PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Anayasanın İlginç Mimarları

ahmeTTaşar
31-08-2007, 23:22
YENİ ANAYASA'NIN GİZLİ MİMARLARIİşte sivil Anayasa'nın temellerini atan isimler

31.08.2007 11:50Only the registered members can see the link AKP’YE yeni Anayasa taslağı hazırlayan bilim kurulunun başkanı Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun, bugüne değin gizli tutulan beş komisyon üyesinin adlarını Hürriyet’e açıkladı. Çoğu Anayasa’daki Kemalist unsurların ayıklanması görüşünü savunan öğretim üyelerinin ilginç özellikleri ve bazı görüşleri şöyle:

Prof. Dr. Levent Köker (Gazi Üniversitesi): Demokratik çoğulcu yaklaşımı, sol ideolojiye yön gösteren görüşleriyle tanınıyor. Resmi ideoloji karşı söylemiyle AKP’nin ilgisini çekti. Bir yazısında şu görüşlerini kaleme aldı: "Kemalizm’e artık aşılması gereken bir tarihi fikirler bütünü olarak bakmalıyız. Kemalizm olduğu sürece Türkiye’nin Avrupa’yla entegrasyonu gerçekleşemez. Kemalist Türkiye’nin vesayet rejimi olarak adlandırılmış olduğunu da hatırlamak lazım."

Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem (Dicle Ü.): Anayasa’nın Atatürkçülük unsuruyla tekçi bir resmi ideolojiye sahip olduğunu savundu, bir yazısında, "Türklük’ün etnik bir çağrışım yapmadığı ve yalnızca vatandaşlığı ifade eden bir terim olduğuna ilişkin söylem, özellikle Kürtler ve gayrimüslim azınlıklar açısından inandırıcılıktan uzaktır" dedi. Erdem, Genelkurmay’ın 27 Nisan bildirisi ve yargıdan gelen açıklamalar konusunda da, "Yerleşik demokrasilerde benzerine rastlanılması mümkün olmayan bütün bu beyanat, bildiri ve kararlar alt alta konulup okunduğunda, bir cephe harekátıyla karşı karşıya olunduğu; seçilmişler eliyle yürütülen demokratik siyasetin atanmışlarca kıskaç altına alınmaya çalışıldığı görülür."

Doç. Dr. Serap Yazıcı (Bilgi Ü.): Küçük yaşta geçirdiği trafik kazası nedeniyle eğitimini ámá olarak sürdürdü ve akademik kariyer yaptı. Bir yazısında "Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağı iddiası bir söylem olarak da demokratik değildir" derken, Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararını eleştirerek, siyasi konjonktüre göre karar alındığını savundu.

Doç. Dr. Zühtü Arslan (Polis Akademisi): TESEV’in Almanak 2005 çalışmasına katıldığı için Genelkurmay’ın hedefi oldu. Bir yazısında "Böylesine geniş bir çerçevede tanımlanan milli güvenlik kavramı, silahlı güçlerin aynı zamanda ideolojik devlet aygıtı olarak işlev görmesini ve aslında milli güvenlikle doğrudan ilgisi olmayan konularda söz sahibi olmasını beraberinde getirmektedir" dedi. Hakkında "TSK ile polisi karşı karşıya getirdiği" gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Prof. Dr. Yavuz Atar (Selçuk Ü.): Cumhurbaşkanı’na tanınan yetkilerinin parlamenter sistemden sapma olduğunu savunuyor. Yürürlüğe girmeyen 5 artı 5 düzenlemesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne dava açan Sezer’in görev süresinin sona erdiğini iddia etti.

Habertürk'ten alıntı.

Anayasayı hazırlayanların hepsininde Türklüğe,Tsk'ya ve Kemalizm'e bakışları dikkatinizi çekmiştir umarım..... :cool:

bulletfromhell
31-08-2007, 23:24
dikkatimizi çekmemesi için sıfır numara salak olmamız gerekir kardeş...Allah'a hamd olsunki % 47,8 lik gruptan değiliz...

slaytt00
01-09-2007, 10:15
ne hallere düştük koskoca anayasayı beş kişi hazırlıyor ve hazırlayanlara bak..uyanın artık geç olmadan.

Her millet kendi layıkıyla yönetilir.

bulletfromhell
01-09-2007, 11:24
evet nerede bizim mangalda kül bırakmayan çok bilir! dinci kardeşlerimiz...niye yorum yapmıyorsunuz??yapamıyormusunuz yoksa???engelleyenmi var???yoksa işinizemi gelmedi????:devilprv::devilprv::devilprv:

ahmeTTaşar
01-09-2007, 12:23
uyuyanlara diyorum sadece şu Banu Avar'ın yapmış olduğu belgeselleri seyretseler uyanacaklardır belkide. ama yok bizim basın dizilerle,yarışmalarla,televole magazinlerle,ağlamaklı, ailenin özel hayatına giren kadın programlarıyla halkımızı oyaladıkları için gerçekleri göremiyorlar. işte basınımız bu hiç şöyle bir arkanıza yaslanıp düşündünüz mü bu seyrettiklerinizi ne faydası oldu size bence bir deneyin.

eraybal
01-09-2007, 12:45
ülkemiz cumhuriyet öncesi döneme emin ve hızlı adımlarla ilerliyor.atatürk ve silah arkadaşları böyle olsun diye mi can verdiler.yazık çok yazık...

bulletfromhell
02-09-2007, 12:02
evet nerede bizim %47.8 lik 'delikanlı' grubu.....hani 1 tane bile yorumunuzu göremedim...mesaj top20 listesine çıktı işte....niye yorum yazamıyorsunuz????:devilprv::devilprv:

umuter
02-09-2007, 12:18
evet nerede bizim %47.8 lik 'delikanlı' grubu.....hani 1 tane bile yorumunuzu göremedim...mesaj top20 listesine çıktı işte....niye yorum yazamıyorsunuz????:devilprv::devilprv:
dostum mesaj yazmak iseyen ya da yorum yapmak isteyen kendisi yazar ikide bir kışkırtır gibi nerde dinciler nerde delikanlılar yazmana gerek yok herkesin aklı var fikri var yazma ihtiyacı duyan yazar istemeyen yazmaz bu kadar basit:warn::warn:

bulletfromhell
02-09-2007, 12:29
dostum mesaj yazmak iseyen ya da yorum yapmak isteyen kendisi yazar ikide bir kışkırtır gibi nerde dinciler nerde delikanlılar yazmana gerek yok herkesin aklı var fikri var yazma ihtiyacı duyan yazar istemeyen yazmaz bu kadar basit:warn::warn:
başka bi mevzu olduğunda 20 tanesi birlikte geliyo da...evvel Allah ,hepsine verecek cevabımız oluyo da,ne hikmetse bu başlığın uzağına bile yanaşmadılar da...dikkatimi çektide o yüzden öyle yazdım....:rtfm::rtfm:

umuter
02-09-2007, 12:36
olsun dediğim gibi yazmak isteyen yazar istemeyen yazmaz

kucer06
02-09-2007, 14:02
Boşuna uğraşma cevap veren çıkmaz

pencere77
02-09-2007, 14:46
ne hallere düştük koskoca anayasayı beş kişi hazırlıyor ve hazırlayanlara bak..uyanın artık geç olmadan.

Her millet kendi layıkıyla yönetilir.

dikkat edersek sadece bir üniverden değil çeşitli üniverlerden proflar var.

gezginemlak
02-09-2007, 16:49
dikkat edersek sadece bir üniverden değil çeşitli üniverlerden proflar var.

aynı kafadan olunca pek bişi fark etmiyor.