PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : windows için yardım

scob
18-02-2007, 12:36
arkadaşlar ben xp sp2 kullanıyorum.masaüstünde yeni bir klasör oluşturduğumda ve ismini değiştirmek istediğimde ''dosya adı uzantısını değiştirirseniz,dosya kullanılmayabilir'' diye bir pencere çıkıyor ve değiştirdiğimde dosya farklı bir hale geçerek açılmıyor.bu masaüstündeki varolan diğer dosyalar içinde geçerli.bunun sebebini bilen varsa yardım bekliyorum.teşekkür ederim.

umuter
18-02-2007, 12:59
büyük ihtimalle virüs bulaşmış olabilir arkadaşım pc ye virüs programınla güzelce bi tarama yaptır

scob
18-02-2007, 13:05
ok.sonucu yazarım.teşekkürler ilgi için.

umuter
18-02-2007, 13:10
valla durum onu gösteriyor eğer çözemezsen sorunu format atman gerekebilir kolay gelsin

scob
18-02-2007, 14:39
pc yi komple tarattım.bir tane trojan buldu ve karantinaya taşıdım.aware ilede temizledim.avast home edition kullanıyorum.acaba yeterli değilmi.problem başka neden olabilir.

umuter
18-02-2007, 14:48
bütün bunları yaptıktan sonra denedin mi dosya adını değiştirmeyi??

scob
18-02-2007, 14:50
tabiki denedim.aynı problem devam ediyor.acaba herhangi bir proğram eksikliğindenmi kaynaklanıyor.

MusaKa92
18-02-2007, 15:33
Format atmayı deneyiniz..

kralleo
18-02-2007, 16:01
avast yererli gelmeyebilir kasper veya nod32 kullan arkadaşım.avast paronayak bir program.sorun için birde sistemi geri yükleme noktasını bir dene başka bir tarihe yükle öyle dene yani.buda olmazsa büyük ihtimalle sistem dosyalarından birine umuterinde dediği gibi bir virüs bulaşmış olabilir veya bir sistem dosyası zarar görmüştür.benden sana tavsiye en güzeli format at ve tertemiz kullan.kolay gelsin

scob
18-02-2007, 19:04
sistem geri yüklemeyle ilgili bilgiyi nereden alabilirim.bu konularda çok iyi sayılmam.format atmayı falan beceriyorum ama onu en son çare olarak denemek istiyorum.:(

kralleo
18-02-2007, 19:08
sistem geri yüklemeyle ilgili bilgiyi nereden alabilirim.bu konularda çok iyi sayılmam.format atmayı falan beceriyorum ama onu en son çare olarak denemek istiyorum.:(

arkadaşım başlat / programlar /donatılar / sistem araçları / sistem geri yükleme diye girebilirsin oradan önceki bir tarihi seç seçeceğin tarih oradaki takvimde kalın bir yazı tipiyle gösterilir.oradan yapabilirsin.bu sorunun başladığı tarihten önce bir tarihi seç dene olmazsa buraya yaz yardımcı olalım kolay gelsin

umuter
18-02-2007, 19:18
bu şekilde yapacaksın
Only the registered members can see the link

scob
18-02-2007, 21:16
3 defa farklı tarihlere gittim.fakat pc istenen tarihlerde sistem değişikliği yapılamadı dedi ve geri dönüldü.

kralleo
18-02-2007, 21:18
3 defa farklı tarihlere gittim.fakat pc istenen tarihlerde sistem değişikliği yapılamadı dedi ve geri dönüldü.

arkadaşım o zaman tek çaren kaldı format atmak.umuterin dediği haklı çıktı virüs bulaşmış bilgisayarına.format atmak iyidir hem makina sıfırlanmış olur

scob
18-02-2007, 21:23
peki farklı bir virüs proğramı yükleyip taratsam ve virüsü silsem genede formata gerek kalırmı.birde şimdi farkettim:dosyaların isimlerini değiştirebiliyorum fakat not defteri ve ofis proğramlarının isimlerini değiştiremiyorum.

kralleo
18-02-2007, 21:29
peki farklı bir virüs proğramı yükleyip taratsam ve virüsü silsem genede formata gerek kalırmı.birde şimdi farkettim:dosyaların isimlerini değiştirebiliyorum fakat not defteri ve ofis proğramlarının isimlerini değiştiremiyorum.

bence bir dene arkadaşım yeni bir virüs tarama programı kur.sana tavsiyem nod32 olur hem sistemi kasmıyo hemde iyi bir program.ayrıca ofis programını kaldır yeniden kur birde öyle dene.

umuter
18-02-2007, 21:38
valla bence onlarla zaman harcaman boşuna format atmadan gitmiyecek bu sorun geçenlerde bende de aynı ona benzer bi sorun oldu yeni format atmıştım 2 gün sonra ne olduysa anlamadım hiç bir dosyayı kısayolundan veya başka yoldan açamadım format attım ohh mis gibi oldu pc :) o yüzden bir an önce temizle çünkü senin sistem dosyaların zarar görmüştür

scob
18-02-2007, 21:39
arkadaşlar birkaç proğramı kaldırıp yeniden kurmaya olmazsa format atmaya karar verdim.yardımları için kralleo :present: ve umuter:present: kardeşlerime teşekkür ederim.karşılık beklemeden bu yardımlaşma bile benim için yeterli.

umuter
18-02-2007, 21:54
burada bulunma amacımız zaten bilgiyi paylaşmak arkadaşım yoksa hiç bir maddi menfaat beklentisi içinde değiliz!sorununu çözebilseydik daha da güzel olurdu ama bizle olacak bi şey değil demek ki :)

kralleo
18-02-2007, 22:41
burada bulunma amacımız zaten bilgiyi paylaşmak arkadaşım yoksa hiç bir maddi menfaat beklentisi içinde değiliz!sorununu çözebilseydik daha da güzel olurdu ama bizle olacak bi şey değil demek ki :)

:45: :45: :present: