Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Hiremco Turbo 4K Uydu Alıcısı
Baldemir
16-06-2020, 15:49
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
YASAL ABONELİK İLE ;
BEIN CONNECT
NETFLİX
PRIME VIDEO
GERÇEK 4K UHD
DOLBY DIGITAL PLUS
KODI
4 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ
Ana Özellikler:
- Hisilicon Hi3798MV200 Huawei
- Dört Çekirdekli 64Bit ( 4x 1.6GHz ) 15000 DMIPS
- Çok Çekirdekli Yüksek Performanslı GPU
- 4GB eMMC Flash Hafıza
- 1GB DDR3 RAM
- 15 Saniyelik Hızlı Açılış Süresi
- LAN Ethernet ( 100Mbps )
- 4 Basamaklı 7 Segmentli Ekran
- Kart Okuyucu + Donanım BlindScan ( Kör Tarama )
- DVB-S2 Tuner + Çok Akışlı Destek
- HDMI 2.0a CEC ve USB 3.0
- Gizli Kurulum için Kızılötesi Alıcı
- HDMI CEC Desteği
- E2 ( Enigma2 ) Ayar Desteği ( Enigma2 Kanal Listeleri Yüklenebilir )
- Sanal Mause Fonksiyonlu Öğrenilebilir Uzaktan Kumanda
Özellikler ve Fonksiyonlar:
- Linux İşletim Sistemi
Çözünürlük: 4K / UHD ( 3840 x 2160 )
- HDR10 ve HLG Desteği
- Stalker ve Tarayıcı Desteği
- WebTV ve VOD ( Video Kulübü )
- IPTV m3u, m3u8, m3u8plus, Autoget m3u
- Mause İşlevi Desteği
- Özel IPTV Portalı ve Logo Desteği
- İnternet Radyosu ve YouTube
- 1 x USB 2.0 ve 1 x USB 3.0 Bağlantı Noktası
- Kullanıcı Dostu OSD Arayüzü
- WebIF ve FTP Erişimi
- Kart Okuyucu
- Kayıt ve Zaman Kaydırma
- Ağ 10 / 100Mbit LAN
- USB Bağlantı Noktaları Üzerinden WiFi ( WLAN ) + 3GB Modem Desteği ( Opsiyonel )
- DLNA Oynatıcı ( DMS, DMR ) ve Yerleşik Medya Oynatıcı
- iOS ve Android Uygulaması (.apk) Uzaktan Kumanda ve Web Tarayıcısı ( WebIF )
- Unicable ve FastScan Desteği
- DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 ve USALS Desteği
- EPG - Elektronik Program Rehberi
- Yüksek Çözünürlüklü OSD UI Kullanıcı Arayüzü
- Uzaktan Kumandadaki 4 Tuşu Programlayabilme
- WebTV, VOD ve YouTube için Doğrudan Kumanda Üzerinde Tuşlar
- Altyazılar ve Teletext Desteği
- 0,5W Bekleme
- 4 Basamaklı 7 Segmentli Ekran
- IR Sensörü ( Kızılötesi Alıcı )
YOUTUBE : ORJİNAL YOUTUBE'DİR.
NETFLIX : 720P ÇALIŞMAKTADIR. KODI ÜZERİNDEN 1080P ÇALIŞMAKTADIR.
Main chipset
CPU: Multi-core 64-bit high performance ARM Cortex A53 Hisilicon 3798mv200
GPU: Multi-core high-performance GPU Mali-450 GPU
Flash Memory: 4096Mbytes fast EMMC
SDRAM Memory: 1024Mbytes DDR3
Video Decode
Video Decode: H.265(HEVC/H.265) up to L4.0, H.264(ISO/IEC 14496-10) up to L4.1, MPEG-4(ISO/IEC 14496-2) up to L5, MPEG2 video(ISO/IEC 13818-2) MP@ML
Video Resolution: Maximum 4K x 2K@60 fps 10-bit
Audio Decode
Audio Decode: MPEG-1 layer I/II, MP3, MPEG-4 AAC and AAC plus(HE-AAC v.1 & v.2), DRA, Dolby Digital(AC3), Dolby Digital Plus(DD+), DTS, TureHD
Sound Mode: LEFT/RIGHT/STEREO/MONO
Sampling Frequency: 32KHz, 44.1KHz, 48KHz
AV Output
Video Bandwidth: SD: 5.0MHz(-3dB), HD:30MHz(-3dB)
Video Impedance: 75Ω
Video Voltage Level: 1.0 Vp-p
Audio Freq. Range: 20 ~20KHz
Audio Impedance: 600Ω
Audio Voltage Level:2V rms(5.6Vp-p)
Environment
Input Voltage: AC 100 ~240V, 50Hz/60Hz
Consumption: Max 20W
Standby: <1W
Temperature: 0 ~40℃
Humidity: <95 %
Only the registered members can see the link
800 tl cok bu cihaza bence
bencede çok 800 tl nedir yaw en fazla edeceyi 500 tl
serkanguzel
17-06-2020, 21:46
500 TL'de çok bu cihaza... Aynı işlemcili cihazın enigma2 yazılımla çalışanını avrupada 70 euro'ya satıyorlar.
Ki, bu cihaz enigma2 bile değil.
En fazla ederi 400 TL olması lazım. Bana göre...
kemalakçay
18-06-2020, 12:26
arkadaşlar 4k cihaz alacaksanız bence enigma2 alın bu cihaz bir sene sonra çöp olur paraya yazık
memoli1478
18-06-2020, 14:21
muadilinin yazılımını inceledim cihaz octagon 4k modelin aynısı
cihazın linüx tamamına mudahale edebiliyorsunuz istediğiniz gibi cihazı tasarlayabiliyorsunuz
çok basit flash xp ile bunu yapabiliyorsunuz onun dışında bu işi biliyorsanız cihaza farklı bağlantılar kurarak uzaktan yönetebilir
kumandaya dokunmadan mükemmel hale getirebilirsiniz sadece hayal edin tabiki işi bilmek gerekiyor ve kısa not
bir cihaz piyasaya sürülmeden kötülemek bence yanlıştır cihaz gelir kullanılır incelenir ondan sonra ne isterseniz yazabilirsiniz
şuan daha satışa çıkmadı sadece ön siparişler alınıyor
serkanguzel
18-06-2020, 14:29
Bu cihaza e2 yükleyebiliyor musunuz ?
Mesela ; OpenATV ???
e2 yüklenebiliyorsa iyi,
e2 yüklenemiyorsa, yuvarlatılmış ifadelere hiç gerek yok, bence...
memoli1478
18-06-2020, 14:31
elimde cihaz olsa hepsini test eder yazardım ama şuan elinde test cihazı olan arkadaşım var
kodi orginal turk vod orginal bu ne anlama geliyor yüklenebilir ama cihazı görüp test etmeden net birşey yazmam yanlış olur
serkanguzel
18-06-2020, 14:44
elimde cihaz olsa hepsini test eder yazardım ama şuan elinde test cihazı olan arkadaşım var
kodi orginal turk vod orginal bu ne anlama geliyor yüklenebilir ama cihazı görüp test etmeden net birşey yazmam yanlış olur
Hah işte, ben de onu diyorum... Yuvarlak ifadeler kullanıcıları ümitlendirmekten başka bir işe yaramıyor.
Ancak yine de kendi kanaatimi yazayım. Hiremco marka bu cihaza enigma2 yazılım yüklenmesi mümkün olmayacaktır, zannımca... Çünkü bu firmayı bilirim. Cihazın board dizaynını e2 yüklenemeyecek tarzda imal ettirmiştir, büyük bir ihtimalle...
Bu cihaza e2 yüklenebileceği konusunda daha fazla bilgiye sahip olan varsa, buyursun bizleri bilgilendirsin.
kemalakçay
18-06-2020, 15:08
serkan kardeş bende aynı düşünüyorum
serkanguzel
28-06-2020, 16:57
Bu cihaz bir arkadaşıma test cihazı olarak gönderilmiş. Enigma2 yükleyebilmek beraberce birkaç deneme yaptık. Sonuç şimdilik olumsuz... Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, firma bu cihaza e2 yüklenmesin diye board dizaynını farklı imal ettirmiştir, diye tahmin etmekteyim.
Cihazın kapağını açıp, içinin resmini çektim. Aynı işlemcili bir başka board bulduğumda karşılaştırma yapacağım. İleride e2 yüklenip-yüklenemeyeceği konusunda net kanaatimi bildiririm.
aliharbiye
28-06-2020, 17:25
800 lirada 500 liirada çok bence ne bu yaaa altınmı. favrika maliyeti taş patlasa 100 lira 250.300 tl arası gayet normai ama 500 lira gerçekten çok..
bilgekaan
29-06-2020, 14:45
Bu cihaz bir arkadaşıma test cihazı olarak gönderilmiş. Enigma2 yükleyebilmek beraberce birkaç deneme yaptık. Sonuç şimdilik olumsuz... Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, firma bu cihaza e2 yüklenmesin diye board dizaynını farklı imal ettirmiştir, diye tahmin etmekteyim.
Cihazın kapağını açıp, içinin resmini çektim. Aynı işlemcili bir başka board bulduğumda karşılaştırma yapacağım. İleride e2 yüklenip-yüklenemeyeceği konusunda net kanaatimi bildiririm.
bu cihazın kumandası spybox ve icone serisine çok benziyor. o cihazlarla karşılaştırma yapmanızı öneririm ilk evvela
serkanguzel
29-06-2020, 15:47
bu cihazın kumandası spybox ve icone serisine çok benziyor. o cihazlarla karşılaştırma yapmanızı öneririm ilk evvela
Bahsettiğiniz cihazlarla karşılaştırma yapsam ne olur, yapmasam ne olur ?
Bir cihazın yazılımını diğer cihaza yükleme yönünden cihaz karşılaştırımaları, her zaman aynı işlemciler üzerinden yapılır. Ki, biz de bu mantık üzerinden yürüdük.
Bizim derdimiz bu cihaza e2 yüklenebiliyor mu? Onu anlamaktı... e2 yükleme konusunun yanında, kumanda vs gibi basit konular ikinci plandadır, bana göre...
bilgekaan
29-06-2020, 20:45
Bahsettiğiniz cihazlarla karşılaştırma yapsam ne olur, yapmasam ne olur ?
Bir cihazın yazılımını diğer cihaza yükleme yönünden cihaz karşılaştırımaları, her zaman aynı işlemciler üzerinden yapılır. Ki, biz de bu mantık üzerinden yürüdük.
Bizim derdimiz bu cihaza e2 yüklenebiliyor mu? Onu anlamaktı... e2 yükleme konusunun yanında, kumanda vs gibi basit konular ikinci plandadır, bana göre...
enigma 2 yüklesen ne olur yüklemesen ne olur.
dene f
foruma niye yazıyorsun o zaman
niye yaptığını paylaşıyorsun
kanaatini bildirsen ne olur bildirmesen ne olur?
hotbord_34
29-06-2020, 21:01
Cok tabikide bende spybox 9 var 8 k hiç bir firmada hala yok
serkanguzel
29-06-2020, 21:47
enigma 2 yüklesen ne olur yüklemesen ne olur.
dene f
foruma niye yazıyorsun o zaman
niye yaptığını paylaşıyorsun
kanaatini bildirsen ne olur bildirmesen ne olur?
E2 yükleyince cihazı istediğim gibi özelleştirebilirim. İstediğim image'ı kurabilirim. İstediğim plugin'i kurabilir, kaldırabilirim. Gelecekteki yenilikleri, firmaya istek yapmadan kendi başıma yapabilirim.
Kanaatimi bildirmem gayet normal çünkü, Aynı işlemcili, bir başka cihazın board'unun resminin gönderilmesini talep ettim bir başka arkadaşımdan. O arkadaştan resim geldikten sonra, karşılaştırma yapacağım ve turbo 4k cihaza e2 yüklenip-yüklenemeyeceği konusunda kesin bilgiyi vereceğim.
Hasılı; emin olmadan yargıda bulunamam. Yargıda bulunamayinca ancak kanaatimi yazabilirim. Ki, kanaatimi yazdım şimdilik. Kanaatimi yazmak için siz de dahil olmak üzere kimseden icazet almam.
Bilmem anlatabildim mi ? e2'nin önemini özellikle.
serkanguzel
01-07-2020, 12:04
Board dizaynı farklı imiş. Bu cihaza e2 yüklenemez.
Nasıl satın aldıysanız, o şekilde kullanacaksınız yani...
Bu değerlendirmeler ışığında cihazın fiyatını çok çok pahalı buluyorum.
Bu cihazın görüntü kalitesi konusunda da bir iki cümle edeyim ;
hi3798mv200 işlemciye entegre gelen Mali-450 gpu birimi daha önce android cihazlarda kullanılmış, fakat beğenilmemişti. Yani cihazdaki mali-450 gpu'nun ölçekleme( scaling ) yeteneği zayıf maalesef...
Ölçekleme yeteneğinin zayıf olduğu bir video sunarak, göstermeye çalışayım.
Aşağıdaki video'da kanal logo'larının kenarlarına bakarsanız, "harelenme"ler görülmektedir. İşte başarılı işlemcilerde kanal logolarının kenarında "harelenme" olmaz. Mesela; tv'nin kendi dahili tuner'i ile seyredince harelenme olmadığı görülebilir. Yani karşılaştırma yapınca sizde anlayabilirsiniz.
hi3798mv200 işlemci ve "harelenme" sorunu;
Sağlam gözlüler rahatlıkla görebilir, Video'yu PC monitöründen izlemenizi tavsiye ederim ;
ataseven1972
01-07-2020, 18:37
cihazın fiyatı bir yere ben 2 kere bu markanın cihazını aldım biri kendime biri komşuya farklı modeller her ikiside 2 sene sonra bozuldu.o nedenle bu kadar para verip almaya korkuyorum buda garantisi bitince pert olursa diye.
350 tl normal fiyatı olması lazım
Cihaz çok pahalı ama 4k cihazları başka firmalar tarafından daha fazla üretilirse düşecektir.
Sayın Hocam bu firmanın amacı enigma lı 4k cihazlar çok fazla piyasada var ve hd den kafası karışmadan normal uydu kullanıcılarına internet ve 4k uydu kanallarını basit bir menü ile kullandırabilmesidir. Kanal logosunda hare var filan demişsiniz ama o video da ultimo 4k nın açamadığı nı gösteren videoya ne demek lazım o zaman. Uydu kullanıcılarının amacı farklılık gösterir sizler enigma kullanarak cihazla dans ediyorsunuz.
Bizler hd den 4k ya geçerken normal kullanma arayüzü ile basit kullanabilmek türkvod olsun youtube olsun iptv olsun gayet hızlı ve sorunsuz çalışıyor.
serkanguzel
03-07-2020, 16:28
Sayın Hocam bu firmanın amacı enigma lı 4k cihazlar çok fazla piyasada var ve hd den kafası karışmadan normal uydu kullanıcılarına internet ve 4k uydu kanallarını basit bir menü ile kullandırabilmesidir. Kanal logosunda hare var filan demişsiniz ama o video da ultimo 4k nın açamadığı nı gösteren videoya ne demek lazım o zaman. Uydu kullanıcılarının amacı farklılık gösterir sizler enigma kullanarak cihazla dans ediyorsunuz.
Bizler hd den 4k ya geçerken normal kullanma arayüzü ile basit kullanabilmek türkvod olsun youtube olsun iptv olsun gayet hızlı ve sorunsuz çalışıyor.
Değerli arkadaşım, iki yanlış bir doğru etmez. Ultimo cihazdaki broadcom işlemci bazı video biçimlerini desteklemediği için açmaz. Zaten Ultimo cihaz, öncelikle uydu cihazıdır. Ultimo'nun iptv işlevleri ihtiyaridir. Yani keyfe keder...
Oysa Hiremco 4K cihazın işlemcisi, iptv işlevleri için üretilmiş bir işlemcidir. Bu nedenle işlemcinin daha fazla sayıda codec desteklemesi de normaldir.
"Kanal logosunda hare var" değil ! Kanal logosunun kenarlarında "harelenme" var. Burada eleştirim işlemciyedir. Yani cihazın işlemcisi, video'yu iyi ölçekleyemiyor( bad scaling ) Zaten asıl sorun da bu...
Ayrıca 4K cihaz satın alıyorsun, hala 28 nano micron'luk işlemci kullanılmış. 7 sene önce satın aldığım Note4 telefonumun işlemcisi bile 20 nano micron'dur. Yani 4K cihaz diye satın aldığınız cihazın işlemcisi en az 9 sene önceki teknolojiye ait bir işlemcidir. Adamlar size sattığı cihazda son teknoloji işlemci kullanacaklar mı sandınız ??? Yurtdışındaki keçi, Türkiye'de abdurrahman çelebi yani...
Burada kullanıcı cihazı satın alırken, hangi işlevi ağırlıklı kullanacaksa, cihaz seçimini ona göre yapmalıdır.
Bir de herşeyden önemlisi, bu cihazı satın aldık diyelim. Yazılım desteği ne kadar devam edecek ? Hiremco'nun bi sürü modeli var. Çoğuna destek 1 - 2 yıl içinde kesiliyor. Ondan sonra kullanıcı kendi başına kalıyor.
Yani benim enigma2 tavsiye etmemdeki asıl amaç budur. Eğer bu cihaza enigma2 yüklenebilseydi, yazılım desteği kesildiğinde, kullanıcı cihazına enigma2 yükleyip, yazılım yönünden ömrünü uzatabilirdi.
Verilecek paralar az para değil. 800 TL bugün Türkiye şartlarında çok büyük para. 800 TL'ye orta boy televizyon alınır. Aynı işlemcili cihazların enigma2 yazılımlı olanını yurtdışında 72 euro fiyatla satıyorlar.
Ben şahsen bu cihazdaki işlemcinin bulunduğu bir cihaz alacak olsam, enigma2 desteği olan cihaz satın alırdım. Hiç olmazsa, cihaza yenilikler bitecek diye kara kara düşünmezdim.
Yani şimdi acemilerin güncel yeniliklerle tanışması için, bu cihaz iyi de, 1 - 2 yıl sonra cihaza destek kesilince, vay be 800 TL vermiştim diyecek.
Herneyse... Alana, satana hayırlı olsun.
Bizimkisi hobi sadece... Biz doğru bildiklerimizi yazarız. Gerisine kullanıcılar kendisi karar veriyor zaten.
Hocam ultimo 4k uydu cihazı ip tv yi bile çalıştırması zorunlu değil açıklaması bazı videoları bile acamamasinin sebebini yazmışsınız. O cihaz sizin yazılım yükleyebileceğiniz 6000 TL lik cihaz. Bu cihaz dan tam 7.5 tane alınır. Üstelik bu cihazın pazarı normal HD kullanıcıların alması. Yoksa uydu kurtları için çıkmıyor. Birde nano filan bahsediyorsunuz ya tanıtımlarda ip tv si uydu bölümü ve youtube u hızlı ve iyi çalışıyorsa bir sorun yok demek biz basit kullanıcılar için.
serkanguzel
04-07-2020, 10:17
Hocam ultimo 4k uydu cihazı ip tv yi bile çalıştırması zorunlu değil açıklaması bazı videoları bile acamamasinin sebebini yazmışsınız. O cihaz sizin yazılım yükleyebileceğiniz 6000 TL lik cihaz. Bu cihaz dan tam 7.5 tane alınır. Üstelik bu cihazın pazarı normal HD kullanıcıların alması. Yoksa uydu kurtları için çıkmıyor. Birde nano filan bahsediyorsunuz ya tanıtımlarda ip tv si uydu bölümü ve youtube u hızlı ve iyi çalışıyorsa bir sorun yok demek biz basit kullanıcılar için.
Sevgili hocam, benim burada araştırmaya çalıştığım husus, bu cihaza e2 yazılım yüklenip - yüklenilemeyeceği üzerine idi.
Eğer Turbo 4K cihaz gibi cihaz alacak olsaydım, aynı işi yapan yarı fiyatına cihazlar var. Hatta yarı fiyatının da altında !!! Hem de uçanı, kaçanı herşeyi otomatik çözüyor. Kullanıcının hiç birşey yapmasına gerek yok. Cihaz herşeyi kendi buluyor.
