PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her dalda Fener ile yarışıyorlar ve her dalda Fener, Galatasaray'ı eziyor

patriot
09-01-2007, 13:00
Galatasaray'ı istifa edecek kadar seviyor musun?

Ben fanatik Fenerli babaların çocuklarının Galatasaraylı olduğunu biliyorum. Fark giderek açılırken, Canaydın geldi, dengeyi sağladı! Fenerbahçe her dalda Galatasaray'ı eziyor. Gazeteler hezimet haberleriyle dolu. Derbi maçlar sonucu bilinerek başlıyor Canaydın'a 'İstifa edecek kadar Galatasaray'ı seviyor musun?' diye sordum. Cevap vermedi. Buradan bir kez daha soruyorum

Only the registered members can see the link'ın, anketlerde 1. çıkmasına karşılık yüzde 5 oranında taraftarının azaldığı ifade ediliyor. Bu düşüş nereden kaynaklanıyor? 2000'li yıllarda açık ara öndeydi Galatasaray. Neredeyse katlamaya doğru gidiyordu. Çünkü yeni yetişen bütün çocuklar ve gençler Galatasaraylıydı. Arka arkaya 4 sene şampiyon olup, UEFA ve Süper Kupa'yı kaldırdığı zaman Türkiye, sarı-kırmızılı bayraklarla donandı ve neredeyse milli bir bayram yapıldı. Herkes Galatasaraylı oluyordu. Ben çok azılı, fanatik Fenerli babaların, çocuklarının Galatasaraylı olduğunu biliyorum. Fark giderek açılırken, Özhan Canaydın büyük bir başarıyla durumu yeniden dengeye getirmeye başladı.

ŞAMAR OĞLANI OLDU
_10 yılda 7 şampiyonluk vadetmişti. Konu şampiyonluk da değil. Kulübün itibarını yok ediyor Özhan Canaydın. Şampiyon olamayabilirsin. Bir Galatasaraylılık duruşu vardır. O duruş kalmadı. Bir de Galatasaray için en önemli şey Fenerbahçe. Kim ne derse desin. Geçen haftaki gazeteleri açın, her dalda uğranılan hezimetlerle dolu haberler. Her dalda Fener ile yarışıyorlar ve her dalda Fener, Galatasaray'ı eziyor, Özhan Canaydın zamanında. Kız voleybolu, erkek basketbolu, futbol... Yani Galatasaray, Fenerbahçe'nin şamar oğlanına döndü. Her Fenerbahçe-Galatasaray maçı, sonucu bilinerek başlıyor. Galatasaray bu hale düşer mi? Bu sportif yanı. Maddi yanı desen işte buyur. Hakan Ünsal'ın söyledikleri.

OTORİTE KALMAMIŞ
Terim "Galatasaray'da kalsaydım, bir kupa daha gelirdi" açıklaması yaptı. Gerçek olabilir miydi? Olurdu. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı aldığı sene Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olacağına inanmıştım. O yüzdendir ki Şampiyonlar Ligi'nden elendiği gün bana geldi kameralar, 'Şampiyon olacak demiştiniz ama Galatasaray ilk turda elendi' dediler. "Elenmesi bazı hatalar sonucudur. Şimdi UEFA'da devam ediyorlar ve orada şampiyon olacaklar" dedim ve UEFA Kupası'nı aldı. Galatasaray, şampiyonlukların yoluna girmişti. Ama önce Faruk Süren ile Terim'in arası açıldı. Arkadan Faruk Süren'i karalama kampanyası başladı. Ondan sonra da maalesef iş Özhan Canaydın'a kaldı. Hiç ümit yok. Otorite kalmamış Galatasaray'da. Gazetelerde okuyorum. Hakan Ünsal'a herhalde cevap veriyor Gerets! "Bizim Fenerbahçe kadar paramız olsa biz de başarılı oluruz." Adam utanır bu lafı söylemeye. Tromsö'yü elemek için paraya mı, transfere mi ihtiyaç var. Galatasaray PAF Takımı'nı çıkar eler. Bu sene ki grupta, hangisinden kötü Galatasaray'ın bugünkü kadrosu... Canaydın başkan olsa, elini masaya vurur, cam paramparça olur, Gerets efendi sen ne diyorsun. Sen bunların hangisinden kötüsün. Evvela gruptan çık. Ha şampiyonluğun hesabını sorarsak, o zaman deki Ronaldinho'yu isterdim. Şampiyonluk mantığını istemiyoruz ki biz, gruptan çıkmanı istiyoruz. Gerets diyor ki, 'Galatasaray zavallı bir kulüp. Gruptan çıkacak bir takımı bile kuramadı.' Bunun hesabını sormayan bir Galatasaray Başkanı olabilir mi? Bu kadar pervasız konuşuyor, Galatasaray'ın teknik direktörü, Özhan Canaydın'dan çıt yok. Futbol şube sorumlusu Adnan Polat'tan çıt yok.

POLAT YUHALANIYOR
Adnan Polat, Galatasaray'ı kurtaracak başkan adayıydı. Öyleydi karizması. Tribünler, "Adnan Polat başkan, Galatasaray şampiyon" diye bağırıyordu. Şimdi Adnan Polat tribünler tarafından yuhalanır hale geldi. Bitti Adnan Polat... Özhan Canaydın geçen dönem Ergun Gürsoy'u bitirdi, bu dönem de Adnan Polat'ı. Özhan Canaydın'ın başarılı olduğu tek konu bu... Rakiplerini yok etmek. Bu arada Galatasaray'ı da yok ediyor o ayrı. Hürriyet gazetesi bayramda başkanlara sorulmak üzere herkesten sorular aldı. "İstifa edecek kadar Galatasaray'ı seviyor musun" diye sordum. Cevap vermedi Özhan Canaydın. Burada bir defa daha soruyorum: İstifa edecek kadar Galatasaray'ı seviyor musun? Geldiğinden beri ismini batırdın, Sahim Som gibi adamların peşine taktın, '100 milyon dolar kredi geliyor' diye hayallere daldırdın, 5 kuruş para kalmadı, Amerikan Bankası'ndan tokat gibi cevap geldi: '50 milyon dolarlık projeye niye 100 milyon kredi istiyorsunuz? Bizi dolandırıyor musunuz?' diye. Galatasaray'a bütün kredi kapıları kapandı. Onun için şimdi 50 milyon dolar bulamıyor, TOKİ'ye 'yaptırayım' diye Ali Sami Yen'den vazgeçiyor, Seyrantepe'deki 200 dönüm kullanım hakkını TOKİ'ye devrediyor. Her şeyden vazgeçiyor. Yazık... Ama Adnan Polat'a müstehak. Ergun Gürsoy'u göre göre, bile bile bu işin komplonun içine girdi ve bitti. Bugün kimse Adnan Polat'tan bahsetmiyor Galatasaray'da.

lordlordleon
09-01-2007, 14:32
ellerine sağlık arkadaşım paylaşım için teşekkürlerrrr

ibalaban
09-01-2007, 15:41
Bu çok ağır olmuş be kardeş. Adamlara inme gelecek. Ellerine sağlık. Ne mutlu FENERBAHÇELİYİM diyenlere.

reis1905
09-01-2007, 16:38
Yazılanlar tamamen doğru. Bir Galatasaraylı olarak tamamına katılıyorum. Yine de Galatasaraylı olduğum için gurur duyuyorum. Galatasarayın bana yaşattığı sevincin onda birini kimse yaşamadı bu memlekette ve uzun süre de yaşayamayacak. Fenerin mali alt yapısı stad ve tesisleri malum. Çok güzel. Buna laf yok. Ama bir spor klübü taraftarları takımlarının sportif başarıları ile övünür. Tabiki stad-tesis herkes ister ama benim klübümün müzesinde o iki avrupa kupası olsun ama toprak sahada antrenman yapayım razıyım. Bunun değerini yaşamadan kimse anlayamaz. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene... Para olunca herşey olur ama başarı daha fazlasını ister...

patriot
09-01-2007, 18:00
Yazılanlar tamamen doğru. Bir Galatasaraylı olarak tamamına katılıyorum. Yine de Galatasaraylı olduğum için gurur duyuyorum. Galatasarayın bana yaşattığı sevincin onda birini kimse yaşamadı bu memlekette ve uzun süre de yaşayamayacak. Fenerin mali alt yapısı stad ve tesisleri malum. Çok güzel. Buna laf yok. Ama bir spor klübü taraftarları takımlarının sportif başarıları ile övünür. Tabiki stad-tesis herkes ister ama benim klübümün müzesinde o iki avrupa kupası olsun ama toprak sahada antrenman yapayım razıyım. Bunun değerini yaşamadan kimse anlayamaz. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene... Para olunca herşey olur ama başarı daha fazlasını ister...

zaten o iki kupa sizi bu hallere düşürdü. her sorunun sonunda müzemizde uefa kupası var diyorsunuz ama sonuç ortada . başarı hemen gelen bir şey değildir. unutmayın ki o sene şampiyonlar liginden uefa kupasına kalırken chelsea 5-0 istanbulda yenmişti daha önceki şampiyonlar ligi maçlarında gol atamamak (cihat atmıştı golünüzü bilmem kaç maç sonra) .

Kısaca üstüne koya koya başardınız uefa hedefi ile yola çıkmamıştınız .
2000 yılından sonra da galatasarayda tek bir tuğla koymadı

Hakan Gül
09-01-2007, 18:06
zaten o iki kupa sizi bu hallere düşürdü. her sorunun sonunda müzemizde uefa kupası var diyorsunuz ama sonuç ortada . başarı hemen gelen bir şey değildir. unutmayın ki o sene şampiyonlar liginden uefa kupasına kalırken chelsea 5-0 istanbulda yenmişti daha önceki şampiyonlar ligi maçlarında gol atamamak (cihat atmıştı golünüzü bilmem kaç maç sonra) .

Kısaca üstüne koya koya başardınız uefa hedefi ile yola çıkmamıştınız .
2000 yılından sonra da galatasarayda tek bir tuğla koymadı
Valla kardeşim düşüncelerimi tek tek dile getirmişsin teşekkür ediyorum.. Galatasarayılar tamam kabul ediyoruz uefa kupasını aldınızda o geçeli çok oldu onunla övünmeyin artık.. Siz kupayı aldınız bizde sizi 6-0 yendik nasıl olacak şimdi :) Şahsen bana uefa kupasımı yoksa galatasarayı tekra 6-0 mağlup etmekmi diye seçenek sunsalar ben galatasarayı yenmeyi tercih ederim.. O keyfi ve sevinci hiçbir şeye değişmem :wave:

kralleo
09-01-2007, 18:24
arkadaşlar adamlara bu kadar yüklenmeyin ya ayıp oluyo:8[1]: bırakın onlar aldıkları uefa kupasıyla uğraşsınlar bu arada bizde yolumuza devam edelim.bir fenerli olarak üstte yazılan tüm görüşlere katılıyorum.:28:

alperyılmaz
09-01-2007, 18:32
iyi de bunu her dakika kafaya vurmanın bir anlamı yok biz kötü gidişimizi inkar etmiyoruz ki unutmayın ki her inişin bir cıkışı vardır her yükselişinde bir inişi. Gün gelir siz de aynı duruma düşebilirsiniz.

