Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne Olacak Bu Dolar'ın Hali
Arkadaşlar dolar bu gün 1.245'e düştü.Benimde dolar'la bir kaç küçük işim var.Sizlerin fikirlerini almak istedim.Sizce bu düşüş devam edermi?yoksa bir kriz çıkıp çok yükseklere çıkarmı?
elektrikcim
26-07-2007, 22:05
bana kalırsa daha da düşecek gibi
Doların bu hali iyimi kötümü sizce? Bana kalırsa iyi enflasyon acısından paramız deger kazanıyor hedef 1 ytl olarak görüyorum ben
cetindeniz
26-07-2007, 22:15
Böyle giderse dolar ve imf ortadan kalkabilirde
bulletfromhell
27-07-2007, 00:35
Böyle giderse dolar ve imf ortadan kalkabilirde
bu temenni çok güzel aslında...ancak iyi niyetinden şüphem yok kardeş fakat işler öyle yürümüyor maalesef...birincisi biz hala daha yılda 200 milyar $'a yakın faiz ödeyen bir ülkeyiz...borçlarımız ana para olarak çok yükselmese bile ülkenin döviz rezervleri faize akıyor....ikincisi düşük döviz kuru ihracatçıları zora sokuyor....mesele doların YTL karşısındaki değeri değil,gümrük birliği ile olan antlaşmalar gereği türkiyenin ithalat esnasında ödeyeceği para ise EURO...önemli olan dolar ile euro arasındaki kur dengesidir...basit bi hesapla 1000 ton patatesi ihraç ederken ülkeye dolar giriyor ancak ithal ederken ülkeden yaklaşık aynı oranda euro çıkıyor...zaten ithalatımız ihracattan fazla yani ciddi oranda dış ticaret açığımız var...üstüne bu tip bir kur dengesizliğide gelince ülkeden ytl karşsında dolara nazaran daha değerli bir para sürekli dışarıya akıyor....sıkıntı burada....
master71
27-07-2007, 00:58
Temendim Dahada Düşer Böyle Düşmesi İnfilasyon Açısından Çok İyi
Böyle Giderse Türk Lirası Altın Gibi Değerlenecektir
boş muhabbet bunlar durmak yok yola devam inşallay yeni oyunlar yeni yolma tezgahları gelirde insanlar istikrar istemenin ne demek olduğunu çok iyi anlar %47 çoğunluk başka yerden gelmedi aramızda bunu düşünmek onların sorunu