Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rice :Sakın girmeyin



hogan01
25-10-2007, 20:05
Rice: Sakın girmeyin


Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin Türk Dışişleri Bakanlığı'nı yalanlamasından yaklaşık bir saat sonra, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, çok keskin bir mesaj verdi. Rice'in mesajı şu cümle ile özetlenebilir:

"Sakın girmeyin, biz gerekini yapacağız."

Bu arada "Rice'ın 'gerekini yapacağı' sözünün yine bir oyalama olup olmadığı Ankara'da tartışılıyor.

ÇOK ZORLU 72 SAAT GEÇİRDİK

Condoleezza Rice, ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, PKK terörü ve Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyon ihtimalini değerlendirirken, “Son 72 saat çok zor geçti. Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum, aynı zamanda Iraklı Kürtlerle de konuştum. Daha önce de söylediğimiz gibi, Irak, PKK terörizminin Türkiye'ye zarar vereceği bir yer olmamalı. Iraklılar ve Türkler, olağanüstü çaba göstermeli” dedi.

Rice, Başbakan Erdoğan ile konuşmasında, ABD'nin bu meseleyi son derece ciddiye aldığını söylediğini belirtti. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Irak'taki temaslarına da değinen Rice, Irak'tan Türkiye'ye üst düzey bir heyetin gideceğini kaydetti.

SİZ KESİNLİKLE GİRMEYİN BİZ, ÇÖZERİZ

Türkiye ve Irak'ın bazı ortak tedbirler üzerinde çalıştığını belirten Rice, Iraklılar'ın, PKK ofislerini kapatacaklarına, PKK teröristlerine hareket kabiliyeti sağlanmasına izin vermeyeceklerine işaret etti. Rice, şunları söyledi:

“Bir dizi tedbirimiz var. İnanıyoruz ki, bu tedbirler alındığı takdirde bu meseleyle başa çıkılmasına yardım edecek. Türkiye, ABD ve Irak'ın içinde olduğu üçlü bir mekanizmamız var. Hemen bazı adımlar atılması yönünde harekete geçiyoruz ki, sınırdan terörist saldırıları engelleyelim.”

Rice, bunun bölgenin dağlık olması nedeniyle biraz güç olduğuna işaret etmekle birlikte, “Iraklılar bu meseleyi ciddi biçimde ele alıyor. Biz de öyle. Türkleri bu tür saldırıların bir daha olmasını engelleme yönünde yapabileceğimiz ne varsa yapacağımız yönünde temin etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
PKK'nın terörist bir örgüt olduğunu ifade eden Rice, şöyle devam etti:

“Türkler, Irak'a sınır ötesi müdahale gerçekleştirmemeli. Bu tür bir karşılık vermenin, sınır ötesi operasyonların, istikrarı bozucu etkisi olacağı yönünde uyardık. Ve herkesi, bu terörist probleme, kuzey Irak'ı istikrarsızlaştırmayacak şekilde bir çözüm bulunması yönünde birlikte çalışmaya cesaretlendirdik.”

Rice, PKK sorunuyla çok uzun dönemden beri aktif olarak ilgilendiklerini ancak son saldırıların ardından durumun çok yakından takip edildiğini belirtti. Rice, “Türkler tarafından sınırın diğer tarafındaki herhangi bir çabanın, duruma yardım edeceğine inanmıyoruz. Ancak Iraklıların, bu saldırıların gerçekleşmesini önlemede ellerinden gelen herşeyi yapma yükümlülüğü var” dedi.

Türkiye'nin şu sırada Irak sınırı içinde zaten operasyon yaptığı yönündeki bir soruya karşılık Rice, sınırda bazı faaliyetlerin sürekli olduğunu ancak ABD'nin, Türkiye'ye, “Irak'a büyük çaplı bir müdahalenin, sadece daha fazla istikrarsızlığa yol açacağını” söylediğini ve PKK problemine çözüm için Türklerin, Iraklılar ve Kürtlerle çalışması gerektiğini ifade ettiklerini aktardı.

ERMENİ TASARISI

ABD Kongresindeki Ermeni tasarısına da değinen Rice, “Biz, çok kuvvetli bir şekilde, bu tasarının daha fazla ilerlememesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. Rice, “Bu Türkiye ile çok hassas bir dönem. İçerde büyük bir değişimden geçiyorlar. Türklerle çok önemli stratejik çıkarlarımız var” diye konuştu.

Ermeni Başbakanı Serge Sarkisyan ile dün bir araya geldiğini belirten Rice, Sarkisyan'a, Amerikalıların geçmişe bakmak yerine yüzünü geleceğe çevirmeyi tercih ettiğini anlaması gerektiğini söylediğini aktardı. Rice, bu çerçevede Türkiye ile Ermenistan'ın da ileriye bakmasının önemli olduğunu belirtirken, şunları kaydetti:
“Sarkisyan'ı, sivil toplum düzeyinde Türkler'e ulaşması yönünde cesaretlendirdim. Ancak böyle bir tasarının kongreden geçmesinin Türkiye ile ilişkilerimize ciddi biçimde zarar vereceğine inanmayı sürdürüyorum.”

Nihayet iki gündür beklenen Rice den
gerekli emir geldi (Sakın Girmeyin)
Rice ingilizcede de pirinç (pilav) anlamına geliyor
yani bizim dilimizde Temcit Pilavı diye bir deyim var
buyrun temcit pilavına hemde taa Amerikanyadan

ertex74
25-10-2007, 20:10
acaba şimdiye kadar nerelerdeydiler bu işler buraya varıncaya kadar anlaşılan tavuklar yumurtaya sıkıştı

iboaydo
25-10-2007, 20:12
Erdoğan'dan ABD'ye EN SERT uyarı



Romanya'da konuşan Başbakan Erdoğan terörle mücadele ve sınır ötesi konusunda çok net konuştu. Erdoğan, "ABD'ye bizi engeleme kalkışmayın" dedi ve uyardı:
ABD cephesinden gelen "Türkiye operasyona kalkışmasın" açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, "Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler. Ama ne yapmamız gerektiğinin kararını biz veriririz. İnsana sormazlar mı ABD onbinlerce kilometre öteden Irak'a niye geldi diye" şeklinde konuştu.

"Benim rahatsızlığım var. ABD'nin Irak'ta ne rahatsızlığı vardı. Şu anda stratejik bir müttefik olarak ABD bizimle hareket etmek durumundadır" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz onlarla Afganistan'da beraber hareket ettik" sözleriyle de Washington'a sitemde bulundu.

Erdoğan, terörle mücadelede gerek ulusal gerekse de uluslararası bazda yapmaları gereken herşeyi yapacaklarının altını çizdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Romanya'nın başkenti Bükreş'te, Başbakan Calin Popescu Tariceanu ile birlikte basının karşısına çıktı ve ABD'ye sert mesajlar gönderdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Condoleezza Rice'ın açıklaması çok farklı şekilde geliyor. Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler ama yapmamız gerektiğinin kararını biz veririz” dedi.

Erdoğan, Bükreş'teki Victoria Sarayında Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu ile yaptıkları ikili görüşmeler ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın “Kuzey Irak'a girmeyin, üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz” şeklindeki sözlerinin “yeni bir gelişmenin habercisi olup olmadığı”na ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

“Tabii, Condoleezza Rice'ın açıklaması çok farklı şekilde geliyor. Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler ama yapmamız gerektiğinin kararını biz veririz. İnsana sormazlar mı? 'Amerika, on binlerce kilometre öteden Irak'a niye geldi? Bir rahatsızlığı mı var?' Amerika'nın Irak'tan ne rahatsızlığı var? Şu anda stratejik bir müttefik olarak Amerika bizimle hareket etmek durumundadır. Onlarla Afganistan'da beraber hareket ettik.
Dolayısıyla, gerek şahsım, gerekse Cumhurbaşkanımız... Başkan Bush'la, Condoleezza Rice'la yaptığımız görüşmelerde bunları kendilerine ilettik. Ulusal bazda da uluslararasında da yapmamız gereken neyse bu konuda, terörle mücadele bugüne kadar attık, şimdi de bu adımı atmaya mecburuz ve atacağız.”

