Orijinalini görmek için tıklayınız : tek canakla iki uydu izle
mertcan25
06-10-2007, 13:27
erzurum bolgesinde kendim denedim diyer illler için bilmem hotbir canağımın yanına ayri elenbi monte ederek hipersatı buldum çok güzel çekiyor
Hipersat dediginiz hispasat olmasın?
mertcan25
06-10-2007, 13:39
yazmak deyil anlamak onemli okuduğumuz gibi yazmışım özur :)
yazmak deyil anlamak onemli okuduğumuz gibi yazmışım özur :)
Peki bir resim cekme sansınız varmı nasıl yaptgıınıza baksaydık
evet bir resimle ispat edebilirsiniz.:49:
olur ...:) neden olmazsın'ki ...:)
Only the registered members can see the link
ŞAVKÇI09
10-10-2007, 23:24
allah allah bi yaşıma daha girdim hotbırt ve hispa tek çanakta.yakında biri çıkarda türksatla hispayı tek çanakta aldım diyecek diye korkar oldum.
allah allah bi yaşıma daha girdim hotbırt ve hispa tek çanakta.yakında biri çıkarda türksatla hispayı tek çanakta aldım diyecek diye korkar oldum.
çok yakında:puah: olur sabret az kaldı:bowl:
mustimusty
11-10-2007, 00:29
evet arkadsşlar bu doğru küçük bii aparatla bunu gerçekjleştimek mümkünnnn
hatta tek çanakla 2 uydu değil 3 hatta 4 uydu bile izlenebiliyor ben gözlerimle görüdm biz kullanıcılar içinnn iyi bir gelişmee canak parasında kurtulmuş oluruzzz
turhan081
11-10-2007, 00:32
bir resim koyda görelim şunu arkadaşım........
yusufucar
11-10-2007, 01:44
hotbird den hispasat tebrikler dogrusu nası diyim pes helal olsun sana
civannuri
11-10-2007, 02:06
sanırım arkadaş astradaki yayınları aldı.Hispasat sanıldı. ;)
draculu45
11-10-2007, 02:32
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
arkadaslar bu anten varsa elinde izler ben 28 derece odak ile
turksat
28 arabsat
hotbort
siyrus izliyorum
mustimusty
11-10-2007, 18:52
arkadaşım gir buraya bakk okk
kanaryam1950
11-10-2007, 19:01
hotbird den hispasat :49: lnb nin biri ortada diğeri çanağın diğer köşesinde olur.zor ama yaptığın için tebrikler:present:
Özgür Erge
14-10-2007, 12:36
Ben Göremiyorum Resmi Gören Var Mi
gacvokem
14-10-2007, 12:54
valla dostum oyle bir ihtimal var benim düşüncem ne biliyormusunuz olabilir diyorum bir yansıtıcıyla hıspasatın sınyalini hotbird çanagına yansıtıcan hotbird canağina bir yansıtıcı koyacan kafamda tasarlıyom bakalım yapabilecekmiyim bazeb boyle ucuk fıkırlı projeler tasarlıyom olursa patanti bana ait isbatıda bu yazı olsun saglama alalım:)))
draculu45
14-10-2007, 13:32
arkadaşım gir buraya bakk okk arkadasım yanlış anlama ama boş konuşuyon ancak antenin birini odak 15 telestar yaparsan ozaman hispasatı izlersin senin dediğin şekil insanın hayelci olması lazım resim diyorsun ortada resim yok
mhaluksen
15-10-2007, 16:48
olur ...:) neden olmazsın'ki ...:)
:present: peki arkadaşım bu lnb lerin üzerine yazbilir misin? Hangi lnb hangi uyduya ait.
evet hakikaten yazabilirsen çok iyi olur
TEKNİSYEN101
15-10-2007, 17:25
arkadaşlar tek çanakla 3-4-5 vs uydu izlenebilir fakat birbirine yakın derecedeki uydular izlenebilir
ali karaca
15-10-2007, 17:29
hotbirt odaktan hispasat alınmaz arkadaşlar hispasata takılacak lnb hotbirt ayarlı çanağı tamamen yandan görür imkansız arkadaş astra 19 dereceyi ayarlamıştır digital + paketi görünce hispa sanmıştır
arkadaşlar merhaba
geçen gün karaköye gittim bu çoklu çanakları gördüm 4 uydu 5 uydu tek çanakla çekiyormuş 100 çanak 4 lnb li 100 ytl filan diyorlar kimi kurulum u kolay kimide çok usta işi siz yapamazsınız der bu çanaklardan kullanıp verim alan varmı? tavsiye edermisiniz
yoksa aparatı 25 ytlye satılıyor alıp 3 de lnp mı alsam
uzayelek
15-10-2007, 19:15
arkadaşlar ben 3 lnb ile yıllardır kullanıyorum .ama yayın alacağınız uyduların arasında 3 derecelik fark olursa yayın almak kolay oluyor.ondan sonra yapılacak ilaveler çok iyi netice vermiyor deneyen varmi bilmiyorum.ben 3 tane LNB rahat kullanıyorum .
Valla Ben elimdeki imkanla 3 uydu izleyebiliyorum.Hispasat zor
Değerli arkadaşlar güzel zamanlarınızı böyle uçuk işlerle harcıyorsunuz.
Çanak antenlerin parabolik yapısı itibarı ile önünde kalan uydular ile sınırlı bir alım şansı vardır.İnsan gözü bile sağında veya solunda yürüyen insanları algılamada çok üstün bir organ olduğu düşünülür ise bir çanağa bu kadar sorumluluk yüklemeyin.Bahsedilen uyduların ekvatoral dizilişteki yerleri arasında 45 derece fark olduğunu unutmayınız...Bu işlem aralarında 5- 10 derece civarında fark olan uydular dışında uygulanamaz ...
hispesat izleme yalan inanmayın çünkü 30 derece batı mümkün deyil