PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyükanıt uyardı: Oyuna gelmeyelim...

ahmeTTaşar
24-10-2007, 14:40
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terör protestocularını provokasyonlar konusunda uyardı.

Only the registered members can see the link

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terör protestocularını provokasyonlar konusunda uyardı.

Orgeneral Büyükanıt: Şiddete kaçmayın

Türkiye dün ayaktaydı. Dağlıca'da şehit edilen 12 askerin cenaze törenleri teröre lanet mitingleri gibiydi. Sadece şehit cenazesi olan illerde değil, Türkiye'nin dört bir tarafında halk teröre karşı sokağa dökülmüştü. Her meslekten ve her yaştan onbinlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla PKK'yı ve terörü protesto ettiler.

Türkiye'nin bütün kentlerindeki manzara teröre karşı ulusal bir tepkiyi yansıtıyordu. Askere gitmek isteyen gençler, "Bizi de askere alın" diyerek haykıran kızlar, anneler, babalar bayrak dalgalandırıyordu.

"Gurur duydum"
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'a dün bu manzarayı sordum.
Cenaze törenlerini, yürüyüşleri ve tepkileri yakından izlediğini söyleyen Org. Büyükanıt, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Türk milleti duyarlılığını gösteriyor, ulusal birliğini sergiliyor, terörü lanetliyor ve tepki gösteriyor. Bu duyguyu paylaşmamak mümkün değil. Büyük saygıyla karşılıyorum, gurur duyuyorum."

"Şiddete kaçmayalım"
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, vatandaşların duygularını yansıtırken, tepkilerini gösterirken sağduyuyu elden bırakmamalarının da çok önemli olduğunu söyleyerek şu çağrıyı yaptı:
"Vatandaşımızın duyarlılığını çok iyi anlıyorum ve takdir ediyorum. Ancak bunu yaparken tepkilerin kontrolden çıkmaması da çok önemli. Şiddete kaçılmaması büyük önem taşıyor. Böyle günlerde itidali elden bırakmamak lazım."

"Oyuna gelmeyelim"
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, terör örgütü hedeflerinden birisinin de toplumda etnik bir çatışma yaratmak, vatandaşı birbirine düşürmek olduğunu vurguladı. Org. Büyükanıt, "Bu oyuna gelmeyelim" çağrısını yaptı ve şöyle konuştu:
"Terör örgütü iç çatışmayı hedefler. Yıllardan beri yapmaya çalıştığı budur ama vatandaşlarımız bu tuzağa düşmemiş, bu oyuna gelmemişlerdir. Bundan sonra da bu tuzağa düşmemek, bu oyuna gelmemek gerekir. Benim vatandaşlarımdan ricam sağduyuyu elden bırakmamalarıdır."

"Sivas örnek olsun"
Org. Büyükanıt, önceki gün oynanan Sivasspor-Vestel Manisaspor maçında gösterilen sağduyulu duyarlılığın örnek alınmasını istedi.
Org. Büyükanıt, izlerken çok duygulandığını belirttiği görüntüyü şöyle aktardı:
"Sivasspor-Vestel Manisaspor maçında 15 bin izleyici vardı. Tribünlerde 15 bin bayrak dalgalanıyordu, çok güzel bir görüntüydü. Vatandaşımız tepkisini tribünlerde çok güzel yansıtıyordu. Çok duygulandıran bir manzaraydı. Maçın sonunda Sivasspor Başkanı, bu görüntüye teşekkür ettikten sonra, 'Şimdi herkes evlerine' diyerek çok güzel bir çağrı yaptı."

TSK muktedirdir
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, terörle mücadele konusunda kimsenin endişe duymasına gerek olmadığını da vurguladı ve şöyle konuştu:
"Kimse endişe etmesin, telaş etmesin, TSK muktedirdir. TSK, güvenlik güçlerimiz bu işin üstesinden gelecek güçtedir. Her zaman söylediğim gibi tekrar ediyorum: Kimsenin gücü bu ülkeyi bölmeye yetmez."

Alıntı...

Özgür Erge
24-10-2007, 15:08
oradaki harekatı gece yerine gündüz yapsalardı bu kadar zaiyat verilmezdi diye düşüyorum.Kurt puslu havayı sevdiğinden bölgeyi yeterince tanımadığımızdan bu yüzden fazla şehit verdik diye düşünüyorum.Bölgeyi çok iyi tanıyan harekatçı olması gerekirki fazla zaiyat vermeyelim.

bence askerelere çelik yelek verilmesi lazım koşamıyolar diye verilmiyo ama vermek gerekiyo..

ayran
24-10-2007, 15:28
teşekürler paylaşımın için
ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt
sözlerine harfiyen katılıyorum
en önemlisi ''sağduyu'lu olmamızı ve şiddette kaçmayalım''

osmann
24-10-2007, 17:59
oradaki harekatı gece yerine gündüz yapsalardı bu kadar zaiyat verilmezdi diye düşüyorum.Kurt puslu havayı sevdiğinden bölgeyi yeterince tanımadığımızdan bu yüzden fazla şehit verdik diye düşünüyorum.Bölgeyi çok iyi tanıyan harekatçı olması gerekirki fazla zaiyat vermeyelim.

bence askerelere çelik yelek verilmesi lazım koşamıyolar diye verilmiyo ama vermek gerekiyo..

yürümenin nasıl bişey olduğunu bilirmisin????
üzerindeki 40-50 kiloluk sırt çantası - mühimmat ve silah ile yürümek. kilometrelerce. abartısız söylüyorum. hava karardıktan sonra başlayıp gün ağarana kadar üzerindeki bu kilolarla yürümek...insan kafayı oynatacak gibi oluyor. Bitmeyen bir yürüyüş oluyor. hemde düzyolda değil. sarp kayalıklarda oradan oraya atlayarak bazen. birde öyle kayalar varki postalın taban lastiğini jilet gibi kesiyor. paramparça oluyor. kısacası dostum çelik yelek yürüyen için değil nöbet tutan için olursa daha mantıklı. ayrıca çelik yelek vücudun tamamını koruyamıyor. özellikle başın açıkta. nerenden vurulursan vurul çatışmadan düşersin vesselam.
seni rencide etmek için yazmadım kardeşim yanlış anlama. ama oradaki askerin yarım kilo fazladan yük taşıması bile tonlarca gibi geliyor. selametle

ercanakman
24-10-2007, 18:32
osmann arkadaşım inan ben yürümeyi çok iyi bilirim :)) Kesinlikle seni rendice edici bir yazı yazmıyorum onu bilmeni isterim sadece konuyu tartışmak amacım zira o kadar çok dolmuşuzki paylaşmak gerekiyor sanırım.
Sen bir sırt çantasının ağırlığını gene insaflı yazmışsın senin verdiğin kilolar ancak ve ancak bir yada iki günlük görevlerde geçerlidir eğerki süre verilmeden bir yere konuşlanmak için yola çıktıyan işte o zaman yandın o çanta 70-80 leri bulur ve anlattıkların gibi o kayalar varya o kayalar işte adamın iflahını esas onlar keser jilet gibilerdir yürümek çok dikkat ister.Ben görev yaptığım sıralar oralarda başımıza zaten ne geldi ise onların yüzündenya çekiç güç vardı bizde çelik yelek ne gezer bizler para veya başka yoldanm onlarla takas yaptık ama onu giymek ne mümkün ya hiç yükün olmayacak free olup giyeceksin yada siperde kom torbalarının üzerine sağlam olsun diye örteceksin.
kal sağlıcakla..