Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce bu ülkede Türban sorunu çözülürmü? Türban olmalımıdır? olmamalımıdır?
Konu kapanmıştır Anket amacından cıkmıştır.
Tum herkese ankete katılımından dolayı teşekkur ederiz.Polemiklere ve kalp kırmalara gerek yok
YANSIMA_38
06-07-2007, 13:59
evet olmalıdır neden olmalıdır cunku dınıne ınanan ınsanlar dınının emrettıgı gıbı yasar uygulanır uygulanmaz o kısının kendı problemı ve guhanıdır buna kımse karısamaz kımse kımsenınde gunahını cekmez herkez kendı gunahını ceker kısılerın dusuncesıne saygı duymak gerekırsen duymazsan sanada duyulmaz... ayrıca CABBARİ dusuncen ıcın sgl guzel bı konu..
siyası bir amaç taşımadığı sürece olabilir türban..sonuçta bu vatan için kurtuluş savaşlarında gözünü kırpmadan ölen analarımız da baş örtüsü takıyordu..ama benim sadece karşı olduğum nokta bunu siyası bir ideolojı aracı yapmamak.her kesın ınancı kendıne kımseye zorla bır sey yaptırılamaz.başı örtmekle iş bitmiyor ki..insanın ıcınde olacak allah sevgısı ve korkusu...
hallederiz
06-07-2007, 14:08
bence örtü bize dinimizin bir emridir ve bunun üstünde hiç kimse olamaz.
siyasi bir simge ve başka amaçlar için kullanılması maalesef devam eder.bu ülkede başörtüsü sorunu yoktu.annem de eşarp takar.ama başka amaçlara alet edilmesi son yıllarda oldu.hala da eşarbıyla devlet dairelerine bile girer.ama aşırıya kaçan bir başörtüsüyle giremezdi herhalde.
siyasi rant elde etmek için kullnılmasaydı bugün böyle bir sorunumuz yoktu.kerameti kendinden menkul peygamber sanan HOCA larımız ve ne işe yaradığından ŞÜPHE ettiğim ışık evleri vb.oluşumlar dahilinde buraya gelmiştir.
kısacası devam eder.
ercanakman
06-07-2007, 14:12
siyası bir amaç taşımadığı sürece olabilir türban..sonuçta bu vatan için kurtuluş savaşlarında gözünü kırpmadan ölen analarımız da baş örtüsü takıyordu..ama benim sadece karşı olduğum nokta bunu siyası bir ideolojı aracı yapmamak.her kesın ınancı kendıne kımseye zorla bır sey yaptırılamaz.başı örtmekle iş bitmiyor ki..insanın ıcınde olacak allah sevgısı ve korkusu...
altına imzamı atıyorum sonuna kadarda katılıyorum..
bu türban meselesi yıllardır vardı ama 28 şubatta yani kısacası most modern bir darbeyle tescillendi
kısacası benim görüşüm bu ülkede bazı dik kafalı otoriteler oldugu müddetce bu sorun devam eder
bulletfromhell
06-07-2007, 14:30
meseleye yüzeysel bakmayalım...türban bugün için insanları Allah'ın adını kullanarak kandıran,hurafe üreten şeytanların simgesidir...başörtüsü farklıdır,türban farklıdır....türban ayrımcıdır...türban takanlar bizden olanlar ve olmayanlar diye insanları ayırırlar...başörtüsü kullananlar ise kendi inançları doğrultusunda onu takarlar ve kimseyide ayırmazlar....fark budur...aksini iddia eden varsa buyursun.....
başörtüsüne evet,ama türbana kesinlikle hayır!
meseleye yüzeysel bakmayalım...türban bugün için insanları Allah'ın adını kullanarak kandıran,hurafe üreten şeytanların simgesidir...başörtüsü farklıdır,türban farklıdır....türban ayrımcıdır...türban takanlar bizden olanlar ve olmayanlar diye insanları ayırırlar...başörtüsü kullananlar ise kendi inançları doğrultusunda onu takarlar ve kimseyide ayırmazlar....fark budur...aksini iddia eden varsa buyursun.....
tabi o konuda haklılık payın var ama bizim insanımız özellikle iç anadoluda türban nedir bilmez aşerp bizlmez onun bildiği tek şey ya yazmadır yada ötrüdür
yani kısacası bizim ülkemizde eşarpta türban yerine geçiyor yazmada örtüde
maalesef bu bir gerçek
turkmaya
06-07-2007, 14:33
Türkiyede bayrağımızı ve türbanı eş değerde görüp, ikiside bez parcası diyen bir zihniyet var. Hepimizin ailesinde türbanlı var ve hepimizde elhamdurillah islamız fakat türban siyasete alet edildi, insanların dini inançlarını kullanarak oyu kapmak istediler, çokta başarılı oldular. Türban demeseydiler, dini kullanmasaydılar, iki anahtar vadinde bulunmasydılar, hayatta iktidara gelemezlerdi. Türkiye'nin sorunu türban değil, cumhurbaşkanı seçimi değil. Türkiye'nin o kadar çok sorunu varki, sıralamaya koyarsan türban en son sıraya düşer. Az önce fırıncının bana söylediği şey, Türkiye'de un yok ekmeye zam var. Kafanızı türbana takmayın, sağlıcakla kalın...
nasıl hiç kimse sokakta afedersiniz çıplak derecesinde dolşa biliyor ve türbanla girilmesi yasak olan yerlere giriyorsa aşırı olmamak şartı ile (gözleri bile gözükmeyen) turban takmasının kime ne zararı var şu teknoloji çağında anlamış değilim
leventizmir
06-07-2007, 14:34
başörtüsüne evet,ama türbana kesinlikle hayır! kesinlikle katılıyorum türban ayrı şey başörtüsü ayrı şey
:nono::
muhteşem
06-07-2007, 15:05
Türbanı seçim zamanında kendi propagandalarına alet ettiler
geçenlerde bir solcu bayan gazeteci dediki "bu ülkede hiçbir sorun yokmuş gibi hala türban tartışmaları yapıldıgından ötürü avrupada ülkem adına utanıyorum"
arkadaşlar türban ayrı diyorsunuz ama bunların hepiside örtünmeye saçını başını kapamaya çıkar
hagiwatt
06-07-2007, 15:07
hala anlamış değilim bu ülkede neden bayanlar kılık kıyafetleriyle ilgili tartışma konusu oluyorki
takan kendine takar takmayan takmaz fakat ülkede türban takmanın insanları neden gerdiğini anlamış değilim
bu arada hala türbanı kalrdırmak için seçim vaadi verenler var geçen dönemlerde daha çok oluyordu ama bu dönemde o kadar çok yok bu ne demek oluyor artık türban yasagından siyasiler bile umudu kesmiş boş vaat olarak bile görmüyorlar
Nasıl olduysa sana katılıyorum...Aynen bu şekildedir benim ananem ,babaannem de başörtüsü takar ama Türban asla ! Çünki Türban çok çok farklı bişey...
siyasi bir simge ve başka amaçlar için kullanılması maalesef devam eder.bu ülkede başörtüsü sorunu yoktu.annem de eşarp takar.ama başka amaçlara alet edilmesi son yıllarda oldu.hala da eşarbıyla devlet dairelerine bile girer.ama aşırıya kaçan bir başörtüsüyle giremezdi herhalde.
siyasi rant elde etmek için kullnılmasaydı bugün böyle bir sorunumuz yoktu.kerameti kendinden menkul peygamber sanan HOCA larımız ve ne işe yaradığından ŞÜPHE ettiğim ışık evleri vb.oluşumlar dahilinde buraya gelmiştir.
kısacası devam eder.
Doğru tespit Teşekkürler
bulletfromhell
06-07-2007, 15:19
tabi o konuda haklılık payın var ama bizim insanımız özellikle iç anadoluda türban nedir bilmez aşerp bizlmez onun bildiği tek şey ya yazmadır yada ötrüdür
yani kısacası bizim ülkemizde eşarpta türban yerine geçiyor yazmada örtüde
maalesef bu bir gerçek
yok ağa sen merak etme...iç anadolu dahil her yerde başörtüsüyle türban çok rahat ayırt ediliyor...insanlarda bunu çok iyi özümsemiş durumdalar...ve sana şunu çok rahat söyleyebilirimki,türban takanlar dini hiçbirimizden daha fazla bilmiyorlar...onların nefasi zaten bana yetmez o ayrı hikaye ama inanaın oturup onlarla konuştuğunuz zaman bomboş olduklarını,sırf hurafe konuştuklarını görürsünüz....
bulletfromhell
06-07-2007, 15:20
Nasıl olduysa sana katılıyorum...Aynen bu şekildedir benim ananem ,babaannem de başörtüsü takar ama Türban asla ! Çünki Türban çok çok farklı bişey...
sen katıl veya katılma....umursadığım bi konu değil....ben böyle düşünüyorum...beğenen beğenir...beğenmeyenin keyfi bilir.....
peki sizlere bir soru
türban takmanın neresi çağdaşsızlıkla alakalı?
sen katıl veya katılma....umursadığım bi konu değil....ben böyle düşünüyorum...beğenen beğenir...beğenmeyenin keyfi bilir.....
Ben böle düşündüğüme göre sana katılıorum dedim ...Herşeyi yanlış anlamayalım ....:45:
arkadaşlar burda tartışmayın!!!!
DEJAVU®42
06-07-2007, 16:04
bencede türban siyasi bir amac güdmektedir benim annem başı kapalı ablamında ama hicbirzaman sorun olmamıştı takii 28 şubat oncesi bazı liderlerin rektörler türbanlı kızların onünde egilecek demesine yada imam hatipler bizim arka bahcemiz demesine kadar siz böyle konuşursanız oraları zararlı olarak ilan etmiş olursunuz zaten onun icin artık türban dinin geregi olmaktan cok siyasi bir partinin ifadesi durumuna düşmüştür ve bu sorunun cözümü cok zordur heryerde yasaklanmıştır ben fakülteden biliyorum bir cok kız arkadaşımız başını kapatıgı icin fakülteye alınmadı devamsızlıktan dönem uzatıı bu kardeşleri söylemleri ile bu duruma getirenler utanmalı kimsenin türbanla başı kapalı olanla sorunu yokken kapalı insanları tehlike olarak gösterenler utanmalı röktör egilecek söylemleri ile etkiye tepki yaratanlar yani
bulletfromhell
06-07-2007, 16:05
peki sizlere bir soru
türban takmanın neresi çağdaşsızlıkla alakalı?
fark şurada..bugün en gelişmiş ülkelerin (Almanya,İsviçre ,Hollanda,Polonya,ABD,Rusya vs.) bile taşra ve köy kesimlerinde hala daha kadınlar başörtüsü kullanıyorlar...kısmen örfi olarak (rusya nın çoğu ateisttir),kısmende hristiyanlık dininde de mevcut olan örtünme hadisesiyle bağlantılı olarak (Özellikle koyu katolik polonya'da)...türban olayı ise Kuran-ı Kerim'deki 'kadınlar ziynetleri görünmeyecek şekilde örtünsünler' ayeti kerimi sömürerek bunu ticaret,zulüm ve hurafe aracı yapanların simgesi olduğu için çağdaşlıkla alakası olamaz...en modern istanbullu teyzelerimiz bile bugün kendilkerine has başörtüsü takmaktadırlar...yada iç anadolulu eşarpla gezmektedirler...bunlar çağdaşlık dışı şeyler değildir...aksine büyük milletimizin güzel mozaiğidir....ancak türban tamamen zulüm aracıdır ve çağdaşlıkta yeri yoktur....
siyasi amaçlı kullanılmasına karşıyım.
DEJAVU®42
06-07-2007, 16:12
zulum aracı diyemeyiz ama suan geldigi noktanın bir partinin simgesi oldugu kesindir bir cok kız arkadaşta turbanı süs olarak takıyor bu durumda nasıl zülüm aracı olurki onun icin bence turban bir simgedir ve sadece bir partiyi ifade etmektedir cözüm yolununda acık olduguna inanmıyorum
Mehmet Kaynaklı
06-07-2007, 16:16
herhalde türban olacak :bangin:
cumhur31
06-07-2007, 16:18
türban demirelin icad ettiği bir kelimedir.başka bir manası yoktur. bazılarıda türban başörtüsünün siyasi şekli derler. ama alakası yok. başörtüsü, başörtüsüdür. türban diye birşey yoktur. hiçbir şeyi simgelemez. uydurma bir kelimedir.
Tesettür, örtünmek demektir. Arapça "setr" 'örtünmek' kökünden gelir. İslam dünyasında kadınların kıyafetleri ile ilgili hususları belirlemede kullanılan bir kavramdır. Zaman zaman türban kavramı ile karıştırılır oysa ki tesettür kavramı daha geniş bir kavram olduğu gibi, türban kavramı doğrudan İslamî bir kavram değilken tesettür bir İslam dini kavramıdır. Tesettür zaman zaman baş örtüsü ile de karıştırılır. Bununla birlikte baş örtüsü sadece başın örtülmesini kapsarken, tesettür daha genel bir terimdir ve Kur'an'da çeşitli ayetlerde belirtilen şekilde daha genel bir tür örtünmeyi tanımlar.
Türban diğer milletlerde kullanıldığı şekli ile Türkler arasında yaygınlaşmamıştır. Sarık ise Osmanlı Devleti zamanında Osmanlı sultanları ve din büyükleri tarafından takılırdı. Bugün özellikle Batı'da türban kavramı Sihlerle yakından ilişkilendirilmiştir.
Vaftiz olmuş Sihler inanışları gereği saçlarını kesemezler. Türban takmak zorunlu değildir ancak türban uzun saçı toplamak için çok kullanışlıdır. Zamanla saçı uzun olmayanlar da bu geleneksel başlığı takmaya başlamışlardır. Özellikle Batı'da Sihler için türban kimlikleriyle ilgili bir öğe haline de gelmiştir. Sihler taktıkları türbanı, daha çok, Pencapça "türban" anlamına gelen ve daha saygın bir isim olduğu kabul edilen dastār (ਦਸਤਾਰ) olarak anarlar. Hintçe de türban için kullanılan sözcük pagṛī`dir.
Türban İslam kültürü açısından da önemli bir motiftir. Sudan'da takılan beyaz türban toplumsal statü göstergesiyken, türban Arap Yarımadası'nda yüzü ve başı doğrudan güneş ışığından korumak için geleneksel olarak takılır. Nitekim türbanın Arap geleneklerinde farklı bir yeri vardır. Eski Arap kültüründe bir kişinin türbanını atmak, düşürmek hakaret olarak kabul edilirdi. Ayrıca türban Şii liderler arasında da yaygındır.
gezginemlak
06-07-2007, 16:26
tebrikler .verdigim bilgilere sonuna kadar katılıyorum.saygilar:45:
hagiwatt
06-07-2007, 16:40
madem türban bu ülkede yasak o zaman kanunlaştırsınlar ona göre hareket etsinler
işlerine gelen şeylerde anayasa şöyle anayasa böyle derler kanunlarda yer almayan birşey için olmaz olamaz derler
biz bu kafayla değil avrupa birliği sokaga bile giremeyiz
mertcan25
06-07-2007, 16:43
evet olmalı ve insan istediyi gibi özgür yaşamalı yoksa hiçbirşeyin anlamı kalmaz ALLAH'A emanet olun
hagiwatt
06-07-2007, 16:49
benim tanıdığım bir abi var eşi türbanlı kapalı diye askeriyenin içindeki lojmanlardan atıldılar
adam psikolojik bunalıma girdi ve sırf bu sebeple intihar etti ama ölmedi bunun vebalini kim çekecek şimdi?
ExCaLiBuR
06-07-2007, 17:03
Türban sorunu yoktur türbanı sorun yapanlar,ideoloji olarak kullananlar vardır.Annem 35 senedir başörtülü(Türbanlı değil).Türbanlılardan daha çok dinine bağlı,meyhane solcularındanda daha Atatürkçüdür.
sn karço
mesajınızı siliyorum beni anlayışla karşılaycagınızı ümit ediyorum
bazı insanların isimleri burada rahatsızlık verebilir
selametle
Hakan Gül
06-07-2007, 17:14
Lütfen birebir tartışmalar olmasın aksi taktirde mesajlar silinecektir..Türban konusunda ise yorumumu burada yapmak istemiyorum ankete oyumuzu kullandık..:45:
Pasilobus
06-07-2007, 17:19
bu ülkede türban sorunu vardır ve olacaktır
laik bir ülkede yaşıyoruz türban bizim ülkemizi geriyor
ya herkes taksın yada herkes çıkarsın yarım yamalak olmuyor
türbana evt ama türbanıın dindeki tarikat ve ceşitli dini kutuplaşmaların kendini belli edecek şekilde bağlanmasına hayır
önemli nokta analarımızın başına taktığı bizim yemeni,tülbent,baş örtüsü diye bildiğimiz şeylerin türbanla ilişkilendirilip kenmdilerine türban konusunda haklı çıkaracak uğraşlara zemın vermiyelim
örf ve adetten kaynaklanan ve başını örten anne ve bacılartımızın bu konu dışında tutulmalı.
böyle insanların bir günahı yok
siyasi bir örtü olan türbana zemin için kullanılması yanlıştır.
:49: :praying:
ereneren44
06-07-2007, 17:38
Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak İçin berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar. Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...
Berber:Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum.
Adam peki neden böyle diyorsun?
Berber:Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, insanlar birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum...
Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.
Adam :Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok
Berber:Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim.
Adam :Hayır, yok. Çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.
Berber:Hımmm... Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?
Adam :Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi.
----burası siyaset meydanına dönmüşşş yavvvv
---türban sorunu yok bence
---sorun kafalarda
------memleket te ne zaman bir sağ hükümet başa geçmisse,
,,,,dikkat ettim bu tür olaylar sürekli gündem oluyor
----hele hele terör---
---irtica,,,
---islamiyetten neden korkuluyor acaba,,????
---hani herkes özgürdü bu memlekette
-----demem oki ---önce türban derler
sonra neden namaz kılıyorsun derler----
böyle gider---
not:% 99 müslüman olduğu söylenen bu memlekette namaz kılmak irticdan sayılırsa------türban takmak hayli suçtur---
-------bence % 99 da değil yüzde 10 bile çıkmaz---
müslümanlar azınlıktadır bencee---hayırlı olsun---
dostum sana kesinlikle katılmıyorum hepsi aynıdır hepsi allah icin başi örtmektir bunu cıkaranlar islamiyete karşi olnlardır insanlarin başini örtmesinden rahatsiz olan siyasilerdir XXXXXXX vs siyasilerdir islamiyete en büyük düşmanda XXXX dir bak bu ülkede mayo ile istediğni yere girersin okula bile ama başi örtülü olduğu icin bir cok insan okuyamıyor sebseb dini inancı olması
herkes dini inanışını rahatça yaşayabilmelidir
Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak İçin berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar. Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...
Berber:Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum.
Adam peki neden böyle diyorsun?
Berber:Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, insanlar birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum...
Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.
Adam :Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok
Berber:Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim.
Adam :Hayır, yok. Çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.
Berber:Hımmm... Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?
Adam :Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi.
----burası siyaset meydanına dönmüşşş yavvvv
---türban sorunu yok bence
---sorun kafalarda
------memleket te ne zaman bir sağ hükümet başa geçmisse,
,,,,dikkat ettim bu tür olaylar sürekli gündem oluyor
----hele hele terör---
---irtica,,,
---islamiyetten neden korkuluyor acaba,,????
---hani herkes özgürdü bu memlekette
-----demem oki ---önce türban derler
sonra neden namaz kılıyorsun derler----
böyle gider---
not:% 99 müslüman olduğu söylenen bu memlekette namaz kılmak irticdan sayılırsa------türban takmak hayli suçtur---
-------bence % 99 da değil yüzde 10 bile çıkmaz---
müslümanlar azınlıktadır bencee---hayırlı olsun---
geçen sene tunusa gittim eşimle yolda zor yürüdük her önümüze gelen polis pasaport soruyor eger turistsen okey ama tunusluysan şansın yok içeri atıyorlar sebebi ise türban kesinlikle yasak
o ülkede öyle bir rejim varki dönemin devlet başkanı ve tunusun kurucusu habib borgiva çok saglam temeller atmış ve rejim ilan etmişki %90 müslüman olan bir ülkede müslümanlık maalesef yaşanmıyor bizim korkumuzda bu
dostum sana kesinlikle katılmıyorum hepsi aynıdır hepsi allah icin başi örtmektir bunu cıkaranlar islamiyete karşi olnlardır insanlarin başini örtmesinden rahatsiz olan siyasilerdir XXXXXXX vs siyasilerdir islamiyete en büyük düşmanda XXXX dir bak bu ülkede mayo ile istediğni yere girersin okula bile ama başi örtülü olduğu icin bir cok insan okuyamıyor sebseb dini inancı olması
lütfen siyasi yazılar yazmayalım yazınızın bir kısmını düzelttim
selametle
muhteşem
06-07-2007, 18:33
Only the registered members can see the link
bakın burada ibrahim özdabak abi ne güzel anlatmış hadiseyi
türkiyede türban olmalı sizlere katılıyorum
Herhalde herkesin görüşü aynı yönde. Benim de görüşüm aynı. Başörtüsü herkesin inancı gereğidir. Saygı duyulur ama siyasi simge olmasını hiç birimiz tasvip etmeyiz. Bence inancımızı kullanarak siyaset yapılıyor.
kendi takmadıgınız konuda yorum yapan insanlar yazık size kimse zorla türban takın demiyorki takanlara sadece saygılı olun deniliyor insan hür iradesine biraz saygılı olun siz takmayabilirsiniz ancak insanlar inancı geregi türban takıyor
Siyasi bir görüşün simgesi olmamak şartıyla türban olmalıdır.
arkadaşlar herkes siyasetten bahsediyor
siyasi bir görüş yokki!!!
burada konu olan anket sadece türban bu ülke için sorunmu olur yoksa kolaylıkmı olur
türban olmalımıdır olmamalımıdır diye
cetindeniz
06-07-2007, 19:16
konu türbandan çok siyaset olayıdır bazıları türbanı sever bazılarıda sevmez isteyen kulanır istemeyen kulanmaz görüşüm
tracker1
06-07-2007, 20:37
müslüman bir millete bu milletin başörtüsü inancı nasıl olursa olsun
ister YARATAN'ın emri olarak ister töre anane gelenek olarak görülsün
bu insan hakkı olan kişisel hak olanın yasaklanması kadar ilkel bir düşünce olamaz
bunu yasaklayan zihniyet ancak orta çag avrupasında görülebilecek bir eylemdir
oscarrr_18
06-07-2007, 20:37
arkadaşlar biz bir islam ülkesiyiz biz onca zaferi imanımızın gücüyle kazandık nasıl olurdu şimdi bütün bunları bırakıp türbanı sorun yaratıyorlar anlamıyorum onca kız kardeşlerimizi hiç bir yere aalmıyorlar demekki tuban sorunu var
bence türban türkiyede bir sorundur ve bazı kesimler bunu amaçlarına ulaşmak için bir araç olarakta kullanıyor resmi direlere girilemiyor kapıdan geri çevriliyoruz aynı daireye neredeyse üzerinde elbise olup olmadığını anlayamadığımız kişiler rahatlıkla giriyor hak adalet bunun neresinde
katliam_290
06-07-2007, 20:47
türban şuanda sadece siyasi bir problem olarak kullanılıyor.çok fazla problem yaptılar insanların giyimine degil kafasının içindekilere bakmak lazım diye düşünüyorum kafasına geçirdi bi bez parçası degilde fikirleri önemli bence.özgür bir ülkedeyiz sonuçta herkes yasalar çerçevesinde istedini yapabilir.benim annemde başörtüsü takıyo bu dogal bişey eskiden beri olan bişey başörtü....
bulletfromhell
06-07-2007, 20:50
geçen sene tunusa gittim eşimle yolda zor yürüdük her önümüze gelen polis pasaport soruyor eger turistsen okey ama tunusluysan şansın yok içeri atıyorlar sebebi ise türban kesinlikle yasak
o ülkede öyle bir rejim varki dönemin devlet başkanı ve tunusun kurucusu habib borgiva çok saglam temeller atmış ve rejim ilan etmişki %90 müslüman olan bir ülkede müslümanlık maalesef yaşanmıyor bizim korkumuzda bu
katılmıyorum ağa....çünkü müslümanlığın yaşanmasını salt başörtüsü takıp takmamaya indirgemek olayın özünden sapmaktır...mesele şu:bakınız tüm islam ülkelerine hepsi dikta ve zulüm ile yönetiliyor...onun için hiç biri iflah olmuyor....Türkiye'de kimse bir başkasının sokakta ne giydiğine yada özel yaşamında ne yaptığına karışmaz...karışamaz....Türkiye'nin diğer müslüman ülkelerden farkı budur....resmi ve kamusal alanlarda da belirtilmiş kıyafet normları varsa buna da uyulmalıdır....günahı vebali varsa o kuralı koyan kişinin boynunadır...ben söylemiyorum...islamın ölçüleri böyle diyor....ha şunuda ekleyeyim,türkiyede 2 çeşit insanlar birbirinin ne giydiğine karışıyo...birinci grup türbanlı (baş örtülü değil) ve o zihniyetin erkekleridir kendileri gibi olmayanlara kafir gözüyle bakarlar.ikinci grup iflah olmaz komünistler dir..bunlarda samimiyetle dinini yaşan insanlara bile el-kaide militanı gibi bakar....Allah bu ülkeyi bu iki tip mikroptanda kurtarır inşallah.....tabiiki sadece Allah'a tevekkül yetmez....vatandaş olarakta biz elimizden geleni yapmalıyız....
arkadaşlar biz neler yapıyoruz anlamıyorum ama anladığım kadarıyla türban meselesi diye bir şeyler tutturmuşuz gidiyoruz nedir bu türban yahu anlamadım benim yaşım 38 oldu olacak bizler biraz eskidik diyebilirm ama şunuda biliyorum ki eskiden türban diye bir şey yoktu bu türban meselesi 10-15 yıldır var buda neden acaba bunu bir düşünsek meseleyi birazda olsun halledecek oluruz bu türbanın kökünü araştıranlar bilir bilmeyenlerde araştırsınlar bakalım ondan sonra kullansınlar ama araştırırkende tarafsız olarak araştırsınlar lütfen bu türbanın nereden türediğini ve bizede nasıl bulaştığını iyice araştırsınlar haa belki beni bu yazdıklarımdan dolayı tenkit edenler olacak veya banlanabileirimde ama olsun be arkadaşlar ülkem için ne gerekiyorsa onu her yerde ve her zamanda yaparım çünkü bizi bölmek isteyenler neler yapmadıki bizleri birbirimize düşürmek için ve dahada yapacaklarından eminim ne olur arkadaşlar bu ve bunun gibi olayların üstünde bile durmanın gereği yok çünkü bu şekilde yapılan olayların hepsinin bir amacı var o da güzel TÜRKİYE'mizi bölmek ve parçalamaktır .DÜŞÜNÜN BİR KERE BU TÜRBAN NE ZAMAN GİRDİ İÇİMİZE ESKİDEN TÜRBANMI VARDI NERDE BİZİM ANAMIZIN GİYDİĞİ YAZMAYA NEDEN DİL UZATILAMIYOR DÜŞÜNÜN BİR KERE haa eskiden ne kaldıysa tabi şimdiki zamanımıza tabiki hiç bir şey kalmadı
banshee8831
06-07-2007, 21:10
valla müslüman insan illa başörtüsü takacak yada türbanla gezecek gibi bir kural yok bence.müslüman kadın fevkalade başı açıkta dinine bağlı olabilir ve emir yasaklarını yerine getirebilir.ancak kapanılırsa daha çok sevabı var diye biliyorum.her neyse.müslüman ülkeler içinde bence en gelişmiş ülkelerden biriyiz ve hali ile iran ırak kadınları gibi halkımızın giyinmesi biraz garip kaçar.ha giyinmeyenler yokmu elbette var ama diğer ülkelerdeki gibi değil.buna ilave olarak türban ve başörtüsünün bana göre getirilmemesi gereken yerlerde vardır.örneğin devlet işlerinde,siyasette,eğitim öğretimde ve askeriyede türban işinin doğru olmayacağını düşünüyorum.çünkü bu yerlerde laiklik sanırım bir adım daha önde ve türbanın doğru olmayacağı kanısındayım.ha ben demiyorumki kimse türban kullanmasın yada takmasın demek istediğim sadece belli yerlerde abes kaçıyor benim belirtmek istediğim bu.