bu Galatasaray sizde baya yer etmişki bu kadar takıntı yapmışsınız unutmayın her zaman büyükler hedef alınır sizin bizi hedef aldıgınız ve bizi hedef alarak büyüklüğümüzü de kabul etmiş oluyorsunuz teşekkür ederiz baksanıza bir kupaya değişecek kadar değerliyiz demekki :)

saygı ve sevgiler

reis1905
09-01-2007, 19:24
Valla kardeşim düşüncelerimi tek tek dile getirmişsin teşekkür ediyorum.. Galatasarayılar tamam kabul ediyoruz uefa kupasını aldınızda o geçeli çok oldu onunla övünmeyin artık.. Siz kupayı aldınız bizde sizi 6-0 yendik nasıl olacak şimdi :) Şahsen bana uefa kupasımı yoksa galatasarayı tekra 6-0 mağlup etmekmi diye seçenek sunsalar ben galatasarayı yenmeyi tercih ederim.. O keyfi ve sevinci hiçbir şeye değişmem :wave:

Sevgili Hakan bu açıkyürekli sözleriniz için sizi gerçekten takdir ediyorum. Böylece Fenerliler ile Galatasaraylılar arasındaki fark bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Siz "6-0" tercih ediyorsunuz biz ise Kupaları. Lambadan bir cin çıksa ve "Size tekrar Avrupa kupasını kazandırayım ama karşılığında Fenere tekrar 6-0 kaybedeceksiniz" dese derhal kabul ederim.

Fenerbahçelilerin bizi yenerken hissettikleri sevinci biliyorum. Biz bu sevincin aynısını Real Madrid, Barcelona ve Milan gibi takımların as kadrolarını (3.cü yedeklerini değil) yenerken hissetmiştik. Bu açıdan arkadaşların sevinmesini doğal karşılıyorum. Ama dedim ya "Tarihinizdeki hangi başarının tekrarını görmek istersin, Feneri tekrar 7-0 mi yenmek istersin yoksa tekrar bir Avrupa kupası kazanmak mı?" sorusuna tereddütsüz "Avrupa Kupası" cevabını veririm. Bilmem farkımızı anlatabildik mi???

:wave:

Hakan Gül
09-01-2007, 19:37
Alper abicim bak size verdiğimiz değeri çok iyi anlamışsın valla sizi yenmeyi hiçbirşeye değişmiyoruz yani :wave:

Hakan Gül
09-01-2007, 19:42
Sevgili Hakan bu açıkyürekli sözleriniz için sizi gerçekten takdir ediyorum. Böylece Fenerliler ile Galatasaraylılar arasındaki fark bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Siz "6-0" tercih ediyorsunuz biz ise Kupaları. Lambadan bir cin çıksa ve "Size tekrar Avrupa kupasını kazandırayım ama karşılığında Fenere tekrar 6-0 kaybedeceksiniz" dese derhal kabul ederim.

Fenerbahçelilerin bizi yenerken hissettikleri sevinci biliyorum. Biz bu sevincin aynısını Real Madrid, Barcelona ve Milan gibi takımların as kadrolarını (3.cü yedeklerini değil) yenerken hissetmiştik. Bu açıdan arkadaşların sevinmesini doğal karşılıyorum. Ama dedim ya "Tarihinizdeki hangi başarının tekrarını görmek istersin, Feneri tekrar 7-0 mi yenmek istersin yoksa tekrar bir Avrupa kupası kazanmak mı?" sorusuna tereddütsüz "Avrupa Kupası" cevabını veririm. Bilmem farkımızı anlatabildik mi???

:wave:

reis kardeşim siz eufa kupasını aldınız fakat Türkiye'de futbolda en çok kupası olan takım Fenerbahçe.. Ve diğer spor dallarındada yine Fenerbahçe lider.. Aynı zamanda balkan kupasını alan ilk takımın Fenerbahçe olduğunuda biliyorsundur umarım.. Bir sezonda en çok gol atan takım ünvanınada sahibiz yani en büyük kim belli oluyor kendine iyi bak :wave:

ruzgarm
09-01-2007, 19:57
Hakan kardeş hangi kupalar fazla sizde :nono: eski adıyla federasyon kupası yeni adıyla fortis kupasımı Çumhurbaşkanlığı kupası eski adıyla omu yoksa ligmi istersen bir araştır kardeşim bak bence sen hiç gördünmü şimdi adıyla fortis kupasını :clap2: :8[1]:

TARANTİNO
09-01-2007, 20:01
Eyvah yine futbol tartışması var...ben topikden çıkayım...vınnn vınnn...:wave:

Hakan Gül
09-01-2007, 20:03
Hakan kardeş hangi kupalar fazla sizde :nono: eski adıyla federasyon kupası yeni adıyla fortis kupasımı Çumhurbaşkanlığı kupası eski adıyla omu yoksa ligmi istersen bir araştır kardeşim bak bence sen hiç gördünmü şimdi adıyla fortis kupasını :clap2: :8[1]:
Valla ben genel olarak söyledim.. Yani şimdiye kadar alınan kupaların toplamı... Sadece futbolda değil tüm dallarda üstünüz kabul edin kardeşim uğraştırmayın beni :wave:

reis1905
09-01-2007, 20:09
reis kardeşim siz eufa kupasını aldınız fakat Türkiye'de futbolda en çok kupası olan takım Fenerbahçe.. Ve diğer spor dallarındada yine Fenerbahçe lider.. Aynı zamanda balkan kupasını alan ilk takımın Fenerbahçe olduğunuda biliyorsundur umarım.. Bir sezonda en çok gol atan takım ünvanınada sahibiz yani en büyük kim belli oluyor kendine iyi bak :wave:

