PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TC Kimlik No Yazmayan Oy kullanamayacak!

drvet06
09-01-2007, 02:12
Sevgili Arkadaşlar,

Bu yil yapilacak genel secimlerde oy kullanma esnasinda TC Kimlik Numarasi baz alinacaktir.

Muhtarliklarda, 1 Mart 2007 tarihine kadar asili olan secmen listelerinde de TC Kimlik Numaralarinin yazili oldugu gorulmektedir (Muhtarliklarda secmen listesinde isminizin oldugunu mutlaka kontrol edin).

Ancak, cok fazla aciklanmayan, hatta biraz da sumen alti edilmeye calisilan bir konu var. Nufus Kagitlarinda TC Kimlik Numaralari yazili olmayan secmenler secimlerde oy kullanamayacaklar !!! Elle yazilmis veya internetten cikti olarak alinmis TC Kimlik Numaralari oy verme esnasinda gecerli olmayacaktir. Ehliyet, pasaport gibi kimlik yerine gecen diger belegeler de oy verme islemlerinde kullanilamayacaklar.

TC Kimlik numaralari nufus kagitlarinda basili olmayanlarin yapacaklari sey, muhtarliklarindan "Nufus Kagidi Degisim" kagidi alarak, aldiklari kagitlarla bagli olduklari ilcenin "Nufus Mudurlugu"ne gitmeleri. Nufus Kagidi degisiminde cok fazla sira beklenmiyor.

Bilgilerinize, Saygılarımla,

Bu linkten seçmen bölge bilgilerinize ulaşabilirsiniz
Only the registered members can see the link

kralleo
09-01-2007, 02:26
bilgi için teşekkrüler

emrexz
09-01-2007, 11:25
Merhaba Arkadaslar,

Bu yil yapilacak genel secimlerde oy kullanma esnasinda TC Kimlik Numarasi baz alinacaktir. Muhtarliklarda 1 Mart 2007 tarihine kadar asili olan secmen listelerinde de TC Kimlik Numaralarinin yazili oldugu gorulmektedir (Muhtarliklarda secmen listesinde isminizin oldugunu mutlaka kontrol edin). Ancak, cok fazla aciklanmayan, hatta biraz da sumen alti edilmeye calisilan bir konu var. Nufus Kagitlarinda TC Kimlik Numaralari yazili olmayan secmenler secimlerde oy kullanamayacaklar !!! Elle yazilmis veya internetten cikti olarak alinmis TC Kimlik Numaralari oy verme esnasinda gecerli olmayacaktir. Ehliyet, pasaport gibi kimlik yerine gecen diger belegeler de oy verme islemlerinde kullanilamayacaklar.

Maalesef siyasi partilerimiz bu konuda henuz herhangi bir calismaya baslamis degiller.

TC Kimlik numaralari nufus kagitlarinda basili olmayanlarin yapacaklari sey, muhtarliklarindan “Nufus Kagidi Degisim” kagidi alarak, aldiklari kagitlarla bagli olduklari ilcenin “Nufus Mudurlugu”ne gitmeleri. Nufus Kagidi degisiminde cok fazla sira beklenmiyor.

Ulkenin gelecegine sahip cikin, oyunuzu mutlaka kullanin. “Bir oy neyi degistirecek” diye dusunmeyin. Evet, bir oy bir sey degistirmez ama sizin gibi dusunen 1000 kisinin oyu cok sey degistirir.

Lutfen bu bilgiyi tanidiklarinizla, yakinlarinizla paylasin.

CABBARİ
09-01-2007, 12:00
selamlar bilgi için teşekkürler ama çok fazla siyaset karıştırmasak iyi olur..,
selametle..

Nakkus
09-01-2007, 12:01
konular birleştirilmiştir..

MEHMET_35
09-01-2007, 12:03
konular birleştirilmiştir..
abla birleştirme yi sen yapıyon hep neden acaba ????

Nakkus
09-01-2007, 12:04

rahatsız mı oldun ?

MEHMET_35
09-01-2007, 12:12
rahatsız mı oldun ?

neden rahatsız olayım ki benim yzadıgımda bir garip ve ya hakaret eden bir unsur varmı abla neden bana hakaret boyutunda imalı olarak rahatsızmı oldun diyorsun anlamış degilim bir soru sordum bana hakaret ediyorsunuz hiç yakışmadı size ben hiç bir şey söylemedim soruma mantıklı bir cevap yazmanızı dilerdim ama co admin oldugunuzdan sanırım amirlik önseziniz öne çıktı garip forum kurallarını gayet iyi bilirim ve size bir şey demiyorum hayırlı paylaşımlar :00000001:

CABBARİ
09-01-2007, 12:55
neden rahatsız olayım ki benim yzadıgımda bir garip ve ya hakaret eden bir unsur varmı abla neden bana hakaret boyutunda imalı olarak rahatsızmı oldun diyorsun anlamış degilim bir soru sordum bana hakaret ediyorsunuz hiç yakışmadı size ben hiç bir şey söylemedim soruma mantıklı bir cevap yazmanızı dilerdim ama co admin oldugunuzdan sanırım amirlik önseziniz öne çıktı garip forum kurallarını gayet iyi bilirim ve size bir şey demiyorum hayırlı paylaşımlar :00000001:

mehmet kardeş lütfen gerek yok bunlara ablam öyle demek istememiştir yalnış anladın maksadı muhabbettir onun..
selametle..

