Orijinalini görmek için tıklayınız : Adsl için telefon şart değil
kanaryam1950
17-05-2007, 19:15
ADSL için telefon şart değil
:nono: :angry8: :nono::
KOCAELİ (CİHAN)
Kocaeli Hakem Heyeti, Türk Telekom'un ADSL'in yanında telefon hattını bağlama mecburiyetini reddeti. Heyet, bir vatandaşın şikayeti üzerine, "Telekom'un alt yapısı telefon bağlamadan ADSL hizmeti verebilir. Bu yüzden tüketicinin istemesi durumunda sadece ADSL'yi bağlayacak." kararını verdi. ADSL hattı kullanan 7 milyona yakın vatandaş, hiç telefonu kullanmasa bile ayda 12 YTL sabit ücret ödemek zorunda.
Kocaeli'de ikamet eden Yunus Abdullahoğlu isimli vatandaş, 2005 yılında ADSL'ye başvurdu. Evine çekilen 1878011035P nolu ADSL hattın yanında 233 45 45 nolu telefon da bağlandı. Telefonu hiç kullanmadan her ay 12 YTL civarında sabit para ödeyen Abdullahoğlu, Türk Telekom Kocaeli Alemdar Şubesi'ne ADSL hattının kalması ve telefon hattının iptal edilmesi için dilekçe verdi. Olumsuz cevap alınca 10 Ocak 2007 tarihinde Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyet, yaptığı incelemede 12 Mart tarihinde şu kararı verdi: "Bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom'un altyapısının sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu görülmüştür. Bu yüzden 4077 sayılı kanunun 5'inci maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı başka bir mal veya hizmetin satın almasına bağlanmayacağından tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekomu'un hattı iptal etmesine karar vermiştir."
Bu kararı alan Abdullahoğlu, 04 Mayıs tarihinde heyetten aldığı kararla birlikte Telekom'a tekrar bir dilekçe ile başvurdu. Aradan geçen 11 günlük süre içinde cevap alamayan Abdullahoğlu, olumsuz cevap alınması durumunda icra yolu ile tekrar başvuruda bulunacak.
Telekom'un bu uygulamayı yürürlüğe koyması durumunda binlerce kişi bu kararı emsal göstererek telefon hattını iptal ettireceği tahmin ediliyor
Yaban Ali
17-05-2007, 20:29
İlginç karar.. ortalık karışacağa benzer.... talepler artabilir bu konuda..
harika haber.iş resmileşsin hemen kapatıyorum.iyi ki hukuk var şu ülkede birilerinin hakkından geliyor.aslında vatandaş olarak az daha girişimci olsak bunun gibi bir çok işin üstesinden gelebiliriz.
keşke tlf iptal olsa ozaman herkes alır sabit ücret kalksa
siestagunay
17-05-2007, 20:53
böyle birşey olursa bende iptal ederim ev teli kullanıyorum ama yinede iptal ederim..
mahmuder
17-05-2007, 21:00
Evet Bence de böyle olması gerekiyor.ben adsl kullanmak için para veriyorum niye birde abonmanlık ücreti vereyim defalarca itiraz etmeme rağmwn ben de sonuç alamamıştım.cesur arkadaşı tebrik ederim...
Bende iptal ettiririm böyle birolay varsa
TEKNİSYEN101
17-05-2007, 22:00
bence olması gerekende birşey, tlf yi kullan veya kullanma 12 ytl saçmalık, tlf iptal olursa adsl kullanıcı sayısı artar
Mehmet Kaynaklı
18-05-2007, 22:28
çok şahane bişi olmuş bu karara çok ama çok sevindim sabit hattan kopmalar çok olacak inşaallah ve adam olurlar onlarda bu kadar bu milleti sömürmezler bi daha
pencere77
19-05-2007, 02:00
bende iptal ettirmeyi düşünüyorum böyleyse eğer
ahmetcetin
19-05-2007, 02:07
yavaş yavaş bi yerlere varılıyor hayırlısıyla.
burası türkiye unutmayın.bunlar hayal
sırf ınternet için tel aldım hemen kapatırım
bi olursa vay telekomun haline
hainler
çok iyi olur elbette bugüne kadar havadan aldıkları paralar yeter de artar bile telekoma
hallederiz
19-05-2007, 20:01
böyle bir şeyden eğer sonuç çıkarsa çok iyi olur
Ben sırf vermedikleri hizmetin bedeli olan sabit ücret ve diğer vergilerden dolayı ( telefon faturasının yaklaşık yarısına denk geliyor) sabit telefonumu iptal ettirdim ve şimdide interneti alt kat ile ortak kullanıyoruz.
Sırf internet için onlarda telefonu iptal ettirmiyorlar. Eğer bu olay gerçekleşir ise telefon hemen iptal edilecek.
Forum yöneticilerinden ricam bu olayı takip etmeleri ve sonucunu bütün üyelere önemli ibaresi ile duyurmaları.
kamilturhan
14-06-2007, 13:54
çok mantıklı. iyi bir iş yapmış arkadaş. adsl alıp telefondan kullanmadan boşuna para vermek doğru diil tabii. helal olsun. herkes hakkını arasa böyle memleket biraz kendine gelir ama çok boşverci bir milletiz.. :((
akgun_ismail
14-06-2007, 23:28
güzel haber.2.5 yıldır adsl kullanıyorum böyle bir uygulama olursa bende telefona kapatırım.
bende kapattıracagım bekliyoruz....
