Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayeti okuyup vefat eden çocuk!!
Pasilobus
03-07-2007, 22:45
Zeki çocuk derse başladı, kısa zamanda Kur'ân-ı Kerim'i öğrendi... Bir gün; hocasının önünde Kur'ân okurken, bir ayetle karşılaştı. Ayet-i kelimeyi tek tek heceledi. Yüreğine müthiş bir kurşun saplanıvermişti! O ayetin mânasını düşünmekle, o çocuğun yüzü kireç gibi bembeyaz kesildi ve bir titreme aldı... Okumaya devam edemedi. Derhal evin yolunu tuttu ve kapıyı çaldı. Babası içeriden seslendi:
"Kim o?"
"Benim baba, çabuk aç!"
Babası kapıya koşup açınca, gördüğü manzara karşısında korktu; çocuğunun yüzü ürkütücü derecede solmuştu ve yavrucağı titreyip durmaktaydı. Hemen kollarını açıp sardı onu:
"Oğlum! Ne oldu sana böyle? Niçin benzin bu kadar sararmış?"
Güç bela cevap verdi çocuk:
"Bugün derste Kur'ân-ı Kerim'den bir ayet okudum. Mânâsını düşününce yüreğim eriyor sandım ve bu hâle geldim."
Babası, çocuğunu içeriye alıp bir yere oturttuktan sonra tarifsiz bir merakla sordu yavrusuna:
"Ey gözümün nuru oğlum! Seni bu kadar sarsan ayet hangisi acaba?!"
"Şu ayettir." dedi çocuk ve her bir harfini yüreğinde duya duya okudu o ayeti:
"İnkârcılığınıza devam ederseniz, dehşetinden çocukları birden ak saçlı ihtiyarlara çevirecek o günden kendinizi nasıl koruyabilirsiniz?" (Müzzemmil, 17)
Ayet-i celileyi tekrar etmek, çocuğun canına yeni bir ateş düşürdü, o masum yavrunun takati hepten kesildi ve yatağa düştü. Bu ayetin heybetinden hasta oldu ve kısa zaman sonra da vefat etti. O masum çocuğu, babası götürüp kabre koydu.
Baba Ebu Bekir Verrak Hazretleri sık sık o çocuğun kabrine gider, toprakları avuçlar, ağlar ve şöyle derdi:
"Ey Ebu Bekir Verrak! Senin küçücük oğlun Kur'ân'dan bir ayet okudu, Allah (cc) korkusundan can verdi. Sen; Kur'ân-ı Kerim'i hatmedip duruyorsun ve "ömür güneşin" kabir kuyusuna ağdı da, Allah'tan hiç onun gibi korkmazsın. Meğer senin gönlün ne katı bir gönülmüş, vah sana..!"
Bu onun nefis muhasebesiydi, ama sözün asıl muhatapları bizlerdik, bütün inananlar... "İnandık"larını söyleyenler!.. O büyük zât ki, böylesine mübarek bir evlat yetiştirmiş, mualla birisi. Peki ya her gün Hak'tan, hakikatten yana yüzlerce söz duyan, okuyan ama irkilmeyen, kendisini düzeltmeyen, en azından şöyle bir çekidüzen vermeyen bizler... Camide verilen bir vaaz esnasında; "Allah'ı anmaktan dolayı kalplerinizin haşyet duyacağı an henüz gelmedi mi?" sorusu karşısında, kalbi orada çatlayıp yığılan gencin hâlini de dinleyince... Hicabdan öte bir hâl gelmiyor elden...
Ve sözün hitamı;
Cenab-ı Allah'ın, o an ve haberin hatırlatılması anlamında, "gelmedi mi?" diye sorduğu ve bizleri kendimize gelmeye çağırdığı ayetler:
"Her şeyi kaplayacak kıyametin haberi sana gelmedi mi?" (Ğâşiye Sûresi, 1) "Daha önce inkar edip de, inkarlarının karşılığını tadan kimselerin haberi size gelmedi mi? Onlara, can yakıcı azap vardır." (Teğâbün Sûresi, 5) "İnananların gönüllerinin Allah'ı anması ve O'ndan inen gerçeğe içten bağlanması zamanı daha gelmedi mi? Onlar, daha önce kendilerine Kitâb verilenler gibi olmasınlar; onların üzerinden uzun zaman geçti de kalbleri katılaştı; çoğu, yoldan çıkmış kimselerdir." (Hadîd Sûresi, 16)
ÖMER ŞAMİL KAFKAS
gerçekten etkileyici bir yazı ALLAH razı olsun
başımızı önümüze alıp düşünmemiz gereken bir dönemde toklat gibi bir yazı
selametle
ŞRARSKOZ
04-07-2007, 13:41
teşekkürler senden ALLAH razı olsun
saygılar
Teşekkürler ALLAH cc RAZI OLSUN
antigs28
04-07-2007, 15:11
teşekkürler ALLAH razı olsun
ARIF CIHAN
04-07-2007, 15:56
ALLAH RAZI OLSUN guzel kardesim malesef insanoglu cok nankor ALLAH(CC) biz gercek inanan ümmetimuhammedi affeylesin(amin)
necatikasikci
04-07-2007, 16:51
emeğinize sağlık teşekkürler
Mehmet Kaynaklı
04-07-2007, 19:15
söyleyecek kelime üretemiyorum allahu teala bizi amelimizle değil rahmetiyle haşretsin
arkadaşlar..
foruma dini yada siyaseti karıştırmasak..
yukarda yazılanları okuyunca ...
kücücük çocukların nasıl canlı bomba olupta kendilerini ve başka insanları öldürdükleri ortya çıkıyor..
yapmayın...
hepimiz inanıyoruz..hepimiz müslümanız..
bu tür safsatalarla..kimsenin kimseyi kandırmaya hakkı yok..
yok ak saçlı ihtiyarmış yok bilmem ne imiş
dini tv leri arkadaş çok izliyor galiba..
forum yönetimi nasıl oluyorda böyle insanları kandıran mesajlara izin veriyor..
hepimiz müslümanız..ayıp ayıp..bu devirde hala ha..
sanki burası filistin..yazıklar olsun..
bir kişide ..yok canım böyle şey omaz diye mesaj yazmamış
yazıklar olsun.
foruma iyicene dini de karıştırdınızya
arkadaşlar..
kücücük çocukların nasıl canlı bomba olupta kendilerini ve başka insanları öldürdükleri ortya çıkıyor..
yapmayın...
yazıklar olsun.
kişisel tercihinize saygı duyarız ama ya sizde bir sorun var yada mesaj yazan 10 kişide problem var sizce?
merak etmeyin biz burdayız aşırıya kaçan birşey olursa müdehale ederiz şuan için birşey gözükmüyor
selametle
yukarda o mesajı yazmı kişilr eğer bir gün ikdarı yada bu ülkeyi tam ele geçirirlerse ..
sağol çok teşekkür diye mesaj yazdığınız bu forumu ..
bi daha zor görürsünüz..
hele bi ele ülkeyi tam ele geçirsinler..
blackhackers76
04-07-2007, 20:22
ayet aynen böyle
aslında ayetin bütününü ele almak lazım böylece kimse kimseye bir şey diyemez kanımca ayet meali böyle
3-MÜZZEMMİL:
1- Ey örtünen! (Peygamber)
2- Gecenin birazı hariç olmak üzere geceleyin kalk (namaz kıl).
3- Gecenin yarısında kalk, yahut yarısından biraz eksilt.
4- Veya bunu artır ve ağır ağır Kur'ân oku.
5- Doğrusu biz, senin üzerine ağır bir söz bırakacağız (Kur'an vahyedeceğiz).
6- Çünkü gece kalkışı hem daha etkili, hem de söz bakımından daha sağlamdır.
7- Çünkü gündüz senin için uzun bir meşguliyet vardır.
