PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : telekoma dikkat

madoc23
22-03-2007, 01:27
arkadaslar fatura çok kabarık geldi(61YTL) interneti kullandıgım süre 10gün ve hergün 3 saat baglı oluyordum 400mb download ettim sadece bu işten bişey anladım nasıl oluyor bu anlamış degilim telekoma gittim neymiş 3177mb aştıgımı söylüyor ayrıntılı faturada evde kullandıgım limiti gösteren programda 400mb download ettiğimi gösteriyor nasıl iştir anlamıyorum bana yardımcı olurmusunuz?:badprv: :46:

Admin
22-03-2007, 01:30
Başka birisi sizin şifrenizle internete baglanmış olmasın

tike®
22-03-2007, 01:30
sen iyisin arkadaşım bana 112 ytl geldi sanki internet cafe işletiyorum:( yarın bi araştıracam bakalım sonuç ne cıkacak ama yapacak bişey yok ilk önce fatura yatacak sonra itiraz edilecek :(

tike®
22-03-2007, 01:31
bağlanmış bile olsa adsl kota sorgulamada inen miktar cıkar:(

japonadam
22-03-2007, 03:36
Eğer modeminiz kablosuz modem ise şifresi yok yada ele geçrilmiş ise çevrenizde laptopını açıp herhangi bir bağlantı arayan kişi sizin modem üzerinden internete çıkıp sizin faturanızı şişirebilir. Bundan korunmak için modeminize sayılar büyük ve küçük harflerden oluşan bir şifreleme yapmanız ve mac adresini girdiğiniz pclerin internete çıkmasına onay verdiğiniz ayarları yapmanız gerekir. Geçmiş olsun.

Bu arada ben kablo net kullanıyorum kablo nette 6 saat geriden kota takibi yapılabiliyor. Ancak bildiğim kadarı ile adsl için kota takip programları garantili değil. Sizin pc harici bağlantıları malesef gösteremiyor diye biliyorum. Faturayı ödedikten sonra ayrıntılı döküm alabiliyorsunuz. Burada hangi ip ve mac adresinden saat kaçlarda bağlanıldığını görebiliyorsunuz.

Geçmiş olsun

banshee8831
22-03-2007, 04:04
bence eğer kablosuz bağlantı kurduysan yada emin değilsen açıksa fln ordan girmiş olabilirler.onun için kablosuz ağı kapatmak lazım yada varsa şifrelemek lazım.

diğer konu ise herkese ilk ay 60 küsür ytl geldiğidir.evet ttkom bunu sözleşmelerinin bir yerine sıkıştırmış ve bizde bunu görmeden okumadan kabul ediyoruz.bu ayrıyeten ilk ay alınan ücret.yani herkese geliyor.banada geldi.eğer diğer aylardada 60 küsür gelirse bunda bi iş var demektir.yanlız bu dediğim size söylenen bağlantı ücreti deil.yani 60 ytl ya peşin ödeyin yada 12 taksitle ödeyin denen şey deil.bu ayrı birşey aklınızda bulunsun.

osman0202
22-03-2007, 13:53
kaplosuz ağ nasıl kapatabiliriz simdiden tesekkurler

banshee8831
22-03-2007, 17:01
modemin ayarlarına girceksin.bende 192.168.1.1 diye explorera yazınca girio ordan gir.kullanı adı ile şifreni gir.kablosuz ağ ayarlarından kapatılıyor.yanlız bu sanırım her modem için değişik biçimde.bende değişik sende değişik diye biliyorum.o yüzden senin modem için iyice araştırmak lazım

zafer murat
22-03-2007, 19:11
Evet acaba adsl'nizi başka biride kullanıyor olabilirmi.Kablosuz modem kullanıyorsanız çok karışılaşılıyor.:(

BlackStar
22-03-2007, 20:05
banada 48 ytl geldi bana yine çok az geldi arkadaşa 88 ytl gelmiş bizde bişi anlamadık ya:S

antigs28
22-03-2007, 20:36
arkadaşlar bende de aynı sorun var her ay 70- 80 aşağı düşmüyor indirdiğim işime yarar bir kaç program birde programların güncellemeleri arada sırada müzik o kadar kota gidecek diye ödüm kopuyo bunun nedeni ne olabilir acaba???

arapoglu
22-03-2007, 20:39
banada 66 ytl geldi iki aya bedava diyorlar ama iki ay sonra 66 ytl fatura gönderiyorlar aradım sordum telekoma nerde bu bedava diye anlamadıgım bir dille bir sürü bahaneler mecburen kabullendik bakalım bir dahaki faturalar nasıl gelecek

olcy
22-03-2007, 21:25
adsl in kendi kota sitesine girceksiniz..Ordan indirrilen kota miktarına bakın benim arkadaşlarada 100m gelmişti.Ama kota aşımı falan yoktu.Direk söyledik sitede gözükmüyor diye pardon hata olmuş deyip normal parayı aldırlar..
Only the registered members can see the link
Deneyip bir bakın derim..

latexserkan
23-03-2007, 11:03
benim bir arkadaşa bir gecede 3 gb geldi. oda telekoma gitti.benim pc kapalıyken nasıl gelir biri hattıma girdi tesbit edin ben savcılığa suç duyurusunda bulunacam dedi bir anda 3 gb'ı sildiler. ne iştir anlamadık. sende itiraz et kardeş gerekirse savcılığa başvur,bir dilekçe yeter.

kamkac62
23-03-2007, 11:34
Kedi yavrusunu yiyeceyi zaman fareye benzetirmiş buda oylesi bırakın vatandaşa hizmeti soyuluyoruz:49:

master71
23-03-2007, 23:15
arkadaşlar ilk faturam bugun geldi 2 sene abonelik + modem + 2 ay ücretsiz
kampanyadan yararlandmıştım bağlantı ücretinide 12 ay taksite böldürmüştüm

aylık ücret............................................. ...............................21.80 YTL
kıst aylık ücret............................................. .........................18.17 YTL
bağlantı ücreti........................................................................12.96 YTL

TOPLAM(KDV+ÖİV MATRAHI)........................................... .........52.93 YTL

KDV % 18................................................ ..............................9.53 YTL
ÖİV %15............................................... .................................7.94 YTL
DAMGA VERGİSİ (SADECE BİR KEZ ALINIR NEYİ DAMGALIYORLARSA)...0.33 YTL

ÖDENECEK TOPLAM............................................ ....................70.50 YTL

3.aydır takip ediyorum burdan Only the registered members can see the link kota aşımını
aylık 1.5 gb bile doldurmamışım

bi arkadaş üye olmadan önce söylemiştide inanmadıydım
bak görürsün ilk faturan biraz tuzlu gelecek
1 aylık peşin alıyorlar depozito gibi yani
ilk faturanın kabarık gelmesi bundan dolayıdır
önce öde sonra kullan.:yell:

tike®
23-03-2007, 23:24
kıst aylık ücret............................................. .........................18.17 YTL bu nedir anlamadım banada geldi

master71
23-03-2007, 23:38
valla usta bende anlamış değilim bu kıst aylık ücret nedir?
bukadar yüksek geleceğini tahmin etmiyordum 3.aydır 1.5gb bile geçmedim

cihat43
23-03-2007, 23:42
yaw ne zaman ne turktelekom kazıgından kurtulacaz allah bırakmasın ındırım yapılıyo derken bındırım yaparlar bunalrdan hayır olmaz yazık!!!

saygılar.

çorumlu1967
23-03-2007, 23:57
arkadaslar bendede aynı sorun var kablo baglantılı modemim var ocakta bir kampanyaya katıldım 24 ay yüzde 6tı indirim diye abone oldum olalı 30 ytlden asagı gemiyor ondan önce 2 yıldır kullanıyorum daha 29 ytl yi gecmemişti düşürek derken dahada artı her aksam bakıyorum hic dowlond yapmadığım halde dowlond görünüyor gidip anlaşmayı iptal edeceğim telekom cıvıtı iyice .

oscarrr_18
24-03-2007, 00:26
ben sınırsız kullanıyorum 49 yt lik fatura 83 ytl geldi

senoglu
24-03-2007, 00:51
arkadaşlar bende bu türkiyedeki adsl işini anlamış değilim ufacık memlekette bulgaristanda bile 4.5 mb. yani benim 18 kat üstüm hızı millet 10 euro ödüyor
biz ise 49 ytl iken 49.5 olmuş sözde indirim var ne indirimi bence kazık indirimi
sözüm adsl kötülemek degil gerçeği söylemek :common001:

banshee8831
24-03-2007, 00:57
ya ilk ay bu oluyor ama diğer aylarda kotayı aşmadığınız sürece normalde 29 ytl gelmesi lazım.bendede du meter var her zaman neyin ne olduğuna ordan bakıyorum saatin üstünde hep açık.bazen hiç birşey indirmediğim halde ortada hiç birşey yokken download oluyor.herşeye bakıyorum kullanabilecek yiyebilcek ama sorun bulamıyorum.çareyi modemi açıp kapamakla buluyorum.çünkü bazen ne hikmetse arkadaşların dediği gibi bizim bağlantıya giriyorlar nasıl oluyor anlamıyorum.wirelesste kapalı ama oluyor bu.sanırım ttkom hortumu daldırıyor kuyuya,hüp hüp çekiyor ne diyorsunuz siz bu konuda?

erkan5005
24-03-2007, 01:10
oscar senin nasıl oluyo bu iş :D ne anlamı var sınırsızın o arkadaşlar inanmazsınız ama ben smile adsl aldım sınırlı biraz geç bağlandı ama oraları geçelim,kredi kartı ile ödeme yapıyorum bağlantı ücreti olan 59 ytl yi hemen kesmişlerdi ama aylık 29 milyon ücreti kesmiyolardı 2 ay dan fazla böle geçti abone ücreti kesilmeyince ben aramaya başladım kredi kartı bilgilerimi yine istediler güvenmediğim için tekrar vermedim ben sizi ararım dedim banka ile konuştum neden kesilmiyo diye internetten ödemeyi kapatmışım o yüzden kesemiyomuş smileadsl :) bende beleş kullanıyorum diye seviniyodum aradım smileadslyi tekrar istediler kredi kartı bilgilerini verdim 10 dakka sonra smile adslden aradılar kredi kartı bilgilerini verdiğim kız sistemde hata oldu kredi kartı numarasını tekrar alabilirim dedi tekrar verdim :) akşam üzeri aynı gün yine smileadslden aradılartekrar kredi kartı bilgilerini sormazlarmı..( ben yusuf yusuf tabii..) ne bu kardeşim dedim kaç kere vercem bilgileri , kız kayıtlı bilgilerimi okudu bende doğruladım..48 ytl kesilecek dedi (2 ay ödememiştim ya hesap doğru..) ok dedim 48 ytl kestiler
geçen ay ayın 20sinde 37 ytl kesmişler ,bu ay ayın 10 nunda bi 37 ytl daha kesilmiş , işin kötüsü kota bilgilerinide öğrenemiyorum,şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca halime şükredeyim diyorum :D allah kolaylık versin..

Admin
24-03-2007, 01:22
Ben bir kere limiti astım oda pc cçökünce malum forumun yedekleri falan almam lazımdı. Sonra normal geliyor hep eski kullanıcılara indirimde var ben 27 ytl ödüyorum

daemon
24-03-2007, 03:29
slm arkadaşlar hiç bir şey indirmediğim halde kotam doluyor diyorsanız size bir tavsiye.. modemin kurulumunda (168.1.2... falan falan diye girip şifre ayarı yapıyosunya oradan) firewall özelliğini kapatın.. kotanızın dolmasını engelleyin...

orojenez
24-03-2007, 03:48
arkadaşlar bende 3 gb lık kotalı kullanıyorum ..güya 29 ytl diye aldık 40 ytl den aşağı hiç ödeme yapmadım...ama ben hep kotayı aşıyorum...ben mi aşıyorum kotayı... bilmiyorum.belkide başkaları da giriyor olabilir...

hümhüm
25-03-2007, 00:03
Türkiyenin haberleşmesi %51 hisse ile yabancı tekelinde olduğu sürece olacağı bu
daha çok kazıklanacağız,her seferinde söylüyorum kotayı yükselticeğine sabit tutsun fiyatı düşürsün, ki herkes yani oğrencilere fiyat ağır gelmesin,ama adamlar uyanık.

draculu45
25-03-2007, 00:08
sevgili arkadaslar bende 3cb kullanıyorum ama bu güne kadar bir sorun cıkmadı ha bu aydan itibaren 3cb olan kota 4cb ta cıkardı telekom herkese saygılar

özgür32
07-08-2007, 00:16
yapacağın basit gidip telekoma aboneliğini iptal ettirip, yerine superonline ya da tellcom dan yeni abonelik alıp kafanı şişkin faturalardan dinlenmek..

metameta
07-08-2007, 00:22
kotalı arkadaşlar spy anti kullanın ondan sonra bakın
benim başıma geldi çünkü... pc kendi başına download ediyor veya sayfa geziyor

gacvokem
07-08-2007, 01:23
ayın ortasında abone olanlara hosgedın kazıgı:=)))
ama bana 5 milyon gelmişti sıze nıye okadar fazla anlamadım ıtıraz edın

gacvokem
07-08-2007, 01:27
kıst aylık ücret......................................... .... .........................18.17 YTL bu nedir anlamadım banada geldi

ayın ortasında abone olanlara hos geldın kazıgı kısaca ama bana ılk faturada 5 ytll gelmişti sızın nıye fazla ıtıraz edın

EFE_KENTLİ
07-08-2007, 03:20
banada geldi ama açıklama yok

yusufcuk
14-10-2007, 17:29

hocam wireles dışı modemlerde sizin şifreniz hcklenmiş olsa bile size yazmaz
şimdi sitem farklı portan giren çıkan yazılıyor yani

wirelss modemse biri ise eğer kullanıcı şifre koymadı ise dışarıdan kullanılmıştır
fatura fazla gelir

atlanta
30-10-2007, 23:01
arkadaşım sizin binada senin hattından kablosus bağlantı yapark bağlanmışlar bundan eminim

gacvokem
31-10-2007, 00:00
kıst aylık ücret............................................. .........................18.17 YTL bu nedir anlamadım banada geldi

hocam kıst telekomun ne yapabilirimde vatandaşi sömüre bilirim diyerek uydurdugu bence hiçbir yasal dayanağı olmayan telekoma göreyse ay ortasında aboneliği aktif olanlardan aldiği haraç parası yanı ayın başinda hattın açilirsa bu paradan yırtıyon ayın sonunda yada ortasında acılırsa ödediğin para