Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Canak HEM HOTBİRD HEMDE ASTRA
Tek Canak HEM HOTBİRD HEMDE ASTRA Yayınlarını alabiliyorum ufak tek bir aparatla
Resimleri şimdi cektim arkadaşlar
Only the registered members can see the link
Buda ikinci resim kar yagıyor o yüzden idare edin bu resimlerle:)
yok yok resimler iyi çıkmış güzel bir olay, bu şekilde sirus,eutelsat,astra gibi kanallar izlenebilmekte
turhan081
28-01-2007, 18:21
evet arkadaşlar ben bu şekilde hotbirt sirius astra uydularının yayınlarını seyrediyorum.tavsiye ederim.çanak kirliliğini azaltın sizde.
38yusuf38
28-01-2007, 18:25
Kosovali Anten'nİn 90'likmi Yoksa 60'likmi Ben Yenİ GÖrdÜm BÖyle Bİr DÜzeneĞİ Saygilar...
bu aparat dedikleriniz nelerdir karadenizden 90 lık çanakla ben alabilirmiyim
38yusuf38
28-01-2007, 18:26
Pardon Yaa 120 'lİkmİ Yoksa 90 Lik Mi Dİyecektİm
Bİrde 90 Lik Antenle Astra Çekİyormu??
Kosovali Anten'nİn 90'likmi Yoksa 60'likmi Ben Yenİ GÖrdÜm BÖyle Bİr DÜzeneĞİ Saygilar...
anten 105lik bende karadenizdeyim hem astra hemde hotbird seyrediyorum tavsiye ederim
uyelikiptal1
28-01-2007, 18:36
arkadaşlar ben ıstanbul anadolu yakasında tek çanakla üç uydu alıyorum çanak 90 lık uydular hartbört astra 19 sirüs hartbört 1140 astra 226 sirüs 174 kanal oda tam detaylı ayarlama yapmadan sanırım daha fazla kanal çeker ilgilenenlere bilgi .
bu aparat dedikleriniz nelerdir karadenizden 90 lık çanakla ben alabilirmiyim
90lıklada alırsın 105lik lede ben su anda batı karadenizden alıyorum
Çanağın yönü astra ile hotbird ün tam ortasında mı acaba?
Çanağın yönü astra ile hotbird ün tam ortasında mı acaba?
Hayır sagdan ilk bastaki lnb sabit astrada diger yanındaki hotbird arkadaşım sinyal kayıbsız alıyorum 2 uyduyu
Kosavalı buda benden olsun kendi çanağım çanak 90'lık bilsat Astra (19.2) ya sabit Hotbird ve sirius aparat yarımı ile sin yal seviyeleri gayet iyi. Tek çanakta 3 uydu. 4 LNB astra yani çanağın sabiti. Ortadaki Hotbird ve ensağdaki sirius 170 kanal alıyorum o da gayet iyi. Bence bu şekilde şu an kendim bir de 12 vollt dayzek yapıyorum oda bitmek üzere uydu sayısını artıracağım gördüğünüz çanaktan 7 tane uydu almayı planlıyorum.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
"gördüğünüz çanaktan 7 tane uydu almayı planlıyorum."
maşallah maşallah izle bakalım bi çanakla bütün uyduları :puah:
yani nilesata kadar alacam diyorsunuz:) hispasat alma sansı varmı
hispasat zorda zaten astra varken ona gerek yok.
ZaLiMFeLeK
28-01-2007, 19:32
Arkadaşlar bu aparatın adı multifeed olarak geçiyor orjinalleri piyasada satılıyor.
farklı şekillerde olanları ve farklı sayıda LNB bağlananları var.
İst. da karaköyde Ank ulus ta rahatlıkla bulunabilir.
ayrıca Only the registered members can see the link adresinden bakınız.
®adakoglu
28-01-2007, 19:37
Arkadaşlar bu aparatın adı multifeed olarak geçiyor orjinalleri piyasada satılıyor.
Evet aynı aparatı bende aldım ancak bulunduğum yerde Hodbirt ve eutesal 3 uydusunu alıyor,sirinusu almadı.
E vet erkan karanfilden Only the registered members can see the link bu urunleri alabilirsiniz. Supersattan oldugunuz söyleyin indirim yapabilir gerekirse :) böyle bir uygulamada kendisi ile konusurum
Herkese kolay gelsin
burda hazırdan ziyede kendi yaptığımız aparatlar bana kalırsa daha iyi olur. nedeni ise kendi verdiğimiz emek ve o duygu ben para verip almaktansa 2 saatimi ayırırım kendi yaptığımı kulllanırım. tabi bu el yeteneği ister bunu hazır olarak alacak arkadaşlara tavsiyem bu olay yansıma olduğu için mutlaka tv ekranın sinyal seviyelerini görmeleridir. Satfinder gibi uydu bulucular yüksek göstermesine rağpmen yansıma olayı olduğu için sağlıklı olmuyor.
Kosavalı buda benden olsun kendi çanağım çanak 90'lık bilsat Astra (19.2) ya sabit Hotbird ve sirius aparat yarımı ile sin yal seviyeleri gayet iyi. Tek çanakta 3 uydu. 4 LNB astra yani çanağın sabiti. Ortadaki Hotbird ve ensağdaki sirius 170 kanal alıyorum o da gayet iyi. Bence bu şekilde şu an kendim bir de 12 vollt dayzek yapıyorum oda bitmek üzere uydu sayısını artıracağım gördüğünüz çanaktan 7 tane uydu almayı planlıyorum.
Sevgili Volkan kardeşh bu yapmakta olduğun 12 v dıeseq 'in semasını bizlerlede paylaşırsın umuyoruz ?
bende antalyadaki ewimin çatısına 7 adet çanak bağladım millet sen NASA'da mı çalışıyorsun die dalga geçmeye başladılar artıkın :)
1: Türksat
2: Hellas sat
3: Eutelsat w2 16
4: astra 19.2
5: Hotbird
6: Sirius
7: Telstar 15w:8[1]: :8[1]: :8[1]:
arkadaşım elektronikten anlıyorsan çok basit sadece bir role anahtarlama olarak kullncaksın 12 v verdiğinde rölenin kontaktörü dğer uca değecek. Bu kadar basit..
kenan-esk
29-01-2007, 01:29
bu çoklu lmblerin sinyal durumu nasıl
hotbirtte herhengi bir kayıp yok sirius için anten çapı 120 lik olursa daha iyi olur ama 170 kanal alıyorum ve %75 üzerinde sinyal var. Tabi her frekansata değil Sirius için 170 kanal 90 lık çanakta aparat yardımı ile mükemmel.
kenan-esk
29-01-2007, 01:40
tşk bilgi için
12 Volt diseg in yapımı ve resimlerini yarın vermeye çalışacam bu sistem üzerinde çalışmak bence iyi ama bu karlı havalarda çatılarda uğraşmanızı pek tavsiye etmem.
12 Volt diseg in yapımı ve resimlerini yarın vermeye çalışacam bu sistem üzerinde çalışmak bence iyi ama bu karlı havalarda çatılarda uğraşmanızı pek tavsiye etmem.
Catıya falan cıkıp düşme usta
Catıya falan cıkıp düşme usta
yokbe üstad karda çok çıktım çatıya hatta bi keresinde yaklaşık 40 cm kar var yoğun birşekilde yağarken hispasat kurdum alışığım karlı havlara ama şimdi pek çıkmıyom. Biraz yavaşladık artık.
yakupowersky
30-01-2007, 01:18
bılgı ve paylasım ıcın tskler
sempatico
30-01-2007, 12:56
jeremo arkadaşım ben tokat ta oturuyorum bende 120 parabol çanak var senin yaptığın gibi bende bende çanağı ortasından bölen mil yaptırdım daha sonra hotbird sabit ayarladım sirusu buldum daha sonra astra 19 dereceyi bulmaya çalıştım bulamadım 16 dereceyi bulalım dedik o da olmadı neden bende bu sizin yaptığınız gibi olmuyor tokata sinyaller zayıf mı geliyor o yüzden mi almıyor bir türlü çözemedim çanağın resmini yarın çekip siteye verebilirim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
zafer murat
30-01-2007, 14:37
Karlı havalarda çok çatılara çıktığımı hatırlarım belime bi kalın halat sağlam bir yere kendimi bağladımmı bi şey olmuyor düşme riski azalıyor :)
Karlı havalarda çok çatılara çıktığımı hatırlarım belime bi kalın halat sağlam bir yere kendimi bağladımmı bi şey olmuyor düşme riski azalıyor :)
yav bu gidişle düşmekten falan değil soğuktan ölecem yav. Buz gibi ayazda uğraşmak kötü oluyor ama ne yapcaksın işimiz bu.
bence harıka yapmısin ellerine sağlık arkadaş
siestagunay
31-01-2007, 23:38
hocam ben nasıl yapabilirim bu sistemi veya işi bilen arkadaşlara yaptırsam bana kaça patlar acaba ustalar??
hocam ben nasıl yapabilirim bu sistemi veya işi bilen arkadaşlara yaptırsam bana kaça patlar acaba ustalar??
arkadaşım aslında basit ama hangi uyduları seyretçeksin ona bağlı benim çanak astraya sabit ve aparat ile Hotbird ve Sirius seyrediyorum. Aparatı yapmak için sobacılarda soba borusunu sabitlemek için kelepçeler vardır ben onlardan aldım 2 ytl lnb yide eski parabol çanaklar için lnb yanında verilen boyun aparatları vardı onu kullandım resimlerde nasıl monte ettiğimde açık. ilk esnada metali monte edin sonra lnb yi deliklere oturtarak sinyal seviyesini yarlatın sağa sola aşağı yukarı çevireek en iyi noktayı blun sonra sabitleyin ben sabitlemek için vidaladım ama karlı havlarda ne olacağı belli olmadığı için silikonla işi garantiye aldım.
bu sistemle aynı anda turksat ve hotbird alınabilirmi
bu sistemle aynı anda turksat ve hotbird alınabilirmi
abi türsat ve hotbird çok zor ya belki 150 cm veya daha büyük çanakta olabilir denemek lzım ama sinyal kalitesi ne olur bilemem denemek lazım.
serhan78
20-03-2007, 20:43
Kosovalı ve Volkan buda benden olsun bugün bende değerli bir arkadaşımla resimlerinizden yaralanarak 90 lık çanağı Astra (19 derece) uydusuna sabitledik. Aparat yardımı ile Eultevesat yani digiturk uydusunu ayarladık. Astrada 690 tane Digtırktede 150 tane kanal bulduk. Şu an artık Türksat 1C-Hotbird-Astra ve Digiturk uydularım var. Süper oldu herkeze tavsiye ederim maaliyeti 4 ytl kablo hariç. Aşağıya resimlerinide koyuyorum bütün arkadaşlarım yararlansın. ama özellikle volkanın yaptığı çok güzel. bende sobacıdan aldığım parça ile taptım. herkeze bu konuda başarılar.:third:
dostum benim canak 15 derece batıda sabit ben buradan elenbe koyarak hotbir sirüs vs o itikametteki tüm uyduları izleyebiliyorum yalnız 120 offset canagın bana göre sağ tarafına teneke yerleştirdim o şekilde alıyorum bir nevi yansıtıcı görevini görüyör koyduğum düz bir teneke25 30 cm uzunluğunda
dostum benim canak 15 derece batıda sabit ben buradan elenbe koyarak hotbir sirüs vs o itikametteki tüm uyduları izleyebiliyorum yalnız 120 offset canagın bana göre sağ tarafına teneke yerleştirdim o şekilde alıyorum bir nevi yansıtıcı görevini görüyör koyduğum düz bir teneke25 30 cm uzunluğunda
değişik yansıtıcılar kullanılabilir ancak kötü hava şartlarında pek randıman vermio yansıma olayı zayıflıo. serhan abi yinede iyi yapmış kendisini tebrik ederim.
bu şekil sinyal almak zor değil izmir için.piyasadaki aparatlarla eutelsatw2-hotbird-astra uyduları zaten ayarlanabiliyor.bunun için uzman olmayada gerek yok.37 ekran tv ve recevier yeterli.çanağı hotbirde ayarla diğerlerinide 3 derece ile uyarla.ama biraz sabırla ve sakince
Kosovalı dostum senin çanağı başka forumlarda ben yaptım die vermişler. daha tek çanağın montajını bilemeyenler ben yaptım diolar zavallılar kopyala yapıştıra alışmışlar.:8[1]:
ne yapalım bu kopyacılara yakında benim çanağın reminide bunu biz imal ettik derler çok akıllılar ya.:puah:
Kosovalı dostum senin çanağı başka forumlarda ben yaptım die vermişler. daha tek çanağın montajını bilemeyenler ben yaptım diolar zavallılar kopyala yapıştıra alışmışlar.:8[1]:
ne yapalım bu kopyacılara yakında benim çanağın reminide bunu biz imal ettik derler çok akıllılar ya.:puah:
Benim kopyalarda çıkmaya başladı
:8[1]: :8[1]:
Benim kopyalarda çıkmaya başladı
:8[1]: :8[1]:
ya napacan abi akıllılar ya. ben onları ileride görecem.
İzmirde 90 lık çanakta astra çok iyide, bazı kanallarda örneğin blue movie'de unnamed diye geliyor ( 5 tane ***** kanal bunlar )çok ince ayar istiyor.90 lık çanakta.
TEKNİSYEN101
16-04-2007, 15:02
volkan arkadaşım tebrik ederim güzel bir çalışma yapmışssın özellikle aparat orjinal olmuş kolay gelsin
TEKNİSYEN101
16-04-2007, 15:07
kınık arkadaşım çanagın resmini yayınlayabilirmisin
ŞRARSKOZ
21-06-2007, 21:25
ben19 astra ayarlı çanak horbirti 13 ayarlamak isterken biruydu buldum
hepsi arap kanalı bunun derecesi kaç olabilir mbc4, fışın tv arabiya,peace tv,arabsatbadar-4
yazıyor bu 26 arabsat2a3a ise horbirt ve sürüs bunun neresinde kalıyor cevaplarınız için teşekkürler
saolun 120 parapol çanakla astra hortbirt sürüs nasıl izlerim bir yardım etseniz
sayko_254
22-06-2007, 23:59
peki bunların hepsini hotbird çanağınamı yapacağız tüksatta bu tür şeyler olabilirmi olusa hangi uydular ve sirius u çekermi?
zafer murat
23-06-2007, 00:01
peki bunların hepsini hotbird çanağınamı yapacağız tüksatta bu tür şeyler olabilirmi olusa hangi uydular ve sirius u çekermi?
evet hotbirdten alabilirsin türksata apart takarsan 39 derece hellasatı alırsın ama emu ile çalışan bir şey yok sirüs için hotbirdt sabit olarak apart takarak sirüs uydusunu alabilirsin :wave:
alone26m
29-01-2008, 13:23
bende osmaniyede hotbirde ayarlı 100 lük offset çanak ve aparatla sirius uydusunuda seyrediyorum acaba bizim burdan bu çanakla astrayı alırmı ustalar... uydu kuran arkadaşlar astra için 150 cm çanak lazım dediler sizin yorumlarınızı alabilirmiyim...
danger03
29-01-2008, 14:20
uclu aparatla asradan bazı yayınları alırsın
yakında bend düşünüorum bakalım başarabilecekmiyim
bende 90lık çanakla türksat ve hellas uydularını seyrediyorum
arkadaşlar aparattan aldım hotbir sirius çıktı astra hotbirdin kaç santim sağında kalır tahminen onu bulamadım :( tekirdağdan