PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dreambox Setting Atma resimli açıklama

SAFRAN
29-07-2007, 11:25
Dreambox Setting Atma resimli açıklama
Öncelikle progami açiniz

Only the registered members can see the link

Daha sonra setup tiklayarak cihazla iletisim kuracaginiz bilgilerinizi girip cihazla baganti testini yapiniz < Test coniguration>

buraya kadar cihazla iltisim ok kaydedip asagidaki resimdeki gibi pcmizdeki setding dosyasini seciyoruz(setding dosyamiz sadece service olarak gözükür biz bu service dosyasini seçiyoruz)

Altdaki resimde siralamayi degistirmek için sol kisimda uyduyu seçtikten sonra olusturdugumuz bukete yani sag tarafa sürükleyerek istedigimiz yere birakarak listemizi belirleye biliriz

list ve büketlerimizi olusturduktan sonra üstde bulunan <Transfer> tiklayarak açilan pencerede <Write> seçerek transferi baslatmaliyiz

transfer bittiginde exit'le cıkıp programi kapata biliriz

Kolay gelsin iyi seyirler

leron
23-02-2009, 11:29
Arkadaslar anlayamaim ben bu konuyu.
DREAMBOX 600Pvr icin RS232 ara kablosu aldim. Bir ucunu bilgisayara bir ucunu da Dreambox 600Pvr ye taktim ama Bilgisayarda Dreambom 600Pvr menusunu bulamiyorum bilgisayarimda.
Acaba baska bir programa mi ihtiyacim var???
tesekkurler.....

Volkan
23-02-2009, 20:46
DREAMBOX 600Pvr icin RS232 ara kablosu aldim. Bir ucunu bilgisayara bir ucunu da Dreambox 600Pvr ye taktim ama Bilgisayarda Dreambom 600Pvr menusunu bulamiyorum bilgisayarimda.
tesekkurler.....

arkadaşım rs 232 ile dreambox una ımage yukleyebilrsın. kanal listesı ve diğer dosyaları yuklemen için sana eternet kablosu lazım. sen ne yuklemek istiyorsun onu yazarsan ona göre lınklerı verelım.

hallederiz
23-02-2009, 22:27
açıklama için teşekkürler

leron
13-03-2009, 01:28
tesekkurler.....

RS 232 kablosunu kullanamadim zaten. DM 600 eInternet bagli ve Dm 600pvr programlanmis. Yani kanallari seyredebiliyorum.
Bu programi ne sekilde alip diger DM 600PVR ye kopya yapilabilir ? Diger TV dede seyredebilmek icin.
Ne gerekli kablomu, programmi, Bilgisi olan dan aciklama bekler durumdayim
Simdiden tesekkurler.
[email protected]

Volkan
13-03-2009, 01:33
RS 232 kablosunu kullanamadim zaten. DM 600 eInternet bagli ve Dm 600pvr programlanmis. Yani kanallari seyredebiliyorum.
Bu programi ne sekilde alip diger DM 600PVR ye kopya yapilabilir ? Diger TV dede seyredebilmek icin.
Ne gerekli kablomu, programmi, Bilgisi olan dan aciklama bekler durumdayim
Simdiden tesekkurler.
[email protected]

arkadaşım gereklı program ve gereklı resımlı anlatım aşağıdaki linkte mevcut sen seyrettığın dreamdakı kanal listesını alıcaksın diğer dreame ataıcaksın buk kadar. bu işlemı yaparken dremabox u ya modeme bağlıyacan yada cross eternetg kablosu ile dırek bilgısayarı dream bağlıyacan.

leron
16-03-2009, 15:43
Dreambox Edit programini yukledim ancak ftp den bu program ile baglanamiyorum.
Ben direk ftp:// olarak Ip adresinden ftp ye girdim ve diger cihazdaki ftp bilgilerini kopya ederek diger DM 600 e copya ettim.
Su an sifreli kanallari her ikisinde de seyredebiliyorum ancak ara sira yayinda donma oluyor.
Neyi eksik yaptim ki acaba !
Sanirim 1 abone ile programlanmis DM 600 ile diger baska bir DM 600 de yayin seyredilemiyor sanirim

Volkan
16-03-2009, 15:54
Dreambox Edit programini yukledim ancak ftp den bu program ile baglanamiyorum.
Ben direk ftp:// olarak Ip adresinden ftp ye girdim ve diger cihazdaki ftp bilgilerini kopya ederek diger DM 600 e copya ettim.
Su an sifreli kanallari her ikisinde de seyredebiliyorum ancak ara sira yayinda donma oluyor.
Neyi eksik yaptim ki acaba !
Sanirim 1 abone ile programlanmis DM 600 ile diger baska bir DM 600 de yayin seyredilemiyor sanirim

arkadaşım ayarları yaptıktan sonra dreamın ıp adresını kullanıcı adı ve şifresını doğru şekilde girdiysen her şekilde bağlanırsın. yaptığın işlemlerı bır kontrol et.

donma olayına gelınce severden kaynaklana bır problemdır.

leron
17-03-2009, 03:20
arkadaşım ayarları yaptıktan sonra dreamın ıp adresını kullanıcı adı ve şifresını doğru şekilde girdiysen her şekilde bağlanırsın. yaptığın işlemlerı bır kontrol et.

donma olayına gelınce severden kaynaklana bır problemdır.

