PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa birliğinin Türkiyeyi alacağına inanıyormusunuz"

CABBARİ
17-01-2007, 19:15
ANKET SONUCLARI

Evet Kabul Edecekler 15.32%
Hayır Kabul Etmeyecekler 84.68%

Oylayanlar: 248

Admin
17-01-2007, 19:21
Bana göre kabul etmeyecekler neden derseniz. Surekli bir yer yapılırken bir yer bozuluyor mesela yollar her yıl kazıyorlar her zamanda bozuk görüntü malesef. Halkın alım gücü zaten ortada asgari ücretle falan bir aile geçinmesi çok zor gibi geliyor bana..

kralleo
17-01-2007, 19:48
bencede bizi almazlar almayacaklar.nedenine gelince hem ekonomik hem siyasi hemde dini nedenlerden dolayı.bunlar içerisinde en ağır basanıda dini nedendir.

Admin
17-01-2007, 19:51
bencede bizi almazlar almayacaklar.nedenine gelince hem ekonomik hem siyasi hemde dini nedenlerden dolayı.bunlar içerisinde en ağır basanıda dini nedendir.

Bencede avrupadaki bazı normal gelen şeyler bize oldukca anormal geliyor malum avrupada herşey dogal ama turkiyede yasak ama yasak olmasıda gerekiyor yoksa millet zıvanadan cıkar. Kimse avrupalaşmayı istemez.

Kritlerde bile neler istiyorlar bunları yapmak bile imkansız.

Ayrıca bunuda blirteyim

Anketi e posta gonderecektik malesef serverda eposta gondermeme sorunu var duzeldiginde tum arkadaşlara bildirilecektir..

Hakan Gül
17-01-2007, 19:59
AB'ye girmemizin faydalı olacağı kanaatindeyim ancak şu anki hükümetle bunun imkânsız olduğunu düşünüyorum.. Erken seçimden sonra herşey değişecek kanımca :wave:

siestagunay
17-01-2007, 21:04
imkansız bile avrupa biriligi bizim için..

ufuk
17-01-2007, 21:07
avrupa birliğne giremeyiz

hallederiz
17-01-2007, 23:06
AB ye girsek ne olacakki

hüseyin
17-01-2007, 23:31
Bencede avrupadaki bazı normal gelen şeyler bize oldukca anormal geliyor malum avrupada herşey dogal ama turkiyede yasak ama yasak olmasıda gerekiyor yoksa millet zıvanadan cıkar. Kimse avrupalaşmayı istemez.

Kritlerde bile neler istiyorlar bunları yapmak bile imkansız.

Ayrıca bunuda blirteyim

Anketi e posta gonderecektik malesef serverda eposta gondermeme sorunu var duzeldiginde tum arkadaşlara bildirilecektir..

KİMSE AVRUPALAŞMAK İSTEMEZ kısa ve öz...serkan yılmaz türkiyenin neden avrupa birliğine alınmadığını veya neden türkiyenin bu konuda çaba sarfetmediğini özetlemiş..çünki avrupa birliğine giden süreçte ve sonucunda bugün yere göye sığdıramadığımız kurumlar kişiler ve sivil toplum örğütü olarak geçinen birçok örgütün maskesi düşecek,asıl amaçlarının niye ve kimlere ne karşılığı hizmet etmek olduğu,yıllardır hazineyi soyan yağmalayan hortumlayanların kim ve kimlerin arkasına gizlenipte bu işi yaptıkları perdeler tamamen açılacağından,dış borcu 300 milyar dolar olan bu ülkede bu paranın nerelere ne şekilde sistem içinde kaybolduğunu bu süreç sonunda göreceğiz..türkiyedeki sistem götürme üzerine kurulmuş,salğın hastalık gibi herkesime yayılmış,herkez kendi çapında hak etmediğini götürmeye alışmış veya alıştırılmış...bazı kesim malı götürürken atatürkü bazı kesim dini kullanıyor bir başkası cumhuriyeti diyeride milliyetçiliği ve türklüğü,böyle oluncada bu değerler yozlaşıyor,pazar malına dönüyor...bu kadar çok kepazeliğin ve içiçe tiyatronun yaşandığı bir ülkenin bireyi ne kadar avrupalı olabilir ne kadar avrupayı düşünebilir...hiç düşünemeyenlere 1 euro'nun kaç ytl yaptığını biraz düşünmelerini tavsiye ederim...hoşçakalın

e®tan
17-01-2007, 23:46
Bence De KABUL ETMİYECEKLER.
Çünkü biz onlar için fazlayız:)

Hakan Gül
17-01-2007, 23:50
KİMSE AVRUPALAŞMAK İSTEMEZ kısa ve öz...serkan yılmaz türkiyenin neden avrupa birliğine alınmadığını veya neden türkiyenin bu konuda çaba sarfetmediğini özetlemiş..çünki avrupa birliğine giden süreçte ve sonucunda bugün yere göye sığdıramadığımız kurumlar kişiler ve sivil toplum örğütü olarak geçinen birçok örgütün maskesi düşecek,asıl amaçlarının niye ve kimlere ne karşılığı hizmet etmek olduğu,yıllardır hazineyi soyan yağmalayan hortumlayanların kim ve kimlerin arkasına gizlenipte bu işi yaptıkları perdeler tamamen açılacağından,dış borcu 300 milyar dolar olan bu ülkede bu paranın nerelere ne şekilde sistem içinde kaybolduğunu bu süreç sonunda göreceğiz..türkiyedeki sistem götürme üzerine kurulmuş,salğın hastalık gibi herkesime yayılmış,herkez kendi çapında hak etmediğini götürmeye alışmış veya alıştırılmış...bazı kesim malı götürürken atatürkü bazı kesim dini kullanıyor bir başkası cumhuriyeti diyeride milliyetçiliği ve türklüğü,böyle oluncada bu değerler yozlaşıyor,pazar malına dönüyor...bu kadar çok kepazeliğin ve içiçe tiyatronun yaşandığı bir ülkenin bireyi ne kadar avrupalı olabilir ne kadar avrupayı düşünebilir...hiç düşünemeyenlere 1 euro'nun kaç ytl yaptığını biraz düşünmelerini tavsiye ederim...hoşçakalın
Tebrik ediyorum sizi.. Kendileri istemeyip milletide kışkırtanların amacını çok net açıklamışsınız..

yakupowersky
18-01-2007, 00:12
avrupa bızı deyıl bız avrupayı ıstemıyoruz zaten

Premier
18-01-2007, 00:12
kabul etmeyecekler tabiki
bence anketin sorusu türk halkı ab ne kadar istiyor olmalıydı

alemci_1987
18-01-2007, 00:35
Almayacak bana göre bakalım daha nererli eksik var diyecekler

Nakkus
18-01-2007, 00:49
yorum yazan arkadaşlar anketede oy verin..

