PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : erkek'lerde küpe caiz mi ???

slimshady_45
20-06-2007, 12:37
ben erkek'lerin küpe takması caizmi diye sorcaktım , bu konuda cok baskı altındayım , lütfen bilen kişiler cvp yazarsa sevinirim :( :(

slimshady_45
20-06-2007, 13:43
bosuna dını bölum acmısınız daha cvp yoq : )

cetin solmaz
20-06-2007, 14:38

dostum dur daha yaw senın bır saat beklemeye bıle tahammulun yok mutlaka cevap verecektır arkadaslar

satelcom
20-06-2007, 14:54
yahu caiz olsa ne olacak.bir atasözümüz şöyle der:karılar gibi küpe takacağına baban gibi bıyık bırak. iskoçyalılarda erkekler etek giyer.bizdemi giyeceğiz.ben şahsen kulağını göbeğini ve yüzünü deldirip küpe ve piercing takanları yadırgıyorum.

satelcom
20-06-2007, 15:01
ayrıca bildiğim birşeyi de yazayım:vücuduna döğme yaptıranlara ve kadın elbisesi giyenlere lanet olsun.(hadisi şerif)

slimshady_45
20-06-2007, 15:10
o hadisi serif i biliyorum ama benım konu dövme degil , bide dun star da nıhat hatıpoglu 'nun prg ında alt yazı gecıyodu bı celıskıde kaldım , prg mıda izleyemedım ondan yaa :) sorry :)

Mehmet Kaynaklı
20-06-2007, 15:20
ben erkek'lerin küpe takması caizmi diye sorcaktım , bu konuda cok baskı altındayım , lütfen bilen kişiler cvp yazarsa sevinirim :( :(
erkeğin küpe takması dinimizde haram kılınmıştır :nono:

küpe kadına ait bi takıdır haliyle takarsanız kadına benzemiş olursun buda islamiyete ters düşer

pencere77
20-06-2007, 15:23
Kulaklarına küpe takmak İslam adetinde yoktur.Küpe daha çok kadınların zinetidir:Kimliğini kazanmış erkekler küpe takmayı olumlu karşılamazlar.Kimlik zafiyetine işaret kabul ederler.Bilindiği üzere İslamda her cins kendi cisine benzemelidir.Kadın kadın olarak giyinip görünmeli,erkekte erkek kılık kıyafetiyle görünmeli kadına benzememelidir.Efendimizin bedduası vardır erkeklerden kadına,kadınlardan da erkeklere benzeyenler için.

heralde sorunun cevabı olmuştur arkadaşım.
saygılar...

slimshady_45
20-06-2007, 15:40
hade yaa , ok ilgilendıgıniz için saol ; ama bıde yavuz sultan selim ' inde taktıgı sölenıyo hem o dını ne cok duskun bır ınsan mıs , savasa gıderken çölde hz.muhammedin ona yol gösterdigide söleniyoo ,, o zmn yıne celıskı kalıyo aklımda :) :)

Hakan Gül
20-06-2007, 15:41
Çok uzun zamandır tartışılan bir konu fakat kör cahile ne kadar laf anlatırsan anlat kendi dediğinden vazgeçmeyecektir.O yüzden yorulmaya değmez.

pencere77
20-06-2007, 15:42

bazı sorularınıza anında cevap verilmez.sonuçta bizler 24 saat pc başında değiliz.imkanımız boş zamanımız olduğu zamanlarda sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz.
saygılar...

Mehmet Kaynaklı
20-06-2007, 15:43
Kulaklarına küpe takmak İslam adetinde yoktur.Küpe daha çok kadınların zinetidir:Kimliğini kazanmış erkekler küpe takmayı olumlu karşılamazlar.Kimlik zafiyetine işaret kabul ederler.Bilindiği üzere İslamda her cins kendi cisine benzemelidir.Kadın kadın olarak giyinip görünmeli,erkekte erkek kılık kıyafetiyle görünmeli kadına benzememelidir.Efendimizin bedduası vardır erkeklerden kadına,kadınlardan da erkeklere benzeyenler için.

saygılar...

güzel açıklamaydı teşekkürler bide bedduayı alsak :wave:

pencere77
20-06-2007, 15:46
hade yaa , ok ilgilendıgıniz için saol ; ama bıde yavuz sultan selim ' inde taktıgı sölenıyo hem o dını ne cok duskun bır ınsan mıs , savasa gıderken çölde hz.muhammedin ona yol gösterdigide söleniyoo ,, o zmn yıne celıskı kalıyo aklımda :) :)

Rivayete göre Yavuz Sultan Selim Mısırı fethettiği zaman ordaki kölelerin küpe taktığını görmüş..Küpe orda köleliğin simgesiymiş o zamanlarda..Sultan Selimde bende Allahın kölesiyim düşüncesiyle kulağına küpe takmış..

ayrıca;
Eski zamanlarda küpe takma olayı; İslam'ın koruyuculuğu anlamına gelir. Sadece Osmanlı padişahlarından bazıları değil, büyük emirler de takmışlardır zamanında.

saygılar....

Hakan Gül
20-06-2007, 15:48

Only the registered members can see the link

Bazı rivayetlere göre islam hukukunda erkeklere caiz olmayan küpeyi ilk Osmanlı Halifesi Yavuz Sultan Selim'in takmasına ihtimal bile verilmezken, bazı rivayetlere göre de bunun gercek olduğu ve bazı sebeplere dayandığı söylenmektedir.

Örneğin, gercekleştirdiği Mısır Seferinde kulaklarında küpesi olan insanları görüp "Bu insanlar neden küpe takıyor?" diye sormuş ve "köle (kul) oldukları için" cevabını almış ve bunun üzerine "Biz de Allah'ın kuluyuz!" diyerek küpe takmaya başlamıştır diye bir rivayet de söz konusudur.

pencere77
20-06-2007, 15:48
yukarıda yazdığımı çeşitli tarih kitaplarını araştırsan görürsün zaten.umarım yardımcı olmuşuzdur:)
İlave:yavuz sultan selim için küpe olayını diyorum

pencere77
20-06-2007, 15:50
güzel açıklamaydı teşekkürler bide bedduayı alsak :wave:

PEYGAMBERİMİZ BUYURUYOR Kİ, Kadınlara benzemeye çalışan erkeklere, erkeklere benzemeye çalışan kadınlara Allah Lanet etsin.

Mehmet Kaynaklı
20-06-2007, 15:55
PEYGAMBERİMİZ BUYURUYOR Kİ, Kadınlara benzemeye çalışan erkeklere, erkeklere benzemeye çalışan kadınlara Allah Lanet etsin.

teşekkürler allah razı olsun :praying:

ZaLiMFeLeK
20-06-2007, 16:18
Rivayete göre Yavuz Sultan Selim Mısırı fethettiği zaman ordaki kölelerin küpe taktığını görmüş..Küpe orda köleliğin simgesiymiş o zamanlarda..Sultan Selimde bende Allahın kölesiyim düşüncesiyle kulağına küpe takmış..

ayrıca;
Eski zamanlarda küpe takma olayı; İslam'ın koruyuculuğu anlamına gelir. Sadece Osmanlı padişahlarından bazıları değil, büyük emirler de takmışlardır zamanında.

saygılar....

güzel ve makul bir açıklama.
arkadaşlar böyle bir konu karşısında düşünmeden yazmamak lazımdır.
ama eğer iş akıl yürütmekse bende şunu söyleyebilirim;
*yahudilik ve hristiyanlıkta küpe geleneği yoktur.
*ve yine bildiğim kadarı ile küpe doğu halklarının kültüründe var olan bir takıdır batı değil.
*ve son olarak kişi kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yapsın.
Dinimizin uygulamasında küpeye gelene kadar acil olan neler var neleeeeeeeeer!!!!

eraybal
20-06-2007, 18:42
inancın tam ise.bu dünyada daha günah şeylerin neler olduğunu bilen birisi isen her şeyden önemlis kul hakkı yemez isen bence küpe takımışsın takmamışsın bunlar küçük şeyler.nasıl istersen onu yap derim..sonuçta takarsanda senin inanç sisteminde hiç bir şey değişmeyecek..kötülüğün yada şeytanın sembolu değil ya...

pencere77
20-06-2007, 19:17
inancın tam ise.bu dünyada daha günah şeylerin neler olduğunu bilen birisi isen her şeyden önemlis kul hakkı yemez isen bence küpe takımışsın takmamışsın bunlar küçük şeyler.nasıl istersen onu yap derim..sonuçta takarsanda senin inanç sisteminde hiç bir şey değişmeyecek..kötülüğün yada şeytanın sembolu değil ya...

yukardada hadisi şerif var.PEYGAMBERİMİZ BUYURUYOR Kİ, Kadınlara benzemeye çalışan erkeklere, erkeklere benzemeye çalışan kadınlara Allah Lanet etsin.

ayrıca biz erkekler o zaman kollarımıza bilezik takalım.sokalarda mini etek ve ince kadın çorabı giyelim.bunlar yukarda senin söylediğin gibi " kötülüğün yada şeytanın sembolu değil ya"

burada önemli olan yukardada yazdığım gibi Kulaklarına küpe takmak İslam adetinde yoktur.Küpe kadınların zinetidir:Kimliğini kazanmış erkekler küpe takmayı olumlu karşılamazlar.Kimlik zafiyetine işaret kabul ederler.Bilindiği üzere İslamda her cins kendi cisine benzemelidir.Kadın kadın olarak giyinip görünmeli,erkekte erkek kılık kıyafetiyle görünmeli kadına benzememelidir.

İslam'da kişiye göre bence diye bir kavram olgu yoktur.kurallar vardır.isteyen inanıp hayatında uygular,isteyen de inanmaz sonuçta hayatında uygulamaz.
sonuçlarınıda katlanır.

müslüman olna kişi mesela namaz kılmanın farz olduğunu biliyor fakat kılmıyor.inancında var.fakat uygulama safhasında namaz kılmıyor.inancı değişmiyor ama günah kazanıyor.küpe de aynı şekil İslam'da erkeklerin küpe takması caiz değil,küpeyi kadınlar takar.
inancımız değişmeyecekse(sizin deyiminizle) bizde mini etek dudaklarımıza ruj sürelim.

heralde ne demek istediğim gayet net şekilde açıklanmıştır.İslam'da bence sence diye birşey olmaz

:nono:: :nono:: :nono:: :nono:: :nono::

bulletfromhell
20-06-2007, 19:33
valla pencere kardeşimiz bu bilgilere nereden ulaşmış yada bu yorumlara nereden varmış bilmiyorum ancak şahsi olarak şunu söyleyeyimki:islam dini böyle basit teferruatların dini değildir..islamın özü iyi ahlak ve dürüstlüktür..bu özelliklere haiz değilsen günde değil 5 vakit 55 vakit alnını secdeye koysan neye yarar.islamın özünü anlamadan ibadetlerini harfiyen yapsan noolacak..adam küpe takmak istiyosa taksın...verilen hadis-i şerif'in ne kadar salih hadis olduğunu önce denetlemek gerekir...çünkü yüzyıllarca bu dine uydurma hadisler sokarak hurafeleri türettiler...hemde uyduruk kaydırık şeylerden...yok efendim ezan okunurken köpek havlarsa allah o yere 40 sene kıtlık verirmiş vs.vs....dediğim gibi küpe takan taksın kendine yakıştırıyorsa...veya eziyet çekip orasına burasına piercing yaptırıp kendini habeşistan maymununa benzetecekse o kişinin kendi sorunudur...dinler böyle ufak detaylar için gönderilmemiştir...insanları doğruluğa,güzel ahlaka ve dürüstlüğe davet için gönderilmiştir..ve kulağa takılan küpenin bu kavramlarla hiç bi şekilde ilişkisi yoktur...isteyen kendine yakıştıran gönül rahatlığıyla taksın....selametle

pencere77
20-06-2007, 19:40
valla pencere kardeşimiz bu bilgilere nereden ulaşmış yada bu yorumlara nereden varmış bilmiyorum ancak şahsi olarak şunu söyleyeyimki:islam dini böyle basit teferruatların dini değildir..islamın özü iyi ahlak ve dürüstlüktür..bu özelliklere haiz değilsen günde değil 5 vakit 55 vakit alnını secdeye koysan neye yarar.islamın özünü anlamadan ibadetlerini harfiyen yapsan noolacak..adam küpe takmak istiyosa taksın...verilen hadis-i şerif'in ne kadar salih hadis olduğunu önce denetlemek gerekir...çünkü yüzyıllarca bu dine uydurma hadisler sokarak hurafeleri türettiler...hemde uyduruk kaydırık şeylerden...yok efendim ezan okunurken köpek havlarsa allah o yere 40 sene kıtlık verirmiş vs.vs....dediğim gibi küpe takan taksın kendine yakıştırıyorsa...veya eziyet çekip orasına burasına piercing yaptırıp kendini habeşistan maymununa benzetecekse o kişinin kendi sorunudur...dinler böyle ufak detaylar için gönderilmemiştir...insanları doğruluğa,güzel ahlaka ve dürüstlüğe davet için gönderilmiştir..ve kulağa takılan küpenin bu kavramlarla hiç bi şekilde ilişkisi yoktur...isteyen kendine yakıştıran gönül rahatlığıyla taksın....selametle

çeşitli islami kaynaklara bakarsanız bu konuyla ilgili dediklerimi görüp okursunuz.veya bu söylediklerimi bulunduğunuz yerde ilçe veya ilde müfteye sorsanız size aynı şeye söyleyecektir.

DİN NASİHATTIR hadisi şerif ben sadece doğru
olan bilgileri size söyledim.uyup uymama kişilere kalmış.Zorla güzellik olmaz zaten.Dini konudaki bilgilerinizi bilmiyorum ama bu konuda araştırma yaparsanız sizde bu bilgilere ulaşırsınız

ömer yazıcı
20-06-2007, 19:50
pencere 77,nin söylediklerine katılıyorum.Yavuz sultan selimin küpe takmasının amacı başka,şu an küpe takanların amaçı süs olsun diye ve kızlara hava atmak entel görünmek bence çok yalnış ALLAH islah etsin.

bulletfromhell
20-06-2007, 19:52
çeşitli islami kaynaklara bakarsanız bu konuyla ilgili dediklerimi görüp okursunuz.veya bu söylediklerimi bulunduğunuz yerde ilçe veya ilde müfteye sorsanız size aynı şeye söyleyecektir.

DİN NASİHATTIR hadisi şerif ben sadece doğru
olan bilgileri size söyledim.uyup uymama kişilere kalmış.Zorla güzellik olmaz zaten.Dini konudaki bilgilerinizi bilmiyorum ama bu konuda araştırma yaparsanız sizde bu bilgilere ulaşırsınız
ben yanlıştır yada yalandır demedim kardeş...sakın yanlış anlama....ancak böyle insanların dış görünümüyle ilgili ufak teferruatlar islamın meselesi değildir...dinin verdiği ölçü kişilerin belli yerlerini örtmesidir...geri kalanı ufak detaylardır ve bugünkü islamın uğraşacağı bir mesele değildir...belki biraz konu dışı olacak ama bugün islamın temel sorunu din kisvesi altında insanları sömüren ve dine büyük hurafeler sokan insan kisvesi altındaki iblislerdir...o pislikleri dinin dışına atmak esas meseledir...selametle

pencere77
20-06-2007, 19:55
ömer yazıcı
söylediklerine katılıyorum

pencere77
20-06-2007, 20:03
ancak böyle insanların dış görünümüyle ilgili ufak teferruatlar islamın meselesi değildir...dinin verdiği ölçü kişilerin belli yerlerini örtmesidir...geri kalanı ufak detaylardır ve bugünkü islamın uğraşacağı bir mesele değildir...

peki size şöyle sorayım 1 hafta boyunca kolunuza bilezik takıp dolaşsanız dudaklarınıza ruj sürseniz.ne olur?ufak bir teferruat bu dediğim.ev gezmelerine kahvehanelere gitseniz.insanlar ne der sizce?
bu yazdıklarımı erkler mi yapar yoksa kadınlar mı ruj ve kola bilezik meselesi.demekki bazı şeyler erkeklere yakışmaz.kadınlara yakışır
islamda dünyada ve ahirette insanların mutluluğu istenmektedir.

Veerdiğim örnekten dolayı alınma sakın.amaç kalp kırmak değil.:wave:

salim d
20-06-2007, 20:05
yukardada hadisi şerif var.PEYGAMBERİMİZ BUYURUYOR Kİ, Kadınlara benzemeye çalışan erkeklere, erkeklere benzemeye çalışan kadınlara Allah Lanet etsin.

ayrıca biz erkekler o zaman kollarımıza bilezik takalım.sokalarda mini etek ve ince kadın çorabı giyelim.bunlar yukarda senin söylediğin gibi " kötülüğün yada şeytanın sembolu değil ya"

burada önemli olan yukardada yazdığım gibi Kulaklarına küpe takmak İslam adetinde yoktur.Küpe kadınların zinetidir:Kimliğini kazanmış erkekler küpe takmayı olumlu karşılamazlar.Kimlik zafiyetine işaret kabul ederler.Bilindiği üzere İslamda her cins kendi cisine benzemelidir.Kadın kadın olarak giyinip görünmeli,erkekte erkek kılık kıyafetiyle görünmeli kadına benzememelidir.

İslam'da kişiye göre bence diye bir kavram olgu yoktur.kurallar vardır.isteyen inanıp hayatında uygular,isteyen de inanmaz sonuçta hayatında uygulamaz.
sonuçlarınıda katlanır.

müslüman olna kişi mesela namaz kılmanın farz olduğunu biliyor fakat kılmıyor.inancında var.fakat uygulama safhasında namaz kılmıyor.inancı değişmiyor ama günah kazanıyor.küpe de aynı şekil İslam'da erkeklerin küpe takması caiz değil,küpeyi kadınlar takar.
inancımız değişmeyecekse(sizin deyiminizle) bizde mini etek dudaklarımıza ruj sürelim.

heralde ne demek istediğim gayet net şekilde açıklanmıştır.İslam'da bence sence diye birşey olmaz

:nono:: :nono:: :nono:: :nono:: :nono::

arkadaşa aynen katılıyorum islamda bence sence diye birşey olmaz kardeşim bir küpenin peşine düşmüşsün gidiyosun o küpe çok faydalı bir şey mi önce onu düşün sen küpe takmamakla ne kazanırsın ne kaybedersin önemli olan insanın kulağına taktığı nesne değil görmüş geçirmişlerin söylediği güzel sözleri kulağına küpe etmesidir bu kadar insan sana bu kadar açıklayıcı bilgiler verirken sen hala küpe takmak istiyosan o da senin ayıbın.:nono:: :angry8:

kucer06
20-06-2007, 21:16
O zaman için Yavuz Sultan Selimin kulağına küpe takması evet bizde Cenabı Allah'ın kölesiyiz anlamına geldiği içindir.Günümüzde kulağa küpe takmanın bir anlamı bir felsefesi vardır. Eğer tek küpeyi sol kulağına takıyorsan mesele yok normal sayılabilir yok eğer tek küpeyi sağ kulağına takıyorsan bu ben yumuşağım anlamına gelir.Bunu espri olsun diye söylemiyorum gayet ciddiyim.

bulletfromhell
20-06-2007, 21:24
peki size şöyle sorayım 1 hafta boyunca kolunuza bilezik takıp dolaşsanız dudaklarınıza ruj sürseniz.ne olur?ufak bir teferruat bu dediğim.ev gezmelerine kahvehanelere gitseniz.insanlar ne der sizce?
bu yazdıklarımı erkler mi yapar yoksa kadınlar mı ruj ve kola bilezik meselesi.demekki bazı şeyler erkeklere yakışmaz.kadınlara yakışır
islamda dünyada ve ahirette insanların mutluluğu istenmektedir.

Veerdiğim örnekten dolayı alınma sakın.amaç kalp kırmak değil.:wave:
valla eşcinsel olsaydım dediklerini yapmakta bi sakınca görmezdim....ancak adamın biri kulağını deldirip küpe takmak istiyorsa bu o şahsın eşcinsel olduğu anlamınada gelmez...gerçi *** lerin sadece sağ kulaklarına küpe takarak birbirlerini tanıdıklarını ve kendilerini o şekilde tanıttıklarına dair uluslararası bi kavram var...o zaman isteyen adam sol kulağına takacak.....:) :) :) :)...ama daha öncede dediğim gibi bunları dini platformlarda yada dinle ilişkilendirerek konuşmak gereksiz atraksiyondur...dinin meselesi bunlar değildir...bunlar örfi konulardır....selametle

siestagunay
20-06-2007, 21:29
küpe takmanın saten kadına benzemekten başka bir açıklaması yoktur her koyun kendi bacagından asılır kişi ne yaparsa kendine yapar ama..

tike®
20-06-2007, 21:32
Konuyu açan arkadaş az çok yazılanlardan fikir almıştır.Bu tür konularda en iyi kaynak islam alimlerinin yazdıkları kitaplar ve sünnetlerdir.İnternette veya Diyanet İşleri Bşakanlığı'ndan bu tür kaynakları bulabilirsiniz.İsteyen araştırmasını yapar kararını verir!

Bu konu lastik gibidir neresinden çekerseniz o tarafa süner:)

Konu Kapatılmıştır...Kolay Gelsin:45: