Orijinalini görmek için tıklayınız : 60cm Canakla 5 Uydu Resimli Anlatim
kıbar_4343
27-10-2007, 18:17
ARKADAŞLAR 60cm canakta 5 uydu
( turksat )ababsat astra hotbird sirius
ilgilenen arkadaslara kolaygelsın
:45: KÜTAHYADAN SAGILAR :common001:
NOT: ARKADASLAR PISADA BULUNAN .
BÜTÜN 60CM VE ÜZERİ CANAKLARLA
BU UYDU YAYINLARINI ALABİLİRSİNİZ
Only the registered members can see the link
ilgilenen arkadaslara kolaygelsın ((((( EMEGESAYGI )))))
Kankam UMİTDEMİDAK arkadasım fotograflar
konusunda yarmcı oldugu için cok
tesekkur ediyorum saygılar.
....ustam ahmet ucar saygılar....
90cm canak aparat ölcüsü delınecek yerler
Aparat uzunlugu ;50cm
4cm de ; sirus diğitürkE+QQ
13cm de ; hotbırd
13cm23cm : astra ( sabıt )
28cm de : arabsat
50cm de : türksat
60cm canak aparat ölcü+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++sü delinecek yerler
Aparat uzunlugu ;53cm
11.5cm de ; sırus
20.5cm de ; Hotbırd
27cm de ; Astra ( sabit )
34cm de ; Arabsat
43cm de ; Türksat
dreamlike
27-10-2007, 18:52
bende resimler açılmıyor arkadaşım
kıbar_4343
27-10-2007, 19:02
bende resimler açılmıyor arkadaşım
benbı acabılsem kardes bıryerde hata yapıyorum ama anlamadım
telefonla cekmıstım
bende actım arkadaslar sorun yok artık
®adakoglu
27-10-2007, 20:09
Resimleri Only the registered members can see the link linkini yükleyiniz.
yükleme bitince direk to image yazan bölümün linki kopyalayıp forumda mesaj yazdığınız bölümde sarı renkli simge va ona tıklayınız( görüntü ekle yazan ) az önce kopyaladığınız linki buraya yapıştırın.
draculu45
27-10-2007, 20:35
Resimleri Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link) linkini yükleyiniz.
yükleme bitince direk to image yazan bölümün linki kopyalayıp forumda mesaj yazdığınız bölümde sarı renkli simge va ona tıklayınız( görüntü ekle yazan ) az önce kopyaladığınız linki buraya yapıştırın. sevgili üstadım linki bilse zaten sorun hallolacak ama biraz zor
kıbar_4343
28-10-2007, 02:24
:45: sovvvv
yusufucar
28-10-2007, 02:43
olmayan resimi nasıl ac caz bide onu tarif edermisin
kıbar_4343
28-10-2007, 03:34
çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık
balıkcı57
30-10-2007, 00:13
süper bişey yapmışsın arkadaşım bu dedigin uydulardaki kanalların hepsini alabiliyomusun yanı randıman nasıl verim iyimi.mesela astra derken 19 derecedekini kasdediyosun galiba piremiereleri alabiliyonmusun kolay gelsin güle güle kullan.
ŞAVKÇI09
30-10-2007, 00:22
Paylaşım için teşekkürler.Arkadaşım sistem güzel ama 60 lık çanakla astradan ne kadar verim alırsın o şüpheli
kıbar_4343
30-10-2007, 02:50
süper bişey yapmışsın arkadaşım bu dedigin uydulardaki kanalların hepsini alabiliyomusun yanı randıman nasıl verim iyimi.mesela astra derken 19 derecedekini kasdediyosun galiba piremiereleri alabiliyonmusun kolay gelsin güle güle kullan.
evet kardes 19 derecedekiler kısaca hangı uyduda
popiler kanallar varsa izliye biliyorum piremıer lerı bız
90lıkladahı alamıyoruz :juggle:
kıbar_4343
30-10-2007, 03:07
Paylaşım için teşekkürler.Arkadaşım sistem güzel ama 60 lık çanakla astradan ne kadar verim alırsın o şüpheli
Astra 11097___22000 V taoulla
yeterli olur degilmi kardeş.
...SAYGILAR...
pencere77
30-10-2007, 03:09
helal olsun
hangı uyduları acıyo bu zor olmadım ya kaba taslak dızılmısler gıbı sıstem pek guvenlı degıl gıbı geldı bana hangısı turksat bunların
Kardeşim Ana merkezdeki lnb'yi yönlendirdiğin uyduyu yazarmısın.Türksat'dan yaban tv'yi nasıl seyrediyorsun bu sistemle.
güzel olmuş resimlerde problem yok
turkish52
30-10-2007, 15:03
kıbar_4343 arkadaşım eline sağlık çok güzel olmuş.Ama lnb ler arasında ne kadar mesafe var onu bildirmemişsin.Nasıl ayarlayacağız yardım edermisin.
sinyal seviyeleri nasıl arkadasım
astrada
türksatta kac kanal alıyorsun?
uydu_111
30-10-2007, 22:51
bence bu cok zor yaaa türksatı bir kere alamazki cünkü hotbirte odaklı bir canakla 19,5,13,16,26 dereceler alınıyo 42 derecede baya mesafe var ha 2.00 m canak olsa olurdu ama böyle imkansız arada cok mesafe var ve bencde bunda bi hata varr:nod:
bulletfromhell
30-10-2007, 22:56
bence bu cok zor yaaa türksatı bir kere alamazki cünkü hotbirte odaklı bir canakla 19,5,13,16,26 dereceler alınıyo 42 derecede baya mesafe var ha 2.00 m canak olsa olurdu ama böyle imkansız arada cok mesafe var ve bencde bunda bi hata varr:nod:
bencede...2 metrelik laser marka çanak olmadan zor olur bu sistem....
kıbar_4343
31-10-2007, 03:06
hangı uyduları acıyo bu zor olmadım ya kaba taslak dızılmısler gıbı sıstem pek guvenlı degıl gıbı geldı bana hangısı turksat bunların
:tongue: sirus hortbıt astra arbsat tuksat
arkadasım zevk ıcın dızmedım onları emek sarfettım
ve hepsı calısıyor kur bıtene 60 lık canak aynısını uygula
gör calısıyormu bende yardımcı olurum
saygılar
Canagın ön tarafından bakarsak soldan birinci 42 derece türksat :present:
kıbar_4343
31-10-2007, 03:16
Kardeşim Ana merkezdeki lnb'yi yönlendirdiğin uyduyu yazarmısın.Türksat'dan yaban tv'yi nasıl seyrediyorsun bu sistemle.
