PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uydu görüntüsünü diğer odalara nasıl verebilirim?

Pasilobus
25-12-2006, 16:56
arkadaşlar uydu salonda kurulu reciver tarafından tv de izleniyor fakat ben diğer odalardaki tv dede izlemek istiyorum ne yapmam gerekiyor?

düğer odalarda çekili bir sürü kablo var uydudan gelen bir kablo var o sadece tv tarafındaki prize gidiyor hepsine verebilirmiyim görüntüyü?

zafer murat
25-12-2006, 17:09
arkadaşlar uydu salonda kurulu reciver tarafından tv de izleniyor fakat ben diğer odalardaki tv dede izlemek istiyorum ne yapmam gerekiyor?

düğer odalarda çekili bir sürü kablo var uydudan gelen bir kablo var o sadece tv tarafındaki prize gidiyor hepsine verebilirmiyim görüntüyü?

merhabalar;

2 seçeneğiniz var

1-Çift çıkışlı lnb ve bir adet recevier almanız gerek ( eğer içerisi ile bağımsız yayın izlemek için )
2-Kullanmış olduğunuz receverinizdan RF çıkışından tvnize kablo çekip o odadaki yayını izleyebilirsiniz

zafer murat
25-12-2006, 17:11
uydudan gelen bir kablo var o sadece tv tarafındaki prize gidiyor

eğer böyle ise uydu yayınlarını alamazsınız o kullandığınız sistem kafes antenlerdendir çünkü direkt TV'Ye bağlanıyorsa.

Saygılar....

Pasilobus
25-12-2006, 17:12
ilk secenegi uygulayamam zaten çift çıkışlı var başka daireye gidiyor:(:(
benim derdim bir kutu var orada bütün odaların kabloları toplanmış duvar içinde gömülü tv ye giden kabloyla uydunun kablosu birleştirilmiş yani dagıtıcı falan konulamazmı her odaya bir sinyal gitse?

Pasilobus
25-12-2006, 17:13
eğer böyle ise uydu yayınlarını alamazsınız o kullandığınız sistem kafes antenlerdendir çünkü direkt TV'Ye bağlanıyorsa.

Saygılar....

hayır anlamadınız birde normal anten kablosu var o boşta onu kullanmıyorum yerel yayınlar için sanırsam o..
saygılar

zafer murat
25-12-2006, 17:17
ilk secenegi uygulayamam zaten çift çıkışlı var başka daireye gidiyor:(:(
benim derdim bir kutu var orada bütün odaların kabloları toplanmış duvar içinde gömülü tv ye giden kabloyla uydunun kablosu birleştirilmiş yani dagıtıcı falan konulamazmı her odaya bir sinyal gitse?

malesef o zaman ancak recevieriniz arka RF çıkışından diğer odalardaki televizyonlara
yayın verebilirisiniz.

Pasilobus
25-12-2006, 17:19
ustam peki şöyle birşey yapsak her odaya bir reciver koysak o zaman olabilirmi?
tabi diğer odalardaki reciverler kapalı olmak şartıyla?

zafer murat
25-12-2006, 17:22
ustam peki şöyle birşey yapsak her odaya bir reciver koysak o zaman olabilirmi?
tabi diğer odalardaki reciverler kapalı olmak şartıyla?

Kaç odaya yayın vericeksiniz ?

eğer 2 oda ise çanağa 4lü lnb takıp birini diğer daireye diğer geri kalan çıkışlarada diğer odalara yayın verebilirsiniz.

leo27
25-12-2006, 17:54
arkadaşım bunun en iyisi sizin yapabildiğinizdir

Pasilobus
25-12-2006, 18:42
Kaç odaya yayın vericeksiniz ?

eğer 2 oda ise çanağa 4lü lnb takıp birini diğer daireye diğer geri kalan çıkışlarada diğer odalara yayın verebilirsiniz.

ustam 3 odaya yayın yaparım ama birisi önemli değil 2 odada olabilir dediğiniz de mantıklı..
peki kaç para tutar bu 4 lü lnb?
teşekkürler

zafer murat
25-12-2006, 20:55
ustam 3 odaya yayın yaparım ama birisi önemli değil 2 odada olabilir dediğiniz de mantıklı..
peki kaç para tutar bu 4 lü lnb?
teşekkürler

Buradan bakabilirsin

Only the registered members can see the link

onder
25-12-2006, 21:22
arkadaşım ben sana başka bir yol göstereyim.resiverin arkasındaki rf anten çıkışını bir dağıtıcı ile diger odalara dağıt sonra üçlü telefon kablosunu resiver içindeki uzaktan kumandadan kıymet alan gözün üç ayagına lehimle.elektronik malzeme satanlardan kumanda gözü istiyorum deyip al o telefon kablosunu anteni taşıdığın tv nin yanına çek aldığın üç ayaklı gözü bu çektiğin kabloya lehimle.gözün kumanda edip etmeyeceğini anlamak istersen önce o resivere bagladığın kabloyu kısa tutup gözü lehimleyerek vede bacakları değiştirerek kumandanın çalıştığını gör doğru uçları markaladıktan sonra o istediğin odaya git ve uçları bağla bunu 3 odaya kadar kablo çekip üç adet göz paralel bağlayabilirsin ondan sonra uyduna istediğin odadan kumanda edeip kanal değiştirme dahil her işlemi yapabilirsin kolay gelsin

umuter
25-12-2006, 21:29
arkadaşım ben sana başka bir yol göstereyim.resiverin arkasındaki rf anten çıkışını bir dağıtıcı ile diger odalara dağıt sonra üçlü telefon kablosunu resiver içindeki uzaktan kumandadan kıymet alan gözün üç ayagına lehimle.elektronik malzeme satanlardan kumanda gözü istiyorum deyip al o telefon kablosunu anteni taşıdığın tv nin yanına çek aldığın üç ayaklı gözü bu çektiğin kabloya lehimle.gözün kumanda edip etmeyeceğini anlamak istersen önce o resivere bagladığın kabloyu kısa tutup gözü lehimleyerek vede bacakları değiştirerek kumandanın çalıştığını gör doğru uçları markaladıktan sonra o istediğin odaya git ve uçları bağla bunu 3 odaya kadar kablo çekip üç adet göz paralel bağlayabilirsin ondan sonra uyduna istediğin odadan kumanda edeip kanal değiştirme dahil her işlemi yapabilirsin kolay gelsin

baba sen ne yaptımn yaa valla helal olsun işi çözmüşsün :clap2: :clap2: bunun seri üretimine geçelim seninle talep çok olur valla teşekkürler fikir için

onder
25-12-2006, 21:32
evet arkadaşım ben bu sistemi yıllardır evimde kullanıyorum bu yeni birşeydeğil

CABBARİ
26-12-2006, 11:09

çok süpersin ustam valla gerçekten şöyle bir düşündümde ben pek yapamam galiba????

hijcpsakir
26-12-2006, 12:58
alacagın alıcı göz kullandıgın rısıvırda kullanılan göz olmalı yoksa çalışmayabilir bilgin olsun kolay gelsin

onder
26-12-2006, 14:41
bu işin maliyeti 5 ytl civarında konuyu bilmeyen arkadaşlarla paylaşayım dedim..Yaklaşık her tip resivere uyan gözün üzerindeki etiket bilgisini vermek istiyorum istanbul karaköy veya selanik pasajında bulabilirsiniz fiyatı 1-1.5 ytl arasında değişiyor.yukarıda anlattığım gibi üç uçlu telefon kablosunu önce kısa lehimleyip uçları değiştirerek kumandanızın çalıştığını görün.malzemenin etiket bilgileri şöyle TK69 906 TSOP 1736

Backroom
26-12-2006, 15:15
bu işin maliyeti 5 ytl civarında konuyu bilmeyen arkadaşlarla paylaşayım dedim..Yaklaşık her tip resivere uyan gözün üzerindeki etiket bilgisini vermek istiyorum istanbul karaköy veya selanik pasajında bulabilirsiniz fiyatı 1-1.5 ytl arasında değişiyor.yukarıda anlattığım gibi üç uçlu telefon kablosunu önce kısa lehimleyip uçları değiştirerek kumandanızın çalıştığını görün.malzemenin etiket bilgileri şöyle TK69 906 TSOP 1736

Süpersin hocam ya, sen bu işi çözmüşsün :8[1]:

Pasilobus
26-12-2006, 16:57
hepinize teşekkürler arkadaşlar

ercanakman
05-02-2007, 18:47

kardeş bu yukarda anlatılanların hiç birisi ile uğraşamam bana daha orjinal bir şey lazım dersen buyur bunu al ne ortada kablo patırtısı nede başka bir şey biraz fiyatlı ama değer ben şahsen kullanıyorum ve çok memnunum...

Pasilobus
06-02-2007, 10:45
kardeş bu yukarda anlatılanların hiç birisi ile uğraşamam bana daha orjinal bir şey lazım dersen buyur bunu al ne ortada kablo patırtısı nede başka bir şey biraz fiyatlı ama değer ben şahsen kullanıyorum ve çok memnunum...

ya dostum aynısı hama olarak bende var fakat kullanamıyorum odaların arası uzak oldugu için kabul etmiyor görüntü vermiyor senim odaların arası mesafesi nekadar?

hagiwatt
06-02-2007, 10:50
dostum merkezi lnb al 30 odaya kadar verebilirsin al birini devam et yorma kendini..

ercanakman
11-02-2007, 02:46
ya dostum aynısı hama olarak bende var fakat kullanamıyorum odaların arası uzak oldugu için kabul etmiyor görüntü vermiyor senim odaların arası mesafesi nekadar?

arkadaşım bende aslında hama yok sadece o anda arkadaşa bilgi oldun diye onun buldum koydum ben evimde next kullanıyorum botec marka ve inan bana çok memnunun benim evim 145 m2 ve salonla yayını aldığım ada arası en az 25metre ama hamaların sadece ve sadece orjinal alman malı olanlarının çok iyi olduğunu biliyorum bu teknosada satılanlar md china ve ben çin malına güvenmem.
he birde hem vericiyi hemde alıcıyı insan boyunun üzerinde bir yere konuşlandır o zaman görüntülerde ne parazit nede başka bir şey olur.

CABBARİ
11-02-2007, 21:28
arkadaşım bende aslında hama yok sadece o anda arkadaşa bilgi oldun diye onun buldum koydum ben evimde next kullanıyorum botec marka ve inan bana çok memnunun benim evim 145 m2 ve salonla yayını aldığım ada arası en az 25metre ama hamaların sadece ve sadece orjinal alman malı olanlarının çok iyi olduğunu biliyorum bu teknosada satılanlar md china ve ben çin malına güvenmem.
he birde hem vericiyi hemde alıcıyı insan boyunun üzerinde bir yere konuşlandır o zaman görüntülerde ne parazit nede başka bir şey olur.

çok ilginç bendede var hama ve gerçekten hiç kullanamadım ve birsürü para verdim 110 ytl falandı bende kullanamıyorum çekmiyor:(:(:(

onder
11-02-2007, 21:54
çok ilginç bendede var hama ve gerçekten hiç kullanamadım ve birsürü para verdim 110 ytl falandı bende kullanamıyorum çekmiyor:(:(:(
Sizlere genede ayni öneriyi yapacağım.Benim yukarıda anlattığım kablolu sistemi kurarsanız kesinlikle çok memnun kalacaksınız.

DJ VoLkAn
12-02-2007, 01:18
kendi makinemde birşey denedim onunla izleyebiliryom:)

2 tane makinem var:)
biri taplin
biri de west sat
taplin i oturma odasına koydum west satıda yatak odasına koydum..tek lnb ile ikisinide seyredebiliyorum..
lnb den aldığım ilk kabloyu tapline baplıyorum..sonradan taplinde ikinci tunerinden de westsatın arkasındaki giriş yerine ayrı bir kablo uzatıp takıyorum...sonrada paşa paşa seyredebiliyorum:D
bu arada sakıncası varmı bilemiyorum fakat şuana kadar no problem:)

Pasilobus
13-02-2007, 14:14
kendi makinemde birşey denedim onunla izleyebiliryom:)

2 tane makinem var:)
biri taplin
biri de west sat
taplin i oturma odasına koydum west satıda yatak odasına koydum..tek lnb ile ikisinide seyredebiliyorum..
lnb den aldığım ilk kabloyu tapline baplıyorum..sonradan taplinde ikinci tunerinden de westsatın arkasındaki giriş yerine ayrı bir kablo uzatıp takıyorum...sonrada paşa paşa seyredebiliyorum:D
bu arada sakıncası varmı bilemiyorum fakat şuana kadar no problem:)

yok usta ben kablo çekmek istemiyorum çok hoş olmuyor:(

uzman_elhan
13-02-2007, 14:44

Bunu bir polis arkadaşimda yapmişti gerçekten güzel fikir ama sağlam bir iş değil..cihazın garantiden düşer.bir sorun yaşarsın çok uğraşirsin.eyer biraz paran varsa 4 çıkışlı lnb tak 3 veya 4 tane cihaz al özel odana güzel bir cihaz alırsın ama o bur odalarada fta cihaz alırsın ucuz cihazlardan alırsın çoçuklarda yengede kendinde bağimsiz izlersin ben kendi evimde oyle bir sistem yapmişim...

Pasilobus
17-02-2007, 11:23
Bunu bir polis arkadaşimda yapmişti gerçekten güzel fikir ama sağlam bir iş değil..cihazın garantiden düşer.bir sorun yaşarsın çok uğraşirsin.eyer biraz paran varsa 4 çıkışlı lnb tak 3 veya 4 tane cihaz al özel odana güzel bir cihaz alırsın ama o bur odalarada fta cihaz alırsın ucuz cihazlardan alırsın çoçuklarda yengede kendinde bağimsiz izlersin ben kendi evimde oyle bir sistem yapmişim...

usta galiba bende oyle yapacagım..
bu 5 çıkışlı lnb fiyatları nedir?

bakbak79
17-04-2008, 20:39
kardeşim sana kablosuz link göndereyim aynı apartmanın içinde 50 tane tv izleyebilirsin yalnız sadece görüntü taşırrrr kumanda taşımazz fiyatıda çok ucuz istersen irtibata geçebilirizzz iyi çalışmlarrr

kellebekir
17-04-2008, 21:35
bi öneridede ben bulunayım kablosuz görüntü ve ses aktarıcılar var hemde uydu nerede olursa olsun kumanda etme şaqnsın var mesala uydu salonda sen başka bir odada seyredeceksin odadan salondaki uyduya kumanda da edebilirsin hemde istediğin odaya götür yan komşuya gir uyduya oradan bak uyduyu yerinden k-bile kaldırnadan.

kellebekir
17-04-2008, 21:37
umarım işine yarar kolay gelsin :45:

Ysaglik
13-11-2016, 23:20

Bu verdiginiz link artik calismiyor?
Urunun detaylarini verebilir misiniz?
Tesekkurler

didi
14-11-2016, 00:18
Bu verdiginiz link artik calismiyor?
Urunun detaylarini verebilir misiniz?
Tesekkurler

İyi geceler,ben cevap vereyim dedim.

O linkte muhtemelen bu cihaz vardı: Only the registered members can see the link