mayrukcan
15-06-2007, 18:23
Çok bekledim bu karar çıkarda eve adsl alırım diye ama çıkmadı bende adsl bağlatdım 2 ay oldu bu karar resmileşirse hemen anında kaptırım telefon bağlamadım sadece adsl kullanıyorum vergi şubu derken 17 ytl ALLAH için ödüyorum bizi neden hep böyle kullanıyorlar ne yapabiliriz başka nereye baş vuralım bir hizmet veriyorlar ama soyuyorlar diyer tarafdan saygılar takipci olacam
mutlu kılıç
15-06-2007, 18:34
hiç kullanmadığım telefon için her ay fatura ödüyorum bu uygulama yürürlüğe geçerse bende aboneliğimi iptal ettiririm
çorumlu1967
15-06-2007, 22:16
inşalah uygulanırsa bende telefonumu kapatırım
hakanbek
15-06-2007, 22:27
çok iyi olmuş
mayrukcan
16-06-2007, 16:28
telekom karşısında rakip olmayınca istedigi gibi at oynatıyor.haksız kazanç saglıyor eger birkaç tane rakibi olsa böyle yapabilirmi acaba. o zaman hakkımızı arayalım. eger telekom yola gelmiyorsa biz tüketiciler telekomu yola getirelim. anamızdan adsl ile doğmadık telekomu pretosto edelim tüm telefonlarımızı ve ads lemizi iptal edelim bakalım telekom bizleri o zaman nasıl kazıklayacak.varmısınız ey millettttttttttttttt
telekom karşısında rakip olmayınca istedigi gibi at oynatıyor.haksız kazanç saglıyor eger birkaç tane rakibi olsa böyle yapabilirmi acaba. o zaman hakkımızı arayalım. eger telekom yola gelmiyorsa biz tüketiciler telekomu yola getirelim. anamızdan adsl ile doğmadık telekomu pretosto edelim tüm telefonlarımızı ve ads lemizi iptal edelim bakalım telekom bizleri o zaman nasıl kazıklayacak.varmısınız ey millettttttttttttttt
Ne yapmamız gerek.. varsa bi bildiğiniz katılırız inşallah :45:
Bu Konunun Sonucu Yada İŞlemİ Hakimda Bİlgİsİ Olan Var Mi Yazarsaniz Memnun Olurum Saygilarimla Kolay Gelsİn
ben yarın itibariylen hem adsl yi,hemde telefonu iptal ettiriyorum...
buna çözüm bulununcaya kadar beraber olamıycaz...
hoşçakalın arkadaşlar...
ömer yazıcı
20-06-2007, 20:02
birlikten kuvvet dogar hep beraber harekket edersek daha iyi olur yani hep beraber iptal ettirelim.
cetindeniz
21-06-2007, 20:40
sanmıyorum olursa eyer ama olmasıda çok güzel olacak böylelikle boşuna telekomun cebine akan paralar artık kesilir
ZaLiMFeLeK
22-06-2007, 01:07
ADSL için telefon şart değil
:nono: :angry8: :nono::
KOCAELİ (CİHAN)
Kocaeli Hakem Heyeti, Türk Telekom'un ADSL'in yanında telefon hattını bağlama mecburiyetini reddeti. Heyet, bir vatandaşın şikayeti üzerine, "Telekom'un alt yapısı telefon bağlamadan ADSL hizmeti verebilir. Bu yüzden tüketicinin istemesi durumunda sadece ADSL'yi bağlayacak." kararını verdi. ADSL hattı kullanan 7 milyona yakın vatandaş, hiç telefonu kullanmasa bile ayda 12 YTL sabit ücret ödemek zorunda.
Kocaeli'de ikamet eden Yunus Abdullahoğlu isimli vatandaş, 2005 yılında ADSL'ye başvurdu. Evine çekilen 1878011035P nolu ADSL hattın yanında 233 45 45 nolu telefon da bağlandı. Telefonu hiç kullanmadan her ay 12 YTL civarında sabit para ödeyen Abdullahoğlu, Türk Telekom Kocaeli Alemdar Şubesi'ne ADSL hattının kalması ve telefon hattının iptal edilmesi için dilekçe verdi. Olumsuz cevap alınca 10 Ocak 2007 tarihinde Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyet, yaptığı incelemede 12 Mart tarihinde şu kararı verdi: "Bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom'un altyapısının sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu görülmüştür. Bu yüzden 4077 sayılı kanunun 5'inci maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı başka bir mal veya hizmetin satın almasına bağlanmayacağından tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekomu'un hattı iptal etmesine karar vermiştir."
Bu kararı alan Abdullahoğlu, 04 Mayıs tarihinde heyetten aldığı kararla birlikte Telekom'a tekrar bir dilekçe ile başvurdu. Aradan geçen 11 günlük süre içinde cevap alamayan Abdullahoğlu, olumsuz cevap alınması durumunda icra yolu ile tekrar başvuruda bulunacak.
Telekom'un bu uygulamayı yürürlüğe koyması durumunda binlerce kişi bu kararı emsal göstererek telefon hattını iptal ettireceği tahmin ediliyor
acaba şu anda son durum nedir?
bilgilendirme olursa iyi olur.
Bu haberden haberdar değildim,telefon iptaline gideceklerden biride benim.
Teşekkürler.
ali karaca
02-07-2007, 14:08
bende sır aldıkları sabit ücreti protesto için iptal ettiririm hiç kullanmasamda 15 ytl civarı ayda para ödüyorum 30 adsl toplam 45 ytl
kaplans26
02-07-2007, 16:33
arkadaşlar ben iptal ettirdim herkese hayırlı uğurlu olsun... artık yüksek faturalara son darısı kullananların başına........ohhhhhhhhhbeeeeeeeee....
21.05.2007
TÜRK TELEKOM ISPARTA İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE
-----------------------------------------
ISPARTA
Konu: 246-2233758 numaralı sabit telefon üzerinden çalışan 1832006677 numaralı ADSL hakkında talep
Tarafınızdan 1832006677 abone numarası ile ADSL hizmeti ile
246-2233758 abone numarası ile sabit telefon hizmeti almaktayım.
T.C. Kocaeli Valiliği Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı’nın 12.03.2007 tarih ve 5/14 numaralı kararı ile şirketiniz altyapısının “sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu”nu öğrenmiş bulunmaktayım.
EK-1’deki söz konusu karara dayanarak ve gördüğüm lüzum üzerine 246-2233758 abone numaralı sabit telefon hattımın kullanıma kapatılmasını, 1832006677 abone numaralı ADSL hizmetini ise tarafıma vermeye devam etmenizi talep etmekteyim.
Talebimin ivedilikle yerine getirilmesini, talebimin uygunsuz görülmesi durumunda ise uygunsuz görülme nedenlerinin 9.10.2003 tarih ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre tarafıma yazılı şekilde bildirilmesini saygılarımla arz ederim.
EK_1: T.C. Kocaeli Valiliği Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı’nın 12.03.2007 tarih ve 5/14 numaralı kararı
İsim-Soyisim / İmza
Adres: Pirimehmet mahallesi Cumhuriyet caddesi No:60 D:12
Merkez / ISPARTA
Örnek dilekçe bu. Aşağıya da gerekçeli kararı sunuyorum. Dilekçe ve gerekçeli karar alıntıdır.
T.C.
