Orijinalini görmek için tıklayınız : Patlamada ölü sayısı 6'ya yükseldi
hagiwatt
22-05-2007, 19:16
arkadaşlar şimdi televizyondan izliyorum ulusta büyük patlama meydana gelmiş kopan ayak ve bacaklardan bahsediyorlar sanırsam yine bir terör eylemi!!
Evet bende izliyorum çok fena görüntüler var diyor ali kırca o yuzden yayınlayamıyoruz falan diyor bakalım gelişmeleri takip edecegiz
selametle
Mehmet Kaynaklı
22-05-2007, 19:20
ulustamı tüylerim diken diken oldu vlla ulus çok kalabalık yaw
Ankara Ulus, anafartalar Caddesi civarında bir patlama meydana geldi. Sebebi henüz belirlenemeyen patlama sonucu yaralılar olduğu bildiriliyor. Bölgede teknik ekipler inceleme yapıyor. Ancak bu ilk incelemelerin sonunda patlamanın nedeni belli olacak.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre çok büyük bir patlama oldu. Olayda ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı. Patlama otobüs duraklarına yakın bir yerde olduğu belirtildi.
Tanıklar korkunç bir manzara olduğunu söylediler. Polis kaynaklarından alınan ilk bilgilere göre 30'un üzerinde yaralı var. Ancak görgü tanıuklarından alınan bilgiler patlamanın olduğu bölgede çok sayıda ceset olduğu yönünde..
Patlamaya bir intihar bombacısının neden olduğu da ihtimaller arasında olduğunu söyleniyor.
Patlamanın olduğu bölgede Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nın önünde meydana geldi. Bölge orta direğin alışveriş yaptığı oldukça kalabalık bir bölge. Bu nedenle patlamada yaralı ve ölülerin sayısının artması çok yüksek bir ihtimal.
internet haber..
yalcinticaret
22-05-2007, 19:27
Ankara Ulus, anafartalar Caddesi civarında bir patlama meydana geldi. Sebebi henüz belirlenemeyen patlama sonucu yaralılar olduğu bildiriliyor. Bölgede teknik ekipler inceleme yapıyor. Ancak bu ilk incelemelerin sonunda patlamanın nedeni belli olacak.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre çok büyük bir patlama oldu. Olayda ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı. Patlama otobüs duraklarına yakın bir yerde olduğu belirtildi.
Tanıklar korkunç bir manzara olduğunu söylediler. Polis kaynaklarından alınan ilk bilgilere göre 30'un üzerinde yaralı var. Ancak görgü tanıuklarından alınan bilgiler patlamanın olduğu bölgede çok sayıda ceset olduğu yönünde..
Patlamaya bir intihar bombacısının neden olduğu da ihtimaller arasında olduğunu söyleniyor.
Patlamanın olduğu bölgede Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nın önünde meydana geldi. Bölge orta direğin alışveriş yaptığı oldukça kalabalık bir bölge. Bu nedenle patlamada yaralı ve ölülerin sayısının artması çok yüksek bir ihtimal..
Ayrıntılar devam edecek.. (Only the registered members can see the link)
MusaKa92
22-05-2007, 19:30
bende izliyorum. Çok kötü olmuş Ambulanslar durmadan geliyor
yalcinticaret
22-05-2007, 19:32
arkadaşalr resmi olmayan rakam ama 10 ölü 60 yaralıdan bahsetti haberler umarım bu sayı daha da yükselmez ya
MusaKa92
22-05-2007, 19:33
itfaiyelerdeki merdivenlerle binaların üstlerine bakıyorlar şu anda
anthony99
22-05-2007, 19:40
şu anda ölü sayısı yok diyorlar. ve inşallah yokturda.:praying:
MusaKa92
22-05-2007, 19:54
amin tek duamız o zaten :D
şu anda ölü sayısı yok diyorlar. ve inşallah yokturda.:praying:
arkadasım baktım heralde warmıs görgu tanıgı telefonla ana habere baglandı 2-3 tane parcalanmıs sekılde insanlar warmıs caddede yanı olu warmıs... bı gorsenıs adamlar kopmus bacakaları kolları ambulanslara tasıyolardı...Bu bir terör eylemi ise allah onların belasını wersın...:devilprv:
4 ölü 56 yaralıdan bahsediliyor. Allah ölenlere rahmet eylesin
bulletfromhell
22-05-2007, 20:12
ölenlere rahmet,teröristlere bela okumakla bu işler yürümez...teröristler ne zaman tekrar palazlandı????hangi yeteneksiz iktidar ve beceriksiz muhalefet bu işlere çanak tuttu???cevabı bulduysanız 22 temmuzda sandıkta ona göre seçim yapın....allaha emanet olun......
daha şimdi dinledim 5 ölü 2''si ağır 55 yaralıdan bahsediorlar.. allah rahmet eylesin ölenlere . gerçi daha şimdi bellli olmas ölü sayısı falan olaylar bıras dursun şimdi panık içinde herkes bı rakam sölüyo olabilir.
devamlı ölü yaralı bilgileri geliyor ama anlamadım
vali ayrı açıklama yapıyor belediye başkanı ayrı açıklama yapıyor hatta ve hatta medya kuruluşları dogalgaz patlaması diye geçiyorlar
yaw yapmayın arkadaşlar belediye duragında dogalgazın ne alakası var ne işi var
düpe düz terör işte!!!!
bulletfromhell
22-05-2007, 21:08
devamlı ölü yaralı bilgileri geliyor ama anlamadım
vali ayrı açıklama yapıyor belediye başkanı ayrı açıklama yapıyor hatta ve hatta medya kuruluşları dogalgaz patlaması diye geçiyorlar
yaw yapmayın arkadaşlar belediye duragında dogalgazın ne alakası var ne işi var
düpe düz terör işte!!!!
boşver ağa sıkma canını...1999 daki büyük depremde gazetecilerin sorularına 'bizde haber alamıyoruz' diyen başbakan bile gördük....vali ayrı belediye başkanı ayrı konuşmuş çokmu???:49: :49: :49:
boşver ağa sıkma canını...1999 daki büyük depremde gazetecilerin sorularına 'bizde haber alamıyoruz' diyen başbakan bile gördük....vali ayrı belediye başkanı ayrı konuşmuş çokmu???:49: :49: :49:
evvelki sene bana 100 metre ötedeki bir otelde bomba patladı hemen buhar kazanı patladı dediler patladıgı yer mutfak 2 turist öldü ne işi var turistlerin mutfakta bulaşıkmı yıkatıyorlardı?????
bulletfromhell
22-05-2007, 21:22
evvelki sene bana 100 metre ötedeki bir otelde bomba patladı hemen buhar kazanı patladı dediler patladıgı yer mutfak 2 turist öldü ne işi var turistlerin mutfakta bulaşıkmı yıkatıyorlardı?????
hatırlarsın ağam....el-kaide madrid'te metroyu havaya uçurdu....o zamanki başbakan Jose Maria Aznar halka 'Bu ETA saldırısı' dedi.daha sonra Aznar'ın gerçeği bildiği halde halka yalan söylediği ortaya çıktı...halk ne yaptı???olayların hemen akabindeki seçimlerde İspanya'ya altın çağını yaşatmış olan Aznar'ı resmen sandığa gömdü....işte onun için orasının adı İspanya....
adamlar ben senin başkentini patlatırım dedi ve patlattı mesaj açık yapan yaptıran belli
ve başbakan ve genelkurmaybaşkanı akabinde olay yerine geldi
mesaj açık KORKMUYORUZ..korkutamayacaklar..
Only the registered members can see the link
Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. Ben o sırada okuldaydım ama yurttaki arkadaşlar patlamayı şiddetli bir şekilde duymuşlar. Ölenlere Allah rahmet eylesin...
çok fazla hemen gaza gelmeyelim
provakasyon oldugu apaçık belli
sakin olalım sakin davranalım sonuçları gözlemleyelim
selametle
MusaKa92
22-05-2007, 22:46
Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. Ben o sırada okuldaydım ama yurttaki arkadaşlar patlamayı şiddetli bir şekilde duymuşlar. Ölenlere Allah rahmet eylesin...
Amin Kuzen:praying:
en son 6 ölü 20 ağır 79 yaralı olarak acıklandı :(
DEJAVU®42
23-05-2007, 00:33
Alınan bilgiye göre, Ulus'ta Anafartalar Çarşısının önendüke patlamadan sonra İbni Sina Hastanesi'ne ağır yaralı olarak kaldırılan İsa Kalkır'ın saat 22.00 sıralarında öldüğü bildirildi. Olayı duyan Kalkır'ın yakınları, hastane önünde sinir krizleri geçirirken, bu kişilerden bazıları hastaneye kaldırıldı. Bu arada, hastanesine kaldırılan yaralılardan Selahattin Deniz'in de durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, olayda saat 22.30 itibariyle 6 ölü, 79 yaralı bulunuyor. Yaralılardan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Seda Alpkoçak isimli hamile bir bayanın ''yeniden canlandırma'' bölümünde tedavi altına alındığı, durumunun ağır olduğu kaydedildi.