Sevgili Hakan aksini iddia eden olmadı sanırım. Ama 10 Gümüş ve 20 Bronz madalyam olacağına 2 Altın, 5 Gümüş ve 5 de Bronz Madalyam olsun derim ben... Olimpiyatlarda Madalya listesinde sadece 1 Altın Madalyası olanı listede Altını olmayan ama 10 Gümüş ve 20 Bronz madalya sahibinden daha üst sıraya yazıyorlar... :8[1]:

Diğer konulardaki söyledikleriniz hakkında da yorum yapmadım. Balkan kupanızı biliyorum. "Bir sezonda en çok gol atan takım" ünvanı hakkında yerinizde olsam o kadar aceleci konuşmazdım. Yani sezon bazında atılan gol sayısından bahsediyorum, maç başına düşen gol oranı hakkında konuşmuyorum. Sonuçta "Bir sezonda en fazla gol atan takım" deniyor, "Maç başına en yüksek gol oranı elde eden takım" denmiyor, öyle değil mi? Bi araştırın isterseniz...1962-63 sezonuna bi bakın derim... O sezon toplam 105 gol atan bi takım var.:28:

Sevgiler

:sunglasses2:

Özgür Erge
09-01-2007, 20:13
yaw kardeşlerim galatasarayımı laf ettittirmem peki söyleyin bakalım geçen sene ne oldu size şampiyonuz dediniz olamadınız galatasaray oldubi kere yenmişiniz bizi 6-0 on uda söyleyip duruyorsunuz olmazki..

Hakan Gül
09-01-2007, 20:21
Sevgili Hakan aksini iddia eden olmadı sanırım. Ama 10 Gümüş ve 20 Bronz madalyam olacağına 2 Altın, 5 Gümüş ve 5 de Bronz Madalyam olsun derim ben... Olimpiyatlarda Madalya listesinde sadece 1 Altın Madalyası olanı listede Altını olmayan ama 10 Gümüş ve 20 Bronz madalya sahibinden daha üst sıraya yazıyorlar... :8[1]:

Diğer konulardaki söyledikleriniz hakkında da yorum yapmadım. Balkan kupanızı biliyorum. "Bir sezonda en çok gol atan takım" ünvanı hakkında yerinizde olsam o kadar aceleci konuşmazdım. Yani sezon bazında atılan gol sayısından bahsediyorum, maç başına düşen gol oranı hakkında konuşmuyorum. Sonuçta "Bir sezonda en fazla gol atan takım" deniyor, "Maç başına en yüksek gol oranı elde eden takım" denmiyor, öyle değil mi? Bi araştırın isterseniz...1962-63 sezonuna bi bakın derim... O sezon toplam 105 gol atan bi takım var.:28:

Sevgiler

:sunglasses2:

"Fenerbahçe, 1988-1989 sezonunda rakip kalelere 36 maçta tam 103 gol göndererek Türkiye liglerinde bir sezonda en fazla gol atan takım ünvanına sahip olmuştur."
Bu aynen Fenerbahçe resmi sitesinden alıntıdır.. İstersen linkte verebilirim..

Diğer bir konuya gelince " Olimpiyatlarda madalya listesinde sadece 1 altın madalyası olanı 10 gümüş ve 20 bronz sahibinden daha üste yazıyorlar" demişsin.. Fenerbahçe en çok kupayı alan takım olarak ilk sırada olduğuna göre bu iddianı tekrar gözden geçir derim.. Yani ilk sıraya sizi yazmadıklarına göre bir sorun var demektir :wave:

reis1905
09-01-2007, 20:40
"Fenerbahçe, 1988-1989 sezonunda rakip kalelere 36 maçta tam 103 gol göndererek Türkiye liglerinde bir sezonda en fazla gol atan takım ünvanına sahip olmuştur."
Bu aynen Fenerbahçe resmi sitesinden alıntıdır.. İstersen linkte verebilirim..

Diğer bir konuya gelince " Olimpiyatlarda madalya listesinde sadece 1 altın madalyası olanı 10 gümüş ve 20 bronz sahibinden daha üste yazıyorlar" demişsin.. Fenerbahçe en çok kupayı alan takım olarak ilk sırada olduğuna göre bu iddianı tekrar gözden geçir derim.. Yani ilk sıraya sizi yazmadıklarına göre bir sorun var demektir :wave:

Orada öyle yazdığını biliyorum. Ama 62-63 sezonunda Galatasaray 105 gol atmıştır. Bu da bir gerçek... :) O yüzden ısrarla "Bir sezonda en fazla gol atan takım" ünvanı diye altını çizdim.

Madalya konusunda söylediklerim iddia değil, gerçek. Sadece bir Altın Madalyanız olsun başarı listesinde Altın madalyası olmayıp birkaç Gümüş ve Bronz madalya sahiplerinden daha üstte yer alırsınız. Toplam kupa sayınız daha yüksek bu doğru. Aksi istikamette bişey deme ihtiyacı hissetmedim zaten.

ibalaban
09-01-2007, 21:42
Arkadaşlar şimdi 6S Antalya'da maç yapıyor gazozuna ama mağlup bir kupada oradan alsa da kupaları çoğalsa. Dedik hani....

reis1905
09-01-2007, 21:48
Arkadaşlar şimdi 6S Antalya'da maç yapıyor gazozuna ama mağlup bir kupada oradan alsa da kupaları çoğalsa. Dedik hani....

"6S"?

Rakibe saygınız bu mu? Büyüklük lafla olmuyormuş demek gerçekten... Büyüklük önce saygıyla başlar...

