PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İran savaş ucağı üretti

spil45
06-08-2007, 00:00
Tahran tamamen kendi üretimi olan F-5 tipi savaş uçağının tanıtımını sürpriz bir törenle yaptı.

"Azarakeş" adı verilen uçak, Savunma Bakanı General Mustafa Muhammed Najar ve diğer askeri yetkililerin katıldığı törende, İsfahan kenti üzerinde deneme uçuşu yaptı.

Bölge valisi Murtaza Bahtiyari'nin "Topraklarımızda imal edilen bu savaş uçağının başarısı, ülkemizin teknolojik başarısının bir örneğidir. ABD'nin bölgedeki müttefiklerine silah sattığı bir dönemde, ülkemizin uzmanları İran'ın askeri alanda kendine yeterliliğini sağlamak için günlük ilerlemeler kaydetmektedir" dediği belirtildi.

İran, Eylül 2006'da Amerikan savaş uçağı F-5'e benzer bir uçak geliştirdiğini açıklamıştı. Tahran, Amerikan F-18 modeli üzerinden bir başka savaş uçağı da geliştirmişti. ABD ise geçen hafta, Suudi Arabistan'a 20, İsrail'e 30 ve Mısır'a 13 milyar dolarlık askeri yardım yapılacağını açıklamıştı.

hegelmahmut
06-08-2007, 01:59
Darısı bize ne diyelim.

zabataygatör
06-08-2007, 04:02
komsumuz calisiyor.darisi bize

osmann
06-08-2007, 09:16
şu irana imrenmemek elde değil. ahmedinejat adamım vesselam.

nihatikier
06-08-2007, 12:05
Askeri havacılıktan anlayan asker veya hobi olarak takip eden üyelerimiz mutlaka vardır. Onların yorumlarını bekliyoruz.Bu haber o zaman daha bir anlamlı ve gerçeği yansıtır olacaktır.
Kanımca..
(Only the registered members can see the link)

kamkac62
06-08-2007, 15:14
Askeri havacılıktan anlayan asker veya hobi olarak takip eden üyelerimiz mutlaka vardır. Onların yorumlarını bekliyoruz.Bu haber o zaman daha bir anlamlı ve gerçeği yansıtır olacaktır.
Kanımca..
(Only the registered members can see the link)

teşekürler bilgi için .

hep yahudilermi yapacak bide müslümanlar yapsın helal olsun iyi yapmışlar

ayran
06-08-2007, 15:19
paylaşımın için teşekürler
silah bir tarafta zalime,düşmana kendini korumak için iyidir diğer tarfta bunu aksine kullannanlar onları kınıyorum

Only the registered members can see the link

Mehmet Kaynaklı
06-08-2007, 16:01
büyük bir başarı sevindim doğrusu darısı türkiyenin başına

ozay_74
06-08-2007, 16:22
Helal olsun İrana.Biz ne ypıyoruz, tabi ki satın alıyoruz, neden? Çünkü satın almak üretmekten daha ucuz.Sonra ne oluyor peki kar mı etmiş oluyoruz? Hayır tabi ki.Neden? çünkü ucuza satın aldığınız teknolojinin arızasını gidermek yani parçasını almak daha palıya patlıyor ve bizde kar ettiğimizi sanıyoruz.İşte ucuz et işte yahni.

Allah göstermesin savaş çıkınca silahı ve teknolojiyi kimden satın alacağız çok merak ediyorum.
Saygılar,