KOCAELİ VALİLİĞİ
SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı
Karar No : 5/14
Karar Tarihi : 12/03/2007
KARAR
Başkan Üye Üye Üye Üye
Ferahi Konukoğlu Necla Mumcu Uğur Güngör Mehmet Akın Halil İbrahim Şişman
Sanayi ve Tic. İl İzmit B.Belediyesi Kocaeli Barosu Avukatı Türksavder İTO Yönetim Kurulu üyesi
Müdürlüğü Şube Müdürü Zabıta Memuru
Raportör : Perihan Yapar
Dosya No : 2007/87
Şikayet eden Y.A. Derince/ KOCAELİ
Şikayet edilen : KOCAELİ İL TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ ALEMDAR TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ İZMİT
Şikayet konusu : Tüketicinin 233 45 45 nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hakkındaki şikayeti
Şikayet tarihi : 25/01/2007
Olayın özeti : Tüketici 233 xx xx nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattını kullandığını , ADSL hizmetinden yararlanabilmek için telefon hizmetini de satın almak zorunda olduğunu, ancak DSL hizmetinin bakır devreler üzerinden iletilen hizmetlerden olduğunu , Türk Telekom’un mevcut, ADSL-DSL-G.SHDSL alt yapısının sabit telefon olmadan da bu hizmetleri vermeye elverişli olduğunu, kullanmadığı halde sabit telefon hattına minimum 1200 kontör karşılığı ücret ödediğini, sabit hattın iptal edilerek ADSL hizmetini alabilmeyi talep etmektedir.
Şikayet edilenin savunmasının özeti : Savunma yapmamıştır
İnceleme ve gerekçe : 4822 Sayılı Kanun ile değişik 4077 Sayılı Tüketicinin korunması kanununun 5. maddesi ”Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa , satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara yada başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz.” Hükmü yer almaktadır. Tüketici Derince de ikamet etmektedir. Tüketicinin şikayeti 12/02/2007 tarihli Hakem Heyetinde görüşülmüş olup, telefon hattı olmadan ADSL’nin kullanıp kullanılamayacağı teknik rapor istenmesine ara karar verilmişti, Sabit telefon olmadan da ADSL kullanımının mümkün olduğu, Türk Telekom’un alt yapısının da müsait olduğu bildirilmiştir
Hüküm : Tüketici Yunus ABDULLAHOĞLU un 235 xx xx telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattı hakkındaki şikayeti görüşülmüş olup, bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom un altyapısının sabit telefon olmadan da kullanıma müsait olduğu bildirilmiştir. Bu yüzden 4077 Sayılı kanunun 5. maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı, başka mal veya hizmetin satın alınmasına bağlanamayacağından, tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekom un hattı iptal etmesine ve kararın taraflara tebliğine, tüketici mahkemesine itirazı kabil olmak üzere oy birliği ile karar verildi.
Değeri 792,12 YTL in altında bulunan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin vereceği kararlar tarafları bağlar Bu kararlar İcra İflas İlamlarının yerine getirilmesi hakkındaki hükümlere göre yerine getirilir. Taraflar bu kararlara karşı 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemelerine itiraz edebilirler itiraz Tüketici sorunları Hakem Heyetinin icrasını durdurmaz.
*-*trixter*-*
03-07-2007, 23:32
bilgi için tesekkürler
babacanlar hepimizin canı yanıyor gelişmeleri bu siteden yazarsanız sevinirim
bu haber arapların hiç hoşuna gitmemiştir eminim...
koparkok
14-07-2007, 02:17
sadece adsl olursa ev telefonu önemli değil nasılsa cep gibi fatura geliyor cepten konuşurum daha iyi
arkadaşlar haberlerinizi bekliyoruz çünkü telekom canımızı yakmaya başladı hiç görüşme yapmadan 25 ytl selamlar...
ğvanduri
15-07-2007, 23:05
çok çok hoş olur buna :clap2:: :clap2:: :clap2:: :clap2::
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Bu dava henüz sonuçlanmadımı acaba bir bilgi varmı?
leventizmir
25-07-2007, 15:20
inşallah sonuçlanınca bizede yarar ama burası TÜRKİYE belli olmaz
onurcanyesil
27-07-2007, 17:25
Hepinize iyi günler arkadaşlar. Gerçekten bu Telekom ne yapıyor anlamış değilim. Bana bu ay 22 YTL telefon faurası geldi. Hiç bir yeri aramadığım halde şehir içi görüşme olarak 10 YTL yazmışlar. Gerisi de zaten vergi. Buyrun ispat edin ben bu görüşmeyi yapmadım deyin. Ne diyorlar ilk önce ödeyin sonra itiraz edin. Ödeme yaptıktan sonra neden itiraz edeyim ki. Sadece ADSL olarak kullandığım bu hattı inanın şu dava sonuçlanınca hemen kapattıracağım. Bu duruma son verecek hiç bir babayiğit yok mu ya. Neden hep yolunacak kaz gibi görüyorlar bizi. Birleşelim ve Bu duruma bir son verelim arkadaşlar. Hepinize saygılar.
Hepinize iyi günler arkadaşlar. Gerçekten bu Telekom ne yapıyor anlamış değilim. Bana bu ay 22 YTL telefon faurası geldi. Hiç bir yeri aramadığım halde şehir içi görüşme olarak 10 YTL yazmışlar. Gerisi de zaten vergi. Buyrun ispat edin ben bu görüşmeyi yapmadım deyin. Ne diyorlar ilk önce ödeyin sonra itiraz edin. Ödeme yaptıktan sonra neden itiraz edeyim ki. Sadece ADSL olarak kullandığım bu hattı inanın şu dava sonuçlanınca hemen kapattıracağım. Bu duruma son verecek hiç bir babayiğit yok mu ya. Neden hep yolunacak kaz gibi görüyorlar bizi. Birleşelim ve Bu duruma bir son verelim arkadaşlar. Hepinize saygılar.
Bu dava sonuçlandı. Mahkeme tüketici lehine karar verdi. Konu ile ilgili örnek dilekçeyi ve tüketici mahkemesi kararını ekledim. Herkes başkalarına bakıyor. Ben dilekçemi mahkeme kararını ekliyerek verdim. Olumlu bir sonuç aldım. Benim gibi herkes telekoma yüklense neler değişir neler. Siz armut piş ağzıma düş diyorsunuz. Armut dalinda çürüdü. 22 YTL telefon parası da hayırlı olsun. Daha ne diyeyim. :angry8::angry8:
NOT: Mahkeme kararı ve örnek dilekçe 34 numaralı mesajda.
21.05.2007
TÜRK TELEKOM ISPARTA İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE
-----------------------------------------
ISPARTA
Konu: 246-2233758 numaralı sabit telefon üzerinden çalışan 1832006677 numaralı ADSL hakkında talep
Tarafınızdan 1832006677 abone numarası ile ADSL hizmeti ile
246-2233758 abone numarası ile sabit telefon hizmeti almaktayım.
