Orijinalini görmek için tıklayınız : wireless yardım lütfen
ronin0101
15-08-2007, 15:34
arkadaslar wireless in kapsama alanı en fazla nekadar genişletilebilir? 8.kattan 4. kata wireless la internet almaya calışıyorum duvarlardan dolayı yayın gelmiyor bu sorun nasıl aşılabilir.(US Robotics 5483 14dBi Directional Panel Anten) bu gibi antenler yeterli olurmu bunların en gelişmişi nedir?Eternet kabloyla alsam cok kayıp olurmu(40-45 metre gibi kullanılacak)
arkadaslar wireless in kapsama alanı en fazla nekadar genişletilebilir? 8.kattan 4. kata wireless la internet almaya calışıyorum duvarlardan dolayı yayın gelmiyor bu sorun nasıl aşılabilir.(US Robotics 5483 14dBi Directional Panel Anten) bu gibi antenler yeterli olurmu bunların en gelişmişi nedir?Eternet kabloyla alsam cok kayıp olurmu(40-45 metre gibi kullanılacak)
panel anten yeterli olmaktadır 3km ye kadar etkilidir açık alanda
kardeş panel antenı nerde bul çazki ?? bendede anten sorunu var ama anten
bulamadım
bunlar örnek olanlarıdır el yapımı wırıless anten dökümanlarını verecegiz
buda uzak mesafeler için yapılmış antel el yapımı 15 km reye kadar sonuç almışlar
ronin0101
21-10-2007, 19:19
arkadaslar cok tesekkur ederim ilginize. ben kablo ile cektim sonra wirelles cihazıma (robotics9106)gelen eternet kablosunu takıp wireless olarak evin icinde dagıttım.Tabi cihaz ayarlarını degiştirerek(modemini iptal ettim) Böyle yapmak isteyenlere fikir vermek için yazıyorum.Herkese tesekkürler.
ronin0101
21-10-2007, 19:21
Cihazin dhcp ozelligini kapatip, arkadaki takmis oldugunuz modeminizin ip araligi uzerinden USR9106 a bir ip vererek, diger modemden gelen ethernet kablosunu USR9106 portlarindan Lan1 portuna takarsaniz gelen datayi kablosuza donusturecektir.
USR9106 Cihazi access point cihazi olmadigi icin bu cihazin yerine farkli bir access point cihazi kullanmanizi oneririz (Orn. USR5451, USR5453)
U.S. Robotics’i seçtiğiniz için tekrar teşekkür ederiz.
ronin0101
21-10-2007, 19:22
roboticse mail attıgımda bana gelen yanıtı paylasıyorum.
bu sistem için lmr 400 veya cnt 400 kabloyu nereden bulacaz acaba?
metresi baya bi pahalı bu kablonun...
galiba?
bana bu konuda ucuz yollu elime ulaşacak kadar yardımcı olanlara 30 ytl verecem...
valla gönlümden koptu gerçekten...
pencere77
08-09-2008, 00:30
imkanın varsa ethernet kablosu çek.sorun olmaz
arkadaşım bendede aynı sorun vardı ben aliminyum tepsiyle çözdüm küçük fırın tepsisiyle çözdüm