PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çin'den A.B.D'ye uyarı

kralleo
11-01-2007, 19:55
Çin’den ABD’ye İran’la ilişkilerimize karışmayın uyarısı

Washington, kamuya ait bir Çinli petrol şirketinin İran’da yatırım yapmak yönündeki planlarına yönelik kaygılarını belirtince, Çin, ABD’yi İran’la olan ticaret ilişkilerine karışmaması konusunda uyardı.

Çin Dış işleri bakanlığı sözcüsü Liu Jianchao: “ Böyle bir ortaklığın yasal olduğunu düşünüyoruz. Normal ortaklıklara bu şekilde müdahale edilmemeli” dedi. “Bu bizim pozisyonumuzdur, hükümetimiz ABD’nin İran’la ilişkilerimize müdahale ettiğini düşünmektedir”

ABD hükümeti geçen ay, Çinli yetkililere “İran nükleer programıyla ilgili BM’nin önerilerini kabul etmediği sürece anlaşmak uygunsuz olacaktır” demişti.

pusan
11-01-2007, 21:14
hadi göreyim senin Çin .

Mehmet Kaynaklı
11-01-2007, 21:43
amerikanın havası çok biraz havasını indirmek lazım herşeye maydanoz oluyor

antencii
11-01-2007, 21:44
eeeee.dünyanın jandarması a.b.d

e®tan
11-01-2007, 21:45
Ama ben genede bu hamleyi rusya dan beklerdim.

modokol
11-01-2007, 22:57

gerçekten de katılıyorum...:45:

kralleo
11-01-2007, 23:23

rusya eski rusya değil dostum artık dünyanın yükselen yıldızı çin.hem ekonomi olarak hemde silahlı güç olarak artık ikinci süper devlet olma yolunda ilerliyor.ayrıca rusya çin ve iran arasında ittifak var zaten

hunturks
12-01-2007, 00:16
aslında rusya eski rusya olma yolunda buyuk adımlar attı.cunku komsularını yanına çekti ama amerika arka bahçesi olan guney amerikayı kaybetti.sadece guney amerikada abd yanlısı bir ılke kaldı digerlerinin basına hep sol partiler yerlesti...

kralleo
12-01-2007, 00:29
aslında rusya eski rusya olma yolunda buyuk adımlar attı.cunku komsularını yanına çekti ama amerika arka bahçesi olan guney amerikayı kaybetti.sadece guney amerikada abd yanlısı bir ılke kaldı digerlerinin basına hep sol partiler yerlesti...

yok arkadaşım rusya nerde komşularını yanına çekti.gürcistanda,ukraynada,azerbaycanda,ermenistanda,letonyada litvantada estonyada hep amerika yanlısı iktidarlar başa geldi.turuncu pembe mor devrimler oldu.