Orijinalini görmek için tıklayınız : Aziz Yıldırım askerliğini yaptımı yapmadımı?
ipekelektronik
30-12-2006, 12:12
Türkiyede fısıltı gazetesi ile yayılan bir konu var. " Aziz Yıldırımın askerlik mevzuu".
İddia şu " Aziz Yıldırım askerlik yapmadı". Neden ve nasıl yapmadı belirsiz.
Aylar yıllardır Uğur Dündar bu raporun peşinde deniyor. Kimileride Fatih Altaylı da bu raporu arıyor deniyor. Bazıları daha ileri giderek " Uğur Dündar bu raporu buldu ama yayınlayamıyor" diyenlerde var. Nedir bu dedikoduların kaynağı?
Genelkurmay bu konuya açıklık açıklık getiremezmi?
Asal başkanı çıkıp " Aziz Yıldırım askerliğini yapmıştır veya yapmamıştır" deyip tartışmaları ve fısıltı gazetesini sustıramazmı? Aziz Yıldırımın askerliği devlet sırrımı?
Belki hatırlarsınız Aziz Yıldırım istifa ettiği zaman da bu konu çok konuşuldu.
Fakat Aziz Yıldırım çıkıp ben askerliğimi şu tarihte şurada yaptım demedi. Binlerce şehidin anısına bunu yapmalıydı....
ALINTIDIR...
ya yaptı yada yapmadı kime ne????
yapmayanı başkan yapmıyorlarmı?
adam zarureti vardır rahatsızdır yapmamıştır..
lütfen arkadaşlar gündem oluşturmak için bu tarz olaylara girmeyelim..
selametle...
ipekelektronik
30-12-2006, 12:26
selametle...
kardeş ben sadece haber taşıdım siteye...:wave:
kardeş ben sadece haber taşıdım siteye...:wave:
yaw sana birşey diyen yok dur sakin ol:):)::)
lafım bu ahberi yazana derleyene:crashs: :crashs:
Hakan Gül
30-12-2006, 12:27
Ne yapsakta Aziz Yıldırım'a çamur atsak diye uğraşıyo millet.. Kimene adamın askerliğinden yaw.. Eğer sorunu olan varsa yiğitce halletsin.. Suni gündem yapılmasın
Kemal Turan
30-12-2006, 12:29
selametle...
Cabbari kardeşim, özel hayatı olsaydı haklısın. Ama Mayıs ayından beri süre gelen fısıltıya, arkadaşlar ben burada bu tarihte askerliğimi yaptım, işte belgeleri, kapatın artık çenenizi diyemezmi? Hiç olmazsa orada yatan şehitlerin anısına.
Hakan Gül
30-12-2006, 12:33
Cabbari kardeşim, özel hayatı olsaydı haklısın. Ama Mayıs ayından beri süre gelen fısıltıya, arkadaşlar ben burada bu tarihte askerliğimi yaptım, işte belgeleri, kapatın artık çenenizi diyemezmi? Hiç olmazsa orada yatan şehitlerin anısına.
Arkadaşım kimse saçma sapan iddialara cevap vermek zorunda değil.. Yapmadığını nerden çıkardınız yaw adamın yanındamıydınız sanki.. Hem yapmadıysada yaptıysada kimene ben ne karışırım sen ne karışırsın
siestagunay
30-12-2006, 12:47
yaa bu çok saçma bir haber kime ne aziz yıldırımın askerlik yaptımı yapmadımı..?
sorun o değil ben fenerbahçeli değilim ama futboluyla yoneticiliyle değilde askerliğiyle suçluyorlar yani kısacası bu adamın özel hayatına girer belki askeliğe elverişli değil utanç kaynagı olarak görüyor bence saygısızlık başka birşey değil..
selmetle..
aykuttse
30-12-2006, 14:21
yaa bu çok saçma bir haber kime ne aziz yıldırımın askerlik yaptımı yapmadımı..?
ne demek kimene yapacak kardeşim ben yapıyorsam ahmetin hasanın mehmetin oğlu yapıyorsa oda yapacak tümerde yapacak böyle bir dedikodu varsa çıkıp tezkeresini gösterecek ozel durumu varsada ozel durum diyecek bitecek mevzu
gundemde olmanın diyetidir bu ancak tumerin neden fenere gittiğini düşünüyorum aziz yıldırımın askerlik sorununu çözeriz demesi aklıma geliyor ve daha hala niye askere gitmiyor tümer
anayasanın bir gorev diyerek zorunlu kıldığı kıldığı askerlik herkese bir yıl acemi birliğinde çavuşluk yaptım(kırk ağaç)bir tane yüzbaşının binbasının yarbayın albayın oglunun paşanın oğlunun tıme girip doğuya gittiğini görmedim ayrıca doğuya giden munferitlerde dış gorev alıp batıya geldiklerini soylediler doğuya giden askerlerimiz
ipekelektronik
30-12-2006, 16:29
yaw sana birşey diyen yok dur sakin ol:):)::)
lafım bu ahberi yazana derleyene:crashs: :crashs:
tamam ben sakinim...
ibalaban
30-12-2006, 18:41
Ya arkadaşlar bu devletin yasaları var. Bu konuyla ilgili görevlileri var. Niye uzatıyorsunuz. Yaptıysa yaptı, yapmadıysa yapmadı. Kime ne? Askerlik yapmadıysa Aziz Yıldırım beyi suçlayacağınıza şehitlerin katilleri devlet tarafından besleniyor. Onu konuşalım. Burada amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek bence. Herkesin Yeni yılını ve Kurban Bayramını kutlarım.
Hakan Gül
30-12-2006, 18:45
Ya arkadaşlar bu devletin yasaları var. Bu konuyla ilgili görevlileri var. Niye uzatıyorsunuz. Yaptıysa yaptı, yapmadıysa yapmadı. Kime ne? Askerlik yapmadıysa Aziz Yıldırım beyi suçlayacağınıza şehitlerin katilleri devlet tarafından besleniyor. Onu konuşalım. Burada amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek bence. Herkesin Yeni yılını ve Kurban Bayramını kutlarım.
Daha ne söylenebilir ki ...... :wave:
Bu Arada Askerlİk İÇİn SuÇlanan KİŞİ FenerbahÇe Klup BaŞkani..
Yanİ Olay Bİrazda Yipratmaya Gİdİyor..
Selametle....
Bu Arada Askerlİk İÇİn SuÇlanan KİŞİ FenerbahÇe Klup BaŞkani..
Yanİ Olay Bİrazda Yipratmaya Gİdİyor..
Selametle....
tarkan da yapmadı serdar ortaç ta yapmadı. nice devlet büyüğümüzün oğulları da yapmadı (veya kebap yerlerde yaptı).
basbakanın oğlu bakanların ve diğerlri yaptımı yurt dısı hileleri ilekeyif yapıyorlar.uyu ey halkım. sporla uğraş. baskaları yurdu istediği gibi kullansın.sen fb,gs,bjk,ts takımını tut işsizlik ,uydurma enflasyonu sana yedirsinler sen takımlarla uğraş onlarda bunu istiyor .millet tepede at oynatsın sen allah razı olsun bunada şükürde takımlarla üğraş.yazık lar olsun .biz bittik arkadaş.sonumuz yakındıdır.onların yurt dışında yerleri var olan bize olacak.böyle okumayan,çalışmayan,araştırmadan şükür diyenlerin sonu yoktur.yazık yan gelip yatan şehitlere,yazık cumhur.yetikuran fedakar atalarımıza .ey....ATATÜRK YURDUMA BAK NELERLE UĞRAŞIYO. BİR ATASÖZÜ çıplak eşeğe semer vuran çok olur.
ibalaban
10-01-2007, 11:33
Egemen güçler bizleri istediği yöne çevirir. Bir zamanlar sağ-sol ile oyaladılar kendi işlerini gördüler, şimdi de futbol.
Aziz Yıldırım askerlik yaptı mı?
Hıncal Uluç, bugünkü yazısında Aziz Yıldırım'ın askerlik durumunu yine masaya yatırdı25 Ocak 2007 13:51
Milli Savunma Bakanlığı'ndan net bir açıklama yapılmamasını eleştiren Uluç "Biz Genelkurmay'a sorduk. Askere alma işlerini yöneten Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama, daha doğrusu "Açıklamama" geldi.
"Aziz Yıldırım Askerlik Yasası içinde yükümlülüğünü yerine getirmiş, ya da getirmemiştir. Daha fazlasını açıklayamayız.."
Niye açıklayamazlarmış?..
Kişisel haklarına tecavüz olurmuş da ondan..
Bu ülkede "Vatan görevi" denen bir mükelleflik yasalarla düzenlenmiş, bundan muaf olmanın yolları da gene yasa ile belirlenmişse, yasal bir durumu açıklamak niçin kişisel hakların ihlali oluyor, açıklamak güç.. Hele, dedikodunun bini bir para iken, asıl açıklamamak daha kötü ihlal değil mi?
"Yaptı" denirse, ne kaybeder Aziz Yıldırım.. "Yapmadı, yasalarda kayıtlı şu sebeple çürüğe çıktı" denirse, hangi hakkı ihlal edilir, anlamak mümkün değil." dedi.
İşte Hıncal Uluç'un bugünkü yazısı..
Aziz Yıldırım'ın askerliği..
GEÇEN hafta yazmıştık. Yer darlığına kurban gitti. Ama konu önemli. Aktüalitesi de sürüyor. Biz de sürdüreceğiz.