ülkede türban olmasın diye bir şey konulamaz.ülke demokratir ve hür bir ülkedir herkes istediğini yapar ve giyebilir.kimsenin karışmasına gerek yoktur...
sorun olmamalıdır.başını örtmek bence kötü değil aksine en doğal hakıdır.ve iyi bir davranış sergiliyor..şimdi bizler ((T.C.))vatandaşıyız'sak bir müslüman ülke olarak kabul ediliyorsak savata veya ecelimizle ölürken bir(((MÜSLÜMAN)))olarak defnediliyorsak islamın şartını getirecek..2, 2 daha4 eder başka yolu yok ha siyasetçiler bu konuda anayasa değişliği yaparsa buna bir çözüm bulursa ne şiş yanar ne kebap isteyen türbanı takar isteyen takmaz örnek bir demokrasi bir ((ülke)) haline geliriz.komşu ülkelere veya dış devletlere konu olmayalım böyle küçük sorunlarla lütfen..:)
CİNO SEYFİ
06-07-2007, 21:12
Bu ülkede özgürlük var ise neden türbana olmuyor ben bunu anlayamıyorum bu konu derin bir konu o yüzden derine dalmak istemiyorum madem demokrasi var deniyor o zaman türbana neden yok
tracker1
06-07-2007, 21:16
arkadaşlar biz neler yapıyoruz anlamıyorum ama anladığım kadarıyla türban meselesi diye bir şeyler tutturmuşuz gidiyoruz nedir bu türban yahu anlamadım benim yaşım 38 oldu olacak bizler biraz eskidik diyebilirm ama şunuda biliyorum ki eskiden türban diye bir şey yoktu bu türban meselesi 10-15 yıldır var buda neden acaba bunu bir düşünsek meseleyi birazda olsun halledecek oluruz bu türbanın kökünü araştıranlar bilir bilmeyenlerde araştırsınlar bakalım ondan sonra kullansınlar ama araştırırkende tarafsız olarak araştırsınlar lütfen bu türbanın nereden türediğini ve bizede nasıl bulaştığını iyice araştırsınlar haa belki beni bu yazdıklarımdan dolayı tenkit edenler olacak veya banlanabileirimde ama olsun be arkadaşlar ülkem için ne gerekiyorsa onu her yerde ve her zamanda yaparım çünkü bizi bölmek isteyenler neler yapmadıki bizleri birbirimize düşürmek için ve dahada yapacaklarından eminim ne olur arkadaşlar bu ve bunun gibi olayların üstünde bile durmanın gereği yok çünkü bu şekilde yapılan olayların hepsinin bir amacı var o da güzel TÜRKİYE'mizi bölmek ve parçalamaktır .DÜŞÜNÜN BİR KERE BU TÜRBAN NE ZAMAN GİRDİ İÇİMİZE ESKİDEN TÜRBANMI VARDI NERDE BİZİM ANAMIZIN GİYDİĞİ YAZMAYA NEDEN DİL UZATILAMIYOR DÜŞÜNÜN BİR KERE haa eskiden ne kaldıysa tabi şimdiki zamanımıza tabiki hiç bir şey kalmadı
evt dostum haklısın eskiden türban yoktu BAŞ ÖRTÜSÜ vardı bende biraz eskidim senin gibi benim yaşda senin kadar var ama ben başka şeylerde hatırlıyorum
örneğin türbanın dönemin yök başkanı ihsan dogramacı tarafından fransadan ithal bir örtünme türü yani daha çagdaş ve modern diye daha önceleri BAŞ ÖRTÜLÜ tek tük ünv öğrencileride göze batmıştı BAŞ ÖRTÜSÜ ile yani analarımızın bacılarımızın nenelerimizin BAŞ ÖRTÜSÜ zamanında oda batmıştı birilerine
kimse kimseyi kandırmasın rejim malesef dinini tam anlamı ile yaşamaya çalışan müslüman istemiyor bu rejim sadece sözde müslüman istiyor yaşantıda gavurdanda gavur olması isteniyor
kendim şahit oldum batılı turistler bile bizim kızların giyimini görünce dönüp bakmaktan kendilerini alamıyorlar onları bile geçti bizim çagdaşşşşşş kızlar ve kadınlar
tc_hakan
06-07-2007, 21:39
Kadıköy'ün göbeğinde kot pantolun üstüne bikini'nin üstünü giyip dolaşanları görüyorum. Özgürüz, bağımsızız diyorsak herkez istediğini giyebilmeli. İnsanlar karşıt görüşlü olsa da saygı göstermeli birbirlerine.
Baş örtüsü olur ama Türban yakışmıyor bece benim fikrim bu.
Yine de herkez kendini nasıl biyenirse oyle giyinsin.
çok hassas bir konu arkadaşlar ama önemli bir mevzu lütfen yorumlarınızı ona göre yapınız!!!
sizce bu ülkede türban olmalımıdır yoksa demokratik laik bir ülke diye türban olmamalımıdır?
tekrar söylüyorum siyasi yazılar tahrik edici yazıları silerim aşırıya giden olursa banlanır sadece mantıklı yorumlar yazınız!!!
selametle
EH BAKALIM BAZILARI KALIPLAŞMIŞ ÇARŞA DÖNEMİNDEN KALMALARDA YANLIŞ DÜŞÜNMEZLER UMARIM...
at kuyrugu gibi uzun saçlı olanlar erkek kısmı normal karşılanıyorda türban niye yanlış anlaşılıyor hala anlamış degilim sonuçda ikiside bireysel sosyal içerikli düşünce degilmi.. düşünceler bile degişiyor bırakında baş örtüsü mantıgıda modernizze olmuş çokmu yani
bunun altını yuhhhhhhhhhhhh diyerek çiziyorum......
---------------------------------------------------------------------
hepimiz bu vatanın evlatları degilmiyiz kardeş degilmiyiz....:( :( :(
tracker1
06-07-2007, 22:40
Evet Olmalıdır 69 65.09%
Hayır Olmamalıdır 37 34.91%
şuradaki ankette bile gösteriyorki halk bunun serbest olmasını istiyor ancakkkkkk örümcek kafalı zatı muhteremler kendilerini hala ortaçag karanlıgındaki avrupanın kardinalleri sanıyorlar
giydikleri elbiseden olsa gerek öyle ya giydikleri o cübbeler
hrıstiyan kültüründeki papaz kıyafetinden başka bir şey deyil
Allah (CC) nin emri olmalı mı?Olmamalı mı?Diye bile sorulması büyük bir cahillik.
Evet Olmalıdır 69 65.09%
Hayır Olmamalıdır 37 34.91%
şuradaki ankette bile gösteriyorki halk bunun serbest olmasını istiyor ancakkkkkk örümcek kafalı zatı muhteremler kendilerini hala ortaçag karanlıgındaki avrupanın kardinalleri sanıyorlar
giydikleri elbiseden olsa gerek öyle ya giydikleri o cübbeler
hrıstiyan kültüründeki papaz kıyafetinden başka bir şey deyil
bu ülkeye reformlar gelirken malesef avrupanın çirkin yüzü olarak kokuşmuş yüzü terk edilmiş yüzü yasaları örnek alınmıştır şimdiye kadar..
eger tüm güzellikleri bireyin sosyal yasaları ön plana çıksaydı bunlar örnek alınsaydı yıllardır terörü başımıza musallat eden ziyniyetlerde olmıyacaktı
çünki bu zamana kadar orta çagdan daha düşük zihniyetlerce yönetildik
tüm hesablar üç beş kişlinin cebi dolsunnnnnnnnnnnnnnnn.....
saygılar
dogusu batısı hepimiz kardeşiz bu bizim en dogal hakkımızdır ......
Merhaba arkadaşlar başörtusune evet türbana hayır.
saygılar.
Arkadaşlar türban olayını birileri gündeme getirerek türkiyeyi karıştırmak ve kaos yaratmak istiyorlar.Benim sahsi görüşüm bu saygılar.
tracker1
06-07-2007, 23:38
Merhaba arkadaşlar başörtusune evet türbana hayır.
saygılar.
o halde burdan şunu anlıyorum ben bu kamusal alan denilen şey neyse onuda anlamış deyilim
örneğin okulda yasak ama parkta serbest bu parklar bana ait deyilki özel alan olsun buralarda kamuya ait ama parkta pek sorun olmuyor yani kısacası ben pek çözemedim bu kamusal alan işini
neyse arkadaşımın dediğine gelirsek BAŞ ÖRTÜSÜ ile yada ona benzer ne ise zati muhteremler belirlesin nasıl örtünülecekse ona göre bu milletin çocuklarının önü kesilmesin toplum gruplara bölünmesin ve kimse korkmasın Allah'ından korkandan kimseye zarar gelmez
forever_west
06-07-2007, 23:45
yaşlı teyzelerimizin başörtüsü takması normal çünkü bu onların geçmişinden gelen bir alışkanlık ama genç bayanların başlarını kapatması kadar üzücü bir şey olamaz bu şekilde kendilerini hayattan soyutluyorlar kafalarındaki şey sadece din oluyor bu dünyanın tadını çıkarmaya bakın çünkü başka bir dünya yok inanmak istemesenizde
insanları dış görünüşleriyle kılık kıyafetleriyle sınıflandırdığımız sürece hiç bir şey elde edemeyiz bunu unutmuyalım asla
bu bir dönem geçer gider ismet inönü zamanı nasıl geçti gitti zorla birşey olmaz zorla milletin baş örtüsünü açtırıyorlar şimdi peki beynimizdeki baş örtüsünü nasıl kaldıracaklar onada hiç bir güç yetmez
delikanli32
06-07-2007, 23:55
slm ben 45 yasimdayim ben kendimi bildim bileli ebem annem v.s hep türban takmislardir bu türbandan neden bu kadar korkuyorlar anlayamiyorum yolda ciplak dolanan hür dolasiyorda türban neden bu kadar uzatiliyor türban allahin bir emri örtün diyor neden kim ailesini baskasiylan paylasmak ister bunu sormak lazim bu dinsizlere birakin takan taksin takmayan takmasin bu dünyanin birde ahireti var .orda ne yapacaklar bu takmayanlar .allah af etsin .saygilar
artı nasıl bir mini etekliye karışılmıyosa baş örtüsüde serbest kalması lazım bu bir özgürlük meselesi mini etekle gezen bu ülkeye daha fazlamı vergi veriyor ?
Selam arkadaşlar.Biz şu anda 1982 de kabul edilip yürürlüğe giren T.C.Anayasasını kullanmaktayız.Bu Anayasanın 10 uncu maddesi derki:
X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.)Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
Birde bunun dini yönü vardır.Allah'ü teala kadına '' Ergenliğe erişince el ve ayak bileklerinden itibaren yüz hariç örtüneceksin '' diye bildirmiştir.Bu örtünme daracık giyinerek değil,vücüt hatları belli olmayacak şekilde bol ve rahat olmalıdır.Başı örtmek ise saçlar,ense ve gerdan görünmeyecek şekilde olmalıdır.Baş örtüsünü biraz büyük kullanıyorlarki ( buna türban diyorlar. )Enseyi,sırtı ve omuzları kapayacak şekilde örtünüyorlar.Bu şekilde giyinmek kadını daha asil ve yüce göstermektedir.Bunun da yorumunu sizlere bırakıyorum.Herkese saygılar & sevgiler.Sağlıcakla kalın.
Bakınız : Only the registered members can see the link
isteyen yolda mini etek giyince çağdaş oluyorda bayanlar eşarp türban takınca mı çağ dışı oluyor?nice kapalı bayan var okumak isteyen ama okuyamıyor tvlerde gördük
forever_west
07-07-2007, 09:49
türkiye de artık daha fazla kişinin türbana girmemesi için halkın iyi eğitilmesi, imam hatip liseleri ve kuran kurslarının kaldırılması gerek bunlar mikrop yetiştiren yuvalar
MusaKa92
07-07-2007, 10:35
Müslüman bir millet olduğumuz için olmalıdır..
başartüsüne tamam da türbana hayır bu konuyu savunanlar 4 senedir bir laf etmiyor konunun siyasi olduğu ortada bazı gerçekleri gizlemek için sıkıntıya düştükleri an ateşi yelliyorlar işte size türban elden gidiyor giden birçok şey görülmesin diye
evt dostum haklısın eskiden türban yoktu BAŞ ÖRTÜSÜ vardı bende biraz eskidim senin gibi benim yaşda senin kadar var ama ben başka şeylerde hatırlıyorum
örneğin türbanın dönemin yök başkanı ihsan dogramacı tarafından fransadan ithal bir örtünme türü yani daha çagdaş ve modern diye daha önceleri BAŞ ÖRTÜLÜ tek tük ünv öğrencileride göze batmıştı BAŞ ÖRTÜSÜ ile yani analarımızın bacılarımızın nenelerimizin BAŞ ÖRTÜSÜ zamanında oda batmıştı birilerine
kimse kimseyi kandırmasın rejim malesef dinini tam anlamı ile yaşamaya çalışan müslüman istemiyor bu rejim sadece sözde müslüman istiyor yaşantıda gavurdanda gavur olması isteniyor
kendim şahit oldum batılı turistler bile bizim kızların giyimini görünce dönüp bakmaktan kendilerini alamıyorlar onları bile geçti bizim çagdaşşşşşş kızlar ve kadınlar
zaten avrupa birliğide bunu istiyor avrupa birliği aslında bir hristiyan klubü gibi bizleride içlerine yavaş yavaş çekmek için ilk kılık kıyafetten başlıyorlar avrupa birliğide türbana ve başörtüsüne karşıdır
Allah (CC) nin emri olmalı mı?Olmamalı mı?Diye bile sorulması büyük bir cahillik.
biz soruyu o şekilde sormadıksizin kadar bizde biliriz soru şeklini
cahillik eger bu soruyu böyle sormaksa buraya yazı yazmakla sizde bizim cahilliğimize katkıda bulundunuz ortak oldunuz:devilprv: :devilprv: :devilprv:
türkiye de artık daha fazla kişinin türbana girmemesi için halkın iyi eğitilmesi, imam hatip liseleri ve kuran kurslarının kaldırılması gerek bunlar mikrop yetiştiren yuvalar
yazılarınızın hepsini okudum ama buna tahammül edemem
bu yazılarınızı gidip başka yerlerde yazın bu kadarda olmaz
sizin mikrop yetiştiriliyor dediğiniz yer ilim irfan yuvalarıdır
hz Ali bana bir harf ögretenin 40 yıl kölesi olurum demiş mikroptan arındırırım dememiş!!!!
size güle güle!!!
slm arkadaşlar herkesin görüşüne saygım var bu arada % 99 nun müslüman olduğu bu ülkedeki insanların haklarına saygı duyuyorum vede elhamdurillah müslüman alarak şöyle bir geçmişimize bir bakalım iman gücü ile bu millet neler yapmış ne zaferler kazanmış evet burda demek istediğim göysü imanla dolu türkleri savaşla yenmemiz çok zor bunun içinde ortaya bir türban bir eşarp meselesi atalım bunların bu gücünü zayıflatalım dinden uzaklaştıralım vede son darbeyi o zaman vuralım diye düşünüyorlar ama bu ülkede insanlar varki değil avrupa tüm dünyada üzelerine gelse ne o göğüslerden imanı ne başından eşarp ını alamazlar herkese saygılar NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NE MUTLU MÜSLÜMAN OLANA ELHAMDURULLAH
seyitcan
07-07-2007, 11:11
bu ülkeyi turbanlılar kurtarmadımı savaşmadımı çanakkalede...neden şimdi unutuluyor...madem demokratik bi ülkeyse herkes kendi isteğine göre giyinebilmeli bence..
Türban kelimesinin kökeni Farsça dulband kelimesine dayanır. Türkçe'de tülbent olarak kullanılan kelime Fransızca'ya turban olarak geçmiştir.[2] Bu nedenle Türkçe'de halen tülbent veya baş örtüsü anlamlarında da kullanılır.
Kaynak:tr.wikipedia.org
bu arada türban da örtme olayı var başörütsündede örtme olayı var.sonuçta örtünme var.kelimelre takılmayalım.sonuca bakalım.kimin ne şekilde örtündüğü bizi ilgilendirmez.bizler yolda giderken etek gyenlere sen şöyle giy demedeğimize göre kimsede kimseye söyle başını bağla diyemez sanırım
Mehmet Kaynaklı
07-07-2007, 11:16
bu ülkeyi turbanlılar kurtarmadımı savaşmadımı çanakkalede...neden şimdi unutuluyor...madem demokratik bi ülkeyse herkes kendi isteğine göre giyinebilmeli bence..
vay gözüm benim evet haklısın onlar kurtarmadımı :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:
hagiwatt
07-07-2007, 11:17
ben askerde iken annemler yanıma ziyarete geldiler annem başörtülü diye ilk önce içeriye almak istemediler sonra başka bir örtünme şekli uygulayıp içeriye öyle soktular o gün ne kadar üzüldüğümü bir ben bilirm nasııl bir ülkede yaşıyoruz hayret!!!
seyitcan
07-07-2007, 11:30
abd ve ab demokratiklenme ve çağdaşlaşma yaygarasıyla bizi dinimizden uzaklaştırmaya çalışıyor sinsice ama ülkesine ve dinine bağlı milletimiz bunlara kanmaycaktır ben bundan eminim
nur suresinin 31. ayetini hatırlatır ve bütün insanların [inanan]ların kuranın ayetlerine ve resülümüzün sünnetine uymalarını tavsiye ederim hiç kimse böyle konular hakkında bilip bilmeden yorum yapmasın kuranda herhangi 1 ayetin inkarı insanı dinden çıkarır
istismar
07-07-2007, 11:48
bence bu ulkede turbanı sıyası bır amac halıne getırewnler takanlar deıl takılmasına karsı cıkanlardır bızım turban gıbı bır sorunumuz yok cok sukur bu sadece yök ve bunların zıhnıyetını tasıyan kısılerın sorunudur
sevketekiz
07-07-2007, 12:13
aslında fazla önemi yok ülke icin bunu sorun edenler de sorun onca dert tasa varken işsislik bi yandan terör pkk biyandan böyle türban la ugraşmak niye isteyen istedigini giyen bi ülkeyiz bu yazılmış yasaya uygulamamız lazım türban ı bu kadar büyütüyoz doguda o kadar şehit verdik bunun üstüne gidelim işsizligin üstüne gidelim bunlar işsizlik ve terörün üstesinden geldikmi öbür konular zaten hal olacak
HUZURLU YAŞAMAK İSTİYEN HUZURA YARDIM EDER. arkadaşlar her kes ileri geri kendi egitim seviyesince bir şeyler yazmış cizmiş.hepsine saygılıyız dikkat ederseniz inanancsızlıkta bir inanctır. inancsızlıgı savunanların cogu bunu bilmez.ben var olduguna inanıyorum o olmadıgına inanıyor.iki tarafında ispata ihtiyacı var.inanan insanın ispatı elinde üç aşamalı insan hayatının nerede başladıgı yani nereden dünyaya geldik yaşıyoruz ve ölüyoruz nereye gidecegiz.???işte inanan insanların elinde kitapları kur'an bunu anlatıyor.inanmıyan bunun tersini ispat etmek zorunda insanların inaclarıyla ve yaşama şekilleriyle kimsenin alay etme hakkı yok benim nenem de eşarp takıyordu kimse birşey demiyordu falan safsatalarını gececeksıniz.toplum bir bütündür nasılki bir kılise papazı tr cumhuriyetinde kendi inandıgı kıyafetle geze biliyor.herkez inancı geregi diledigi gibi gezmelidir.gecenlerdede ünlü bir iş adamımız türbanla ilgili attı savurdu sonra devam edemedi yoksa ürettiklerini ayırım yapıp satma şanşı yok bu yüzden herkes herkese her konuda saygılı olmalıdır benim inancım bu senin inancı o beni ilgilendirmez.madem aynı ülkede yaşıyoruz bu bir mozayiktir.kimse kimseye sen bana benzeyeceksin deme hakkı yoktur.veya kendine benzetme gibi bir dayatması olamaz.sen türban takan sana türban tak derse kızarsın yoksa takıyor diye kızman senin kültürsüz tek taraflı düşünen banaz ve cahil oldugunun ispatıdır.toparlarsak türkiyenin türban sorunu vardır türban takanlar tarafından degide türbanı ve inancları silip atmak isteyenler tarafından sorun yapılmaktadır.
siestagunay
07-07-2007, 12:18
ben olmalıdır derim ama siyasi bir amaç taşımadıgı sürece olmalıdır türbanın üniversite içine girmesinide istemiyorum.. türban yasagına uyulmasını istiorum..
ya arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz kendini müslüman partisi görüp insanların dini duygularıyla oynayarak oy toplayan parti veya partiler türban demiyeceğim artık bu kelime siyasi bi kimlik halini aldı baş örtüsü diyeceğim bunlar didikliyor fakat bilinçli yapıyorlar bunu hani çözsünler çözmezler arkadaşlar ellerinde malzeme olarak kullanıyorlar ya biz uğraşıyoruzda engelleniyoruz diyorlar yalan bunlar bu parti niye bu seçimde hükümet proğramında başörtüsünü çıkarttı. birde arkadaşın biri şöyle yazmış annem baş örtüsüyle beni görmeye geldide askerye içeri almadı demiş inanmıyorum öyle bişey olamaz insanlara yanlış bilgi vermeyelim kamoyuna.benim bir arkadaşın kızını okuldan attılar türbandan dolayı ama niye attılar biliyormusunuz örgüt üyeliği yapmak toplantılar düzenlemek türkiye cumhuriyeti aleyhine slogan atmak ve atatürke hakaret etmek düzeni değiştirmek iran rejimini savunmak gibi eylemlerde bulunduğu için okuldan atıldı ha bu kız o güne kadar okula baş örtüsüyle okula gidiyordu kimsede karışmıyordu bilmem anlata bildimmi bırakın bunu seçip gönderdiğimiz insanlar çözsün zaten halkın öyle bi sorunu yok sorunu yaratanlar azınlıktadır bu ülkede. amacım kimseyi kırmak diil sadece fikrimi söylüyorum türkiyede baş örtüsü sorunundan çok daha önemli sorunlar var açlık,yoksulluk,işşizlikten ötürü fuhuş,gasp,hırsızlık son iki yılda yüzde 72 artmış bunlara çözüm bulunsun
sana katılıyorum arkadaşım tşkler..
sedatseki
07-07-2007, 12:53
öncelikle şunu belirtmek gerekki laik,demokratik ve hukuk devleti demek türbanlı insanlara karşı olarak yaşamak demek değildir,,
laikliğin anlamı türbana karşı demke te değildir,
insan hak ve özgürlüklerinin sonuna kadar savunulduğu bir toplum da insanlar kendi yaşantılarını türkiye cumhuriyeti yasaları içersinde istedikleri gibi yaşayabilirler,
insanları dinci,gerici.müslüman,sagcı,solcu ve ismini saymadığım guruplara ayırarak bir bölünmeye iten düşüncelerden ve bu düşünceleri taşıyan insanlardan uzak kalmak ve bunları doğruyu anlatmak gereklidir.
asıl amaç insanların yaşantısına mudehale etmeden ve kendi yaşantımızla onlara zarar vermeden devletimizin cıkarları doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde yaşamamız olmalıdır,
ancak bu şekilde daha büyük ve güçlü bir devlete sahip olabiliriz.
yazılarınızın hepsini okudum ama buna tahammül edemem
bu yazılarınızı gidip başka yerlerde yazın bu kadarda olmaz
sizin mikrop yetiştiriliyor dediğiniz yer ilim irfan yuvalarıdır
hz ömer bana bir harf ögretenin 40 yıl kölesi olurum demiş mikroptan arındırırım dememiş!!!!
size güle güle!!!
"hz ömer bana bir harf ögretenin 40 yıl kölesi olurum " ağa bu laf HZ.ALİ'nin değilmiydi..?:49: Saygılar..
gerçi cabbari arkadaşamız cevap yazmış ama sen nasıl bir mikropsunki yapıcı değilde aşağılayıcı çözüm üreten değilde bölücü bilgi paylaşan değilde kangren oluşturan.burada her görüş saygılı her bilgi önemli ama senin gibiler adi bir virüsten öte değilsiiniz.hangi görüşten olursa olsun sen ve senin gibileri şimdilik sadece kınayabiliyorum
ayhancomert
07-07-2007, 13:08
arkadaslar tartısmaya gerek yok herkesin inancı kendisinedir.kimse allahı kandıramaz...
katılmıyorum ağa....çünkü müslümanlığın yaşanmasını salt başörtüsü takıp takmamaya indirgemek olayın özünden sapmaktır...mesele şu:bakınız tüm islam ülkelerine hepsi dikta ve zulüm ile yönetiliyor...onun için hiç biri iflah olmuyor....Türkiye'de kimse bir başkasının sokakta ne giydiğine yada özel yaşamında ne yaptığına karışmaz...karışamaz....Türkiye'nin diğer müslüman ülkelerden farkı budur....resmi ve kamusal alanlarda da belirtilmiş kıyafet normları varsa buna da uyulmalıdır....günahı vebali varsa o kuralı koyan kişinin boynunadır...ben söylemiyorum...islamın ölçüleri böyle diyor....ha şunuda ekleyeyim,türkiyede 2 çeşit insanlar birbirinin ne giydiğine karışıyo...birinci grup türbanlı (baş örtülü değil) ve o zihniyetin erkekleridir kendileri gibi olmayanlara kafir gözüyle bakarlar.ikinci grup iflah olmaz komünistler dir..bunlarda samimiyetle dinini yaşan insanlara bile el-kaide militanı gibi bakar....Allah bu ülkeyi bu iki tip mikroptanda kurtarır inşallah.....tabiiki sadece Allah'a tevekkül yetmez....vatandaş olarakta biz elimizden geleni yapmalıyız....
tebrikler arkadaşım bunada katılıyorum
bence türban olmalıdır siyasi bir simgeside yoktur herkez inançları geregi başını açar veya kaparlar. bizlerin öef ve adetleri vardır bu örf ve adetlerimize sahip çıkmalıyız bundan 50 sene ve 100 sene öncede ebeveyenlerimizin başları kapalı idi bugünde kapatmak isteyenlerde kapatmalı açmak isteyenler zaaten açıyorlar...... bazıları kendilerine karşı açılmış siyasi bir olay olarak algılamaları bence büyük yanlış...sen takke giyersen ben şapka giyerim burda özgür iradeni kullanmak bence en güzelidir ...
BAŞKALRINA SAYGI DUYMAYANA KİMSE SAYGI DUYMAZ... bunu anlamak hiçde zor değil.....:angry8: :angry8: :angry8:
"hz ömer bana bir harf ögretenin 40 yıl kölesi olurum " ağa bu laf HZ.ALİ'nin değilmiydi..?:49: Saygılar..
evet haklısın orada bir yanılma yapmışım
düzeltecegim teşekkürler
gerçi cabbari arkadaşamız cevap yazmış ama sen nasıl bir mikropsunki yapıcı değilde aşağılayıcı çözüm üreten değilde bölücü bilgi paylaşan değilde kangren oluşturan.burada her görüş saygılı her bilgi önemli ama senin gibiler adi bir virüsten öte değilsiiniz.hangi görüşten olursa olsun sen ve senin gibileri şimdilik sadece kınayabiliyorum
kınamaya gerek yok o zaten akettiği yere gitti böylelerinin bu forumda işi olamaz
selametle
kınamaya gerek yok o zaten akettiği yere gitti böylelerinin bu forumda işi olamaz
selametle
tşkler arkadaşım
evet haklısın orada bir yanılma yapmışım
düzeltecegim teşekkürler
Rica ederim...Ben tşk ederim...:45:
hasanuzun
07-07-2007, 14:02
Arkadaşlar bana göre başörtüsü bir siyasi olaydır.Adamın biri bir söz söyledi ve bu memlekette yaşayan bircok insan şu anda bunun zararını cekiyor ama farklı düşünceler de olsa insanların inançları gereği başörtüsü takmalarında bir zarar görmüyorum çünkü mini etek giyen nasıl giyebiliyorsa başörtüsü bağlayanda başörtüsü bağlayabilmelidir
erolgencer
07-07-2007, 14:05
eğer demokratik ve laik bir ülke isek türban olmalıdır. laiklik din işleri ile devlet işlerinin ayrı tutulması ise devletteki insanlar halkın dinle ilgili işlerine karışmaması gerekir die düşünüyorum...
besterkan
07-07-2007, 14:31
aslında insanların başlarını nasıl ve neden örttüğü sadece kendini ilgilendirir.AMA bu örtünme siyasete alet edip,simgeleştirerek başını örten-örtmeyen tartışmasına çevrilirse orda durun.
isteyen hayatını istediği tarzda sürdürebilir.diğer kişileri etkilemediği ve rahatsız etmediğ sürece.
"bu bizim namus borcumuz" diyerek siyasi rant kavgasına girmek ve bu konuyu simgeleştirerek bayrak haline getirmek çok yanlış.
bugün,ülkemizde ezan sesini hala duyabilmemizi sağlayan kişilerin "laiklik" tezini savunmasının ve ilke olmasının nedeni de budur.ulusumuzda çeşitli dinlere inananlar yaşıyor.bu sebeple din ve devlet işlerinin karıştırılmaması doğru olur.dinler ve ırklar,bir arada kardeşçe yaşayabilen ulus olmuş toplumları farklı noktalara götürür.
Arkadaşlar bana göre baş örtüsü bahane
sömürüsünü yapıpta toplanan oylar şahane
ne güzel işte
Kimimiz takunyalı kimimiz amerikalı
Kimimizde Türban
kimimizde anadan üryan ortada gezip duruyoruz
Dünyaya örnek oldugumuz milli kültürümüzü
Hassasiyetlerimizi
Milli Onurumuzu
adına türban taktıgımız bir çeşit baş örtüsüne (hemde din adına)
modernlik deyip giydiğimiz yokinilere
baglamış ne güzel geçinip gidiyoruz
Türk'e ait ne kaldı?
sadece bizi bizle asimile etme politikası
arkadaşlar yorumlarınızı yaparken oylarınııda vermeyi unutmayınız!!!
selametle
Pasilobus
07-07-2007, 15:38
türbanı tartışıyoruz ama türban nedir bilenimiz çok az
türban ve başörtüsü ayrı kavramlardadır
türbanı çıkaranlar 28 şubat sürecindeki hükümette görevli siyasilerdir
bence türbanın yerine başörtüsü yada eşarp denilirse daha uygun olacaktır
bulletfromhell
07-07-2007, 18:09
bi tanesi imam hatiplerle ilgili bişeyler yazmış...heralde yanlış şeyler biliyorlar...dilimizin döndüğünce anlatalım.....öncelikle şunu söyleyeyim ki ben İ.H 'li değilim...gitmeyide hiç düşünmedim...çocuğum olursa da göndermem...bu benim yoğurt yeme stilim.....işin özüne dönecek olursak;28 şubattan sonraki süreci ve özellikle de son 5 yıllık hükümet dönemini çıkarsak,İ.H liseleri her zaman için ülkücülerin ağırlıkta olduğu bir yer olmuştur...klasik lise eğitiminin yanında ağırlıklı olarak dini eğitim de veren kurumlardır...hiç bir zaman için ülke aleyhine faaliyet gösteren insanlar oralarda ağırlıklı yüzdeye ulaşamamıştır...normal okullarda ne kadar **** *****varsa oralarda da o kadar vardır.....başta da dediğim gibi 28 şubat sürecinden önce her zaman için ülkücülerin ağırlıklı olduğu kurumlar olmuşlardır...ancak 28 şubat sürecinden sonra buralarda okuyanların yüksek öğretim yapabilmeleri zorlaştığından insanlar buraları tercih etmemeye başladılar ve İ.H ler ve diğer meslek okulları üzülerek söylüyorum ki okumakta gözü olmayan başarısız öğrencilerin ve gittiği her yerde bela çıkaran öğrencilerin sırf diploma alabilmek için tercih ettiği yerler olmuştur...belki de bu yüzden bi tanesi oralara 'mikrop yuvası' tabirini kullanmıştır,ancak 28 şubattan önce yetişen nesil kesinlikle öyle değildi...son 5 yıllık hükümet döneminde de özellikle siyasi sömürü aracı olarak kullanıldılar ve siyasi otorite maalesefki oraları cazip hale getirirse ve yüksek öğretime girişteki zorlukları kaldırırsa yeniden ülkesini milletini seven ve dini gerçekten adamakıllı bilen insanların yetişeceğinden korktuğu için sürekli onunla bununla YÖK'le askerle polemik yaptı ve maalesefki o okulların eğitimli cahiller yuvası olarak kalmasına göz yumdu...neden???çünkü adam gibi yetişmiş biri kalkar ona sorar:'sen ne biçim İ.H 'lisin??bu mudur senin İ.H liliğin '....unutmayalımki çoğu siyasi otorite-sadece türkiye'de de değil bi çok ülkede- halkın cahil kalmasını ister..çünkü okumuş,bilgili,kültürlü ve sağlam dini bilgilere sahip insanlar bu siyasetçi denilen hokkabazlara hesap sorarlar,kuru kuruya şak şak çılık yapmazlar....e bu da onların işine gelmez tabi...selametle
Mehmet Kaynaklı
07-07-2007, 18:20
lütfen bulletfromhell yazılarımızda aşırı olmayalım
western32483
07-07-2007, 18:58
[QUOTE=eraybal;186846]siyası bir amaç taşımadığı sürece olabilir türban..sonuçta bu vatan için kurtuluş savaşlarında gözünü kırpmadan ölen analarımız da baş örtüsü takıyordu..ama benim sadece karşı olduğum nokta bunu siyası bir ideolojı aracı yapmamak.her kesın ınancı kendıne kımseye zorla bır sey yaptırılamaz.başı örtmekle iş bitmiyor ki..insanın ıcınde olacak allah sevgısı ve korkusu...[
/QUOTE]
kesinlikle katılıyorum .tesekkürler
cakirb16
07-07-2007, 20:06
türban olmalımıdır dan çok insanlar istediği gibi yaşamalımıdır yoksa yaşamamalımıdır demek daha doğru olur.siyasi amaç taşısın taşımasın,inancı olsun olmasın daha doğrusu hangi amaçla takarsa taksın kimse kimsenin görüşüne,giyimine ve en doğrusu özgürlüğüne karışamaz.Bugün anayasayı savunanlar anayasal suç işliyorlar.birkere insanların okuma hakkını elinden almak kanunen suçtur,fakat bu suçun cezai karşılığı bulunmadığı için rahatlıkla işlenebilmektedir.Türbanı yasak eden zihniyetin asıl maksatı islam düşmanlığıdır.Bakın dikkat edin din düşmanlığı değil,islam düşmanlığı diyorum.Birde kalkıp fetva veriyorlar yok islamiyetde varmış yokmuş.Sanane ya .Önemli olan o dinde bu dinde olup olmaması değil.O insanın o türbanı takmayı tercih etmesidir.Buna da karışmaya kimsenin hakkı yoktur.Aslında şunu söylüyorlar:tek doğru benim doğrumdur,ben ne dersem o olur.diğerleri yanlıştır.Sen kimsin kardeşim.Ama bu millet bunları aşmasını ve bu zihniyettdeki insanları ezmesini bilir.Buda ilk önce siyasal olarak gerçekleşmesi gerekir.Biz AKP demiştik ama onda da cesaret yok.Artık adres belli oldu.eğer o adresde bunu başaramazsa bunu bu millet başarmasını bilir.Saygılarımla...
tracker1
07-07-2007, 21:10
vay gözüm benim evet haklısın onlar kurtarmadımı :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:
biraz uzun ama okumanı tavsiye ederim gör bak bizim kara çarşaflılar neler yapmış bu VATAN için
ama senin ve senin gibilerin kafası basmaz bu VATAN aşkını VATAN aşkı ALLAH aşkından gelir
Tarihimize "93 Harbi" adıyla geçen Türk-Rus savaşında Erzurum'un Aziziye Tabyası'nda gösterdiği kahramanlıkla adını tarihe kazandıran Türk kadını. 1857 yılında Erzurum'da doğdu. Tam doksan sekiz yıl orada yaşadı. Bir kahramanlık sembolü olarak tanındı ve anıldı. Ömrünün son demlerini "Üçüncü Ordu'nun Annesi" olarak geçirdi. 1955 yılında "Yılın Annesi" seçildikten sonra 22 Mayıs 1955 günü Erzurum'da zatürreden vefat etti.
Türk-Rus Harbi'nin kanlı ve karanlık günleriydi. 1877 yılı Kasım ayının 7'sini 8'ine bağlayan gece, civarda bulunan iki Ermeni köyünden gizlice harekete geçen kalabalık bir çete, sinsi sinsi yaklaşıp Erzurum'un meşhur Aziziye Tabyası'na girmeyi başarmıştı. Tabyayı savunan bir avuç Türk askeri derin uykuda idi. Yataklarında bastırıldılar ve uykuda kılıçtan geçirildiler. Arkadan gelen Rus kuvvetleri de hiç bir direnme görmeksizin Aziziye Tabyası'na yerleştiler.
Bu kahpe baskından yaralı olarak kurtulan bir asker koşa koşa Erzurum'a varıp kara haberi yetiştirdi. Minarelerden sabah ezanı yerine "Moskof Aziziye'ye girdi!" sesleri yükselmeye başladı. Bir anda bütün Erzurum duymuştu bu kara haberi. Ve bir anda bütün Erzurum şahlanıvermişti. Tüfeği olan tüfeğini kaptı, olmayan eline ne geçirdi ise tırpan, kazma, kürek, sopayı alıp sokaklara döküldü. Erkekli kadınlı bütün Erzurum halkı Aziziye'ye doğru koşmaya başladı.
Şehrin kenar bir mahallesindeki mütevazi bir evde oturan taze bir gelin vardı. Bir gün evvel ağabeyi Hasan cepheden ağır yaralı olarak eve getirilmiş ve bir kaç saat önce bu taze gelinin kolları arasında ruhunu teslim etmişti. Kocası cephede idi. Minarelerden yükselen "Moskof Aziziye'ye girdi" seslerine, seferber olup koşanların uğultuları karışıyordu. Taze gelin, bu kara haberi duymuş gibi hemen ağlamaya başlayan üç aylık bebeğini emzirip uyuttu. Usulca onu beşiğine bıraktı ve heyecan dolu bir sesle: - Seni bana Allah verdi, ben de seni Allah'a emanet ediyorum yavrum, diye mırıldandı. Sonra şehit kardeşinin döşeğine seğirtti. Ölüyü alnından öptü: - Seni öldüreni öldüreceğim ben de, dedi, kin dolu bir sesle. Ve masanın üzerinden satırı kapmasıyla kapıdan dışarı fırlaması bir oldu. O da çılgınca Aziziye'ye doğru koşmakta olan kadınlı erkekli, taşlı sopalı kalabalığın arasına karıştı.
Bütün Erzurum, o dadaşlar diyarı şahlanmştı. Erzurum halkı bir sel gibi akıyordu canından aziz saydığı Aziziye Tabyası'na doğru. Aziziye'ye yerleşmiş olan Moskof, tabyaya yaklaşmakta olanlara karşı yaylım ateşine geçince bir hayli Erzurumlu kırıldı. Onların kırılışını görmek, ayakta kalabileni büsbütün şahlandırmış ve tabyanın demir kapılarına gülle gibi yüklenen kalabalık bir anda içeri doluvermişti. Demir kapılar bile dayanamamıştı bu olağanüstü iman karşısında.
Aziziye'de boğaz boğaza kanlı bir dövüş başladı. Balta, tırpan, kazma ve sopası olmayan pençeleriyle Moskofun gırtlağına yapışıyordu. O toplu tüfekli ordu, tam bir bozguna uğramıştı bu şahlanış karşısında. Türk demeye dili dönmeyen Moskof askerleri Osmanlı'yı da kısaltıp sadece "Osman"a çevirmişlerdi. Başı dara gelen "Osman teslim" deyip canını kurtarmaya bakıyordu. Başka bir zaman olsaydı Türkün merhameti galebe çalardı, belki. Fakat bu zaman diğer zamanlardan çok farklıydı. Aziziye'nin dışında ve içinde kadınlı, ihtiyarlı çocuklu yüzlerce Erzurumlu kanlar içinde yatıyordu. Onlara ateş açanlar acımışlar mıydı? Ne "Osman" dinleyen oldu, ne de "Teslim"e kulak asan... Taze gelin de elinde satırı, karşısına çıkan Moskof'un kafasına, suratına indiriyordu. Şehit düşen ağabeyisinin acısını, bin Moskof'u öldürse içine atamazdı...
2.000'e yakın Moskof askeri öldürülmüş ve Aziziye kurtarılmıştı. Düşmanın geri kalan kısmı selameti atlarına atlayıp kaçmakta bulmuştu. Onları takip etmek için Erzurumlu'nun atı yoktu. Fakat kaçan atlıyı kovalayan yayalar yine de onu yakalayıp haklamayı biliyordu.
Yaralılar arasında taze gelin de vardı. Elinde satırı ile döğüşürken aldığı bir yaranın etkisiyle o da kanlar içinde yere yıkılmıştı. Fakat yaralı olarak baygın bulunduğu zaman dahi elindeki kanlı satırını sıkı sıkıya kavramış bırakmıyordu hırs dolu pençelerinin arasından... Adı Nene idi taze gelinin. O günden sonra o da bütün Erzurum'un tanıyıp saydığı kişiler arasına katıldı. Doksan sekiz yıllık ömrü boyunca bütün Erzurumlulara Moskof'un Aziziye'de nasıl tepelenişini anlattı. Fakat kendinden bir kaç kelime ile bahsetti. Ölümünden bir yıl önce kendisini ziyaret eden NATO Başkomutanına "Ben o zaman gereken şeyi yapmıştım. Bugün de gerekirse aynı şeyi yaparım" demiş ve Amerikalı generali kendine hayran bırakmıştı.
tracker1
07-07-2007, 21:12
[QUOTE=western32483;187197][QUOTE=eraybal;186846]siyası bir amaç taşımadığı sürece olabilir türban..sonuçta bu vatan için kurtuluş savaşlarında gözünü kırpmadan ölen analarımız da baş örtüsü takıyordu..ama benim sadece karşı olduğum nokta bunu siyası bir ideolojı aracı yapmamak.her kesın ınancı kendıne kımseye zorla bır sey yaptırılamaz.başı örtmekle iş bitmiyor ki..insanın ıcınde olacak allah sevgısı ve korkusu...[
/QUOTE]
peki siyasi olup olmadıgına kim karar verecek?
muhteşem
07-07-2007, 21:14
[quote=western32483;187197][quote=eraybal;186846]siyası bir amaç taşımadığı sürece olabilir türban..sonuçta bu vatan için kurtuluş savaşlarında gözünü kırpmadan ölen analarımız da baş örtüsü takıyordu..ama benim sadece karşı olduğum nokta bunu siyası bir ideolojı aracı yapmamak.her kesın ınancı kendıne kımseye zorla bır sey yaptırılamaz.başı örtmekle iş bitmiyor ki..insanın ıcınde olacak allah sevgısı ve korkusu...[
/QUOTE]
peki siyasi olup olmadıgına kim karar verecek?
siyasi partilere oy veren halk verecek başka seçenek yok
mesele türban meselesi değil bence Türkiyemizi karıştırmaktır aya çıkmamızı türbanmı engelledi tıpda elektronik ve bir çok alanda illerlememizi türbanmı engelledi bir futbolda hakemin veya futbolcunun hatası yüzünden neler oluyor biliyorsunuz ama dinimizle ilgili meselelerde dinimize sahip çıkamıyoruz ve bir hırıstiyan,yahudi kısacası gayri müslim üniversitelerimizde ilayhiyat dersi görmekte neden?bizim dinimizi bizden daha iyi biliyor ve ona göre tavır sergiliyor lütfen kendimize gelelim artık....
tracker1
07-07-2007, 21:18
[quote=tracker1;187249][quote=western32483;187197]
siyasi partilere oy veren halk verecek başka seçenek yok
o halde halkın seçimine herkes saygı duyacak
birilerinin yaptıgı gibi ordu göreve denmeyecek
şayet ülkede demokrasi varsa!!!!!
muhteşem
07-07-2007, 21:23
[quote=muhteşem;187251][quote=tracker1;187249]
o halde halkın seçimine herkes saygı duyacak
birilerinin yaptıgı gibi ordu göreve denmeyecek
şayet ülkede demokrasi varsa!!!!!
zaten bu ülkede ne zaman ordu göreve denilmişse o zaman kriz çıkmış inşallah yeni kriz seneryolarıyla ülkemiz yeni bir bataklığa sürüklenmez 2001 krizini yeni yeni aşıyoruz bir dahası bizi mahveder
muhteşem
07-07-2007, 21:25
mesele türban meselesi değil bence Türkiyemizi karıştırmaktır aya çıkmamızı türbanmı engelledi tıpda elektronik ve bir çok alanda illerlememizi türbanmı engelledi bir futbolda hakemin veya futbolcunun hatası yüzünden neler oluyor biliyorsunuz ama dinimizle ilgili meselelerde dinimize sahip çıkamıyoruz ve bir hırıstiyan,yahudi kısacası gayri müslim üniversitelerimizde ilayhiyat dersi görmekte neden?bizim dinimizi bizden daha iyi biliyor ve ona göre tavır sergiliyor lütfen kendimize gelelim artık....
kendimize gelmemiz için hristiyan klübü hüvviyetindeki avrupa birliği üyeliğinden adaylığımızı çekecegiz adamlar ne derse uygulamaya çalışıyoruz onun istedikleride kendileri gibi bir hristiyan ülke yetiştirmek
bunlar acı ama maalesef gerçek olan şeyler
sayın muhteşem onun gercek olduğu islam dininin doğduğu gündenberi belli sen yeni anladıysan o başka türkiyede kanunlar biliyorsunki güçlülerden yana bazı kanunlar uygulanamıyor uygulanması içinde ya millet olarak kendimizi ıspatlayıp isteyeceğiz yada ab ye gireceğiz ab ye girme düşüncesi sadece kanunların tam olarak uygulanması içindir biraz düşünüp neler olup bittiğine bakarsan anlarsın
neyse şimdi namaz vakti namazdan sonra görüşürüz
Mehmet Kaynaklı
07-07-2007, 22:00
neyse şimdi namaz vakti namazdan sonra görüşürüz
allah kabul etsin :praying:
Kemal Turan
07-07-2007, 22:06
bu türban meselesi yıllardır vardı ama 28 şubatta yani kısacası most modern bir darbeyle tescillendi
kısacası benim görüşüm bu ülkede bazı dik kafalı otoriteler oldugu müddetce bu sorun devam eder
Cabbari arkadaşım, türban sorunu xxxxx bu olayı kaşıyıncaya kadar varmıydı?Türbanlı olsun, başörtülü olsun veya olmasın her kes yanyana okuluna gidiyordu. Bütün siyasiler türbanı kendi siyasi amaçları için kullandıkları müddetçe olacaktır. Kimse kimsenin dini inançlarına karışamaz. Siyasiler bu olaya 1-2 sene karışmasın olaY kendiliğinden kapanır. Ama tek şartla: Bireyler türbanı kendi siyasi görüşlerine bayrak yapmasın.
ayhanerguder
07-07-2007, 22:28
Valla ben biraz katı kuralcı kişi olarak evet olmalıdır diyorum her ne amaç taşırsa taşısın türbanda bir başörtüsüdür.
Cabbari arkadaşım, türban sorunu xxxxx bu olayı kaşıyıncaya kadar varmıydı?Türbanlı olsun, başörtülü olsun veya olmasın her kes yanyana okuluna gidiyordu. Bütün siyasiler türbanı kendi siyasi amaçları için kullandıkları müddetçe olacaktır. Kimse kimsenin dini inançlarına karışamaz. Siyasiler bu olaya 1-2 sene karışmasın olaY kendiliğinden kapanır. Ama tek şartla: Bireyler türbanı kendi siyasi görüşlerine bayrak yapmasın.
yazınızda bazı siyasi yerleri düzelttim!!!
kaşıma meselesine gelince tahrik edici sözler vaatler bizi buralara getirdi ne istendi ne oldu birşeyleri konuşurken biraz düşünmek gerek diye düşünüyorum
selametle
sayın kemal turan erbakandan öncede bu sorun vardı erbakanla arttı ama neden arttı orası önemli önceden başörtülü doktor hemşire öğretmen v.s bulmak zor idi ama şimdi Allah'a şükür çok ve dikkat edersen o zamanlar türbanlı kılığına girmiş erkekler olay yaratmıştı mesele içimizi karıştırma meselesidir
bulletfromhell
07-07-2007, 22:44
yazınızda bazı siyasi yerleri düzelttim!!!
kaşıma meselesine gelince tahrik edici sözler vaatler bizi buralara getirdi ne istendi ne oldu birşeyleri konuşurken biraz düşünmek gerek diye düşünüyorum
selametle
aynen öyle....türkiyede siyasetçilerin yaptığı ne??? 50 senedir cambaza bak oyunu oynatıyolar insanlarımıza....dindar insanın dini duygularını,ülkücülerin milli duygularını,solcuların sosyalist duygularına yönelik hitaplar konuşmalar yapıp tutamayacakları vaatler verirken seçim meydanlarında,bizim milletimizde bu siyasetçi denen hokkabazları matah bişey zannediyo...lafın kısası millet ipin üstündeki cambaza bakarken anlı şanlı ekonomiden sorumlu devlet bakanları yeni vergilerle vatandaşın cebindeki parayı yavaş yavaş usulca çekiyo....ülen hani sen sosyalisttin,hani dindardın,hani milliyetçiydin???hangisine sığar vatandaşı ağır vergilerle ezmek???''efendim biz öyle bi enkaz devraldıkki, kemer sıkmamız gerekli''....bıraksınlar artık bu işleri...ağır fanatiklerin dışında kimse kimsenin türbanına veya mini eteğine takılmış değil halk bazında...bu ahlaksızca siyasi oyunlar ancak 'cambaza bak' oyununun ucuz bir parçasıdır...kanmayın....selametle
kesinlikle katılıyorum
lütfen arkadaşlar dini konularda daha ciddi olalım cünkü cehennem var
KAFİRLER VE ZALİMLER İCİN YASASIN CEHENNEM
tracker1
07-07-2007, 23:14
lütfen arkadaşlar dini konularda daha ciddi olalım cünkü cehennem var
KAFİRLER VE ZALİMLER İCİN YASASIN CEHENNEM
AMİN.........
serhat15
07-07-2007, 23:14
bu türban ve baş örtüsü ayrımı da son yıllarda çıktı tükiyenin iç anadolusuna doğusuna güney doğusuna bir gidin sorun bayanlar başlarındaki her türlü şeye türban yazma başörtüsü eşarp kelimelerini kullanır yani bu bir birinden ayrı olduğunu söylediğiniz türban ve başörtüsü ayrımını bizim ülkemizin bayanları pek bilmez başlarındaki neyse ona yeri gelir türban yeri gelir baş örtüsü yeri gelir yazma derler onlar için önemli olan başlarının kapalı olması yani bu ayrımlara önem vermezler bende vermiyorm ve bu ülkede türbanın siyasete alet edildiğide gerçek bununla beraber gerçektende inancı için kapanmış ama damga yemiş örtüsü zoraki çıkarılmış insanlarda gerçek ...vel hasılı yasaklar bizi hiç bir yere götürmez....
23hazarbey
08-07-2007, 00:26
herkese selam
doğru söylemişsiniz türban olayıda oyunlardan sadece biri
nur suresinde"inanan kadınlara söyle örtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler"der demekki ölçü bu
uyan kendi kazanır uymayan kendi kaybeder ,Allah dilerse affeder isterse ceza verir
isteyen istediği kadar açılıyor kimse birşey demiyor neden isteyen istediği kadar kapanamıyor bu mantıksızlık değilmi bırakın isteyen istediğini giysin
****** şöyle demişmiş provakasyon yapmadığı aksi görüşe hizmet etmediğini kim bilebilirki lütfenbiraz mantıklı ve objektif düşünelim
bırakın ister minili ister çarşaflı birbirimizi sevelim bu ülke için çalışalım bir arkadaş ışık evleri mevzuuna girmiş yahu keşke 1000 tane böyle grup olsa bünyanın dör bir tarafında türk bayrağı dalgalanıyor okullarda insanlar türkce konuşuyor ve bunu bir avuç kendini milletine adamış insan canıyla malıyla yapıyor peki biz napıyoruz vur damgayı gitsin nasılsa bedava!!!!!
bu ülkeye irtica vs tartışmaları değil markalar tasarımlar üretimler lazım
çalışıp üretmemiz lazım yaptığımız arabanın önünde fiat honda değil türk markası olması lazım uyanın artık uyanın heeeeeeeeeeeeeeeeey
kimse bu ülkeyi yıkamaz kimseninde bura benim ben ülkemi senden çok seviyorum veya sen sevmiyorsun deme hakkı hiç yoktur
Atatürkçüyüm demek haddimiz bile -en azından şimdilik-değildir ta ozaman uçak fabrikası yaptırmış atatürk biz ne yapmışız işi gücü bırakıp boş laflarla asır geçirmişiz yapmamız gereken hep beraber çalışıp muasır medeniyetler seviyesininde üzerine çıkmaktır başka şansımızda yoktur sadece biraz düşünün
bi tanesi imam hatiplerle ilgili bişeyler yazmış...heralde yanlış şeyler biliyorlar...dilimizin döndüğünce anlatalım.....öncelikle şunu söyleyeyim ki ben İ.H 'li değilim...gitmeyide hiç düşünmedim...çocuğum olursa da göndermem...bu benim yoğurt yeme stilim.....işin özüne dönecek olursak;28 şubattan sonraki süreci ve özellikle de son 5 yıllık hükümet dönemini çıkarsak,İ.H liseleri her zaman için ülkücülerin ağırlıkta olduğu bir yer olmuştur...klasik lise eğitiminin yanında ağırlıklı olarak dini eğitim de veren kurumlardır...hiç bir zaman için ülke aleyhine faaliyet gösteren insanlar oralarda ağırlıklı yüzdeye ulaşamamıştır...normal okullarda ne kadar **** *****varsa oralarda da o kadar vardır.....başta da dediğim gibi 28 şubat sürecinden önce her zaman için ülkücülerin ağırlıklı olduğu kurumlar olmuşlardır...ancak 28 şubat sürecinden sonra buralarda okuyanların yüksek öğretim yapabilmeleri zorlaştığından insanlar buraları tercih etmemeye başladılar ve İ.H ler ve diğer meslek okulları üzülerek söylüyorum ki okumakta gözü olmayan başarısız öğrencilerin ve gittiği her yerde bela çıkaran öğrencilerin sırf diploma alabilmek için tercih ettiği yerler olmuştur...belki de bu yüzden bi tanesi oralara 'mikrop yuvası' tabirini kullanmıştır,ancak 28 şubattan önce yetişen nesil kesinlikle öyle değildi...son 5 yıllık hükümet döneminde de özellikle siyasi sömürü aracı olarak kullanıldılar ve siyasi otorite maalesefki oraları cazip hale getirirse ve yüksek öğretime girişteki zorlukları kaldırırsa yeniden ülkesini milletini seven ve dini gerçekten adamakıllı bilen insanların yetişeceğinden korktuğu için sürekli onunla bununla YÖK'le askerle polemik yaptı ve maalesefki o okulların eğitimli cahiller yuvası olarak kalmasına göz yumdu...neden???çünkü adam gibi yetişmiş biri kalkar ona sorar:'sen ne biçim İ.H 'lisin??bu mudur senin İ.H liliğin '....unutmayalımki çoğu siyasi otorite-sadece türkiye'de de değil bi çok ülkede- halkın cahil kalmasını ister..çünkü okumuş,bilgili,kültürlü ve sağlam dini bilgilere sahip insanlar bu siyasetçi denilen hokkabazlara hesap sorarlar,kuru kuruya şak şak çılık yapmazlar....e bu da onların işine gelmez tabi...selametle
arkadaşım sanki imam hatip liselilerin okularının ülkücülerin arka bahcesi oldugunu ima etmişsin halbuki anadolunun çok şehirleirini bilirimki bu liselerinde
bir zamanlar refah partisi yada mili selamet partisi kapatılan partiler bunlar
bu partilerin arka bahcesi olmuştur nerde bir mitig olsa imam hatip liseliler
okuldan alınıp mitig alanına götürülürdü ben bu olayı şimdi şu yönden kınamak
isterim ne hakkınız vardıki bu gencecik 13-15 yaşlarıdaki beyinleri ne hakla
siayasete bulaştırdınız ne hakkınız vardı..
gelelim diger işlerin boyutuna bu ülkede malesef guruplaşmaya gidilmiştir bu yönden birrr taraftan allah allah diye diye yetimin yoksulun hakkını yemek ne kadar dogrudur bilmem hele devletin alacagı vergiyi yıllardır kaçırmak allah katında ne kadar dogrudur bilmem tabiki bu zihniyetlerin allahı başka ise
tövbe tövbe diyoırum şirk koşmuyorum sadece yıllardır gördüklerimi yansıtıyorum...
yalanım varsa benim inandıgım yüce yaratıcım allahım beni ters düz etsin...:( :(
DEJAVU®42
08-07-2007, 04:33
bence de imam hatiplerin ülkücülerle ne alakası vardır arkadaşım ben ülkücü camianın icinde bulunan biri olarak hic bir zaman görmedimki imam hatiplilerin ülkü ocaklarına girdiklerini girenlerde cok enderdir dahada acayım selcuk ünv imam hatipli arkadaşlarımısın rahatca söyleyebilirim cogunlu ülkücülerden ve görüşlerinden nefret ettigini şimdi sen tutup imam hatiplileri ülkücü camianın icine cekmeni kınıyorum burda yorum yapacaksan bilerek yap kimlerin imam hatiplileri arka bahcemiz dedigini herkes iyi biliyor kaldıki o kardeşlerimizin ülkücü lerin icinde olmasında da bir sakınca yoktur ancak senin niyetin kötü burda türban sorunu yaşanırken alıp sen ülkücüleri imam hatiplilerin icinde onlara el atan yonten bir konuma getiriyorsun 28 şubat sürecinde heralde imam hatiplilerin onune cıkarılan engeler ülkücü oldukları icin degil başka bir partinin olur olmadık konuşmaları ve söylemleri dogrultusunda gercekleşmiştir ve ben o partiyi yoneticilerini burdan kınıyorum bu söylemlerle imam hatipli arkadaşlarımızın onun kapanmasına neden olmuşlardır bir tabir vardır eşegin aklına karbuz kabugunu düşürmüşlerdir ve simdide bu sorunu biz cözeriz siz cözemesin yok biz daha iyi biliyoruz onlar bilmiyor vs söylemleri ilede yine onlar üzerinden rand elde etmek istemeleri ne acıdır
Hakan Gül
08-07-2007, 08:39
Arkadaşlar siyaset yok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Biz siyaset yok dedikçe siz devamlı konuyu partilere liderlere getiriyorsunuz............................
bulletfromhell
08-07-2007, 10:22
yazdığım yazılar hakkında yapılan son iki yorum hakikaten beni üzdü...demekki ne demek istediğimi tam anlatamamışım heralde....önemli değil...canınız sağolsun...
Onur Özkan
08-07-2007, 10:36
Türban sorunu bence yoktur ama bazı kendini çağdaş zanneden insanlar bunu kendilerine sorun yapıolar...!!!
selam ve dua ile
sevgili kardeşlerim bu siteyi kuranlar sadece allah ın emri gereği başörtüsü takanlardır bakın bakalım içinde siyasi yada başka amaçların olduğu bi yazı yada tek kelime varsa bende karşı çıkayım baş örtüsüne başörtüsü namustur başörtüsü bayrağımdır ulusumun imanla kazandığı bu toprakları başörtülerimize uzanan elleri kırmak için başlamadımı peki birde burdaki bayan kardeşlerimizin neden başörtüsü taktıklarını kendilierinin ağzından okuyalım isterseniz
selam ve dua ile
BAŞÖRTÜSÜ ALLAH IN EMRİDİR ONA UZANAN ELLER KIRILSIN
Bİ KAÇ AYET BAKALIM İSTERSENİZ
Kalbi/anlayışı mühürlenmiş birinin taştan bir farkı yoktur (2/74)! Siz onlara gerçekleri getirirsiniz fakat onlar ısrarla kabul etmek istemezler. Eğer Allah kalplerini mühürlemiş ise yine Allah dilemedikçe o mühür kalkmaz. Böyle bir durumda size dua etmek düşer. Örneğin babanız, inanmayan/zalim ve cahil biri olmayı seçmişse ve kalbi mühürlülerden ise, siz ne derseniz deyin anlamayacaktır. O halde size düşen görev "sabır ve dua ile (Allah'tan) yardım dilemektir" (1/5, 2/153 TÜM BAŞÖRTÜLÜ BACILARIMA SESLENİYORUM SABREDİN
BİRİLERİ GRANT HİNK OLMAK İÇİNBU TOPRAKLARDA CAN ATARKEN NEDEN KİMSELER NENE HATUNLARIN BAŞINDAKİ BEZLE UĞRAŞMAK İSTERLER SABIR VE DUA İLE
Kızımın iffeti batmakta rezilin gözüne acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne.!" "Medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene eşekler bizden daha medeni.!" Mehmet akif
MERHUM AKİFİN SÖZÜ NE GÜZEL DE SÖYLEMİŞ RUHUN ŞAD OLSUN
niçin hala 70 model murat124 anadol veya şavrole kullanmıyorsunuz..modası geçtiği için,yeni aksasuarlar eklendiği için daha hoş güzel ve gelişmişi olduğu için diyecelsiniz...peki ananızın bacınızın başına taktığı o bez parçası neden evrim geçirmesin neden herşeyin yenisine güzeline evette sıra türban denilen modern baş örtüsüne hayır...bu ikiyüzlülüktür arkadaşlar bu birkaç general istemedi diye onların borazanlığını yapmaktır..biraz samimi olalım,lafı eveleyip gebelemeyelim,biraz cesur olalım..isteyen istediğini giysin..memlekette domokrasi varya..
tracker1
08-07-2007, 16:33
Kızımın iffeti batmakta rezilin gözüne acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne.!" "Medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene eşekler bizden daha medeni.!" Mehmet akif
sözün üstüne söz olmaz
mekanın cennet olsun
istiklalimin şaiiri nur içinde yat
Sonsuzluk
08-07-2007, 16:37
Rahman ve Rahim Olan ALLAH'ın Adıyla
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
Nur Suresi 31.ci Ayet
Hiç Şüphe Yokki En Doğru Söz ALLAH'ındır.
sizce bu ülkede türban olmalımıdır yoksa demokratik laik bir ülke diye türban olmamalımıdır?
CABBARİ domakratik laik çağdaş ve uygar bir ülkede zaten böyle sorunlar yoktur herkez kendi işine bakar..bizim ülkemizde yukarıdakilerden biraz ondan biraz bundan bölük porçük bir cumhuriyet yarattığımızdan dolayı buğün türban ve diğer anamızı ağlatan sorunlarla yıllardır cebelleşiyoruz..yani olmayan birşeyi varmış gibi yıllarca ezberlettiler bize..mesele bu
türkiyede türban sorunu var ama müslüman kesimin fazla oldugu bir ülkede bøyle bir sorun olmamasi gerekirdi diyorum ve zaman zaman iki kesiminde hatalari var diyorum ve bu zamana kadar cok yerde gørülmüstür zorbazlikla hic bir devlet uzun zaman istedigi yere gelememistir diyorum ve demokratinin yükselmeye yøn gøsterdigi bu günlerde bir parca beze kafayi takipta milletin huzrunu bozmaya kimsenin hakki yok diyorum ve millet istedigi sekilde yasasin diyorum ve herkese huzur ve mutluluklar diliyorum saygilar
Bu ülkede nededir birileri hep bir kargaşa yaratmak , hep bir şeylerin beli bir yerlere şekilmesini isterler. hep bu tokraklarda kargaşa ve kan görmek isterler.
Nedense vatandaşın istediği gibi yaşamasına izin vermıyorlar. Hep birileri çıkar vay bu türbanlı, vay bu sakallı yok bubiyikli yok bu bıyıksız yok bu top sakallı yok bu nelı arkadaşlar birakın herkes bildiği gibi yaşasın.
Yaşamak için özgür olmak lazım. Özür değilsen yaşamıyorsun demektir.
Kendisine saygısı olmayanın başkasınada saygısı yoktur.
not:konuille ilgili mesajları vaktım olmadığı için okumadım. kimin ne dediğini bilmiyorum bunlar benım fikrim.
YAŞASIN ÖZGÜR YAŞAM
tracker1
08-07-2007, 17:12
Bu ülkede nededir birileri hep bir kargaşa yaratmak , hep bir şeylerin beli bir yerlere şekilmesini isterler. hep bu tokraklarda kargaşa ve kan görmek isterler.
Nedense vatandaşın istediği gibi yaşamasına izin vermıyorlar. Hep birileri çıkar vay bu türbanlı, vay bu sakallı yok bubiyikli yok bu bıyıksız yok bu top sakallı yok bu nelı arkadaşlar birakın herkes bildiği gibi yaşasın.
Yaşamak için özgür olmak lazım. Özür değilsen yaşamıyorsun demektir.
Kendisine saygısı olmayanın başkasınada saygısı yoktur.
not:konuille ilgili mesajları vaktım olmadığı için okumadım. kimin ne dediğini bilmiyorum bunlar benım fikrim.
YAŞASIN ÖZGÜR YAŞAM
Evet Olmalıdır 142 69.95%
Hayır Olmamalıdır 61 30.05%
çok okumansa gerekmiyor aslında ankete bakarsan hala %30 civarında baskıcı ve cuntacı zihniyet var bu toplumda:46:
ama bunada şükür bunlar bir zamanlar daha çoktu yavaş yavaş özgürlükçü düşünce yerleşiyor ülkemde :present:
dizayn06
08-07-2007, 17:27
Sizce bu ülkede türban olmalımıdır?
Evet Olmalıdır
Hayır Olmamalıdır
bu nasıl bir soru yaaa.ortmamı türbanlılar ve türbansızlar diye ayıran çok saçma bir soru olmuş.soruyu soran kişi türbandan neyi kastettiğini anlatsın önce.AKP ye yarayan bir soru tepki oylarını akp ye yollayacaklar yine.din çok hassas bir konu kimse din üzerinden siyaset yapmasın.
tracker1
08-07-2007, 17:33
Sizce bu ülkede türban olmalımıdır?
Evet Olmalıdır
Hayır Olmamalıdır
bu nasıl bir soru yaaa.ortmamı türbanlılar ve türbansızlar diye ayıran çok saçma bir soru olmuş.soruyu soran kişi türbandan neyi kastettiğini anlatsın önce.AKP ye yarayan bir soru tepki oylarını akp ye yollayacaklar yine.din çok hassas bir konu kimse din üzerinden siyaset yapmasın.
siyaseti dikkat edersen sen hemen soktun işin içine
özgürlükler baglamında fikir beyan ederken
kabul edenler deyilde karşı çıkanlar siyaseti sokuyor işin içine
senin şimdi yaptıgın gibi :nono:
Hakan Gül
08-07-2007, 18:03
Arkadaşlar burada sayfalarca konu anlatımı yapmayınız..Sadece ankettir..Bu şekilde olan mesajlar yukarıda da görüldüğü gibi silinecektir..
Benim gib yaşı elliyi geçenler daha iyi bilirler. Böyle bir sorun 1970'de İHL den başka yerlerde yoktu. Çünkü burası dini eğitim veren kurumlarımızdı. Ne zaman ki (bir arkadaş yanlış söylemiş oraları ülkücülerin değil) birçok defa kapatılmış bir partinin genel başkanının buralar bizim arka bahçemiz diyen zihniyetin yeriydi. Arkadaşlar o zaman kadar olmayan bir başörtüsü bu söylemden sonra siyasi bir içerik kazandı. Kimse bunu inkar etmeye çalışmasın. Bu Türbanın en ateşli bir şekilde Türkiye gündemine sokulduğu yıllarda neler oluyordu.
1- İran İslam Devrimi gerçekleşmiş ve Humeyni Türkiye başta olmak üzere rejim ihraç etmeye çalışıyordu.
2- 12 Eylülcüler Avrupadaki imamların maaşlarını "RABITA" denen Arabistan kökenli bir kuruluşa ödettiklerini kendileri açıkladılar.(Bu konuyu rahmetli Uğur MUMCU " RABITA" adlı eserinde derinlemesine araştırıp yazmıştı.
3- Bu sırada Türkiye'de bugün aydın diye yüzlerine dahi tükürmeyeceğiz satılmış kalemlerin önünü açmak için gerçek aydınlar teker teker faili meçhul cinayetlere kuban vermeye başladık.
4- Ve türban konusu yukarıda belirttiğim parti tarafından hızla Türkiye gündemine sokuldu. Ve bunun üzerinden oy avcılığı yapıldı.
5- Bunların yıllardır ve hala dediklerini alt alta sıralarsak amaçlarının rejimi değiştirerek Türkiye'yi araplaştıma planlarının olduğunu millet gördü.
6- Ve bugün hala bu plan BOP olarak Türkiyenin gündemindedir. Bu planın eşbaşkanıda ne yazık ki sayın başbakanımızdır.
7- Kimse insan haklarından filan bahsetmesin bana. siz gidin onları çocuklara anlatın.
Sen kalkıp yıllarca bu deccal rejimi devireceğim diyerek siyaset yapacaksın, gencecik yavruları sıkmabaş yaparak meydanlar toplayacaksın, ama buna karşı çıkanları da hemen despot darbeciler, orducular diye damgalayacaksın. Herkes batıyı örnek vermiş. Laf olsun diye yazılar yazıyorlar. Batı bu konu yüzünden tam bir asır (Yüzyıl Savaşları) birbirlerini tavuk keser gibi kestiler. M. Kemal ATATÜRK bunu bildiği için laiklik kuralını değiştirilemez madde olarak anayasaya koydu. Allah'a şükür ki biz bu dönemi O yüce insan sayesinde kazasız belasız atlattık. Ve batı bu savaşlar sonunda şimdiki laiklik sistemini benimsedi. Birileri illede devleti dini kurallara göre yönetceğim diye türbanı çözmek bizim namus borcumuz diye dayatıyorsa hala günümüzde tabiki türban siyasi bir simge oldu. Batıyı örnek veren arkadaşlar kiliselerin devleti yönetceğim diye bir dertleri yok. Bizde ise tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. İnsan hakları hikaye. Tıpkı bölücü çakalların başvurduğu yöntemle aynı. Amaç bunu sömürüp oya tahvil etmek. Geçen 57. hükümet döneminde her cuma çıkışlarında cami önlerini mekan tutanlar neredeler? Yoksa sorununuz çözüldüde bizim mi haberimiz yok?
Kısacası arkadaşlar bu konuları yazmadan yüzeysel olarak türban takılsın mı takılmasın mı kolaycılığına kaçılıyor. Türban bile değil bu. Başörtüsü-türban ayrımına bile girmiyorum.
Cabari kardeşim ikide bir siyasi yazı yazmayın diye uyarıyorsunda konunun kendisi bizatihi siyasi. Sen mesela bu konu yerine iki gün önce petkimi Yahudi ve Ermeni ortaklığına satıldı. Anketin Petkim satılsın mı satılmasın mı? olmalıydı. Petkim biliyorsunuz kullandığımız nekadar alet edavat varsa onların çok büyük bir bölümünün hammaddesini üretiyordu. Ama siz bunun yerine petkimi satanlara amacın bu olmasada tepki oyları toplatacak ve petkim satışını unutturacak bu konuyu anket açıyorsun. Umarım bu yazıyı silmezsin.
Saygılar.:present:
s.a ben olaya ALLAHIN emrine itaat olarak bakıyorum birileri baş örtüsü var olsun diye siyaset yapıyor birileri baş örtüsü olmasın diye siyaset yapıyor bunların arasındaki fark nedir bizim insanımıza hep hedef gösteriliyorhiç kendi fikri sorulmuyor dayatmayla hedef ya türban üzerinden siyasete ne demeli bitanesi getirecegim di ye digeri getirmeyecegim diye siyaset yapmıyormu peki birinin yaptıgı ne digerinin yaptıgı ne arada fark yok amaç ayrılda nasıl ayrılırsan ayrıl kutuplara bölün nasıl bölünürsen bölün yarın öbürgün kutuplar birbirini itince tamam adamın istedigi oldu... horoz dögüşü misali birileri çıkıpta kimse kimsenin dinine karışamaz demiyor müslümanın dinine herzaman karışılır o din üzerinden herzaman oyun oynanaır bu nasıl zihniyetse hadi hiristiyan bir rahibenin taktıgı bir örtüye ne olursa olsun laf söyleyin söyleye bilirseniz ..söyleyemessiniz o dini geregi takıyor kimse bunu hor görmez benim bacımın taktıgı neden bir ik siyasetçi oyun oynuyor diye hor görülüyor........
Kardeşim bizim kızlarımız hıristiyan rahibesi mi? Sen yukarıdaki yazıyı iyice okuyup anladın mı ki dinimize karışılır gibi laflar ediyorsun. Bu ülke bin yıldır müslüman ve öylede kalacak. Bizler bu siyasiler yokkende elhamdülillah müslümandık ve hala da öyleyiz. Bu ülkede şimdiye kadar kime denmişki namaz kılma, oruç tuma, camiye gitme. Kimse kimseyede bunları deme hakkı olmaz, olamaz da. Ama birileri illede türban diye ikide bir karşımıza çıkarlarsa acaba bölücü kim oluyor burda. Bu sıkmabaş örtüsü Türk örtüsü değil kardeşim. bu yahudi ve hıristiyan rahibelerinin giysileri kopya edilmiş bir örtünme şeklidir. Türklerin binlerce yıldır örtündüğü şekil, tübenti, yazması nesi varsa çenesinin altına bağlama şeklindedir. Veya dolama denilen şekildir. Biz kendi örtümüzle örtünürsek Allah bizi niye araplar gibi, hıristiyan rahibeleri gibi örtünmediniz diye cehennem mi atacak yani.
Saygılar.
türban başörtüsü ayrımına karşıyım.
bunu söyleyen arkadaşlar neye dayanarak böyle bir ayırım yapıyorlar anlamıyorum.
işinize geldiğinde başörtüsü işinize gelmediğinde türban mı oluyor ?
Rahman ve Rahim Olan ALLAH'ın Adıyla
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
Nur Suresi 31.ci Ayet
Hiç Şüphe Yokki En Doğru Söz ALLAH'ındır.
başka söze gerek yok biz yanlışsak buyrun
Bu bir sorun değildir.
Sorunun kaynağında,Diyenet işlerinin Devlet'e bağlı olması vardır.
İktidara gelince Ben halledeceğim demekle bu olay hallolmamaktadır.
Selametle.
tracker1
08-07-2007, 19:55
Kardeşim bizim kızlarımız hıristiyan rahibesi mi? Sen yukarıdaki yazıyı iyice okuyup anladın mı ki dinimize karışılır gibi laflar ediyorsun. Bu ülke bin yıldır müslüman ve öylede kalacak. Bizler bu siyasiler yokkende elhamdülillah müslümandık ve hala da öyleyiz. Bu ülkede şimdiye kadar kime denmişki namaz kılma, oruç tuma, camiye gitme. Kimse kimseyede bunları deme hakkı olmaz, olamaz da. Ama birileri illede türban diye ikide bir karşımıza çıkarlarsa acaba bölücü kim oluyor burda. Bu sıkmabaş örtüsü Türk örtüsü değil kardeşim. bu yahudi ve hıristiyan rahibelerinin giysileri kopya edilmiş bir örtünme şeklidir. Türklerin binlerce yıldır örtündüğü şekil, tübenti, yazması nesi varsa çenesinin altına bağlama şeklindedir. Veya dolama denilen şekildir. Biz kendi örtümüzle örtünürsek Allah bizi niye araplar gibi, hıristiyan rahibeleri gibi örtünmediniz diye cehennem mi atacak yani.
Saygılar.
emmi hocam fetva yetkiniz nerden
emmi bu türban denilen şey zamanın yok olası yök başkanı tarafından
fransadan ithal edildi bunu anladıkmı
çünkü o güne kadar BAŞÖRTÜSÜ ile okula giden tek tük kızlarımızda gözlerine battı ülkedeki köşe taşlarını tutan dantel takımının
o yüzden daha modern olsun diye türban getirtilip bu milletin ünv okuyan kızlarına dikta edildi yani zorla giydirildi tam alışmışken millet bu baş baglama şekline
dinazor kesimi bu seferde türbana taktı kafayı ve kendilerinin zorla örttürdükleri türbanda yasaklanıverdi umarım anlatabilmişimdir
burda mesele türban felan deyil aslolan müslümana zülümdür
diyorsunki kim camiye gidyorda engelleniyor
evet ben birbuçuk ay polis nezaretinde cuma namazı kıldım peki bu nedir ulemadan fetva yetkili emmi bu insanları caydırma politikası deyilmidir
dilerseniz fazla coşmadan fetvaya yeltenmeden haddimizi bilerek görüşümüzü yazalım
Allah'ın emri tartışılamaz
sadece uygulanır
mülkün sahibi ancak o dur
Sen kim oluyorsunda bana akıl öğretmeye çalışıyorsun? Edepsiz ve terbiyesiz sensin. Meydanı boş buludun iki gündür atıp tutuyorsun. Kimse sana bir şey dedi mi? Ben uçmadım. Zaman içinde gelişen olayları yazıp, senin gibi kulaktan dolma bilgiçleri uçurdum. Senin yaşını bilmiyorum ama terbiyesiz ve seviyesiz olduğunu hemen belli ettin aferin sana. Sizlerin karşısına böyle gerçekleri yazan birisi çıktımı aynı taktik. Hemen seviyenizi belli ediyorsunuz. Yazacaksan kendi fikirlerini yazda faydalanalım. Terbiyesizliğin lüzumu yok. Senin yukarıdaki yazıyı bile doğru dürüst okuyup anlacak kapasiten olmadığı anlaşılıyor. Tek cümlelik insanlarsınız. Ben neden bahsediyorum sen neden bahsediyorsun. Hadi git işine be kardeşim. Ukalalık yapıp durma bu forumda senin gibi sevisesizlere yer yok.
Benim ulemadan filan fetva almaya ihtiyacım yok. Senin alıntı yaptığın yazılarda açılmayla ilgili bir yazı var mı? Peki adama sormazlar mı niye polis nezaretinde ncuma namazı kıldın? Suçun neydi? Şimdiye kadar senden başka kimseden duymadım ben polis nezaretiyle cuma namazı kılanı.
Ne guzel ne harika söylenmiş söz
Ne soyleyecek sözum
Ne yazacak kelamım var
ALLAH c.c rahmet eylesin topragın bol olsun M.AKİF ERSOY
Hatırlattıgın için ayrıca teşekürler@vedut12
tracker1
08-07-2007, 20:44
Peki adama sormazlar mı niye polis nezaretinde ncuma namazı kıldın? Suçun neydi? Şimdiye kadar senden başka kimseden duymadım ben polis nezaretiyle cuma namazı kılanı. [/COLOR][/B]
söyliyim emmi belki hatırlarsınız yanılmıyorsam 1999 yılı idi detaylar çok önemli deyil
malatyada inönü ünv baş örtüsü olayları vardı ve şehir bir kaç gün çalkalandı polis ve asker gücü ile insanın en dogal hakkı olan inancı gereyi örtünme hakkına karşı devletin karşı durulmaz gücü galip gelmişti
diyeceksinizki ne var bunda gayet dogal evet buraya kadar dogal
dogal olmıyanı benim bursada olmam ve bu polis nezaretinde namaz kılmam
sebep olay çıkmasın diye
yani senin anlıyacagın bursada ve benim mah hiç bir olay olmamasına ragmen sadece gözdagı vererek sindirmek için uygulanmış bir vaka idi yani benim herhangi bir suçum yoktu tabii mahallelininde
Konu kapanmıştır Anket amacından cıkmıştır.
Tum herkese ankete katılımından dolayı teşekkur ederiz.Polemiklere ve kalp kırmalara gerek yok