banshee8831
18-01-2007, 00:55
bence baya bir uzun süreden sonra alınacağız gibime geliyor.ama şu an için böyle bir şey söz konusu değil bana göre.sanırım bir 10 yıl sonra fln alırlar.çünkü bu memleketin derdi bitmez kardeşim dediğiniz gibi.bu ülkeyi yeni baştan yaratacak ulu önder Atatürk gibi bir devlet adamına ihtiyaç var.ama nerdee.ne şimdiki siyaset adamları bir işe yarar.oraya buraya yok öss olmayacak,yok araba ev bedava olcak,yok mazot 1 ytl olcak,yok işsizlere para verilcek diyerek milleti kandırıp başa geçerler,geçincede beş para etmez işler yaparlar.nede şimdiki gençlik iyi yetişipte ülkeyi kalkındırırlar.ellerinde silah kurtlar vadisi takliti yaparak,yazılılarda kopya çekerek,orayı burayı yıkıp ateşe vererek,kap kaç yaparak,1 kuruş için adam öldürerek çokta güzel yetişirler.birde bunlar büyüyecekte adam olacak.pehhh.böyle şeyler olduktan sonrada 200 sene geçse almasalar yinede haklı adamlar...

SAFRAN
18-01-2007, 02:05
Avrupa birliğinin Türkiyeyi kabul etmeyeceklerdir..

cengizucuncu
18-01-2007, 02:14
bu şartlarda ab'ye girecek bir ülkemiz mi kalacak sizce?

drvet06
18-01-2007, 02:34
bu şartlarda ab'ye girecek bir ülkemiz mi kalacak sizce?

Ülkemiz kalmayınca alacaklar zaten. Bütün çabaları onun için, onlar dışarıdan, birileri içeriden...

Volkan
18-01-2007, 03:29
Bütün çabalar türkiyeyi bölmek için ben onların ab bizi alacak veya almayacak die bir şekilde bir oylamaya girmek istiyorum bana göre bu şekilde diretirlerse türkiye ab ye katılmayacaktır. Bu seçeneğinde ankette olması üye olur. Gün gelecek onlar bizim kapımızda yalvaracaklar. Artık bazı konular geri dönüşü olmaz yola girmekte. Ab istediklerini bu şekilde kolayca yaptrabileceğini zannedio ama bu devran buy şekilde gitmez. İllaki dur diyen olacak ve ben ankette olmamasına rağmen türkiye katılmayacak diyorum.

apache33
18-01-2007, 08:42
arkadaşlar türkiye'yi avrupa birliğine almayacaklarını sokakta bir çocuğa sorsak obile alınmayacağını bilir.avrupabirliğinin türkiye'ye vereceği hiçbir şey yok.türkiye'yi avrupa birliğine alacağız diye önümüze birçok kriterler konuluyor bu kriterler türkiye'yi büyük bir çıkmaza sürüklüyor. biraz araştırırsak, avrupa birliği ülkelerinde müslüman ülke varmı???? ab demek hıristiyan birliği demek. türkiyeyi almaları imkansız.

Arşimet
18-01-2007, 09:20
Hayır bizi kabul etmiyecekler. Sadece oyalama taktiği yapıyorlar....

Adminlerden bir ricam olacak. Birde yeni bir anket düzenlensin ve orada biz AB ye katılalımmı, katılmayalımmı soruları olsun. AB sloganımız şu olmalı. AB bizim kapımızda. Biz AB' ye kapımızı açalımmı, açmayalımmı...

antiochos
18-01-2007, 09:20
1979 yılında Yurdumun Başbakanı olan ( Şu an Rahmetli ) zatı muhtereme gelin 7-8 yıl sonra Yunanistanla bir sizi Avrupa Birliğine alalım dendiğinde " bizi Avrupanın arka bahçesi ve çöplüğü yapacaklar " zihniyetiyle kabul etmemişti . O dönemde ayağımıza gelenlerin günümüzde nerdeyse ayağını öpecek duruma geldik. Hep taviz hep taviz . Kurtuluş Savaşında cephede elde edemediklerini şu anda masa başında yavaş yavaş elde etmeye doğru gidiyorlar . Ama bana göre en sonunda Avrupa Birliğine
ARKA KAPIDAN GİRERİZ . :crashs: :crashs:

metin537
18-01-2007, 09:23
Arkadaşlar olaya duygusal yaklaşmamak lazım. AB nin çıkarları bizi almayı gerektiriyorsa alacaklardır. Şu anda da bizim AB ye girmek çıkarlarımıza uyuyor. Bundan dolayı gircez diye debeleniyoruz. Ab 'de bizim girmek istediğimizi düşünerek işi yokuşa sürüyor. Şimdiden Bulgaristan'la birlikte Bulgaristandaki Türkler de AB'ye girdi diye kara kara düşünüyorlar. Zaten 10 yıllık süreci bundan dolayı koydular.

deccasoft
18-01-2007, 10:04
AB ve biz hiç sanmıyorum

Alman
18-01-2007, 10:49
Almanyada yaşamış birisi olarak şunu sizlere hatırlatayım geçmiş bir tarihte Almanya başbakanı Helmut kohl,un bir SözÜdir: BİZ ARAMIZDA MÜSLÜMAN BİR ÜLKE İSTEMİYORUZ, AVRUPA BİR HIRISTİYAN BİRLİĞİDİR..Demişti .. Artık insanlar değişse bile kafalar aynı bunu unutmayalım. Ne zaman Avrupa lokomotifi bir uçurum kenarına gelirse Türkiyeye dayanacaklar. Bakın etrafımıza daha dün Rusyadan kopmuş ülkerelere demokratik oldukları için değil sırf hırıstiyan oldukları için Avrupa birliğine alındılar. Neden aralarına Azerbeycanı veya Makedonyayı, Bosna herseki, Çeçenistanı, İranı,(bunların arasında İsrail avrupalı) Suudi arabistanı almıyorlar ?. Yoksa bunlardan Makedonya, Bosna hersek bir avrupa ülkesi değilmi.? Unutmayalım Avrupaya girmemizi onlar değil, Biz istiyoruz...

CABBARİ
18-01-2007, 11:39
yıllardır avrupa birliğine girecegiz diy emaddi anlamda çok zarara ugradık bunlar hep bizim cebimizden çıkıyor artık geri dönüş yok almaları gerekir..
sealmetle..

serhan78
18-01-2007, 12:01
Avrıpa birliği bizi alıpta başına bela oluruz diye bizi almayacaktır hiç kimse giracaz diye heveslenmesin.

toycan
18-01-2007, 12:23
arkadaşlar bir hikaye var adam ağaç kenarında kaval çalıyormuş kavalın sesini duyan yılan ininden çıkıp adama 1 altın vermiş adam her çalışında yılan 1 altın vermiş adam hac gideçeği zaman oğluna durumu anlatmış oğlan bakmış iş tamam baba hacca gidince demişki böyle hergün hergün zor iş yılanı öldüreyimde tüm altınlara sahip olayım demiş yılanı öldürmeye kalkmış ama kendi avlanmış baba hactan gelinçe bakmış oğlan uzun zamandır yok hemen yılanın inine gitmiş bakmış oğlu orada yine kavalı almış çalmaya başlamış deliğinden çıkan yılana demişki yine dost olalım yılan demişki sende bu evlat acısı bende bu kuyruk acısı olduktan sonra böyle birşey mümkün değil diye bizim avrupa hayalide böyle 450sene adamlar güçünü hissettir sonra kurtuluş savaşında adamları nakav et hele son günlerdeki ermeni fener patrikanesi kürt sorununu kaşı insanımızı sadece sömürmeye yönelik politikaları destekle sonrada ben seni avrupaya kabul edeçeğim de siz inanıyorsanız saygı duyarım

huseyin1972
18-01-2007, 12:47
AB bizi istemeyecektir. Gerçi bizde istemiyoruz. çünkü AB'nin bize kazandıracağı hiç bir şey yok. Lehimize olabileceğini düşündüğümüz (insan hakları. özgürlük, demokrasi...) bazı konuları zaten biz kendi kendimize yapabiliriz. AB kurumları sadece avrupa sözkonusu olduğunda seslerini yükseltir ama avrupa dışındaki ülkelere gelince 180 derece dönmektedirler. (örn: apo nun asılmaması için bize idam cezasının insan haklarına aykırı olduğunu belirtip idam cezasını kaldırtanlar, saddam ve iki yardımcısına uygulanan idam cezasına seyirci kalmaktadırlar) Hani insan hakları evrenseldi? Şuan ABD'de bile idam cezası uygulanıyor ama kimseden tık yok. Bush saddamdan daha az mı ölüme sebep oldu? AB'ye KESİNLİKLE HAYIR, HAYIR. HAYIR. BİZ BİZE YETER VE ARTARIZ BİLE...

muzo
18-01-2007, 12:51
bence etmeyecekler

anthony99
18-01-2007, 13:40
* * * AVRUPA BIRLIGI * * * >
Yil 2050. AB Komisyonu Baskani odasinda otururken, yardimcisi iceriye heyecanla girer:
-Efendim, Turkiye tum isteklerimizi yerine getirdi.Onlari AB'ye alacak miyiz?
AB Baskani:
-Yok canim, henuz olmaz. Git, duyur, Tum Turkiye Ingilizce konusacak,Turkce'yi yasakliyorum.
-Efendim onu 5 sene once yaptilar. Hatirlamiyor musunuz?
-O zaman soyle Kibrisi versinler..
-Efendim onu da 40 sene once verdiler zaten...
-O zaman soyle guneydoguya ozerklik versinler.
-Aman efendim, Turkiyede guneydogu mu kaldi, 2020'de bagimsiz devlet oldu ya orasi zaten.
-O zaman soyle (sozde)ermeni soykirimini tanisinlar.
-Efendim, sadece ermeni degil, Pontus, Yunan, Bulgar, Rus, Ukrayna,Moldova soykirimini bile tanidilar, hatta Canakkale savasindan dolayi Ingiliz, Avustralya, Yeni Zelanda soykirimini bile tanidilar ya.. nasil unuttunuz.
-Hmm. O zaman soyle, kokorec yasaklansin.
-Aman efendim, onu yemeyi 2007'te biraktilar.
-Isa askina, ya ne bileyim? Kinayi yasaklayin, yakamasinlar.
-Ooooo. Beyefendi.Onu da coktan biraktilar.
AB Baskani dusunup tasinir ve;
-EEEE...DAGITIN O ZAMAN AVRUPA BIRLIGI'NI..

olay budur işte arkadaşlar ne kadarda istesek almazlar. gerçi hala anlamış değilim ne diye ab'ye gireceğiz diye uğraşıyorsak sanki.:49:

hallederiz
18-01-2007, 14:11
* * * AVRUPA BIRLIGI * * * >
Yil 2050. AB Komisyonu Baskani odasinda otururken, yardimcisi iceriye heyecanla girer:
-Efendim, Turkiye tum isteklerimizi yerine getirdi.Onlari AB'ye alacak miyiz?
AB Baskani:
-Yok canim, henuz olmaz. Git, duyur, Tum Turkiye Ingilizce konusacak,Turkce'yi yasakliyorum.
-Efendim onu 5 sene once yaptilar. Hatirlamiyor musunuz?
-O zaman soyle Kibrisi versinler..
-Efendim onu da 40 sene once verdiler zaten...
-O zaman soyle guneydoguya ozerklik versinler.
-Aman efendim, Turkiyede guneydogu mu kaldi, 2020'de bagimsiz devlet oldu ya orasi zaten.
-O zaman soyle (sozde)ermeni soykirimini tanisinlar.
-Efendim, sadece ermeni degil, Pontus, Yunan, Bulgar, Rus, Ukrayna,Moldova soykirimini bile tanidilar, hatta Canakkale savasindan dolayi Ingiliz, Avustralya, Yeni Zelanda soykirimini bile tanidilar ya.. nasil unuttunuz.
-Hmm. O zaman soyle, kokorec yasaklansin.
-Aman efendim, onu yemeyi 2007'te biraktilar.
-Isa askina, ya ne bileyim? Kinayi yasaklayin, yakamasinlar.
-Ooooo. Beyefendi.Onu da coktan biraktilar.
AB Baskani dusunup tasinir ve;
-EEEE...DAGITIN O ZAMAN AVRUPA BIRLIGI'NI..

olay budur işte arkadaşlar ne kadarda istesek almazlar. gerçi hala anlamış değilim ne diye ab'ye gireceğiz diye uğraşıyorsak sanki.:49:olayı çok güzel açıklamışsın emeğine sağlık

06ankaralı
18-01-2007, 14:28
Oyalama,oyalama almayacaklar onların olsun.

007kaya
18-01-2007, 19:31
Avrupa birliğine bizi almayacaklar. Ama bizi başı boşda bırakmak istemiyorlar. Neden mi? 400-500 Türkler tarafından yönetilen avrupa durumun yine böyle olmasından korkuyorda ondan. Şu an Türkiye, avrupanın ihtiyacı olan enerji koridorunda, gelecektede gerekli olan enerjininde üstünde oturmakta. Şu an rusyanın yaptığı enerji şantajını ileride Güçlü Türkiye niye yapmasın.

Bizim, Türklerin eskiden sahip olduğumuz meziyetleri almışlar, yok şu kriter yok bu kriter diye karşımıza çıkartıyorlar.

Bu milletin tek sorunu Fatihler ve Kanuniler gibi yöneticiler çıkaramaması. Gerisi ondan sonra gelir.

Milletimiz her şeyin en güzeline layık.

suha29
18-01-2007, 21:13
Avrupa BİrlİĞİne Kabul Edecek Olsalardi Pkk TerÖr ÖrgÜtÜnÜ TerÖr Lİstesİnden Çikarmazlardi. 70 Mİlyon MÜslÜmani İÇlerİne Alirlarmi? İslam Alemİnden Korkan Bİr Bİrlİk İÇİne MÜslÜmanlari Alirlarmi?

uzman_elhan
18-01-2007, 21:36
Biraz zor alır..

dusunur
18-01-2007, 22:02
Avrupa Birligi Kabul Etmez Neden dersen Cunkı Bız Baglılıgı KABULLENMEYIZ..
HÜR DOĞDUM HÜR YASARIM VAR VE VAR OLACAK...

MORA
18-01-2007, 22:16
türkiye ab ye alındığında (ki alınmayacak) ab dağılacak..

baisar
18-01-2007, 23:06
Evet Turkiye AB`ye alinacaktir ama 20 yil sonra.Bulgaristan`dan cok selam tum Turkiye`ye.:00000001:

furkan4304
19-01-2007, 00:35
AB sevdalıları ne kadar yırtınsalarda herifler bizi ALMIYACAK

jeanka
19-01-2007, 09:35
avrupanın bizi kendi içlerine alarak yetkilerini paylaşması sadece "hayal " ürünüdür. Hiçbirisi 100 milyonluk bir toplumu Ab de görmek istemez...

<< saygılarımla<<

serefguler
19-01-2007, 17:22
Arkadaşlar olaya duygusal yaklaşmamak lazım. AB nin çıkarları bizi almayı gerektiriyorsa alacaklardır. Şu anda da bizim AB ye girmek çıkarlarımıza uyuyor. Bundan dolayı gircez diye debeleniyoruz. Ab 'de bizim girmek istediğimizi düşünerek işi yokuşa sürüyor. Şimdiden Bulgaristan'la birlikte Bulgaristandaki Türkler de AB'ye girdi diye kara kara düşünüyorlar. Zaten 10 yıllık süreci bundan dolayı koydular.

arkadasim bulgaristandaki turkler de ab ye girdi diye ab nin kara kara dusundugunu zannediyorsun ama bulgaristandaki turklerin ne kadar turk kulturuyle ilgileri kalmis ve biz anadolu turklerine hangi gozle baktiklarini biliyormusun onlar bizi gorduklerinde aralarinda bulgarca konusurlar yardima ihtiyaclari oldugunda turkce konusurlar yani ab nin bulgaristandaki ve ya baska ulkelerdeki turkleri dusunduklerini hic zannetmiyorum cunku aralarinda yasiyorum hergun belcikaya onlarca turk aile bulgaristandan buraya geliyor inan ben turkum demezler ben bulgarim derler ne zaman turkum derler biliyormusun buradaki biz turklerden yardim istedikleri zaman turk olurlar
NE MUTLU TURKUM DIYENE

sskali
19-01-2007, 18:51
ab birliği bizi oyalama taktiği uyguluyor bizi birliğe almaz ve almayacakta sskali

umuter
19-01-2007, 18:57
bence girmeyiz ve de hiç gerek yok girmemize çünkü o kadar çok tavizler istiyorlar ki bizlerden bunları verirsek özümüzden taviz vermiş oluruz zaten ırak konusunda yeterince tavizler verildi kıbrıs konusunda verildi sonuç ne oldu kocaman bi "sıfır" oldu sadece
600 yıl boyunca dünya da hüküm sürmüş bir neslin torunları olarak bu verilen tavizler beni üzüyor gerçekten bizim aslımız ve özümüz böyle değildir kimseye minnet etmemiz lazım bizim.

ALLAH öyle çok güzellikler vermiş ki bize dünya da çok az ülke bu güzelliklere ve imkanlara sahiptir o yüzden gerek yok avrupa birliğine onlar bizim peşimizden koşsunlar biz niye onların kapısını aşındıralım değil mi??!!

yasarol
19-01-2007, 23:25
Çünkü bizler zamanında onlara osmanlı misafirperverliğini gösterdik ama bizler şimdi osmanlının torunu ve ATATÜRK'ün kurmuş olduğu türkiye cumhuriyetiyiz,bizlerin nasıl bir ulus olduğumuzu onlar çok iyi biliyorlar;ve onlar bizlere muhtaçbir topluluk olacaklar.Ama başımızdaki yöneticiler amerikancı ve avrupacı olmasalar?Yöneticilerimiz çocuklarını avrupada amerikada okutacaklarına bu ulusun topraklarında yetiştirip bu ulusa hizmet etmeyi sağlasalar görün bakalım kim kime muhtaç olacak!Bu ülke satılık değil ama bu ülkenin insanları misafirperver olduklarını seneler önce gösterdiler ve öyle olmaya devam ediyorlar.Ama kendini bilmez yönetenler sayesinde ne hale geldik...Yazıklar olsun yönetenlere;yönetilenler gösterecek onlara ne olduklarını...... saygılar ....:nono:

Admin
20-01-2007, 00:49
Hadi diğer arkadaşlar yorumlarınız ve ankete oy vermenizi istiyoruz

COEMAR
20-01-2007, 02:17
Bende inanmıyorum alacak olsalardı bu zamana kadar &#231;oktan alırlardı ama biz M&#252;sl&#252;man bir millet olduğumuz i&#231;in almazlar bizim h&#252;k&#252;metlerde boşuna uğraşıyor gibime geliyor g&#246;receğiz bakalım daha neler a&#231;acaklar başımıza

kralleo
20-01-2007, 03:22
evet ben daha öncde söylemiştim almazlar diye ayrıca dünkü bu malum olay buna tuz biber olacak cinsten bi olay. şimdi avrupa medyası başlayack insan hakları ihlali azınlık hakları diye.ayrıca biz istiyozmuki bu avrupayı neden bize sormuyolar sorsunlar halka ona göre bi hareket planı uygulasınlar.mademki bunlar bizim için avrupa birliği halkın yararına halk refaha kavuşacak sorun halka avrupa birliğini istiyonuzmu. ben buradan söylüyorum forumdaki arkadaşlarımada çağrı yapıyorum istiyonuzmu arkadaşlar

benim şahsi fikrim hayır istemiyorum :46:

necdetuzun
20-01-2007, 13:27
avrupa birliğinin kendi ömürleri ne kadar olur ki?Her kafadan bir ses.Biz girmeyiz herhalde.

demir20
20-01-2007, 13:33
avrupa birliğne giremeyiz bizi oyalamaktan başka bişey değil

wand
20-01-2007, 13:56
Avrupa &#223;irliğine girmek HayaL &#223;ence...

kucer06
20-01-2007, 13:59
bizim avrupa birliğine ihtiyacımız yok arkadaşlar yeterki kendimize g&#252;venelim inancımızı kaybetmiyelim bizim değer yargılarımız onlardan daha farklı ve daha &#252;st&#252;n

mustafam
20-01-2007, 14:36
:49: biraz düşün dürücü degilmi bu gidişle biraz zor be dostum

muratsargin50
20-01-2007, 14:44
kapısını bile çalamayız önunden geçebiliriz belki

mustafam
20-01-2007, 14:46
bizler istedigimiz kadar ugraşalım herdediklerini uşakgibi yapalım genede olmaz adamlar idam yok diyor kendileri adam asıp duruyor

avpasa
20-01-2007, 14:46
Hayır AB ye alınacağımıza asla inanmıyorum.

leo27
20-01-2007, 15:40
evet bizi almazlar zaten türkiyenin ab ye ihtiyacı yok kendi manevi değerlerimize sahip çıkarsak ab gelsinn türk birliğine girsin saygılar

mehmet demirbas
20-01-2007, 15:49
hayır... ab bizi degil de, ab'yi biz kabul edecekmiyiz bakalım,,,,,,,
saygılar,,,,,,,,,

:45: :49: :nono: :10_1_117
AB ye hayır!!!!!!!!!!!!

modern
20-01-2007, 16:05
Bizim ab yi istememize gerek yok aslında onların bize ihtiyacı var.
ben diyorumki seve seve alacaklar başka çareleri yok. Bizim coğrafyamızda işbirliği yapacakları herhangi bir Cumhuriyetçi Laik Demokrat bir ülke olmadığına göre en güzeli bekle gör.

CABBARİ
20-01-2007, 16:07
b&#252;y&#252;k &#231;ogunluk kabul edilmeyeceginden yana..
selametle..

Hakan Gül
20-01-2007, 16:07
hayır... ab bizi degil de, ab'yi biz kabul edecekmiyiz bakalım,,,,,,,
saygılar,,,,,,,,,

:45: :49: :nono: :10_1_117
AB ye hayır!!!!!!!!!!!!
Düşüncelerinizi tek mesajda dile getirin lütfen.. Arka arkaya mesaj yazmayın...

tavlusun
20-01-2007, 16:21
biz müslüman onlar hıristiyan oldukları sürece bu iş oyalama taktiginden öte gitmez taki onlar bizi hiristiyan yaptıklarını zannederlerse o zaman belki ama bu olmayacına göre bu iş olmaz zaten giren ülkeler pişman biz girmesekte olur

hamzasarayli
20-01-2007, 17:07
Türkiyeye pastadan koklatmazlar bile ne alması bu hayalden vazgeçelim

Baki TÜRKOĞLU
20-01-2007, 18:07
Biz Türküz onlar Avrupalı üstelik biz Müslümanız onlar Hristiyan Mıknatısın kutupları gibi birbirimizi iteriz asla yaklaşamayız.Tarih tekerrürden ibarettir,fazla söze gerek yok bugün çevremizde olanlar Tarih süreci içerisindeki olayların uzantılarıdır.Türk Ulusu Malazgirtten Viyanaya kadar iki üç yüzyıl Avrupalı ile vuruşsun,sonrada onların çocukları torunları bunu unutsun bizleri içlerine kabul etsinler.YOK YAV,HADİ BE,ALLAH ALLAH

lececafe
20-01-2007, 20:10
bizi avrupa birliğine yasaları göstermelik deyil de uygulamak için çıkardıkları zaman alacaklar.
emin olun arkadaşlar/
bugün tc de trafikpolisleri nin cezayazamayacağı bir araç tokat atamayacağı bir sürücü yoktur bizim kanunlarımız, gayet elastik tir
çemenin yolu da paradır
neyazıkki avrupalı kokuşmuş olsalarda insanınına deyer veriyor
işin özü seçilmişlerle atanmışların farkını anlaya veya anlata bilirsek işte ozaman avrupa ya ihtiyacımız dahi kalmaz
eski hükümetlerin aldığı imzaladığı bağlayıcı kararlarla bizim ab den kimsede kurtaramaz ellere takmışlar kelepçeyi kullanıyor lar ülkemizi
tabi ki BENCE OK

yuksel63
20-01-2007, 22:40
bence avrupa birliğine alacaklarmı değil bizim ab girmememiz gerekiyor.öne sürdükleri şartlara baktığımızda osmanlıya sunulan sevr anlaşmasıyla maddeleri aşağı yukarı aynı onlar kurtuluş savaşında savaşarak alamadıklarını sizi avrupa birliğine alacağız diyerek bize [yani bizi yönettiğini zannedenlere]yaptırdıkları şeylere bakalım etnik kökenleri kışkırtmak ana dilde eğitim mezhep kavgaları vb
ayrıca örf adetimizi ve milli değerleri unutturup lünpen bir toplum oluşturmak
peki bizler niye bi asya birliği oluşturmayalım türkiye rusya iran suriye pakistan çin ve diğer ülkeler dünya coğrafyasına baktığımızda yer altı kaynakları ve doğal zenginlikler asya kıtasında o zaman onlar bize gelirler bizi asya birliğine alın diye biz genç bir ulusuz onlar gibi kokuşmuş toplumlar değiliz hepinize eskişehirden saygılar

sunar06
20-01-2007, 23:08
biz atatürkün evlatlarıyız avrupa daha düne kadar bizim elimizi öpüyordu 4 tane kendini bilmez yüzünden bu gün başımızada ahkam kesiyor. ahkam kesenin başını keseriz bunu böyle bilsinler

WET741
20-01-2007, 23:35
ben görürmüyüm bilmem ama avrupa birliği diye bir şey yok varsa biri bana açıklasın

piyanist
21-01-2007, 00:02
avrupa birligine girmek bir hayal birligin başı amerika aslında nato imf bm ab nin kıskacı altında bir &#252;lkeyiz hep onlar ne derse yapıyoruz topraklarımızı bile sattık
yakında bu gidişte sıra bize geliyor ırak gitti ondan sonra suriye ondan sonra iran ondan sonra turkiye bop ger&#231;ekleşmeye başladı yavaş yavaş k&#252;rdistanıda kurmaya başladılar m&#252;ttefigimiz sagolsun

multimax1972
21-01-2007, 00:03
Bence hayal! adamlar kaymağını yedi bitirdikden sonra hadin sizi alalım bari diyecekler oda hayal olacak.Benim hiç umudum yok ya sizin.....:puah: :puah:

RecepÇe
21-01-2007, 01:33
Avrupa Birliğinin bizi alacağını zannetmiyorum.. Çünkü birden fazla neden var...(Ekonomik, Siyasi, Kültürel, Dini, Tarihi, Örf ve Adetler, v.s....) :49:

kenan-esk
21-01-2007, 01:50
bence alacaklar türkiyeyi darıltmamak için ama AB zengin ulkeler başka bir
birlik için arayış içindeler bu birliği kurdukları zaman türkiyeyi alacaklar ama
türkiye yine avrupanın dışında kalacak

cevdet1956
21-01-2007, 03:34
biz avrupa birligine degil girmek yüzünü bile göremeyiz.kendi insanina acimayan,vicdan muasebesi yapmayan,avuc kadar cocugu kendi kötü emellerine alet eden bir ülkeyi kimse kabul etmez bence.benim canim ülkemi tüm dünya güzellikleriyle konusurken simdi suikastini,tecavüzünü konusuyor ama insallah bundan sonra daha iyi olurda,ay yildizli bayragimizi görürüz gögsümüz kabara,kabara

antalyalı07
21-01-2007, 07:46
sudan bahanelerle oyalıyorlar.bu kadar ısrar neden hala anlamış değilim.

modokol
21-01-2007, 09:31
almazlar ve almasınlar...

sami altunöz
21-01-2007, 10:56
:computer: Kesinlikle hayır !....

dijitürk
21-01-2007, 11:35
aslinda onlar bizden çok istiyorlar korkiyolar türk abazalarindan avrupanin erkekleri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ibalaban
21-01-2007, 11:52
Anketiniz i&#231;in sağolun. Ama ankete oy vermiyorum. Neden derseniz bir ka&#231; arkadaş da değinmiş konuya acaba T&#252;rk Ulusu AB'yi istiyor mu?
AB'yi oluşturan &#252;lkelerin bir kere kuyruk acıları var. Bunu hi&#231; bir zaman unutamazlar. Yılanla insanoğlunun &#246;yk&#252;s&#252;n&#252; hepiniz biliyorsunuzdur. Bizi AB' alacaklar mı? sorusunda biraz T&#252;rk Ulusu'u onlardan d&#252;ş&#252;k seviyede gibi algılıyorum. Ama arkadaşlar T&#252;rk Ulusu d&#252;nyanın en &#252;st&#252;n ulusudur. Bakın k&#252;lt&#252;r&#252;m&#252;ze. Bakın Y&#252;ce &#246;nderimiz Atat&#252;rk ve bu Ulus i&#231;in kanlarını d&#246;km&#252;ş şehitlerimize. Var mı onlarda. AB &#252;lkeleri yemek yemesini kaşık tutmasını bizden &#246;ğrendiler. Bizim kaltınlarımızı geliştirdiler. Bakmayın bizler bu duruma bizleri y&#246;netenlerin siyaset&#231;i davranışlarıyla geldik. Ger&#231;ek Atat&#252;rk ilkeleri doğrultusunda y&#252;r&#252;seydi h&#252;k&#252;metler bizi AB'ye değil AB'yi biz kabul edcek miyiz diye sorardık. Ben AB'ye karşıyım. Bu kadar taviz vermemeliydik. Verdik&#231;e istediler. Başta dedik ya Kuyruk acısı var. Nasıl insanoğlu ile yılan bir arada yaşayamazsa T&#252;rk Ulusu'da AB ile uyuşamaz. NE MUTLU T&#220;RK&#220;M DİYENE!

özelektronik
21-01-2007, 12:20
İYİCE BİR DÜŞÜNELİM BAKALIM biz baştan söyleyelim gec kalınmış bir karar dahi olsa alacaklar.bu bizim fikrimiz cünkü cok soru işareti olmasına ragmen cevaplar tek.avrupa asya arası tek köprü türkiye bunu zamanında düşünmeyen avrupa ve inatcı türk miliyetcileri bu kocaman pastayı çinlilerin eline bıraktılar şindi her iki tarafın akıllı ve düşünen ileriyi gören insanları bu iş icin cırpınıp duruyorlar yaşlanan avrupa nüfusu genc dinamik türk ulusu koskocaman türkiye köprüsü ve boşa giden yıllar milyar dolarlar bunların hesabını cocuklarımıza veremeyiz.bu fırsatları her iki taraftanda engelleyen insanların en büyük kayıbı ve ayıbı yaşayacagından eminiz.zaman bunu gösterecektir.cünki yüz yıllarca yaşanan medeniyet catışmaları fikir ayrılıkları insanlara ne getirmiştir???? ülkelere ne getirmiştir.????ac karınla miliyetcilik ödenmeyen dış borclarla eziklik emir almam demeler boş laf borc alan emirde almaya hazır demektir.birkac kişinin götürdügünü bir millete ödetmek nasıl reva degilse avrupa birliginede engel öyle reva degil.altın yumurtlayan tavuga bıcak bilemek akıllı insanların işi degildir bize göre

mevlutezer
21-01-2007, 12:45
avrupa birliğine almaları bence o kadar önemli değil önemli olan bizim avrupalı gibi olmamız birliğe girmek demek onların buyruklarına biraz daha boyun eğmek demekdir onların türkiye içinde dahada rahat propaganda yapmaları ve misyonerlik faaliyetlerini sürdürmeleri demekdir bizleri avrupa insan hakları mahkemelerinde yargılayanlar birde kendilerini yargılasalar nasıl bir sonuç çıkar merak ediyorum filistinde ırakda yapılan insan hakları ihlalleri değilmi sayın avrupalılar buralarda neden ceza kesmiyolar türkiyede idamı yasak edenler canlı yayında koskoca bir devlet adamını idam ediyorlar saygılarımla.

tokatli
21-01-2007, 12:49
arkadaşlar birde olaya şu açıdan bakalım.yıllar önce hollanda, ingiltere, fransa vs avrupanın birçok ülkesi denizaşırı yerlerde kendilerine sömürgeler edinmişler ve o ülkelerin kaynaklarını yagmalamışlardır.
osmanlı kültürüne baktıgımızda ise, yerel halkın istegi ve yardımıyla elde edilen birçok avrupa şehrine kendimizden yeni degerler kattıgımızı çok açık bir şekilde görebiliriz.hanlar,hamamlar,köprüler,medreseler,osmanlının avrupaya eşine rastlanması mümkün olmayan hediyeleridir.
ne zaman kendimizi yabancılarda küçük görmekten vazgeçer ve kendi ayaklarımız üstünde durmayı başarabilirsek işte o zaman ne avrupaya nede başka dayanaga ihtiyacımızın kalmayacagını düşünüyorum.bizim ülkemizde un,yağ,şeker su var ama yarım asırdır helva yapacak bir yiğidi çıkaramamış olmamız gerçekten çok üzücü.
hepinize saygılar selamlar...

muhtar59
21-01-2007, 13:54
avrupa dendimi söyle durup durup bin deyil bilyo defa turkiye olarak dusunmeliyiz biz turkiye olarak bu gune kadar verdigimiz her sözü yerine getirdik yalniz avrupa verdigi sözleri cok cabuk unuttu hic bir vadini yerine getirmedi iste yanibasimizda bulgaristan bir örnektir bulgaristan kominizmden ayrilali ne kadar oldu da avrupaya dahil edildi nesi var ki hangi avrupa kosularini yerine getirdimi acaba da birlige dahil ettiler onun icin sikmayin caninizi hani derizya türkün türkten baskaca bir dostu yoktur buda böyle biline saygilar sevgiler herkese basarilar dilerim

xzender
21-01-2007, 14:35
bence bizi yani TÜRKİYE yi oyalıyolar alacakları falan yok bir ermeni gazeteci öldü diye tüm Dünya ayağa kalktı baksanıza yani bir yerlerden yönetiyolar BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ni kabul ederlerse belki AB ye gireriz yani ÜLKE tamamiyle ikiye bölünecek onun tartışmalarını yapıyolar böyle giderse sonumuz kötü

BİZ TÜRK BAYRAĞI nın KIRMIZISI BİTMESİN DİYE KAN DÖKERİZ... xzender

SAYGILAR

leventizmir
21-01-2007, 14:49
tabiiki kabul etmeyecekler genç bir nüfusa sahip ve iş gücü çok göç korkusundan dolayı kabul etmezler ayrıca din faktörüde var

HANGMAN
21-01-2007, 14:54
Benim hi&#231; umurumda değil.kabul edip etmemeleri.birilerine bağımlı yaşamaktan kurtulmalıyız.bu iş neye d&#246;nd&#252; biliyormusunuz bir kıza arkadaşlık teklif edersiniz kabul etmez .kendinizi beğebdirmek i&#231;in t&#252;rl&#252; maskaralıklar yaparsınız bu iş ona d&#246;nd&#252;.ben onları kabul etmiyorum.o y&#252;zden oyda vermiyorum

saraçTürk
21-01-2007, 16:16
Ey türkoğuları bizleri içten parçalayıp birbirimize düşürmesinlerde
almalarını boş verin.hortumcular olmasa biz kendi kendimize yeteriz.ab ister alsın ister almasın yeterki devlet güçlü olsun,millet birbiri ile kenetlensin,pkk olayı bitirilsin,ana babalar gözyaşı dökmesin,bize yeter.Görüyorsunuz bir ermeni öldü dünya ayağa kalktı,bizim askerimiz polisimiz doğuda her gün şehit düşüyor hiçkimseden ses yok. BENİM DÜŞÜNCEM GÜÇLÜ DEVLET. GÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ MİLLET NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

f47xfenerli
21-01-2007, 16:24
başkalarına şamur atmaktan vaz ge&#231;ersek bu hayal değil arkadaşlar başkalarını değiştirmeye &#231;alışıp biz buyuz dersek olmaz kimse kimseyi kara kaşı kara g&#246;z&#252; i&#231;in almaz şuna inanıyorum insan olmayı &#246;ğrenirsek sorun kalmaz

toycan
21-01-2007, 16:45
arkadaşlar birde madolyonun diğer tarafından bakmak lazım bizim göremediğimiz tarafından biz hiç bir millete zarar vermek için uğraşıyormuyuz o milletin iç ve dış işlerine karışıyormuyuz hayır ama bakın avrupa kaybettiği kurtuluş şavaşından hemen sonra bizi savaşta yenememenin verdiği açıyla bizi bölmeye parçalamaya çalışmıştır sizce neden olabilir bence biz göremediğimiz kadar büyük bir MİLLETizde ondan hem tarih hemde yeraltı zenginliklerimizde gözleri var yoksa bunlar ermenileri kürtleri düşünselerdi zamanında onları yüzüztü bırakıp kaçmazlardı ATAmın dediği gibi NE MUTLU TÜRKüm diyebilene

fakon
21-01-2007, 18:25
Almıyacaklar.Hem alsalar ne olacak.Avrupa bizden çokmu iyi durumda sanki.İşssizlik had safhada.Oyun oynuyolar bizimle.İstekleri yerine getirilene kadar; bizim safdirik hükümetler tarafından oynayacaklar bizimle.Topraklarımız,madenlerimiz,vs...ele geçirmeye uğraşıyolar.Bunu Türkiye neden görmüyo? Ve tabi en önemlisi Şerefimiz ile oynuyolar.AB'ye şerefli giriş diye bişey sözkonusu değil.Daha tecrübeli arkadaşlar bu tür anketleri başka başka yerlerde de yapsınlar bence.

Admin
21-01-2007, 19:31
Almıyacaklar.Hem alsalar ne olacak.Avrupa bizden çokmu iyi durumda sanki.İşssizlik had safhada.Oyun oynuyolar bizimle.İstekleri yerine getirilene kadar; bizim safdirik hükümetler tarafından oynayacaklar bizimle.Topraklarımız,madenlerimiz,vs...ele geçirmeye uğraşıyolar.Bunu Türkiye neden görmüyo? Ve tabi en önemlisi Şerefimiz ile oynuyolar.AB'ye şerefli giriş diye bişey sözkonusu değil.Daha tecrübeli arkadaşlar bu tür anketleri başka başka yerlerde de yapsınlar bence.

Anketi farkındaysanız tum herkese actık herkes yorum yapsın diye hiç bir yoruma mudale etmiyoruz anketimizin amacıda bu zaten en önemlisi herkes bir konuda bir seyler cıkarsın baskalarının fikirlerini görsün diye

Herkese saygılar:45:

NAZO
21-01-2007, 21:38
bence ab. bızı almak deyıl bolmek ıcın uğraşıyorbunuda yasaları değişdırım kendı emellerıne ulaşmak ıcın kullanıyor asla bir muslıman ulkeyı aralarında gormek ısdeyeceklerını zannetmıyorum hem neişimız var ab. de bizi ısdemıyen bir kulupde boşverın bız yeterkı bırlık olalım bu ulkede kardeşce yaşamayı oğrenelım bızım bunlara ıhdıyacımız yok NAZO

moonlight
21-01-2007, 22:26
AB'ye girmemizin faydalı olacağı kanaatindeyim ancak şu anki hükümetle bunun imkânsız olduğunu düşünüyorum.. Erken seçimden sonra herşey değişecek kanımca :wave:

nedir bu hükümetle derdiniz akıl almaz bisey AB ile ilişkileri bu hale getiren bu hükümet ya enflasyon dediniz tamam dedik irtica dediniz tamam dedik ama AB deyince artık yuh diyorum subjektiflik olur ama bu kadarda olmaz:nono:

zaferelektronik
22-01-2007, 15:35
Bİz Gİrmek İstİyoruz Mu Acaba Avrupa BİrlİĞİne ??!! Onlar Bİzİm Ülkemİze Gİrmek İÇİn Çaba Harcasinlar Bİzİm O İnsanlardan Bİ Beklentİmİz Yoktur Unutmayin Kİ Bİz "tÜrk" Üz Ve TÜrk KalacaĞiz Avrupali DeĞİl Sayin ArkadaŞlar. Kendİmİze Hakİm Olalim LÜtfen Ülkemİzİ Asla Ve Asla Satmayalim ..sayilar Herkeze İyİ ÇaliŞmalar ..allah İŞlerİnİzde Kolaylik Versİn..

taço
22-01-2007, 21:05
tabiki çok zor.almazlar.ama kapıdanda uzaklaştırmazlar.çünkü çıkarları bunu gerektiriyo.

SEYFİ
22-01-2007, 21:18
Ne zaman dinimizi değiştirirsek alacaklar bundan emin olabilirsiniz:)

zorlu1364
23-01-2007, 05:22
Avrupa Birliğine şu andaki vaziyetimizle zaten giremeyiz. Gireceğimizi zannedenler etrafına bir bakarsa iyi olur zira gerçekten avrupanın istediği seviyeye gelemedik, kağıt üzerinde bayağı yol kat ettik inkar edemem ama icraatte uygulamada sıfır (0) O istenilen düzeye gelinse bile ben kesinlikle hayır diyeceğim(Referandumla bize sorabilirlerse).ÇÜNKÜ=AVRUPANIN HALKI; FRANSIZI, ALMANI, İSKOÇU, İNGİLİZİ, NORVEÇLİSİ VS. VS. BAKIN GERÇEKTENDE ÖNCE KENDİ MİLLİYETÇİLİĞİNİ SONRA HIRİSTİYANLILIĞINI SAVUNUYOR VE KESİNLİKLE BİZİ ARALARINDA GÖRMEK İSTEMİYORLAR.Bana göre bu bir hayal.

özelektronik
23-01-2007, 09:42
Almanyada yaşamış birisi olarak şunu sizlere hatırlatayım geçmiş bir tarihte Almanya başbakanı Helmut kohl,un bir SözÜdir: BİZ ARAMIZDA MÜSLÜMAN BİR ÜLKE İSTEMİYORUZ, AVRUPA BİR HIRISTİYAN BİRLİĞİDİR..Demişti .. Artık insanlar değişse bile kafalar aynı bunu unutmayalım. Ne zaman Avrupa lokomotifi bir uçurum kenarına gelirse Türkiyeye dayanacaklar. Bakın etrafımıza daha dün Rusyadan kopmuş ülkerelere demokratik oldukları için değil sırf hırıstiyan oldukları için Avrupa birliğine alındılar. Neden aralarına Azerbeycanı veya Makedonyayı, Bosna herseki, Çeçenistanı, İranı,(bunların arasında İsrail avrupalı) Suudi arabistanı almıyorlar ?. Yoksa bunlardan Makedonya, Bosna hersek bir avrupa ülkesi değilmi.? Unutmayalım Avrupaya girmemizi onlar değil, Biz istiyoruz...

konu müslümanlıktan acıldı diye söylüyorum avrupada her pazar hıristiyanlar kiliseye gider dimi gitmiyende gidene karışmaz sögmez dimi gördünüz yaşadınız diye soruyorum.burada herkes müslümanlıgı bir inanc ve kişisel özgürlük olmaktan cıkarıp kendi işine nasıl gelirse öyle yorumluyor.buda ülkemizin prestijini sarsıyor öncelikle müslümanlıgın ne oldugunu insanlar ögrenecek sonra konuşacak din inanc kişilerin kendi iradeleriyle kabul ettigi bir şeydir.ve inanclarını özgürce yaşarlar ha digeride başka bir şeye inanıyordur veya inanmıyordur.gercek müslüman inanan onları sadece iyilige cagırmakla vazifelidir.iyilige cagıran bir insanada hakaret ancak cagırılan kişinin bu işin aslını incelemediginden ve bilmedigindendir.yoksa kuranı kerimde insanların huzurunu kacırın fitne cıkarın diye bir emir yok tam tersine fitne cıkarmak insan öldürmekten daha agır bir suc olarak beyan ediliyor.lütfen müslümanlık agıza alınırken ben müslümanım diyene degilde müslümanlıgı yaşayana inanın.avrupa birligi ile ilgili fikirlerimide daha evvel yazdım biz böyle düşünüyoruz.insanız yanıla biliriz sadece şahsi fikrimiz diyelim.

emresena
23-01-2007, 10:50
sittiğim seneye kadar almazlar..almazlar..almazlaaaarrr bu b&#246;yle biline..ne zaman &#246;leceğimi bilemem ama avrupa birliğine alınmayacağımı kesin bilirim.

erdogan 1
23-01-2007, 11:16
avrupa birliğinin ilk işi kıbız ikinci işi kıta sağanlığı daha neler çıkacak allah bilir

flower
23-01-2007, 11:30
avrupa birliğine bizi almazlar demek yerine girmeyiz karşıyız demek lazım öncelikle. eğer şu şartlarda hala girmeliyiz diyenler varsaki var bence öncelikle tarih okumalılıar.ama sadece bizim tarihimizi değil tüm dünya tarihini.ozaman görülecekki yıllardır doğunun zenginlikleriyle ayakta duran bu emperyalist grubun sömürgelerini ve katliamlarını görecekler.doğuya medeniyet satan bu devletler savaşlarda insanlar ölürken nedense medeniyetsizleşiyor.her fırsatta bizi üçüncü dünya ülkesi yerine koyuyor ve aşşağılıyorlar, biz hala onların arasına girelim diye can atıyoruz yazık.. bu gruba sadece ekonomik olarak bvakanlarımız var.ekonomik bağımsızlığı olmayan devletler asla tam bağımsız olamazlar. uğruna savaştığımız misak-ı milli bugün ayakalar altına alınıyor ve biz hala girelim diyoruz. atalarımızın uğuruna savaştıkları bu topraklara ve gururumuza sahip çıkalım.geçmişimizi iyi anlamalıyız.....

gazanferdoser
23-01-2007, 12:07
kabul etmeyecekler

nelu
23-01-2007, 12:22
önce din sonra nüfüs bahanesi hiç bir zaman önumüzden kalkmayacak bahaneler

iskurt65
23-01-2007, 12:50
Bence alacaklar ama önümüze bir sürü engel koyacaklar,yalnız bu süreçin çok uzun olacağı aşikar.Teşekkürler:00000002:

kavlak74
23-01-2007, 12:54
hiçkimse hayel etmesin bizi almayacaklar çünkü ab bir hiristiyan külübüdür haçlı zihniyetidir almazlar

ucakci
23-01-2007, 16:04
bencede kabul etmeyecekler

acikalin
23-01-2007, 17:29
Çünkü kafa yapımız düşüncelerimiz,ekonomimiz denişmedikçe Almazlar alamazlar

CABBARİ
23-01-2007, 17:31
arkadaşlar alsalar bile 2015 den &#246;nce girmemiz hayal o yuzden &#231;ok şey değişmeyecek aynı zihniyetle y&#246;netiliyoruz &#231;&#252;nk&#252;!!

böcek2
23-01-2007, 18:13
hayır kabul etmeyecekler:nono:

Pasilobus
23-01-2007, 19:05
bizleri komple hristiyan yapmadan girmemiz imkansız arkadaşlar:(:(:(:(

hagiwatt
23-01-2007, 19:08
bence kabul edecekler çünkü biz çok ters bir yerde konumdayız avrupanın tam ortasındayız.

ffhakan
24-01-2007, 00:01
Bence bizi alacaklar, alacaklar ama avrupa birliği dağıldığı zaman. Fransa ve Almanya başladılar bile. Euro'ya geçişte ettikleri zararı hala içlerine sindiremiyorlar. Bence o zaman dönem başkanı bile oluruz beee... kim tutar bizi !

CABBARİ
24-01-2007, 18:58
Evet arkadaşlar haftalık yaptıgımız anketimiz burada sonuçlandı herkese teşekkürler diğer anketimiz işleme konmuştur..
selametle....

Evet Kabul Edecekler 38 kişi 15.32%
Hayır Kabul Etmeyecekler 210 kişi 84.68%
Oylayanlar: 248