Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bedelli askerlik Çıktı 25 Yaş+28 gün askerlik + 15 bin TL

Simba
17-07-2018, 20:05
"AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ilk açıklamayı yapmıştı. 25 yaş, 15 bin lira bedel ve 25 günlük askerlik süresi öngörülüyor denmişti.

Son aldığımız bilgi, bir yandan da AK Parti grubunda ilgili milli savunma bakanlığıyla çalışmalar sürüyordu. Yapılan son değerlendirmeler sonucunda 25 günlük askerlik eğitim süresinin yasa teklifinde 28 gün olarak yer alacak. Askerlik süresinin 25'ten 28'e çıkması söz konusu olacak. Torba yasada bu şekilde yer alacak.

Bedelli askerlikte tarih 31 Aralık 1993. Bu tarih ve öncesinde doğanlar bedelli askerlikten faydalanabilecekler. Çok büyük olasılıkla bugün olmazsa yarın sabah erken saatlerde torba tasarının Meclis Başkanlığı'na sunulmasını bekliyoruz."

Kaynak:CNN Türk Muhabiri Murat Pazarbaşı

hüseyin
17-07-2018, 23:29
15 bini ödeyen yeşil elbiseler içinde birton askerlik pozuyla askerlik yaptım deyip caka fiyaka satıp namus borcumu ödedim diyecek....15 bini bulamayan alt ve ota tabaka çocuklarıda işit'in pkk'nın fetö'nün akasında koşarken can verip rejimin bekçiliğini yapsınlar......sizin adaletinizi seveyim...

rselturk
19-07-2018, 00:15
15 bini ödeyen yeşil elbiseler içinde birton askerlik pozuyla askerlik yaptım deyip caka fiyaka satıp namus borcumu ödedim diyecek....15 bini bulamayan alt ve ota tabaka çocuklarıda işit'in pkk'nın fetö'nün akasında koşarken can verip rejimin bekçiliğini yapsınlar......sizin adaletinizi seveyim...

Adaletin bu mu dünya!...Gel de Selda Bağcanı anımsama!...:wave::wave:

ferman
19-07-2018, 10:59
Parası Olana Sıkıntı Yok :unsure:

aliharbiye
19-07-2018, 11:12
ya öğle, paran varsa derdin yok. paran yoksa. mazlumsun. dünya parası olana güzel.

hüseyin
19-07-2018, 17:35
hani nerde kaldı namus borcu vatan borcu savsatası...hani peygamber ocağıdı...birine 28 gün diğerine 365 gün...biri peygamber ocağında diğeri çay ocağında gün sayıyor...bu saçmalığa her boka maydonoz olan görsel basından sivil meslek kuruluşlarından tık yok..çok tuhaf bir ülkede yaşıyoruz...

hejaersin
19-07-2018, 19:44
SLM NEDEN YAZILIM İNDİREMİYORUM YARDIM LÜTFEN

rselturk
20-07-2018, 14:16
hani nerde kaldı namus borcu vatan borcu savsatası...hani peygamber ocağıdı...birine 28 gün diğerine 365 gün...biri peygamber ocağında diğeri çay ocağında gün sayıyor...bu saçmalığa her boka maydonoz olan görsel basından sivil meslek kuruluşlarından tık yok..çok tuhaf bir ülkede yaşıyoruz...
Hüseyin dost çok çok haklısın:Ama tepki gösterenlerin halkın önüne çıkmaması ve söylenenleri duymaması için araya Türkiye bouyutundaTek kişilik demokrasi perdesi çekiliyor...Yandaş medya da olanca gücüyle salvoya başlayınca bizde sanıyoruz ki,bu toplum tepkisiz:nono::nono::wave::wave:

TEKNİSYEN101
21-07-2018, 13:37
Bizimde hayellerimiz vardı. bizimde bakmakla yükümlü olduğumuz ailemiz vardı. bizimde çalıştığımız işimiz vardı. Amma vakti gelince her şeyi geride bırakarak vatan borcumuzu 18 ay aslanlar gibi yerine getirdik. hiçte pişman değilim. Bu ülke ayakta duruyorsa bu bilinçle yaşayan insanlarımız sayesinde ayakta duruyor.

Yemen türküsü de tam bunun için yazılmış.

kara çadır is’mi tutar
martin tüfek pas mı tutar
ağlayanım anam bacım
elin kızı yas mı tutar

yemen yolu çamurdandır
karavanam bakırdandır
zenginimiz bedel verir
askerimiz fakirdendir

tarlalarda biter kamış
uzar gider vermez yemiş
sol yemende can verenler
biri memet biri memiş..