PROGramlanmis DM 600 de kanallar iyi izlenebiliyor, sorun yok.
Ancak 2nci Dm 600 ayni sekilde nasil calisacak. Bir daha mi programlama parasi vercegiz yani? 2nci Dm600 de de ayni yayinlar nasil seyredilir, acaba!
Bilen var ise, memnun oluruz. Tesekkurler

Volkan
17-03-2009, 13:29
PROGramlanmis DM 600 de kanallar iyi izlenebiliyor, sorun yok.
Ancak 2nci Dm 600 ayni sekilde nasil calisacak. Bir daha mi programlama parasi vercegiz yani? 2nci Dm600 de de ayni yayinlar nasil seyredilir, acaba!
Bilen var ise, memnun oluruz. Tesekkurler

anladığım kadarı ile sen 2 dream dede paylaşımdan izledığın kanlları ızlemek ısıtıosun. eğer kı server aldığın yer bunu ızın verıosa sana verılen serverden ikici dreame clınt satırı gırılerek ızlersın ama bunu server veren kışıye sorman lazım bu ozellik açıkmı dıe.

leron
17-03-2009, 16:02
anladığım kadarı ile sen 2 dream dede paylaşımdan izledığın kanlları ızlemek ısıtıosun. eğer kı server aldığın yer bunu ızın verıosa sana verılen serverden ikici dreame clınt satırı gırılerek ızlersın ama bunu server veren kışıye sorman lazım bu ozellik açıkmı dıe.

Programlanmis Dm600 e FTP den girerek xml dosyalarini kopya yapip diger DM600 e kopya olarak yapistiriyorum. O zaman bu Dm dende yayinlari seyredebiliyorum. Ancak bu kez her 2 DM600 de de donma basliyor.

clınt satırı nin acik olup olmadigini zaten soylemez. Ama denemek isterim nasil olacak ise.
[email protected]

leron
17-03-2009, 16:03
proglanmis dm600 deki IP numarasini diger DM 600 dede kullanamam mi. Server ozelligini gorsun diye.:yahoo:

Volkan
17-03-2009, 21:06
arkadaşım iki cıhazdada aynı server bilgilerı olduğu için gelen kartlar çakışır bölelıklede mantıklı olarak donmalar meydana gelır.

sen ilk olarak cıhazından bır tanesındekı ccam.cfg dosyasını not defterınde açıp duzenlemeler yapılması gerekır bunu görmeden bişi sölemek zor bıraz deneme yapılması lazım sen bunu en iyi sana server veren yerden anlayabilirsın zaten durumu anlatırsan bır clıent eklemene ızın verır. zaten sen ona sölemeden yaparsan anladığı an senın serverı kapatır ve bır daha açmayabilir zaten o özelliğidebuyuk ıhtımal kapalıdır kımse bu clıent açık bırakmaz.

Volkan
17-03-2009, 21:06
arkadaşım iki cıhazdada aynı server bilgilerı olduğu için gelen kartlar çakışır bölelıklede mantıklı olarak donmalar meydana gelır.

sen ilk olarak cıhazından bır tanesındekı ccam.cfg dosyasını not defterınde açıp duzenlemeler yapılması gerekır bunu görmeden bişi sölemek zor bıraz deneme yapılması lazım sen bunu en iyi sana server veren yerden anlayabilirsın zaten durumu anlatırsan bır clıent eklemene ızın verır. zaten sen ona sölemeden yaparsan anladığı an senın serverı kapatır ve bır daha açmayabilir zaten o özelliğidebuyuk ıhtımal kapalıdır kımse bu clıent açık bırakmaz.

leron
18-03-2009, 06:49
:rtfm: ben baktim ccam.cfg dosyasi kladblok ta aciliyor.
Burda ne yapmak gerekli ??? Cevap bekler durumdayim.

Su an programlanmis DM600 deki dosyalari kopya edttim diger Dm 600 e ve her ikiside calisiyor.
ANCAK donmalar oluyor. Eger bir DM nin internet kablosnu cikartimsam digeri sorunsuz calisiyor.
Her ikisinide donma olmadan calismasi icin ne yapmam gerkli !!!!

Volkan
18-03-2009, 12:14
:rtfm: ben baktim ccam.cfg dosyasi kladblok ta aciliyor.
Burda ne yapmak gerekli ??? Cevap bekler durumdayim.

Su an programlanmis DM600 deki dosyalari kopya edttim diger Dm 600 e ve her ikiside calisiyor.
ANCAK donmalar oluyor. Eger bir DM nin internet kablosnu cikartimsam digeri sorunsuz calisiyor.
Her ikisinide donma olmadan calismasi icin ne yapmam gerkli !!!!

arkadaşım yukarıda yazdım clınt özelliği kapalıdır. hic bir server veren kişi bunu açık bırakmaz. servercı ile göruş.

leron
18-03-2009, 13:47
baktim ccam.cfg dosyasi kladblok ta aciliyor

Volkan
18-03-2009, 14:00
baktim ccam.cfg dosyasi kladblok ta aciliyor

arkadaşım ben sana anlatamıyorum galiba ccam dosyasını açman bir şey ıfade etmez. server sahıbı bu özelliği buyuk ıhtımalle kapatmıştır. ama ben denemek isitıyorum dersen ccam cg dosyasının bir yedeğini al sonra yanlış yaparsın elındekı serverdende olursun. aşağıdakı gibi ccam cfg dosyanı değiştirmen gerekıo aşağıda dream yazan yerle server bilgilerını girecen sonra modemden 14000 portunu açacaksın. birde her iki dream sabıt ıp ver.
1. dream için F: dream2 dream2pass
1. dream için C: 192.168.1.8 14000

2. dream için C: 192.168.1.9 12000 dream2 dream2pass