Yani madem amacınız kolay kullanımlı bir cihaz ne diye 800 TL veresiniz ki ? Daha fazla kanal izleten 400 TL'ye belki daha uyguna cihaz var. Hem de çok hızlı... Hangi cihaz diye sormayın. Çünkü ben cihaz reklamı yapmıyorum. Elinizin altında google amca, arayınca bulursunuz.
Benim amacıma gelince; turbo 4K'daki işlemcinin aynısının kullanıldığı e2 yazılımlı cihazlar var. İşte turbo 4k cihaza e2 yazılım kurulabiliyor mu, diye araştırdım. Maaalesef kurulamıyormuş.
e2 yazılım kurulabiliyor mu diye neden araştırdım. İleride cihaza destek kesilince, kullanıcılar e2 yükleyip, güncel yeniliklerden istifade edebilirlerdi. Yani bu amaç içindi.
Ultimo'ya gelince; ultimo ile bu cihazı ben karşılaştırmadım. Video'daki kişi karşılaştırmış. Yani bu cihazın açtığını ultimo bile açamıyor gibi südük yarışını da anlamsız bulurum. Zira ultimo'nun segmenti farklı zaten. Cihazda fazladan modül girişi var, tuner ilave edebilme seçenekleri var, internal harddisk takabilme imkanı var. Var oğlu var. Yani bu cihazla ultimo'yu karşılaştırmak mantıksız olur zaten... Fakat, bu cihaz ultimo'nun da açamadığını açıyor diye alakasız karşılaştırma yapılırsa, ben de ultimo'nun farklı amaçlar için üretilmiş bir cihaz olduğu belirtirim.
Herneyse... Turbo 4K cihaza 800 TL verip kösülmenize gerek yok. Eğer Sizin amacınız herşeyi kolay yapan, uçanı kaçanı bulup açan ve hızlı bir cihaz almaksa, daha fazlasını 400 TL'ye de halledebilirsiniz. :emoji1:
Evet çok pahalı 350 -400 tl civarında olsa normal ama 4k cihazları başka firmalar tarafından daha fazla üretilirse düşecektir buna emin olalım
serkanguzel
06-07-2020, 12:10
Var mı "harelenme" incelemesi yapan ? :emoji1:
Mesajımı okuyup ta, "harelenme" üzerine hiç mesaj yazan olmayınca, milletin üşengeç davranacağını anlamıştım zaten. :emoji1:
Cihaz - televizyon farketmez... Kendi ekipmanlarınızda da harelenme yönünden inceleme yapabilirsiniz. Bu incelemeyi neden yapmalısınız ? Kullandığınız uydu cihazındaki işlemcinin ölçekleme( scaling ) yeteneği hakkında fikir edinmiş olacaksınız. :wink:
Önceki mesajlarımda tarifimi okuyup "harelenme" gözlemi yapabilirsiniz.
Değerli arkadaşım, iki yanlış bir doğru etmez. Ultimo cihazdaki broadcom işlemci bazı video biçimlerini desteklemediği için açmaz. Zaten Ultimo cihaz, öncelikle uydu cihazıdır. Ultimo'nun iptv işlevleri ihtiyaridir. Yani keyfe keder...
Oysa Hiremco 4K cihazın işlemcisi, iptv işlevleri için üretilmiş bir işlemcidir. Bu nedenle işlemcinin daha fazla sayıda codec desteklemesi de normaldir.
"Kanal logosunda hare var" değil ! Kanal logosunun kenarlarında "harelenme" var. Burada eleştirim işlemciyedir. Yani cihazın işlemcisi, video'yu iyi ölçekleyemiyor( bad scaling ) Zaten asıl sorun da bu...
Ayrıca 4K cihaz satın alıyorsun, hala 28 nano micron'luk işlemci kullanılmış. 7 sene önce satın aldığım Note4 telefonumun işlemcisi bile 20 nano micron'dur. Yani 4K cihaz diye satın aldığınız cihazın işlemcisi en az 9 sene önceki teknolojiye ait bir işlemcidir. Adamlar size sattığı cihazda son teknoloji işlemci kullanacaklar mı sandınız ??? Yurtdışındaki keçi, Türkiye'de abdurrahman çelebi yani...
Burada kullanıcı cihazı satın alırken, hangi işlevi ağırlıklı kullanacaksa, cihaz seçimini ona göre yapmalıdır.
Bir de herşeyden önemlisi, bu cihazı satın aldık diyelim. Yazılım desteği ne kadar devam edecek ? Hiremco'nun bi sürü modeli var. Çoğuna destek 1 - 2 yıl içinde kesiliyor. Ondan sonra kullanıcı kendi başına kalıyor.
Yani benim enigma2 tavsiye etmemdeki asıl amaç budur. Eğer bu cihaza enigma2 yüklenebilseydi, yazılım desteği kesildiğinde, kullanıcı cihazına enigma2 yükleyip, yazılım yönünden ömrünü uzatabilirdi.
Verilecek paralar az para değil. 800 TL bugün Türkiye şartlarında çok büyük para. 800 TL'ye orta boy televizyon alınır. Aynı işlemcili cihazların enigma2 yazılımlı olanını yurtdışında 72 euro fiyatla satıyorlar.
Ben şahsen bu cihazdaki işlemcinin bulunduğu bir cihaz alacak olsam, enigma2 desteği olan cihaz satın alırdım. Hiç olmazsa, cihaza yenilikler bitecek diye kara kara düşünmezdim.
Yani şimdi acemilerin güncel yeniliklerle tanışması için, bu cihaz iyi de, 1 - 2 yıl sonra cihaza destek kesilince, vay be 800 TL vermiştim diyecek.
Herneyse... Alana, satana hayırlı olsun.
Bizimkisi hobi sadece... Biz doğru bildiklerimizi yazarız. Gerisine kullanıcılar kendisi karar veriyor zaten.
Üstat sonuna kadar sözlerine katılıyurum şu anda kullanmış olduğum arnix fiber iptv cihaza olduğu gibi ismi arnix ama tabanı hiremco dur
Cihaz elime Cumartesi ulaştı ve Pazartesi iade ettim parası tekrar hesabıma geçti. Aslında cihaz iyiydi bana arızalı olanı gelmişti görüntü çıkış bölümü zaman zaman komple yeşil ekran oluyordu kapatıp açılınca duzeliyordu.
Ikincisi ve herkeste olan kanal değiştirirken bazı tp lerde sinyal yok uyarısı gelip sonra kanal açılıyordu.
Üçüncüsü ise Ccam 'de açılma hızı bana yavaş geldi ne bileyim elimdeki next machina 3d den yavaş gördüm.
serkanguzel
08-07-2020, 20:28
Cihaz elime Cumartesi ulaştı ve Pazartesi iade ettim parası tekrar hesabıma geçti. Aslında cihaz iyiydi bana arızalı olanı gelmişti görüntü çıkış bölümü zaman zaman komple yeşil ekran oluyordu kapatıp açılınca duzeliyordu.
Ikincisi ve herkeste olan kanal değiştirirken bazı tp lerde sinyal yok uyarısı gelip sonra kanal açılıyordu.
Üçüncüsü ise Ccam 'de açılma hızı bana yavaş geldi ne bileyim elimdeki next machina 3d den yavaş gördüm.
He he... Şanssızlık diyeyim.
Bari cihazı o kadar savundunuz, yenisinin gönderilmesini isteseydiniz.
Ayrıca; "sinyal yok" sıkıntısı ile "cccam yavaşlığı" hakkındaki geri bildiriminiz için de teşekkürler.
Son olarak bir daha hatırlatmış olayım; bu cihazın bana uymamış olması, e2 yüklenemiyor olması ve fiyatın uçuk olması sebebiyledir.
Alana da, satana da, kullananlara da şimdiden hayırlı olsun.
He he... Şanssızlık diyeyim.
Bari cihazı o kadar savundunuz, yenisinin gönderilmesini isteseydiniz.
Ayrıca; "sinyal yok" sıkıntısı ile "cccam yavaşlığı" hakkındaki geri bildiriminiz için de teşekkürler.
Son olarak bir daha hatırlatmış olayım; bu cihazın bana uymamış olması, e2 yüklenemiyor olması ve fiyatın uçuk olması sebebiyledir.
Alana da, satana da, kullananlara da şimdiden hayırlı olsun.
Hocam ben bilgi olsun diye paylaştım ancak cihaz sorunlu olmasaydı bana göre iyiydi. Ben degisimi bilerek istemedim ayni firmaya guven saglamiyor bende.Hala baska yerden alma dusuncem bitmis degil . Belki sinyal yok sikintisi yazilimla duzeltilebilir.
Ancak cihazın iptv si youtube u olsun wi fi ile bağlanmış olmama rağmen süper çalışıyor.
Azarbeycan uydusunu hiç ayarlamaya gerek yok ip tv de sunulmuş hemde HD şekilde
serkanguzel
08-07-2020, 21:08
Hocam ben bilgi olsun diye paylaştım ancak cihaz sorunlu olmasaydı bana göre iyiydi. Ben degisimi bilerek istemedim ayni firmaya guven saglamiyor bende.Hala baska yerden alma dusuncem bitmis degil . Belki sinyal yok sikintisi yazilimla duzeltilebilir.
Ancak cihazın iptv si youtube u olsun wi fi ile bağlanmış olmama rağmen süper çalışıyor.
Azarbeycan uydusunu hiç ayarlamaya gerek yok ip tv de sunulmuş hemde HD şekilde
İşin iptv boyutu başka bir bahis mevzudur. Zaten bu cihazdaki hi3798mv200 işlemci iptv'de başarılı bir işlemcidir. Müsade edelim de iptv'yi de hakkıyla yerine getirsin.
Ancak Azerbaycan kanallarını uydudan izleme başka, iptv'den izlemek başkadır. Hiç bir iptv kanalı, uydu yayınının verdiği kaliteyi veremez.
Tüner sinyal yok sorunu hakkında aşağı yukarı bir kanaatim var. Ancak ben kanaatlerimle değil, tespitlerimle konuşmayı severim. Bu cihaz benim arkadaşıma test cihazı olarak geldi, beraberce inceledik. Bizim gözlemlerimizde, sinyal yok sorunu çıkmadı. Ancak tuneri bireysel sistemde denemiştik. Merkezi sistemde de denemek lazım. Yanı belki sinyal zayıf gelince sinyal yok hatası veriyor olabilir. Malûm merkezi sistemlerde sinyal zayıf oluyor genellikle.
Herneyse... Bana hitap etmeyen bir cihaz. Bu nedenle üzerinde durmama gerek yok.
Alana, satana, kullananlara tekrar hayırlı olsun.
Benim sistemimde bireysel anten kurulumu var ve fox network sinyalerinin sikayetini bilirsiniz ince ayar lazim derler 80 90 di yani sistemim de sinyal sorunu yok. Hatta bu durumu bildiren tek kisi de degilim m....1 forum da bu durumdan bahseden kişiler mevcut her kanal geçişinde yapmıyor bazı tp lerde yaptığını da belirtmekte fayda var.
serkanguzel
08-07-2020, 23:20
Anlıyorum. Bilgilendirme için teşekkürler.
Gayet iyi niyetli düşünerek, sizin ve birkaç kişinin cihazında, sinyal aksaklığı olduğunu umalım. Yani inşallah bu aksaklık bu modele ait cihazlarda yaygın değildir.
Bu arada test cihazı halen arkadaşımda ve biraz önce tekrar telefonla görüştük. Sinyal sıkıntısı ile karşılaşmadım dedi. Yarın fırsat bulursak, merkezi sistemde de deneyeceğiz.
Tabi sizleri de anlıyorum. 800 tl verip te hayıflanmamak elde değil.
Bu cihazı kullanan Arkadaşlara söylüyorum bu cihazda bildiyime göre oscar var peki bu oscarı aktif hale getirmek için bir tuşa basıp aktif oluyormu örneğin arnix fiber iptv cihaza bir ara öyle sistem gelmişti hayırlı çalışmalar.
hiremco bu cihaz gibi yapsaydı 2 menülü yok satardı
serkanguzel
09-07-2020, 21:47
hiremco bu cihaz gibi yapsaydı 2 menülü yok satardı
Bu konu başlığında, dört sayfadır aynı şeyi işliyoruz zaten...
Yani bu cihaza e2 image yüklenebilseydi, ileride yazılım desteği kesilirse, e2 yükleyip yolunuza devam edebilirsiniz, derdik zaten...
Selam Arkadaslar, bu cihazim ayni donanimlisi olan Octagon SX88 4K SAT-IP cihazi bende yaklasik bir aydir var.
Komandasi disinda bütün yapisi ayni yazilimi FTP üzerinden incelendiginde Enigma mantigi üzerine kuruldugu belli oluyor.
Ama Setting Enigma gibi atilmiyor.
Buna benzer bazi enigma uygulamalari yani Pluginlerde ayni enigma dosyasinda var örnek netflix
Kolay Gelsin!
serkanguzel
13-07-2020, 16:20
Cihaz özgün linux yazılımlı olduğu için enigma2 'ye benzetmişsiniz.
Ancak bu cihazlarda, çalışan özgün linux yazılımda kaynak kodları kapalı olduğu için, cihazın mevcut yazılımını geliştirmek, özelleştirmek mümkün değildir. Yani bu işlem yazılımı yazan kişi tarafından yapılmak durumundadır.
Hem Octagon sx88'e, hem de bu cihaza yazılım hazırlayan çin'li biridir. Bizimkilerin yaptığı şey, setting, k e y yükle, iptv yükle, mac adresi değiştir gibi, yalnızca kullanıcının erişimine izin verilmiş bölümlerdir.
Bu cihazı satın alan kişi, yalnızca yetki verilmiş alanlara giriş yapıp, k e y - küy değiştirip yoluna devam edecek. İleride bir yenilik çıkarsa, çin'li yazılımcı bu yeniliği cihaza eklemek için, firmadan para isteyecek. Firma ise, zaten satıp bitirdiği cihaz için, yazılımcıya ilave para ödemeyecek. Dolayısıyla, yenilik te, bu cihazın bünyesine giremeyecek. Bu arada durumu fırsata çeviren, çin'li üreticiler ve yerli markacı( hiremco ) firmalarımız, yeni çıkan cihazı getirip allayıp-pullayıp satmaya başlayacak.
Hasılı; çok gitmez hep beraber şahit oluruz zaten... En geç 2 yıl sonra, bi sürü yenilik çıkarıp bu cihazın da papucunu dama atacaklar. Oysa aynı işlemcili enigma2 cihaz alsaydınız, yeni çıkan iamge'larla güncel yeniliklere sahip olmaya devam edebilecektiniz.
Açıklamalarım umarım faydalı olmuştur.
memoli1478
13-07-2020, 17:36
net olarak tamamı doğrudur yazılımı inceleme şansım oldu tamamını inceledim parça parça
malesef bir önceki model gibi çıkmadı önceki modelde tamamına erişim ve değişim yapılabiliyordu
yazılım geliştiriliyordu bu modelde heryeri kapanmış üzgünüm herkes firmadan yazılım bekleyecek
firma dışında hiçbir çalışma olmayacak malesef
serkanguzel
13-07-2020, 18:35
Yazılımda kaynak kodlarını kapatan hiremco firması değil, hi3798mv200 işlemciye kök yazılım desteği sağlayan huawei firmasının adamı çin'li bir yazılımcıdır.
Hiremco firmasının asıl hatası, cihaz board'unu, e2 yüklenemeyecek tarzda yaptırmasıdır. Sx88 ile turbo 4k arasında dönüşüm olabilir belki...
Ancak bu board tiplerine kesinlikle enigma2 yüklenemeyecek.
Hiremco'cuların hiç kafası çalışmıyor. Zaten bu board'u çinden ithal ediyorsun, hiç olmazsa e2 yüklenen tipini ithal et. Üzerine yine kendi yazılımını yükle öyle sat. İlerde kullanıcılar sıkılırsa, e2 yükleyip istifade etmeye devam edebilirlerdi. Yanı cihazı bu hali ile mundar ettiler.
Haklisiniz, tamam hiremco böyle bir hataya düsmüs octagon nasil böyle bir hataya düsmüs
anlasilir degil. Cihaz tamamen kullanici rahatligi icin tasarlanmis ama planlananlarin cogu
hayata gecirilmeden hatalar zinciride beraber geldi. Ciktigindan bu yana aldigi güncellemeler
sanirim kök yazilimci degil firma tarafindan gelistirilenler ve hic bir faydasida olmadi.
Bu cihaz yerine Enigma2 yüklenen ayni islemcili cihaz almak en mantiklisi, malesef hataya düstüm.
Bu cihazdan beklentilerim buraya kadar. Enigma2 cihazla yola devam etmek icin hazirliklara baslayayim.
Kolay Gelsin!
serkanguzel
14-07-2020, 16:46
Octagon yazılım konusunda oldukça tecrübeli bir firma. Yani özgün yazılımlı sx88 cihazındaki eksikleri kısa zamanda giderecektir. Ayrıca sx88'in yazılımları, e2 yazılımın çalıştığı sf8008 cihazlarına da yüklenebiliyor.
Hiremco'cular bu defa gerçekten çuvalladılar. Çünkü turbo 4K cihazın fiyatına televizyon alınıyor. Dolayısıyla bütçesi müsait bir gurubun dişinde Turbo 4K cihazın çok satacağından şüpheliyim açıkçası.
Eğer bir cihaza destek 1 - 2 yıl içinde kesiliyorsa( ki çin'li desteği para ile sattığı için para ödenmeyecek. Dolayısıyla kesilecek ), kullanıcılar bu cihaza 800 TL verdim diye hayıflanmayacak mı ? Hayıflanacak.
Ortada doğru dürüst 4K yayın da yok. Yarı fiyatına hatta daha aşağısına full destek veren HD cihazlar var.
hi3798mv200 islemcili Octagon SF 8008 ve Gigablue Trio kullandim ve geri verdim.
Deneyimlerim Enigma2 bu cihazlarda stabil olmadigini gösterdi. Görüntü kalitesi cok vasat
ve cihaz Octagonda ki Open Eight ve Gigablue da Openatv ve Teamblue yazilimlarda cok
hata veriyordu. Sx yazilimlarinin Octagonlara yüklenebilir yapilmasi ise bu hatanin devam ettigini
gösteriyor ki firma bu cihazlari SX yazilimlariyla kullanabilmesine ugrasiyor.
Enigma2 cihazlari en iyi Broadcom Chiplerle kullanilmakta oldugunu hep beraber görmekteyiz.
En iyi ve Kaliteli cihazlar bu chiple üretilmekte.
Ayrica Enigma2 kullanmayi bilmeyenler icin SX cihazlar daha cazip gelmekte ve cogu Eklentiler
son kullanici icin yüklenmis durumda.
Sonuc olarak bu deneyimin bir baslangic oldugunu ve gelistirebilir olacagini düsünüyorum.
Kolay Gelsin!
serkanguzel
17-07-2020, 17:57
Broadcom işlemcili olanlarda ise; işlemcinin "flash player" uyumu kötü, işlemcinin codec'lerle uyumu kötü, işlemcinin desteklediği video biçimi sayısı az.
Bu saatten sonra, UHD kategoriside broadcom işlemcili cihazlar, ölü doğmuş bir bebek gibidir. Bana göre...
Bütçe müsaitse; Dreambox One - Dreambox Two modellerinden birini,
Bütçe yetmiyorsa; Hisilicon 3798mv200 işlemcili cihazlardan birini satın almak daha akılcıdır. Bana göre... Hiç olmazsa hisilicon işlemcinin ; "flash player" uyumu çok iyi, işlemcinin codec'lerle uyumu çok iyi, işlemcinin desteklediği video biçimi sayısı fazla.
Hisilicon 3798mv200 islemciyi bircok cihazda görmekteyiz.
Bunlardan bazilari Android, bazilari Enigma2 ve son olarak Hireomco Turbo 4K ve Octagon SX 88 4K.
Isletim sistemi bu islemcinin bagimsizligini engellemis, Android boxlarda bu islemci daha cok Tablet modunda
calismakta ve bazi uygulamalarda google kontosu isteyip reklam almaniza neden oluyor. Yani cok kullanissiz.
Enigma2 lerde hala düzgün calisan bir image yayinlanmis degil forumlardan edindigimiz bilgilere göre hatali.
Su anda en iyi Octagon SX88 4K ve Hiremco Turbo 4K da bu islemci görünüyor. Cihazlar bir uydu alicisindan
daha cok bir medyabox özelligi kazanmis. IPTV olsun Netflix, Youtube, Kodi, gibi uygulamalarda canavar gibi
performans sunuyor. Bunu bize sunan ise sade bir Linux yaziliminin üzerine insa edilmis olmasi.
Kolay Gelsin!
serkanguzel
18-07-2020, 17:44
Hi3798mv200 işlemcili android box yok gibi... Üreticiler 3798mv200 işlemci ile android olarak birkaç deneme cihaz çıkardılar ama çabuk vazgeçtiler. ( Tabletler hariç ! Google lisansı başka bir bahis konusu. Hiç bir yazılım platformu, lisans ödenmeden kendi sistemlerinin cihazlarda devamlı çalışmasına izin vermez. Çalışıyor zannettiklerin de ruhsatsız çalışıyor !!! )
Bu işlemcinin bünyesine entegre gelen mali-450 gpu var. Siz onu karışırtırdınız sanırım. Zaten bu işlemcide bütün mahareti de mali450 üstleniyor. Mali450 biraz zayıf gpu. Ancak linux yazılımlar altında iyi iş çıkarıyor.
Ayrıca, sizin forumlardan edindiğiniz bilgiler yanlış. Ben bizzat denedim bu cihazı. Kullanıcıların çoğu yanlış yükleme hatalarından dolayı sıkıntı yaşıyorlar. OpenATV image'lar çok başarılı çalışıyor bu cihazlarda... Sıkıntı çıkarıyor diye iddia edenler, uyumsuz eklenti yükleyenlerdir. Mesela; OpenATV image kullanıyorsan, OpenATV'nin add-on 'unu kullanarak uygulamak indirmek gerekmektedir.
Yazılımı iyi görünüyor dediğin; Octagon SX88 4K ve Hiremco Turbo 4K cihazların yazılımı, özgün yazılım( sizin sade linux dediğiniz yani ) olduğu için, enigma2 kullanmayı beceremeyenler için çıkarıldı zaten... Ancak bu cihazlara verilen destek bir iki yıl içinde kesilmek zorunda. Çünkü üretici desteği kesmezse, yeni cihaz satamaz.
Bunun içindir ki; 5 sayfadır aynı şeyi anlatıyorum. Bu cihaza verilen 800 TL paraya yazık. Bu paraya 32" televizyon satılıyor günümüzde...
Turbo 4K cihaza e2 yazılım yüklemek mümkün olsaydı, destek kesildiğinde kullanıcılar cihazlarına e2 yüklemek yoluyla güncel yeniliklerden faydalanma imkanı olurdu/olacaktı. e2 yükleme imkanı yok, fiyat tuzlu. Eee kullanıcılar ne yapacak ? Kösülecek mi ?
Hasılı; broadcom işlemcilere göre hi3798mv200 işlemci daha doğru bir işlemcidir.( özellikle iptv performansı yönünden ) Tabi e2 yazılımlarla kullanıldığında...
Ayrıca, sizin forumlardan edindiğiniz bilgiler yanlış. Ben bizzat denedim bu cihazı. Kullanıcıların çoğu yanlış yükleme hatalarından dolayı sıkıntı yaşıyorlar. OpenATV image'lar çok başarılı çalışıyor bu cihazlarda... Sıkıntı çıkarıyor diye iddia edenler, uyumsuz eklenti yükleyenlerdir. Mesela; OpenATV image kullanıyorsan, OpenATV'nin add-on 'unu kullanarak uygulamak indirmek gerekmektedir.
OpenATV image ler softcam feed leri legal yazilimindan kaldirdikdan sonra sizin eklediginiz softcamfeedler cihazda uyumsuzluk yaratip
düzgün calismasina engel oluyor, bunu bizzat kendimde denedim ve cogu deneyimleride okudum.
Octagon icin firmanin kendi yazilimi Openeight yazilimda basarisiz oldu ve hala cözüm bulunan bir yazilim yok.
Gigablue da bu Box karsisinda cikardigi Trio modelinde sinifta kaldi nedeni enigma2 yazilimlarinin bu islemciyle düzgün calismamasi.
Pluginleri kullanmadan bu cihazlar zaten saf yazilimla Free To Air oluyor ve cihazlari en iyi sekilde kullanmak icin Softcam, Skins ve Picon ile
donatip ve bunlarin icinde tercihlerde bulunup size uygununu bulana dek cihaz birkac defa cöküntüye ugruyor; ayrica bu cihazlarda Backup
alma özelligi olmadigindan sizin eklediginiz Yedek alma Plugini de hatali yedekleme aldigi icin cihazlarla günlerce yeniden yükle olmadi baska
image diye diye günleriniz geciyor. Isi bilenlerin bile zorlandigi böyle cihazlari son kullanici malesef kendine uygun bulmuyor ve üretici daha
sade ve kullanisli cihazlara yöneliyor. Iste bunun sonucu olarak karsimiza Hiremco Turbo 4K ve Emsali Octagon SX88 4K cikti.
Ben enigma cihazlara göre daha sade ve daha kullanisli buldum.
Kolay Gelsin!
serkanguzel
19-07-2020, 16:11
OpenATV image ler softcam feed leri legal yazilimindan kaldirdikdan sonra sizin eklediginiz softcamfeedler cihazda uyumsuzluk yaratip
düzgün calismasina engel oluyor, bunu bizzat kendimde denedim ve cogu deneyimleride okudum.
Octagon icin firmanin kendi yazilimi Openeight yazilimda basarisiz oldu ve hala cözüm bulunan bir yazilim yok.
Gigablue da bu Box karsisinda cikardigi Trio modelinde sinifta kaldi nedeni enigma2 yazilimlarinin bu islemciyle düzgün calismamasi.
Pluginleri kullanmadan bu cihazlar zaten saf yazilimla Free To Air oluyor ve cihazlari en iyi sekilde kullanmak icin Softcam, Skins ve Picon ile
donatip ve bunlarin icinde tercihlerde bulunup size uygununu bulana dek cihaz birkac defa cöküntüye ugruyor; ayrica bu cihazlarda Backup
alma özelligi olmadigindan sizin eklediginiz Yedek alma Plugini de hatali yedekleme aldigi icin cihazlarla günlerce yeniden yükle olmadi baska
image diye diye günleriniz geciyor. Isi bilenlerin bile zorlandigi böyle cihazlari son kullanici malesef kendine uygun bulmuyor ve üretici daha
sade ve kullanisli cihazlara yöneliyor. Iste bunun sonucu olarak karsimiza Hiremco Turbo 4K ve Emsali Octagon SX88 4K cikti.
Ben enigma cihazlara göre daha sade ve daha kullanisli buldum.
Kolay Gelsin!
İyi de bu cihazı ben de test ettiğimi söylemiştim. Bahsettiğin türde aksaklıklarla karşılaşmadım. Tabi nereden ne yükleyeceğini bilirsen sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca her image'ın Open embedded( OE ) sürümleri vardır. Eklentileri seçerken bu detaya dikkat ederek seçmek gerekmektedir.
Hasılı hasılı kelam; e2 cihaza yükleyeceğin her hangi bir eklenti için, bu eklentinin hangi image'da çalışıp çalışmayacağı konusunu araştırmalısın. Bu bilgilerin çoğu forumlarda verilmez. Çünkü e2 cihaz kullananların bu bilgileri peşinen bildiği kabul edilir. Yani sistemli öğrenmeyi gerektirir.
Diğer bahsettiğin özgün yazılmlı cihazlar ise, baştan trışka. Öyle KODI içinden netflix filan çalıştırma uğraşşmayın. Çünkü donar, takılır. Yani bu işlere, 3798mv200 işlemciye entegre gelen Mali-450 yetersiz gelir. Zaten mali450'nin yetersiz olduğu bilindiği için, bu cihazlara hafif yazılım yaptırdılar.
Oysa aynı işlemcinin e2 yazılım altında çalışanını neden öneriyorum. Kullanıcı Kodi içinden bazı uygulamaları zaten rahat kullanamaz da, hiç olmazsa stalker kurar. e2 altında stalker'de sayısız mac adresi değiştirme imkanı olur. Olur, olur, olur. Daha bunun gibi bu işlemciyi e2 altında kullanmak için onlarca sebep sayılabilir.
Boradcom'lar iptv özürlü olduğu için takoz durumunda... Hesaplı cihaz satın almak için, geriye bu işlemcili cihazlar kalıyor.
karizma15
21-07-2020, 22:48
sevgili ve saygılı üstatlarım sizlerin bilgileri ve fikirlerine göre cihaz alıyoruz ve sizlerin bilgilerinden çok faydalanıyoruz. bu Octagon SX88 4K ve hiremco turbo 4k cihazlardan hangisi daha iyidir.ben enigma2 cihaz kullandım.sevgili serkanguzel (Only the registered members can see the link)
üstat octagon sx88 4k enigma2 ye geçiş yapılabiliyor dedi.enigma2 cihaz kullandım ancak sizlerin verdiği backuplarla cihazı kullandık.anladığım kadarıyla enigma2 cihazlar gibi eklenti ,kanal listesi, diğer eklentileri yapamıyoruz sizlerin tavsiyesi hangi cihaz enigma2 ye en yakın kullanışlı hangi cihazları ve desteği olan cihazı tavsiye edersiniz.saygılar ve sevgiler.
serkanguzel
22-07-2020, 09:55
octagon sx88 4k enigma2 ye geçiş yapılabiliyor dedi.
sx88'in enigma2'ye geçiş yapabildiğini kim söyledi ?
karizma15
22-07-2020, 10:21
Yukarıdaki mesajlarda okudum belki yanlış ta olabilir
- - - Updated - - -
Serkan hocam enigma2 ye en yakin cihaz olarak hangisi onu öğrenmek istiyorum
serkanguzel
22-07-2020, 11:40
Yukarıdaki mesajlarda okudum belki yanlış ta olabilir
- - - Updated - - -
Serkan hocam enigma2 ye en yakin cihaz olarak hangisi onu öğrenmek istiyorum
Evet. yanlış okumuşsunuz.
Enigma2 cihazlara en yakın cihaz yok.
Menü yapısı vs yönüyle soruyorsanız, android cihazları kısmen enigma2 cihazlara benzetebiliriz. Android cihazlar tabi daha kapsamlıdır. Görsel arayüzü enigma2 cihazlara göre daha gelişkin ve zengindir.
Ancak android cihazlardan da uydu cihazı olmaz. Yani android cihazların uydu bölümü çok ilkeldir.
Iptv kullanımı için en kullanışlı olanı android cihazlardır.
Uydu alıcısı olarak enigma2 cihaz almak en doğrusu olur. Çünkü uydu yayınlarında şifre altyapısında bir değişiklik olduğunda, oscam emulatöre desteği hemen ertesi gün verilmektedir. Oysa özel yazılımlı cihazlarda, böyle birşey mümkün değildir. Bu durumda ne oluyor ? Özel yazılımlı cihazlar çöp oluyor. Yani bu durumda kullanıcı hatasını anlıyor ve keşke enigma2 cihaz alsaydım, diye hayıflanmaya başlıyor. Enigma2 cihazların kullanımı, ayarları vs ilk başta zor gelebilir. Ancak şimdilerde internette bolca video ve anlatım var. PC bilginiz varsa, öğrenmeyi de seviyorsanız, kısa zaman içinde çözersiniz.
Hasılı özetlemek gerekirse;
* uydu alıcısı olarak; h265 desteği olan HD segmentinde bir uydu alıcı fazlasıyla yeterlidir. Örnek cihaz; Axas His Twin modeli. Fiyatı aliexpress 'te 55 dolar civarı.
* Iptv için android cihaz ise; s905x3 işlemcili cihazlardan alınabilir. Fiyatı; aliexpress'te 30 dolar civarı.
Bütçe arttıkça, daha profesyonel çözüm ve bileşim tarzı cihazlar da var. Yukarıda verdiğim örnek iki cihaz en uygun fiyatlı çözümlerdir. Yani iki cihaza 80 - 85 dolar harcama yapıldığında, en az 10 yıl yeni cihaz ihtiyacı çıkartmayan edinim gerçekleştirilmiş olur.
Oysa Turbo 4K cihaz;
* özel yazılımlı ( sonradan destek zor olduğu için baştan kaybetti )
* Mali-450 gpu var( çok zayıf bir gpu var ve netflix ve yüksek çözünürlüklü video'lar donmalı izlenmek zorundadır. Çünkü mali450 gpu yüksek çözünürlüklü video'ları kaldırmıyor. Baştan kaybetti )
Bu durumda yazılım ve donanım altyapısı yetersiz Turbo 4K cihaza neden 800 TL vereyim ki ?
Serkan bey Merhaba..
Yukarıda yaptığınız bilgilendirme için çok Teşekkür Ederim . AxasHis 4K Combo+ plus için düşüncelerinizi alabilirmiyim.Çünkü Enigma 2 linux +Android desteği var..Yani her iki cihazı tek cihaz olarak kullanmak stabill mi dir.
Saygılar.
Teknik özellikleri...
1 x DVB-S2 tuner.
1 x DVB-C/T2 tuner.
Processor: ARM Cortex A53, Quad core 64 bit @ 1.6 GHz (15000 DMIPS) Hi3798MV200
Graphics processor: High-Performance Multi Core Mali 450
8GB eMMC Flash Memory
2GB DDR 4 SDRam
Video resolution: 4K at 10bit, up to 3840 x 2160 (60 FPS)
Bluetooth support (optional)
PVR support
Miracast capable
Youtube ready
Time shift support
HDR 10 support (optional)
Smart phone PC and tablet ring possible
Web server, NAS, Samba and UPNP connection possible
Electronic programme guide (EPG)
Teletext
Subtitles
serkanguzel
22-07-2020, 14:31
Serkan bey Merhaba..
Yukarıda yaptığınız bilgilendirme için çok Teşekkür Ederim . AxasHis 4K Combo+ plus için düşüncelerinizi alabilirmiyim.Çünkü Enigma 2 linux +Android desteği var..Yani her iki cihazı tek cihaz olarak kullanmak stabill mi dir.
Saygılar.
Teknik özellikleri...
1 x DVB-S2 tuner.
1 x DVB-C/T2 tuner.
Processor: ARM Cortex A53, Quad core 64 bit @ 1.6 GHz (15000 DMIPS) Hi3798MV200
Graphics processor: High-Performance Multi Core Mali 450
8GB eMMC Flash Memory
2GB DDR 4 SDRam
Video resolution: 4K at 10bit, up to 3840 x 2160 (60 FPS)
Bluetooth support (optional)
PVR support
Miracast capable
Youtube ready
Time shift support
HDR 10 support (optional)
Smart phone PC and tablet ring possible
Web server, NAS, Samba and UPNP connection possible
Electronic programme guide (EPG)
Teletext
Subtitles
Merhaba, Mali450 gpu kullanımı nedeniyle iptv kullanımında, özellikle yüksek çözünürlüklü video'larda fazla bir beklentiye girmemek gerekir. Zira önceki mesajımda mali450'nin durumuna değinmiştim. Ayrıca bahsettiğiniz cihazda, mali450 nedeniyle KODI kasıntılı ve ağır çalışır. Diğerleri bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi zaten... ( Buraya kadar olan, linux enigma2 için idi. )
Aynı işlemciyi android altında çalıştırdığınızda, android yazılımın daha kapsamlı olması nedeniyle, mali450'de yetersizlik, kendini daha çok belli edecektir. Yani cihazda zaman zaman donup kalma, cihazın kendini yeniden başlatması gibi aksaklıklar görülecektir. Yani mali450 gpu'lu cihaz, android yazılım ile hiç çalıştırılmamalıdır. İşlemci kavrulursa, cihaz pert olur.
Eğer hem uydu yayını hem de iptv 'yi bir arada kullanmak istiyorsanız, alınacak tek cihaz var. O da Dreambox One modelidir.
Bir önceki mesajımda, en hesaplı çözüm ürünlerini önermiştim. Değilse, daha güçlü donanıma sahip olan cihazlar da var.
karizma15
22-07-2020, 22:23
Serkanguzel hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Almak istesem giremez türbe 4k yimi octagonsx88 mi tavsiye edersiniz.veya bunlardan daha iyi olan hangi cihazı tavsiye ederseniz
serkanguzel
22-07-2020, 22:30
İkisini de tavsiye etmem.
Özel yazılımlı bu cihazlara para kaptıracağına, aynı işlemcili enigma2 olanını al daha iyidir. Octagon 8008 vs. aynı daha üç beş marka daha var.
Hatta yalnızca hd segmentinde enigma2 ile çalışan "axas his twin" modeli de alabilirsin. Aliexpress'te 55 dolar civarı.
Yani her durumda enigma2 cihaz satın almak kullanıcıların menfaatinedir.
karizma15
22-07-2020, 23:29
Özel yazılımlı bu cihazlara para kaptıracağına, aynı işlemcili enigma2 olanını al daha iyidir. Octagon 8008 vs. aynı daha üç beş marka daha var.
Hatta yalnızca hd segmentinde enigma2 ile çalışan "axas his twin" modeli de alabilirsin. Aliexpress'te 55 dolar civarı.
hocam çok teşekkür ederim.ben de aslında zgemma h9 twin var bu cihazı 2. bir cihaz olarak alacaktım ondan dolayı sizi de yordum.kusuruma bakma.saygılar hocam
serkanguzel
22-07-2020, 23:38
Rica ederim.
Zaten daha iyisi olarak, elinizde enigma2 cihazınız varmış. Enigma2'ye biraz daha hakim olup yönetebilirseniz, turbo 4k'nın yaptığı işin iki katını yaparsınız.
Eğer enigma2 olarak kullanımda sıkıntısıysanız, cihazınızı düz uydu cihazı olarak kullansanız bile, hala turbo 4k'ya göre avantajlı durumundasınız.
Yanına 30 dolar'a s905x3 işlemcili android cihaz aldınız mı, önünüz en az 10 yıl açık olur.
tayf_mustafa
23-07-2020, 15:06
Değerli üstad,bu bahsettiğiniz,axas his twin cihaz uydu alıcı ve iptv olarak kullanılırmı.?.Saygılar...
serkanguzel
23-07-2020, 16:37
Değerli üstad,bu bahsettiğiniz,axas his twin cihaz uydu alıcı ve iptv olarak kullanılırmı.?.Saygılar...
Axas His Twin cihaz, HD segmentinde bir uydu alıcı olarak aliyyül-ala olur. özellikle görüntü kalitesi yönüyle, çok kaliteli görüntüsü vardır. Cihazda enigma2 OpenATV yazılımı çalışıyor. Bireysel çanak sisteminiz varsa, gözünüz kapalı korkmadan alabilirsiniz. Merkezi sistemde de çalışır da, malum ülkemizde apartmanlara takılan santrallar çok kalitesizdir... Hal böyle olunca, arkadaşlar tavsiye edip te merkezi sistemden kaynaklanabilecek olası bir sıkıntı yaşamasını istemem.
Iptv 'de kullanılabiliyor. Ancak cihaza KODI filan kurmamak lazım. Yani KODI altından iptv çalıştırırken, cihaz ağırlaşır. KODI yalnızca bu cihazı değil, 4K cihazları bile yavaşlatmaktadır.
Önce uzaktan kumanda ile OpenATV add-on'a girip, xc plugin'i indirip, kurulmasını sağlıyoruz. Yani xc plugin kurunca, iptv listeniz, bu plugin marifetiyle görüntüleniyor ve iptv listesinin cihazda ilgili yere gönderilmesini sağlıyor.
Cihaza bilgisayardan FlashFXP, Dcce2 vs bir ftp programı ile bağlanıp, m3u iptv listenizi, media/hdd/movie/ içine atıp, uzaktan kumanda ile XC plugine girdikten sonra, mavi tuşa basınca m3u listesi görünmektedir. Sonra sarı tuşa basarak bukete dönüştürülür ve iptv listemiz favorilere gelmiş olur.
tayf_mustafa
23-07-2020, 17:54
[QUOTE=serkanguzel;900671]Axas His Twin cihaz, HD segmentinde bir uydu alıcı olarak aliyyül-ala olur. özellikle görüntü kalitesi yönüyle, çok kaliteli görüntüsü vardır. Cihazda enigma2 OpenATV yazılımı çalışıyor. Bireysel çanak sisteminiz varsa, gözünüz kapalı korkmadan alabilirsiniz. Merkezi sistemde de çalışır da, malum ülkemizde apartmanlara takılan santrallar çok kalitesizdir... Hal böyle olunca, arkadaşlar tavsiye edip te merkezi sistemden kaynaklanabilecek olası bir sıkıntı yaşamasını istemem.
Iptv 'de kullanılabiliyor. Ancak cihaza KODI filan kurmamak lazım. Yani KODI altından iptv çalıştırırken, cihaz ağırlaşır. KODI yalnızca bu cihazı değil, 4K cihazları bile yavaşlatmaktadır.
Önce uzaktan kumanda ile OpenATV add-on'a girip, xc plugin'i indirip, kurulmasını sağlıyoruz. Yani xc plugin kurunca, iptv listeniz, bu plugin marifetiyle görüntüleniyor ve iptv listesinin cihazda ilgili yere gönderilmesini sağlıyor.
Cihaza bilgisayardan FlashFXP, Dcce2 vs bir ftp programı ile bağlanıp, m3u iptv listenizi, media/hdd/movie/ içine atıp, uzaktan kumanda ile XC plugine girdikten sonra, mavi tuşa basınca m3u listesi görünmektedir. Sonra sarı tuşa basarak bukete dönüştürülür ve iptv listemiz favorilere gelmiş olur.[/QUOTEÜstadım,öncelikle bilgilendirmeniz için sonsuz şükranlarımı bir borç bilirim.Alaka ve değerli görüşlerinizi paylaşmanızdan dolayı saygılarımı sunarım.Sizin bu bilgeriniz ışığında önceki arkadaşlara verdiğiniz bilgilerin doğrultusunda sizin bu cihaza yaklaşımını ışık olarak gördüğüm,için az önce bu cihaz için sipariş verdim,inşallah Allah utandırmaz.Bu cihazda yeniyim,şu anda SKYSAT2020,cihaz kullanmaktayım.Gayet memnunum,sizin görüşleriniz benim için önemli Saygılar...
serkanguzel
23-07-2020, 18:02
Hayırlı olsun. Daha önce enigma2 cihaz kullandıysanız, sıkıntı yaşamazsınız. Malûm enigma2 cihaz kullanmayanları biraz zorlamaktadır.
tayf_mustafa
23-07-2020, 18:07
Hayırlı olsun. Daha önce enigma2 cihaz kullandıysanız, sıkıntı yaşamazsınız. Malûm enigma2 cihaz kullanmayanları biraz zorlamaktadır.
Üstadım,daha önce,enigma2 kullanmadım.Saygılar...
serkanguzel
23-07-2020, 18:16
Bu konu başlığında hemen hemen 3 - 4 mesajımda, enigma2 cihazın ilk başta zorlayacağına değinmiştim. Okumuş olduğunuzu umuyorum. Yani önceki mesajlarımı okumadıysanız, sizi yanlış yönlendirmiş durumuna düşmek istemem.
Pc bilginiz iyi ise, enigma2 cihazları zamanla çözersiniz. Yapacağınız işle ilgili internette bolca video ve anlatım var.
tayf_mustafa
23-07-2020, 18:30
Bu konu başlığında hemen hemen 3 - 4 mesajımda, enigma2 cihazın ilk başta zorlayacağına değinmiştim. Okumuş olduğunuzu umuyorum. Yani önceki mesajlarımı okumadıysanız, sizi yanlış yönlendirmiş durumuna düşmek istemem.
Pc bilginiz iyi ise, enigma2 cihazları zamanla çözersiniz. Yapacağınız işle ilgili internette bolca video ve anlatım var.
Hayır,üstadım,yanlış yönlendirme yok gayet güzel anlatmışınız tabiki her işin başında bir acemilik söz konusu,inşallah üstesinde geliriz.Saygılar...
tayf_mustafa
12-08-2020, 23:35
Değerli üstad,iki uydu tek kablo girişinde tek uydu görüntüsü veriyor,saygılar....
serkanguzel
13-08-2020, 08:53
Uydu yüklemesinde iki çıkışlı tek kablo yüklemesi olmuyor,herhalde
iki uydu tek kablo girişinde tek uydu görüntüsü veriyor,saygılar....
Merhaba, kabloyu cihazda; LNB 1 girişine takmalısınız.
İki uydu tek kablo girişinde; anten sisteminizde diseqc sviç varsa, cihazın anten ayarlarından diseqc yapılandırması yapmalısınız.
Bir de unutmadan ! Bu cihazdaki anten girişleri, çift tuner değildir. Cihazın marka adından da anlaşılacağı üzere, twin tuner( yani ikiz tuner ) bulunmaktadır. Twin tuner'in kullanımı biraz koşullu ve kısıtlı...
Herneyse... Bu detaya takılmadan, anten sisteminizde birden fazla çanak varsa, kabloyu LNB 1'e takıp, cihazdan sviç seçimlerinizi yapıp, cihazı taratınız. Bir de ben bu cihazı bireysel çanak anten sistemi kullananlara tavsiye etmiştim. Yani merkezi anten sistemi varsa, merkezi sistemlerde sinyal seviyesi yetersiz kaldığı için, yalnızca bu cihaz değil, bir çok cihazda sıkıntı oluşturabilir.
tayf_mustafa
13-08-2020, 11:13
Merhaba, kabloyu cihazda; LNB 1 girişine takmalısınız.
İki uydu tek kablo girişinde; anten sisteminizde diseqc sviç varsa, cihazın anten ayarlarından diseqc yapılandırması yapmalısınız.
Bir de unutmadan ! Bu cihazdaki anten girişleri, çift tuner değildir. Cihazın marka adından da anlaşılacağı üzere, twin tuner( yani ikiz tuner ) bulunmaktadır. Twin tuner'in kullanımı biraz koşullu ve kısıtlı...
Herneyse... Bu detaya takılmadan, anten sisteminizde birden fazla çanak varsa, kabloyu LNB 1'e takıp, cihazdan sviç seçimlerinizi yapıp, cihazı taratınız. Bir de ben bu cihazı bireysel çanak anten sistemi kullananlara tavsiye etmiştim. Yani merkezi anten sistemi varsa, merkezi sistemlerde sinyal seviyesi yetersiz kaldığı için, yalnızca bu cihaz değil, bir çok cihazda sıkıntı oluşturabilir.Üstadım,öncelikle bilgilendirmeniz,için teşekkür ederim.Çanaklarım,iki adet, holdbord,Eutulsat16,daizek mevcut Skysat uydu cihazında tek kablo ile iki uydu çıkışı oluyordu.Axas ta her halde swiç ayarı gerek biraz uğraşayım,Bakayım.Saygılar...
tayf_mustafa
13-08-2020, 11:34
Üstadım,daizek ayarı yapıp LBN,1 ayarı ile taramada Holdbord alıyor.16,Eutelsata tarama yapmıyor...
serkanguzel
13-08-2020, 11:55
Üstadım,daizek ayarı yapıp LBN,1 ayarı ile taramada Holdbord alıyor.16,Eutelsata tarama yapmıyor...
Uydu yapılandırmasında diseqc seçimlerini doğru yaptınız mı ?
Yani iki uyduya göre seçim yapacaksınız ?
Uydu seçimleriniz tamam ise, cihaz diseqc sviç seçiyor ve bu nedenle 2nci uydudan sinyal alamamış olabilirsiniz.
Diseqc seçip seçmediğini şöyle anlayabilirsiniz. Diseqc'in yanına gidip, çanak girişlerini değiştirin. Sonra cihazda anten ayarlarında uydu tanımlamalarını tekrar yapın. Sviçte kablo yer değişimiyle, sinyal alamadığınız uydudan sinyal aldıysanız, cihaz sviç seçiyor demektir.
Çaresini değişik diseqc sviçleri deneyerek bulmaya çalışırsınız.
tayf_mustafa
13-08-2020, 12:26
Evet üstadım,dediğiniz gibi çıktı,daizekte yer değişimi deddiğiniz gibi çıktı.Şu an yer değişimi ile Eutelsat16,yükledi.İlginize ve bilgilendirmeniz,için çok,teşekkür ederim.Cccam yükleme her halde USB,ile olacak Galiba,saygılar....
serkanguzel
13-08-2020, 13:24
Cccam yükleme her halde USB,ile olacak Galiba,
ccam yükleme cihazın add-on panelini kontrol edin, belki orada vardır. Add-On panelde yoksa, cihaza pc ile ftp'den bağlanıp, dosya göndermeniz lazım.
tayf_mustafa
13-08-2020, 14:28
Üstadım eklentilerde hangi dosya içinde cccam olması gerek,ben USB,ile enigma2-softcams-oscam-all-images_11.576-emu-r798-arm+mips_all.ipk,bu dosyayı yüklemek istedim,eklentilerde softcam sayfası ekranda görülmüyor.Saygılar...
serkanguzel
13-08-2020, 15:00
Üstadım eklentilerde hangi dosya içinde cccam olması gerek,ben USB,ile enigma2-softcams-oscam-all-images_11.576-emu-r798-arm+mips_all.ipk,bu dosyayı yüklemek istedim,eklentilerde softcam sayfası ekranda görülmüyor.Saygılar...
Add-on panelde extensions içinde cccam yoksa, pc ile ftp'den bağlanıp, manuel yüklemeniz gerekmektedir.
Ya da yine aynı şekilde cihaza ftp'den bağlanıp softcam panel kurun. Sonra softcam panel'e bağlanıp, uzaktan kumanda ile istediğiniz emulatörüp kurup-kaldırın. Softcam panelin kurulumu burada anlatılmış ;
_Only the registered members can see the link
Sayfaya giderken, baştaki alt çizgiyi kopyalamayın.
Şu video da yüklemeye yardımcı olacaktır ;
tayf_mustafa
13-08-2020, 16:40
Üstadım,videodaki softcam 2.2.1 versionu cihaza yükledim,fakat hızlı başlat menüsünde softcam satırı yüklemesini göstermiyor,yazılım yönetici,sistem,mounts,ağ,vs görünüyor.
serkanguzel
13-08-2020, 18:10
Cihazı yeniden başlatın, görünecektir.
Tabi işlemleri doğru yaptıysanız.
tayf_mustafa
13-08-2020, 20:54
Üstadım,ilginize teşekkür ederim.işlemlerde,uygulamalarda yapılması gereken odak işlevi bulma yerleri ile cihazı daha detaylı tanıma gerekiyor.Örneğin ağ bağlanması bile uyumlu olmadı.Herneyse tekrar,ilginize teşekkür,ederim.Bu cihaz diğer cihaza göre biraz teferuatlı daha mewzuatlı bir şekil de cihaza adepte olmak,gerek,iptv,ve cccam,oscam manuel mevcut değil galiba ,Saygılar....
serkanguzel
13-08-2020, 21:26
Bu cihaz diğer cihaza göre biraz teferuatlı daha mewzuatlı bir şekil de cihaza adepte olmak,gerek,iptv,ve cccam,oscam manuel mevcut değil galiba
Evet bu konu başlığında daha önceki mesajlarımda değindiğim üzere, biraz teferruatlı cihazdır. Zamanla alışırsınız. Önünüze yalnızca bir konuyu alıp, onu iyice öğrenmeye çalışın. Sonra diğerine geçersiniz. Yani sindire sindire öğrenirseniz, bir haftada adaptasyonu sağlarsınız.
Cccam, Oscam kurulumu bir önceki mesajımda verdiğim softcam panel üzerinden rahatlıkla yapılabilir. Cccam ve Oscam'ı isterseniz ftp üzerinden manuel olarak ta yükleyebilirsiniz. Softcam panel kolaylık olur diye belirtmiştim.
IPTV için ise, bir önceki sayfada 61 no'lu mesajımda bahsettiğim gibi, Add-On 'a girip, XC plugini kurun. Sonra işte buradaki listeyi cihaza atarsınız ;
PC'de Notepad++ kurulu ise, m3u listesini notepad++ ile açıp, istediğiniz gibi sıralayıp, ekleme , çıkarma yaparak, bu listeyi cihaza gönderebilirsiniz.
Listeyi cihazda yükledikten sonra uzaktan kumanda ile de düzenleyebilirsiniz. Liste açık iken, menü tuşuna basın, orada liste düzenleme ile ilgili seçenekler çıkacak.
Yine liste düzenleme işini DreamboxEdit ile de yapabilirsiniz ;
Yani hangisi kolayınıza gelirse yada hangisini tercih ediyorsanız...
E2 cihazların en güzel taraflarından biri de, iptv kanalları ile uydu kanallarını aynı listede listelemek mümkündür.
Uydu yayınlarında kanal geçiş hızı 1 saniye civarı... Aynı şekilde iptv 'de de kanal geçişleri hızlı, bu cihazla. Cihazın işlemcisinin codec'lerle uyumu oldukça güzel yani.
Ayrıca bu cihazla elde edilen görüntü kalitesini, diğer cihazlarda yakalamak mümkün değil. Bende 55" LG c9 serisi Oled tv var. Çok cihaz denedim, bu huawei'nin işlemcilerinin görüntü ölçeklemesi( scaling ) harika...
Hasılı; geriye cihaza hakim olup, kullanmak kalıyor.
tayf_mustafa
14-08-2020, 14:59
Evet bu konu başlığında daha önceki mesajlarımda değindiğim üzere, biraz teferruatlı cihazdır. Zamanla alışırsınız. Önünüze yalnızca bir konuyu alıp, onu iyice öğrenmeye çalışın. Sonra diğerine geçersiniz. Yani sindire sindire öğrenirseniz, bir haftada adaptasyonu sağlarsınız.
Cccam, Oscam kurulumu bir önceki mesajımda verdiğim softcam panel üzerinden rahatlıkla yapılabilir. Cccam ve Oscam'ı isterseniz ftp üzerinden manuel olarak ta yükleyebilirsiniz. Softcam panel kolaylık olur diye belirtmiştim.
IPTV için ise, bir önceki sayfada 61 no'lu mesajımda bahsettiğim gibi, Add-On 'a girip, XC plugini kurun. Sonra işte buradaki listeyi cihaza atarsınız ;
PC'de Notepad++ kurulu ise, m3u listesini notepad++ ile açıp, istediğiniz gibi sıralayıp, ekleme , çıkarma yaparak, bu listeyi cihaza gönderebilirsiniz.
Listeyi cihazda yükledikten sonra uzaktan kumanda ile de düzenleyebilirsiniz. Liste açık iken, menü tuşuna basın, orada liste düzenleme ile ilgili seçenekler çıkacak.
Yine liste düzenleme işini DreamboxEdit ile de yapabilirsiniz ;
Yani hangisi kolayınıza gelirse yada hangisini tercih ediyorsanız...
E2 cihazların en güzel taraflarından biri de, iptv kanalları ile uydu kanallarını aynı listede listelemek mümkündür.
Uydu yayınlarında kanal geçiş hızı 1 saniye civarı... Aynı şekilde iptv 'de de kanal geçişleri hızlı, bu cihazla. Cihazın işlemcisinin codec'lerle uyumu oldukça güzel yani.
Ayrıca bu cihazla elde edilen görüntü kalitesini, diğer cihazlarda yakalamak mümkün değil. Bende 55" LG c9 serisi Oled tv var. Çok cihaz denedim, bu huawei'nin işlemcilerinin görüntü ölçeklemesi( scaling ) harika...
Hasılı; geriye cihaza hakim olup, kullanmak kalıyor.Üstadım öncelikle selamlar,cihazı karaköyde uyducuya götürdüm,pek iç açı şeyler söylemedi cihaz hakkında,başına dert almışsın dedi bana,yükleme yaptı,cihaza XC,sistemini yükledi fakat,Softcam yükleme yapamadı,cihaza Softcam yüklesi mesi olmadığınğı söyledi.İşlerin hepsi hiç çıktı,herşey nafile,Saygılar.....
serkanguzel
14-08-2020, 15:44
Üstadım öncelikle selamlar,cihazı karaköyde uyducuya götürdüm,pek iç açı şeyler söylemedi cihaz hakkında,başına dert almışsın dedi bana,yükleme yaptı,cihaza XC,sistemini yükledi fakat,Softcam yükleme yapamadı,cihaza Softcam yüklesi mesi olmadığınğı söyledi.İşlerin hepsi hiç çıktı,herşey nafile,Saygılar.....
Uyducu e2 cihaz kullanmasını bilmiyormuş demek ki...
E2 cihazlar bireysellik içerir. Yani uyducularla hiç işi olmayan cihazlardır.
tayf_mustafa
14-08-2020, 17:55
Uyducu e2 cihaz kullanmasını bilmiyormuş demek ki...
E2 cihazlar bireysellik içerir. Yani uyducularla hiç işi olmayan cihazlardır.Evet,üstadım,selamlar uyducu diye geçine bilenlerinin yapamadığını, yaptım.Softcammı yükledim.Aldığı para haram olsun,fakat üsdadım,eklenti sayfasında değilde bilgi panelinde gösteriyor,sayfayı,softcam paneli,sotfcam panel kurumu,softcamsetup,oscaminfo,gibi değerler var.Şimdi işlemmi yapılmayan Wifi kurulumu uyducu kablo ile cihaza bağlandı,ben wifi ile bağlanmak istiyorum.Şimdi onunla meşkulüm,Saygılar...
serkanguzel
14-08-2020, 18:19
Hasılı; bu tür işlemleri ilk defa yapanlar için, alışıncaya kadar biraz uğraştırıcı olur.
Şu video'da softcam panel kurulumu gösterilmiş ;
Ayrıca hiç acele etme. Önüne aldığın bir konunun, bir işin üzerinde gerekirse, 1 hafta uğraş. Aceleye mahal yok yani...
Enigma cihazlarla ugrasmak ilk baslarda zor olsada ögrendikten sonra cok zevkli hale gelir.
Enigma cihazlar icin Hepsinin bir arada bulundugu Pluginler var örnek Satvenüs panel bu eklentiyi
kurdugunda san cok secenekli Eklentiler sunuyor, Skinsler, SoftCam lar, keyler ve digerleri.
Güzel günlerde kullan, Kolay Gelsin!
space0020
14-09-2020, 22:12
Arkadaşlar Hiremco 4K cihaz aldım Mutant 51 4K cihaza takas etmek istiyorum bu tür cihazlardan Anlamadığım için soruyorum takas etme mantıklı mı
Arkadaşlar cihazı aldım daha teknik bilgilerini öğrenmeden iki hafta içinde arıza yaptı arıza sı şu cihazı kapattım ve sabah açayım dedim cihaz içerisinde baktım sadece mor bir ışık yanıyor teknik servisi aradım cihazı kargo ile göndermemi söyledi ler ve gönderdim daha gelmedi ilk defa kısa sürede arıza yapan cihazla karşılaştım
serkanguzel
15-09-2020, 08:59
Hasılı kelam; bu firmanın bütün ürünleri çin malıdır ve devamlı olarak çin'de fason mal yaptırır. Üzerine de kendi markasını yazdırır. En az maliyetlerle mal yaptırdığı için, ürünlerde beklenmeyen arızalar ortaya çıkar.
Geçmişte çıkardığı modellerine bakarsanız, sağlam ve uzun ömürlü bir malını göremezsiniz. Diğer bir deyişle, bu firmanın ürünleri, bir golmaster, bir next markanın ürünleri gibi uzun ömürlü değildir.
Diğer taraftan firma malının arkasında durur. Arızalar ile ilgilenir. Ancak burada asıl olan müşteri memnuniyeti olduğu için, mal arıza yaparak müşterisini üzüyorsa, yeni bir ürün çıkarıp hizmet etmiş olmanın önemi kalmaz.
Önceki mesajlarımda bahsettiğim gibi, bu cihaza board tipinden dolayı e2 yazılım da yüklenemiyor. Mevcut yazılıma da destek bir yıl sonra kesilir zaten... Sonra el elde, baş başta.