Hakan Gül
09-01-2007, 22:40
Orada öyle yazdığını biliyorum. Ama 62-63 sezonunda Galatasaray 105 gol atmıştır. Bu da bir gerçek... :) O yüzden ısrarla "Bir sezonda en fazla gol atan takım" ünvanı diye altını çizdim.

Madalya konusunda söylediklerim iddia değil, gerçek. Sadece bir Altın Madalyanız olsun başarı listesinde Altın madalyası olmayıp birkaç Gümüş ve Bronz madalya sahiplerinden daha üstte yer alırsınız. Toplam kupa sayınız daha yüksek bu doğru. Aksi istikamette bişey deme ihtiyacı hissetmedim zaten.
Ben bir resmi siteden yaptığım alıntıyla konuşuyorum reis kardeşim sende bi kanıt göster bakalım gerçekten 105 gol atmışmı.. Ben 103 kanıtladım sende 105 kanıtla :00000002:

Madalya konusunda söylediklerin doğru fakat orada Galatasarayın lehinde olan bir durum yok.. Yani Fenerbahçe'nin adı en üstte olduğuna göre sorun yok :wave: Ayrıca barcelona'yı yendiğinizden falan bahsetmişsin... "Fenerbahçe, 1996-1997 yıllarında ilk kez katıldığı şampiyonlar liginde, Kendi sahasında 40 Yıl (56 maç) hiç yenilmeyen İngiliz takımı Manchester United'ı deplasmanda Boliç'in 78. dakikada attığı golle yenerek, Avrupa rekoru kırmıştır." bu yeter sanırım :)

Lütfen biraz gerçekçi olalım ve şu an Türkiye'nin en büyük takımının kim olduğunu görelim...:wave:

reis1905
09-01-2007, 22:56
Ben bir resmi siteden yaptığım alıntıyla konuşuyorum reis kardeşim sende bi kanıt göster bakalım gerçekten 105 gol atmışmı.. Ben 103 kanıtladım sende 105 kanıtla :00000002:

Madalya konusunda söylediklerin doğru fakat orada Galatasarayın lehinde olan bir durum yok.. Yani Fenerbahçe'nin adı en üstte olduğuna göre sorun yok :wave: Ayrıca barcelona'yı yendiğinizden falan bahsetmişsin... "Fenerbahçe, 1996-1997 yıllarında ilk kez katıldığı şampiyonlar liginde, Kendi sahasında 40 Yıl (56 maç) hiç yenilmeyen İngiliz takımı Manchester United'ı deplasmanda Boliç'in 78. dakikada attığı golle yenerek, Avrupa rekoru kırmıştır." bu yeter sanırım :)

Lütfen biraz gerçekçi olalım ve şu an Türkiye'nin en büyük takımının kim olduğunu görelim...:wave:

Amacım birşeyleri kanıtlamak değil ki sevgili Hakan. Zaten herkeste internet var artık. Isteyen herkes Galatasarayın 62-63 sezonunda şampiyon olduğunu ve o sezon toplam 105 gol attığını yaklaşık bir dakikada öğrenebilir.:wave:

Biz kendi aramızda kimin en büyük olduğunu tartışabiliriz ama önemli olan bize dışardan nasıl bakıyorlar. Mühim olan bu. Galatasaray tüm dünyaca tanınan, itibar gören ve çeşitli organizasyonlara çağırılan bir Türk klübüdür. Türkiyenin futbol alanında dış dünyaya açılan penceresidir. Tamam, son yıllarda biraz yerimizde saydık ama yine de itibar gücü en yüksek takım Galatasaraydır. Bunu da görmek lazım...:wave:

Hayırlı akşamlar...

patriot
10-01-2007, 07:53
arkadaşlar konu avrupadaki yarış değil ki bence 1 nolu mesajı tekrar okuyun . hıncal uluç galatasarayın ve fenerbahçenin bugününü yazıyor . bırakalım artık geçmişi bugüne ve yarınlara bakalım .kabul edin artık bütün spor branşlarında fenerbahçe galatasarayın üstündeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee (futbolda her zaman üstünde)

futbolda üstünde
basketbol erkek ve bayanlarda üstünde
voleybol erkek ve bayanlarda üstünde

patriot
10-01-2007, 07:56
Amacım birşeyleri kanıtlamak değil ki sevgili Hakan. Zaten herkeste internet var artık. Isteyen herkes Galatasarayın 62-63 sezonunda şampiyon olduğunu ve o sezon toplam 105 gol attığını yaklaşık bir dakikada öğrenebilir.:wave:

Biz kendi aramızda kimin en büyük olduğunu tartışabiliriz ama önemli olan bize dışardan nasıl bakıyorlar. Mühim olan bu. Galatasaray tüm dünyaca tanınan, itibar gören ve çeşitli organizasyonlara çağırılan bir Türk klübüdür. Türkiyenin futbol alanında dış dünyaya açılan penceresidir. Tamam, son yıllarda biraz yerimizde saydık ama yine de itibar gücü en yüksek takım Galatasaraydır. Bunu da görmek lazım...:wave:

Hayırlı akşamlar...