8- Rabbinin adını an ve bütün gönlünle ona yönel.
9- O, doğunun ve batının Rabbidir. Ondan başka tanrı yoktur. O halde yalnız O'nu vekil tut.
10- Başkalarının diyeceklerine sabret, güzellikle onlardan ayrıl.
11- O yalanlayıcı zevk ve refah sahiplerini bana bırak, onlara biraz mühlet ver.
12- Zira bizim yanımızda bukağılar var, bir cehennem var.
13- Boğaza duran bir yiyecek, elem verici bir azap var.
14. O gün yer ve dağlar sarsılacak, dağlar erimiş bir kum yığınına dönecek.
15. Doğrusu biz size tanıklık edecek bir elçi gönderdik. Nitekim Firavun'a da bir elçi göndermiştik.
16. Firavun o elçiye isyan etmişti. Biz de onu ağır bir yakalayışla yakaladık.
17. Peki inkâr ederseniz, çocukları ihtiyarlatacak o günden (kıyamet gününden) kendinizi nasıl kurtaracaksınız?[/FONT][/B]18. O günün dehşetinden gök yarılır. Allah'ın sözü kesinlikle gerçekleşmiştir.
19. İşte bu bir öğüttür. Artık dileyen Rabbine bir yol tutar.
20-Rabbin, senin gecenin üçte ikisinden daha azında, yarısında ve üçte birinde kalktığını, seninle beraber bulunanlardan bir topluluğun da böyle yaptığını biliyor. Gece ve gündüzü Allah takdir eder. O, sizin onu sayamayacağınızı bildi de sizi affetti. Bundan böyle Kur'ân'dan size ne kolay gelirse okuyun. Allah, içinizden hastalar, yeryüzünde gezip Allah'ın lütfunu arayan başka kimseler ve Allah yolunda savaşan daha başka insanlar olacağını bilmiştir. Onun için Kur'ân'dan kolayınıza geldiği kadar okuyun, namazı kılın, zekatı verin ve Allah'a güzel bir borç verin (Hayırlı işlere mal sarfedin). Kendiniz için gönderdiğiniz her iyiliği, Allah katında daha hayırlı ve sevapça daha büyük olarak bulacaksınız. Allah'tan bağış dileyin. Kuşkusuz Allah bağışlayandır, merhamet edendir.
yukarda o mesajı yazmı kişilr eğer bir gün ikdarı yada bu ülkeyi tam ele geçirirlerse ..
sağol çok teşekkür diye mesaj yazdığınız bu forumu ..
bi daha zor görürsünüz..
hele bi ele ülkeyi tam ele geçirsinler..
siz ya çok film izliyorsunuz yada ülke bütünlüğünü korumaya görevli tek kişisiniz merak buyurmayınız bizde ülkemizi sizler kadar çok seviyoruz ama olan birşeyi yaşanmış birşeyi nasıl kabullenmiyorsuznuz anlamadım
burada anlatılmak istenen mesaj verilmek istenen bir konu var ülkeyi ele geçirmekle ne alaksı var:angry8: :angry8: :angry8:
kişisel tercihinize saygı duyarız ama ya sizde bir sorun var yada mesaj yazan 10 kişide problem var sizce?
merak etmeyin biz burdayız aşırıya kaçan birşey olursa müdehale ederiz şuan için birşey gözükmüyor
selametle
üstad bende sorun yok
yukarda o mesajı yazanlar ve insanları o şekilde inandıranlar
bu memleketi tam olarak bi ele geçirsinlr
o zaman kimde sorun var yada bu tür forumlar olurmu o zaman görüşürüz diyecem ama..?
şimdiden önlem alsak bunlara fırsat vermesek..
hepimiz müslümanız..elhamdülüllah.
arkadaşlar..
yapmayın...
yazıklar olsun.
Kardeşim yazılanlar Kuran-ı Kerim'den ayetler olup Allah (CC)'ın kelamıdır, safsata değildir. Ama inanmazsan o başka. Gerçekler acıdır ama doğrudur. Saygılar.:nono:
siz ya çok film izliyorsunuz yada ülke bütünlüğünü korumaya görevli tek kişisiniz merak buyurmayınız bizde ülkemizi sizler kadar çok seviyoruz ama olan birşeyi yaşanmış birşeyi nasıl kabullenmiyorsuznuz anlamadım
burada anlatılmak istenen mesaj verilmek istenen bir konu var ülkeyi ele geçirmekle ne alaksı var:angry8: :angry8: :angry8:
eyvallah..siz haklısınız..
dostum senin sıkıntını anlıyorum
ama bu forumdaki insanları ben en iyi şekilde tanıyanlardanım aşırıya kaçan yada safsata birşey yazan yuok
ülke çok sııkıntılı bir dönemden geçiyoruz haklısın ama burada ne siyaset nede aşırı bir dinci uygulaması yazıları yok
islami bölümümüz var orada bana bir tane aşırıya kaçılmız yazı bul ben bu işi bırakırım olanlar vardı hepsini kapattım
taviz vermeyiz merak etmeyin fazlası zarar
herkesin her dönemde bu tarz sıkıntıları olabilir
ama bu yazılarla belki rotası şaşmış hayata küsmüş kokuşmuş ortamlardan uzaklaşmak isteyen dogru yolu bulmak isteyen insanlara ulaşabilirmiyiz diye bir düşünce içerisinde hareket ediyoruz
benimde açtıgım bir çok konu var
gayette gönül rahatlılığıyla açtım inşallah birilerine faidem olabilmiştir
blackhackers76
04-07-2007, 20:32
kuşçu arkadaş kur'an ayetlerinin mealini ve manasını bilmeden fetva türünde vay efendim şöyle imiş vay efendim böyle imiş gibi yorum yapmak bence yanlış allah muhavaza bu tür davranışlar insanı yoldan çıkarır hikaye bence ibret vermesi açısından güzel elbette herkes türk ve müslüman ama unutmamak gerekir ki müslümanlık ve türklük dürüstlük güzel ahlak iyi bir anlayış ve tüm dinleri kuçaklayan bir anlayış gerektirir
amacım tartışma ortamı yaratmak degil sadece biraz anlayış biraz hoş görüdür unutmamak gerekir ki tüm semavi dinler allah tarafından insanlara peygamberler tarafından gönderilmiş ve ayetler ile teblig edilmiştir MÜZZEMMİL ayeti de bunlardan biridir selamlar saygılar
eyvallah..siz haklısınız..
siz haklısınız olayı değil
biz burada birilerine faydamız olurmu diye çalışıyoruz
mesajı yazan arkadaşıda yakından tanırım benim vasıtam ile uye oldu şimdi yok iş için dışarıda ama akşam geli,nce okuyacaktır merak etme
için rahat olsun gerçktn
ALLAH korusun blackhackers76 arkadaşımızında dediği gibi bu ayetleri inkar etmek şirke girer ve büyük günahlarda biridir hatta ve hatta insanın imanını tehlikeye sokar
selametle
Zeki çocuk derse başladı, kısa zamanda Kur'ân-ı Kerim'i öğrendi... Bir gün; hocasının önünde Kur'ân okurken, bir ayetle karşılaştı. Ayet-i kelimeyi tek tek heceledi. Yüreğine müthiş bir kurşun saplanıvermişti! O ayetin mânasını düşünmekle, o çocuğun yüzü kireç gibi bembeyaz kesildi ve bir titreme aldı... Okumaya devam edemedi. Derhal evin yolunu tuttu ve kapıyı çaldı. Babası içeriden seslendi:
"Kim o?"
"Benim baba, çabuk aç!"
Babası kapıya koşup açınca, gördüğü manzara karşısında korktu; çocuğunun yüzü ürkütücü derecede solmuştu ve yavrucağı titreyip durmaktaydı. Hemen kollarını açıp sardı onu:
"Oğlum! Ne oldu sana böyle? Niçin benzin bu kadar sararmış?"
Güç bela cevap verdi çocuk:
"Bugün derste Kur'ân-ı Kerim'den bir ayet okudum. Mânâsını düşününce yüreğim eriyor sandım ve bu hâle geldim."
Babası, çocuğunu içeriye alıp bir yere oturttuktan sonra tarifsiz bir merakla sordu yavrusuna:
"Ey gözümün nuru oğlum! Seni bu kadar sarsan ayet hangisi acaba?!"
"Şu ayettir." dedi çocuk ve her bir harfini yüreğinde duya duya okudu o ayeti:
"İnkârcılığınıza devam ederseniz, dehşetinden çocukları birden ak saçlı ihtiyarlara çevirecek o günden kendinizi nasıl koruyabilirsiniz?" (Müzzemmil, 17)
Ayet-i celileyi tekrar etmek, çocuğun canına yeni bir ateş düşürdü, o masum yavrunun takati hepten kesildi ve yatağa düştü. Bu ayetin heybetinden hasta oldu ve kısa zaman sonra da vefat etti. O masum çocuğu, babası götürüp kabre koydu.
Baba Ebu Bekir Verrak Hazretleri sık sık o çocuğun kabrine gider, toprakları avuçlar, ağlar ve şöyle derdi:
"Ey Ebu Bekir Verrak! Senin küçücük oğlun Kur'ân'dan bir ayet okudu, Allah (cc) korkusundan can verdi. Sen; Kur'ân-ı Kerim'i hatmedip duruyorsun ve "ömür güneşin" kabir kuyusuna ağdı da, Allah'tan hiç onun gibi korkmazsın. Meğer senin gönlün ne katı bir gönülmüş, vah sana..!"
Bu onun nefis muhasebesiydi, ama sözün asıl muhatapları bizlerdik, bütün inananlar... "İnandık"larını söyleyenler!.. O büyük zât ki, böylesine mübarek bir evlat yetiştirmiş, mualla birisi. Peki ya her gün Hak'tan, hakikatten yana yüzlerce söz duyan, okuyan ama irkilmeyen, kendisini düzeltmeyen, en azından şöyle bir çekidüzen vermeyen bizler... Camide verilen bir vaaz esnasında; "Allah'ı anmaktan dolayı kalplerinizin haşyet duyacağı an henüz gelmedi mi?" sorusu karşısında, kalbi orada çatlayıp yığılan gencin hâlini de dinleyince... Hicabdan öte bir hâl gelmiyor elden...
Ve sözün hitamı;
Cenab-ı Allah'ın, o an ve haberin hatırlatılması anlamında, "gelmedi mi?" diye sorduğu ve bizleri kendimize gelmeye çağırdığı ayetler:
"Her şeyi kaplayacak kıyametin haberi sana gelmedi mi?" (Ğâşiye Sûresi, 1) "Daha önce inkar edip de, inkarlarının karşılığını tadan kimselerin haberi size gelmedi mi? Onlara, can yakıcı azap vardır." (Teğâbün Sûresi, 5) "İnananların gönüllerinin Allah'ı anması ve O'ndan inen gerçeğe içten bağlanması zamanı daha gelmedi mi? Onlar, daha önce kendilerine Kitâb verilenler gibi olmasınlar; onların üzerinden uzun zaman geçti de kalbleri katılaştı; çoğu, yoldan çıkmış kimselerdir." (Hadîd Sûresi, 16)
ÖMER ŞAMİL KAFKAS
üstad kusura bakma ama.
yukarda yazılanlar ...
insanları kandırmakdır.
benim dedem de ak saçlı güler yüzlü geceleri zor durumda kalanlar ortaya çıkan ihtiyarları anlatırdı ...onada dedesi anlatırmış..
ama ben ne yazsam farketmez yönetici sensin herkez sana inanır..
inanç ve ibadet iyidir ama çalışmayana kimse birşey vermez..
hele ak sakallı dedeler..
Konu daha fazla uzamaması için polemiğe gerek yok anlaşılan sizinle anlaşamayacagız
Mehmet Kaynaklı
04-07-2007, 20:51
sen nasıl bir müslümansınki allahın ayetlerini yalanlıyorsun deminden beri takip ediyorum banlıyacaktım ama sna banlanma ytme önce şu ayetlere bi göz at ve allhına sığın
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
buda türkçe meali anlamı
73-el-MÜZZEMMİL
Mekke'de nâzil olmuştur; 10, 11 ve 20. âyetlerinin Medine'de nâzil olduğu rivayet edilmiştir. 20 (yirmi) âyettir. Sûre, adını, ilk âyetindeki "el-müzzemmil" kelimesinden almıştır. "Müzemmil" örtünüp bürünen demektir.
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. Ey örtünüp bürünen (Resûlüm)!
2. Birazı hariç, geceleri kalk namaz kıl.
3. (Gecenin) yarısını (kıl). Yahut bunu biraz azalt.
4. Ya da bunu çoğalt ve Kur'an'ı tane tane oku.
5. Doğrusu biz sana (taşıması) ağır bir söz vahyedeceğiz.
6. Şüphesiz gece kalkışı, (kalp ve uzuvlar arasında) tam bir uyuma ve sağlam bir kıraata daha elverişlidir.
7. Zira gündüz vakti, sana uzun bir meşguliyet var.
8. Rabbinin adını an. Bütün varlığınla O'na yönel.
9. O, doğunun da batının da Rabbidir. O'ndan başka ilâh yoktur. Öyleyse yalnız O'nun himayesine sığın.
10. Onların (müşriklerin) söylediklerine katlan ve onlardan güzellikle ayrıl.
11. Nimet içinde yüzen o yalancıları bana bırak ve onlara biraz mühlet ver.
12. Hiç şüphesiz bizim nezdimizde (onlar için hazırlanmış) boyunduruklar, yakıcı bir ateş, var.
13. Boğazdan geçmez bir yiyecek ve elem verici bir azap var.
14. O gün (kıyamet günü) yeryüzü ve dağlar sarsılır; dağlar çöküntü ile akıp giden kum yığınına döner.
15. Nasıl Firavun'a bir elçi göndermiş idiysek doğrusu size de, hakkınızda şahitlik edecek bir peygamber gönderdik.
16. Ama Firavun o peygambere karşı gelmiş, biz de onu ağır ve çetin bir şekilde muaheze etmiştik.
17. Peki inkâr ederseniz, çocukları ak saçlı ihtiyarlara çevirecek o günden kendinizi nasıl koruyabileceksiniz?
18. Gökyüzü bile onunla (o günün dehşetiyle) yarılacaktır. Allah'ın vâdi mutlaka yerine gelir.
19. İşte bu (anlatılanlar), şüphesiz bir öğüttür. Artık kim dilerse Rabbine (varan) bir yol tutar.
20. (Resûlüm!) Senin, gecenin üçte ikisine yakın kısmını, (bazen) yarısını, (bazen de) üçte birini yatmadan (ibadetle) geçirdiğini ve beraberinde bulunanlardan bir topluluğun da (böyle yaptığını) Rabbin elbette biliyor. Gece ve gündüzü (içinde olup bitenleri iyiden iyiye) ölçüp biçen ancak Allah'tır. O sizin, bunu sayamayacağınızı bildiği için, sizi bağışladı. Artık, Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyun. Allah bilmektedir ki, içinizde hastalar bulunacak, bir kısmınız Allah'ın lütfundan (rızık) aramak üzere yeryüzünde yol tepecekler, diğer bir kısmınız da Allah yolunda çarpışacaklardır. O halde Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyun. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a gönül hoşluğuyla ödünç verin. Kendiniz için önden (dünyada iken) ne iyilik hazırlarsanız Allah katında onu bulursunuz; hem de daha üstün ve mükâfatça daha büyük olmak üzere. Allah'tan mağfiret dileyin, şüphesiz Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.