Kardeş ana merkez astra 19 derece
Yabansız turksat bır ıse yaramaz
:juggle: ( yaban okey ) :juggle:
kıbar_4343
31-10-2007, 03:36
kıbar_4343 arkadaşım eline sağlık çok güzel olmuş.Ama lnb ler arasında ne kadar mesafe var onu bildirmemişsin.Nasıl ayarlayacağız yardım edermisin.
:juggle: Kardes astra merkez sagında hotbırd. hotbırd ın sagında sırus
sola gecıyorum astranın solunda arabsat arabsatın yanında turksat
lbn lere gelelım hotbırd astra arbsat lbn ler bırlesık.
hotbırd le sırus arasında ıkı parmak yanı 4,5 santım
turksata gelelım enzoru bu arabsatla arası 4 parmak
yalnız dıger lbn lere gore turksatı 10,15santımlık aparatla
öne cıkarıyorsun yanı canaga dogru lbn nın kafasınıda saga dogru
cevırıyorsun. fotografların orjınal boyutlarına dıkkatlı bak
kolaygelsın :juggle:
kıbar_4343
31-10-2007, 03:43
sinyal seviyeleri nasıl arkadasım
astrada
türksatta kac kanal alıyorsun?
kardes astra 270 turksat 240 kanal alıyor
sınyaller ıyı ben yaban ızlıyorum sınyal
nasıl olur ??? saygılar
kıbar_4343
31-10-2007, 04:08
:46:Arkadasım neden cokzor ben hotbırd odaklı dıye bır ackılama yapmadım
Ben 90lık canakla dafazla uydu alırım.
Ben canak ebatını 60 a dusurdum sırus hotbırd astra arabsat
++++turksatıda aldım ve sunuda söyleyeyım arabsat ıle turksat
arasınada bır lbn koya bılırım..sadeca w3 sırus 2 lbn sıgmıyor. onuda alacagım.
Sımdı kardes lbn lerı sıralayalım 5,,13,,( 19 ),,26,,42 sende yapabılırsın
denesene..
Sonolarak ben ocanagı balkonun ıcınden bıle aldırıyorum. Neden dısarıda dersen
:D :D hanım kızıyor :D :D
Yınede yorumun ıcın tesekkurler kardes :45:
kıbar_4343
31-10-2007, 04:13
bencede...2 metrelik laser marka çanak olmadan zor olur bu sistem....
:45: uydu_111 arkadasıma acıklama yaptım.. senınde okumanı
tavsıye ederım 2 metrelık canak degıl kadesım 60 la yapıyorum
tesekkurler :tongue:
kıbar_4343
31-10-2007, 04:26
Gercekten de bravo usta
Tesekkurler ustam sızınkadar bılgı sahıbı olmasamda,
bende 60cm ye yurksat,ı ekleyebılıyorum :smiles24:
saygılar
hasanlive
08-11-2007, 17:33
tesekkurler guzel bir calişma
uydu_111
10-11-2007, 17:18
:46:Arkadasım neden cokzor ben hotbırd odaklı dıye bır ackılama yapmadım
Ben 90lık canakla dafazla uydu alırım.
Ben canak ebatını 60 a dusurdum sırus hotbırd astra arabsat
++++turksatıda aldım ve sunuda söyleyeyım arabsat ıle turksat
arasınada bır lbn koya bılırım..sadeca w3 sırus 2 lbn sıgmıyor. onuda alacagım.
Sımdı kardes lbn lerı sıralayalım 5,,13,,( 19 ),,26,,42 sende yapabılırsın
denesene..
