Orijinalini görmek için tıklayınız : Devler Çin otomobili için sıraya girdi
Türkiye'ye ilk Çin otomobilini Mermerler getiriyor. Sabancı'nın da aralarında olduğu dev holdingler Çin otomobili pazarından pay almak için firmaların kapısında bekliyor. Only the registered members can see the link
Only the registered members can see the link
Herkes Çin otomobillerini konuşuyor. ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde satışa çıkan Çin otolarının Türkiye’nin de kapısını çalmasının üzerinden bir yıl geçti. 12 bin YTL’lik ilk Çin otomobilini Mermerler’in getireceği Chery olacağı sanılıyor. Sırada diğer Çin otomobil markaları bulunuyor.
YENİ İSİM FİBA HOLDİNG
Çinliler araç güvenlik testleri için EuroNcap onayı beklerken, büyük Türk holdingleri de Çinli otomobil firmalarının kapısında yatıyor. Ucuz Çin otomobillerinin Türkiye pazarında çok büyük ilgi göreceğini öngören dev holdingler, bir Çinli markanın temsilcisi olmak için yarışıyor.
Dev rekabette Sabancı, Doğan, Anadolu, Sanko, Bayraktar, Ulusoy, Mermerler gibi gruplar biliniyor. Bu çekişmeye yeni bir isim katıldı. Çinli Geely’nin temsilciliği için Anadolu Grubu ile Sanko rekabetine şimdi de Hüsnü Özyeğin’in Fiba Holding’i katıldı. Finansbank’ı Yunan bankası NBG’ye satarak, büyük bir nakit elde eden Özyeğin’in turizmden sonraki yeni hedefi otomotiv oldu.
Geçtiğimiz yıl Chery markası için Mermerler, Anadolu Grubu, Bayraktar Grubu ve Sanko arasındaki büyük çekişme unutulmadı. Bu grupların Chery Türkiye temsilciliği için girdikleri yarışı Mazda’nın da temsilcisi olan Mermerler kazanmıştı.
Chery’i alamayan devler şimdi diğer bir dev marka olan Geely için kapıştı. Bu kapışmaya Hüsnü Özyeğin ve Fiba Holding’de dahil oldu. Fiba ile birlikte Çinli otomobil markalarıyla adı anılmayan büyük grup kalmadı. Türk şirketlerinin temsilcileri son olarak 2006 yılı kasım ayında Çin’de yapılan otomobil fuarına katılarak, temaslarda bulunmuşlardı.
emresena
05-03-2007, 11:08
Unutmayin..!
Ucuz Etİn Yahnİsİ KÖtÜ Olur.
1 Yil Sonra Herkesİn Elİnde Patlar
Ondan Sonra
Neden TÜrkİye Adam Gİbİ AraÇ Kirartmiyor..ha..
Durun Onuda Ben SÖyleyİm.
TÜrkÜn Kafasi Hep, ŞeytanliĞa,ÜÇkaĞida Ve
ÇaliŞiyo..bİz Bu Kafayla Seneye Kadar Adam Olmayiz..
akcayhalil
05-03-2007, 11:11
Arkadaşım belki haklısın ama bence bir sabancının veya bir koçun olduğu yerde kalite olur diye düşünüyorum. Yıllarca beş kuruş etmeyen araçlara on kuruş verdik. Şimdi hiç olmazsa az pare verirsin yüksek kalite alırsın. Saygılar..
Unutmayin..!
Ondan Sonra
ben sana katıulmıyorum tofaştanta kötü olacak halleri yok ya ayrıca türkün kafası herşeye çalışır yeterki imkan verilsin türke ve türklüğe laf söyleme sakın
banshee8831
05-03-2007, 11:49
Unutmayin..!
Ondan Sonra
sen kimsin abi yaa.yetkili arkadaşlardan mesajının düzelmesini bekliyorum.saçma sapan küfürlü ve hakeret edici konuşmuşssun.senin kafan basmıosa bize ne herkesin kafası çalışmıyormuş,yok cinlikmiş fln filan.kendin için konuşacaksan.1 yılda yarılacak arabaya zaten akıllı yatırımcı el atmaz.kaldıki bu adamlar arasında koç sabancı flnda var.peki türkiyenin en zenginleri arasında bulunan bu kadar insan aptalmıki böyle birşeye yatırım yapacak...:devilprv:
bencede yıllardır tofaş gurubu arabalara büssürü paralar harcadık bindik oysakı hic konfor yok en azından cin arabaları daha konforlu görünüyor görünüşleri de bence harika
satelcom
05-03-2007, 13:23
ben tofaş üretimi doblo-1.910JTD 105 BG kullanıyorum.tofaş üretiminin %85 ini avrupaya ihraç ediyor.yedek parçası ucuz.servis gideri az.son derece memnunum.hiçbir şekilde alman-ingiliz-çin malı bir otomobil almam.yerli malı kullanarak ülkemin işcisine ekmek veririm.bizdeki şark kafası/çingene çalımı zihniyet olduktan sonra bu ülkeye her milletin ürettiği her mal girer ve dövizler boşa uçar dış ticaret açığımız bu yıl 70 milyar dolar.15 sene önce bir gece fransız TV-5 televizyonunda haberleri izlerken o günkü fr cumhurbaşkanının kore gezisini gösteriyordu.fr. cumhurbaşkanının makam aracı renault-21 idi.hiçbir şekilde mercedes veya bmw değildi.milliyetci olmak budur.
banshee8831
05-03-2007, 13:51
bu saatten sonra ustam işte istenilsede olunmaz.kim derki ben pioneer kullanmam giderim minton kullanırım.kim derki mcdonalds da yemicem gidecem halil ibrahim sofrasında yiyecem.yani böyle trilyonlarca örnek vardır.baştan alıştırıldık biz buna.kendimiz üretmedik.taa atalarımızdan bize gelen bu.dıştan aldık.hiç üretmedik.e haliyle şimdide kalkıp kimse ben %100 milliyetçiyim diyemez.yani konu kaymasın burda.konun amacı çin otomobili ve bencede helal olsunlar adamlara ne diyelim.adamların ucuz parça kullanacağını zannetmiyorum.onlar sadece işçilerine çok az para veriyorlar.bu yüzdende ürettikleri herşey ucuz oluyor.ve konu arabaya gelincede çinin bu işi hiçte yabana atacağını sanmıyorum.herşeyden önce bu araç can taşıyacak ve eğer bu canı koruyamassa zaten ülkeye giremezki o kadar adi bir alet.tofaş konusunda ise valla tmm yerli malı yurdun malı parçası ucuz ekonomik fln ama ben tofaş kadar insan kazıklayan bir firma bilmiyorum daha dünyada.mantıklı düşünün yıllarca aynı kasa aynı tip aynı şekil bir arabayı insana nasıl kazıklayabiliyor anlamıyorum.10 yılda :D bir arka ön far değiştirerek insan demekki güzel aldatılıyor.herkeste kanıyor alıyor bunu.vede bunu kendinden kat kat prestije üne kaliteye performansa sahip araçlarla aynı fiyata satıyor satılıyor.yani kusura bakmayın ben bu arabaya hayatta para vermem.bedava verseler bile binmem.öncelikle o dikdörtgen kasayı değiştirsinler :D ucuz olsun diye dört yerden 90 derecelik açılarla bükülmüş şaseye bineceğime otobüsle gider gelirim heryere...
siestagunay
06-03-2007, 21:13
ben tofaş üretimi doblo-1.910JTD 105 BG kullanıyorum.tofaş üretiminin %85 ini avrupaya ihraç ediyor.yedek parçası ucuz.servis gideri az.son derece memnunum.hiçbir şekilde alman-ingiliz-çin malı bir otomobil almam.yerli malı kullanarak ülkemin işcisine ekmek veririm.bizdeki şark kafası/çingene çalımı zihniyet olduktan sonra bu ülkeye her milletin ürettiği her mal girer ve dövizler boşa uçar dış ticaret açığımız bu yıl 70 milyar dolar.15 sene önce bir gece fransız TV-5 televizyonunda haberleri izlerken o günkü fr cumhurbaşkanının kore gezisini gösteriyordu.fr. cumhurbaşkanının makam aracı renault-21 idi.hiçbir şekilde mercedes veya bmw değildi.milliyetci olmak budur.
yaa abi sen ne diyorsun sanıyosun kii tofaş renault türk markası haa
degill yaa gusel kardeşim türkiyede üretiliyor ama bütün parçası dışardan geliyor ayrıca renault için adamlar renault ismi kullandıgı için para ödüyor sende sanıyorsun kii onlar türk arabası kusura bakma ama sende bişey bilmiyormuşsun yaw_!!:warn: :warn: :warn: :warn: