PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce bu ülkede medya siyaste yön veriyormu?

CABBARİ
03-06-2007, 22:50
çok merak ettiğim bir husus acaba medyayı etkisiz hale getirebilecek bir kanun yokmu?
anayasada medya için bazı kriterleri serbesttir
yani açık seçik siyasete yön verebiliyorlar anketleri şunu bunu ekrane getirerek yada reklam alarak
ben bu ülkede medya olmadıgı sürece bazı şeylerin çok farklı olacagı kanaatindeyim
sizlerin görüşü nedir?

not: siyasi polemiğe mahal verecek mesajlar silinecektir nlütfen mesajlarımıza dikkat edelim
selametle

bulletfromhell
03-06-2007, 22:56
ağam doğru söylüyosun....burada çok fazla delilli ispatlı gerçekleri yazabilirim ama polemik çıkar diye yazmıyorum...ancak kısaca şunu söyleyeyim....medya-siyaset arasında kapalı devre ekonomik sistem var....bu sistemdede partiler parayı basar medyada onun borusunu çalar....selametle

umuter
03-06-2007, 22:59
EVETTTTTTTTTTTTTTTTTTT başka yorum yazmıyorum bu yeter galiba uzunca bir evet oldu

CABBARİ
03-06-2007, 23:00
yıllardır süre gelen bir polemiktir bu
başvekil sayın adnan menderesi astılar idam ettiler bunda medyanın payı büyüktür yani o boyutlarda
artı bu sen bakıyoruz adaylar tv lere çıkıyor reklam veriyor potansiyeli ellerinde tuttamaya çalışıyorlar
mitinge karşı değilim daha çok yapılsın halkla kaynaşılsın ama medyayı siyasete karıştırmak bence hiç etik değil
selametle

banshee8831
03-06-2007, 23:10
valla medya her zaman her yerde olduğu gibi herkese gaz veriyor haliyle siyasetede yön veriyor.bu çok açık...

bulletfromhell
03-06-2007, 23:11
yıllardır süre gelen bir polemiktir bu
başvekil sayın adnan menderesi astılar idam ettiler bunda medyanın payı büyüktür yani o boyutlarda
artı bu sen bakıyoruz adaylar tv lere çıkıyor reklam veriyor potansiyeli ellerinde tuttamaya çalışıyorlar
mitinge karşı değilim daha çok yapılsın halkla kaynaşılsın ama medyayı siyasete karıştırmak bence hiç etik değil
selametle
ohoooo...ağam sende...etik mi kalmışki memlekette....neyse fazla bişey yazmıycam...polemik olur....

pencere77
03-06-2007, 23:23
medya yön veriyor siyasete.fazla söze gerek yok bence

DEJAVU®42
03-06-2007, 23:39
ne siyaset nede medya birbiri olmadan yapamaz arkadaşlar hele türkiyede düşünün bir kere bir parti iktidara gelmeden a medyası tarafından taşlanır yok edilmeye calışılır ama o parti iktidara geldimi beraber herşey unutulur el ele verilip calışılır tabii bu calışma genelde halk yararına degildir parti medya ihaleleri veriri medya tv ve gaztelerde o partinin icratlarını balandıra balandıra anlatır ne zaman ki parti medyanın hortumunu biraz kısar işte ozman kıyamet kopar böyle gelmiş böyle gidecek hele ki günümüzde artık medya tekeleşiyor ve ne işine gelirse malesef onu yapıyor yonlendiriyor kızını bile tusiatın başkanı yapacak kadar

terminator
04-06-2007, 00:32
Kesinlikle.............

yimaj
04-06-2007, 01:58
Özür dilerim ama...Her taraf SİYASET ile dolmuş...
Sanki herkesin Hali Vakti yerinde....Hiç bir şey anlamıyom...
Allah sonumuzu hayır etsin...

YANSIMA_38
04-06-2007, 02:09
bence kesınlıkle var dıyorum baska bısey demıyorum

CABBARİ
04-06-2007, 11:29
dün tv den izledim bir pari tarafından o partiye yanlı haber yapılsın diye bir kanala 2,000,000 euro aktarılmış
çok büyük para ve siyasetin ismini lekeleyen bir tutum bence

CABBARİ
04-06-2007, 21:53
az önce bütün milletvekili adaylarının ismi açıklandı her tv ekrarnında adaylar farklı görünüyor anlamak mümkün değil???

Hakan Gül
04-06-2007, 21:59
Medya olmazsa bu ülkede iktidara gelenler öyle şeyler yaparki aklınızın ucundan bile geçiremezsiniz..Şu an medya çoğu şeyi deşifre ediyor ve böylece bazı şeylerin önüne geçiliyor..Gazetecileri öldürenlerde medyayı susturmak isteyenler değilmiydi..? Onlarımı savunuyoruz anlamadım ben..?

bulletfromhell
05-06-2007, 00:00
Medya olmazsa bu ülkede iktidara gelenler öyle şeyler yaparki aklınızın ucundan bile geçiremezsiniz..Şu an medya çoğu şeyi deşifre ediyor ve böylece bazı şeylerin önüne geçiliyor..Gazetecileri öldürenlerde medyayı susturmak isteyenler değilmiydi..? Onlarımı savunuyoruz anlamadım ben..?
alakası bile yok...medya istediğini verir,istediğini gün yüzüne çıkarır,istediği delil ve belgeyide yok eder.....gereken belgeyi zamanı geldiği zaman açıklayarak yada açıklamayarak korkunç rant elde eder...şantaj yapar....parası sağlam olanıda göklere çıkarır,o kişi yada kurumun her türlü pisliğinide halının altına süpürür....eğer medyanın deşifre gücünden bunu kastediyorsanız herhangi bir yorumum yok...

osmann
05-06-2007, 10:18
Medya siyasete bal gibi karışır-karışıyor-karışmak zorunda.
Çünkü:
1-Her kodaman iş adamının bir medya grubu veya medya destekçisi var.
2-Her kodamanın devletten ihale alarak iş yaptığı bir ortam var
3-ve bu kodamanlar ihale alamazlarsa medyayı meydana sokarlar. 5-10 yıl evvelki siyasilerin kirli çamaşırlarını ve yahut temiz çamaşırlarını kirletip milletin önüne atarlar. Ve ya atacaklarını siyasilere söyleyip şantaj yaparlar.
4-Şantajlar işe yaramazsa darbe için zemin hazırlarlar. kamu oyu oluştururlar. 28 şubatta olduğu gibi.

iboaydo
18-06-2007, 15:56

hocam ben ancak sunu söylerim bu ülkede koskoca basbakan bi yok ugruna idam edilmiştir ve bunun %100 tetikleyicisi medya olmustur ama daha sonra bu idamın yanlıs oldugunu savunanda yine aynı medyadır bence desifre ettikleri seyleri kendilerinin ortaya cıkarıp bundan rant elde edebileceklerini bildikleri için ortaya sürekli atarlar kesinlikle polemik olsun diye demiyorum ama bu ülkede bagcılar lisesinde namaz kılma olayını ortaya atan medya olayın provokasyon ve komplo oldugunun ortaya cıktıgı gerceğini gözardı etmiştir isterseniz meb resmi sitesine girip bakabilirsiniz neden tükürdüklerini yalamamak için gercekten objektif olan bi medya kesinlikle bu gercegide yayınlamalıydı.:nono::

iboaydo
18-06-2007, 16:03
Bu ülkede Türkçe olimpiyatları diye bişey oldu kaç tane medya kurulusu buna yer verdi acaba yeri gelir vatansever kesilirler aman efendim güzel türkçemiz bilmem ne diye ahkam keserler ama ülkede olumlu bişeyler olunca gözardı ederler ama emin olun o olimpiyatlarda provakatörün biri çıksa Allah-u ekber diye bagırsa aman efendim rejim elden gidiyor diye aylarca haber ederler aslını astarını arastırmadan.Son olarak Danıştay saldırısını dimci bi grubun yaptıgı söylendi ve yine aynı dönemde laiklik tartısmaları yasandı sonra bu saldırıyı yapan adamın çantasından arabasından ve üye oldugu yerlerde dinle diyanetle alakası olmadıgı ortaya cıktı neden danıstay saldırısına dinci saldırı diyen medya bu gercek ortaya cıkınca bunları yayınlamıyor sizce!Cabbari hocam bu konuya çok iyi parmak basmıs bu ülkeyi medya yönetmeye calısıyor yada öyle yaptıgını sanıyor ama halk yemiyor artık inşallah huzur ve kardeslik dolu günler bizleri bekliyor.SEVGİLERİMLE

CABBARİ
19-06-2007, 10:46
siyaset medyaya karıştıgı zaman siyasetlikten çıkıyor bence
dediğiniz gibi bu ülkede kaç kişi medya yüzünden ya rezil oldu yada vezir oldu
dünyada belkide en acılı idam gerçekleştirildi koskoca bir ülkenin başbakanı üç beş çapulcunun baskısıyla idam edildi
bunun vebalini bakalım kim çekecek çok agır olacak çook
selametle

bulletfromhell
20-06-2007, 19:44
siyaset medyaya karıştıgı zaman siyasetlikten çıkıyor bence
dediğiniz gibi bu ülkede kaç kişi medya yüzünden ya rezil oldu yada vezir oldu
dünyada belkide en acılı idam gerçekleştirildi koskoca bir ülkenin başbakanı üç beş çapulcunun baskısıyla idam edildi
bunun vebalini bakalım kim çekecek çok agır olacak çook
selametle
yav yazmiyim diye kıvranıyorum ama yazmak zorundayım...adamın evinin havuzunun altından binlerce kontör kartı çıktı...el altından,faturasız satılarak vergi kaçırmak için...amerikalı motorola firmasına tokat atmaya çalıştı...çiftliklerinden kaleşnikof silahlar çıktı...bu adam şimdi kalkmış siyasete giriyor ve bazı medya kuruluşlarıda bu adamın palavralarını yayınlıyorlar...diyebilirsinizki adam parasını vermiş yayınlatıyo....iyi valla...pkk'da parasını versin reklamlarını yayınlatsın....tabiiki sadece para için yayınlamıyorlar bunları...amaç kendi istekleri doğrultusunda kamuoyuna şekil verip seçimlere az süre kala bi kaç bomba haber patlatıp son rötuşları yapmak....bekleyelim...son bi kaç gün bomba haberler patlayacak...hoş bugün bi tanesini vermişler...bakalım iyice ayyukamı çıkartacaklar yoksa halının altınamı süpürecekler....selametle

CABBARİ
20-06-2007, 21:50
yav yazmiyim diye kıvranıyorum ama yazmak zorundayım...adamın evinin havuzunun altından binlerce kontör kartı çıktı...el altından,faturasız satılarak vergi kaçırmak için...amerikalı motorola firmasına tokat atmaya çalıştı...çiftliklerinden kaleşnikof silahlar çıktı...bu adam şimdi kalkmış siyasete giriyor ve bazı medya kuruluşlarıda bu adamın palavralarını yayınlıyorlar...diyebilirsinizki adam parasını vermiş yayınlatıyo....iyi valla...pkk'da parasını versin reklamlarını yayınlatsın....tabiiki sadece para için yayınlamıyorlar bunları...amaç kendi istekleri doğrultusunda kamuoyuna şekil verip seçimlere az süre kala bi kaç bomba haber patlatıp son rötuşları yapmak....bekleyelim...son bi kaç gün bomba haberler patlayacak...hoş bugün bi tanesini vermişler...bakalım iyice ayyukamı çıkartacaklar yoksa halının altınamı süpürecekler....selametle

bilmem farkındamısın ama medya 3 partiyi mecilise sokmak için hatta birbirleriyle koalisyon yaptırmak için and içmiş gibi böyle bir zihniyetin oldugu ülkemde biz siyaseti tartışıyoruz yorum halkın!!!

bulletfromhell
20-06-2007, 22:02
bilmem farkındamısın ama medya 3 partiyi mecilise sokmak için hatta birbirleriyle koalisyon yaptırmak için and içmiş gibi böyle bir zihniyetin oldugu ülkemde biz siyaseti tartışıyoruz yorum halkın!!!
farkındayım tabi ağa...zaten farklısı olmayacakki...Sam Amca ne derse o olacak...:devilprv: :devilprv: :devilprv: :devilprv:

Bora44
21-06-2007, 04:29
Evet,
İşin kötü tarafı ise;
Siyaset yapıyoruz diyenler de politika yapıyor ve Politikayı da bizlere Siyaset diye yutturuyorlar.

Temennim odur ki;
Siyaseti hepimiz her koşulda yapabilelim.
Sloganımız da "SİYASET'E EVET,POLİTİKA'YA HAYIR" olsun.