T.C. Kocaeli Valiliği Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı’nın 12.03.2007 tarih ve 5/14 numaralı kararı ile şirketiniz altyapısının “sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu”nu öğrenmiş bulunmaktayım.
EK-1’deki söz konusu karara dayanarak ve gördüğüm lüzum üzerine 246-2233758 abone numaralı sabit telefon hattımın kullanıma kapatılmasını, 1832006677 abone numaralı ADSL hizmetini ise tarafıma vermeye devam etmenizi talep etmekteyim.
Talebimin ivedilikle yerine getirilmesini, talebimin uygunsuz görülmesi durumunda ise uygunsuz görülme nedenlerinin 9.10.2003 tarih ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre tarafıma yazılı şekilde bildirilmesini saygılarımla arz ederim.
EK_1: T.C. Kocaeli Valiliği Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı’nın 12.03.2007 tarih ve 5/14 numaralı kararı
İsim-Soyisim / İmza
Adres: Pirimehmet mahallesi Cumhuriyet caddesi No:60 D:12
Merkez / ISPARTA
Örnek dilekçe bu. Aşağıya da gerekçeli kararı sunuyorum. Dilekçe ve gerekçeli karar alıntıdır.
T.C.
KOCAELİ VALİLİĞİ
SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı
Karar No : 5/14
Karar Tarihi : 12/03/2007
KARAR
Başkan Üye Üye Üye Üye
Ferahi Konukoğlu Necla Mumcu Uğur Güngör Mehmet Akın Halil İbrahim Şişman
Sanayi ve Tic. İl İzmit B.Belediyesi Kocaeli Barosu Avukatı Türksavder İTO Yönetim Kurulu üyesi
Müdürlüğü Şube Müdürü Zabıta Memuru
Raportör : Perihan Yapar
Dosya No : 2007/87
Şikayet eden Y.A. Derince/ KOCAELİ
Şikayet edilen : KOCAELİ İL TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ ALEMDAR TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ İZMİT
Şikayet konusu : Tüketicinin 233 45 45 nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hakkındaki şikayeti
Şikayet tarihi : 25/01/2007
Olayın özeti : Tüketici 233 xx xx nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattını kullandığını , ADSL hizmetinden yararlanabilmek için telefon hizmetini de satın almak zorunda olduğunu, ancak DSL hizmetinin bakır devreler üzerinden iletilen hizmetlerden olduğunu , Türk Telekom’un mevcut, ADSL-DSL-G.SHDSL alt yapısının sabit telefon olmadan da bu hizmetleri vermeye elverişli olduğunu, kullanmadığı halde sabit telefon hattına minimum 1200 kontör karşılığı ücret ödediğini, sabit hattın iptal edilerek ADSL hizmetini alabilmeyi talep etmektedir.
Şikayet edilenin savunmasının özeti : Savunma yapmamıştır
İnceleme ve gerekçe : 4822 Sayılı Kanun ile değişik 4077 Sayılı Tüketicinin korunması kanununun 5. maddesi ”Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa , satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara yada başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz.” Hükmü yer almaktadır. Tüketici Derince de ikamet etmektedir. Tüketicinin şikayeti 12/02/2007 tarihli Hakem Heyetinde görüşülmüş olup, telefon hattı olmadan ADSL’nin kullanıp kullanılamayacağı teknik rapor istenmesine ara karar verilmişti, Sabit telefon olmadan da ADSL kullanımının mümkün olduğu, Türk Telekom’un alt yapısının da müsait olduğu bildirilmiştir
Hüküm : Tüketici Yunus ABDULLAHOĞLU un 235 xx xx telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattı hakkındaki şikayeti görüşülmüş olup, bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom un altyapısının sabit telefon olmadan da kullanıma müsait olduğu bildirilmiştir. Bu yüzden 4077 Sayılı kanunun 5. maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı, başka mal veya hizmetin satın alınmasına bağlanamayacağından, tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekom un hattı iptal etmesine ve kararın taraflara tebliğine, tüketici mahkemesine itirazı kabil olmak üzere oy birliği ile karar verildi.
Değeri 792,12 YTL in altında bulunan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin vereceği kararlar tarafları bağlar Bu kararlar İcra İflas İlamlarının yerine getirilmesi hakkındaki hükümlere göre yerine getirilir. Taraflar bu kararlara karşı 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemelerine itiraz edebilirler itiraz Tüketici sorunları Hakem Heyetinin icrasını durdurmaz.
Yukarıdaki bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.
Hemen harekete geçelim.
kanaryam1950
10-08-2007, 22:59
evet harekete geçmek lazım
seyitcan
11-08-2007, 14:00
kesinlikle kapatırm hiç dusunmeden
arkadaşlar ADSL hakkındaki karar ile ilgili yazıyı bizimle paylaştığınız için tşk.
Ayrıntılı bilgi ve dilekçe örnekleri için çok teşekkürler,bende sabit telefonumu kapattırmak için hemen başvurumu yapacağım.Doğru dürüst ALO demeden kaz gibi yoluyorlar.Cepten görüşmek daha hesaplı geliyor.
en iyi karar olur bence adsl den telefondan açtıklarından bu yana kazanıp duruyolar böyle bi uygulamayı taa başında yapmaları gerekirdi 20 ytl lik modemlerle kampanya yaptıklarını sanıyolar gözle görülür bi indirim yapılması şart
evet ya arkadaşlar dava sonuçlandı mı biliigisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.
paylaşımınız için teşekürler
evet ya arkadaşlar dava sonuçlandı mı biliigisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.
Daha ne diyeyim sevgili kardeşim. Dava senin için henüz sonuçlanmadı. Çünkü verilen örnek dilekçe ile müracaat etmedin. Ve sonuçlanmıyacak ta. :8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]::8[1]:
selcukus
27-08-2007, 15:16
Hak ve özgürlükler adında hepimizin birçok söylemi olmuştur ama hakkımızın ve özgürlüğümüzün nerede başlayıp nerede bittiğininin ne kadarını biliyoruz. Bilinçli bir toplum olma konusunda yetersiziz maalesef. Hakkını vermek - Hakkını almak ve özgürlüklere saygı göstermek özgürlüğümüze sahip çıkmak gibi birşeydir. Okumuyoruz araştırmıyoruz sadece kulaktan dolma sözümona bilgilerle yetiniyoruz. Allah müstehakımızı versin.
Forum üyelerine selamlar, Saygılar.
bu sonuclanmaz arkadaşlar adsl kazıklamaya devam eder
arkadaşlar adsl için sabit telefona ihtiyaç olmadığına inandığım için forumdaki dilekçe örneği ile türk telekom a başvurdum
dilekçeyi kabul ettiler inceleyeceklermiş en kısa zamanda bilgi veririz dediler
bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim
başka türk telekoma bu konuda başvuru yapmış olan varsa foruma yazarlarsa sevinirim saygılar
cetindeniz
31-08-2007, 00:02
böyle bir uygulama varsa boşuna para vermemek zorunda kalmayız
seyitcan
20-09-2007, 16:43
sonuç alınca bizleride haberdar et
Öncelikle bu haber için tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Aslında yanlış bilmiyorsam yurt dışında tek hat işlemi var.Nedense soyguncu zihniyetle benim ülkemde bu çift tarifeli işlemler yapılıyor.Bu gibi işlemler gelişmemiş ülkelerde yapılıyor.
Sizlerden bir ricamız olacak gelişmelerden bizlerede haber verirseniz çok seviniriz.:45: :present:
cetindeniz
28-09-2007, 22:30
Şimdilik bir gelişme yok bizlerde yakın takipdeyiz telekomun zaten elinde bir adsl kalmış onuda böyle devam ederse özel sektörler bunada rekabet koyarlar
haber ederseniz sonuçları,bende kapattıracam...
zamanında bana olmaz dedilerdi...
bu kararın hazırlık numarsını bulabilirseniz o numara ile emsal göstererek dava açabilirsiniz
engina81
23-10-2007, 00:09
arkadaşlar adsl için sabit telefona ihtiyaç olmadığına inandığım için forumdaki dilekçe örneği ile türk telekom a başvurdum
dilekçeyi kabul ettiler inceleyeceklermiş en kısa zamanda bilgi veririz dediler
bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim
başka türk telekoma bu konuda başvuru yapmış olan varsa foruma yazarlarsa sevinirim saygılar
hala bi sonuç çıkmadı mı dostum:49:
yaw bi haber çıkmadımı daha yaw...
cetindeniz
18-01-2008, 23:17
yaw bi haber çıkmadımı daha yaw...
Görünen türk telekom ikisinede mejbur bırakacak çünkü telefondan gelen sabit para nasılsa ext radan cebe girecek sermayedir
bunlar bizim için hayal telekom kendi için bi çıkar yol bulur ve bu davada kendi
ni haklı çıkartır
SalemCounter
12-02-2008, 16:21
derin devlet bu adamı kısa sürede ortadan kaldırır bence :wave:
samiaskin
12-02-2008, 16:41
sabırsızlıkla sonucu beklıyoruz
aliharbiye
12-02-2008, 16:52
ben resmi kurumlara fazladan ödediğim hiç bir kuruşu helal etmiyorum bunlar kravatlı eşkiyalar allahlarından bulsunlar yatırdığımız hangi faturanın ücreti tam hakkı hukukunda alınıyor bizden resmen soyuyorlar.....umarım harcamak için zaman kalmaz onlara kim harcıyorsa.
aliharbiye
13-02-2008, 11:27
Merhaba saygı değer arkadaşlar şimdi size sabah sabah çok sinirlendiğim bir telekom rezaletini açıklamak istiyorum.....
Evime gelen telefon faturası toplam 40 milyon ben sadece 23 milyonla görüşme yapmışım ve geri kalan 17 milyon ise telekomun hakkından ziyade benden aylık olarak aldığı haraçtır kdv.5.5 milyon özel iletişim vergisi yine 5 milyon tabii telekomun bizden aylık olarak talep ettiği 13 milyonuda unutmamak gerek,Arkadaşlar ben bu resmi kuruma fazladan ödediğim hiç bir kuruşu helal etmiyorum ve umuyorumki benden ve başkalarından haraç olarak alınan bu extra parayı herkimin ceybine girecekse umarım yemek için ömrü yetmez allah belasını versin bu yasaları kuralları sayın recep tayyip efendi görmüyormu sadece türbanlamı meşgul bu aralar.......allahlarından bulsunlar hakkımıda helal etmiyorum kravatlı eşkiyalık TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE sürekli oynayacak......Bakalım nereye kadar.
Mehmet Kaynaklı
13-02-2008, 11:52
Merhaba saygı değer arkadaşlar şimdi size sabah sabah çok sinirlendiğim bir telekom rezaletini açıklamak istiyorum.....
Evime gelen telefon faturası toplam 40 milyon ben sadece 23 milyonla görüşme yapmışım ve geri kalan 17 milyon ise telekomun hakkından ziyade benden aylık olarak aldığı haraçtır kdv.5.5 milyon özel iletişim vergisi yine 5 milyon tabii telekomun bizden aylık olarak talep ettiği 13 milyonuda unutmamak gerek,Arkadaşlar ben bu resmi kuruma fazladan ödediğim hiç bir kuruşu helal etmiyorum ve umuyorumki benden ve başkalarından haraç olarak alınan bu extra parayı herkimin ceybine girecekse umarım yemek için ömrü yetmez allah belasını versin bu yasaları kuralları sayın recep tayyip efendi görmüyormu sadece türbanlamı meşgul bu aralar.......allahlarından bulsunlar hakkımıda helal etmiyorum kravatlı eşkiyalık TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE sürekli oynayacak......Bakalım nereye kadar.
hiç deme kardeş banada kabarık faturalar gelirdi 4 ytl konuşurdum allah inandırsın 30. 35 .40 ytl gelirdi 0 rı kapattım şehiriçide faturalar aynı geldi baktım olacak gibi dseğil temelli kapattım nalet getirdim şimdi rahatım ama hakkımıda helal etmiyorum :bangin:
aliharbiye
13-02-2008, 13:06
Aslında varya sen en doğrusunu yaptın bende kapatacam valla kimi kime şikayet edecen it iti ısırmaz ya....lanet olsun bunlara.
sadece tuketci hakem heyeti karari yetmes arkadaslar,mahkeme karari gerekir,sonra mahkeme kararinin uygulanmasi istenir bu asamada telekomun itiraz etme hakkida var yani isterse isi uzatabilir,üst mahkemeye basvurabilir,tuketici dernekleri destek olurlarsa kazanilabilir bu dava.Simdi bir adim atildi arkadasa dernekler destek olursa basari sansi cok yüksek,haydi hayirlisi
emsal bir kararın olduğu ve geri ödemenin gerçekleştiği tüketici dernekleri tarafından basında açıklandı arkadasım.
ayrıntıları birinci elden öğrenmek gerekir.
bence şu url leri bir inceleyelim arkadaşlar
geniş açıklama Only the registered members can see the link
karar örnekleri ve dilekçe örmekleri Only the registered members can see the link
bu gün sabah gazetesi üzücü gelişmeyi yazdı arkadaşlar...
metin aşağıda;
Sabit soyguna son!
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, uyguladığı sabit ücret nedeniyle açılan davada Türk Telekom'un lehine verilen mahkeme kararının bir zafer olmadığını belirterek, ''Hiç kimse daha önce Danıştay ve Yargıtay kararlarının tersi yönündeki bir mahkeme kararına bel bağlamasın'' dedi.
Çetin, TÜDEF olarak ''Sabit Soyguna Son'' kampanyası başlattıklarını da kaydederek, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Gününde, tüm tüketicilerden bir günlüğüne sabit hat fişlerini kesmelerini istedi.
Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom'un uyguladığı sabit ücretlere ilişkin olarak Beykoz Tüketici Hakları Hakem Heyeti tarafından verilen kararın, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı.
Bilirkişi raporuna bile gerek duymadan alınan kararın, İstanbul 4.Tüketici Mahkemesinin takdiri olduğunu ifade eden Çetin, açıklamasında
şu görüşlere yer verdi:
''Ancak bu karar biz tüketicileri tatmin etmemiştir, etmeyecektir. Her şeyden önce sayın mahkemenin gerekçeli kararı beklenecek ve
değerlendirilecektir. Gerekçeli kararda sayılacak 'takdir' nedenleri hukuken tartışılacaktır. Karar sadece bu dava ile sınırlıdır. Türk
Telekom, hakem heyetlerinden alınan her kararı yargıya taşımak zorunda kalacaktır. Mahkemelerde sadece sabit ücret soygunu değil, 4077 sayılı
yasanın 'haksız şart', 'tek yanlı sözleşme şartları', sözleşmelerde usul esaslarına uygunluk yönleri ile de tartışılacaktır. Türk Telekomun ADSL
abonesi olmak isteyen tüketicilere sabit hat dayatmasına, yani bir malı alırken bir başka malı zorunlu olarak satması da yargıya taşınacaktır.''
Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin söz konusu kararıyla, ''Türk Telekom'un haklılığı ve uygulamasının hukuka
uygunluğunun bir kez daha teyit edilmiş olduğunun'' ifade edildiğini belirten Çetin, oysa milyonlarca tüketicinin vicdanında Türk Telekom ve
sabit soygununun mahkum olduğunu kaydetti.
Çetin, ''Hiç kimse tüketicilerin hukuksal olarak tartışılacağı bir mahkeme kararı ile zafer kazandığı gafletine düşmesin. Hiç kimse daha
önce Danıştay ve Yargıtay kararlarının tersi yönündeki bir mahkeme kararına bel bağlamasın. Bu mücadele başladı, sürecektir'' dedi.
Sabit Soyguna Son kampanyası için tüm tüketicilerin örgütlenmesi gerektiğini ifade eden Çetin, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Gününde de
tüm tüketicilerin, bir günlüğüne sabit hat fişlerini çekmeleri gerektiğini ifade etti.
Yayın tarihi: 21 Şubat 2008, Perşembe
Web adresi: Only the registered members can see the link
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
çekelim tabiki burdan tüm telekom mağdurlarını 15 martta telefonların fişini çekme çağrısına destek vermeye çağırıyorum
hey millet bende fiş çekme çağrısına destek vermeye çağırıyorum
atmaca28
24-02-2008, 01:10
imkan olduğunda hemen iptal..... olmalı
cetindeniz
24-02-2008, 01:20
sabırsızlıkla sonucu beklıyoruz
Beklenecek pek bir sonuç yok göz göre göre vatandaşım cebinde hiç edilmeyen vede hakkı olmayan alınan bir para vardır malesef devletimizde buna hiç bir tedbirde almamakdadır
kanaryam1950
24-02-2008, 11:50
Beklenecek pek bir sonuç yok göz göre göre vatandaşım cebinde hiç edilmeyen vede hakkı olmayan alınan bir para vardır malesef devletimizde buna hiç bir tedbirde almamakdadır
evet maalesef
internet kullanıcıları için tarihi karar
Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, internet kullanıcıları lehine önemli bir karara imza attı. Heyet, Türk Telekom'un internet hizmetlerinden faydalanmak isteyen tüketicilere sabit telefonu şart koşmasını yasaya aykırı buldu.
Heyet, bilirkişi raporlarına göre, her iki hizmetin de birlikte ya da ayrı ayrı verilebileceğine hükmederek, ayrıca sabit telefonunu iptal ettirmek isteyen tüketicilerin internet aboneliğinin de tek taraflı sona erdirilemeyeceğine karar verildi. Vatandaşların bu kararı emsal gösterilerek Telekom'a müracatta bulunabilecekleri bildirildi.
Isparta'da yaşayan Selahattin Ertürk, sabit telefon abonesiyken Telekom'un kampanyadan yararlanarak internet hizmeti satın aldı. Bir süre sonra sabit telefonunu iptal ettirmek için Telekom'a başvuran Ertürk'e iki hizmeti de birlikte almak zorunda olduğu söylendi. Ertürk'ün sabit telefonu ile birlikte internet hattı da iptal edilirken, internet ücreti ve modem ücreti olan 135 YTL geri tahsil edildi. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, müşterinin başvurusu üzerine olayı inceleyerek Telekom'un internet hizmetini sabit telefonla birlikte satmayı zorunlu tutmasını yasaya aykırı buldu.
Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, Telekom'un iki satışı bir arada yapmasının 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 5. maddesine aykırı olduğunu söyledi. Tanrıverdi, yaptırılan bilirkişi incelemesine göre her iki hizmetinde ayrı ayrı verilmesinin teknik olarak mümkün olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Cep telefonlarının yaygınlaşması nedeniyle ev telefonlarına olan ihtiyaç oldukça azaldı, hatta neredeyse kimi yerde bu telefonlara artık ihtiyaç kalmadığı ortaya çıktı.
Ancak buna karşın, sabit telefonlarla aynı alt yapı ile verilebilen internet hizmetlerine olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Türk Telekom cazip olmayanı cazip olanın yanında satmaya çalışıyor. İnternet hizmeti için sabit telefonu şart koşuyor, sabit telefonu iptal ettirmek isteyen tüketicilerin internet aboneliğini de tek taraflı olarak sona erdirmektedir. Yapılan işlem yanlış ve yasaya aykırıdır" dedi.
Tüketici heyetinin aldığı kararın mahkeme kararı niteliğinde olduğunu kaydeden Tanrıverdi, Telekom'un bir üst mahkeme olan Tüketici Mahkemesi'ne konuyu götürebileceğini, tüketiciler lehine bir karar çıkması halinde uygulamanın diğer abonelere de örnek olabileceğini aktardı. Tanrıverdi, bu durumda tüketicilerin başvuruda bulunarak sabit telefonlarının iptalini isteyebileceklerini, bu konuda varsa parasal zararlarının tazminini isteyebileceklerini hatırlattı.
(CİHAN)
Only the registered members can see the link
sonuç kesinlikle değişmeycek.. Turkiyede tuketiici en küçük birim. ne kadar bağırsakta anca kendimiz duyarız birbirimizi..
bence sabit ücreti ayarlama yoluna gidecekler mecburen aboneler iptal etmemesi için tümden kaybetmektense sabiti almasınlar diye düşünürler kafaları basıyor ise.
slm arkadaş lütfen yardım edermisiniz internete girdiğim zaman çok yavaş geliyor ana sayfam önümee bide msn girdiğim zaman onar diyerek girebiliyorum sorun veriyo neden olabilir yardım edin lütfen teşekkürler arkadaşlar
yardımlarınızı bekliyorum
veli taşdöven
30-10-2008, 23:06
evet güzel bir haber niye fazla para vereyim kardeşim haksız yere para alıyorlar
bende bugünlerde telekoma gidecektim bunu sormak için iyi oldu bu haberi aldğımız bır kaç gün daha bekleyelım. sonuç çıksın da sitemize sonucu yayınlanınca gider iptal ederiz.
Telekom sözkonusu olan sabit ücret bedelinin altyapının kullanımına ait kira bedeli olduğunu beyan etmektedir. Yani santrallerin evinize kadar gelen bakır teller vasıtasıyla kullanma kirasıymış...
Telekom sabit hat kullandırma zorunluluğu mahkemelere düşünce olayı yukarıdaki gibi çevirerek kendisini haklı göstermek çabası içerisindedir.
Apartmanlarda girişe kadar hizmeti kurum getirmekte evlere kadar olan dağıtımı ise bireyler üstlenmektedirler. Bu durumda Doğalgaz, Su, Elektrik, Kablolu TV gibi hizmetlerin de aynen telefonda olduğu gibi kira bedeli mi olacak yani.
Tamamen mantık dışı olan bu savunmanın mahkemece nasıl karşılanacağı konusunda maalesef şüphelerim mevcut... Mahkeme her konuda her bilgiye sahip olamayacağı için konunun uzmanlarından yardım talep edecek, bilirkişi olarak adlandırılan bu kişilerin yazdıkları rapora göre de karar vereceklerdir. Bu durumda mahkeme kararını bilirkişi raporlarının etkileyeceği apaçık ortadadır.
Bilirkişiler nasıl seçilecek, bu kişilerin tarafsızlıklarından nasıl emin olunacaktır?
Sözkonusu olan sabir ücret gibi, o veya bu şekilde adlandırılan garip bedellerden devletin kasasına önemli paralar giriyor. Eğer bu musluklar kapanırsa nasıl uygularlar "Devletin malı deniz, yemeyen keriz" şeklindeki dünyada bizden başka hiçbir ülkede olmayan bu garip atasözünü?
Gölcük ve Marmara depremlerinin faturasını;
* Kontrolsüz imar izinlerini veren ve verdirenlerden
* Kontrolsüz yapılanmaya izin veren ve verdirenlerden
* Oy uğruna kaçak yapılara tapu verilmesi suretiyle kaçak yapılanmayı teşvik edenlerden
* Yetkilerini kişisel çıkarları uğruna kullanarak suç işleyen tüm resmi/yarıresmi/gayrıresmi kurum, kuruluş ve kadrolardan
.
.
.
vb. alamayınca vatandaşın cebine eline atıp ekstra vergiler bindirildi. Deprem ekonomik açıdan bakıldığında işsizler ordusuna onbinleri katarken üretimin de azalmasına sebep olmuştur. Bunlar yetmezmiş gibi bir de EKSTRA vergiler kondu ekonomi tamamen dip yapsın diye. Zaten fazla zaman geçmeden de istedikleri oldu.
Bunlar çok ama çok büyük oyunlar. İçiçe geçmiş sayısız oyundan birkaçı bunlar. Her bir oyun bir şekilde enaz bir diğer oyuna bağlı. Bu yüzden kafanıza göre de oynama şansınız yok. Kısacası kurallarını başkasının koyduğu bir oyun oynanmak zorunda. Bu sistem, kapitalizmin türettiği bir sistemdir, hatta belkemiğidir...
Bu yüzden nihai karar çıkıp ta yazılı ve görsel medyada duyurulmadan inanmayın. Sadece bu konu ile ilgili değil hemen her konuda durum böyle.
Kafanızı yeterince şişirdim sanırım. Herkese hayırlı günler dilerim.
eline sağlık çok güzel ifade etmişsin sabit kalktı deyip 19 ytl çıkarıyor 100 kontor zaten 7,2 ytl medyada bunu indirim diye yazıyor nasıl oluyorsa her ay 100 kontör mecburi
amma çok enayi yerine koyulduk...
devletimizde buna göz yumuyor.
nereyekadar böle devam edicez. ve büyüklerimiz daha ne kadar göz yumacak..
Sosyal devlet anlayışını yıktılar. Bizlerin haksızlıklara karşı yasal yollardan mücadele etmemiz gerekiyor. Herkesin hakkını araması sonucunda gerekli düzenlemeleri yapacaklardır. Yoksa bu böyle devam eder gider. Çünkü vatandaşın haklarını korumayan bir zihniyet sözkonusudur.
yakupserdar
19-03-2009, 14:36
kablolu televizyon ve limitsiz sınırsız internet beraber fiatı aylık 26 TL
olduğunu duydum
doğru mu acaba böyle birşey varsa telefonu iptal ettirir bu hatta geçerim
Cemil Güleç
19-03-2009, 14:42
Sabit hat kalkarsa çok iyi olur İnternet çoğalar ğoğaldıkçada yavaşyar.
cemiltas
23-03-2009, 17:04
Arkadaşlar niye şaşırıyorsunuz Telekomun bu soygununa... Sadece Telekom değil ki bunu yapan. Tüm kar amacı güden şirketler bunu yapmaktadır. Hakem heyetine giden arkadaş belki kendini kurtarır, ya diğerleri. Ya da diğer şirketlerin hortumladıkları ne olacak? Bunun yolu böyle çırpınışlarla, kendi kendimize kızmakla, telekoma beddua etmekle olmaz. KAPİTALİZM'in olduğu her yer ve her dönemde bu sömürü bir şekilde devam edecektir. Kapitalizmin olduğu yerde özelleştirmeler olacaktır. Özelleştirmenin olduğu yerde de mutlaka sömürü olacaktır. Onun için tek çözüm tek tek feryat etmek değil, tüm halkın kapitalizmle mücadele etmesidir.
cemiltas
23-03-2009, 17:06
Arkadaşlar niye şaşırıyorsunuz Telekomun bu soygununa... Sadece Telekom değil ki bunu yapan. Tüm kar amacı güden şirketler bunu yapmaktadır. Hakem heyetine giden arkadaş belki kendini kurtarır, ya diğerleri. Ya da diğer şirketlerin hortumladıkları ne olacak? Bunun yolu böyle çırpınışlarla, kendi kendimize kızmakla, telekoma beddua etmekle olmaz. KAPİTALİZM'in olduğu her yer ve her dönemde bu sömürü bir şekilde devam edecektir. Kapitalizmin olduğu yerde özelleştirmeler olacaktır. Özelleştirmenin olduğu yerde de mutlaka sömürü olacaktır. Onun için tek çözüm tek tek feryat etmek değil, tüm halkın kapitalizmle mücadele etmesidir.
mehmetboz
29-03-2009, 18:27
inşallah o günleri görürüz.
Bu Konuyu Açan Arkadaşı Tebrik Ediyorum.Ben Bu İşe Biraz Hukuki Açıdan Bakarak Yorum Yapmak İstiyorum.Abone`nin SözLeşme İmzaLarken SözLeşmeyi Okuyarakmı İmzaLadı,Yoksa Okumadanmı İmzaLadı?Eğerki AboneLik SözLeşmesin`de TeLefon Çekmek Mecburidir Diye Bir Madde Varsa,Davayı Açan Arkadaşımız Davayı Kazamasına Ramen TeLekom Tarafından TeLefon Hattı İptaL EdiLmez.TeLekom`un ELinde,Abonenin Okudum Ve İmzaLadım Taahhütname Dekontu Var.Burada Abonenin İzLemesi Gereken YoL Mevcut Hattı İptaL Etmesi Ve Yeni DüzenLenmiş Bir SözLeşme Akti Yapmak OLacaktır.Tabiki Biz Net KuLanıcıLarı İçin TeLefon Hattının ÇekiLme Mecburiyeti Tamamen Bir Dayatma OLduğunu Düşünüyorum.
kablolu televizyon ve limitsiz sınırsız internet beraber fiatı aylık 26 TL
olduğunu duydum
doğru mu acaba böyle birşey varsa telefonu iptal ettirir bu hatta geçerim
aynen öyle ben aldım kullanıyorum 2,5 tl fark verim hd yayında alıyorum uydunet te bilgi var
aynen öyle ben aldım kullanıyorum 2,5 tl fark verim hd yayında alıyorum uydunet te bilgi var
:( :( bizim burda yog
artık sabit hat mecburi değil ister bağla ister bağlama...
hani nerde dostum hala ödüyorum ben nerde açıklarmısın ?
sonuç kesinlikle değişmeycek.. Turkiyede tuketiici en küçük birim. ne kadar bağırsakta anca kendimiz duyarız birbirimizi..
aynen katılıyorum:mad2:
acıklama bekliyorum
hani nerde dostum hala ödüyorum ben nerde açıklarmısın ?
bizim burda arkadaş adsl abonesini yeni kaydetti.
kendim gittim kurdum ve sabit telefon hatı yok sadece ttnet hatı vardı...
kanaryam1950
05-04-2009, 22:41
nasıl bağlama, daha bugün telefon açtım telekoma telefon zorunlu diyorlar.
şimdi biri ile konuştum sabit hattı iptal etmişler interneti kullanıyorlar
bu seferde internet peketleri pahalı olmaya başlar
firelove
08-08-2009, 19:02
şu 3G olayı biraz hesaplı olsaydı adsl den.kota aşıldığında çok fazla ücret talep etmeseler telekom naneyi yerdi.üç tane operatör kendi aralarında anlaşıp adsl nin papucunu dama atabilirlerdi.telekom hem sabit telefon abonelği gelirlerinden olurdu hem de adsl müşterisini kaybederdi.adsl hızı 8mb ye çıksa da çok pahalı..operatörlerin 3G 4G diye hızlı teknolojilerle telekomu frenleyebilirler.adsl tekel.canı ne isterse yapıyor.yaptırtmamak lazım.telekomun adsl için sabit telefon aboneliği bir hırsızlıktır.sanki telefon üzerinden çalışan bir sistem adsl.eve iki kablo çektiğinde adsl bu kablodan çalışır niye beni telefona mecbur ediyorsun.bakkala gittim pirinç alacağım.ya bakkal amca bana 5 kg irinç verirmisin dedik.balkal da bize pirinç veririm ama yanında da 1 kg bulgur alman şart yoksa pirinci vermem dedi.telekomun sabit telefon mecburiyeti aynen böyle bir şey.türk telekomun türlüğü de kalmadı gerçi.lübnan telekom ya da oger(hariri) telekom dememiz gerekecek
delmandede
08-08-2009, 22:11
keşke olsa ii olur
cetindeniz
09-08-2009, 01:10
şimdi biri ile konuştum sabit hattı iptal etmişler interneti kullanıyorlar
Yanlışın olmasın güzel bir araştır :49:
demir2768
09-08-2009, 13:20
arkadaşlar aslında ttnet i kullanmadansa gsm şirketlerinin verdigi connekt cihazları kullansak daha iyi olmazmı turkcell 4 gb 39 liraya veriyor bizim verdigimiz parada bu miktara yakın hiç degilse ttnet e kazık atmış oluruz internetimiz de hep yanımızda olur
demir2768
09-08-2009, 13:23
bizim burda arkadaş adsl abonesini yeni kaydetti.
kendim gittim kurdum ve sabit telefon hatı yok sadece ttnet hatı vardı...
sizin orası neresi:49::49::49::49::49::49::49:
sizin orası neresi:49::49::49::49::49::49::49:
Şanlı urfa/Birecik...ve bir daha'ki sefere fatura eklerim.tel:şart değil.!antepli....:tongue: