Orijinalini görmek için tıklayınız : smartnet modemde sorun yardım
ŞRARSKOZ
15-10-2007, 00:02
:wave: benim sorunum internete girdigim an da sorun yok aradan 10 dakika geçtigi zaman yavaşlama oluyor ve hotmail im kapanıp acılıyor internet baglantımda kesiliyor modemi kapayıp acınca düzeliyor ve internetim hızlanıyor
ama on onbeş dakika sonra yine aynı hatayı yapıyor ne yapabilirim teşekkürler
saolun
saygılar
Pc nize virus girmiş oabilir.Yada adsl bölgesel baglantı sorunu.Bölgenizde basşka birinde varmı bu durum
ŞRARSKOZ
15-10-2007, 00:10
bu durum tek bende arkadaşlara sordum böyle bir sorun yok
teşekkürler
saygılar
gacvokem
15-10-2007, 01:39
modeminiz kablolumu wiralesmi
yusufcuk
15-10-2007, 01:41
sorun dns arkadaşım
gacvokem
15-10-2007, 01:42
sorun dns arkadaşım
neden dns nasıl öyle bir kanıya vardınız acıklarmısınız
:wave: benim sorunum internete girdigim an da sorun yok aradan 10 dakika geçtigi zaman yavaşlama oluyor ve hotmail im kapanıp acılıyor internet baglantımda kesiliyor modemi kapayıp acınca düzeliyor ve internetim hızlanıyor
saolun
saygılar
PC Virüs ve SPYWARE taraması yaptır eğer sorun yoksa modem kaynaklı bir sorun olabilir.Modem reset atıp tüm bilgilerinizi yeniden yüklemeyi deneyin.
Modemde ısınma sorunu olabilir modemin altına bir parça mermer yerleştirin
modemden geniş olsun ebatları ısınma sorunu kalmaz.Bildiğiniz gibi mermer
soğuk ve sıcağa karşı dayanıklıdır.Sonucu yazarsanızda sevinirim
gacvokem
15-10-2007, 01:48
PC Virüs ve SPYWARE taraması yaptır eğer sorun yoksa modem kaynaklı bir sorun olabilir.Modem reset atıp tüm bilgilerinizi yeniden yüklemeyi deneyin.
Modemde ısınma sorunu olabilir modemin altına bir parça mermer yerleştirin
modemden geniş olsun ebatları ısınma sorunu kalmaz.Bildiğiniz gibi mermer
soğuk ve sıcağa karşı dayanıklıdır.Sonucu yazarsanızda sevinirim
ustanın tavsıyelerını uygulayın bırde modeme yakın herhangı bır guc kaynagı yada dalga yayıcı cıhaz varsa mesela telsiz telefon vb onlarda baglantınızı etkıler bunlarada dıkat edın
yusufcuk
15-10-2007, 01:54
arkadaşım dns sunucu adresini değiştir düzelecektir
arkadaşım dns sunucu adresini değiştir düzelecektir
Buda başka bir çözüm olabilir.
Aşağıda verdiklerimi dene giremediğin sitede kalmaz.
Tabi eğer sorun DNS adresleri ise
208.67.222.222
208.67.220.220
:sunglasses2:
ŞRARSKOZ
15-10-2007, 02:12
PC Virüs ve SPYWARE taraması yaptırıyorum arkadaşım dns sunucu adresini değiştir düzelecektir bu ne bilmiyorum vede nasıl deyiştirecemi teşekkürler sonucu yazarım
saygılar
Only the registered members can see the link
ÖZELLİKLER-İNTERNET İLETİŞİM KURALLARI TCP/IP-ÖZELLİKLER
Yola çıkarak aşağıdaki DNS adreslrini kullan tıkla boş alanlara verdiklerimi yaz
TAMAM diyerek çıkış yap
ŞRARSKOZ
15-10-2007, 02:23
Buda başka bir çözüm olabilir.
Aşağıda verdiklerimi dene giremediğin sitede kalmaz.
Tabi eğer sorun DNS adresleri ise
208.67.222.222
208.67.220.220
:sunglasses2:
bunları nasıl girecem zaten bir iki siteye giremiyordum teşekkürler saolsın saglıcakla
saygılar
:wave:
gacvokem
15-10-2007, 02:24
bak dostum olay su once bilgisayarım sımgesını ac sonra sol sırada altlarda yerel ag var onu gorecen tıkla ona sonra ag bağlantılarını goruntuleye tıkla sag tarafta bir şekil cıkacak yerel ag bağlantısı diye onun üzerine gel sağ tıkla özelliklere gir orda bir pencere acılacak tam ortadakileri onlerinde centik olanların en altındaki internet iletişim kuralları(TCP/ıp) yazana gel
onu iki defa tıkla bir pencere çıkacak orda aşagıdakı dns sunucu adreslerini kullan şıkkı var onu işaretle vede yeğlenen dns sunucusu vede diğer dns sunucusu yazan yerlere hocanın verdiği
208.67.222.222
208.67.220.220
numaraları yaz tamam de cık sonra makınenı yenıden başlat bu kadar
ŞRARSKOZ
15-10-2007, 03:02
bu şekilde yaptım yine aynı neden benim hız 12,0 mbsp olarak gözüküyor yaptıgım işlem dogru deyil mi teşekkürler saglıcakla
saygılar
yusufcuk
15-10-2007, 19:52
saolun
saygılar
bu sorun düzeldimi kardeşim düzeldi ise yaz internet hızına birşey diyemem
kullandığınız internet paketini bilmiyorum
Direk modemden mi alıyorsun resime göre MODEM'den alıyorsun bu yüzden 12.0 MBPS olarak görünür hızın düşer ethernet kartını kullanmanı öneririm bu şekilde 100.0 MBPS olarak görünür.Modemin arkasında bulunan RJ-45 soketi ile ethernet kartına bağlantı yapabilirsin bunun için modem ile beraber verilen başka bir kablo daha var.Resimdede gördüğün gibi
kablonun biri PC'ye biri modemin arkasındaki aynı sokete takılacak taktığın zaman PC arkasında lambalarının yandığını göreceksin.Bağlantıyı yaptıktan sonra AĞ KURULUM SİHİRBAZINI çalıştır ve ethernet kartının adı ile olan bağlantıyı SİHİRBAZ sana gösterdiğinde KUTUCUĞU işaretle ve kurulumu bitirmesi için devam et.Bundan sonra ETHERNET KARTI ile bağlantını kullanabilmek için PC yeniden başlat
ŞRARSKOZ
17-10-2007, 01:26
yusufcuk sorun hala devam ediyor teşekkürler ayda 29 milyon ödüyorum 4 cıbabayt hakkım
OLDSMAN ben usb den baglanıyorum ethernet kartım yok ETHERNET KARTI alsam ne önerirsiniz teşekkürler saglıcakla modeme reset atamıyorum reset yerine basmama ramen içindeki bilgileri silmiyor 208.67.222.222
208.67.220.220 bunu yapmama ramen bu siteye giremiyorum Only the registered members can see the link
yusufcuk sorun hala devam ediyor teşekkürler ayda 29 milyon ödüyorum 4 cıbabayt hakkım
OLDSMAN ben usb den baglanıyorum ethernet kartım yok ETHERNET KARTI alsam ne önerirsiniz teşekkürler saglıcakla modeme reset atamıyorum reset yerine basmama ramen içindeki bilgileri silmiyor 208.67.222.222
208.67.220.220 bunu yapmama ramen bu siteye giremiyorum Only the registered members can see the link
USB bağlantı her zaman internetini yavaşlatır.Aşağıda verdiğim linktekilere
bir bak benim önerim olan marka işini görür fiyatıda gayet iyi
ŞRARSKOZ
17-10-2007, 02:29
OLDSMAN teşekkürler saglıcakla raset yerine basıyorum içindeki bilgileri silmiyor marka smartnet model #arcpu birde wep kamera ne önerirsiniz
saygılar
OLDSMAN teşekkürler saglıcakla raset yerine basıyorum içindeki bilgileri silmiyor marka smartnet model #arcpu birde wep kamera ne önerirsiniz