kaynak:haber7.com

hogan01
25-10-2007, 20:22
Aynen zaten sofrada temcit pilavı var pişmesi beklendi
yerseniz

pencere77
25-10-2007, 20:26
sevmiyorum o kadını

emmi
25-10-2007, 20:31
Adın mülayim sert olsan ne yazar kardeşim. Son bir ay içinde 35-40 kiş şehit olmuş, bir o kadar da yaralı. Bizimkiler hala ABD'nin ve AB'nin ağızların içlerine bakıyorlar. O konuşmayı bende dinledim. esip gürlüyor ama yağmur yok arkadaşlar.
Saygılar.

iboaydo
25-10-2007, 20:35
siz hiç zart diye bagıra bagıra saldıran bi devlet görüdünüzmü karsınızdakiler sizi tahrik edip üzerine cekiyor.Karşında bir terör örgütü var sessiz sessiz olmalı ve bu konuda hem hükümete hem askere güvenmek lazım.Siz suan terör kamplarında terörist falanmı var sanıyorsunuz oralarda suan koyunlar otluyorDur.Az önce haberleri izledim adamlar ırak köyleine yerleşmiş halkı canlı kalkan olarak kullanacaklarmıs.Medya bence bu kadar olayı sulandırmasalardı hemen dalabilirdik bence uygun zamanı kollamak lazım.

hogan01
25-10-2007, 20:44
siz hiç zart diye bagıra bagıra saldıran bi devlet görüdünüzmü karsınızdakiler sizi tahrik edip üzerine cekiyor.Karşında bir terör örgütü var sessiz sessiz olmalı ve bu konuda hem hükümete hem askere güvenmek lazım.Siz suan terör kamplarında terörist falanmı var sanıyorsunuz oralarda suan koyunlar otluyorDur.Az önce haberleri izledim adamlar ırak köyleine yerleşmiş halkı canlı kalkan olarak kullanacaklarmıs.Medya bence bu kadar olayı sulandırmasalardı hemen dalabilirdik bence uygun zamanı kollamak lazım.

Kardeş şu anda orada koyunların otladıgını sagır sultanlar bile duydu
şu anda orada terörist falanda yok
kış geldi inlerine çekildiler
akside yazılmadı
yanlız
Teskere için kışın gelmesi neden beklendi
Rice neden beklendi
Kasımda neden amerikaya gidilecek ?

emmi
25-10-2007, 20:45
Kardeş bizde onu demeye çalışıyoruz. Yöneticiler kendileri davul zurna çalıyor geleceğiz ha!!! Tedbirinizi alın diye. Tabiki terör örgütü angutlardan oluşmuyor. Adamlar önlemlerini en üst düzeyde alıyorlar. Ordumuzun önüne birkaç çapulcuyu sürerek esas geri kalanları Irak'ın içlerine gizleniyorlar.
Saygılar.

iboaydo
26-10-2007, 13:27
Ama her olay gibi bu olaylarda soğuyacak işte ozaman büyük darbeyi vurmamız lazım şuan pkk boşuna eylem planlamıyor bizi içeri çekmeye çalışıyor.Bizim sağduyulu olup en üst düzey tedbirleri almamız, olaylar soğuyunca da ********lerin tepelerine binmemiz lazım. Kaç ay kalacaklar Irak köylerinde; nasılsa yılan inine girecek.Bizim bu sefer halk olarak partizan değil birlik bütünlük içinde davranmamız ordumuza ve hükümetimize destek olmamız lazım.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

hogan01
26-10-2007, 13:45
.Bizim bu sefer halk olarak partizan değil birlik bütünlük içinde davranmamız ordumuza ve hükümetimize destek olmamız lazım.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

amin
yanlız
hangi partizancadan bahsediyorsun?
Mehmetciklerimiz şehit oluyor
Hükümette bir parti kuruluşu değilmi?
şehit olan mehmetçiklerimiz hangi partili?
sizde şehit törenlerini terör karşıtı yürüyüşleri yasaklamaya çalışanlar gibi düşünüyorsanız o başka
Türk milleti her zaman Şanlı ordusunun arkasında olmuştur ve olacaktırda

iboaydo
26-10-2007, 13:50
amin
yanlız
hangi partizancadan bahsediyorsun?
Mehmetciklerimiz şehit oluyor
Hükümette bir parti kuruluşu değilmi?
şehit olan mehmetçiklerimiz hangi partili?
sizde şehit törenlerini terör karşıtı yürüyüşleri yasaklamaya çalışanlar gibi düşünüyorsanız o başka
Türk milleti her zaman Şanlı ordusunun arkasında olmuştur ve olacaktırda
hocam merak ediyorum hangi ifademden cıkarttınız terör karşıtı yürüyüşleri yasaklamaya çalışanlar gibi düşündüğümü.Ben sizin ifadenizden şunu çıkarttım siz sadece şanlı ordumuzun arkasındasınız ama ben hem ordumuzun hem hükümetimizin hemde terör saldırısndan canı yanan diğer partilerimizin ve en önemlisi o canım evlatlarımızın ailelerinin arkasındayım.Benim birlik beraberlikten kastım budur galiba sizle bu noktada ayrılıyoruz,

hogan01
26-10-2007, 14:06
:clap2::
ya ne güzel anladınız
soruma cevap olamasada
güzel takkiye ne demek istediğimizi her aklı salim insan anlarda
işin içinde birilerinin koltuklarını beyendigimiz kişileri kurtarma çabası olmasa
bundan önceki mesajımı iyice tekrar okurmusunuz
hangi partizancadan bahsediyorsunuz?

iboaydo
27-10-2007, 22:15
hocam bu terör saldırılarından sadece bir partiyi soruumlu tutmak gibi ölen sehitler sadece 1 partiyi tutanların sehidiymiş gibi davranılmasından bahsediyorum partizancadan kastım bu anlayabildinmi bilmem

iboaydo
27-10-2007, 22:24
yanlış mesaj yöneticiler tarafından silinsin lütfen

iboaydo
27-10-2007, 22:28
:clap2::
ya ne güzel anladınız
soruma cevap olamasada
güzel takkiye ne demek istediğimizi her aklı salim insan anlarda

birde nedemek güzel takiyye ne yani sen herkesten daha mı milliyetcisin biz PKK'lımıyız lütfen laflarına dikkat et ortamı germe ben ordaki 1 tane askerimin kılı için kellemi ortaya koyarım sakın olayı o boyuta getirme hiçte nazik olmam şimdi olduğum gibi:46: :46:

hogan01
27-10-2007, 23:00
birde nedemek güzel takiyye ne yani sen herkesten daha mı milliyetcisin biz PKK'lımıyız lütfen laflarına dikkat et ortamı germe ben ordaki 1 tane askerimin kılı için kellemi ortaya koyarım sakın olayı o boyuta getirme hiçte nazik olmam şimdi olduğum gibi:46: :46:

yazdıgım mesajları en baştan tekrar oku
hatta mesajında bir tek partinin şehitleri gibi görülüyor yazmışsın
bir dönemde oy için sahip çıkılıyor denilmişti
işte anlayamadıgınız taraf o parti olarak değil Türk evladı olarak sahip çıkılıyor
ama bazıları şehit cenazelerine gitmeye yüzü yoksa ben ne yapayım
senin beyendiğin siyasileri bende begenmek zorunda değilim
sayınlar kelleler terimlerini ben kullanmadım bilmem hatırladınmı?
şehit cenazelerine katılımı yasaklayan da ben değilim göz altına aldıranda ben değilim
oy için sahip çıkılıyor beyanatlarıda benim değil

lütfen lafın çok güzel ama
nazik olmasanda olur
kahvehanede değilsin bu ucuzluga neden gerek duydun ?
çok korktum:8[1]:
maşallah hızını alamayıp 3 tane birden yazmışsın
hala birlilerinin koltugunu kurtarmak için
takkiye yapmaya çalışıyorsun

bulletfromhell
28-10-2007, 01:16
:devilprv: :devilprv: :devilprv: emredersiniz majesteleri rice...başka bi arzunuz???:devilprv: :devilprv: :devilprv:

yusufucar
28-10-2007, 02:49
rice iyi söylüyorda neyi çözecekler zaten pkk yı kendileri besliyor şimdilik durun yakında tekrar vurursunuz mu diyecek pkk nın terör oldugunu söylüyor ama besliyorlar nasıl olcak şimdi