýðým makalelerimin bir çoðunun ana konusunu, yaptýðýmýz bu yanlýþlara ayýrýyorum. Peki sonuç alýyor musunuz diye sorarsanýz, azýnlýk bir kýsým kardeþlerim hariç, genel çoðunluðumuz, ne yazýk ki Ýslam ý Kur‘an merkezli yaþamadýðý için, anlamamakta ýsrar ediyorlar. Tabi bu durumda çok açýk ve basit, belki de birkaç cümleyle bahsedeceðimiz, hatýrlatacaðýmýz ayetleri, daha detaylý, Kur’an dan bir çok örnekler vererek, yaptýðýmýz yanlýþý anlatma gereði duyuyorum. Bu konu, bir kardeþimizin dikkatini çekmiþ olmalý ki, bakýn bana kýsaca nasýl bir cevap yazma gereði duymuþ. Önemsediðim için, sizlerle paylaþmak istedim.

“Haluk Hoca, ALLAH'IN BÝR ÝKÝ SATIRDA ANLATTIÐI MESELEYÝ, SÝZ BÝR KAÇ SAYFADA ANLATTINIZ. Kur'an bu kadar anlaþýlmaz bir Kitap mý?”

Çok doðru, Allah anlayasýnýz ve ibret alasýnýz diye gönderdiðim ayetleri, kolay, açýk ve nice örneklerle izah ettik ve öyle gönderdik der bizlere. Bizler bunca ayetleri teblið aldýðýmýz halde hala, açýkta ne kadar açýk, her ayeti herkes anlayamaz, veli insanlar anlar deyip, iþin içinden çýkýyoruz. Çok daha ilginci, Allah dinin anasý, temeli, bizlerin sorumlu olduðumuz ayetleri MUHKEM, yani þüphe duyulmayacak kadar açýk gönderdim dediði halde, bizler Allah ýn ayetlerini izlememiz gerekirken, inatla beþerin rivayetlerinin ardý sýra gidiyor, Allah ýn ayetlerini, anlaþýlmasý zor ilan edip, görmezden geliyoruz.

Bu gerçekleri görmezden gelen kardeþlerime, sabýrla Kur’an dan birçok örnekler vermeye devam ediyorum. Tabi böyle olunca, bir cümleyle anlatabileceðimiz bir konuyu, sayfalarca örnekler vererek anlatýlma gereði duyuyorum. Belki yanlýþlarýný fark ederler diye. Þöyle düþünebilirsiniz. Ýsteyen anlar, istemeyen anlamaz dersek, kolayý seçmiþ oluruz. Yüzlerce yýldýr, toplumu Allah ile aldatan din tacirleri, toplumun kanýna öyle girmiþ ki, Müslümanlar HAKKI BATIL, BATILI HAK OLARAK KABUL EDER OLMUÞ.

Böyle bir topluma, bir konuyu anlatýrken, kýsaca bir cümleyle kestirip atamazsýnýz. Çünkü minareyi çalan din tacirleri, yalanlarýnýn ortaya çýkmamasý için öyle sözleri, Allah ýn elçisinin adýyla topluma anlatmýþlar ki, toplum yanlýþ yapmaktan korkarken, farkýnda olmadan Kur’an ý inkar ettiðinin farkýna bile varamaz olmuþlar. Günümüz mezhep ve fýkýh inancýnýn þekillendirdiði Ýslam, farkýnda olmadan Kur’an da çeliþki yaratýyor ama bunun bile farkýna varamýyoruz. Allah ile aldatýlmýþ bu toplum, ne yazýk ki kolay ikna olmuyor.

Allah çok basit ve birkaç cümleyle ÞEFAAT, yani baðýþlanma affetme konusunu apaçýk bir þekilde açýklamýþ ve demiþ ki: “ Þefaat tümden bana aittir. Hiç bir þefaatin fayda etmediði o günden sakýnýn” Sizlere sorsam ve desem ki, Allah bu hükümlerinde, kendisinden baþka affedici, þefaat eden olabilir diyor mu? Yada daha sonra bu hükmünden vazgeçer mi? Eðer Kur’an ýn diðer ayetlerinde, kelimelere farklý anlamlar yükleyip, evet Allah ýn yanýnda peygamberler, veli, evliya kiþilerde þefaatçidir dediðimiz andan itibaren, Kur’an da çeliþki yaratacaðýmýz gibi, Allah a da saygýsýzlýðýn en büyüðünü yapmýþ oluruz.

Ýþte makalelerimin daha detaylý olmasýnýn ve birçok ayetlerle konuyu izah etmeye, hatýrlatmaya, düþünmeye vesile olmamýn, çaba göstermemin nedeni, bu yanlýþlarýmýza ýþýk tutabilmek ve azda olsa bazý kardeþlerimizin, farkýnda lýðýný saðlamaktýr amacým. Zaten böyle aldatýcýlarýn çýkarak, toplumun kafasýný karýþtýrmak isteyenlerin önüne geçebilmek için Allah, þöyle diyor Kur’an da. ” BÝZ HER ÞEYDEN NÝCE ÖRNEKLERÝ, DEÐÝÞÝK ÝFADELERLE VERDÝK KÝ ANLAYASINIZ”

Benimde yaptýðým bundan ibarettir. Hurafe inançlarýn, dine ilavelerinin yanlýþlýðýný kardeþlerime anlatabilmek, bir konunun doðru anlaþýlabilmesi için, bir çok ayet örneði vermek zorunda kalýyorum. Hatýrlatmak isterim, ben ayetleri açýklamýyorum, çünkü ayetleri açýklayan, tefsir eden yalnýz Allah dýr. Haþa Allah ýn açýklayamadýðýný anlayan ve açýklayanlar mý var aramýzda.

Benim yaptýðým, HAK ÝLE BATILI KARÞILAÞTIRMAK VE DÝN KARDEÞLERÝMÝN DÜÞÜNMESÝNE VESÝLE OLMAKTIR. Bunun dýþýnda hiç kimsenin, ben ayeti açýkladým, açýða çýkardým, anlaþýlýr hale getrdim deme hakký yoktur. Açýklayan, uyaran imtihan eden yalnýz Allah dýr. AÇIK OLMAYAN BÝR KÝTAPTAN, NASIL ÝMTÝHAN OLABÝLECEÐÝMÝZÝ DÜÞÜNÜRÜZ. Bizler, apaçýk olan muhkem ayetlerden yola çýkarak, ayetler üzerinde düþünerek hayatýmýza geçirmeliyiz.

Yaþadýðýmýz FIKIH Ýslam ý, öyle kemikleþmiþ ve rivayetlerle þekillendirilmiþ yaþanýyor ki, mezheplerin yaptýðý ilaveleri Kur’an da göremediðimizde, neredeyse Kur’an ýn tamamý unutulup, bakýn iþte namazýn kaç rekat olduðu bile Kur’an da yazmýyor deyip, iþin içinden çýkýyoruz. Allah ýn sýnýrlamadýðýný, kimin haddine sýnýrlamak. Bu sözleri söyleyen ve inanan bir insana, ne yazýk ki bir ayetle yanlýþýný anlatmak o kadar zor ki, bunu anlatamam.

Beni sünnet inkarcýsý olarak suçlayan kardeþlerim, farkýnda olmadan Kur’an inkarcýsý olduðunu onlara anlatabilmek için, sabýrla yazmaya Allah ýn izniyle devam edeceðim. Lütfen unutmayalým, Allah ýn elçisi yalnýz Allah ýn sünnetine uymuþtur. Bizlerde Allah ýn elçisini örnek almak istiyorsak, yalnýz Allah ýn sünneti Kur’an a uymalýyýz.

Hepimiz hata yapabiliriz. En az hata yapmak istiyorsak batýldan, hurafeden uzak, Allah ýn bizleri imtihan edeceðine hükmettiði, Kur’an ýn ipine sarýlalým.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK

KUR'AN A DAVET (Only the registered members can see the link)
HALUK GÜMÜŞTABAK/ KUR'AN A DAVET. (Only the registered members can see the link)
BATILDAN UZAK, İSLAMI YAŞAYABİLMEK. (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link
Only the registered members can see the link