1962-1963 sezonu
22 takım 11'er takımlı iki gruba ayrıldı.Her iki grupta da ilk 6'ya giren takımlar play-off ligine yükseldi.Her iki gruptaki son iki takım 2.Lige düştü.Diğer üç takımda klasman ligine katıldı.2.Ligden 1.Lige yükselen takım olmadı.1.Tur

GRUP MAÇLARIKırmızı Grup Takım O G B M A Y P 1 Galatasaray 20 14 4 2 51 21 32 Play-off 2 Gençlerbirliği 20 12 2 6 34 22 26 Play-off 3 Karşıyaka 20 10 4 6 22 19 24 Play-off 4 Ankara Demirspor 20 9 5 6 37 26 23 Play-off 5 Beykoz 20 8 5 7 18 22 21 Play-off 6 Altay 20 8 4 8 25 24 20 Play-off 7 Göztepe 20 8 3 9 27 25 19 Klasman 8 Beyoğluspor 20 8 3 9 23 32 19 Klasman 9 Feriköy 20 6 2 12 19 22 14 Klasman 10 Karagümrük 20 4 4 12 20 32 12 Küme düştü11 Şeker Hilal 20 2 6 12 25 56 10 Küme düştüBeyaz Grup Takım O G B M A Y P 1 Beşiktaş 20 15 4 1 47 15 34 Play-off 2 Fenerbahçe 20 13 6 1 40 9 32 Play-off 3 İstanbulspor 20 6 9 5 24 26 21 Play-off 4 İzmirspor 20 8 4 8 19 21 20 Play-off 5 Kasımpaşa 20 6 8 6 15 24 20 Play-off 6 Hacettepe 20 6 6 8 24 22 18 Play-off 7 Ankaragücü 20 5 8 7 24 24 18 Klasman 8 Altınordu 20 6 6 8 17 18 18 Klasman 9 PTT 20 5 6 9 16 22 16 Klasman 10 Vefa 20 3 7 10 22 37 13 Küme düştü11 Yeşildirek 20 3 4 13 11 41 10 Küme düştü2.TUR

PLAY-OFF GRUBU Takım O G B M A Y P 1 Galatasaray 22 14 7 1 54 14 35 2 Beşiktaş 22 14 6 2 45 12 34 3 Fenerbahçe 22 10 6 6 31 19 26 4 Altay 22 8 8 6 23 25 24 5 İstanbulspor 22 7 9 6 29 27 23 6 Gençlerbirliği 22 5 11 6 31 29 21 7 Hacettepe 22 8 4 10 34 41 20 8 İzmirspor 22 7 6 9 27 38 20 9 Beykoz 22 5 8 9 25 28 1810 Ankara Demirspor 22 6 6 10 34 41 1811 Karşıyaka 22 4 7 11 27 56 1512 Kasımpaşa 22 2 6 14 17 47 10KLASMAN GRUBU Takım O G B M A Y P 1 Göztepe 10 7 1 2 25 11 15 2 Altınordu 10 4 3 3 16 11 11 3 Feriköy 10 4 2 4 9 8 10 4 Ankaragücü 10 4 1 5 12 14 9 5 PTT 10 4 0 6 12 22 8 6 Beyoğluspor 10 2 3 5 10 18 7Küme düşen takımlar: Karagümrük, Şeker Hilal, Vefa, YeşildirekUEFA Şampiyonlar Kulüpler Kupası: GalatasarayUEFA Kupa Galipleri Kupası: FenerbahçeFuar Şehirleri Kupası: Katılan takım olmadıNOT: Ligde averaj sıralaması, atılan golün yenilen gole bölünmesiyle elde edilen sonuca göre yapıldı.

patriot
10-01-2007, 07:59
1962-1963 sezonu
22 takım 11'er takımlı iki gruba ayrıldı.Her iki grupta da ilk 6'ya giren takımlar play-off ligine yükseldi.Her iki gruptaki son iki takım 2.Lige düştü.Diğer üç takımda klasman ligine katıldı.2.Ligden 1.Lige yükselen takım olmadı.1.Tur

GRUP MAÇLARIKırmızı Grup Takım O G B M A Y P 1 Galatasaray 20 14 4 2 51 21 32 Play-off 2 Gençlerbirliği 20 12 2 6 34 22 26 Play-off 3 Karşıyaka 20 10 4 6 22 19 24 Play-off 4 Ankara Demirspor 20 9 5 6 37 26 23 Play-off 5 Beykoz 20 8 5 7 18 22 21 Play-off 6 Altay 20 8 4 8 25 24 20 Play-off 7 Göztepe 20 8 3 9 27 25 19 Klasman 8 Beyoğluspor 20 8 3 9 23 32 19 Klasman 9 Feriköy 20 6 2 12 19 22 14 Klasman 10 Karagümrük 20 4 4 12 20 32 12 Küme düştü11 Şeker Hilal 20 2 6 12 25 56 10 Küme düştüBeyaz Grup Takım O G B M A Y P 1 Beşiktaş 20 15 4 1 47 15 34 Play-off 2 Fenerbahçe 20 13 6 1 40 9 32 Play-off 3 İstanbulspor 20 6 9 5 24 26 21 Play-off 4 İzmirspor 20 8 4 8 19 21 20 Play-off 5 Kasımpaşa 20 6 8 6 15 24 20 Play-off 6 Hacettepe 20 6 6 8 24 22 18 Play-off 7 Ankaragücü 20 5 8 7 24 24 18 Klasman 8 Altınordu 20 6 6 8 17 18 18 Klasman 9 PTT 20 5 6 9 16 22 16 Klasman 10 Vefa 20 3 7 10 22 37 13 Küme düştü11 Yeşildirek 20 3 4 13 11 41 10 Küme düştü2.TUR

