PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FREKANS HABER Turkiyede Günlük Korona Vaka Bilgisi

Simba
11-03-2020, 02:21
Turkiye'deki Korona Virüsü İle İlgili Son Dakika Haberleri bu konuda işlenecektir.Bu durumla ilgili farklı konular silinecektir.Türkiyedeki güncel vaka sayıları için sayfa sonlarına bakabilirsiniz.

Dünyadaki Koronavirus Pandemic CANLI VERİ AKIŞI

Only the registered members can see the link

osmanke
11-03-2020, 02:51
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Corona virüs açıklaması (Türkiye'de ilk Corona virüs vakası)SON DAKİKA HABERİ: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsle ilgili açıklama yaptı. Koca, Türkiye'de ilk virüs vakasının tespit edildiğini belirterek "Test sonucu pozitif çıkan hasta Türk vatandaşı bir erkek" açıklamasında bulundu.
ntv.com.tr 11.03.2020 - 01:32

Son dakika (Only the registered members can see the link) haberi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;
Çin’in Wuhan kentinde bundan tam 90 gün önce, 12 Aralık 2019’da ortaya çıkan Yeni Corona virüs, başka pek çok ül***e bir iki hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen, Türkiye (Only the registered members can see the link) olarak süreçte büyük bir başarı gösterdik.
Komşu ülkeler, Avrupa ülkeleri bizim aldığımız sıkı tedbirleri almadılar. Bizimse, salgına karşı yürüttüğümüz strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiç azalmadı, kat kat arttı.

Küresel salgınların kaçınılmaz tarafları var. İnsanların ülkeden ül***e her an hareket halinde olduğu bir dünyada, direnç hangi düzeyde, tedbirler hangi keskinlikte olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil. Eğer dünya ile ilişkimizi tümden kesmiş olabilseydik şu an karşınızda olmazdım.

Bu an burada olmamın nedeni bu saate dek gösterdiğimiz şeffaflık ve bunun devam edeceğinin teminatıdır. Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum.

Bugün akşam akşam saatlerinde, Corona virüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Tanı, yüksek ateş ve öksürük şikayetinin sebebinin araştırılması sonucu konmuştur.

Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır. Her biri şüpheli kabul edilmiştir.

Hasta mahremiyetinin korunması açısından, detaylı bilgilerinin paylaşılması uygun bulunmamıştır.

Bu ülkemizdeki ilk vakadır. Verilere göre tanı erken konmuştur. Virüs bulaşmışsa, bu çok sınırlıdır.

Ülkemiz, süreç boyunca bu olasılığa hazırdı. Yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Bu hastalığın ülkenin herhangi bir yerinde görülme ihtimaline karşı, sağlık personeli ve hastane hazırlıkları çok önceden bitirilmiştir.

Bu süreçte, yurtdışı ile doğrudan veya dolaylı temasların olası sonucu ortaya bir örnekle ortaya çıktı.

Yurtdışına zorunluluk olmadıkça çıkmayalım. Bakanlığımızca bildirilen Corona virüsten Korunma Kurallarına mutlaka uyalım.

Tedbirlerde anahtar kelimemiz 14’tür. Yurt dışından dönenler için 14 Gün Kuralı… Dönüşlerinde 14 gün kendilerini izole etmelerini istiyoruz.
Aynı şekilde büyük çoğunluğumuzun Corona virüse karşı alacağı tedbirler için de anahtar kelimemiz 14’tür. Elleri tam hijyen sağlayacak şekilde yıkamaktan hangi durumda sağlık kuruluşuna başvurulacağına dek kurallar şeklinde her şey açıktır.

Bugüne kadar gösterdiğimiz başarı, bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi kabul edilmelidir. Biz, dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık.
Bakanlığımız ve tüm birimleriyle devletimiz Corona virüse karşı mücadelesini planladı. Vatandaşımızdan beklediğimiz, 14 Gün Kuralına ve 14 Korunma Kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermesidir.

Bir veya birkaç vaka, salgın değildir. Bu durum sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Bu, yüksek bir ihtimaldi ve gerçekleşti.

İzole edilmiş vakanın şu an tek anlamı budur.

Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda bir düzene sokmaktır.

Bu küresel soruna karşı ulusal bir mücadele vereceğiz. Risk, söylediğim gibi somut, tedbirlerse basittir.

Şuna tam olarak bilmeliyiz:

Corona virüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.

Bir hasta topyekün risk değildir.

Karantinaya alınmış bir hasta bir toplumu tehdit edemez.

Simba
11-03-2020, 03:01
Bakan sayın koca olayı kucumsuyor da işin boyutu öle deil çinde millet sokaklara cıkmıyor italyada maçlar seyircsiz oynanıyor okullar tatil edilmiş iran dese keza öle bu virusu ben tlc de izledim tum organları iflas ettiriyor grip gibi kişiden kişiye geçiyor bu yakalanan kişi kim bilir nerelere elini sürdü kimle tokalaştı o bulusanlarda su anda nerede yıgınla insan ölüyor durumu hafife almamak lazım

aliharbiye
11-03-2020, 09:37
gerçekten durum çok ciddi. artık tokalaşmamak gerek. tokalaşırken elden ele 5 bin mikrop geçiyormuş. çok dikkatli olmak gerekir. inşallah bir çözüm bulunur artık. özellikle televizyonlar için söylüyorum. bangır bangır hiç kimse ile tokalaşmayın demeleri gerekir. gelen giden selam için el uzatıyor.

seyfi505050
11-03-2020, 14:38
Durum ciddi artık mecburen tokalaşma olmayacak ellerimizi sık sık yıkayacağız ve Allaha sığınıp bekleyeceğiz...

Simba
11-03-2020, 16:44
Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından önemli bir karara imza atıldı.

Türkiye, koronavirüs sebebiyle 1 Mayıs tarihine kadar uluslararası spor organizasyonlarına sporcu göndermeme kararı aldı.

Öte yandan Türkiye'de düzenlenecek uluslararası spor organizasyonları 1 Mayıs'tan sonraki tarihe ertelendi.

BAKAN SOSYAL MEDYADA DUYURDU
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çin'de ortaya çıkan Yeni Koronavirüs salgını sonrası tedbiren 1 Mayıs 2020'ye kadar bazı uluslararası spor organizasyonlarına sporcu göndermemeye ve Türkiye'de düzenlenecek uluslararası spor organizasyonlarını, yine 1 Mayıs'tan sonraki bir tarihe ertelemeye karar verdik" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;
1 Mayıs'a kadar salgınla ilgili olumlu ya da olumsuz herhangi bir gelişme yaşanması durumunda, söz konusu tarihlerde güncelleme olabilecektir. Hiçbir müsabaka ya da hiçbir başarı, insan sağlığından daha değerli değildir.

"BAŞAKŞEHİR MAÇI KAPSAM DIŞINDA KALACAK"
Alınan tedbir kararında; yurt dışında gerçekleşecek olan voleybol ve basketbol müsabakaları ile 12 Mart Perşembe günü Başakşehir-Kopenhag arasında İstanbul'da oynanacak UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu karşılaşması kapsam dışında kalacak.

Bakanlığımıza bağlı yurtlar, gençlik merkezleri ve spor alanlarında doğru el yıkama, mekânların sık sık havalandırılması ve genel hijyen kurallarına dikkat edilmesi yönünde bilgilendirmeler yapıyoruz.

"TÜM TESİSLERİMİZDE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK"
Gençlik Merkezlerimiz ve Gençlik Kamplarımız gibi gençlerimizin yoğun bir şekilde kullandığı tüm tesislerimizde dezenfekte çalışmalarını başlattık.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Gençlik ve Uzman Değişimleri, Gönüllülük Projeleri, Gençlik Merkezleri Değişimleri gibi yurt dışı hareketlilik projelerini de geliş-gidiş olarak çift yönlü tedbiren erteledik.

İptal edilen bütün organizasyonların ve müsabakaların listesini ayrıntılı olarak kamuoyuyla paylaşacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimiz ve sporcularımız başta olmak üzere, bütün vatandaşlarımız için 7 gün 24 saat tetikte olmaya devam edeceğiz.

sensi
12-03-2020, 00:06
ustam zaten bekleniyodu...umarım bölge dışına çıkarılmaz karantinaya alınır...yanlız bu gece haberleri izlerken abd BAŞKANI trump korona virüsüne yakalanmış birisi ile tokalaşması ve ne maske ve eldiven kullanmayacağım demesi ..kafalarda soru işareti oluşturmuyormu????? ABD BAŞKANI KORONA VİRÜSÜ AŞISI OLMUŞCASINA rahat tavırları ile ya bu adam deli yada KORONA aşısı olmuş intibasını insanın kafasında oluşturuyor...eğer böyle ise yazık dünya milletleri bir bir ölürken ..aşıyı piyasaya sürmezlerse İNSANLIK ÖLMÜŞ demektir...:49857458::46568926: Okulların hala açık ve tatil edilmediği şu günlerde NİSAN ayı beklenmeden ACİL OLARAK OKULLAR TATİL EDİLMELİDİR...ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI VE VİRÜSÜN HIZLA YAYILMAMASI İÇİN alınması gereken en önemli önlemlerden biri olmalıdır...umuyorum yetkililer elini çabuk tutar...şu ana kadar sağlık bakanlığı başarılı bir mücadele gösterdi..buradan onları tebrik ediyorum....

Volkan
12-03-2020, 09:41
korona yı geçtim bu gidişle millet biribirini öldürecek. Marketlerde kolonya ıslak mendil ve yiyecek reyonları talan edilmeye başlandı. Her zaman olduğu gibi rant simsarlarıda gıda ve temizlik ürünlerinde faiş fiyat politikaları uygulamaya başladılar.

Yazık çok yazık.

Editor
12-03-2020, 09:51
Paso korkutucu videolar yayinliyorlar yazik gercekten be biz nasil insanlar olduk boyle

aliharbiye
12-03-2020, 11:40
malesef bir çok insan insanlıktan çıkmış durumda. bizleri bu hale getiren nedir. her kolonya şişesinde 5 tl artış. kolonyalı mendil keza. durum kötü. hepimize geçmiş olsun.

Simba
12-03-2020, 20:13
Okullar,universiteler 16 marttan itibaren tatil edildi.Spor karsılasmaları seyircisiz oynanacak

korfez41
12-03-2020, 22:24
* İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil önceye alınmış olacak. 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacak.

* Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptı. Üniversitelerle ilgili 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimizde tatil edilecektir.

* Bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek. Üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler alınacak.

korfez41
12-03-2020, 22:28
4 BÜYÜK MAÇ SEYİRCİSİZ

Futbolda Süper Lig’in 32’nci haftasında kadar, TFF 1’inci Lig’de ise 34’üncü haftaya kadar maçlar seyiricisiz olarak oynanacak.

Öte yandan Süper Lig’de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Trabzonspor - Başakşehir, Galatasaray - Beşiktaş, Medipol Başakşehir - Galatasaray ve Galatasaray - Trabzonspor müsabakalarının seyircisiz olarak oynanacağı da bu açıklamayla birlikte kesinleşmiş oldu.

FENERBAHÇE BEKO - ANADOLU EFES MAÇI DA SEYİRCİSİZ OYNANACAK

Erkek basketbolda ise ING Basketbol Süper Ligi’nin 27’nci haftasında 13 Nisan’da oynanacak olan Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes karşılaşması da bu kararla birlikte seyircisiz oynanacak.

Sporseverlerden maçların seyircisiz oynanma kararına destek

Türk futbolseverler, nisan ayı sonuna kadar karşılaşmaların koronavirüsün yayılma ihtimalinden dolayı seyircisiz oynanması kararına destek verdi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında İstanbul Başakşehir’in Kopenhagı konuk edeceği maçın başlamasına saatler kala, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, nisan ayının sonuna kadar tüm spor müsabakalarının koronavirüsün yayılmasına engel olmak amacıyla seyircisiz oynanacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından, İstanbul Başakşehir - Kopenhag mücadelesini izlemeye gelen taraftarlar, Demirören Haber Ajansına (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Taraftarlar, alınan kararın doğru olduğu noktasında birleşirken, insan sağlığının her şeyden önde geldiğini vurguladı. Taraftarlar, spor müsabakalarındaki kalabalık ortamlarda koronavirüsün kişiden kişiye bulaşma ihtimalinin çok yüksek olmasından dolayı alınan karardan memnun olduklarını söyledi.

Passolig, seyircilerin futbol maçları için aldığı biletlerin tutarlarının 10 iş günü içerisinde iade edileceğini duyurdu.

Passolig'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye'de tüm spor müsabakalarının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacağı belirtilerek, "Bu hafta sonu oynanacak Süper Lig ve TFF 1. Lig karşılaşmalarına bilet satın almış seyircilerin bilet tutarları 10 iş günü içerisinde Passolig kartlarına iade edilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Hikmet™
13-03-2020, 21:15
Valla bende de biraz kırgınlık halsizlik var, eklem yerlerimde biraz ağrı var ama hastaneye gitmeye korkuyorum. Şimdi kim yatacak 14 gün boyunca. :)

Editor
13-03-2020, 22:33
Valla bende de biraz kırgınlık halsizlik var, eklem yerlerimde biraz ağrı var ama hastaneye gitmeye korkuyorum. Şimdi kim yatacak 14 gün boyunca. :)
Aman ustad dikkatli ol kas gevsetici hal duzelirsin stresten olmuştur

Simba
13-03-2020, 23:45
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunuyor.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İki vakanın belirli bir sınır içerisinde olduğunu biliyoruz. 10 Mart itibariyle olayın Türkiye'de seyri diğer ülkelere kıyasla bir avantaj sunmaktadır. Tedirgin olmamalıyız. İnsanlık salgınlarla ilk kez karşılaşmıyor.

"Bildiğiniz gibi dün Cumhurbaşkanı'mızın başkanlığında 5 saat üren bir toplantı yaptık. Bu kapsamı geniş tutulmuş bir toplantıydı. Katılımcı sayısı 40'ın üstündeydi. Kamuoyuna yansıyan tedbirler dışında ileriye dönük birçok tedbir konuşuldu.

"Hastanelerimize mesai saatleri içerisinde ziyaretçi kabule dilmeyecek, mesai saatleri dışında sadece 1 kişiye izin verilecek. Düzenli ilaçlarını alan vatandaşlarımız ilaçları bittiğinde hastaneye başvurmadan ilacını doğrudan alabilmeyi devreye sokmuş olacağız.

"Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolayca izne ayrılabilecek.

"Mart ve Nisan aylarında ulusak ve uluslararası etkinlikleri geçici bir süreyle ertelemiş bulunuyoruz.

"Vatandaşımızın hastalık bulgusu olduğunda kolayca arayabileceği ALO 184 hattını danışma hattına düşünüyoruz.

"Vatandaşımlarımızın Koronavirüs nedeniyle kaygılandığı dönemde hemen sağlık kurumlarına başvurmamalı, bu dönemde çok rahatlıkla bu hattı arayıp yapması gerekenin ne olduğunu, o an için evde kalarak, kendisini izole etmesini, sağlık kuruluşuna müracaat edip etmemesi gerektiğini bu danışma hattından birinci elden yönlendirmeyi yapacak. Önümüzdeki bir iki günde, en geç pazar günü devreye girmiş olur.

"İlk, orta ve liselerin 16 Mart'tan itibaren tatil edilmesine karar verildiğini biliyorsunuz. 23 Mart'tan itibaren de uzaktan eğitim uygulanacak.

"Ayrıca dün bir genelgeyle kamu görevlilerinin zorunlu olmadıkça yurt dışı ziyaretlerinin olmaması, kısıtlayan bir genelge yayınladık.

"Yurt dışından dönenler için 14 gün kuralı olduğunu biliyorsunuz, bu çerçevede erken dönemde sağlık kuruluşlarından 14 günlük bir rapor alınabileceğini ifade etmiştik. Artık yurt dışından gelenlerin rapor almadan 14 gün izinli sayılmalarıyla ilgili bir karar da bugün çıkmış oldu.

"Vatandaşımızın yurt dışına kesinlikle çıkmamalarını istiyoruz. Bu son derece önemli, herhangi bir ülke demiyoruz. Artık yurt dışına mümkün mertebe çıkılmaması gerektiğini hassasiyetle ifade ediyoruz. Yurt dışında olanların ise dönmek için ısrarcı olmalarını yanlış buluyoruz. Kendilerini bulundukları yerde koruma altına almalarını öneriyoruz.

Bu dönemi kendilerini izole ederek geçirmelerini öneriyoruz. Bunun ülkemize gelmekten daha sağlıklı olduğuna inanıyoruz, bunun için kapıları ve sınırları zorlamamaları gerektiğini ifade ediyoruz. Geldiklerinde de 14 gün gözetim altında olacaklarını biliyor olduklarını ifade ediyorum.

"Almanya'da son 24 saatte 822, İtalya'da 2651, İspanya'da 825 kişi, Norveç'te 85, Avusturya'da 179 olmak üzere giderek hızla artan bir salgını görüyoruz. Bu sebepten özellikle İtalya, İran, Güney Kore, Irak ve Çin şeklindeydi. Şimdi 9 ül***e daha bu yasak dünkü toplantıda karar verildi. Hangi ülkelerin olması gerektiği bugün şekillenen yasağı söylemek istiyorum.

"Önümüzdeki günlerde dünyadaki ve Avrupa'daki seyri görerek alabileceğimiz kararları zaten gündeme taşımış oluruz.

"Ayrıca dünya bizim aldığımız, tamamını da saymadığım bu tedbirleri çok çok bekleyerek alıyor. İlk iki vakamızın belli bir odağa bağlı olduğunu söylemiştim. Size bu saatte aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek zorundayım.

"Pandemiden korunabilmek için insanı zorunlu bir yaşam tarzıyla sınırlar, bizim de toplumdan beklentimiz budur. Sağlığımız için bazı özgürlüklerden bir süreliğine vazgeçeceğiz.

"ABD 54 ül***e seyahat kısıtlaması koyarken Türkiye'ye karşı bir kaygı taşımadığını gösterdi. Bu süreçte eskisi kadar konuksever olmayabiliriz. Kapımız dünyadan her gelene açık değil, Türkiye ise tüm dünyaya güven telkin eden ülkelerden biri.

"Üstesinden geleceğimiz ilk şey virüsün yayılımını engellemektir. Şu 4 konuda halkımız devlete güven duymalı. 1- Tedbirlerin sağlamlığı, 2- Şüpheli durumlarla mücadele, 3- Tam izolasyon, 4- Şeffaflık.

"Özellikle 4-5 haftanın önemli olduğunu, tedbirlere sarılmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum, tablonun değişeceğine inanıyorum. Mevcut belirtiler bu enfeksiyonun yaygın temasla yayıldığını gösteriyor. Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak, tehdit o kadar zayıflar. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Vatandaşlarımızın tedbirlere hassasiyetle uymasını rica ediyorum.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün açıklamaları şöyle:

"Olayın başından itibaren tüm tedbirler alınmıştır, alınmaya devam etmektedir. Nisan sonuna kadar toplantıların ertelenmesi konusunda kararlarımızı almıştık.

"Ceza infaz kurumlarında bugün bilim kurulunun aldığı tavsiye kararlarını paylaşmak istiyorum. Özellikle bugün itibariyle hastalık belirtisi olanların ceza infaz kurumuna alınması hususunda kararımız söz konusu. İlk kabul raporunda solunum yolu enfeksiyonu olmadığı gösterilen kişiler belirli bir alana alınacaktır. 14. günün sonunda diğer sınırlı alanlara aktarılması sağlanacak.

"Açık ve kapalı tüm cezaevlerinde görüşler 2 hafta ertelendi. 2 hafta sonrasında bilim kurulunun tavsiyesi doğrultusunda yeni bir karar verilecektir.

"Yabancı uyruklu yurt dışından gelenlerin yapmak istediği ziyareteler süresiz ertelenmiştir. Açık cezaevinde kalanların izin hakları ertelenmiştir. İzin hafları 2 hafta sonra verilecektir. Cezaevlerindeki ve çocuk eğitim evlerinde aile görüş odaları da 2 hafta süreyle ertelenmiştir. Aynı koğuş içerisindeki hükümlülerin sosyal aktivite ve atölye faaliyetleri devam edecek ancak koğuşların birleşmesiyle yapılan aktiviteler iptal edilmiştir.

"İki hafta süreyle -güvenlik ve hastalık durumları dışında- nakiller ertelenmiştir. Duruşma ve tüm diğer adli işlemler konusunda ivedi özelliği bulunmayan durumlarda ertelenmesi yargı mensuplarının takdirine bırakılmıştır. Adliye hizmetlerinin belli bir süre ertelenmesi burada bir önlem olarak ortaya çıkmıştır.

Simba
14-03-2020, 21:37
Devlet insanlar bir arada olmasın diye okulları tatil ediyor adamlar hemen tatil planları yapıp akın akın otobus bileti almaya gidiyor ya benmi anlamıyorum herkes birbirinden uzak durması lazım ne diye kalabalık ortam yaratıyorsunuz yeminle anlamıyorum nasıl bir halk olduk böyle ya

Simba
15-03-2020, 01:33
Sağlık Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı 6 oldu

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın koronavirüs testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklaması şöyle;

Umre'den yeni döndüyseniz "14 Gün Kuralı"na uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez.

Simba
16-03-2020, 01:45
Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı 18'e çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsü salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada yeni vakaların tespit edildiğini duyurdu. Koca, vaka sayısının 18'e yükseldiğini belirtti.

Simba
16-03-2020, 17:38
Valilik duyurdu: Avrupa'dan İstanbul'a gelenler karantinaya alınacakKoronavirüsü önlemleri kapsamında Ankara, Konya, Kayseri'nin ardından İstanbul'da da üç öğrenci yurdu boşaltıldı. Öğrencilere yapılan yazılı talimatta, 16 Mart (dün) saat 12:00'ye kadar yurdu terk etmeleri istendi.
Valilik, boşaltılan yurtlara Avrupa'daki 9 ülkeden gelecek olan vatandaşların 14 günlük karantina sürecini burada geçireceklerini duyurdu.
Dün gece, İstanbul’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı; 2 bin 500 kişilk Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, 3 bin 200 kişilik Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu ile bin 200 kişilik Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilere, 16 Mart (dün) saat 12:00’ye kadar yurtları terk etmeleri istendi.
Sabah erken saatlerde eşyalarını toplayan öğrenciler yurtlardan ayrılmaya başladı. Florya’daki KYK yurdunda kalan bazı kız öğrenciler ise gece yapılan uyarıya gidecek yerleri olmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Yurt yönetimi tarafından yapılan açıklamda, ailelerinin yanına dönemeyecek öğrencilerin, belediyeye ait otobüslerle İstanbul’daki başka yurtlara taşınacağı bildirildi.
Eşyasını toplayan öğrencilerin yurda gelen otobüslere binmeye hazırlandıkları görüldü.
VALİLİK AÇIKLADI: 9 AVRUPA ÜLKESİNDEN GELENLERE TAHSİS EDİLECEKİstanbul Valiliği de yaptığı açıklamada, yurtların; Avrupa’daki 9 ülkeden 17 Mart 24:00’e kadar ül***e dönmek isteyen vatandaşlar için tahsis edildiğini duyurdu. Gelenlerin 14 gün karantina sürecini bu yurtlarda geçirecekleri bildirildi.
Valiliğin açıklamasında şöyle denildi;
* Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tedbirleri doğrultusunda Valiliğimiz koordinasyonunda İstanbul’a gelecek vatandaşlarımız 14 gün süreyle karantina/gözetim altına alınacaklardır.
* Bu amaçla İstanbul’da misafir edilecek vatandaşlarımız için geçici olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı; KYK Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, KYK Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu, KYK Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu tahsis edilmiştir.
* Bu yurtlardaki öğrencilerimiz geçici olarak diğer KYK yurtlarına yerleştirilmektedir.

Simba
16-03-2020, 20:50
SON DAKİKA !

00:00 itibariyle tiyatro, sinema, eğlence merkezleri, nargile kafeler, internet kafeler, hamam, sauna, spor merkezlerinin faaliyetleri geçici süre ile durdurulacak

Simba
16-03-2020, 22:28
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koca, "2 ay içinde geçecek, virüs bitecek demiyoruz ama 1,5 -2 ay çok kritik" dedi.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

- 2 ay içinde geçecek virüs bitecek demiyoruz ama 1,5 -2 ay çok kritik. Vatandaşlarımız dışarı çıkmasın.

-Yarın yurtdışından gelen öğrencilerimiz de var, onlar da izole edilecek

- Duyguyla değil akılla hareket etmeliyiz. Tedbir ve panik birbirinin zıttıdır. Halkımız haber kaynakları konusunda çok dikkatli olmalı.

Bilim kurulunda alınan yeni kararlar var.

Laboratuvar sayımızı 6'dan 16'ya devamında bu sayıyı bütün büyük şehirlerde çalışmaya gerçekleştireceğiz. Test daha çok sayıda şehirde yapılacak.

Umreden gelen vatandaşımızı gözleme aldık. 7. veya 8. gün taramadan geçirilecekler.

Sağlık Bakanlığı iletişim hattımız korona danışma hattı olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Toplam 18 vakamız vardı, testleri pozitif çıkan yeni vakalarımız da söz konusu. Bunları ilerleyen saatlerde açıklayacağım.

Şu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Bu süreçte solunum sıkıntısı olan hastalarımız var

Hikmet™
17-03-2020, 00:12
Bizim dükkanda 4 kişi ekmek yiyordu onlar için kötü oldu. Bizim içinde kötü oldu ama babamın emekli maaşı var bende zaten üni tatile girdiği için yine inşaata gider elektrik mesleğimi icra ederim bizde problem yok. Dediğim gibi olan bizdeki elemanlara oldu. Çok şükür dükkan mülkiyeti bize ait, ya dükkanı kira olan işletme sahipleri ne yapsın? Karşımıza yeni açılan kafeci dükkana 10 bin tl aylık kira ödüyor 15 gün kapalı kalsa adam kafadan 40 bin tl zarar edecek. Bence bu karar yanlıştı. Şuan TR de ölümlü vaka yok, vakanın olduğu illerde bu kararları alsalardı daha iyi olacaktı.

Simba
17-03-2020, 01:55
Yeni tanılarla birlikte toplam hasta sayısının 47 olduğunu belirten Bakan Koca, "Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

* Bugün 29 yeni tanı kondu.
* Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu.
* Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3'ü Umreden döndü.
* Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek.
* Tedbirleri sıkı uygulayalım.

Simba
17-03-2020, 01:57
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerine ilişkin açıklama yaptı.Erbaş, "Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir." dedi.

"Camiler açık kalacak"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Camilerin münferiden namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir."

"Umreye giden 390 vatandaş bugün dönecek"

Başkanlığın organizasyonuyla umreye giden vatandaşların hepsinin yurda döndüğünü ifade eden Erbaş, Suudi Arabistan'a özel tur şirketleriyle giden 390 Türk vatandaşının da bugün döneceğini ve karantinaya alınacağını bildirdi.

Volkan
17-03-2020, 11:09
Devletin işi çok zor.

Umreden gelenleri karantinaya alır içlerindeki bazı hıyarlar gidip saçma sapan videolar çekip ya acız derler yada ahır gibi yerde kalıyoruz derler. Dua edin burası Türkiye başka ülkede olsa ya içeri almazlar yada kirece bulayıp gömerler.

Diğer bir kısımda umrecilere gitmeseydiler arapları zengin ediyorlar deyip yine İslam karsıtlığı yaparak ortalığı karıştırmaktan başka bir şey yapmadıkları gibi Yunan adalarında tatil yapmaktan geri kalmazlar. Onada engel koyunca Türkiyede diktatör var.

Kapıları açsan devlet gerekli önlemi almıyor. Kapıları kafeleri işyerlerini kapatsan diktatörlük oluyor. Kısaca bizim halkımıza yaranılmaz.

Bana göre şu an yapılanlar uygulamalar az bile. OHAL ilan edilip daha sert tedbirler alınmalı. 1 aylık bir süreç var bu 1 ay en sert tedbirlerle atlatılmaıdır. Eğer 1 ayda ben batarım diyen varsa gitsin batsın.

osmanke
18-03-2020, 03:34
maalesef vaka sayısı şu an için 98 oldu ve birde 1 ölüm olduğu açıklandı çin temaslı 98 yaşında olduğu ve 51 yeni vaka tespiti allah tüm insanlarımızın yar ve yardımcısı olsun .

Simba
19-03-2020, 00:52
Sağlık Bakanı Koca açıkladı, Koronavirüste 2. ölüm: Vaka sayısı 191’e yükseldi

Türkiye’de ilk Corona virüsü vakasının görülmesinden 7 gün sonra sayı 191’e yükseldi.

28 yaşındaki Türk kadın koronavirüsten yaşamını yitirdi (Only the registered members can see the link)
Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

61 YAŞINDA erkek bir hastamızı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün sonuçlanan testler, tedbirlerin çok zorunlu olduğunu gösteriyor. Tanı konup tedavilerine başlanan 93 YENİ VAKAMIZ var. Hasta sayımız 191'e ulaştı. Riskin önünü birlikte keselim.

Simba
19-03-2020, 14:47
Korona tatili uzatılacak mı? Ziya Selçuk'tan açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Selçuk, "İkinci hafta tatil değil uzaktan eğitim. Uzayıp uzamaması, Bilim Kurulunun alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak. Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin bizim hazırlıklarımız var, senaryolarımız var" dedi.

Bakan Selçuk'un sözlerinin satır başları şöyle:

Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin bizim hazırlıklarımız var, senaryolarımız var. İkinci hafta tatil değil uzaktan eğitim. Uzayıp uzamaması, Bilim Kurulunun alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak.

Bütün vatandaşlar şundan emin olsun, çocuklarımızın, öğrencilerimizin hukukun her zaman koruruz. Televizyonda eğitimle tam bir eğitim söz konusu olmaz, bunun farkındayız fakat tedbirimizi almak zorundayız.

Televizyonda eğitimle tam bir eğitim söz konusu olmaz, bunun farkındayız fakat tedbirimizi almak zorundayız. Öğrenciler yüz yüze hangi eğitimi aldılarsa sınav içerikleri de onlardır.

Simba
19-03-2020, 18:48
Bakan Kasapoğlu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı'nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde, hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Ankara'da Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı başkanları ile bir araya gelen bakan Kasapoğlu, paylaşımın yapıldığı zaman diliminde kendisi de basın mensuplarına bu bu kararı duyurdu.

Simba
19-03-2020, 18:52
AVM’lerin kapatılma süreçleri ile ilgili bugün oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde AVM’lerin Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlara uyma tavsiyesi verilmiş ve açılış-kapanış saatleri ile ilgili bir açıklamada bulunulmuştu.

Bu kez AVM’lerim tamamen kapatılmasıyla ilgili bir tavsiye kararı geldi. İşte o kararda yer alan detaylar…

AVM’LER KAPATILACAK MI?

AYD'den yapılan açıklamada, AYD Yönetimi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alınacak önlemleri açıkladığı konuşmasında yer alan “evinizden çıkmayın” tavsiyesi uyarınca, halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de taleplerini dikkate alarak AVM’lerin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada, AVM’lerin açılış kapanış saatleri kamu otoritesi tarafından belirlendiği için bu konudaki kararı ivedilikle bekledikleri belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından koronavirüs salgının etkilerini azaltmak için açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı önlemler paketi için teşekkür eder, bu süreçte hiçbir çalışanımızın işini kaybetmeyeceğini belirterek, kiracılarımıza da gerekli kolaylıkların sağlanacağını kamuoyu ile paylaşırız." ifadeleri kullanıldı.

Simba
19-03-2020, 19:30
Bakan Selçuk, "Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında emekli promosyonunda taahhüt şartını geçici olarak kaldırdık"

Bakanlığın açıklaması şöyle:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli promosyonunda taahhüt şartının geçici olarak ikinci bir duyuruya kadar kaldırıldığını duyurdu.

Bakan Selçuk, "Yeni tip koronavirüse karşı aldığımız bu önlem sayesinde risk grubunda olan emeklilerimizin ve hak sahiplerinin promosyon taahhüdü için ayrıca bir işlem yapmasına ya da bankaya gitmesine gerek olmayacak." dedi.

Promosyonda taahhüt şartının kaldırılması için bankalara yazı gönderildi

Bakan Selçuk, "2020-2023 dönemi için imzalanan protokol gereği, emeklilerimiz ve hak sahiplerinden taahhütname onayı almadan promosyon ödemesi yapılamıyordu. Taahhüt şartını kaldırmaları için tüm bankalara yazı gönderdik." açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk, "Kamu bankalarımız 76 yaş üstü emeklilerimize aylıklarını evlerinde ödeyebilecek"

Aylığını farklı bankaya taşımak isteyenlerin aktarma yapabileceğini de bildiren Bakan Selçuk, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni koronavirüse karşı açıkladığı tedbir paketi kapsamında da kamu bankalarımız, 76 yaş üzerindeki emeklilerimiz talepte bulunursa, aylık ödemelerini evlerinde yapacaklar." hatırlatmasını yaptı.

-iDeal Haber Merkezi-

Simba
19-03-2020, 22:09

Can kaybı malesef 3 e cıktı :(

Simba
20-03-2020, 00:20
İzmir'in Çeşme ilçesi Belediye Başkanı Ekrem Oran, belediye bünyesinde görevli liman çalışanında koronavirüs tespit edildiğini söyledi.

Çeşmelilere evde kalma uyarısında bulunan Başkan Oran, Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine harfiyen uyulmasını istedi. Virüsün tespit edildiği Ulusoy Çeşme Limanı'nda görevli 45 çalışanın aileleriyle birlikte karantinaya alındığı bildirildi.

Simba
20-03-2020, 01:04
Türkiye’de #Koronavirüs vaka sayısı 359, ölü sayısı 4

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısının 4'e çıktığını açıkladı. Vaka sayısı ise 2 katına çıkarak 359'a ulaştı.

Twitter'dan açıklama yapan Koca,

"Son 24 saatte yapılan 1.981 TESTTEN 168’İ POZİTİF ÇIKTI. 191 olan hasta sayımız 359’a ulaştı. Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta COVID-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu. Acımız arttı ama başaracağız." dedi.

Simba
20-03-2020, 16:28
İhtiyaç sahiplerine 1000 lira yardım dağıtılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal yardımlara ek olarak 2 milyar lira ayrıldığını ve ihtiyaç sahibi her haneye biner lira yardım yapılacağını duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralı ayrıldığını belirten Bakan Selçuk, "Şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere biner lira destek vereceğiz" dedi.

İşte Bakan Selçuk'un açıklamasından satır başları...

- Türkiye çapındaki kuruluşlarımızda hijyen ve mesafe kurallarına, 14 kurala harfiyen uyuluyor.

- Türkiye genelinde 153'ü devlete ait olmak üzere 400'ü aşkın huzurevimiz var, her birini günlük kontrol ediyoruz.

- Huzurevlerimizde doktor sayısını artırıyoruz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ ESNETECEĞİZ

- İşçi ve işveren sendikalarının talepleri geldikçe biz ona dair önlemler almaya devam edeceğiz.

- Kısa Çalışma Ödeneği'nin bütün sektörlere daha fazla fayda sağlaması için belirli koşullarda esneklikler de sağlayacağız.

- Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarını esneteceğimiz için çoğu işveren bundan faydalanacak. Telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkartıyoruz.

- Süreçte koşullar tutuyorsa, koşulları esnetiyoruz şu anda, özel kreşler de Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanabilir durumda olacak.

NİSAN'DA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BİN 500 LİRA OLACAK

- Nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşını bin liradan bin 500 liraya çıkarmış olacağız.

- Türkiye çapında 1003 sosyal dayanışma vakfının periyodik paylarını artırdık, böylece yaşlılarımıza destekleri daha da artırmış olacağız.

- Yaşlılara yönelik YADES ve VEFA projelerini bu süreçte yoğunlaştırarak uygulayacağız.

İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE BİN LİRA YARDIM
65 yaş üstü yaşlılara maske ve kolonya dağıtımı ilk başta Ankara, İstanbul üzerinden başlanacak, daha sonra da proje genişletilir.

- Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız.

- Sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında, şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere biner lira destek vereceğiz.

Nisan ayına varmadan dağıtmaya başlayacağız

- 2 milyar liralık sosyal yardımında hedefimiz martın sonuna gelmeden, en geç nisan ayı başında dağıtmak.

- Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs riskine karşı vatandaşların İŞKUR'a kayıtlı açık işlere elektronik ortamda başvurmalarını istedi.

Simba
21-03-2020, 00:43
TÜRKİYE’DEKİ KORONAVİRÜS VAKA SAYISI NEDİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısı ile ilgili son açıklamayı 20 Mart Cuma günü Twitter hesabı üzerinden yaptı. Koca yaptığı açıklamada: "Son 24 saatte 3656 şüpheliye test yapıldı. 311’i pozitif çıktı. Hasta sayımız 670’e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 hastamızı kaybettik. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. Mücadelemizde bir an bile esneklik göstermeyelim" ifadelerine yer verdi.

Ne oluyoruz ya gercekten durum vahim ötesi

Editor
21-03-2020, 10:28
Allah sonumuzu hayirli eylesin dogru yasayip.allahin riayet etmesini istedigi kurallara gore yaşamak lazim

Creed
21-03-2020, 12:31
Durum cok kritik gelismis ulkeler bile ulbu viruse care bulamadilar allah sonumuzu hayiretsin

Simba
21-03-2020, 17:16
Bütün kuaförler ve güzellik merkezleri kapatılıyor

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek genelgede, berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetlerinin bugün saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durdurulacağını bildirdi.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak amacıyla daha önce bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulması için illere genelgeler gönderen İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, alınan tedbirlere ilave olarak bir genelge daha gönderdi.

Genelgeyle, yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetleri bugün saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durdurulacak.

Bakanlık, söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Simba
21-03-2020, 20:52
65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı geldi

İçişleri Bakanlığı, 21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını açıkladı.

İçişleri’nin açıklaması şu şekilde:

* 21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı.

Simba
21-03-2020, 23:59
Restoranlar artık sadece paket servis yapacak

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinda masa uygulaması sona eriyor.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Koronavirüs (Kovid- 19) salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi.

Genelge ile bugün gece yarısı saat 24:00 itibariyle içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri,sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

Bu nedenle lokanta/restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

İçişleri Bakanlığı valiliklere gönderdiği ek genelge ile Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla lokanta/restoranlar hariç olmak üzere birçok umuma açık yerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulduğu hatırlatıldı.

Bakanlık söz konusu tedbirlere ilişkin vali/ kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanmasını/uygulanmasını ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Hilmi
22-03-2020, 00:10
Neyse devlet kolonya dağıtacakmış sıkıntı yok...:rip:

Simba
22-03-2020, 00:53
Son dakika: Koronavirüs'te can kaybı 21 oldu: Vaka sayısı 947

Sağlık Bakanı Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı.

* 277'si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947'ye ulaştı.

* Yaşlı hastalarımızdan 12'sini KAYBETTİK.

* Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var.

* Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor.

osmanke
22-03-2020, 02:08

Editor
22-03-2020, 12:39
Sokağa çıkma yasağını çiğneyen 65 yaş üstündekilere 3 Bin 150 TL ceza

Corona virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklandı. Yasağa uymayanlara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı, corona virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını duyurdu.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yasağı ihlal durumunda 3 bin 150 TL ceza ve Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesine göre TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

TCK’nın 195'inci maddesinde “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”*ibaresi bulunuyor. Sokağa çıkma yasağını ihlal edenler bu yasaya göre de ceza alabilecek.

Vali Arslantaş sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi: 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hemşehrilerimiz için sokağa çıkma yasağı getirildi. İhtiyaç durumunda ALO 112-155-156 numaraları arandığında arkadaşlarımız kendilerine yardımcı olacaktır. Yasağı ihlal durumunda 3 bin 150 TL ceza TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacaktır. (İHA)

Editor
22-03-2020, 14:55
Ekmekten bakliyata, kuruyemişten şekerlemeye tüm ürünlerin paketlenmesine vurgu yapan bakanlık, üreticilere üretim sürecinde, tüketicilere de evde gıdaları sofraya hazırlarken hijyen kurallarına mutlaka uyulması çağrısı yaptı.

1 - Gıdalardan koronavirüs bulaşır mı?

Gıdalar yoluyla bulaştığına dair bilimsel bir kanıt henüz yok.

2 - Kovid-19 hastalığı yönünden gıdalar hazırlanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Tüketime hazır ve çiğ ürünlere işlem yaparken çapraz bulaşmayı önlemeliyiz. Doğrama tahtası, bıçak vb. ekipmanlar her bir işlem için temizlenip tekrar kullanılmalı. Çiğ hayvansal gıdalar iyi pişirilmeli. Sebze ve meyveler bol suyla yıkanmalı.

3 - Gıda işletmelerinin alması gereken önlemler nelerdir?

EKMEĞE AMBALAJ- Personelin kişisel hijyen kurallarını en üst düzeye çıkarması sağlanmalı. Hijyen eğitim sıklığı artırılmalı. Gıda üretim yerlerinde hammadde ve ürün sevklerinde hijyen bariyerleri, sterilizasyon cihazları, el ve vücut için gerekli hijyen alet ve ekipmanı eksiksiz, sağlam ve çalışır şekilde olmalı. Üretim alanları ile personel sosyal alanlarına ait lavabo, duvar, zemin ve tavanların dezenfeksiyon sıklığı artırılmalı. Ekmek satış noktalarında ekmeklerin eldivenli personel tarafından önceden ambalajlı şekilde hazırlanması sağlanmalı. Kuruyemiş, bakliyat, şekerleme gibi açık sunumlar ortada kaldırılmalı.

4 - Gıda çalışanları ne yapabilir?

Gıda çalışanları özellikle ellerini, çalışmaya başlamadan önce, pişmiş veya tüketime hazır gıdaları muamele etmeden önce, çiğ gıdaları muamele etmeden veya hazırlamadan önce, atıkları muamele ettikten sonra, temizlik faaliyetlerinden sonra, tuvalet kullanımından sonra, burnunu sildikten, hapşırdıktan veya öksürdükten sonra, yemek yedikten, içtikten veya sigara içtikten sonra, parayla temastan sonra yıkamalı. Koruyucu eldivenler, bone, maske, galoş gibi giysiler sık sık değiştirilmeli. Solunum sistemi enfeksiyonu belirtileri gösteren çalışanlar üretim faaliyetlerinden hızlıca kontrollü şekilde uzaklaştırılmalı.

5 - Virüslere karşı etkili gıda takviyeleri var mı?

Gıda takviyeleri ilaç değildir. Bu tür enfeksiyonların tedavisinde doktor önerileri dikkate alınmalı.

6 - İthal edilen bitkisel ürünlerde koronavirüs bulaşı riski var mı?

İthal edilen bitkisel ürünlerde koronavirüs bulaşı riski bulunmuyor. Çin’den ve diğer ülkelerden daha önce ülkemize gelen ürünler gıda güvenliği ve insan sağlığı hususları yönünden titizlikle resmi kontrole tabi tutuluyor. Uygun olmayan ürünler ülkemize sokulmuyor.

7 - Çin Halk Cumhuriyeti’nden ithal edilen hayvansal ürünlerde corona virüs bulaşı riski var mı?

Çin’den ithal edilen hayvansal ürünlerden virüs bulaşma riski yok. Buna ilaveten Çin’den hayvansal ürün ithalatı tedbir kapsamında tamamen durduruldu.

8 - Egzotik ve pet hayvanlarının yurt içi sevklerine herhangi bir kısıtlama getirildi mi?

Herhangi bir kısıtlamamız bulunmamakta.

9 - Göçmen kuşlardan insanlara corona virüs geçer mi?

Kovid-19 hastalığı etkeni olan SARS-CoV-2’nin göçmen kuşlardan insanlara bulaşabileceğine dair herhangi bilimsel bir veri yok.

10 - Ülkemizde hayvanlarda tespit edilen corona virüs vakası var mı?

SARS-CoV-2, ülkemizde herhangi bir hayvan türünde tespit edilmedi.

11 - Çiftlik hayvanlarının satışı ile ilgili sınırlama var mı? Hayvan pazarları kapalı mı?

Bakanlığımızca hayvan pazarlarının kapatılması yönünde bir karar alınmadı. Bununla birlikte İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu hayvan pazarlarındaki insan yoğunluğunu dikkate alarak karar almakta yetkili. Ayrıca hayvan satış yerlerinin denetimleri artırıldı.

12 - Pet ve egzotik hayvanların alım satımı ile ilgili bir kısıtlama var mı?

Bakanlığımızca yurt içinde pet ve egzotik hayvanların alım satımının kısıtlanması ile ilgili herhangi bir karar alınmadı. Ancak söz konusu hayvan satış yerlerinin denetimleri artırıldı.

13 - Yurt dışından Türkiye Cumhuriyeti’ne pet hayvanlarının (kedi-köpek-kuş-balık) girişinde herhangi bir yasaklama var mı?

Ülkemizde kovid-19 hastalığı tedbirleri kapsamında egzotik hayvanlar ve pet hayvanlarının (yolcu beraberi kedi-köpek-kuş-balık dahil olmak üzere) girişi yasaklandı.

14 - Egzotik ve pet hayvanlarının ülkemize girişi ile ilgili uygulanan yasaklama ne kadar sürecek?

Söz konusu yasaklamanın sonlanması ile ilgili bir tarih bulunmamakla birlikte egzotik ve pet hayvanlarının ülkemize girişi ile alakalı durum kovid-19 enfeksiyonunun dünyada ve ülkemizdeki seyrine göre ilerleyen zamanda tekrar değerlendirilecek.

15- Yurt dışına pet hayvanım ile çıkış yapabilir miyim?

Yurt dışına pet hayvanınızla çıkış yapılması için karşı ülke tarafından herhangi bir kısıt konmamış ise yasaklama söz konusu değil.

Editor
22-03-2020, 15:23
Neyse devlet kolonya dağıtacakmış sıkıntı yok...:rip:

Aynen abi strese girince bol bol kolonya seperiz yüzümüze

super_sat
22-03-2020, 15:38
“Nasıl allak bullak olduk böyle?
Birden her şey anlamını yitirdi…
Birden doğrular yanlış, yanlışlar doğru oldu.
Eşe dosta sarılamaz, elimizi uzatamaz olduk.
Ne hale geldik?
Kendi elini, kendi yüzüne süremiyorsun.
Yapılan planlar, kurulan hayaller uçtu gitti avucumuzdan.
Olması imkansız işler oldu, iki ay önce anlatsalar inanmazdın.
Havadaki bütün uçaklar kuş gibi yere indi…
Oteller kapandı,
En büyük Turizm fuarı hastaneye çevrildi.
Maçlar iptal edildi,
Birkaç insanın bir arada olacağı herşeye kısıtlama geldi.
Otobüste sarılarak tutunduğun direğe, evdeki kapıların kollarına düşman gibi bakıyorsun şimdi.
Okullar kapandı…
Trenler durdu, yollar boşaldı.
Petrol sudan değersiz oldu.
En inanılmazı güç
Kabe kapandı,
Kabe…
Kimin gücü yeterdi buna…
Suudi kapatsa 3. Dünya savaşı çıkardı.
Toplantılar, organizasyonlar, fuarlar, düğünler, kutlamalar toptan iptal oldu.
Ölsen cenazene gelecek insan bulamazsın.
Her şey yalan oldu
Akşam çıkardığın kıyafetin bile düşmanın gibisin
Yeni dostlukların var
Yanlızlığın
Son alışveriş koşuşturmaları da bitince, birkaç güne camdan bakarız hayata artık.
Dini, dili, ırkı, memleketi fark etmiyor,
ilk defa aynı gemide,
süratle bir bilinmeze doğru gidiyoruz…
Allahım sana şükürler olsun
Nihayetin'de varlığını hissettirmen kadar güzel ne olabilir ki çok mahsum çocukları kadledildi
Ve bizlerde işin ciddiyetini algılamadan uzun uzun seğrettik tabi ki herşeyin bir bedeli var çocukları öldürenmi yoksa gözlerini kapatıp görmeyenmi eşit durumdayız hani o iktidar sahipleri hani o çok parası olanlar ağ babalar kapitalizim yöneticileri çok sükür herkez eşit durumda kaçacak saklanacak hiç bir yer yok zengin aynı fakir aynı terazi bir elhamdilillah..

Simba
22-03-2020, 23:47
Koronavirüs Son dakika: Türkiye'de ölü sayısı 30'a vaka sayısı 1236'ya yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki son corona virüsü verilerini paylaştı. Koca, "Bugün 9 yeni vefat, 289 yeni tanı var. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar" dedi.

Simba
23-03-2020, 00:35
Mücadelenin temel taşlarından birini bireysel hijyen ve aslında genel sağlık kurallarına uymak oluştururken, uzmanlar bu basit ama hayati önlemlerle hastalıktan korunulabileceğini vurguluyor.