saygılar
Bence sen o modemide değiştir sana masraf açıyoruz :) ama yine ASUS veya INCA benim önerim olacak.Tamam belki başka markalar var ama ZOOM diyenler olabilir ancak ben pek önermiyorum çok şikayet alınıyor.Kamera A4 şaşma küçük bir dünya şeklinde olanı var çok iyi görüntü kalitesi ve gece modunda ışığa ihtiyaç olmadan mükemmel görüntü
:45: :45:
yusufcuk
17-10-2007, 02:38
kardeşim bende zyxek usb adsl modem kullanıyorum ama hiç bi sorun yaşamadım şu ana kadar gayrttr hızlı modeminin driverini bi günceelsene yine sorun yaşarsn
eternet modem kullan derim hiç bi sorun yaşamassın
Özgür Erge
17-10-2007, 02:39
siz bu hızla zor görüntü alırsınız webcamdan ilk önce ethernet kartı alın bence biz herzaman burdayız webcamıda sonra alın derim ama gerisi size kalmış biz öneri yapıyoruz
yusufcuk
17-10-2007, 02:42
siz bu hızla zor görüntü alırsınız webcamdan ilk önce ethernet kartı alın bence biz herzaman burdayız webcamıda sonra alın derim ama gerisi size kalmış biz öneri yapıyoruz
hocam ben iki yıldır kullanıyorum usb modemi şimdiye kadar hiç bi sorun yaşamadım doğrusu
ŞRARSKOZ
17-10-2007, 02:45
siz bu hızla zor görüntü alırsınız webcamdan ilk önce ethernet kartı alın bence biz herzaman burdayız webcamıda sonra alın derim ama gerisi size kalmış biz öneri yapıyoruzteşekkürler saglıcakla saolun
saygılar :wave: :wave: :wave:
yusufcuk
17-10-2007, 02:46
kardeşim asus gibi marka eternet kartları çok pahalı bence surecom un var 5 dolar galiba onu kullanabilir sin malum asgari ücrete çalışıyoruz:::::::::))))))))))
Özgür Erge
17-10-2007, 02:48
demekki yaşayanlarda oluyomuş bence modernde sorun var
gacvokem
17-10-2007, 02:53
dostum modem almadan bir telekomla irtibata gec gelip baksınlar belki sorun başka bişeden kaynaklanıyor yada birşeylerde yanliş yapıyorsun son care modemi değiştir
ŞRARSKOZ
17-10-2007, 03:06
kardeşim bende zyxek usb adsl modem kullanıyorum ama hiç bi sorun yaşamadım şu ana kadar gayrttr hızlı modeminin driverini bi günceelsene yine sorun yaşarsn
eternet modem kullan derim hiç bi sorun yaşamassınmodeminin driverini bi günceelsene nasıl yabacaz bu dedigini marka smartnet model#ARCPU teşekkürler biraz daha ugraşıp olmazsa başka modem takacam yine olmazsa müşteri hizmetlerini arıyacam sonucu yazarım saygılar:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:
yusufcuk
17-10-2007, 18:09
modeminin driverini bi günceelsene nasıl yabacaz bu dedigini marka smartnet model#ARCPU teşekkürler biraz daha ugraşıp olmazsa başka modem takacam yine olmazsa müşteri hizmetlerini arıyacam sonucu yazarım saygılar:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:
Smartnet router'ı olanlar;
1.İnternet explorerı açın,
2.routerın ip adresini 192.168.10.1 girin,
3. Kullanıcı adı:guest , parola:guest girin,
4.Sol tarafta WAN Setup ı tıklayın,
5.Sağdaki MTU değerini 1400 yapın.
6.Apply (Kaydet) e tıklayın.
Sorun çözülmüştür....
diğer routerlarda da muhtemelen durum aynı, Router ayarlarında wan setup bölümünde MTU değerini 1400 yazdığınızda sorun çözülüyor........
bide bunu dene kardeşim
yusufcuk
17-10-2007, 18:24
arkadaşım bana bugun senin yaşadığın sorunları yaşayan aynı marka modem geldi
pc de başka modemle denedim sorun yok sorunu bu şekilde çözdüm
senin sorunda modemde