Biz Genelkurmay'a sorduk. Askere alma işlerini yöneten Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama, daha doğrusu "Açıklamama" geldi.
"Aziz Yıldırım Askerlik Yasası içinde yükümlülüğünü yerine getirmiş, ya da getirmemiştir. Daha fazlasını açıklayamayız.."
Niye açıklayamazlarmış?..
Kişisel haklarına tecavüz olurmuş da ondan..
Bu ülkede "Vatan görevi" denen bir mükelleflik yasalarla düzenlenmiş, bundan muaf olmanın yolları da gene yasa ile belirlenmişse, yasal bir durumu açıklamak niçin kişisel hakların ihlali oluyor, açıklamak güç.. Hele, dedikodunun bini bir para iken, asıl açıklamamak daha kötü ihlal değil mi?
"Yaptı" denirse, ne kaybeder Aziz Yıldırım.. "Yapmadı, yasalarda kayıtlı şu sebeple çürüğe çıktı" denirse, hangi hakkı ihlal edilir, anlamak mümkün değil.
Aziz Yıldırım özelinde hele, askerlik yasası karşısındaki durumu kesinlikle açıklanmalı..
Bir kişi, orduya inşaat yaparak, orduya silah ve araç satarak, su gibi harcadığı milyonlarca dolar kazanıyorsa, çeşitli vesilelerle Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile çok samimi pozları televizyonlarda yayınlanıyorsa, açıklama kaçınılmazdır.. Açıklanmazsa asıl, fısıltı gazetesine kalacak meydan, hem Aziz Yıldırım'ı, hem de ulusun gözbebeği kurumları zedeler.
Okur diyor ki..
"Hıncal Uluç, hâlâ anlamadın mı?.. Aziz Yıldırım askerlik yapmadı. Yapsa kendisi anında belgeleri ile açıklar, seni sustururdu. O yapmadı, bir vatandaş çıkar, sana yazardı 'Ben falan tarihte falan kıtada, karargâhta Aziz Yıldırım'la beraber askerlik yaptım' diye.. Kimse çıktı mı?. Demek Aziz Yıldırım askerlik yapmadı.."
Mantık öyle diyor, ama kamuoyu gene de gerçeği resmen istiyor..
"Yaptı mı?.. Yapmadı ise niçin?."
Bu arada bir komiklik daha.. Fenerbahçe kulübü adına bir açıklama yapıldı..
"Hıncal Uluç'un iddialarını ciddiye almıyoruz, yanıt vermeyeceğiz.."
Yahu ağalar, paşalar, ben hangi iddiada bulundum söyler misiniz?.
İddialar, hem de en çirkin şekillerde fısıltı gazetesinde dolaşıyor, siz de duydunuz mutlak.. Ben bu fısıltıları sona erdirecek soruyu sordum sadece, hâlâ da soruyorum. Hatta ben sormadım. Sordular, ben tekrar ettim sadece..
"Aziz Yıldırım askerlik yaptı mı?. Nerde?.. Nasıl?.. Yapmadıysa niçin?."
Alnı açık birinin yanıt veremeyeceği bir soru mu bu, Allah için söyleyin!.
Insanin icine kusku dusuyor gercekten ben olsam bir aciklama yapardim.
Kemal Turan
25-01-2007, 17:18
Bu olay 1 senedir gündemde. İstifasıda bu belgeler ele geçtiği için dendi. Nedense Tümer de askere gitmiyor. Transfer olurken bize gel hallderiz denmiş(basından). Göz bebeğimiz genelkurmaydan maalesef tatmin edici bir açıklama gelmiyor.
belkide fenerbahçe cumhuriyetinde yapmıştır askerliğini birde fenerbahçe cumhuriyetine sormak lazım belki onlar bilir ......askerlik yapsa nolcak ki aziz yıldırım ...saygılar ____
ibalaban
08-02-2007, 02:08
Fenerbahçe ayrı bir cumhuriyet değil. Türkiye cumhuriyeti için askerlik yapılır. Fenerbahçe Cumhuriyeti bizim gönlümüzdür. Kalbimizdir. Sizler fesatlıktan bunu anlayamazsınız. Sana ne Aziz Yıldırım beyin askerlik yapıp yapmamasından. O kadar dokunuyorsa (Konuyla İlgilenenler) alırsın eline kalemi pardon bilgisayar var yazrsın ilgili makama Aziz Yıldırım askerlik yapmamıştır diye öğrenirsin, dava edersin falan filan. Futbol sahada oynanır. Sizlerde başkanlarınız gibi çamur sahaları seviyorsunuz. Kayseri maçından önce Gökhan ve Mehmeti almaya kalktı. Daha kimler hangi maçtan önce almakla kandırılacak. Bakalım.
Hakan Gül
08-02-2007, 09:49
Konu amacını aştığı için kilitlenmiştir...