DEJAVU®42
23-05-2007, 00:34
Ankara'da saat 18.45 sıralarında önünde büyük bir patlamanın meydana geldiği Anafartalar Çarşısı'nın karşısındaki Ulus Şehir Çarşısı'nın güvenlik kameralarının görüntülerine, incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.
Ulus Şehir Çarşısı'nın müteahhitlerinden olan ve söz konusu çarşıda dükkanları bulunan ATO Başkanı Sinan Aygün, çarşının güvenlik müdüründen bilgi aldı. Ulus Şehir Çarşısı'nın güvenlik müdürü, patlama sırasında Ulus Şehir Çarşısı'nda da bazı işyerlerinin camlarının kırıldığını, ancak esnaftan yaralanan bulunmadığını bildirdi.
Güvenlik müdürü, çarşının ön cephesinde bulunan iki ayrı kameranın, patlama görüntülerini kaydettiğini ifade ederek, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden gelen bir ekibe görüntü kayıtlarını teslim ettiklerini belirtti.
Öte yandan Anafartalar Çarşısı'nın önünde meydana gelen patlamanın, bir belediye otobüsünün durağa yanaşmasından hemen önce meydana geldiği öğrenildi. Yolcuları indirilen, ön camı kırılmış durumdaki söz konusu otobüs olay yerinde bekletilirken, patlamanın otobüsün yolcularını indirmesi sırasında yaşanmış olmamasının olaydaki can kaybı ve yaralı sayısının daha fazla olmasını önlediği belirtildi.
Otobüs duraklarının yakınında meydana gelen ve çarşının alt tarafındaki üç dükkanda büyük hasara yol açan patlamada yaralananların büyük bölümünü otobüs durağında bekleyen vatandaşlar ile seyyar satıcıların ve çarşı esnafının oluşturduğu bildiriliyor.
Güvenlik kordonu ile çevrelenmiş Anafartalar Çarşısı'nın alt tarafında yoğun bir kalabalık bekleyişini sürdürürken, seyyar lambalarla olay yerini aydınlatan itfaiye ekipleri, patlamanın etkisiyle çöken bölümlerde enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı özel kıyafetli ekipler ise patlamanın meydana geldiği yerlerdeki kalıntıları, laboratuvarda incelemek üzere topluyor.
AKUT ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ise çarşı içine girmek için Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını bitirmesini bekliyor. Arama kurtarma ekipleri ile birlikte canlı kurtarma konusunda eğitilmiş köpekler de hazır bekletiliyor. Yetkililer, ''içeride başkaca ölü ya da yaralı olmasını beklemediklerini'' ifade ediyor.
Bu arada saat 21.50 sıralarında eski TBMM Binası ile 100. Yıl Çarşısı arasındaki yoldaki şüpheli paket, bomba imha ekiplerince fünye ile patlatıldı.
6 ÖLÜ, 79 YARALI
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, olayda saat 22.30 itibariyle 6 ölü, 79 yaralı bulunuyor. Yaralılardan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Seda Alpkoçak isimli hamile bir bayanın ''yeniden canlandırma'' bölümünde tedavi altına alındığı, durumunun ağır olduğu kaydedildi.
DEJAVU®42
23-05-2007, 00:35
Ulus'ta Anafartalar Çarşısı önünde saat 18.45 sıralarında meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 6'ya yükselirken, yaralanan 79 kişiden 73'ünün kimliği belirlendi.
Olayın ardından İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan İsa Kalkır'ın yaşamını yitirmesiyle patlamada ölü sayısı 6 olurken, ölen diğer 5 kişinin cesedinin kimlik tespiti için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği öğrenildi.
Emniyet yetkilileri, olay yerinde patlama sonucu herhangi bir çukur oluşmadığını, bu nedenle ''canlı bomba'' ihtimalinin de araştırıldığını belirttiler. Yetkililer, patlayıcı türünün de henüz kesin olarak belirlenemediğini, bunun kriminal inceleme sonucunda saptanabileceğini kaydettiler.
YARALILARIN KİMLİKLERİ
Alınan bilgiye göre, yaralıların kimlikleri ve tedavi gördükleri hastaneler şöyle:
Yüksek İhtisas Hastanesi: Güllü Çolakoğlu
Keçiören Araştırma ve Eğitim Hastanesi: Nafiye Okatan, Ayşe Oğuz, Gözde Akın, Fatma Düşünceli, Kader Akdemir
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Mercan Keleşoğlu, Mithat Kopçak, Halil İbrahim Kopçak, Hayri Koyuncu, Aydın Tatlı, Lokman Gül, Bahri Topal, Recep Cedik, Sabri Kıran, Bilal Gümüş, Tuna Emir
Numune Hastanesi: Ekrem Özmen, M. Emin Şimşek, Figen Hoşkan, Oktay Topal, Rasim Gülhanoğlu, Hacı Karagöz, Aydın Çandak, Ayşe Köyük, Caner Kaplan, Hatice Şenler, Gökhan Kılıç ile Pakistan uyruklu Tarık Zafer İkbal, Ali Ezad Abbas, Abdul Mozed Khan, Salman Dalhani, Zülfikar Lodin. Pakistan uyruklu 5 yaralının GATA'ya sevk edileceği öğrenildi.
Hacettepe Hastanesi: Hüseyin Elvan, Beyler Macartay, Aydın Bedir, Hülya Develi ile Pakistan uyruklu Adeal Mascod ve Tayyaba Pirzada. Pakistan uyruklu bu kişilerden Adeal Mascod'un GATA'ya gönderileceği bildirildi.
İbn-i Sina Hastanesi: Serkan Duman, Selahattin Deniz (durumu ağır), Serkan Ardıç, Osman Kocagöl, Süleyman Danacı ve Firdevs Kazan.
Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi: İsmail Muharremoğlu, Bilal Bayram, Zafer Karyol, Mehmet Göçmen, Bahri Koçak, Hanife Kumru, Satılmış Yüksekkaya, Haydar Özyılmaz, Ecehan Demirci, Leman Kesik, İbrahim Kılınç, Ersan Karabulut, Ali Haydar Altıntaş, Mehmet Nuri Kaleli, Tuğba Doğan, Hüseyin Demirhan, Levent Yıldırım, Tevfik Çavuşat, Dilan Gündüz, Durak Altınhan, Aysel Dayı, Rıza Kumru, Baki Koçak, Ayşe Kılıç, Vahit Kılıç, Ayşe Bozkurt ve İbrahim Köylü
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Seda Alpkoçak (durumu ağır).
ölen vatandaşlarımıza allahtan rahmet ailelerine başsağliği diliyorum bu olayı yapanlarıda kınıyorum
hagiwatt
23-05-2007, 10:46
Ankarada oturan bir arkadaşaım var onu aradım hemen patlama çok ses getirmiş aşagı yukarı o civarda her yerden duyulmuş
Saldırganı çatıdaki parmak çözdü
Ulus'taki patlamaya sebep olan canlı bombanın kimliği bir evin üzerinde bulunan parmak ile olay yerinde bulunan bir bacaktan alınan DNA verilerinin örtüşmesiyle tespit edildi.
Saldırganı çatıdaki parmak çözdü
Sedat Güneç, Alper Sancar'ın haberi
Ankara'nın Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı'nda önceki gün gerçekleşen patlamaya sebep olan canlı bombanın kimliği belirlendi. İntihar eylemini 1979 Sivas doğumlu Güven Akkuş'un gerçekleştirdiği saptandı.
1996 yılında Türkiye Komünist İşçi Partisi adına pankart asmaktan iki sene cezaevinde kalan Akkuş'un, cezaevinde PKK'ya yakınlaştığı öne sürülüyor. Akkuş'un kimliği, patlama sonrasında bir evin üzerinde bulunan parmak ile olay yerinde bulunan bir bacaktan alınan DNA verilerinin örtüşmesiyle tespit edildi.
Güvenlik kamerasındaki sır
Bu arada Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerindeki tüm güvenlik kameralarının görüntülerine el koydu. Kamera görüntülerinden Güven Akkuş'a yardım ve yataklık eden ikinci bir kişinin bulunup bulunmadığı araştırılıyor. Güvenlik kameralarının Emniyet Kriminal Polis laboratuvarlarında incelendiği öğrenildi. Soruşturmayı yürüten birimler, saldırgana yardım eden ikinci bir kişinin bulunduğu görüşünü savunuyor.
Hain saldırıda ölenler kimlerdi?
Ulus’ta saldırıda hayatını kaybedenlerin otopsileri sürüyor. Biri tezgahtar, biri limon satıcısı, biri de 4 gün sonraki düğünün hayalini kuran damat. İşte ölenlerin profilleri:
Hain saldırıda ölenler kimlerdi?
Ulus’ta meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin adli tıptaki otopsileri sürüyor. Otopsi sonuçlandıktan sonra cenazeler ailelerine teslim edilecek.
Ulus Anafartalar Çarşısı’nda dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Muzaffer Savaş, Ferhat Kanat, İsa Kalkır, Tuba Yomi, Serdar Karayiğit ve Bilal Genç’in otopsisi sürüyor. Hayatını kaybedenlerin yakınları, adli tıp önünde acılı bekleyişleri sürdürürken, zaman zaman birbirleriyle konuşarak acılarını paylaşıyor. Ölenlerin hayat hikayeleri ise dinleyenleri gözyaşına boğuyor.
Otopsi savcısı Ali Eker Yasan ve Tahkikat Savcısı olarak da Mustafa Nuri Sılaydın görev yapıyor. Ölenlerin yakınları terörü lanetlerken devlet yetkililerine de “Terör Ankara’nın göbeğine kadar geldi. Niçin gerekli önlemler alınmıyor” siteminde bulundu.
Öte yandan AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca, adli tıp kurumuna gelerek ölenlerin yakınlarıyla bir süre sohbet etti ve başsağlığı dileklerini iletti. Otopsiler ve incelemelerin ardından cenazeler ailelerine teslim edilecek.
TUBA TEZGAHTARDI
Saldırının ardından ölenlerin hayatlarına ilişkin ayrıntılar da netleşmeye başladı. 22 yaşındaki Tuba Yomi’nin Anafartalar Çarşısı’nda Giyim Fuarı’nda tezgahtar olarak çalıştığı belirtildi. Yomi, ailesinin tek çalışan çocuğu olarak, ev geçindirmekle sorumluydu.
4 GÜN SONRA EVLENECEKTİ
Muzaffer Savaş, cumartesi günü düğününde giyeceği damatlığı seçmek için Anafartalar'daydı. 24 yaşındaki Muzaffer Savaş, evlilik hazırlıkları yapıyordu.
İSA KALKIR 19 YAŞINDA
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde doğan İsa Kalkır, 19 yaşındaydı ve bu yıl askere gidecekti. İsa Kalkır, Anafartalar Çarşısı'nda bir düğme dükkanında çalışıyordu.
GEÇEN YIL ASKERDİ
23 yaşındaki Ferhat Kanat'ın ise yaklaşık bir yıl önce askerden döndüğü, hayatını limon tezgahında satıcılık yaparak kazandığı öğrenildi.
BİLAL GENÇ İÇİŞLERİ MEMURU
45 yaşında Bilal Genç'in, İçişleri Bakanlığı'nda çalıştığı öğrenildi.
Patlamada hayatını kaybedenler bugün toprağa verilecek
Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nın önünde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 6 kişinin cenazesi bugün toprağa verilecek.
Keçiören'deki Adli Tıp Morgu'na kaldırılan cenazelere yapılan otopsi işlemi tamamlandı. Bu kişilerin cenazelerinin yakınlarına teslim edilmesine başlandı.
Patlamada ölenlerden Bilal Genç'in cenazesi toprağa verilmek üzere Yozgat'a gönderildi.
Bu kişilerden İsa Kalkış ve Ferhat Kanat'ın cenazesi Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, Serdar Karayiğit'in cenazesi Bala ilçesinde toprağa verilecek. Tuba Yamı ve Muzaffer Savaş'ın cenazesinin ise Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.
YANSIMA_38
23-05-2007, 16:40
allah rahmet eylesın aılelerıne sabır versın bu tur olaylarla ulkemızız hep karsı karsıya dunyanın ortası bızım ya cekemeyen bır suru lesler var bu ulkeyı elımızden alacak daha ırk dogmadı bırazda zor dogması allah yar ve yardımcımız olsun akıllı olalım bos ınsanların yaptıklarıyla galayana gelmeyelım
hagiwatt
23-05-2007, 20:34
haftasonu anafartalar caddesinde bayraklarla birlikte teröre teslim olmayacagız birlikteliği varmış
abi diger sayfada da yazdım ya ilk önce o devlette yazılı olna o yazılar degişirse bunların bence hiç birine gerek kalmaz bir sürü de can sag kalır 3-5 şerefsiz sanki t.c.ni batırıcaklar mı yoo olan sadece gariban halkımıza oluyor
dün habrlerde izledim bir ihtimallede genelkurmay başkanına fiili bir saldırı olacaktı ama zamanlama yalnış yapılmış