Orijinalini görmek için tıklayınız : amstrad 8065 çalışmıyor
zuhercekmez
30-03-2007, 20:19
saygı deyer meslektaşlarım elimde bir amstrad verdiler içinden çıkamadım besleme herşey sağlam gözüküyor entegreyi deyiştirdim transtörü deyiştirdim 817yi deyiştirdim ama hala sonuç yok not geldiyinde sigorta atmamıştı yardımcı olusanız sevinirim
saygı deyer meslektaşlarım elimde bir amstrad verdiler içinden çıkamadım besleme herşey sağlam gözüküyor entegreyi deyiştirdim transtörü deyiştirdim 817yi deyiştirdim ama hala sonuç yok not geldiyinde sigorta atmamıştı yardımcı olusanız sevinirim
arkadaşım fklaşı kontrol etmeni öneririm flaş arızalandıysa Cihaz çalışmaz. birde cihaz bu hale nasıl gelmiş yazılım falan atarken olduysa flaş yeniden programlanması gerekebilir.
akcayhalil
30-03-2007, 20:24
Arkadaşım besleme çıkış voltajlarına bak, voltajlar normal ise volkan ustamızın dediği gibi flasha bak. Kolay gelsin...
zuhercekmez
30-03-2007, 20:28
besleme çıkış voltajı çıkmıyor
besleme çıkış voltajı çıkmıyor
beslemedeki ilk girişteki diyotları kontrol ettinmi. entegre ve transistörüde değiştirdiysen geriye beslemedeki çıkışlarda buluna kondansatör ve dirençler kalıyor tabi bide zener diyortlar. ufak bir ihtimnal ama swichmod trafosunu çıkş voltajlarını kontrol et.
zuhercekmez
30-03-2007, 20:44
sağol usta bideniyim