Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ferrari'nin Arap Şeyhleri İçin Özel Ürettiği araba

COEMAR
16-02-2007, 11:07
Ferrarinin Arap Şeyhleri İçin Özel Ürettiği 2.000.000 Dolarlık ferrari!

GENERAL INFORMATION
Price: $2.000,000
Miles Per Gallon: 10/15 mpg
Curb Weight: 3340 lbs
Layout: Mid-Engine/RWD
Transmission: Williams-BMW 6-Speed Sequential
ENGİNE
Type: Flat-12
Displacement: 4942 cc
Horsepower: 421 bhp @ 6750 rpm
Torque: 360 lb-ft @ 5500 rpm
Redline: 7000 rpm
PERFORMANCE
0-60 mph: 4.7 sec
0-100 mph: 11.2 sec
Quarter Mile: 12.9 sec @ 110 mph
Skidpad: .90g
Top Speed: 192 mph
Braking, 60-0 mph: 130 ft
Slalom Speed: 65.1

Only the registered members can see the link

banshee8831
16-02-2007, 12:07
bence saçma bir araç.ben porschenin jipi gibi bir şey zannediyordum.adamlar böyle bir araba alacaklarsa zaten diğer bütün ferrarilerden alabilirler.sırf araplara özel diye normal ferrari fiyatının bi 8 katı fiyat koymak resmen araplara kazık atmak olmuş ama araplarada dokunmaz hani.ama diğer yandan özelliklere baktığımda hiç bir fark yok.bence çöle uygun birşey yapsalardı.porschenin jipi çok tutuldu.bence ferrarirde 1 tane yapmalı....

siestagunay
17-02-2007, 09:48
EEEeeEe abi para var çare var beaa...

CABBARİ
17-02-2007, 09:59
ne yani buna binmek için arapmı olalım:):)

Aziz46
20-03-2007, 18:54
ya ferrarini buna beş basan arabaları war be hiç begenmedim bunun tipini ama içini bilemem .ama bunun tipini değiştirseler yada başka bi araba yapsalar araplara daha iyiolurss:D

bowto34
23-03-2007, 17:44
haklısınız arkadaslar berbat bı araba yapmayı basarmıslar helal olsun onlara

bulletfromhell
23-03-2007, 21:21
kusura bakmayın arkadaşlar ama hepiniz yanlışlar içindesiniz.hepiniz anladığım kadarıyla aracın tipine bakıp karar vermişsiniz.teknik verilere ya bakmadınız yada iyi yorumlayamadınız.aracın maximum devri 7000 devir/dk.421 beygir güç üretiyor.maksimum hızıda 192 mil.size düşük geldi dimi???doğrudur çünkü bu araç uzun ömürlü olması için üretilmiş.normal ferrariler-hani sizin o buna beş basar dediğiniz modeller-12000 yada 13000 devir/dk motorlardır ve motor ömürleri 20000-50000 km arasındadır....ama max. 7000 devir/dk arasında dönen bu motorun ömrü en az 300000 km dir.üstüne üstlük bu araçtaki soğutma sistemi bence normal ferrarilerinkinden bile daha güçlüdür.hem bence ürettiği güç ve hızda oldukça mükemmel.hemde uzun ömürlü.dolayısıyla pahalı olması gayet makul.beğenmeyen almasın......selametle.

banshee8831
24-03-2007, 00:02
kusura bakmayın arkadaşlar ama hepiniz yanlışlar içindesiniz.hepiniz anladığım kadarıyla aracın tipine bakıp karar vermişsiniz.teknik verilere ya bakmadınız yada iyi yorumlayamadınız.aracın maximum devri 7000 devir/dk.421 beygir güç üretiyor.maksimum hızıda 192 mil.size düşük geldi dimi???doğrudur çünkü bu araç uzun ömürlü olması için üretilmiş.normal ferrariler-hani sizin o buna beş basar dediğiniz modeller-12000 yada 13000 devir/dk motorlardır ve motor ömürleri 20000-50000 km arasındadır....ama max. 7000 devir/dk arasında dönen bu motorun ömrü en az 300000 km dir.üstüne üstlük bu araçtaki soğutma sistemi bence normal ferrarilerinkinden bile daha güçlüdür.hem bence ürettiği güç ve hızda oldukça mükemmel.hemde uzun ömürlü.dolayısıyla pahalı olması gayet makul.beğenmeyen almasın......selametle.

biz alacağız diye bişey demedikki.buna gücümüz yetse bizim ne işimiz var sağda solda :D devirle bir alakası yok onuda nerden çıkardıysan yıllarca otomobillerle uğraşıyorum ilk defa senden duydum ferrrinin motorunun 13 bin devirde çalıştığını ve ömrünün 30 bin km olduğunu :D adamlar 30 bin km dayanacak bir araba yapsalardı adı ferrari olmazdı çin otomobili olurdu oldumu arkadaşım.valla bence sen bunu birdaha hiç bi yerde konuşma gülerler sana benden tavsiye:8[1]:

bulletfromhell
24-03-2007, 00:19
biz alacağız diye bişey demedikki.buna gücümüz yetse bizim ne işimiz var sağda solda :D devirle bir alakası yok onuda nerden çıkardıysan yıllarca otomobillerle uğraşıyorum ilk defa senden duydum ferrrinin motorunun 13 bin devirde çalıştığını ve ömrünün 30 bin km olduğunu :D adamlar 30 bin km dayanacak bir araba yapsalardı adı ferrari olmazdı çin otomobili olurdu oldumu arkadaşım.valla bence sen bunu birdaha hiç bi yerde konuşma gülerler sana benden tavsiye:8[1]:
hayırlı akşamlar beyefendi.kimsenin tavsiyesine ihtiyacım yok.eğitimini söylede bilelim.makine mühendisiysende aç biraz literatür oku.sırf kitabi bilgilerle hiç bi haltı bilemezsin.hoş onu bildiğindende şüpheliyim....selametle

siestagunay
25-03-2007, 13:27
yaa aslında gusel degil ama içi süper dışını begenmedim.. farlar ise iğrençç

ama jip olsaydı daha gusel olurdu derim ben..

COEMAR
29-03-2007, 02:02
arkadaşlar lütfen mesajlarımız seviye sınırlarını zorlamasın burada sadece paylaşım yapıyoruz herkes özgürce fikrini dile getirebilir biraz dikkatli olalım saygılar...

sonsuzlukk
29-03-2007, 15:18
mantık var yaa ferrarinin motoru 30 bin kilometre dayanıyorsa o zaman ferrari neden bir marka yanlışınız var o zaman 15 günde 1 motor değiştirmek gerekir muhahaha :)))

Aziz46
29-03-2007, 15:58
bİz Tİpİnİ BeĞenmedİk Dedİk İÇİne Laf SÖlemedİk Dİkkat Ederek Oku LÜtfen !!! Hatta Msj Imda'' İÇİnİ Bİlemem Dedİm '' :):):):):):)

banshee8831
29-03-2007, 16:39
mantık var yaa ferrarinin motoru 30 bin kilometre dayanıyorsa o zaman ferrari neden bir marka yanlışınız var o zaman 15 günde 1 motor değiştirmek gerekir muhahaha :)))

ya ustam işte çoçuk çoçuk geliyor laf atıyor sağda solda ritbesine bakmadan msjına bakmadan millete laf atıyor :8[1]: bunlara çok şey bildini zanneden ama hiç bişi bilmeyenlerden denir ve lakaplarıda lamerdir.
ayrıca aklı olan bir insan hiç bir arabanın 13 bin devirde ve motor ömrünün 30 bin km olduna inanmaz.hadi formula 1 arabası desen eh belki derim ama bildiğin yol ferrarisi herşey el yapımı.el yapımı makina yapımından daha sağlıklı ve daha kaliteli olduğu için tabikide 30 binde bitmez ömrü.diğer hususta hiç bir araba yol arabası altını çiziyim 13 bin devirde gitmez.ferrari bile olsa 9 bin devir fln anca.
valla dediğim gibi bu bilgileri bilmek için ne makina mühendisi olmak gerekio neden 2-3 üniv bitirmek gerekio.eğer canı gönülden bir araba tutkunuysan ve katologların teknik bilgilerin ilerisinde bir otomobil bilgin varsa zaten çözersin olayı.

neyse arkadaşım sen kasma hiç boşuna bilen biliyor arabaların az çok nasıl çalıştığını....:sunglasses2:

zorlu
29-03-2007, 18:29
yahu arkadaşlar hani bir laf vardır zenginin parası bizim gibilerin çenesini yorarmış :puah: :puah: haa aklıma gelmişken arkadaşlar arabanın ömrü 30 bin KM DEĞİLLLL:nono: :nono: 300 BİN KM mişşş ben arabalardan falan anlamam ama dayanamadım karıştığım içinde beni mazur görün:praying: :praying:

bulletfromhell
29-03-2007, 19:45
amma patırtı yapmışsınız ha.ben son mesajımı ayın 23 ünde yazdım bazılarının kafası ayın 29 unda şarj etmiş.o kişiler için 6 günlük algılama süresi normal heralde....neyse......

COEMAR
31-03-2007, 01:14
bu konuyu çok uzattık sanırım en iyisi fazla tartışma yapmayalım arkadaşlar resmine bakalım ve yorumlarıda kendi içimizde yapalım artık konu gerekli açıklamalar yapıldığı için
kapatılmıştır saygılar...