Sonolarak ben ocanagı balkonun ıcınden bıle aldırıyorum. Neden dısarıda dersen
:D :D hanım kızıyor :D :D
Yınede yorumun ıcın tesekkurler kardes :45:
bak simdi arkadasım bende yaptım uydlusrı 90 canagı hotbirte odakladım yanına 19 dereceyi yaptım bidaha yanında arabsatı yaptım ama sinyal 15-30 gecmiyooo bak ama canagı 19 dereceye odaklarsam ozaman arabsatı alabilir bu uydular birbirine yakın cünkü bak ister 19.2 derce isresen 13 derceye odakla hotbirt astra arabssat,sirüs eutelsat w3 alabilirsin buna ek olarakda eutelsat w2.w1 de olablir bak sen istersen eutelsatw3 ve sirüsü 1 lnbye koyabilrisn ama türksat imkansız kardesimm senin yaptıgını bizde yaptık ama türksatı hayatta almaz bu anca 2 cm canakla olur 150 bile olur ama performans almaz bunu biz cok dendik bak 90 canakla 15 derece telstar ve 30 derece hisapsatı bile yaptık o bile cok zor oldu ama 60 canakla bu kadar uydu alnır ama türksat haricc arabsatla arasında dünya mesafe var sen canagını arabsata odaklasan bile türksatı cok zor alırsın kuysura bakma ama biraz atmısssın sen bilen arkadaslar ve yapanlar buna inanmaz tıpkı benim inanmadıgım gibi suanaa kadar 10 yakın uydu yaptım ve ayarladım ve izmirde oturuyorum bu demek oluyorki bazı uydulara daha yaknım ve90 canakla alabiliyorum örnek hisapasat gibi bilysunki hisapasatı vanda 2 cm canakla bile alamazsın bunun gibi onun için bazı uydulara yakın olsam bile yinede ben bunu yapamdım tabi el elden üsütün ama türksay hayattta olmaz arkadasım sadece birbirimizi kandırmayalım allah askına 1 canakla 2-3 aparatla yapan arkadaslar su arkadasımıza olmucagını yazsın lütfenn cok sacma yaaaa :devilprv: :smiles22: :mad2:
kıbar_4343
13-11-2007, 04:12
bak simdi arkadasım bende yaptım uydlusrı 90 canagı hotbirte odakladım yanına 19 dereceyi yaptım bidaha yanında arabsatı yaptım ama sinyal 15-30 gecmiyooo bak ama canagı 19 dereceye odaklarsam ozaman arabsatı alabilir bu uydular birbirine yakın cünkü bak ister 19.2 derce isresen 13 derceye odakla hotbirt astra arabssat,sirüs eutelsat w3 alabilirsin buna ek olarakda eutelsat w2.w1 de olablir bak sen istersen eutelsatw3 ve sirüsü 1 lnbye koyabilrisn ama türksat imkansız kardesimm senin yaptıgını bizde yaptık ama türksatı hayatta almaz bu anca 2 cm canakla olur 150 bile olur ama performans almaz bunu biz cok dendik bak 90 canakla 15 derece telstar ve 30 derece hisapsatı bile yaptık o bile cok zor oldu ama 60 canakla bu kadar uydu alnır ama türksat haricc arabsatla arasında dünya mesafe var sen canagını arabsata odaklasan bile türksatı cok zor alırsın kuysura bakma ama biraz atmısssın sen bilen arkadaslar ve yapanlar buna inanmaz tıpkı benim inanmadıgım gibi suanaa kadar 10 yakın uydu yaptım ve ayarladım ve izmirde oturuyorum bu demek oluyorki bazı uydulara daha yaknım ve90 canakla alabiliyorum örnek hisapasat gibi bilysunki hisapasatı vanda 2 cm canakla bile alamazsın bunun gibi onun için bazı uydulara yakın olsam bile yinede ben bunu yapamdım tabi el elden üsütün ama türksay hayattta olmaz arkadasım sadece birbirimizi kandırmayalım allah askına 1 canakla 2-3 aparatla yapan arkadaslar su arkadasımıza olmucagını yazsın lütfenn cok sacma yaaaa :devilprv: :smiles22: :mad2:
:sunglasses2: :sunglasses2: Kardes öce gözlükleri bır cıkaralım:sunglasses2:
sımdı sen ızmırdesın ben kutahyada ben bunu kutahyada yaptıysam sen orada uydulara daha yakınsınya sen haylı mukemmel bır sekılde yaparsın.
turksat hayatta olmaz demıssın sen bunu yaparken oturarak ugrasıyorsun galıba ayaga kalkta ugras yanı bıraz caba goster abıcım ,,
neden yapamadıgına gelınce bıraz becerıksızlıgınden kaynaklanıyor
sen 90 lıgı bosver al elıne bıtane 60lıkcanak aynı benım yaptıgım gıbı astraya
sabıtle 5dereceden 26 dereceye kadar ayarla bunlar kolay dahasonra turksat
ıcın lbn yı elınle gezdır daha nedıyeyım ustadım.
Ha unutmada bıtanede sıgara yak kafanı toplarsın
:tongue: :tongue: :tongue: SAYGILAR:tongue: :tongue: :tongue:
mesajı yazınca kendiliğinden benim ilğim olmıyan reklam neden giriyor bilen varmı?
çanaktan ''digitürk'' yazısını silseidiniz reklam olmazdı .
ama anlatımlarınız için teşekkürler.
kıbar_4343
13-11-2007, 17:18
ama anlatımlarınız için teşekkürler.
:49: ben senın nedemek ıstedıgını anlamadım kardes acık olsana:49:
anladıgım kadarıyla cevaplayayım ben dıgitük ün sahıbı degilim ve büyün canaklarda bir yazı vardır oyazı bu yazı benın ıcın farketmez adımımı yazaydım
:tongue:
Çanaktaki digitürk yazısını en azından boyayabilirdin;Sizin güzel çalışmanız digitürk kün altında kalmış gibi.Resimlerede hep digitürk öne çıkıyor ve reklamı gibi oluyor.Oysa emegin hepsi sizin.anlamıyacak bişey yok yazısız bir çanak kullanabilirdiniz.ozaman sizin yaptıgınız işlerin resimlerine bakarken kimse o yazıyı görmezdi.Aramızdan bu işe yeni başlıyanlar gidip piyasadan 60cm lik digitürk çanagı bile arayabilir bu çanak 5 uyduyu çekişyormuş diye ,oysaki 60cmlik herhangi bir çanak bu işi görür;saygılar.
kıbar_4343
16-11-2007, 02:02
Çanaktaki digitürk yazısını en azından boyayabilirdin;Sizin güzel çalışmanız digitürk kün altında kalmış gibi.Resimlerede hep digitürk öne çıkıyor ve reklamı gibi oluyor.Oysa emegin hepsi sizin.anlamıyacak bişey yok yazısız bir çanak kullanabilirdiniz.ozaman sizin yaptıgınız işlerin resimlerine bakarken kimse o yazıyı görmezdi.Aramızdan bu işe yeni başlıyanlar gidip piyasadan 60cm lik digitürk çanagı bile arayabilir bu çanak 5 uyduyu çekişyormuş diye ,oysaki 60cmlik herhangi bir çanak bu işi görür;saygılar.
:49: tesekkürler Kardes dogru sende haklısın ben bunu dusunememıstım
ama suanda 1 cı sayfaya bır not dustum başka bır ıstegın varsa onuda yaparım
saygılar:49:
:49: tesekkürler Kardes dogru sende haklısın ben bunu dusunememıstım
ama suanda 1 cı sayfaya bır not dustum başka bır ıstegın varsa onuda yaparım
saygılar:49: Benimki istek degil emegine kimse laf söylemesin reklam yapıyor diye bilgilndirmekti sadece.
yalnız bir merakım var o 5 LNB yi o boşlukta nasıl ayarladın.Önü balkonmu yaniLNB lere uzanabiliyormusun? Resimde boşluk gözüküyor.Eleştirmek için yazmıyorum cidden merak ettim.Saygılar.
Baki TÜRKOĞLU
19-11-2007, 14:29
:wave: :tsk: :tongue:
deryaboyuk
19-11-2007, 16:58
arkadaşlar ben bilen olarak söylüyorum bu iş yalan çünkü 60cm cok küçük astranın asını almaz eğer yüzde 15 lik gelip giden sinyaller bulduysa o tamam derim
kıbar_4343
20-11-2007, 05:05
Benimki istek degil emegine kimse laf söylemesin reklam yapıyor diye bilgilndirmekti sadece.
yalnız bir merakım var o 5 LNB yi o boşlukta nasıl ayarladın.Önü balkonmu yaniLNB lere uzanabiliyormusun? Resimde boşluk gözüküyor.Eleştirmek için yazmıyorum cidden merak ettim.Saygılar.
:angry8: arkadasım senınde dedıgın gıbı o gorundugu yerde o lbn ler ... ayarlanmaz ben ocanagı önce balkon demırınde ayarladım.
astra sabıt sınyal ve kalıteyı enyuksek sevıyeye getırıp yazdım ve dıger uduları ladım balkondan sökup oraya mota ettım oaldıgım ..yazdıgım sınyal ve kalıteyı astrada yakaldım ve sıkıladım ...
olurumu sece cevap beklıyorum....
:angry8: :angry8: :angry8: :tongue: :tongue: :angry8: :angry8: :angry8:
kıbar_4343
20-11-2007, 05:12
arkadaşlar ben bilen olarak söylüyorum bu iş yalan çünkü 60cm cok küçük astranın asını almaz eğer yüzde 15 lik gelip giden sinyaller bulduysa o tamam derim
:nono:: :nono::SENNE DİYOSUNYA 15 SINYALMİDIYON:nono:: :nono::
SUNNY 9040 ASTRA.......................................77
.................................................................82
ÜSTAT TRABZONLU KARDEŞLERİN KAFALARI İYİ ÇALIŞIR
AMA SEN BUSEFER ÇALIŞTIRAMADIN HERALDE
SAYGILAR
_mercury_
21-11-2007, 17:29
evet bencede cok güzel:nod:
alemci20
03-03-2008, 19:46
ben kilis ten alemci benim çanagım turksata dönük ikin bi lnb takarsam hangi uyduyu alabilirim lütfen yardım ve nasıl taka bilirim
kibar kardeş ! eleştirilere yorumunu okudum,sana katılıyorum ve denemeye karar verdim.150 lik bir çanağım var balkonda lnb leri ve bağlantı aparatını alıp bende deneyecegim.Yer NEVŞEHİR.Ama sana bir soru sormak istiyorum.Bu uydularda frekans çakışması olmayacak mı?Şİmdiden teşekkür ederim.
serkanbv
04-03-2008, 23:50
Valla bravo diyorum.Başkabişey demiyorum
kıbar_4343
16-03-2008, 03:30
:tongue:
kibar kardeş ! eleştirilere yorumunu okudum,sana katılıyorum ve denemeye karar verdim.150 lik bir çanağım var balkonda lnb leri ve bağlantı aparatını alıp bende deneyecegim.Yer NEVŞEHİR.Ama sana bir soru sormak istiyorum.Bu uydularda frekans çakışması olmayacak mı?Şİmdiden teşekkür ederim.
arkadasım ben 60 lıla alıyorum senınkı 105 60 da fırekens cakısmsı olmuyor
hele senın kınde hıc olmaz..ben tesekkur ederım saygılar
kıbar_4343
16-03-2008, 03:36
ben kilis ten alemci benim çanagım turksata dönük ikin bi lnb takarsam hangi uyduyu alabilirim lütfen yardım ve nasıl taka bilirim
kardes turksat uzerınden bılmem ben denemedım ama atra ...hotbırt...arabsat uzerınden coksey alırsın.....fotografları ınceleyebılırsın oradan destek alabılırsın
kibar kardeş vallaha ben xxxsat firmasının 5 uydulu antenini aldım balkona kurdum ne astrada ne hotbırda nede türksatta vallaha randıman alamadım geri verdim koskoca firma mühendisleriyle becerememiş eğer sen başardıysan bravo ama keşke dijitürk çanağı değilde başka bir yazısı olmayan çanakla deneseydin iyi olurdu bu biraz reklamlara girmiş genede onla bir şeyler izlersin astra premierleri ben 150 lik çanakla zor izliyorum onları sana sormaları bile hata hadi kolay gelsin saygılar:sunglasses2:
samiaskin
16-03-2008, 20:17
evet d t reklamını hos karsılamadımOnly the registered members can see the link
Arkadaşlar ne zamandır bu konuya bakıyorum yazayım yazayım diyorum konuyu açan arkadaşa ayıp olur diyorum.Ama dayanamadım.Arkadaşlar bu gibi sistemlerde en fazla bir çanakta 2 uyduyu tam randımanla izlersiniz.Heleki arkadaşımız birde bu işin içine astra'yıda katmış astra uydusunu 1.50 lik çanakla izlemek ancak mümkünken arkadaşımız nasıl bütün bu işleri 60'lık çanakla becermiş anlamış değilim.Bu sistemi deneyecek arkadaşların büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağına eminim.
Arkadaşlar ne zamandır bu konuya bakıyorum yazayım yazayım diyorum konuyu açan arkadaşa ayıp olur diyorum.Ama dayanamadım.Arkadaşlar bu gibi sistemlerde en fazla bir çanakta 2 uyduyu tam randımanla izlersiniz.Heleki arkadaşımız birde bu işin içine astra'yıda katmış astra uydusunu 1.50 lik çanakla izlemek ancak mümkünken arkadaşımız nasıl bütün bu işleri 60'lık çanakla becermiş anlamış değilim.Bu sistemi deneyecek arkadaşların büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağına eminim.
aynen sana katılıyorum dostum:45:
securityizmir
17-03-2008, 02:47
sin yal seyiyelerini belirtirsen iii olur
deneyen ve tam olarak bu işe ok veren varmı aranızda.. bence bu iş olmaz.. olsada düşük sinyal vs ile yürümez..
kıbar_4343
01-04-2008, 03:18
kibar kardeş vallaha ben xxxsat firmasının 5 uydulu antenini aldım balkona kurdum ne astrada ne hotbırda nede türksatta vallaha randıman alamadım geri verdim koskoca firma mühendisleriyle becerememiş eğer sen başardıysan bravo ama keşke dijitürk çanağı değilde başka bir yazısı olmayan çanakla deneseydin iyi olurdu bu biraz reklamlara girmiş genede onla bir şeyler izlersin astra premierleri ben 150 lik çanakla zor izliyorum onları sana sormaları bile hata hadi kolay gelsin saygılar:sunglasses2:
:sunglasses2:
..5 derce sırus 159 kan.13 hotbird 1301kan..19 astra170 kan..26 arabsat 100kan
+++++42 turksat 237 kanal yaban o***
Aparatın tam olarak uzunlugu 53cm
Türksat 43cm de baglı
Arabsat 34cm de baglı
Astra 27cm de baglı
Hotbırd 20.5 de baglı
sırus 11.5 de baglı
turksat; 12652 yaban; %60.... hotbırd: 10873 ushuaia %67.....
SİRUS : 12111 hustler %71.. ASTRA : 11097 taouılla %74....
bu kanalları sorunsuz ızlıyorum ama bılırsın astra nagra 3 gectı
taouılla lar yok artı (AMA SUNUN UZERINE BASA BASA SOYUYORUM BEN BU CANAKLA PREMİER LERI KESINLIKLE IZLEYEMIYORUM DIGERLERIN DE PROGLEN YOK ) :sunglasses2: HE SUNUDA SOYLEMEDEN GECEMEYECEGIM TURKSATTA YABANI IZLEYE BILIYORSAM NE MUTLU BANA
not ; pıremeerler ok
burda bi yanlış var turksat en başta olması gerekmez mi __--???????
kıbar_4343
15-04-2008, 22:05
burda bi yanlış var turksat en başta olması gerekmez mi __--???????
arkadaşım zatan aksini idda eden olmadı canagın önünden bakarsak soldan 1.lbn turksat....
saygılar
vurucuab
14-06-2008, 11:50
ben elembi takacam yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekürler
Doktorkadir
15-06-2008, 15:07
babacan doğrudur kutahya için ama ıskenderunda 120 cm ile bunların ancak 3 tanesını alabılıyoruz
bu aparatı heryerde bulabilirmiyiz hemen satın almak isterdim
n.anelka24
17-06-2008, 02:14
cok guzel
kıbar_4343
23-06-2008, 02:33
bu aparatı heryerde bulabilirmiyiz hemen satın almak isterdim
kardes buaparatı kendım yaptım sende yapabılırsın olculerı vermıstım
kıbar_4343
23-06-2008, 02:34
Türksat 43cm de baglı
Arabsat 34cm de baglı
Astra 27cm de baglı
Hotbırd 20.5 de baglı
sırus 11.5 de baglı
elektrik_54
25-07-2008, 17:02
Türksat 43cm de baglı
Arabsat 34cm de baglı
Astra 27cm de baglı
Hotbırd 20.5 de baglı
sırus 11.5 de baglı
hocam öncelikle eline sağlık bu çanagı hangi uydu bulucu ile yaptın
eğer reklam olur muhabbeti olusa pm den yazabilirmisin
saygılar.
rahim1960
25-07-2008, 18:50
arkadaşım zatan aksini idda eden olmadı canagın önünden bakarsak soldan 1.lbn turksat....
saygılar
kardeş çanağın önünden baktığımızda türksatın sağ tarafda en başta olması gerekmiyor mu, bu işte bir yanlışlık var gibime geldi.saygılar.
kardeş çanağın önünden baktığımızda türksatın sağ tarafda en başta olması gerekmiyor mu, bu işte bir yanlışlık var gibime geldi.saygılar.
Yanlışlık yok soldan birinci türksat olur.
elektrik_54
26-07-2008, 14:07
:praying:
kardes buaparatı kendım yaptım sende yapabılırsın olculerı vermıstım
eewet hoCAM bu lnb leri hangi cihaz ile ayarladınız?
hayır yaniş bizim soru arada kaynayacAK
kıbar_4343
03-08-2008, 01:28
:praying:
eewet hoCAM bu lnb leri hangi cihaz ile ayarladınız?
hayır yaniş bizim soru arada kaynayacAK
DSM3000 UYDU BULUCU kardes ... hangı soru kanayacak anlamadım
kıbar_4343
03-08-2008, 01:31
hayır kardes sende bır yanlıslık var soldan 1. lbn turksat
chris db
03-08-2008, 07:02
astra derken astra 1 kr ve astra 1 L uyduları rahatlıkla alınır premiere vs. zaten bu uydularda mevcut değil şahsi fikrim buda biraz kütahya nın bazı çoğu bölgemize göre avantajlı konumuda bu işte rol oynamıştır benim biraz şüpheli gördüğüm olay türksat tır tahminim böle bir çalışma her bölgemizde başarılı olmayacaktır eğer uğraşılır ise 60 lık olmasa bile 90 lık ile bu sistem çoğu yerde başarılı olabilir tabi aparatın kullanılan malzemenin ve odak noktası dediğimiz antenin lnb sinin hangi dereceye ayarlı olduğu oldukça mühim şeyler...sulh&saygı
elektrik_54
06-08-2008, 14:41
DSM3000 UYDU BULUCU kardes ... hangı soru kanayacak anlamadım
hocam peki satfinder2 ile de kolayca ayarlanabilirmi bu canak yani mesela yarımsaatte ayarlanabilirmi bu sistem satfinder2 ile
elektrik_54
27-08-2008, 22:09
ben bu uygulamamnın hemen hemen aynısını yaptım sayılır ama ben sakaryadayım belki ondandır yaban tvyi seyredemiyorum hobirt de bazı kanallar sorunlu
çanagı 19 derece astraya kilitledim
bakalım birde 90 lkıkla denemek istiyorum.
ŞAVKÇI09
27-08-2008, 23:19
arkadaşlar ben de bu uyduları 120 likle aldım türksat ta dahi ama içinde en çok uğraştıranı en zor olanı türksat atv lerde ve yabanda çok zorluk çektim ama bende gördüm ki astra merkezli çanaktan türksat alınabiliyormuş... yakında astra merkezli çanaktan astra,hotbırt,sirius, eutelsat w3,eurobırt 9 ve thoru alacak şekilde bir el yapımı aparat hazırladım bir kaç hafta içinde bunu hazırlar foruma veririm.Bu uyduların yanında 2000 cx super plus la sorunsuz izleyebileceğim uydu tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar(pm) Şimdilik tüm paylaşım seven arkadaşlarıma iyi paylaşımlar....
kıbar_4343
18-09-2008, 23:17
Yanlışlık yok soldan birinci türksat olur.
arkadslar uzun zamandır ilgilenemiyordum ...arkadaş doğru söylüyor bır yanlışlık yoktur
beydemir
19-09-2008, 02:39
sevgili hemşerim çanağa takılan lnb aygıtı çanak anten satıcılarında varmı TAVŞANLIDAN SELAMLAR:49:
akrobatlar
18-12-2008, 17:16
gerçekten çok güzel bir çalışma teprikler ve teşekkürler.Burada kullanılabilecek en iyi LNB hangisi
ugur242424
18-12-2008, 18:40
Erzincandan alabilirmiyim bu uyduları
afif4747
18-12-2008, 19:13
bence sallamışsın yapmışsın ama olmamış öylesine bizleri kandırıyorsun
izcidogan
22-12-2008, 17:55
gerçekten çok emek vermissin bilgi paylaşımın için tşekürler
gencgazi
24-01-2009, 14:30
emeğine sağlık iyi olmuş siz bukadar yapmışsını artık gerisinide biz hallederiz inşallah.
atakurtul
25-01-2009, 00:10
emeğine sağlık
Bu aparat sistemi tavanlardaki uydu anten sayısını baya azalttı:)
tayfur166
01-02-2009, 16:54
arkadaşlar bende tek çanakla 4 uydu var türksat hotbirt sirus astra ve astradan yüzde 70 le 80 arası sinyal alıyorum bursadan fakat orf paketinin sinyalini yakalayamadım acaba bursadan çanakla veya apratla orf paketini seyrden varmı 2cisi dayzektede thor uydusu var yani 8 li dayzek kullanıyorum 2ci dayzeği cihaza birtürlü tanıtamadım 012 volt 012 yaptım 2ci dayzekteki uyduyu seyretmem için kabloyu çıkarıp dayzekten gelen kabloyu takmam gerekiyor ne yapmam lazım bukonuda yardımınızı bekliyorum bazı cihazlar desteklemiyormuş acaba ondanmı cihaz sunny 12 01 a5 cihazda kaon clasic yazılımı var stream atsam olurmu acaba ilgilenen arkadaşa şimdiden teşekkürler
badtempered
01-02-2009, 17:05
arkadaşlar bende tek çanakla 4 uydu var türksat hotbirt sirus astra ve astradan yüzde 70 le 80 arası sinyal alıyorum bursadan fakat orf paketinin sinyalini yakalayamadım acaba bursadan çanakla veya apratla orf paketini seyrden varmı 2cisi dayzektede thor uydusu var yani 8 li dayzek kullanıyorum 2ci dayzeği cihaza birtürlü tanıtamadım 012 volt 012 yaptım 2ci dayzekteki uyduyu seyretmem için kabloyu çıkarıp dayzekten gelen kabloyu takmam gerekiyor ne yapmam lazım bukonuda yardımınızı bekliyorum bazı cihazlar desteklemiyormuş acaba ondanmı cihaz sunny 12 01 a5 cihazda kaon clasic yazılımı var stream atsam olurmu acaba ilgilenen arkadaşa şimdiden teşekkürler
canagınızın kaçlık oldugunu belirtmemişsiniz ama büyük bir ihtimal 90 cm filandır.
Astra uydusunda diger uydularda da oldugu gibi çeşitli beamlar var.
Orf paketi Astra 1H uydusunda ve aşagıyadaki beam haritansında neden alamadıgını anlıcaksın :D
tayfur166
01-02-2009, 17:44
arkadaşım ilgine teşekkürler çanak 120 lik bu resimden birşey anlamadım kusura bakma ne anlama geliyor birde bu 2ci dayzek konusunda bilgi verirsen iyi olur bu konuda bilgin varsa cihaz sunny kaon clasic yazılmı var tekrar teşekkür ederim kolay gelsin saygılar
badtempered
01-02-2009, 17:51
arkadaşım ilgine teşekkürler çanak 120 lik bu resimden birşey anlamadım kusura bakma ne anlama geliyor birde bu 2ci dayzek konusunda bilgi verirsen iyi olur bu konuda bilgin varsa cihaz sunny kaon clasic yazılmı var tekrar teşekkür ederim kolay gelsin saygılar
rica ederim.
her uydunun farklı kapsama alanı vardır.
Örnek türksat dogu ve batı olmak üzre iki kapsama alanı (beam) var.
Astra uydusu bir tane degil 19 e de faliyette olan 5 uydu var. (1F/1G/1H/KR/1L)
bunların farklı kapsama alanları var.aşagıdaki linkten bakarsan faydalı olur.
neyse kapsama alanına gelince uydular planlandıgı şekilde belli bir yere yansıtır.(öyle ayarlanır)
Orf paketi astra 1h uydusunda yer alıyor yukarıdaki resimde en son kapsama alanı türkiyeyi kapsamıyor yani 120 cm den büyük olmalıkki alabilesin
tayfur166
01-02-2009, 18:16
teşekkürler eline sağlık
mehmetkosar
05-02-2009, 11:08
kardeş bu aparatı nasıl ve nerden buldun bızde alalım 90lık canaga takalım deneyelım
elembılerı dızdıgın plastık veya demir kac satım olacak kac metre olacak bana neyle yaparım senın yaptıgın gıbı dızerım bana tarıf edermısın
badtempered
05-02-2009, 13:13
kardeş bu aparatı nasıl ve nerden buldun bızde alalım 90lık canaga takalım deneyelım
elembılerı dızdıgın plastık veya demir kac satım olacak kac metre olacak bana neyle yaparım senın yaptıgın gıbı dızerım bana tarıf edermısın
elle yapmak zor olur bu aparat yani demir cubugu satıyorlar cokta pahalı birşey degil
Bir uyducuya gidip anlatın o size yardımcı olur.
Murat_33
05-03-2009, 17:38
arkadaşım biz 150 lik çanakla bile akdeniz bölgesinde asrayı tam izliyemiyoruz ve lnb lerin yönü aynı türksat düz ise hotbörd düz olamaz gerçekten denedinmi piyasada 5 uydulu çanak var ama zaten 60 lık la hotbörd bile eksik alır birde çanak tam ölçüsünde olmucak yani 60 lık çanak 45 lik gibi olacak sen nerde deniyorsunuz (il.ilçe.)acaba bunu bilsem yine ugraşırım denemekten zarar gelmez ama boşunada ugraşmak istemem
erdemkoruklu
06-03-2009, 11:23
Paylaşım için teşekkürler
Bahri AYAZ
15-03-2009, 11:14
Böyle bir anten Samsunda da çalışırmı üstad
Böyle bir anten Samsunda da çalışırmı üstad
arkadaşım çalışır ama 105 bir çanak bulursan daha çok verım alırsın hatta 120 lıı tavsıye ederım.
talipygt
15-03-2009, 13:19
herşeye rağmen güzel bir çalışma olmuş bu kadar ayrıntı vermesine gerek varmı bu işle uğraşan amatör arkadaşlar 60 lık yerine 90 lık çanaklada deneyebilirler mühim olan böylebir sistemle 5 adet yayının alınabilmiş olmasıdır elinize sağlık
umitdemirdak
15-03-2009, 16:47
Kanki Sen Bombsın Varya Helal Olsun Sana Tokiyede Bu Yakışır Aslında :d
Eline sağlık kardeş güzel çalışma, merkez lnb hangi uyduya ayarlı acaba?
çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık:wave:
sedatsemerci
16-03-2009, 13:43
ellerine sağlık süper olmuş.
Bu sistem(5 uydu tek çanak),gerçekten emek...Ellerine,vücuduna,zihnine sağlık arkadaşım...
Evet,bu bir varyasyon...Yani merkezdeki uyduları değiştirerek,siz de lazım olan ve en güçlü sinyal seviyesini elde edebilirsiniz..
Burada bazı arkadaşlar,çeşitli sorular sormuşlar ama en kısaca cevap şu olabilir;
*Bu uyduları,çanağın çapına göre daha net seyredebilri siniz...
**Bulunduğunuz bölgenin,bu uyduların kapsama alanına yakınlığı,lnb,kablo kalitesi lnb duruşları çok önemli diğer etkenlerdir...
***Lnb'ler arası uzaklık da bu yukarıdaki etkenlere bağlıdır...
****Daha net,daha çok kanal izlemek isteniyorsa;tabii ki ortam uygun ise;çanağın büyüklüğü ve duruşu da önemlidir...
Kolaygelsin...
kıbar_4343
16-03-2009, 23:17
bence sallamışsın yapmışsın ama olmamış öylesine bizleri kandırıyorsun
sen ne dedıgının farkındamısın babamızın hayrına dızmedık onları
güzel olmuş tabi sabır işi..güle güle kullan
sen ne dedıgının farkındamısın babamızın hayrına dızmedık onları
arkadaşım gergınlığe gerek yok gereklı cevabı verdık çalışmalarınızda başarılar.
kıbar_4343
21-03-2009, 00:21
herşeye rağmen güzel bir çalışma olmuş bu kadar ayrıntı vermesine gerek varmı bu işle uğraşan amatör arkadaşlar 60 lık yerine 90 lık çanaklada deneyebilirler mühim olan böylebir sistemle 5 adet yayının alınabilmiş olmasıdır elinize sağlık
tesekkurler onemlı olan buyayınların alınabılmesı 90 canakla daha rahat ve daha fazla uydulara kavusa bılırsınız arkadaslar
kıbar_4343
21-03-2009, 00:47
:tongue: arkadaslar ben sunu dusunuyorum ben ugrasmadım ama srus un yanına tor
uydusu eklene bılr dıye dusunuyorum bunu deneyen varsa bence torda gelır
saygılar:tongue:
ömer yazıcı
21-03-2009, 11:35
KİBAR 43 43 ARKADASIM sabit ıbn turksat,ta yani çanak turksattakenmi diğer uyuduları ayarlıyoruz yoksa çanağı astıraya yönlendirip sabitledikten sonramı diğer uyuduları ayarlıyoruz ilk önce çanağı hangi uyuduya yönlendirdigimizi söylermisin tşk.
kıbar_4343
25-06-2009, 01:53
KİBAR 43 43 ARKADASIM sabit ıbn turksat,ta yani çanak turksattakenmi diğer uyuduları ayarlıyoruz yoksa çanağı astıraya yönlendirip sabitledikten sonramı diğer uyuduları ayarlıyoruz ilk önce çanağı hangi uyuduya yönlendirdigimizi söylermisin tşk.
kardeş cok gec odu ama zaten odak noktasını belırtmıstım astra olacak
sen bize kafayımı yedirecen arkadaşım.
millet tek canakta zorlanıyor.
calışma süper olmuş.
Ben Adana Ceyhan da oturuyorum. bizim burada bu sistemi kuracak usta yok. yada var da uğraşmak istemiyor. :( bu civarlarda bu sistemi kurabilecek bir usta ile tanışsam hemen kurdururum doğrusu.
emeğine sağlık ustad güzel çalışma
digital_52
28-10-2010, 21:19
arkadaşın ilk mesajdakı konu bazı illeri yanıltmasın arkadaşlar her il farklıdır koaly gelsin
soner_35
28-10-2010, 21:32
arakdaşım biraz sallamışsın bu uyduları yüksek sinyalle izleyemezsin birin ayarlasan dahi diğerinde sinyal kayboluyor insanları yanlış bilgiledirimeyin
yekcanajans
06-11-2010, 15:43
peki bunu nasıl bağlıyorsunuz uydu alıcısına
Özgür Erge
06-11-2010, 15:49
neyi baglıyoruz aparatımı.. ilk mesajda ki resimlere dikkatli bakınız..
kibar kardeş vallahil azim çok güzel bir sistem yapmışsın ellerine saglık işte bu turk zekası :clap2:::clap2:::clap2:::clap2:::clap2:::present::present:
arkadaşım yer neresi.....bence de biraz sallamışsın..60'lık antenle..türksat olmasa belki derim ama yinede signal seviyesi düşük olur astra ve sirius'ta eksik kanaların olur ve kırılmalar vardır....
çalışman güzel olmuş...90'lık antenle çok daha güzel olur....
atakurtul
11-12-2010, 18:40
@Kıbar4343 Arkadaş çalışman çok güzel
coscos1222
11-12-2010, 19:06
arkadaşım yer neresi.....bence de biraz sallamışsın..60'lık antenle..türksat olmasa belki derim ama yinede signal seviyesi düşük olur astra ve sirius'ta eksik kanaların olur ve kırılmalar vardır....
çalışman güzel olmuş...90'lık antenle çok daha güzel olur....
İlk mesajı okumadınız heralde Yer KÜTAHYA
sistemi kuran usta işi iyi biliyormuş. bu resimlerin her halinden belli oluyor.
komşu şu çalışmayı ben de 1.5 m.antenle yapmak istiyorum.
Her şey bir tarafa acaba astra'dan kaç kanal alıyorsun 5 tane falanmı merak ettim.
arkadaslar bende 150 lık parabol canakta nılesat var.bunun yanına thor u ayarlamak ıstıyorum nasıl bır aparat kullanmam lazım acaba.ve odak hangısını almam lazım.
filizazacan
26-02-2011, 02:47
80lik canakla silivriden astra cekermi arkadaslar?
Bares-si
05-03-2011, 15:58
sadece :clap2::
arkadaslar bende mertak etdım 90 cm lık de zor alıyor sınyalde kopma yasanıyor
nasıl olmusda 60 cm lık antenle hotbırd turksat ılgınc arkadasım.
ttrapper
04-05-2011, 23:16
guzel paylasim eline saglik
bilgi paylaştıkça çoğalır teşekkürler güzel çalışma olmuş
vanwonderen
22-09-2011, 02:34
aynen 90 lık çanakla w3 hotbird astra izlemeye çalışıyorum kırılmalar oluyor....
sizde sorun yoksa tebrikler gerçekten..
serkansgrl
22-09-2011, 11:39
arkadaşlar böyle çalışma yapan vartmı içinizde aceba yoksa ben bir deneyeyım 10 yılımı verdım ben ve yenı teknolojiye yeterli bilgiye sahibim deneyen yoksa ben deneyıp resmını cekıp sizlere sunmak istiyorum
unalarman
13-11-2012, 20:33
Fazla atmışsın.
arkadaşlar konu açmak istemedim 90lık ofset türksat ayarlı çanağımla aparatla 19 derce astrayı alabilirmiyim çanağın arkasından bakınca aparat soldamı olacak mekan karabük vaktim olursa yarın veya c.tesi deneyeceğim resimli olursa daha verimli olur
arkadaşlar konu açmak istemedim 90lık ofset türksat ayarlı çanağımla aparatla 19 derce astrayı alabilirmiyim çanağın arkasından bakınca aparat soldamı olacak mekan karabük vaktim olursa yarın veya c.tesi deneyeceğim resimli olursa daha verimli olur
Hocam alttaki resimlere göre lnb'ye çanağın arkasından bakınca Türksat uydusunun sağında olması gerekiyor yani aparatın sağ bölümüne bağlamalısınız ancak Hocam ben uyducu değilim ve elimden geldiğince yardımcı olmak istedim umarım olabilmişimdir :)
Türksat 42°E Uydusu
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Astra 19.2°E Uydusu
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
bobmarley__112
24-05-2016, 13:19
resimler açılmıyor.