Yetkili makamlarca vatandaşlara süreci evde, sosyal çevreden uzak geçirme çağrısı yapılırken, uzmanlar da alınacak basit tedbirlerin önemine dikkati çekiyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Metin Hasde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede başlıca korunma önlemlerini anlattı.

Prof. Dr. Hasde, bu önlemleri şöyle sıraladı:

"Ellerinizi sık sık su ve sabunla en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın. Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun. Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın. Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının. Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın. Yurt dışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin. Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın. Kıyafetlerinizi 60-90 santigrat derecede normal deterjanla yıkayın. Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarla temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın. Havlu gibi kişisel eşyalarınızı ortak kullanmayın. Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. Düşmeyen ateş, öksürük ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun."

"Mas***i hasta kişinin kullanması gerekiyor"

Hasde, sağlıklı bireylerin maske kullanmasına gerek olmadığını, sadece aksırık, öksürük gibi bulguları olan bireylerin, etrafa damlacık saçmamak için maske kullanması gerektiğini vurgulayarak, "Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan kişiler öksürme ya da hapşırma sırasında ağız ve burunlarını tek kullanımlık kağıt mendille örtmeli, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içini kullanmalı, evden çıkmamalı, eğer evden çıkmak zorunda kalırsa ağız ve burnunu kapatmalı ve mümkünse tıbbi maske kullanmalıdır. N95, FFP2 ve FFP3 tipi maskeler sadece sağlık çalışanları tarafından kullanılmalıdır." diye konuştu.

Sağlık çalışanları dışındaki kişilerin eldiven kullanmasının da uygun olmadığını, çünkü eldivenlerin uygun şekilde kullanılmaması durumunda hastalığın yayılmasını daha da arttırdığını anlatan Hasde, hastalığın bulaşma riskini en aza indirmek için en uygun yöntemin ellerin en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanması olduğunu vurguladı.

Hasde, su ve sabunun olmadığı yerlerde alkol bazlı el dezenfektanı ya da kolonyanın kullanılabileceğini dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Cerrahi-tıbbi maskelerin steril olmasına gerek yoktur. Ancak hijyeniktirler. Kutu ya da poşet içerisinde ambalajlı olarak satılmaktadır. Bunların ayaküstü, kutusundan çıkarılarak, ellerinin temiz olup olmadığı bilinmeyen kişiler tarafından satılması uygun değildir. Bu şekilde satış maskelerin mikroplarla kirlenmesine neden olabilir. Tıbbi maskeler tek kullanımlıktır. Cepte, çantada taşınarak defalarca kullanılmamalıdır. Maske takılmadan önce eller su ve sabun ya da dezenfektan ile temizlenmelidir. Ağız ve burunu tamamen kapatacak şekilde takılmalı, kullanım sırasında mas***e dokunulmamalıdır. Maske lastiğinden tutularak çıkarılmalı ve çöpe atılmalıdır. Çıkarıldıktan sonra eller su ve sabunla en az 20 saniye yıkanmalı ya da dezenfektan solüsyon kullanılmalıdır. Hasta olmayanların maske kullanması aynı zamanda mas***i boşa harcamak anlamına gelmektedir. Salgının boyutu düşünüldüğünde dünya çapında maske yetersizliği nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü maskelerin akıllıca kullanımını önermektedir."

Evde alınacak tedbirler

Metin Hasde, yeni tip koranavirüsün dış ortama çok dayanıklı olmadığını, damlacık yoluyla dışarıya yayıldığında yapıştığı malzemenin türüne, özelliğine, ortamın nem ve sıcaklığına göre canlı kalma süresinin değiştiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Plastik yüzeylerde 5 gün, cam üzerinde 4 gün, çelik yüzeylerde 48 saat, alüminyum yüzeylerde 2-8 saat, kağıt üzerinde 4-5 gün, ahşap zeminlerde 4 gün, plastik eldivenlerin üzerinde ise 8 saat virüs canlılığını korumaktadır. Bu nedenle dezenfeksiyon işleminin dezenfekte edilecek yüzeyin yapısına göre sıklığının belirlenmesi gerekmektedir. Masalar, kapı kolları, kulplar, elektrik düğmeleri, kumandalar, mutfak tezgahları, tuvaletler ve lavabolar gibi sık kullanılan yerler her gün temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Zeminler, tuvalet, lavabo gibi özel dikkat isteyen alanların standart temizlik malzemeleri ile temizlenmesi yeterlidir. Dezenfeksiyon için Sağlık Bakanlığı tarafından izinlendirilmiş ürünler kullanılmalıdır. Ancak yüzey çok kirliyse ve çok kişinin temas ettiği, bulaş açısından riskli görülen yerlerde silme işleminden sonra yüzde 60-70 alkol içeren solüsyon ya da antiseptik mendillerle dezenfeksiyon yapılabilir. Evler sık sık havalandırmalıdır. Evlerin genel temizliğine dikkat edilmelidir. Yüzey temizliği yapılması son derece önemlidir. Kirli yüzeyleri temizlemeden yapılacak dezenfeksiyonun hiçbir anlamı yoktur. Birden çok ürün birlikte ve karıştırılarak kullanılmamalıdır. Bu tür durumlarda solunum yolu, gözlerde irritasyon, öksürük, göğüste yanma, nefes darlığı gibi yakınmalar ortaya çıkabilir."

Bunlar dışında bu virüse özel olarak etkili olduğu öne sürülen ürünlerin temizlikte kullanılmasının fazladan koruma sağladığına dair bilimsel kanıt olmadığına işaret eden Hasde, zeminlerin, tuvalet, lavabo gibi özel dikkat isteyen alanların klasik olarak her zaman yapıldığı gibi çamaşır suyu sulandırılarak silinebileceğini söyledi.

Hasde, "Genel temizlik için 100 ölçü suya 1 ölçü çamaşır suyu yeterli olur, yani 10 litre suya 100 cc çamaşır suyu eklenerek elde edilecek solüsyonla yerler silinebilir, tuvalet ve lavabolar temizlenebilir. Çamaşır suyu oranının belirtilen orandan fazla olarak hazırlandığı solüsyonlar uygulayıcı açısından başta solunum sistemi olmak üzere sağlık sorunlarına yol açabilir. Zeminler, tuvalet, lavabo gibi özel dikkat isteyen alanlar standart temizlik malzemeleri ile temizlenmelidir. Dezenfektan olarak çamaşır suyu kullanılabilir. Dışarıdan eve gelindiğinde hiçbir şeye dokunmadan önce eller su ve sabunla yıkanmalıdır. Hiçbir kişisel eşya ortak kullanılmamalıdır." değerlendirmesini yaptı.

Dışarıda giyilen kıyafetlerin eve gelinince çıkarılması gerektiğini ifade eden Hasde, bunların temiz kıyafetlerle aynı yerde tutulmamasının önemine değinerek, bunların 60- 90 santigrat derecede normal deterjan ile yıkanmasının yeterli olacağını belirtti.

İş yerlerinde alınması gereken önlemler

İş yerlerinde alınması gereken önlemlere de değinen Hasde, iş yerinin temiz ve hijyenik olmasının sağlanması gerektiğini belirterek, "Bilgisayar klavyeleri, direksiyon, masalar, kapı kolları, kulplar, elektrik düğmeleri, kumandalar gibi sık kullanılan yerlerin su ve standart deterjanla her gün temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Çalışanlar ve hizmet alanların düzenli biçimde el yıkaması sağlanmalı ve desteklenmelidir. El yıkamaya teşvik eden afişler asılmalıdır. Lavabolarda sabun ve tek kullanımlık havlu bulundurulmalıdır. Görünür yerlere el dezenfektanları yerleştirilmeli ve bunların düzenli olarak doldurulması sağlanmalıdır." dedi.

Hasde, iş yerinde yüzey temizliği yapılmasının son derece önemli olduğuna dikkati çekerek, sabunlu suyla el yıkamanın virüsün etkisini ortadan kaldırdığı da göz önüne alındığında tüm yüzeylerin sabunlu ya da deterjanlı bir bezle silinmesinin yeterli olduğunu ancak yüzeyin çok kirliyse ve de çok kişinin temas ettiği, bulaş açısından riskli görülen yerlerin silme işleminden sonra yüzde 60-70 alkol içeren solüsyon ya da antiseptik mendillerle dezenfeksiyon yapılabileceğini anlattı.

Genel temizlik kurallarının iş yeri temizliğinde de geçerli olduğunu belirten Hasde, bu mekanların belli aralıklarla havalandırılması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Hasde, çalışanlar ve hizmet alanların, hafif öksürük veya hafif ateşlerinin olması halinde evlerinde kalmaları gerektiği konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Restoran, lokanta, yemekhaneler ve yemek servis alanlarında, tezgahlar, masalar ve sandalyeler dahil olmak üzere alan düzenli olarak temizlenmeli ve günde en az bir kez dezenfekte edilmelidir. Servis hizmetlerini kullanan çalışanların araç içinde ve dışında sık kullanılan yüzeylerle teması mümkün olduğunca azaltılmalıdır. Servis araçlarının özellikle sık temas edilen yüzeyleri başta olmak üzere günlük olarak temizliği sağlanmalıdır. Tutulan yerler dezenfektanla silinmelidir. Araçların sık sık taze hava ile havalandırılması sağlanmalıdır. Araç havalandırmasında, havanın dışarıdan alınan hava ile ısıtılması ve soğutulması tercih edilmelidir.

Hasde, hasta kişinin başka kişi ya da kişilerle ev, sokak gibi aynı ortamı paylaştığı zaman tıbbi maske takması gerektiğini vurgulayarak, alınacak önlemleri şöyle sıraladı:

"Ev halkına bulaşma riskini önlemek için evde takipli hastalar mümkünse evindeki diğer kişilerden farklı bir odada oturmalı. Tıbbi maske takmalıdır. Maske nemlenmesi halinde yenisi ile değiştirmelidir. Eve ziyaretçi kabul edilmemelidir. Temaslının ev içindeki hareketi sınırlandırılmalıdır. Tuvalet, banyo gibi ortak kullanılan alanlar iyi havalandırılmalıdır. Temaslı, kişisel eşyalarını başkaları ile paylaşmamalı, ev halkının bardak, tabak, havlu gibi eşyalarını kullanmamalıdır. Eğer kullanması gerekirse bu eşyaları iyice su ve sabunla yıkamalıdır. Vakanın kullandığı kıyafet, çarşaf, nevresim gibi tekstil ürünleri 60- 90 santigrat derecede normal deterjanla yıkanmalıdır. Banyo ve tuvaletler günde en az bir kez sulandırılmış çamaşır suyuyla temizlenmelidir."

(AA)

Editor
23-03-2020, 00:42
Bizim milletimizki bu virusu kaile almayan bir.millet daha yok yaslilarin alayi bugun marketlerdeydi ben ne anladim bu isten bizim milletimiz neden tevekkul etmior anlamiyorum

Simba
23-03-2020, 22:22
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Koronavirüs tüm Türkiye'ye yayıldı

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdiği kritik toplantı sona erdi. Bakan Koca toplantı sonrası, Çin'de kullanılan ve başarılı olan bir ilacın Türkiye'de de kullanılmaya başlandığını duyurdu.

Koca, sokağa çıkma yasağı ile ilgili de, "Sokağa çıkma yasağıyla ilgili, herkes kendi OHAL'ini ilan edebilir. Bunu illa devletin ilan etmesi gerekmiyor" dedi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Corona virüsün dünyada ortaya çıkışının üzerinden yaklaşık 104 gün geçti. Süreci yakından izliyorsunuz.

Son 24 saatin bilgilerini verdim. Mücadelede çok ciddi bir deneyim kazandık. Sonuçları daha hızlı ön görüyoruz.

Dün itibariyle toplam test sayısı 20 345. Kaybettiğimiz hasta sayısı ise 30. Her biri ileri yaşlardaydı ve başka bazı hastalıkları da bulunuyordu. Bünye olarak dirençleri zayıftı. Bu ölümlerin nedeni doğrudan yaşları değil.

Büyüklerimize seslenmek istiyorum. Onların corona virüsten etkilenmemeleri konusunda bizler sorumluluk sahibiyiz. Bu toplumun sizin hayat tecrübesine ihtiyacı var. Torunlarınızın sevgi ve ilginize ihtiyacı var.

Sizin öğütlerine ihtiyacımız var ama siz de bu seferliğe mahsus bu öğüdü kabul edin. Tedbirleri uygulaması en kolay kişiler sizlersiniz.

Tedbirleri uygulaması en kolay kişiler sizlersiniz.

Bu durumu birlikte atlatmak istiyoruz, evden çıkmanız bir süreliğine kısıtlandı. Bu kurala uyun.

Devlet sorumluluk paylaşımı önermeden toplum birçok gereği kendiliğinden yerine getiriyor.

Mücadelemiz endişe baskısından karartılı havadan çıkıyor canlılık ve enerji kazanıyor.

Bu dönemde sağlık personelin ek ödemelerini iyileştirme çabası içerisindeyiz. İnsan kaynağımızın yeterliliği konusunda. Neredeyse bir güvence değerinde kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz.

Üniversite hastanelerimize, tüm hastanelerimize bütün malzeme sağlanmaktadır.

Şu ana kadar 20 firmayla anlaşma yapıldı.

Türkiye’de üretilen maskeler yurt dışına satılmayacak. 50 bin yeni tanıma kiti Çin’den geldi.

Perşembe günü 300 bin hızlı tarama kiti gelmiş olacak. Yerli solunum cihazının seri üretimine başlıyoruz.

Şu süreçte iyileşen vakalarımız var. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Çin'den yeni ilaç getirildi.

Çin’den yeni ilaç getirildi. Yoğun bakımdaki hastalara bugün verilmeye başlandı.

İlacın ne kadar etkili olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ve sonucu sizlerle paylaşacağız.

Tek tek hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Herkesin kendi OHAL’ini ilan etmesi gerekiyor. Devletin ilan etmesi gerekmiyor

Simba
23-03-2020, 23:16
Galatasarayın Hocası yaptıgı acıklamada;

Fatih Terim: "Bugün yapılan test sonuçlarına göre koronavirüs sonucum pozitif çıkmıştır"

hüseyin
23-03-2020, 23:29
bu vürüsün kimde çıkacağı belli deyil...kimin öleceğine kalacağına ALLAH karar verir...bu vürüs fatih terim falanda dinlemez..ALLAH yardımcısı olsun demekten başka söyleyecek birşey yok....

Simba
24-03-2020, 00:33
Koronavirüs Son dakika: Türkiye'de ölü sayısı 37, vaka sayısı 1529

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki son corona virüsü verilerini paylaştı. Koca, "Bugün 7 yeni vefat, 293 yeni tanı var. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar" dedi. Son verilere göre Koronavirüs vaka sayısı 1529, ölü sayısı 37 oldu

Hikmet™
24-03-2020, 00:46
Devletimiz bazı konuda önlem almakta çok gecikti. Özellikle Umre ziyaretini 6 ay süre ile yasaklayacaklardı ama yapmadılar. Virüsün bu kadar yayılma sebebide Umreden dönen kişilerdir.

serkanguzel
24-03-2020, 13:22
Bizim milletimizki bu virusu kaile almayan bir.millet daha yok yaslilarin alayi bugun marketlerdeydi ben ne anladim bu isten bizim milletimiz neden tevekkul etmior anlamiyorum

Devletimiz bazı konuda önlem almakta çok gecikti. Özellikle Umre ziyaretini 6 ay süre ile yasaklayacaklardı ama yapmadılar. Virüsün bu kadar yayılma sebebide Umreden dönen kişilerdir.

Arkadaşlar, yaşlılar dı, umreciler di, diyerek kendimizi aldatmayalım.

Şöyle ki; Arabistan'da ilk korana vakası 27 Şubat'ta tespit edildi. Türkiye'de de 27 Şubat'tan itibaren, arabistana uçuşlar durduruldu. Arabistan gelen umrecilerin tamamı ise, 14 günlük karantina altına alındı. Yani demem o ki, arabistandan gelen ne kadar hacı varsa, virüs bulaşığı pozitif yada negatif olmasına bakılmaksızın karantina altına alınmıştır.

Ha ! Şöyle bir şey denilebilir. Dünyada salgın var. Öyleyse, bu sene haccı yasaklayalım. Tamam bir yerde makul bir yaklaşım. Peki yalnızca umre haccını yasaklamak yeter mi ? Yetmez. Sağlık bakanı bizzat açıkladı.Virüs bulaşıklarının % 99'u, Uzakdoğu ve Avrupa bağlantılıdır dedi.

E bu duruma göre ne yapalım ? Kuzey Kore gibi bütün dünya ile iletişimi keselim mi ? Hadi Kuzey Kore totaliter bir rejim ve zaten bütün dünya ile bağları kesik vaziyettedir. Ama ülkemizin bir anda bütün dünya ile bağlarını kesmek gibi bir lüksü yok maalesef... Yurtdışında kalan vatandaşlarımız kafileler halinde ül***e getirilmiştir, getirilmeye de devam edilmektedir.

35 sağlık personeli görevi başında iken, bu virüse yakalanmıştır. Bu virüs çok sinsi bir virüs olduğu için, tahminlerimizin dışında yol yada metotla bulaşmaya devam etmektedir.

Yaşlıların durumuna gelince; ortada dolaşan yaşlılar var. Ancak bu yaşlıların sayısı, abartı değil. Ayrıca yaşlılar virüs taşımıyor. Yaşlılara virüs bulaşmasın diye evinizde oturun deniliyor. Eğer yaşlıları gerçekten korumak istiyorsanız, "Amcam sen evine git otur, ben senin alış verişini yapıp evine getiririm" diyebilirsiniz. Böyle bir iyiliğe zamanınız yoksa, 155'i arayıp ortada dolaşan yaşlıları, onların iyiliği için ihbar ediniz. Polis gelip alıp evine götürür zaten...

Hasılı kelam; bir takım bahanelerin arkasına sığınıp ta olumsuzluk üretip, idarenin yetersiz kaldığı gibi algı oyunlarına alet olmak yerine, bir vatandaş olarak üzerinize düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getirmeye çalışın. Ailenizi koruyun, çocuklarınızı koruyun, anne - babanızı koruyun. Temizliğinize azami dikkat edin. Devletin görevlendirdiği bir kamu göreviniz yok ise, evinizde tecrid olunuz.

Simba
24-03-2020, 17:53
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs nedeniyle bakanlarla görüntülü görüşme üzerinden gerçekleştirdiği çalışmanın videosu yayınlandı.

Videoda Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı arasında okulların tatilinin uzatılmasıyla ilgili bir konuşma gerçekleşti.

"OKULLARIN TATİLİNİN UZATMAK İSTİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında okulların tatil edilmesiyle ilgili şu diyalog geçti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Bilim Kurulu'yla görüşüp tatili uzatmak istiyoruz ama sizin talimatınız ne olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama Bilim Kurulu uzatılabilir diyorsa ona uyalım. Onların tavsiyesi istikametinde gitmekte fayda var.

İşte o video...

NE OLMUŞTU?

Dün gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya okulların tatilinin tekrar uzatılıp uzatılmayacağı sorulmuş Bakan Koca da çarşamba günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılacağı toplantıda bu konuda karar çıkacağını ifade etmişti.

Simba
24-03-2020, 17:55
Sağlık Bakanı Koca: Çin'den gelen koronavirüs ilaçları 40 şehre dağıtıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında Çin'den getirilen ilaçlarla ilgili "Ankara’ya ulaşan ilaçlar, gece saatlerinde ambulans uçaklarla 40 şehre dağıtıldı." dedi.

Bakan Koca, "Yeni ilaçlar, yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören Kovid-19 hastaları için kullanılacak." dedi.

Simba
25-03-2020, 00:53
Türkiye'de Koronavirüs hastası sayısı 1872, ölü sayısı 44 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsle ilgili yeni açıklama yaptı. Koca'nın açıklamasına göre Türkiye'de Koronavirüs hastası sayısı 1872, ölü sayısı 44 oldu.

İşte Koca'nın açıklamaları:

195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. SON 24 SAATTE toplam 3.952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı. Altısı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz.

Simba
25-03-2020, 01:56
7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği geliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter'dan yaptığı açıklamada "TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği vereceğiz. İşçilerimize, işverenlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Simba
25-03-2020, 19:16
Fenerbahçeli ünlü futbolcuda koronavirüs çıktı

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımından bir oyuncuda ve bir sağlık heyeti çalışanında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulgularına rastlandığını açıkladı.

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Futbol A Takımımızın oyuncuları, teknik kadrosu ve idari çalışanları bugün Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde koronavirüs testinden geçmiştir. Yapılan tetkiklerde bir oyuncumuzda ve bir sağlık heyeti çalışanımızda yeni tip corona virüs (COVID-19) bulgularına rastlanmıştır.

Oyuncumuzun ve sağlık heyeti çalışanımızın ileri tetkiklerinin ve tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye sevkleri gerçekleştirilmiştir" denildi.

Simba
25-03-2020, 19:21
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüpte 6 kişide koronavirüse rastlandığını açıkladı.

Zor günlerin bizi beklediğini söyleyen Ali Koç sözlerine uyarılarda bulunarak devam etti.

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımından bir oyuncuda ve bir sağlık heyeti çalışanında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulgularına rastlandığını açıklamaştı.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"Sevgili çalışma arkadaşlarım, Fenerbahçe'nin emektarları... 23 Mart Pazartesi akşamı hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi koronavirüs salgını nedeniyle zor anlar yaşamaktayız. Bizlerin hayatı için kendi hayatlarını riske eden başta Sağlık Bakanlığımız ve tüm sağlık personeline şükranlarımı iletiyorum. Bu süreçte Allah onlara sağlık ve sabır versin.

Onların verdiği mücadeleyi daha da zorlaştırmamak adına devletimizin koyduğu kurallara uymaya azami dikkat gösterelim. Bu doğrultuda evlerden çıkmayalım, evde kal çağrısına destek olalım. Dayanışma ruhu çok önemli. Etrafınızda bulunan 65 yaş üstü ve büyüklerimize yardım için elimizden ne geliyorsa lütfen yapalım.

Zor günler bizi bekliyor. Görünen o ki bu zor günler bir mühlet daha devam edecek. Konuyla ilgili sosyal medyadan çok şey öğreniyoruz. Ortaya atılan felaket senaryolarından etkileniyoruz. Sizlerden ricam kaygı ve korkularınızın hayatınızı yönetmesine müsaade etmeyin. Hem fiziksel hem ruhsal sağlınızı korumaya dikkat gösterin.

"MAAŞ VE YILLIK İZİN KAYBI OLMAYACAK"

Kulübümüzle ilgili bilgiler vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi sürecin başından beri sizleri sık sık bilgilendiriyoruz. Özetle 16 Mart itibariyle okul öncesi ve ilk okul çağında çocuğu olanlar, kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü personelimize idari izin verildi. 20 Mart günü ise 3'er gün nöbetleşe çalışacağımız bir sisteme geçtik. Bu süreçte hem evden çalışılıyor hem de nöbetçi bir kadro tesislerimizde bulunuyor. Aynı gün Fenerium mağazalarını kapattık. Bu süreçte personelimizin gerek maaş, gerekse yıllık izinden hiçbir kaybı olmayacaktır.

Mecburen tüm sportif faaliyetlerimize son vermek durumunda kaldık. Tesislerimiz ve ofislerimizin hepsi dezenfekte edildi.

FENERBAHÇE BEKO'DA 6 İSİMDE VİRÜS BULGUSU

Fenerbahçe Beko takımımızla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. EuroLeague maçları için son dönemde yurt dışı öyküsü olan bazı sporcu ve teknik ekipten personelimizde semptomlar görüldü. Bu bağlamda yapılan muayeneler neticesinde 6 kişinin, bunların hepsi sporcu değil, şüpheli bulgulara rastlanmıştır. Numuneler Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Bilgi gelince hem sizi hem de kamuoyunu bilgilendireceğiz.

"CENK RENDA KONTROL AMAÇLI HASTANEDE"

Eski kaptanımız ve idari menajerimiz Cenk Renda dışında çok şükür ki hiç kimsenin hastanede kalma mecburiyeti yoktur. Cenk Renda da şu an kontrol amaçlı hastanededir, kendi ifade ettiği gibi yoğun bakımda değildir. İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşup aramıza katılacaktır.

Mesai saatlerinde her daim nöbetçi kadromuz görev başındadır. En az 1 yönetim kurulu üyemiz olmak üzere bizler de kulüpte görev başında olacağız. Kimsenin sıkıntı yaşamaması için yönetim ve idari kadro olarak çok önem veriyoruz. Hepinizin içini ferah tutmasını rica ediyorum.

Gerek sağlık, gerekse başka konularda gönül rahatlığı ile insan kaynakları ile iletişime geçebilirsiniz. Biz de elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız. Yalnız değilsiniz, hep beraberiz, iyi günde de kötü günde de kocaman bir aileyiz. Fenerbahçemizin 100 yılı aşan şanlı tarihinde en zor günlerde, her zorlukta bizi ayakta tutan insani değerimiz ve inancımız olmuştur. Bugün de böyle olacaktır. Umutla ve birlik beraberliğimizle bugünlerden çok daha güçlü çıkacağımıza inancım tamdır. Bu vesileyle hepinize sağlıklı günler diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum."

Simba
25-03-2020, 20:33
Okullar 30 Nisan 2020 tarihine kadar tatil edildi.Eğitim EBA TV Kanallarında devam edilecek

Simba
26-03-2020, 00:42
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka Sayısı:2433 Ölüm:59) bakan kocanın açıkladıgı rakamlar her gecen gün artıyor allah sonumuzu hayır eylesin

cafi
26-03-2020, 00:48
yüce ALLAH hastalara tez zamanda şifa versin fazla yayılmadan inşalah durdurlusun

osmanke
26-03-2020, 02:25
Son Dakika: Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 59'a, vaka sayısı 2433'e yükseldiSon dakika: Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 59'a, toplam vaka sayısı ise 2 bin 433'e yükseldi.25.03.2020 23:43 | Son Güncelleme: 26.03.2020 01:04

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca (Only the registered members can see the link), Türkiye (Only the registered members can see the link)'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 59'a, toplam vaka sayısının ise 2 bin 433'e yükseldiğini açıkladı.
Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölüm sayısına ilişkin son bilgileri verdi. Son 24 saatte 5 bin 35 test yapıldığını ve 561 yeni tanı konduğunu belirten Bakan Koca, 15 hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Son rakamlarla birlikte Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 59'a, toplam vaka sayısı ise 2 bin 433'e yükselmiş oldu.
"SAYILAR, KAYIP ACISINI, ENDİŞEYİ İFADE EDEMEZ"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Son 24 saatte 5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti. Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59. Toplam hasta sayımız 2.433. Sayılar, kayıp acısını, endişeyi ifade edemez. Sıfır riskle yaşamaya çalışalım. Bizi hayata tedbir bağlar"
Only the registered members can see the linkÜRKİYE'DE 33 BİN KORONAVİRÜS TESTİ YAPILDIİletişim Başkanlığı, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip korona virüsün (Kovid-19) dünya genelinde mevcut durumu ile ilgili verileri paylaştı. Başkanlığın yayımladığı verilere göre, Türkiye'de 33 binin üstünde koronavirüs testi yapıldı.
Only the registered members can see the linkÜNYADA KORONAVİRÜS VAKALARIÜlkelere göre, koronavirüs vaka, ölüm ve taburcu sayıları şöyle:
Türkiye'de, 2 bin 433 vaka, 59 ölüm, 26 kişi taburcu oldu. İtalya'da 74 bin 386 vaka, 7 bin 503 ölüm, 9 bin 362 kişi taburcu oldu. Çin'de, 81 bin 218 vaka, 3 bin 281 ölüm, 73 bin 650 kişi taburcu oldu. İspanya'da 47 bin 611 vaka, 3 bin 445 ölüm, 5 bin 367 kişi taburcu oldu. ABD'de 64 bin 765 vaka, 910 ölüm, 393 kişi taburcu oldu. Almanya'da 37 bin 323 vaka, 206 ölüm, 3 bin 547 kişi taburcu oldu. İran'da 27 bin 17 vaka, 2 bin 77 ölüm, 9 bin 625 kişi kişi taburcu oldu. Fransa'da 25 bin 233 vaka, bin 331 ölüm, 3 bin 900 kişi taburcu oldu. Birleşik Krallık'da, 8 bin 264 vaka, 435 ölüm, 135 kişi taburcu oldu. Hollanda 6 bin 412 vaka, 356 ölüm, 3 kişi taburcu oldu.
Koronavirüs kaç can aldı? Hangi ülkede kaç kişi koronavirüs nedeniyle öldü? (Only the registered members can see the link)
Koronavirüs nedir? Coronavirus belirtileri nelerdir? Koronavirüs tedavisi nasıl yapılır? Koronavirüs hakkında merak edilenler ve sıkça sorulan sorular (Only the registered members can see the link)

Haberin Videosu: Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 59'a, vaka sayısı 2433'e yükseldi (Only the registered members can see the link)

Simba
26-03-2020, 12:58
İstanbul'u evde tutamıyoruz sokağa çıkma yasağı mı getirelim!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası 'evde kal' çağrılarına Anadolu’nun büyük ölçüde uyduğunu ancak İstanbul'un uymadığını belirterek "İstanbul’u tutamıyoruz, ille de devletin sokağa çıkma yasağı getirmesi mi gerekiyor?" dedi.

Simba
27-03-2020, 00:23
Koronavirüsten can kaybı 75, vaka sayısı 3629 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsle ilgili yeni bilgiler paylaştı. Bakan Koca, Koronavirüsten "ölüm 75, vaka sayısı 3629" oldu dedi.

İşte Bakan Koca'nın açıklamaları:

"Test sayımız dün 5.035’ti. BUGÜN 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamızı kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybımız 75’e, hasta sayımız 3.629’a ulaştı. Sizi ısrarla tedbirleri uygulamaya davet ediyorum."

Simba
27-03-2020, 20:46
Saglık bakanı acıklama yaptı gün bitmedenki ölüm sayısı 92 e cıktı

Simba
28-03-2020, 20:56
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka Sayısı:7402 Ölüm:108)

Bugun (28 mart 2020) 16 kişi daha hayatını kaybetti

korfez41
28-03-2020, 21:00
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Editor
28-03-2020, 23:18
Ulkede bu virusu cevremde bizzat goruyorum.herkes bana birsey olmaz derdinde

hüseyin
29-03-2020, 18:27
bizim bilim adamlarımızın maşallahı var...tv kanallarını kaplamışlar,hangi kanalı açsan bakıyorsun profösör doçent doktor bilmem kim,ertesi gün bakıyorsun farklı pro'lar doç'lar doktorlar...adamlara yanlış sıfatlarla hitap ediyorlar bence bilimadamı yerine televizyonadamı diye yazsalar bizlerde yanıltılmış olmayız...insanlar patır patır salgından ölürken bunların tv kanallarında gevezelik yapıp caka fiyaka satmaları beni kızdırıyor...sen insanlığa hizmet etmek için profösör olmuşsun yurt dışında mastır,tez,doktora yaptığını söylüyorsun...peki bunlar ne işe yarıyor,üniversitelerde yetiştirdiğini söylediğin öğrencileride senin gibi televizyonadamı olarakmı yetiştiriyorsun...bu krıtik günlerde halkın bilim adamı olarak sen ve yetiştirdiğin öğrencilerden bir beklentisi olmayacakmı?sizler ne işe yarıyorsunuz?bu adamlar enson nezaman bir laboratuvar ortamında araştırma yaptınız,laboratuvarın yolunu bildiklerinden bile şüpeliyim...corona hakkında soru sorsan 6 saat dinle arkadaşı fakat tedavisi veya aşısı konusunda diyecek birşeyleri olmuyor veya amerika çin avrupadaki çalışmaları anlatıyor...sen bilimadamı olarak neden bunları yapımıyorsun diye soran yok...bu salgın nedeniyle memlekette nekar çok çakma profösör ve bilim adamı olduğunu görmüş olduk...gavur dediğiniz gerçek orjinal bilim adamları aşı'yı tedavi yöntemini icat etsin sizde onların sırtından onların ünvanlarıyla bu memlekette hava atın...havanız batsın....

Simba
29-03-2020, 20:09
SON DAKİKA Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka Sayısı:9217 Ölüm:131)

29 mart 2020 tarih itibariyle

korfez41
29-03-2020, 20:18

korfez41
30-03-2020, 20:06

Simba
31-03-2020, 20:47
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka Sayısı:13531 Ölüm:214)

Bugun hayatını kaybeden sayısı 46

Guncelleme 31.03.2020

korfez41
31-03-2020, 20:52

Simba
01-04-2020, 20:50
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:15,679 Ölüm:277

Bugun vefat eden sayısı :63 her gecen gun cogalıyor :(

korfez41
01-04-2020, 21:18

korfez41
01-04-2020, 21:29
Corona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen son Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulunuyor.

‘2.148 YENİ VAKA, 63 CAN KAYBI’
Bugünkü verileri açıklayan Koca, "Vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybeden sayısı 63. Ve 363 hastamızın da iyileştiğini ayrıca söylemek istiyorum" dedi. Böylece Türkiye'deki can kaybı sayısı 277'ye vaka sayısı ise 15 bin 679'a ulaştı. Bakan Koca, toplantıda ilk kez illerin de vaka sayılarını açıkladı. Koca’nın açıklamalarından satır başları;

47 BİN 156 KİŞİ TAKİPTE
Bir hastanın bulaştırdığı kişi sayısı en az 30. Bu süreçte toplam takibini yaptığımız, taradığımızda 47 bin 156 kişi olmuş oldu. Sahada ekiplerimiz, hekimlerimiz var. Bu rakamlara ulaşmak onların çabasıyla oldu. Aile hekimlerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Şu dönemde herkes kendisini şüpheli olarak görüp, kendisini evinde izole etmesini son derece önemsiyoruz.

GÜNLÜK TEST SAYISI 15 BİNİ BULDU
Önümüzdeki hafta içerisinde 30 bini bulacağını biliyoruz. Biz taramayı daha fazla yapmak istiyoruz, test sayısı daha çok artacak, pozitif vaka da daha çok artacak. Testi daha çok bilim kurulunda yeni algoritma olarak geliştirdiği, hastalık bulgusu olan ve şüpheli olan kişilere bu testin yapılması. Bu dönemde herkes kendisini pozitifmiş gibi izole ederek, önümüzdeki dönemi geçiriyor olmalı.

İSTANBUL İZMİR ANKARA ÖNDE GİDİYOR
Bütün illerimizde artık virüsün olduğunu biliyoruz. Burada görülen ön planda daha çok vaka İstanbul’da. İStanbul’daki vaka sayısı 8 bin 852, yüzde 60’lara yakın. Onu İzmir izliyor, onu 713 vakayla Ankara, 582 vakayla Konya ve Kocaeli izliyor. Toplam 39 ilimizde can kaybımız var. 42 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Burada ağırlıklı olarak İstanbul, devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Balıkesir, Zonguldak, Adana.

60 YAŞ ÜSTÜNDE AĞIR RİSK
Hayatını kaybeden kişilerin yüzde 79,5’i 60 yaş üstü. Yoğun bakımda olanların yüzde 74,7’si 60 yaşın üzerinde. Ayrıca risk grubunu hep söylüyoruz, kronik hastalığı olanlar için hipertansiyonu örnek olarak gösteriyorum. Hayatını kaybedenlerin yüzde 69’u tansiyon hastası olan. Şu an yoğun bakımda olanların yüzde 63,3’ü tansiyon hastası. Özellikle gördüğünüz gibi hayatını kaybedenlerin yüzde 80’i 60 yaş üstü, kronik hastalıklarla da eşlik ediyor.

EVDE KALIN
Bizim şu dönemde kronik hastalığı olan, 60 yaş üstü olan her vatandaşımızın daha riskli olduğunu görüyoruz. Yüzde 80 oranında kaybettiklerimizin bu grupta olduğunu görüyoruz. 60 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlarının evden çıkmamalarını, kendilerini izole etmelerini ve sosyal mesafe kuralına uymalarını istiyoruz.”

Simba
02-04-2020, 13:26
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tüm Türkiye'de korona vakaları görülmesi üzerine ilk kez iller haritasını yayınladı.

İşte tüm illerin tam vaka listesi

Kırklareli 35
Edirne 89
Tekirdağ 101
İstanbul 8.852
Kocaeli 410
Sakarya 207
Yalova 46
Çanakkale 24
Balıkesir 87
Bursa 135
Bilecik 5
Kütahya 5
Eskişehir 83
Düzce 21
Bolu 6
Bartın 8
Zonguldak 112
Karabük 10
Kastamonu 13
Çankırı 13
Sinop 31
Çorum 29
Amasya 24
Samsun 112
Yozgat 13
Kırıkkale 22
Ankara 712
Kırşehir 4
Nevşehir 18
Kayseri 109
Aksaray 4
Afyonkarahisar 11
Uşak 38
Manisa 65
Isparta 268
Konya 584
Niğde 3
Adana 197
Karaman 12
Mersin 9
Antalya 95
Muğla 43
Aydın 12
Denizli 81
İzmir 853
Osmaniye 31
Gaziantep 37
Kilis 16
Hatay 22
Şanlıurfa 33
Kahramanmarış 15
Adıyaman 26
Malatya 49
Sivas 67
Erzincan 17
Tunceli 6
Bingöl 8
Muş 11
Elazığ 9
Diyarbakır 26
Batman 2
Mrdin 34
Şırnak 1
Nakkari 2
Van 26
Bitlis 22
Siirt 32
Ağrı 29
Erzurum 86
Bayburt 18
Giresun 61
Ordu 73
Trabzon 74
Rize 88
Artvin 15
Ardahan 5
Kars 25
Iğdır 25

Simba
02-04-2020, 20:30
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:18,757 Ölüm:356)

02.04.2020 Bugun kaybeden vefat sayısı:79

korfez41
02-04-2020, 20:54

Editor
02-04-2020, 21:01
Bu virusu kimse takmiyor cevremden gordugum kadariyla kurallara uyulmazsa bu rakamlar çoğalacak sanirim 😥

osmanke
03-04-2020, 02:29

Simba
03-04-2020, 20:31
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:20.921 Ölüm:425)

Guncelleme 03 nisan 2020 bugun vefat eden sayısı 69

korfez41
03-04-2020, 20:43

osmanke
04-04-2020, 01:35
Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan corona virüsüyle mücadelede yeni tedbirleri açıkladı
Corona virüsüyle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 şehre araç giriş-çıkışlarının yasaklandığını söyledi. 20 yaş altındakilere de sokağa çıkma yasağı getirildiğini ifade eden Erdoğan, "Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır" dedi.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Corona virüsüyle mücadele kapsamında yeni tedbirlerin alındığını ifade eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

“TEDBİRLERİ ARTTIRIYORUZ”

*Salgınla mücade çerçevesinde attığımız adımlara bu gece itibariyle yenilerini ekliyoruz. Kendi arabalarıyla şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlarımızı kontrole tabi tutuyorduk.

31 ŞEHRE ARAÇ GİRİŞ-ÇIKIŞI YASAKLANDI

*Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehirinde, Zonguldak ilimizi de araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda temizlik gibi zorunlu ihtiyaç, lojistik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır.

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

*İl pandemi ve il hıfsısıhha kurumları kendi ihtiyaçlarına göre, kendileri bu tedbirleri geliştirecektir. 30 büyükşehir ile Zonguldak’taki araç giriş çıkışlarını 15 gün boyunca yasakladık.

*Sokağa çıkma kısıtlamasını da 20 yaş altına çektik. 1 Ocak 2000 doğumlulardan sonrası da bu geceden itibaren sokağa çıkamayacaktır.

MASKE TAKMAK ZORUNLU OLACAK

*65 yaş üstü sıkınta da 20 yaş altı sıkında değil gibi bir garantimiz yok. Temel ihtiyaç malzemeleri temin edilebilir. Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır.

*Tüm bunlara ilave olarak Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdüreceğiz. Gereken ilave tedbirler illerde alınıp uygulanabilecektir.

CEZA UYGULANACAK

*Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda asla bir arada bulunulmayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak riayet edilecektir. İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır.

*Ülkemide hayatı ne zaman normale döndüreceğimiz 83 milyon olarak bizlerin elindedir.

“SAĞLAM BİR İRADE SERGİLİYORUZ”

Türkiye’nin corona virüsü salgınına karşı sağlam bir duruş sergilediğini ifade eden Erdoğan, “Biz hem hazırlık, hem malzeme hem de müdahale konusunda sağlam bir duruş gösteriyoruz. Covid-19 hastalığını bulaştıranlar da Avrupa ve Amerika hikayesi olması düşündürücüdür. Hastalığın teşhisinde ve vaka sayısının artmasından sonra yetersiz kalmaları çok açıktır. Türkiye tüm tedbirleri alarak hastalığın ülkemize girmesini geciktirmiştir. Hasta teşhisini ve tedavisini başarılı şekilde yürütüyoruz” dedi.

“TÜRKİYE EN HAZIRLIKLI ÜLKE”

Türkiye’nin virüse karşı en hazırlıklı ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

*Maske, test kiti ve temizlik malzemeleri başta olmak üzere gereken araçları kendi üretmemiz, bizi dışa bağımlılıktan kurtarmıştır. Yaygın ve modern hastane sayımızın ve hastane personelimizin önemi bu süreçte daha iyi ortaya çıkmıştır.

*Türkiye bu küresel salgına ve onunla başlayan krize en hazırlıklı ülkelerden biridir. Tek yapmamız gereken, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya bağlı kalarak kurallara harfiyen uymaktır.

*Bilim Kurulumuz hastalığın gelişimini anbean takip ediyor. Alınması gereken tedbirler de tavsiye olarak bizlere iletiliyor. Cumhurbaşkanlığı olarak biz de kurumlarımız başta olmak üzere tüm gelişmeleri göz önünde bulundurarak kararları gözden geçiriyor ve uygulamaya koyuyoruz.

*Her bireyin kendi karantinasını, kendisi uygulamasıdır. Herkesin hassasiyet gösterdiğini biliyor ve şükranlarımı sunuyorum. Ancak sayı azda olsa sosyal izolasyon, sosyal mesafe gibi kurallara uymayanları da görüyoruz. Uygulamalı kuralları zorunlu hale dönüştürmemiz gerekiyor.

“FEDAKARLIKLAR UNUTULMAYACAKTIR”

*Doktorundan hemşiresinden, teknikerinden temizlik işçisine milletimiz fedakarlıklarını unutmayacaktır. Geçtiğimiz günlerde Covid-19 hastalığından kaybettiğimiz Cemil Taşçıoğlu adını Okmeydanı Eğitim Hastanesi’ne vereceğimizi duyuruyorum.

*Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi olacak. Bu salgında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Simba
04-04-2020, 21:28

korfez41
04-04-2020, 22:31

Simba
05-04-2020, 21:03
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:27.069 Ölüm:574)
Bugun vefat eden kişi sayısı 73 Kişi

05.04.2020

ASİL
05-04-2020, 21:03

ASİL
05-04-2020, 21:11
73 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ
5 Nisan itibarıyla elindeki verileri açıklayan Bakan Koca, koronavirüs nedeniyle Türkiye'de 73 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve toplam sayının 574'e çıktığını bildirdi.

TOPLAM VAKA SAYISI
Tabloya göre, Türkiye'de bugün 20 bin 65 kişiye koronavirüs testi yapıldı bunlardan 3 bin 135'i pozitif çıktı.

Böylelikle toplam vaka sayısı 27 bin 69'a yükseldi.

korfez41
05-04-2020, 21:17

ASİL
05-04-2020, 23:52
Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde vaka ve can kayıpları giderek artarken bilim insanları virüse karşı çalışmalarını sürdürüyor.
Koronavirüse karşı ilaç serum ve aşı çalışmalarını hızlandırılırken, bu konuda Ankara'dan güzel bir haber geldi.
VİRÜS İZALOSYONUNU BAŞARDILAR

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardıklarını açıkladı.
Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nden Prof. Dr. Aykut Özkul için tebrik ve teşekkür mesajı paylaşıldı.

"SON DERECE ÖNEMLİ VE SEVİNDİRİCİ ÇALIŞMA"

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi, "Son derece önemli ve sevindirici çalışmasından dolayı Sayın Hocamızı ve ekibini kutluyor, teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte başarılar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Simba
06-04-2020, 00:01
AsiL üstad turkiyedeki tum koranavirus haberlerini bu konuda devam ediyoruz şimdiden teşekkurler

osmanke
06-04-2020, 01:47
Son dakika: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'da 6 Nisan Pazartesi'den itibaren metro seferlerinin 21.00'e kadar yapılacağını duyurdu.

(Only the registered members can see the link)

osmanke
06-04-2020, 01:47

Simba
06-04-2020, 20:48
SON DAKİKATurkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:30.217 Ölüm:649)

Bugun vefat eden :75 kişi (06.04.2020)

ASİL
06-04-2020, 21:10

korfez41
06-04-2020, 21:50

Simba
07-04-2020, 20:42
SON DAKİKA Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:34,109 Ölüm:725)

Bugun vefat eden kişi sayısı:76

07.04.2020

korfez41
07-04-2020, 20:44

Simba
08-04-2020, 21:01
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:38,226 Ölüm:812)

Bugun vefat eden sayı:87

08.04.2020

korfez41
08-04-2020, 21:09

Editor
09-04-2020, 02:21
Türkiye son 24 saatte vaka artış hızında dünyada 4. sıraya yükseldi

Dünyada 200'den fazla ül***e yayılan koronavirüsle ilgili verilerin paylaşıldığı Worldometers'a göre Türkiye 4117 yeni hastayla, vaka sayısı artışında ABD, İngiltere ve İspanya'nın ardından 4. sırada yer aldı.

Düşme eğilimini sürdüren İtalya ise 3.836 artışla 5. sırada yer aldı.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 87 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 812'ye yükseldi. 24 bin 900 ile en yüksek test sayısına ulaşılırken, 4 bin 117 kişiye daha tanı konuldu. Böylelikle vaka sayısı 38 bin 226'ya yükseldi.

ASİL
09-04-2020, 20:24

korfez41
09-04-2020, 20:52

ASİL
10-04-2020, 00:30
Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde elektrik teknikeri olarak çalışan 52 yaşındaki Kemal Soytürk, korona nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Kemal Soytürk, bugün sabah saatlerinde Kırat Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Kemal Soytürk'ün tedavi gördüğü sırada arkadaşıyla whatsapp üzerinden yaptığı konuşma sosyal medyada yayıldı.
"DAYANAMAZSIN ÇOK IZDIRAPLI"Mesajında 9 gündür hastanede tedavi gördüğünü söyleyen Kemal Soytürk'ün, "Ben öldüm, ölüyorum. Konuşamıyorum artık son evresi. 9 gündür yüksek ateşle yatıyorum. Aklın varsa dışarı çıkma. Dayanamazsın çok ızdıraplı" dediği görüldü.

ASİL
10-04-2020, 20:46

Simba
10-04-2020, 20:48
Vefat sayısından 1000 i aştık ne zamana kadar bu iş devam edecek belirsiz durumlar 1 aymı 2 aymı yazın bitip kısın tekrar başlayacakmı bu hastalık

korfez41
10-04-2020, 20:49

ASİL
10-04-2020, 21:19
Vefat sayısından 1000 i aştık ne zamana kadar bu iş devam edecek belirsiz durumlar 1 aymı 2 aymı yazın bitip kısın tekrar başlayacakmı bu hastalık

aynen katılıyorum kardeş önümüzdeki kış ne olacak muamma

ASİL
11-04-2020, 21:03

korfez41
11-04-2020, 21:05

Simba
12-04-2020, 20:35
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:56,956 Ölüm:1198)

Bugun vefat edne kişi sayısı:97

12.04.2020

ASİL
12-04-2020, 20:40

korfez41
12-04-2020, 20:47

Simba
13-04-2020, 20:24
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:61,049 Ölüm:1296)

Bugun vefat eden sayısı:98

ASİL
13-04-2020, 20:24

korfez41
13-04-2020, 20:26

ASİL
13-04-2020, 20:35
dünkü ve bu günkü verilere baktığımda yoğun bakım ve entube vakalarında artış var

korfez41
14-04-2020, 21:07

korfez41
15-04-2020, 21:11

korfez41
16-04-2020, 20:39

Simba
17-04-2020, 18:43
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:78,546 Ölüm:1769)

17 Nisan 2020 Vefat sayısı 126

Baldemir
17-04-2020, 18:59

korfez41
17-04-2020, 19:12

ASİL
18-04-2020, 20:57

korfez41
18-04-2020, 21:03

korfez41
19-04-2020, 20:33

korfez41
20-04-2020, 21:29

ASİL
21-04-2020, 20:01

korfez41
21-04-2020, 20:08

ASİL
22-04-2020, 20:57

korfez41
22-04-2020, 20:58

ASİL
22-04-2020, 21:05
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
Salgınla mücadelede bilgiyi örtmek, salgının kendisi gibi tehlikeli bir eylemdir. Güven yoksa böylesine büyük bir salgının üstesinden gelinemez.
117 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Bugün koronavirüs nedeniyle 117 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam can kaybı 2 bin 376'ya ulaştı.
TOPLAM VAKA SAYISI 100 BİNE YAKLAŞTI

Son 24 saatte yapılan 37 bin 535 test sonucu 3 bin 83 kişiye koronavirüs tanısı kondu.Mücadelemizde her yeni gün daha iyiyiz, daha ilerideyiz. Veriler bize, salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyorTürkiye, yüzde 2,3 ile en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden. Bu, hastalığa etkili bir tedavi uyguladığımızı kanıtlamaktadır.
Pandemiye rağmen şu anda bile gerek servis, gerek yoğun bakım odalarımız pandemiden önceki kadar bile dolu değil.

Halen yüzde 30 dolulukla bu hizmeti sürdürüyoruz. Bu, tedavide ne kadar başarılı bir sonuç elde ettiğimizi göstermesi için son derece önemli
Türkiye'de vakaların, pnömoni yani zatürre olma oranı her geçen gün azaldı

Creed
22-04-2020, 22:09
Çini bile gectik ilk 7 lerdeyiz ülke olarak hayat durdu resmen

korfez41
23-04-2020, 21:30

ASİL
24-04-2020, 20:11

korfez41
24-04-2020, 20:18

korfez41
25-04-2020, 20:25

Creed
26-04-2020, 20:32
Bugun vefat sayisi 99 olmus dusmus umarim kisa.dogru.ikinci dalga gelmez

korfez41
26-04-2020, 20:52

korfez41
27-04-2020, 21:22

korfez41
28-04-2020, 20:11

korfez41
29-04-2020, 20:38

korfez41
30-04-2020, 20:18

ASİL
01-05-2020, 20:17

korfez41
01-05-2020, 20:30

ASİL
02-05-2020, 20:32

korfez41
02-05-2020, 20:32

ASİL
02-05-2020, 20:45
Türkiye'deki koronavirüs vakalarında son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı verilere göre, Türkiye'de koronadan ölenlerin sayısı 3 bin 336'ya yükselirken vaka sayıları ilk kez 2 binin altına düştü.

78 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye'de son 24 saatte bin 983 kişiye Covid-19 tanısı kondu, 78 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 124 bin 375, can kaybı 3 bin 336 oldu.
İYİLEŞEN SAYISI 58 bin 259'A ULAŞTI

Türkiye'de son 24 saatte 4 bin 451 kişinin daha iyileşmesiyle corona virüs (Covid-19) tedavisi tamamlananların sayısı 58 bin 259'a ulaştı.
İLK KEZ 2 BİNİN ALTINA DÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü bilançoyu "30 Mart'tan bu yana ilk kez, günlük vaka sayısı 2 binin altına düştü. Yeni iyileşen hasta sayımız, bunun 2,5 katına yakın" şeklinde değerlendirdi.

Hikmet™
02-05-2020, 20:59
Vaka sayılarındaki düşüş umut verici. İnşallah sonraki süreç iyi yönetilirse daha güzel günler bizi bekler.

Simba
02-05-2020, 21:05
Vaka sayılarındaki düşüş umut verici. İnşallah sonraki süreç iyi yönetilirse daha güzel günler bizi bekler.
inşallah adminim :praying:

korfez41
03-05-2020, 20:35

Simba
04-05-2020, 20:09
Şehir giriş çıkış yasağı uzuyor: Bakanlıktan açıklama
Şehir giriş çıkış yasağı uzuyorDaha önceden alınan karar doğrultusunda 31 şehir giriş çıkış yasağı kapsamına alınmıştı. Alınan bu karar için bakanlıktan açıklama geldi. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van yasak kapsamına alınmıştı. Bu şehirlerde giriş ve çıkış yapmaya kısıtlama getirilmişti.
Daha önceden alınan kararla kara, deniz ve hava yolu ile giriş ve çıkışlar 3 Mayıs 2020 Pazar 24:00’a kadar sınırlandırılmıştı. Ancak konunun yarın yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirileceği bildirildi. Bu nedenle yasağın pazartesi 00.00’a kadar uzatıldığı duyuruldu.
Bakanlık yasağın ilerideki dönemde nasıl olacağına dair kararın Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendireceğini bildirdi. Vatandaşlar istisnalar olmak üzere 31 şehirde, şehir değişikliği yapamayacak.
Söz konusu şehir giriş çıkış yasağı için gerekli tedbirlerin il valiliklerince alındığı belirtildi. Tedbir kapmasında alınan yasak kararına uymayan vatandaşların, Umumi Hıfzısıhha Kanunun 202’nci maddesi gereği para cezasına çarptırılacağı belirtildi. Konusu suç teşkil eden durumlarda da Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında adli işlem yapılacağı belirtildi.

korfez41
04-05-2020, 21:25

korfez41
05-05-2020, 20:21

şimşek59
05-05-2020, 22:21
vaka sayısı düne göre artış gösterdi ama avm ler açılacak bu ne saçmalık ya avm ler ne kadar önemli bazıları için

ASİL
05-05-2020, 22:23
73 BİN 285 KİŞİ SAĞLIĞINA KAVUŞTUBakanlık tarafından güncellenmiş verilere göre koronavirüsü yenenlerin sayısı, 73 bin 285'e ulaştı.
VAKA SAYISI 129 BİN 491 OLDUGün içinde yapılan 33 bin 283 test sonucunda 1832 yeni vaka tespit edildi.
Böylelikle toplam vaka sayısı 129 bin 491'e yükseldi.
59 KİŞİ DAHA VİRÜSE YENİK DÜŞTÜKoronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında da son günlerin en düşük sayısına ulaşıldı. Son 24 saatte 59 kişi yaşamını yitirdi.
Toplam ölü sayısı ise 3 bin 520'ye çıktı.
"İYİLEŞEN HASTA SAYISI, BAŞARININ GÖSTERGESİ"Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabından açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:
"Yoğun bakım hasta sayısı, entübe hasta sayısı ve vefat sayısında düşüş devam ediyor.
Yeni iyileşen hasta sayısı, başarının diğer göstergesi. Vaka sayısında, seyirde görülebilecek kısmi bir artış var. Yeni bir dönemdeyiz. Salgına fırsat tanımamalıyız

Simba
05-05-2020, 22:27
vaka sayısı düne göre artış gösterdi ama avm ler açılacak bu ne saçmalık ya avm ler ne kadar önemli bazıları için
Ben bu olayı anlamıyorum her gun 2bin 3 bin vaka var ilk korona acıklanınca yer yerinde oynamıştı ulkede hergun 50-100 arası insan öluyor onemli kişiler bile öldü haydar baş,ömer döngeloglu gibi herşey normal gibi gelmeye başladı avm ler acılıyor berberler acılıyor valla ben vaka 0 ölüm 0 olmayınca berbere falan gitmem ne gecerse oradan gecer bogazımda bir boru entube ile ugrasmak istemiyorum

- - - Mesaj Birleştirilmiştir - - -

ayrıca çin vaka sayısı 0 ölüm sayısı 0 olunca insanlar yavastan evlerinden cıkmaya baslamışlardı bunun 0 olmadıgı surece tehlike devam ediyor bana göre

korfez41
06-05-2020, 20:06

Simba
07-05-2020, 14:08
Camilerde toplu Cuma namazının tarihi belli oldu!
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında normalleşme adımları ele alındı. Bu kapsamda camilerde ilk etapta Cuma namazları topluca kılınacak. Dış mekanda kılınması planlanan cemaatle namaz, 12 Haziran'da başlayacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında normalleşme adımları ele alındı. Normalleşmenin ikinci aşamasında kafe ve restoranlar belirli kısıtlamalarla açılacak, Temmuz ayında tiyatrolara gidilebilecek. Cuma namazlarının ise 12 Haziran'da başlaması hedefleniyor.

CUMA NAMAZLARI CEMAATLE 12 HAZİRAN'DA
Hürriyet'in haberine göre; 4 aşamadan oluşan normalleşme adımlarının ikinci aşamasında sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. 65 yaş için serbest gün sayısı artacak. Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verecek. Camilerde cuma namazının dış mekan ile birlikte topluca kılınmaya başlaması 12 Haziran olarak değerlendiriliyor. Cuma namazında fiziki mesafe ve maske zorunlu olacak.

KÜTÜPHANELER HAZİRANDA AÇILACAK
Umrenin ise eylülde yapılması planlamalar arasında yer alıyor. Kütüphanelerin de haziranda açılması planlanıyor. Spor müsabakalarının da seyircisiz olarak başlaması planlanıyor. Pandemi hastanelerinin sayıları azaltılacak.

Simba
07-05-2020, 20:22
1258432095057252353

korfez41
07-05-2020, 21:29

Simba
08-05-2020, 05:06
1258552658186530819

korfez41
08-05-2020, 20:55

Simba
08-05-2020, 21:11
1258797632064978944

korfez41
09-05-2020, 20:43

korfez41
10-05-2020, 20:13

korfez41
11-05-2020, 21:44

korfez41
12-05-2020, 21:31

korfez41
13-05-2020, 20:22

korfez41
14-05-2020, 21:05

Editor
15-05-2020, 20:24
Türkiye’de bugün koronavirüsten 48 kişi öldü: Vaka sayısında korkutan artış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 48 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 55 olduğunu açıkladı.
Bugün toplam 38 bin 565 test yapılırken, bin 708 yeni vaka tanısı konuldu, 2 bin 103 kişi iyileşti.

Sağlık Bakanı Koca: "Yoğun bakım ve entübe hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Test sayımız düne göre fazla. Vaka sayımızda kısmi artış var." dedi.

Türkiye'de koronavirüsten can kaybı 4 bin 55 oldu
Bugünkü vefat sayısı 48
Bugünkü vaka sayısı bin 708
Bugünkü iyileşen hasta sayısı 2 bin 103
Toplam vaka sayısı 146 bin 457 oldu

(İHA)

korfez41
15-05-2020, 20:28

korfez41
16-05-2020, 21:38

korfez41
17-05-2020, 20:46

korfez41
18-05-2020, 21:35

korfez41
19-05-2020, 21:33

korfez41
20-05-2020, 21:43

korfez41
21-05-2020, 20:46

Simba
23-05-2020, 20:47
Turkiye'deki Korona Virüsü (Vaka:155,686 Ölüm:4308)

Bugun vaka ve ölümde artış var

23.05.2020

korfez41
24-05-2020, 00:04

korfez41
24-05-2020, 22:19

korfez41
25-05-2020, 21:22

korfez41
26-05-2020, 21:15

korfez41
27-05-2020, 21:29

korfez41
28-05-2020, 21:32

korfez41
29-05-2020, 21:19

korfez41
30-05-2020, 22:11

korfez41
31-05-2020, 21:40

korfez41
01-06-2020, 21:42

korfez41
02-06-2020, 21:40

korfez41
03-06-2020, 21:33

korfez41
04-06-2020, 21:41

korfez41
05-06-2020, 20:37

korfez41
06-06-2020, 22:07

korfez41
07-06-2020, 20:46

korfez41
08-06-2020, 21:53

korfez41
09-06-2020, 21:12

korfez41
10-06-2020, 21:42

korfez41
11-06-2020, 21:58

korfez41
12-06-2020, 21:24

korfez41
13-06-2020, 21:31

korfez41
14-06-2020, 21:19

korfez41
15-06-2020, 21:57

korfez41
16-06-2020, 22:43

korfez41
17-06-2020, 21:12

korfez41
18-06-2020, 23:31

korfez41
19-06-2020, 22:36

korfez41
20-06-2020, 21:43

korfez41
21-06-2020, 21:28

korfez41
22-06-2020, 22:46

korfez41
23-06-2020, 22:33

korfez41
24-06-2020, 22:58

korfez41
25-06-2020, 22:20

korfez41
26-06-2020, 20:49

korfez41
27-06-2020, 22:15

korfez41
28-06-2020, 22:47

korfez41
29-06-2020, 21:28

korfez41
30-06-2020, 22:09

korfez41
01-07-2020, 21:32

korfez41
02-07-2020, 22:28

korfez41
03-07-2020, 22:37

korfez41
04-07-2020, 22:13

korfez41
05-07-2020, 21:11

korfez41
06-07-2020, 21:58

korfez41
07-07-2020, 21:46

korfez41
08-07-2020, 21:55

korfez41
09-07-2020, 21:43

korfez41
10-07-2020, 21:52

korfez41
11-07-2020, 22:12

korfez41
12-07-2020, 21:01

korfez41
13-07-2020, 21:38

korfez41
14-07-2020, 23:47

korfez41
15-07-2020, 22:11

korfez41
16-07-2020, 22:27

korfez41
17-07-2020, 22:49

korfez41
18-07-2020, 22:34

korfez41
19-07-2020, 21:20

korfez41
20-07-2020, 21:38

korfez41
21-07-2020, 23:15

korfez41
23-07-2020, 21:30

korfez41
24-07-2020, 20:58

korfez41
25-07-2020, 21:39

korfez41
26-07-2020, 21:40

korfez41
27-07-2020, 21:22

korfez41
28-07-2020, 21:53

korfez41
29-07-2020, 22:42

korfez41
30-07-2020, 21:44

korfez41
31-07-2020, 21:55

korfez41
01-08-2020, 22:15

Simba
01-08-2020, 22:40
Vaka sayısı 1000 lere tekrar ulaştı bayramda herkes iç içe zaten 15 gun sonra belli olur korona süreci yine yasaklamalar gelecektir

korfez41
02-08-2020, 21:30

korfez41
03-08-2020, 20:37

korfez41
04-08-2020, 21:35

korfez41
05-08-2020, 23:05

korfez41
06-08-2020, 21:35

korfez41
07-08-2020, 22:49

korfez41
08-08-2020, 22:25

korfez41
09-08-2020, 22:05
[url=Only the registered members can see the link]Only the registered members can see the link[/

korfez41
10-08-2020, 22:13

korfez41
12-08-2020, 21:55

korfez41
12-08-2020, 23:14

korfez41
13-08-2020, 21:37

korfez41
14-08-2020, 21:34

korfez41
15-08-2020, 21:44

korfez41
16-08-2020, 21:37

korfez41
17-08-2020, 22:08

korfez41
18-08-2020, 20:57

korfez41
19-08-2020, 21:36

korfez41
20-08-2020, 22:52

korfez41
21-08-2020, 23:29

korfez41
23-08-2020, 01:40

korfez41
23-08-2020, 22:20

korfez41
24-08-2020, 23:40

korfez41
25-08-2020, 22:33

korfez41
26-08-2020, 23:15

korfez41
27-08-2020, 22:47

korfez41
28-08-2020, 23:37

korfez41
29-08-2020, 22:47

korfez41
30-08-2020, 22:13

Creed
31-08-2020, 17:41
Kışın daha fazla olacak bence durum ic acici degil toplum bize birsey olmaz diye gubuz atma pesinde.

korfez41
31-08-2020, 22:53

korfez41
01-09-2020, 22:54

korfez41
02-09-2020, 21:49

korfez41
03-09-2020, 22:59

korfez41
04-09-2020, 22:12

korfez41
05-09-2020, 21:49

korfez41
06-09-2020, 20:15

korfez41
07-09-2020, 22:30

korfez41
08-09-2020, 20:33

korfez41
11-09-2020, 22:33

korfez41
12-09-2020, 22:57

korfez41
13-09-2020, 22:15

korfez41
14-09-2020, 23:29

korfez41
15-09-2020, 23:18

korfez41
16-09-2020, 23:18

korfez41
17-09-2020, 23:01

korfez41
18-09-2020, 23:24

korfez41
19-09-2020, 23:01

korfez41
20-09-2020, 22:25

korfez41
21-09-2020, 23:36

korfez41
22-09-2020, 23:43

korfez41
23-09-2020, 23:17

korfez41
24-09-2020, 22:29

korfez41
25-09-2020, 21:13

korfez41
26-09-2020, 21:20

korfez41
27-09-2020, 20:30

korfez41
28-09-2020, 21:26

korfez41
29-09-2020, 21:33

korfez41
30-09-2020, 21:14

korfez41
01-10-2020, 20:59

korfez41
01-10-2020, 21:48

korfez41
02-10-2020, 22:49

korfez41
03-10-2020, 21:14
[url=Only the registered members can see the link][img]Only the registered members can see the link[/img

korfez41
04-10-2020, 20:37

korfez41
05-10-2020, 20:46

korfez41
06-10-2020, 21:57

korfez41
07-10-2020, 20:35

korfez41
08-10-2020, 20:54

korfez41
09-10-2020, 20:40

korfez41
10-10-2020, 20:50

korfez41
11-10-2020, 20:11

korfez41
12-10-2020, 22:17

korfez41
13-10-2020, 20:39

korfez41
14-10-2020, 20:53

korfez41
16-10-2020, 21:00

korfez41
16-10-2020, 21:12

korfez41
17-10-2020, 21:16

korfez41
18-10-2020, 20:38

korfez41
19-10-2020, 21:08

korfez41
20-10-2020, 22:09

korfez41
21-10-2020, 20:57

korfez41
22-10-2020, 23:44

korfez41
24-10-2020, 01:02

korfez41
24-10-2020, 20:40

korfez41
25-10-2020, 19:56

korfez41
26-10-2020, 21:33

korfez41
27-10-2020, 21:07

Hikmet™
28-10-2020, 10:07
2 gün önce çay verip, yan yana sohbet ettiğim kişinin dün korona virüs testinin pozitif olduğunu öğrendim. Sanırım bende kapmış olabilirim. Kuluçka süresini bekleyip test yaptıracam.

Simba
28-10-2020, 10:22
2 gün önce çay verip, yan yana sohbet ettiğim kişinin dün korona virüs testinin pozitif olduğunu öğrendim. Sanırım bende kapmış olabilirim. Kuluçka süresini bekleyip test yaptıracam.
Hikmet hocam geçmiş olsun zaten su anda bizimcevredede hızlı yayılım göstermeye başladı kışın daha cok cogaldı bu sanırım bu illetten dünya kurtulamayaca sanırım neredeyse 9 ayı geçti bir ilerleme yok aşı maşı diyorlar ama hiç olumlu gelişme yok

korfez41
28-10-2020, 21:46

korfez41
28-10-2020, 22:02

korfez41
29-10-2020, 21:20

korfez41
30-10-2020, 21:18

Hikmet™
31-10-2020, 11:30
Hikmet hocam geçmiş olsun zaten su anda bizimcevredede hızlı yayılım göstermeye başladı kışın daha cok cogaldı bu sanırım bu illetten dünya kurtulamayaca sanırım neredeyse 9 ayı geçti bir ilerleme yok aşı maşı diyorlar ama hiç olumlu gelişme yok

Aynen süreki aşı haberleri falan çıkıyor hep. Çinden aşı getirdiler ama gönüllü olupta aşıyı yaptırmam ben. Yerli aşı çıkarsa gönüllü olabilirim.

Virüs konusunda ise Pazartesi günü gidip test yaptıracam. Biraz halsizlik başladı ve eklem yerlerimde hafif ağrılar mevcut.

korfez41
31-10-2020, 21:11

korfez41
01-11-2020, 19:11

korfez41
02-11-2020, 20:27

korfez41
03-11-2020, 20:52

korfez41
04-11-2020, 20:11

korfez41
05-11-2020, 20:02

korfez41
06-11-2020, 19:57

korfez41
07-11-2020, 19:02
alt komsunun kızının testleri pozatif çıkınca bende arkadaşı olan kızıma test yaptırmak zorunda kaldım inşallah temiz çıkar sonuç

Simba
07-11-2020, 19:12
korfez41 ustad gecmiş olsun bizimde bilader eşi cocugu full korona oldular :( bu hastalıkın onune gecilemez oldu

korfez41
07-11-2020, 20:45
korfez41 ustad gecmiş olsun bizimde bilader eşi cocugu full korona oldular :( bu hastalıkın onune gecilemez oldu
Teşekkürler size de geçmiş olsun bakalım sonuç ne çıkacak

Simba
07-11-2020, 22:27
Covide yakalananların iyileşme yontemleri yazarlarsada belki iyileşme tedavi acılarından faydaları olur inşAllah.

korfez41
08-11-2020, 19:28
bugün kızımın sonuç u neğatif çıktı.

Simba
08-11-2020, 19:47
korfez41 aman iyi ustad dikkat etmek lazım

korfez41
09-11-2020, 19:27

korfez41
10-11-2020, 19:35

korfez41
11-11-2020, 19:39

korfez41
12-11-2020, 19:28

korfez41
13-11-2020, 20:34

Creed
13-11-2020, 20:52

Korfez mod usta bu nedir 3000i gecmis of of

korfez41
14-11-2020, 19:12

korfez41
15-11-2020, 19:18

korfez41
16-11-2020, 19:57

korfez41
17-11-2020, 20:47

gokbel
18-11-2020, 19:56
116 oldu abi nereye gidiyor bu işin sonu gerçekler söylense millet biraz daha çekinir gibi

Simba
18-11-2020, 20:46
116 oldu abi nereye gidiyor bu işin sonu gerçekler söylense millet biraz daha çekinir gibi
Bağısıklık sistemine gectilerdi durum kontrol altından cıktı malesef çin kadar olamadık insanları 2 hafta evde eylemedik bizim insanımız gelecegini düşünmeden sabırsız davrandı devlete suc bulma sansım yok cunki bir kesimde biz ne olacaz dedi asagıya tukürsen sakak yukarı tukürsen balık oldu bu iş cok fena heryer karantinada su anda mahallede en az 15 gun kişi covdid toplam hane 200 civarı hesap edin

korfez41
18-11-2020, 20:53

gokbel
18-11-2020, 23:06
Bağısıklık sistemine gectilerdi durum kontrol altından cıktı malesef çin kadar olamadık insanları 2 hafta evde eylemedik bizim insanımız gelecegini düşünmeden sabırsız davrandı devlete suc bulma sansım yok cunki bir kesimde biz ne olacaz dedi asagıya tukürsen sakak yukarı tukürsen balık oldu bu iş cok fena heryer karantinada su anda mahallede en az 15 gun kişi covdid toplam hane 200 civarı hesap edin

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama heryer aynı malesef ben istanbuldayım kesin yakalanacağım bugün değilse yarın burada kaçış yok mecbur dişarı çıkıyoruz

Simba
18-11-2020, 23:42
hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama heryer aynı malesef ben istanbuldayım kesin yakalanacağım bugün değilse yarın burada kaçış yok mecbur dişarı çıkıyoruz
Ben sunu anladım ve gördüm bagısıklık sistemi guclu olan atlatıo güçlü olmayan hayata malesef veda ediyor :( cevremde kaç kişi hayatnı kaybetti

korfez41
19-11-2020, 20:32

korfez41
20-11-2020, 21:06

korfez41
21-11-2020, 20:29

korfez41
22-11-2020, 19:41

korfez41
23-11-2020, 20:40

korfez41
24-11-2020, 19:43

korfez41
25-11-2020, 20:38
yeni vaka 28351 bın

hayatını kaybeden vatandaşımız 168

- - - Updated - - -

Creed
26-11-2020, 19:53
Bugunki vaka sayisi 29 binmiş avrupada 1 ci siradayiz su an :46568926:

korfez41
26-11-2020, 21:35

korfez41
27-11-2020, 20:22

korfez41
28-11-2020, 19:14

korfez41
29-11-2020, 19:49

korfez41
30-11-2020, 20:34

korfez41
01-12-2020, 19:18

kerem41
02-12-2020, 01:23
Gidisat hic hos degil

korfez41
02-12-2020, 19:25

korfez41
03-12-2020, 19:59

korfez41
04-12-2020, 20:17

korfez41
05-12-2020, 19:10

korfez41
06-12-2020, 19:14

korfez41
07-12-2020, 19:59

korfez41
08-12-2020, 19:52

korfez41
09-12-2020, 20:32

korfez41
10-12-2020, 19:23

korfez41
11-12-2020, 19:31

korfez41
12-12-2020, 19:10

korfez41
13-12-2020, 19:09

Editor
14-12-2020, 01:49
Onca yasaklara ragmen vaka sayilari 27 binlerde yine durum vahim :worry_sf:

korfez41
14-12-2020, 20:22

korfez41
15-12-2020, 20:29

korfez41
16-12-2020, 19:30

kerem41
16-12-2020, 19:47
Sevgili hemserim gorunen o ki; ulkemizde gidisat hic iyi degil, keske ta bastan su yapilsaydi yada yapilmasaydi dememek adina fazla uzatmayayim, kurtulurmuyuz? Dunya ne zaman kurtulur bizde o zaman kurtuluruz. Dikkat etmek lazim

korfez41
17-12-2020, 20:01

korfez41
18-12-2020, 20:30

korfez41
19-12-2020, 19:35

korfez41
20-12-2020, 20:13

korfez41
21-12-2020, 19:32

korfez41
22-12-2020, 20:20

korfez41
23-12-2020, 19:46

korfez41
24-12-2020, 20:31

korfez41
25-12-2020, 19:12

şimşek59
25-12-2020, 19:47
bu ülkede açıklanan sayılara halen inanıp takip edenler var ya söylenecek söz yok

korfez41
26-12-2020, 20:26

korfez41
27-12-2020, 19:16

korfez41
28-12-2020, 20:39

korfez41
29-12-2020, 20:32

korfez41
30-12-2020, 21:15

korfez41
31-12-2020, 22:09

korfez41
01-01-2021, 19:40

korfez41
02-01-2021, 19:00

- - - Updated - - -

korfez41
03-01-2021, 21:07

korfez41
04-01-2021, 19:34

korfez41
05-01-2021, 21:01

korfez41
06-01-2021, 19:32

korfez41
07-01-2021, 19:44

korfez41
08-01-2021, 20:35

korfez41
09-01-2021, 20:02

korfez41
10-01-2021, 19:18

korfez41
11-01-2021, 20:47

korfez41
12-01-2021, 20:51

korfez41
13-01-2021, 21:05

korfez41
14-01-2021, 20:28

korfez41
15-01-2021, 19:10

korfez41
16-01-2021, 20:18

korfez41
17-01-2021, 18:56

korfez41
18-01-2021, 20:43

korfez41
19-01-2021, 21:35

korfez41
20-01-2021, 20:47

korfez41
21-01-2021, 20:39

korfez41
22-01-2021, 19:53

korfez41
23-01-2021, 19:39

korfez41
24-01-2021, 19:49

korfez41
25-01-2021, 19:46

korfez41
26-01-2021, 19:45

korfez41
27-01-2021, 20:19

korfez41
29-01-2021, 19:33

korfez41
30-01-2021, 20:51

ahmetyildirim
31-01-2021, 01:32
Bu yazıyı okuduğumda. (Only the registered members can see the link) çok farklı oldum. (Only the registered members can see the link) gerçekten yaklaşık 1 yıl olacak. (Only the registered members can see the link) inşallah çok kısa sürede biter ya. (Only the registered members can see the link)

korfez41
31-01-2021, 19:31

korfez41
02-02-2021, 20:11

korfez41
03-02-2021, 20:17

korfez41
04-02-2021, 22:44

korfez41
05-02-2021, 20:33

korfez41
06-02-2021, 21:43

Creed
07-02-2021, 15:51
Millet hic dinlemiyor yine vakalar cogaldi hafta sonu sozde yine yasak var :facepalm_sf:

korfez41
07-02-2021, 20:46

korfez41
08-02-2021, 20:57

Volkan
08-02-2021, 21:01
kapanmakla bu iş çözülmeyecek. Bir an önce aşılamanın daha hzılı hale getirilmesi gerekiyor. İnsanlar ruhsal bunalıma girip ilk fırsatta gizli kaçak herseyi yapıyorlar. İsyan bayrakları yakındır.

serkanguzel
09-02-2021, 10:51
Forumda başka bir konu başlığı altında yazmıştım.

Aşı, insanları korona virüse yakalanmaktan kurtarmıyor. Aşı yalnızca, insan organizmasına direnç veriyor. Yani aşı, kişi korona virüse yakalandığında, virüs o kişiyi ağır hasta edecekse, hastalığı daha hafif geçirmesine katkı sağlıyor. O da her 100 kişinin 90'ın da işe yarıyor. Aşının başka bir işlevi de yoktur.

Aşı faaliyetleri tamamlansa da, bu virüs yine toplum hayatımızı etkilemeye devam edecek.

Virüsten kurtulmanın iki yolu var.

1. Virüse karşı etkili ilaç geliştirilecek ve hasta olan kişi bu ilacı kullanıp, iyileşip hayatına devam edecek. Dolayısıyla toplum içinde fazla bir bulaş olmadan salgın kontrol edilebilir hale gelecek.

2. Virüs mutasyona uğrayarak, bulaşıcılığını kaybedecek... 1917 - 2022 yılları arasında dünyayı kasıp kavuran, İspanyol gribi virüsünün etkisi, 10 yıl sürmüş ve virüs mutasyona uğradıkça etkisi giderek azalmıştır.

Hasılı; bu virüsten kurtulmak için daha yolun başındayız. Sabırlı olan kazanacak.

korfez41
10-02-2021, 20:10

korfez41
11-02-2021, 20:21

korfez41
12-02-2021, 20:38

korfez41
13-02-2021, 20:01

korfez41
14-02-2021, 19:16

korfez41
15-02-2021, 22:48

korfez41
16-02-2021, 19:26

korfez41
17-02-2021, 22:49

korfez41
18-02-2021, 20:47

korfez41
19-02-2021, 20:36

korfez41
20-02-2021, 20:02
[url=Only the registered members can see the link]Only the registered members can see the link

korfez41
21-02-2021, 23:59

korfez41
22-02-2021, 23:13

korfez41
23-02-2021, 21:25

korfez41
25-02-2021, 21:39

korfez41
26-02-2021, 20:32

Simba
26-02-2021, 21:27
Vaka sayıları ne böyle gerçekten kısıtlamalar işe yaramıyor boşuna hafta sonları evde kaldık biz

korfez41
27-02-2021, 20:39

korfez41
28-02-2021, 19:18

korfez41
01-03-2021, 21:22

bio44
01-03-2021, 22:58
İkinci normalleşme inşallah pahalıya patlamaz topluma ilki gibi

korfez41
02-03-2021, 21:29

korfez41
03-03-2021, 20:39

korfez41
04-03-2021, 21:42

korfez41
05-03-2021, 21:28

korfez41
06-03-2021, 20:18

korfez41
07-03-2021, 19:10

korfez41
08-03-2021, 21:45

korfez41
09-03-2021, 21:05

korfez41
10-03-2021, 21:13

korfez41
11-03-2021, 20:53

korfez41
12-03-2021, 21:13

korfez41
13-03-2021, 20:46
[url=Only the registered members can see the link]Only the registered members can see the link

korfez41
14-03-2021, 20:37

korfez41
15-03-2021, 22:13

korfez41
16-03-2021, 21:45

korfez41
17-03-2021, 21:06

korfez41
17-03-2021, 23:26

korfez41
18-03-2021, 22:37

korfez41
19-03-2021, 21:11

korfez41
20-03-2021, 22:19

korfez41
21-03-2021, 20:20

korfez41
22-03-2021, 22:09

korfez41
23-03-2021, 21:34

korfez41
24-03-2021, 22:32
[url=Only the registered members can see the link]Only the registered members can see the link[/

korfez41
25-03-2021, 23:56

korfez41
26-03-2021, 21:41

korfez41
27-03-2021, 21:34

korfez41
28-03-2021, 22:17

korfez41
29-03-2021, 21:52

korfez41
30-03-2021, 21:50

korfez41
01-04-2021, 20:47

korfez41
02-04-2021, 21:31

korfez41
03-04-2021, 20:58

korfez41
04-04-2021, 21:49

korfez41
05-04-2021, 21:04

korfez41
06-04-2021, 22:09

korfez41
07-04-2021, 22:59

Editor
07-04-2021, 23:07
Ya bu nedir allah aşkına gunde 54 bin vaka ile herkes bu viruse mi kapılacak nedir anlamadim :facepalm_sf:

korfez41
08-04-2021, 22:44

korfez41
09-04-2021, 21:28

korfez41
10-04-2021, 22:08

korfez41
11-04-2021, 20:52

korfez41
13-04-2021, 05:17

korfez41
13-04-2021, 20:44

korfez41
14-04-2021, 20:37

kerem41
16-04-2021, 02:35
Hemserim ben gonderileri sayfayi goremiyorum acaba benim PC de noksan bir programmi noksan

Editor
16-04-2021, 02:38
Hizli resim sitesinde sorun var sanirim bendede gorunmuyor resimler

Simba
16-04-2021, 12:07
Konuda resimler gorunmuyor yeni konudan devam ediyoruz Only the registered members can see the link