MEHMET_35
09-01-2007, 12:59
mehmet kardeş lütfen gerek yok bunlara ablam öyle demek istememiştir yalnış anladın maksadı muhabbettir onun..
selametle..

valla yazı orda benim yazımda nakkus ablanın kide yorum senin

Eboscro
09-01-2007, 15:38

:) :) yok canım öle bişey yoktur :8[1]:

Eboscro
09-01-2007, 15:39
bilgi için teşekkürler güzel cevaptı güldürdün beni walla mehmet_35 kardeş :)

MEHMET_35
09-01-2007, 16:51
bilgi için teşekkürler güzel cevaptı güldürdün beni walla mehmet_35 kardeş :)

allah aglatmasın ben forum kuralları çerçevesinde lafımı söylerim yerine de gitti zaten
co admin olması beni hatasız yere banlama sı anlamasına da gelmez ben paylaşıma bakarım
kurallara da uyarım
saygı ve sevgilerimi sunuyorum
benim kendisi ile bir sorunum yok onun benle varmı bilemem :puah: :puah: :puah: :puah:

COEMAR
09-01-2007, 17:00
sayın mehmet 35 forum kurallarını biliyorsan birleştirmeyi de görevli olan herkes yapabilir bu konuyuda bilmen gerekli demekki görevli Nakkus kardeşimizde forumu iyi bir şekilde takip ediyor ki bu birleştirmeyi yapmış fazla topic açıp ortalığın kirletilmesine hiç gerek yoktur lütfen ortamı germeyelim sanırım konu anlaşılmıştır saygılar.....

MEHMET_35
09-01-2007, 18:30
sayın mehmet 35 forum kurallarını biliyorsan birleştirmeyi de görevli olan herkes yapabilir bu konuyuda bilmen gerekli demekki görevli Nakkus kardeşimizde forumu iyi bir şekilde takip ediyor ki bu birleştirmeyi yapmış fazla topic açıp ortalığın kirletilmesine hiç gerek yoktur lütfen ortamı germeyelim sanırım konu anlaşılmıştır saygılar.....

ewe t konu anlaşıldı ( ama gerginlik filan yok ne diyorsunuz ) :8[1]:

TARANTİNO
09-01-2007, 18:45
Ne var ki bunda bu kadar büyütecek...siz bir soru sormuşsunuz...o da sizin sorunuza soruyla karşılık vermiş...bence kendi kendinize abartı yapmışsınız...

MEHMET_35
09-01-2007, 18:54
Ne var ki bunda bu kadar büyütecek...siz bir soru sormuşsunuz...o da sizin sorunuza soruyla karşılık vermiş...bence kendi kendinize abartı yapmışsınız...

teşekkürler:45: :45:

drvet06
11-01-2007, 01:51
Only the registered members can see the link

Bu linkten seçim bölgesi bilgilerine ulaşabilirsiniz.

TARANTİNO
11-01-2007, 20:14
Bu konudaki bilgide yanlışlıklar var...

"Kimlik Numaralari yazili olmayan secmenler secimlerde oy kullanamayacaklar !!! Elle yazilmis veya internetten cikti olarak alinmis TC Kimlik Numaralari oy verme esnasinda gecerli olmayacaktir."

... denilmiş...fakat kendi sitelerindeki duyuruda...

"Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarının seçim iş ve işlemleri sırasında bildirilmesi, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 47 nci maddesi hükmü nedeniyle zorunludur. İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına başvuran ilgililerin, Nüfus Müdürlüklerinden öğrendikleri Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarını bildirmeleri gerekmektedir. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları işlenmiş nüfus cüzdanı ibrazına gerek bulunmamaktadır."

...denilmiş...

Kaynak : Only the registered members can see the link

drvet06
12-01-2007, 12:33
Bu konudaki bilgide yanlışlıklar var...

"Kimlik Numaralari yazili olmayan secmenler secimlerde oy kullanamayacaklar !!! Elle yazilmis veya internetten cikti olarak alinmis TC Kimlik Numaralari oy verme esnasinda gecerli olmayacaktir."

... denilmiş...fakat kendi sitelerindeki duyuruda...

"Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarının seçim iş ve işlemleri sırasında bildirilmesi, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 47 nci maddesi hükmü nedeniyle zorunludur. İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına başvuran ilgililerin, Nüfus Müdürlüklerinden öğrendikleri Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarını bildirmeleri gerekmektedir. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları işlenmiş nüfus cüzdanı ibrazına gerek bulunmamaktadır."

...denilmiş...

Kaynak : Only the registered members can see the link

Bilgi yanlış değildi.

YSK yoğun tepkiler nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldı.

Bu şart kaldırıldı, ama yinede fırsat bulunca nüfus cüzdanını değiştirmekte fayda var.

Saygılarımla,

leventizmir
12-01-2007, 15:27
anlaşılan nüfus idaresinin paraya ihtiyacı var vur vatandaşa:boese157: :boese157: