Orijinalini görmek için tıklayınız : Sansür dönemi başlamıştır. Hayırlı olsun.
Kemal Turan
23-10-2007, 19:06
Hükümet doğu anadolumuzda olan terör olaylarına ait haberlerin durdurulması (sansürlenmesi) için RTÜK e başvurdu. Bu basvuru RTÜK tarafından hemen kabul edildi. Artık ülkemizde neler olup bittiğini bilemeyeceğiz. İnsanların en domokratik hakkı olan haber alma özgürlüğü bu hükümet tarafından engellendi. Bu sansür uygulaması başlangıç olmasından korkuyorum. Artık Türkiye yi hükümetin ağzından toz pembe görebilirsiniz.
TARANTİNO
23-10-2007, 19:23
Böyle bir şey doğruysa çok yazık valla...bizdemi roju yada diğer kanalları izleyip haber alacağız...eğer bu haber doğruysa çok yazık...:(
pencere77
23-10-2007, 19:25
roj tv türkçe konuşuyor mu
TARANTİNO
23-10-2007, 19:36
roj tv türkçe konuşuyor muBilmem hiç izlemedim...yayın yasağı getirilirse insanlarda haber alabilmek için çeşitli, yollara baş vuracaklardır...isterse çince yayın yapılsın...haber alabilmek için her yol mübahtır...değilmi...sevgilerimle...
Forum gazetesi açalım teklifini boşa acmadım aslında 26 bin uyesi olan bir forum. Her yerden katılım var a dan z ye kadar bilgi alabiliriz die
Günaydın arkadaşlar bizler bunları söylerken paranoyak muamelesi görüyorduk. Durun hele bu daha dediğiz gibi başlangıç. Yönetim çoğunluk diktatörlülüğüne doğru hızla yol alıyor. Yine başımızı belalara sokacaklarından endişeleniyorum. Artık haberleri ROJ TV den izlersiniz. Evet türkçe yayınları oluyor. Haberler ve tartışma programları oluyordu eskiden. Şimdi ne durumda bilemiyorum. Epeydir izlemiyorum. Arkadaşlar bu gidiş hiçte hoş bir gidiş değil. Tıpkı rahmetli Mendersin son dönem yönetimlerine benzemeye başladılar. Yakında postal sesleriyle uyanırsanız hiç şaşırmayın bu gidişle. İnşallah bunlar akıllarını başlarına alırlarda milletin dertleriyle ilginenirler.
Saygılar.
Arkadaşlar nasıl olsa bilmemiz gerekli oldugu kadarını gerekli oldugu zaman basın açıklamasıyla bize söylerler
haber okuyup seyredip güzel gözlerimiz yorulmasın diye bizi düşünüyorlar
bize iyilikte yaramıyorki kardeşim
bize ne olandan bitenden olandan olmayandan
isteyen roj tv den seyretsin reytinglerini arttırırlar:yell:
bulletfromhell
23-10-2007, 21:12
mesele şu...olayın olduğu ilk gün terör olayıyla bizzatihi savaşmış,olayların her türlü detaylarına hakim olan eski general ve subayların ortak kanaati;bu işlerin sırf silahlı kuvvetlerin becerisiyle çözülemeyeceği,bunun yanında çok güçlü,kararlı,dik durabilen ve dış siyasette etkin bi hükümete ihtiyaç olduğunu söyleyip,şu andaki hükümetin bu konularda eksiğinin olduğunu söyleyince eleştirilmeyi kabul edemediler ve bu karar alındı...hayırlısı olsun...yakında tv seyretme saatlerimizede sınırlama getirirlerse hiç şaşırmam...hatta uyku saatlerimize,kahvaltı saatlerimize kadar gidebilir bu iş...selametle
Kemal Turan
24-10-2007, 12:09
Forum gazetesi açalım teklifini boşa acmadım aslında 26 bin uyesi olan bir forum. Her yerden katılım var a dan z ye kadar bilgi alabiliriz die
Aynı fikirdeyim. Üyelerimiz kendi yörelerinde olup da duyamayacağımız haberleri buraya yazarlar.
Kemal Turan
24-10-2007, 12:15
Günaydın arkadaşlar bizler bunları söylerken paranoyak muamelesi görüyorduk. Durun hele bu daha dediğiz gibi başlangıç. Yönetim çoğunluk diktatörlülüğüne doğru hızla yol alıyor. Yine başımızı belalara sokacaklarından endişeleniyorum. Artık haberleri ROJ TV den izlersiniz. Evet türkçe yayınları oluyor. Haberler ve tartışma programları oluyordu eskiden. Şimdi ne durumda bilemiyorum. Epeydir izlemiyorum. Arkadaşlar bu gidiş hiçte hoş bir gidiş değil. Tıpkı rahmetli Mendersin son dönem yönetimlerine benzemeye başladılar. Yakında postal sesleriyle uyanırsanız hiç şaşırmayın bu gidişle. İnşallah bunlar akıllarını başlarına alırlarda milletin dertleriyle ilginenirler.
Saygılar.
Evet bu gidiş tek adamlı başkanlık yönetimine, dikta rejimine gidiştir. Anayasa değişikliğine boşunamı gittiler. Vatandaşlarımız neye oy verdiğini bilmeden evet oyunu kullandılar. Bir dahaki seçimde RTE cumhurbaşkanıdır ve meclis aradan çıkarılmış olacaktır. İnşallah bu forumda yazıyorsak bunu hatırlatacağım.
hükümet korkuyor halktan bundan yapıyor aciz bir hükümeti istemiyorum yav adamlar kedi bile vermem diyor kalkıp ayağına gidiyor bunlar ne salak hükümet ya
ben size tamamen katılmıyorum. kısmen katılıyorum. Şöyle. bazı haber kanalları kasıtlı olarak mı dır bilmem iyi güzel şeyleri bile kötü imiş gibi gösteriyor. ilk gün yani pazar sabahı tv kanallarında gezinirken bir kanal 12 şehit var diye yazmış biri 14...hele bir tanesinde 17 şehit yazıyordu. allah allah herhalde çatışma devam ediyor diye düşündüm. peşi sıra generaller bağlanarak hararetli bir şekilde başladılar anlatmaya. baştan intikal halinde vuruldu dendi sonradan öğrendikki mevzide iken vurulmuş vs. yani haberin aslı astarı olmadan yayınlıyorlar. birde öyle yorumlar yapılıyorki anlayamıyorum. generaller şu rası kayalık şurda su var, şuradan şu şekilde geçersen arkasını çevirirsin kimse kaçamaz, şurayıda kapayacaksın vs. yahu adamlara neden tiyo veriyorsunuz. bırakın ordu bildiği gibi yapsın. heriflere ihtimalleri söylersen ona göre tertip alırlar.. öyle değilmi??? anlatma kardeşim. anlatma... başka şeylerden bahset. şaşıyorum yahuu. bize operasyona çıkılacağında 2-3 gün evvelinden telefon yasağı koyarlardı. şimdikinde ise medya bangır bangır herşeyi yayınlıyor. operasyon olacaksa bu gizli olmalı baskın şeklinde olmalı ki sonuç alınabilinsin. o nedenle bence sansür uygulanmalı. fakaaattt....hükümet bu sansürü suistimal edip kendi hatalarını örtmek için kullanacaksa ki kullanacaktır o zaman karşıyım tabii. Bir kişi kurum kuruluş parti hükümet muhalefet kendini geliştirmek istiyorsa doğruyu bulmak istiyorsa mutlak suretle eleştiri alması şart. yoksa nafile. kendini eleştirilere kapatırsa kendi battığı gibi çevresinide batırır vesselam. selametle...
ahmeTTaşar
24-10-2007, 12:26
işte hükümet siyasi duruşunu, ancak böyle engellemeler yaparak gösteriyor..tamam ben şuna da karşıyım bazı kanallar operasyon olacağı zaman çarşaf çarşaf haritaları açıp askerlerimizin yapacağı operasyonu geçeceği güzergahları anlatıyorlar bu gibi haberlere yasak gelmesi lazım.(zaten bu kanallar bildiğiniz malum kanallar) bir arada şehit sayısı 5'ten az olursa haber verilmesin diye başvuru yapılmıştı fakat rtük halkın tepkisini alınca bu kararı uygulayamadı. Artık kanallar toz pembe yayın yapmaya başlarlar.Nasılsa olanları unutacağız eskide olduğu gibi.(zaten bu kanallar şehitleri önemsemiyorlardı sadece şurda mayın patladı 1 asker şehit oldu diye geçiştiriyorlardı.) iyi uyutulmalar....
Aynı fikirdeyim. Üyelerimiz kendi yörelerinde olup da duyamayacağımız haberleri buraya yazarlar.
bencede yapılmalı bir an önce başlamalı.
Kemal Turan
24-10-2007, 12:29
mesele şu...olayın olduğu ilk gün terör olayıyla bizzatihi savaşmış,olayların her türlü detaylarına hakim olan eski general ve subayların ortak kanaati;bu işlerin sırf silahlı kuvvetlerin becerisiyle çözülemeyeceği,bunun yanında çok güçlü,kararlı,dik durabilen ve dış siyasette etkin bi hükümete ihtiyaç olduğunu söyleyip,şu andaki hükümetin bu konularda eksiğinin olduğunu söyleyince eleştirilmeyi kabul edemediler ve bu karar alındı...hayırlısı olsun...yakında tv seyretme saatlerimizede sınırlama getirirlerse hiç şaşırmam...hatta uyku saatlerimize,kahvaltı saatlerimize kadar gidebilir bu iş...selametle
Maalesef iktidar yanlısı medya PKK terörünün bitirilemeyişini askerin üzerine atmaktadır. Asker bu işe 2000 yılında nokta koymuş ve PKK terörünü bitirmişti. 90 lı yıllarda Pkk her yere hakimdi, vergi alıyor, yolda çevirme yapıyor, kimlik soruyor, mahelle komiteleri kurmuştu ve onlardan habersiz kuş uçmuyordu. Bazı yerlerde kentin içinde güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya giriyordu. Ama 2000 yılında askerler bunların belini kırdı, neredeyse kökünü kazıdı. apo itini paketleyip türkiyeye getirdiler, örgütü dağıttılar. 2001 yılında seçimleri alan AKP ne yaptı, ne gibi önlemler getirdi, PKK nın hortlamaması için negibi siyasi kararlar aldılar v.s hiçbir şey kulaklarının üzerine yattılar. Şimdi başarısızlıklarını örtmek için, kamu oyunun duymaması için kendilerine tepki gelmemesi için Abdülhamit sansürünü uygulayıp, bireylerin en demokratik hakkı olan haber alma özgürlüğünü ortadan kaldırıyorlar. Gidiş iyi gidiş değildir.
Defalarca yazdık çizdik bu forumda siyaset yasak diye ama birileri hala siyasi konular açmaya siyasi yazılar yazmaya devam ediyor.. Siyaset yapılacak ver bu forum asla değil..
Forum olarak bizi ne A parti ne B partisi ne muhalefet ne iktidar ilgilendirir..Siyasi konular açıldıkça ve bizler tartışmayı bilmedikçe konular uzayıp gidiyor ve sonunda polemiğe dönüşüyor.
Bu forumun kuralları herkez için geçerli ve uygulanmak zorunda.Kapatılan konunun devamı, neden kapatıldığına dair tekrar konu açmak yasaktır..
Daha öncede dedim nedenleri forum kurallarında bulabilirsiniz..
KONU KAPANMIŞTIR