PLAY-OFF GRUBU Takım O G B M A Y P 1 Galatasaray 22 14 7 1 54 14 35 2 Beşiktaş 22 14 6 2 45 12 34 3 Fenerbahçe 22 10 6 6 31 19 26 4 Altay 22 8 8 6 23 25 24 5 İstanbulspor 22 7 9 6 29 27 23 6 Gençlerbirliği 22 5 11 6 31 29 21 7 Hacettepe 22 8 4 10 34 41 20 8 İzmirspor 22 7 6 9 27 38 20 9 Beykoz 22 5 8 9 25 28 1810 Ankara Demirspor 22 6 6 10 34 41 1811 Karşıyaka 22 4 7 11 27 56 1512 Kasımpaşa 22 2 6 14 17 47 10KLASMAN GRUBU Takım O G B M A Y P 1 Göztepe 10 7 1 2 25 11 15 2 Altınordu 10 4 3 3 16 11 11 3 Feriköy 10 4 2 4 9 8 10 4 Ankaragücü 10 4 1 5 12 14 9 5 PTT 10 4 0 6 12 22 8 6 Beyoğluspor 10 2 3 5 10 18 7Küme düşen takımlar: Karagümrük, Şeker Hilal, Vefa, YeşildirekUEFA Şampiyonlar Kulüpler Kupası: GalatasarayUEFA Kupa Galipleri Kupası: FenerbahçeFuar Şehirleri Kupası: Katılan takım olmadıNOT: Ligde averaj sıralaması, atılan golün yenilen gole bölünmesiyle elde edilen sonuca göre yapıldı.

yazılar bitişik olmuş kısaca özetlersem o sene lig iki aşamada oynanmış galatasaray 1. turda 20 maçta 51 gol atmış 2. turda 22 maçta 54 gol atmış toplam olarak alırsanız 44 maçta 105 gol atılmış gözüküyor.

alperyılmaz
10-01-2007, 11:07
peki Fenerbahceli arkadaşlar soruyorum o zaman neden size kimse büyüksünüz demiyor hep kendi kendinize büyüğüz diyorsunuz bakın bize sadece Galatasaraylılar değil herkez büyüksünüz diyor bir avrupa macımız oldugun da Beşiktaşlısından trabzonsporlusuna Ankaragücünden bursasporlusuna herkes bizi destekliyor bir tek Fenerbahceliler hariç?????

reis1905
10-01-2007, 11:42
yazılar bitişik olmuş kısaca özetlersem o sene lig iki aşamada oynanmış galatasaray 1. turda 20 maçta 51 gol atmış 2. turda 22 maçta 54 gol atmış toplam olarak alırsanız 44 maçta 105 gol atılmış gözüküyor.

Araştırma gereği duyduğunuz için teşekkür ederim. Demek oluyor ki "Bir sezonda en fazla gol atan takım" ünvanı Galatasaraya ait. Bu arada Galatasaray toplam 44 değil, 42 maç oynamış...

Ama diyeceksiniz ki "Fener 103 golü 36 maçta attı, bu da maç başı 2.86 gol ediyor. Galatasaray da 42 maçta 105 gol atmış, bu da maç başı 2.5 gol ediyor; Fenerin gol ortalaması da iyi"... Buna itiraz edilmedi zaten... Konumuz "Bir sezonda en fazla gol atan takım" ünvanıydı. Demek ki her alanda en büyük olunamıyormuş değil mi sevgili patriot kardeş... :)

Sevgiler...

enricom
10-01-2007, 12:00
Fenerli arkadaş uydurma birşeyler yazmış kendi kendine mutlu oluyor...Çıkarın artık şu at gözlüklerinizi! Şampiyonlar liginde Bu ülkeyi sıfır puan ve yediği düzinelerce golle kim rezil etti.Tutturmuşlar 6-0.. Herşeyin eşit olduğu olimpiyat stadındaki 5 taneyi fener yemedimi?En son lig maçında 11e 11 maç yaptık hakem rezaleti olmasa maç en kötü berabere bitecek.Her dalda üstünmüş hangi daldan bahsediyor arkadaş uzaydamı yaşıyoruz...

patriot
10-01-2007, 17:37
Araştırma gereği duyduğunuz için teşekkür ederim. Demek oluyor ki "Bir sezonda en fazla gol atan takım" ünvanı Galatasaraya ait. Bu arada Galatasaray toplam 44 değil, 42 maç oynamış...

Ama diyeceksiniz ki "Fener 103 golü 36 maçta attı, bu da maç başı 2.86 gol ediyor. Galatasaray da 42 maçta 105 gol atmış, bu da maç başı 2.5 gol ediyor; Fenerin gol ortalaması da iyi"... Buna itiraz edilmedi zaten... Konumuz "Bir sezonda en fazla gol atan takım" ünvanıydı. Demek ki her alanda en büyük olunamıyormuş değil mi sevgili patriot kardeş... :)

Sevgiler...
İlk paragrafın için bende teşekkür ederim . Ayrıca kusura bakma toplama hatası olmuş düzeltmişsin .Ama o sene lig 2 turlu oynanmış ve lig bitmiş ve 2. turda bazı takımlar klasman oynamış bazı takımlar 2. tur oynamış yani günümüzdeki gibi çift devreli 18 takımlı lig olmamış o yüzden 105 golünüze itibar edilmiyor.

2. paragrafında demişsin ki her alanda en büyük olunamıyor diye . Gazetedeki galatasaraylı yazar hıncal uluç en büyük demiyor ki haberi bir daha oku her dalda eziyor diyor ve günümüz şartlarını kastediyor. olay 1962 , 1989 , 2000 ve 2002 yıllarını değilde son sezondaki spordaki tüm branşlara göre diyor

patriot
10-01-2007, 17:39
Fenerli arkadaş uydurma birşeyler yazmış kendi kendine mutlu oluyor...Çıkarın artık şu at gözlüklerinizi! Şampiyonlar liginde Bu ülkeyi sıfır puan ve yediği düzinelerce golle kim rezil etti.Tutturmuşlar 6-0.. Herşeyin eşit olduğu olimpiyat stadındaki 5 taneyi fener yemedimi?En son lig maçında 11e 11 maç yaptık hakem rezaleti olmasa maç en kötü berabere bitecek.Her dalda üstünmüş hangi daldan bahsediyor arkadaş uzaydamı yaşıyoruz...

