PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : next 64 cihaza superonline fiber ile bağlanamama sorunu

maverick1
31-10-2020, 20:56
arkadaşlar merhaba. next 64 cihaz kullanmaktayım. 27.10.2020 tarihli güncel yazılımı usb ile cihaza attım. internet superonline fiber 100 mbit. modem zte.2.4 ve 5g uyumlu. nextin orijinal ye 7601-a wifi antenini kullanmaktayım. tv ile internet bağlantısını bir türlü sağlayamadım. modemin ip sini cihazın tanımadığından şüpheleniyorum. statik ip kullanılarak sorunun çözülebileceğinden bahsediliyor. ne şekilde yapılabileceği konusunda ayrıntılı bilgi verecekler olursa sevinirim.

Simba
31-10-2020, 21:32
modemi aç kapı yapıp internet geldikten sonra uydu cihazınızın fişini cıkartıp gelincedemi gelmiyor hiç birşey bende next2000 fta var bazen internet yayını gidince bu skeil yapıyorum düzeliyor statik ip dhcp konumundan cevirin son sayıları değştirin belki evde cakışma yasıyor olabilir cihaz mesela 192.168.2.01 ise siz 01 olan sonunu 55 yapın mesela

maverick1
01-11-2020, 13:45
defalarca yaptım onu. mobil internetimi paylaşınca çoğunlukla girebiliyorum cep telefonu üzerinden tvden internete. ama modemden kablosuz ağı görüp bağlanmıyor. sizin dediğiniz olay statik ip'ye getirip ip yi mi değiştirmek dns yi mi? menüde ip türü, ip adresi, alt ağ maskesi, varsayılan ağ geçidi, 1. dns sunucusu, 2. dns sunucusu seçenekleri var. seçenekler üzerinden ne yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.Only the registered members can see the link?projector=1Only the registered members can see the link?projector=1

- - - Mesaj Birleştirilmiştir - - -

modemi aç kapı yapıp internet geldikten sonra uydu cihazınızın fişini cıkartıp gelincedemi gelmiyor hiç birşey bende next2000 fta var bazen internet yayını gidince bu skeil yapıyorum düzeliyor statik ip dhcp konumundan cevirin son sayıları değştirin belki evde cakışma yasıyor olabilir cihaz mesela 192.168.2.01 ise siz 01 olan sonunu 55 yapın mesela

defalarca yaptım onu. mobil internetimi paylaşınca çoğunlukla girebiliyorum cep telefonu üzerinden tvden internete. ama modemden kablosuz ağı görüp bağlanmıyor. sizin dediğiniz olay statik ip'ye getirip ip yi mi değiştirmek dns yi mi? menüde ip türü, ip adresi, alt ağ maskesi, varsayılan ağ geçidi, 1. dns sunucusu, 2. dns sunucusu seçenekleri var. seçenekler üzerinden ne yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Simba
01-11-2020, 13:54
maverick1 Wifi anteni varya cihazın o bozuk olabilirmi ? benim bir ara bozuldu baglanmıyor bir türlü içindeki kablo kırılmış sonra yenisi aldım düzelmişti wifi anteni uyumsuz isede baglanmaz

A.Bozoğlu
01-11-2020, 20:12
Next64 wifi kısmı sıkıntılı bendede var vodafone fiber kullanıyorum ve çoğu zaman bağlantı hatası veriyor bazen evdeki interneti hiç görmüyor. yazılımsal bir sıkıntı var, yazılım ile usb-ethernet desteği verselerde bizde şu wifi aparatından kurtulsak.

ömeröz
03-11-2020, 22:13
baglantı var iptvde baglantı sorunu var