Orijinalini görmek için tıklayınız : NEXT Super Plus 24.11.2007 Nds Kart Destekli Yazılımları
24-11-2007 Software
Premier fix
Pvr trick mode
Watch and record to usb hdd
And a special surprise +
TR=Premier AUTO-PVR HIZLI MOD-İZLE ***DET VE ÖZEL SÜRPRİZ
Test yazılımlarıdır arkadaşlar
f47xfenerli
24-11-2007, 14:03
premier kanalı outo
pvr hızlı mod
izle ve kaydet usb ve hdd ozelliği
ve ozel bir sürpriz yazıyor arkadaşlar
bi yükleyim bakalım nedir bu özel sürpriz
anladim nedir bu subriz yoksa polsatlar yada bazi kanalar aciliyormu aynen :wave:
anladim nedir bu subriz yoksa polsatlar yada bazi kanalar aciliyormu aynen :wave:
Bende cx var deneyemedim ama deneyen arkadaşlar olmuş bende bu yazılımı diger x forumdan aldım burada paylaştım
f47xfenerli
24-11-2007, 14:30
fazla ekstre yok kırmızı tuş ince ayar color tuş eskiden olduğu
gibi renk ayarı olmuş anlaşılan renk tuşlarıyla ilgili bazı sıkıntılar
giderilmiş sürprizi de bulamadım bulan varsa yazsın
f47xfenerli
24-11-2007, 14:34
onuda düşündüm acaba polsat oto mu diye ama yaklaşık
4 dk dır update yaptırıyom tık yok
_mercury_
24-11-2007, 15:16
ee hayırlı olsun da next cx plusa yokmu yazılım:tsk:
subrisi aciklasalarda bizde derde dusmesek nedir diyee anlamadik gitti aksam deneyecem ama aksama kadar giren arkadaslar lutfen neler eklenmis aciklasinlarr bizee dimii:ranger:
Diğer forumda okuduguma göre d smart kart takılıp izleniyormuş sanırım
f47xfenerli
24-11-2007, 18:13
Diğer forumda okuduguma göre d smart kart takılıp izleniyormuş sanırım
evet bende test ettim sevgili dostum ama arkadaşlarımız
denemesin sakın kartların atr sini uçuruyor D-SMART
bizat yaşadım biliyorsun benim kartı uçurdular neden
verildi doğrusu anlayamadım 100%100 mach1 in haberi
yoktur 09 30 tarihli yazılımı özellikle onun için çektiler
onun sitesinde tekrar nds verilmiş olması enteresan
yakında öğreniriz vardır bir bid yeniği:angry8:
selamlar
f47xfenerli
24-11-2007, 18:16
subrisi aciklasalarda bizde derde dusmesek nedir diyee anlamadik gitti aksam deneyecem ama aksama kadar giren arkadaslar lutfen neler eklenmis aciklasinlarr bizee dimii:ranger:
sürpriz nds ama siz yinede denemeyin elinizde kart varsa
Bu yazılımlar yine diger veren forumlar tarafından kaldırıldı yine entresan bir durum bunun bahanesi ne olsa gerek
f47xfenerli
25-11-2007, 20:35
Bu yazılımlar yine diger veren forumlar tarafından kaldırıldı yine entresan bir durum bunun bahanesi ne olsa gerek
malum neden yani nds ama dediğin gibi bakalım ne mazeret öne sürülecek
engina81
25-11-2007, 22:51
nedir arkadaşlar bu konu ya . yükleyeceğiz mi yüklemeyecekmiyiz. bi aydınlatın bizi
nedir arkadaşlar bu konu ya . yükleyeceğiz mi yüklemeyecekmiyiz. bi aydınlatın bizi
Yukleyen sorun var demedi.Yazılımlar veriliyor birden bire kaldırılıyor bende anlmadım uydu vadisindede derin işler oluyor:D
Aynen oyle sanirim bazi yazilimlar bazi ticari kaygi tasiyanlari rahatsizmi ediyor ne hani varya baronlar onlar gibi durumlarmi tam bilmiyorum ama kaldiranlarin elbete vardir bir gerekceleri uzmanlar daha iyi bilirler gerci ama ben yukledim sorunda yasamadim su ana kadar..
®adakoglu
26-11-2007, 09:06
Yazılımlarda her hangi bir sorun yok.Gönül rahatlığı ile yükleyebilirsiniz.
arkadaşlar bu yazılım 16.11.2007 tarihinde verilen yazılım değilmi, Yoksa farklı bir yazılım mı acaba ?
büyük ihtimal özel sürpriz neyse ondan bu yazılımlar kaldırıldı
civannuri
26-11-2007, 18:39
Arkadaşlar bu yazılımı yükleyen arkadaşımın cihazı kilitlendi.Sanırım yazılımda bir sorun var.Bilginize.
bende yükledim sorun yok USB den
yalnız yazılım bittiğinde cihaz ın ekranı karanlık kaldı arkadan elektriğini katıp açtım sorun yok . color tuşu tekrar kumandadan direk ayarlanabiliyor başkabirşey görmedim
uğraşan arkadaşların ellerine sağlık teşekkür ederim.
civannuri
26-11-2007, 18:53
bende yükledim sorun yok USB den
yalnız yazılım bittiğinde cihaz ın ekranı karanlık kaldı arkadan elektriğini katıp açtım sorun yok . color tuşu tekrar kumandadan direk ayarlanabiliyor başkabirşey görmedim
Belki yükleyen arkadaşım böyle işlemi yapmadı, ondan sorun olduğunu iletti.yine de bazı sitelerde yazılım çekildiği için acele etmemek lazım diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
f47xfenerli
26-11-2007, 19:48
Belki yükleyen arkadaşım böyle işlemi yapmadı, ondan sorun olduğunu iletti.yine de bazı sitelerde yazılım çekildiği için acele etmemek lazım diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
yazılımı çekme nedenleri D-SMART kartı tanıyor olmasıdır
başka sebepten değil durum böyle
beyazxxx
26-11-2007, 21:32
emegı gecen herkese tesekur ve TEBRİKLER KOSAVALI sagolasın
ergin7878
26-11-2007, 21:56
yazılımı çekme nedenleri D-SMART kartı tanıyor olmasıdır
başka sebepten değil durum böyle
o zaman neden veriliyorki bu yazılımlar o forumlarda acıklama istenincede banlıyorlar anlamadım :devilprv:
ekrem956
26-11-2007, 22:32
Selam yazılımlar gayet güzel çalışıyor,değerlendirin vede irdelemeyin derim,
İyi seyirler,Sağlıcakla.
balıkcı57
26-11-2007, 23:02
bende yeni yazılımı yükledim deşimart yok bende , başka bir artısıda yok yazılımın ,bi anormal durumu yok düzgün çalışıyor. elinde kartı olmayan için bence gerek yok bu yazılımı yüklemelerine.
®adakoglu
27-11-2007, 19:25
Arkadaşlar bu yazılımı yükleyen arkadaşımın cihazı kilitlendi.Sanırım yazılımda bir sorun var.Bilginize.
Yazılımı Usb den yükledim.16.11.2007 yazılımının üzerine yükledim.Her hangi bir sorun yok.Kayıt yaptığınız kanalları ileri geri hareket ettirebiliyorsunuz.
Emeği geçenlere teşekkürler ancak eskiden yeşil tuşa basıldığında tps *** update yapabiliyorduk şu anda tps nasıl güncelleniyor bilen varsa yazsın teşekkürler.
Emeği geçenlere teşekkürler ancak eskiden yeşil tuşa basıldığında tps *** update yapabiliyorduk şu anda tps nasıl güncelleniyor bilen varsa yazsın teşekkürler.
Siz emuyu actınız mı? açmadıysanız yeşil tusa bassanız bile tps autoyu göremezsiniz.
serkanguzel
29-11-2007, 20:58
Arkadaşlar, olay şu; birisi 16.11.2007 yazılımına NDS card tanıma özelliğini patch'ledi ve el altından forumlara verdi... Firma'ya direkt destek veren moderatörlerinde haberi olunca problem var diye kaldırılmasını sağladılar. Tıpkı 30.09.2007 tarihinde verilen yazılımda oldu gibi...
Eğer bundan sonra verilen yazılımlarda da NDS card okuma desteği el altından verilmeye devam edilirse, verilmeye devam edilecek demektir.
Son yazılımdaki gelişmiş kayıt özellikleri ile NDS card desteğini bir arada kullanabilme imkanını sağlayanlara teşekkür ederim.
Arkadaşlar, olay şu; birisi 16.11.2007 yazılımına NDS card tanıma özelliğini patch'ledi ve el altından forumlara verdi... Firma'ya direkt destek veren moderatörlerinde haberi olunca problem var diye kaldırılmasını sağladılar. Tıpkı 30.09.2007 tarihinde verilen yazılımda oldu gibi...
Eğer bundan sonra verilen yazılımlarda da NDS card okuma desteği el altından verilmeye devam edilirse, verilmeye devam edilecek demektir.
Son yazılımdaki gelişmiş kayıt özellikleri ile NDS card desteğini bir arada kullanabilme imkanını sağlayanlara teşekkür ederim.
Zaten ben diyorum bu uydu işleri derin işler diye:D
serkanguzel
29-11-2007, 21:07
Zaten ben diyorum bu uydu işleri derin işler diye:D
Usta ne yapalım, bazen birisi hepimiz olabiliyoruz işte!:sunglasses2:
Usta ne yapalım, bazen birisi hepimiz olabiliyoruz işte!:sunglasses2:
Biz bu forumda aracıyız zaten birileri yazılım veriyor sonra kaldırıyor neden kaldırdıgına ait somut bilgi veren yok konu kapatılıyor ortaya bir iddaa atılıyor cihaz yazılım yukleyince arıza yaptı iyide dosyayı indirenler sorun yasamyor anlamadım ben bu işi ya yayınlama yada ver acıkca belirt bunda korkacak ne varki
serkanguzel
29-11-2007, 21:44
Biz bu forumda aracıyız zaten birileri yazılım veriyor sonra kaldırıyor neden kaldırdıgına ait somut bilgi veren yok konu kapatılıyor ortaya bir iddaa atılıyor cihaz yazılım yukleyince arıza yaptı iyide dosyayı indirenler sorun yasamyor anlamadım ben bu işi ya yayınlama yada ver acıkca belirt bunda korkacak ne varki
Usta konuya başka bir açıdan yaklaşımda bulunarak açıklamaya çalışayım;
Next 2000 super plus serisi, aynı zamanda konfor serisi olup, uydu yayınlarını sürekli takip edenler ile harcama limiti yüksek olan kullanıcılar tarafından tercih edilen bir uydu alıcısıdır. Bu giriş paragrafından sonra;
Hatırlarsanız, ilk NDS card desteği verilen yazılımda; @mach1 her iki platformun modül/kart'larını kullanarak, emu desteğinden de vazgeçmeden tek uydu cihazıyla konforu yaşabilmek amacıyla verdiğini belirtmiştir.
Bende dt'yi modül+kart bileşimi ile d-smart'ı ise, card okuyucuya yerleştirerek test etmiş ve sonucun başarılı olduğunu belirtmiştim. Bir gün sonra yazılım problemli ve donanımda sorun yaratıyor gerekçesi ile forumlardan çekildiğinde, şöyle bir tepki göstermiştim;
"BİR SONRAKİ YAZILIMDA NDS CARD DESTEĞİ DEVAM EDERSE VERİLEN BİLGİYİ DOĞRU KABUL EDECEĞİM" dedim ve kıyamet koptu. Tabi benim tepkim yazılımların çekilmesine değilde, çekilmede ortaya söylenen gerekçeyeydi!!! Ne olursa olsun doğru bilgi vermekten asla kaçınmamalıyız...
Şimdi bu cihaz çeşitli vaatlerle harcama limiti yüksek ve konfor arayan kişilere satılıyor!.. Hiç bir firma markasının yakamış olduğu popülerliği kaybetmek istemez... Yani piyasada bu işler böyle tecelli ediyor.
Aynı bağlamda, başka bir cihazda benzer prestijle piyasaya girmeye çalışıyor! Meraklılar için Atlanta FUNBOX modelini ve yaptığı işleri araştırmasını öneririm.
Saygılarımla.
Usta konuya başka bir açıdan yaklaşımda bulunarak açıklamaya çalışayım;
Next 2000 super plus serisi, aynı zamanda konfor serisi olup, uydu yayınlarını sürekli takip edenler ile harcama limiti yüksek olan kullanıcılar tarafından tercih edilen bir uydu alıcısıdır. Bu giriş paragrafından sonra;
Hatırlarsanız, ilk NDS card desteği verilen yazılımda; @mach1 her iki platformun modül/kart'larını kullanarak, emu desteğinden de vazgeçmeden tek uydu cihazıyla konforu yaşabilmek amacıyla verdiğini belirtmiştir.
Bende dt'yi modül+kart bileşimi ile d-smart'ı ise, card okuyucuya yerleştirerek test etmiş ve sonucun başarılı olduğunu belirtmiştim. Bir gün sonra yazılım problemli ve donanımda sorun yaratıyor gerekçesi ile forumlardan çekildiğinde, şöyle bir tepki göstermiştim;
"BİR SONRAKİ YAZILIMDA NDS CARD DESTEĞİ DEVAM EDERSE VERİLEN BİLGİYİ DOĞRU KABUL EDECEĞİM" dedim ve kıyamet koptu. Tabi benim tepkim yazılımların çekilmesine değilde, çekilmede ortaya söylenen gerekçeyeydi!!! Ne olursa olsun doğru bilgi vermekten asla kaçınmamalıyız...
Şimdi bu cihaz çeşitli vaatlerle harcama limiti yüksek ve konfor arayan kişilere satılıyor!.. Hiç bir firma markasının yakamış olduğu popülerliği kaybetmek istemez... Yani piyasada bu işler böyle tecelli ediyor.
Aynı bağlamda, başka bir cihazda benzer prestijle piyasaya girmeye çalışıyor! Meraklılar için Atlanta FUNBOX modelini ve yaptığı işleri araştırmasını öneririm.
Saygılarımla.
Bilgi için teşekkurler usta:45:
serkanguzel
05-12-2007, 19:05
Usta bu konuyu önemli yaparsak iyi olur! Bir süre sonra NDS kart destekli yazılım tekrar aranabilir!
Usta bu konuyu önemli yaparsak iyi olur! Bir süre sonra NDS kart destekli yazılım tekrar aranabilir!
Önemli olmuştur :45:
serkanguzel
07-12-2007, 16:23
Şimdi arkadaşlar,
Yayıncı kuruluşların kartlarının nasıl çalışacağı ve aktivasyonu işlemleri; yayıncının kartı müşterilere verildikten sonra, tüm dünyada hemen hemen aynı prosedürler çerçevesinde kontrol ve takibi yapılır.
(Yalnız buradaki anlatım xxx kartların aktivasyonu değildir. xxx kartların aktive edilmesi daha basittir.)
Peki nasıl yapılıyor?
İlk aktivasyon satıcının, yayıncıya kartın seri no'sunu bildirmesi ile gerçekleşir.
Bundan sonraki her aktivasyon işlemi (buna aktivasyon yerine kartı randevuya çağırma demek daha doğru olur) yayıncının, işletmecilik politikaları ile kurduğu teknik altyapının imkanının el verdiği ölçülere göre günde birkaç defa, günlük, haftalık, aylık olabilir. Yayıncının uyguladığı politikaya göre deactive olmuş kart belli transponder üzerinde bile tekrar aktiv edilebilir.
Kart cihazın üzerinde iken kullanıcı yayın izleyecek ve zamanı geldiğinde, yayıncı kartı randevuya çağıracaktır. Kartı kontrol eden sistem karttan feedback (geri bildirimi) aldığında, randevu tamamlanmış olacaktır. Kart randevuya icap etmediği zaman sistem daha önceden programlandığı gibi bir süre sonra kartın seri no'sunu bloklayacaktır. (Bu süre genelde haftalık, 15 günlük, aylık olarak belirlenir.) Bloklamak deyince hemen korkmayın, randevu işlemleri günde bir kaç kez tekrarlandığı için kullanıcı seyahatte yada tatilde iken kartı randevuları kaçırmış bile olsa, evine döndüğünde sistem tarafından ilk randevuda tekrar aktivasyon gerçekleşecektir. Deaktive olmuş kartlar, bazen ilk randevuda aktive olmayabilirler, bu durumda kullanıcılar acele etmeden aktivasyonun gerçekleşmesini beklemelidir.
Birazda d-samart'ın kullandığı sistemden bahsedeyim;
NDS sistemi ve kartı ilk olarak yayıncı skydigital'e özel üretilmiş receiver'de kullanılmıştır. Ancak NDS ticari olarak belli bir büyüklüğe ulaşmak için, "kartı okuyup işlem yapabilen kaynak kodları bölümünü", modül üreticilerine vermiştir! İlk olarak SIDSA(magic, matrix) tabanlı modüller NDS kartları okumaya ve güncellemeye başlamıştır. Daha sonra üreticiler tarafından NDS kartlar için NDS Cam, World Cam gibi modüllerde piyasaya sürülmüştür. Şimdi bu paragraftan anlamamız gereken şey NDS'nin tek bir sistem olduğu ve kartların uygun modüllerle kullanılabileceği gerçeğidir.
Ayrıca bu işlemlerin dışında, NDS kartlar özel üretilmiş cihazlardan başka, universal uydu cihazlarında da çalışabilir hale gelmiştir. Buna ilk öncülük eden uydu cihazı Humax 5400Z modelidir. Ülkemizde satılan yerli yada yabancı marka bir çok cihazda NDS kartları okuyabilmektedir.
Buraya kadar yazdığım genel çalışma/işletme ile ilgili mantığı belirledikten sonra, d-smart'ın sistemi nasıl idare ettiğine bakalım.
D-smart belirlediği süre içerisinde, randevuya icap etmemiş kartları blokluyor ve kartın sistem üzerinden tekrar aktive olmasına şimdilik izin vermiyor. Tabii kullanıcılarda kartın bozulduğunu sanıyorlar. Bundan sonra da, d-smart'ın sistem terörü başlamış oluyor ve birçok insanda mağdur oluyor. Kendi cihazı üzerinde bile bloklanan kartlar olduğunu buradan hepimiz okuyoruz.
Şimdi buraya kadar yazdığım hususlar içerisinde şunu iyi anlamamız gerekiyor! D-smart isterse sistem üzerinden tekrar kartlarını aktive eder. Kart yeterki, güncelemeye engel bir donanım üzerinde bulunmasın!.. Şimdi kartı okuyup, güncelleme yapan kaynak kodları ile ilgili bölüm tüm dünyada var. NDS okuyabilen uygun her donanım tarafından güncelleme rahatlıkla gerçekleştiriliyor. Eşleşik sistem diye yapılan açıklama, yalandan başka bir şey değil! Zira skydigital'in cihazı, donanım ve yazılım yönünden daha kapsamlı bir cihaz olmasına karşın, sistemin eşleşik çalışmadığı bilinmektedir.
Bu yazıda konuyu teknik ifadelere dayalı olarak açıklamaktan özellikle kaçındım, zira herkes tarafından kolayca anlaşılabilir olsun diye!.. Ama yinede epeyce uzun bir yazı oldu.
Umarım d-smart kullanıcılarına yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla.
Bilgi için teşekkurler serkan usta
Şimdi bu yazılımlarda Malum kartlar okunuyormu ? Tesekkurler @kosovalı ,eline sağlık..!
Şimdi bu yazılımlarda Malum kartlar okunuyormu ? Tesekkurler @kosovalı ,eline sağlık..!
Yasal d smart kartını taktıgınız zaman kanalları next 2000 de izleyebilirsiniz..
Yasal d smart kartını taktıgınız zaman kanalları next 2000 de izleyebilirsiniz..
Komşuya Next 2000 super plus aldırmıştım ,artık oraya taşınacağız..! :D
Komşuya Next 2000 super plus aldırmıştım ,artık oraya taşınacağız..! :D
Tamam bende kurtulurum senden :):D
Benden öyle kolay kolay kurtulamazsın Serkan abi ,ordada net var sen merak etme..! :common001:
bu yazılımda sorun yasayan varmı arkadaslar,ben denedım calısıyor sorunsuz.keske guncel yazılımlardada bu ozellık olsa sonucta elımızdekı yasal bı kart
serkanbv
13-02-2008, 01:04
Arkadaşım şimdi verdiğiniz bu yazılımı yüklediğimizde ve elimizde bi dsmart kartı olduğunda sorunsuz izleyebilecekmiyiz????
Bi sorun çıkmazmı?
Arkadaşım şimdi verdiğiniz bu yazılımı yüklediğimizde ve elimizde bi dsmart kartı olduğunda sorunsuz izleyebilecekmiyiz????
Bi sorun çıkmazmı?
Çıkmaz diyende var çıkar diyende:)
f47xfenerli
15-02-2008, 02:14
:puah: :puah: :puah: :puah: yeni gördüm valla