haber uydurma değil dünkü fotomaçtaki galatasaraylı hıncal uluçun yazısı ve yazıda son dönemi anlatıyor . at gözlüğümüz falan da yok. son yıllarda size olan her branştaki bariz üstünlüğümüz yazıyor.

patriot
10-01-2007, 17:42
enricom isimli üye arkadaş haberi dünkü fotomaçtan aldım ve UYDURMADIM
yazan da galatasaraylı hıncal uluç Kendi kendimi de mutlu etmiyorum. at gözlüğüm de yok. Ayrıca şampiyonlar liginde son yıllarda dökülüyorsunuz

Only the registered members can see the link

Hakan Gül
10-01-2007, 17:51
Bir soru sorulmuş sevgili Alper abim tarafından.. Hemen cevaplamak istiyorum... Sizlerde biliyorsunuzki Fenerbahçe'nin şu anki durumu diğer 17 takımın toplamıyla eşit.. Yani şu anda Türkiye'de Fenerbahçe Galatasaraydan büyük değil Fenerbahçe = Diğer 17 takım ... Bu bir gerçek... Diğer 16 takım Galatasaray'ın arkasındaki duruyor bunun nedeni ise en güçlü olanı alt ettikten sonra yani Fenerbahçe'ye istedikleri zararı verdikten sonra kendilerininde 1.ncilik yarışına katılmaları için pek bir tehlike kalmıyor.. Bu işin mantığı kimse Fenerbahçe'nin iyi olmasını çekemiyor ve kulübü dağıtmak için hergün bir iddia çıkıyor... Yok efendim aziz yıldırım askerlik yaptımı ? yok efendim fenerbahçe şikemi yaptı ? Y arkadaşlar Osmanlı devletini göz önüne alın.. En güçlü devlet Osmanlıydı ve herkes onu yıkmak için ittifak olmadı mı ? Yani süper ligde buna benziyor ama artık kabul edelimki Türkiye'nin yeni Avrupa Yıldızı FENERBAHÇE... Siz geçmişte bir kupa aldıysanız bu gelecekte yapacaklarınızın teminatı değildir......

patriot
10-01-2007, 17:53
peki Fenerbahceli arkadaşlar soruyorum o zaman neden size kimse büyüksünüz demiyor hep kendi kendinize büyüğüz diyorsunuz bakın bize sadece Galatasaraylılar değil herkez büyüksünüz diyor bir avrupa macımız oldugun da Beşiktaşlısından trabzonsporlusuna Ankaragücünden bursasporlusuna herkes bizi destekliyor bir tek Fenerbahceliler hariç?????

benim beşiktaşı galatasarayı trabzonu veya diğer takımları avrupa kupalarında destekleme zorunluluğum mu var. yada yasalarda bir zorunluluk mu var
isteyen istediği takımı destekler.ama destekleme zorunluluğu yoktur.
ayrıca diğer takımların ve özellikle galatasaraylıların fenerbahçeyi avrupada kalben desteklediğine de inanmıyorum. ve destekleme zorunlulukları da yoktur.

patriot
10-01-2007, 17:56
Demek ki her alanda en büyük olunamıyormuş değil mi sevgili patriot kardeş... :)

Sevgiler...

böyle bir iddiam olmadı. ilk yarı puan durumlarına göre her spor dalında galatasarayın üstündeyiz bunu en büyüklük olarak iddia etmiyorum.

reis1905
10-01-2007, 18:12
benim beşiktaşı galatasarayı trabzonu veya diğer takımları avrupa kupalarında destekleme zorunluluğum mu var. yada yasalarda bir zorunluluk mu var
isteyen istediği takımı destekler.ama destekleme zorunluluğu yoktur.
ayrıca diğer takımların ve özellikle galatasaraylıların fenerbahçeyi avrupada kalben desteklediğine de inanmıyorum. ve destekleme zorunlulukları da yoktur.

Sevgili patriot, elbette de kimse hiçbirşeye zorlanamaz. Ama Türkün Türkten başka dostu yok. Bu durumda Fenerin Avrupadaki ecnebi rakiplerini kimse tutturamaz bana. Yanlış mıyım? Ama haklısın tabii sevgili arkadaşım, herkes istediğini tutar.

Hıncal Uluç'a gelince... Nedense bazı arkadaşlar onu eleştirir Fener aleyhinde yazdığı zaman. Ama leyhine konuşunca tekrar adam yerine koymaya başlarlar. Hıncal Uluç her zaman bildiği doğruları söylemektedir sadece şu an değil. Bana göre haklıdır da... Fenerbahçe şu anki yapılanması ile dünyada modern ve gelişmiş bir klüp aşamasına gelmiş ve diğer rakipleri geride bırakmıştır. Buna itiraz etmek kimseye bişey kazandırmaz.

Ama sevgili Hakanın dediği gibi Fenerbahçe=17 Takım da abartılı bir ifadedir. Galatasarayın bu ülkeye kazandırdıkları ortadadır. Ve bunları yaparken kimse ortaya çıkıp Galatasaray=17 Takım falan demiyordu. Yok öyle birşey. Eğer Fenerbahçe dediğiniz gibiyse Avrupada kendini göstermelidir ve bu yıl UEFA kupasını mutlaka kazanmalıdır. Hatta böyle bir takım için UEFA bile yetersiz bir hedeft olmalıdır. Ölçüleri makul tutmak gerekir... :)

Sevgiler...

Hakan Gül
10-01-2007, 18:29
Neyse arkadaşlar herkesin düşüncesi farklıdır ve kimse kimseye birşey kabul ettiremez.. Hepinizi saygılarımı sunuyorum.. Konu kilitlidir.. İş polemiğe dönmesin...