Orijinalini görmek için tıklayınız : PTT ücretsiz maske dağıtımı yapacak
Only the registered members can see the link
Ülkemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgeyle, pazar ve market gibi sosyal alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmişti.
Maske fiyatları, talep patlaması nedeniyle fahiş fiyatlarla piyasada satılırken, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak çalışması ile vatandaşlara ücretsiz maske verilecek.
HAFTADA 1 PAKET
PTT'nin online alışveriş sistemi ePTTAVM üzerinden yapılacak başvurular ile haftada 1 paket (5 adet) maske ücretsiz olarak vatandaşların adreslerine teslim edilecek.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BULUNANLAR FAYDALANAMAYACAK
Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındaki vatandaşlar, ücretsiz maske dağıtımından faydalanamayacak
SAYFADA hata var sanırım sipariş verilemiyor
aynen siteye giriş yapılamıyor çalışma yapılıyor olabilir malum hafta sonu
Değerli Vatandaşlarımız,Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz.
Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla.
şimşek59
06-04-2020, 20:46
Değerli Vatandaşlarımız,Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz.
Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla.
06/04/2020 bugün edevlet üzerinden baktım aradım bulamadım şu anda edevlet üzerinden işlem yapılabiliyor mu ?
06/04/2020 bugün edevlet üzerinden baktım aradım bulamadım şu anda edevlet üzerinden işlem yapılabiliyor mu ?
Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın girişimiyle herkese ücretsiz maske dağıtılacağı duyurulmuş ePTTAVM üzerinden başvuru formu hazırlanmıştı. Sitenin yoğunluğu kaldırmaması nedeniyle başvuru talebi e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link) adresinden evinizdeki her birey için 5’er adet ücretsiz maske siparişi verebilirsiniz. Her hafta kişi başı 5’er adet sipariş verilebiliyor. Gönderimler PTT Kargo tarafından ücretsiz olarak yapılacak.
Paralı maske satışı yasaklandıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün düzenlediği kabine toplantısı sonrasında açıklama yaptı ve yeni kararlar alındığını duyurdu. Bundan böyle parayla maske satışı durdu. Sadece ücretsiz maske dağıtımı yapılacak.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
az önce ben siparişi verdim inşallah gelir.
Maske isi Kredi isine dönmesin 7 gün olacak ses yok krediden.basvurduk gelirse burada msji yayinlarim
aliharbiye
07-04-2020, 16:12
ben şimdi sipariş verdim inşallah gelir. bakalım ne olacak
serkanguzel
07-04-2020, 18:02
Arkadaşlar, relaks yahu...
Maske siparişi verdiğinizde maskeler, tek bir merkezden gelmeyecek. Maskeler ilçe bazında bütün yurda dağıtılmış vaziyettedir. Yani maskeler yerel PTT merkezlerinde hazır vaziyettedir. Siparişi verdiğinizde yerel PTT'nin deposundan, PTT dağıtım elemanları adresinize getirecek.
Yalnız ilk dağıtım, PTT'ye epeyce bir iş yükü oluşturacak. PTT'nin dağıtım elemanlarının, nerdeyse uğramadığı adres kalmayacak. Bu da epeyce zaman alacak.
Maske satışına yasak geldiği için, uyanık olun. Eczanelerden maske isterseniz para ödemeyin. Ben bugün market alış verişine çıktım. Marketçi beni maske yok diye içeri almadı. Hemen karşıdaki eczaneye gittim. Bir adet maske verdiler. Ne kadar diye sordum. Satışı yasaklandı. Elimizde kalacağına hediyemiz olsun dediler. Tabi benim aldığım eczane tanıdık idi.
Hasılı; devamlı suretle olumsuzu çağırmayın. Optimist kalmaya çalışın. Başta büyüklerimiz ve ailemiz için kurallara uymaya özen gösterin, mümkün olduğunca evde kalın.
TELEFONA KOD GELİNCE ECZANEYE GİDİN
Yapılan düzenlemeye göre; 20-65 yaş arasındaki vatandaşların cep telefonuna Sağlık Bakanlığı tarafından kod gönderilecek.
Kimlikleriyle birlikte eczaneye gidecek vatandaşlar, bu kodları verip 5 adet ücretsiz maskesini alacak. Eczanelerde yığılmaların olmaması için böyle bir düzenlemenin yapıldığı öğrenildi.
TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, "İstanbul'da 1-2 gün içerisinde, Ankara yine 1-2 gün içerisinde, 11 büyük il 3-4 günlük süreç içerisinde, tüm Türkiye ise bir hafta, belki de 10 günlük bir süreç içerisinde bu maskelerin tamamına erişebilir noktaya gelir." dedi.
5 GÜNLÜK MASKE DAĞITIMI YAPILACAK
Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşlara "5 günlük maskeniz eczaneden size verilecektir." şeklinde mesaj atacağını belirten Çolak, günlük bir maske kullanmak koşuluyla maskelerin şimdilik haftalık olarak geleceğini ifade etti.
Çolak ayrıca, daha sonra bu miktarın çoğalacağını ve sayının artacağını aktardı.