PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : turksat sinyal sorunu

gurkan11
24-12-2018, 14:35
arkadaşlar garip bir sorunum var bir turlu cozemedim

binada merkezi sistem uyku var eve 2 adet kablo geliyor biri salonda sorunsuz gosteriyor diğer odadaki kabloya baglı LG televizyon (kendinden uyldulu) tuksat sinyal bulmuyor...

hotbird a-b-c-d diseq te sinyal buluyor hatta turk kanallarıda buluyor ama bu kanallar arasında atv atvspor vs sifreli, show tv star kanald tv8 sifresiz

bu turksat sinyal almayan televizyonu diğer kabloya bagladıgımda sinyal alıyor
nasıl bir sorun olabilir acaba....

2 kabloyada aynı frekansı giriyorum sonuc degısmıyor

iyikosan
24-12-2018, 16:41
odada sinyal almayan LG televizyon salonda sinyal alıyorsa odadaki kabloda bir sıkıntı var demektir,ya kablonunu kendisinde bir sıkıntı var,yada bağlantı şeklinde bir sıkıntı var,kontrol etmek lazım.

yukselertekin
24-12-2018, 16:55
odanın birisi karasal yayın diğeri uydu yayını olabilir ondan dolayı yayın bulamazsın yayın olmayan yerde uydu değilde normal anten girişinde yayın ararsan belli olur.

Volkan
24-12-2018, 20:21
Sıra ile ilk olarak çatıdaki santralde evinize gelen kabloları biliyorsanız onları kendi arasında yer değiştirin. Eğer LG tv düzelirse sorun santral portunda. Ama düzelmez ise sorun kabloya kalıyor.

gurkan11
25-12-2018, 09:52
peki hotbirdte turk kanallarının cıkması normalmi?

dursun66
25-12-2018, 22:23
Dayzek ayarlarını karışırsa uydu adı hotbirt yazar fakat kanallar Türksat,tan gelir

gurkan11
26-12-2018, 17:26
Dayzek ayarlarını karışırsa uydu adı hotbirt yazar fakat kanallar Türksat,tan gelir

bende bunu soylemek istiyorum yani tuyrksat frekans almıyor ama hotbirdten turksat kanalları buluyorum onlarında bir kısmı sifreli birkısmı sifresiz

dursun66
26-12-2018, 20:53
Bahsettiğiniz olay tp çakışmasından kaynaklanıyor bilen birinin bakması lazım