Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek çanak 3 Uydu Yer Bursa
Aşağıda resimlerini gördüğünüz aparat sistemini yeini yaptım daha önce yaptığım çalışmalar karadeniz bölgesinde idi. Bursada yaptığım sistemde next marka 85 cm lik çanakta ASTRA !) dereceye sabit yansıma tekniği kullanarak HOTBİRD 13 ve SİRIUS 5 uydularını gayet verimli şekiolde sinyal almasını sağladım.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Usta resim için teşekkurler yine yapmıssın yapacagını
ne yapayım kosavalım sizlerden ayrı bir memlekete yerleştim senin çanak ne alemde halen yaptığımız gibiduruyormu serhan 78 daha gelişmişini yapıcam oda dream geçti ben gibi.
ne yapayım kosavalım sizlerden ayrı bir memlekete yerleştim senin çanak ne alemde halen yaptığımız gibiduruyormu serhan 78 daha gelişmişini yapıcam oda dream geçti ben gibi.
Halen yaptıgın gibi duruyor :) en son sabri abi yaptıydı :) neyse bursada basarılar dilerim en kısa zamanda foruma dönmen dilegiyle
döncem kardeşim buralardayım ama işler yoğun bide adsl bağlansın akşamları burdayım.
cetindeniz
03-12-2007, 23:33
Böyle bir aparat karaköyde sordum çanaksız satan yoktu nasıl iş böyle anlamadım adamlar zorlan çanaklan satıyor üstelik 70ytl gibi bir fiyat biçiyorlardı
Böyle bir aparat karaköyde sordum çanaksız satan yoktu nasıl iş böyle anlamadım adamlar zorlan çanaklan satıyor üstelik 70ytl gibi bir fiyat biçiyorlardı
Bu firmada var usta forum sponspru Only the registered members can see the link te
dostum böle basit bişi için çanaka alınmaz kullandığım malzemelerin fiyatı 3 ytl geçmez biraz kafa çalıştırıp el beceriside varsa herkez yapabilir zaten burda resimleride gerekli bilgileride veriyoruz isteyene burdan her türlü desteği veriyoruz her zamanda veri meye devam edecez.
dragutcim
04-12-2007, 00:22
Ustam biliyosun Bursa da Uludağ çok yakın sen hangi semt te bu kurguyu halledebildin. Bizleride aydınlat be üstad...:praying:
arkadaşım uludağla ne alakası var uydu dağdan çekmiyorki bu sistemi ben teleferik ve meskende kurdum. biliosunki teleferik uludağa en yakın semt. sonuçta belli bir mesafe var.
dragutcim
04-12-2007, 00:42
Sen orda alıyorsan bende alırım diye düşünüyorum bende imamhatip lisesinin hemen yanın dayım burda yamaç çok dik. Bir kaç uydu alamam diye ustalar söyledi bende uğraşmadım. Eğer bursalıysan setbaşından jandarma tesislerinden yukarıya çık temenyeri orası uygun olurmu. Seninde takdirinle orası telefirikten daha dik bir yamaç ve dağ arkamda uygun düşermi üstad?
Sen orda alıyorsan bende alırım diye düşünüyorum bende imamhatip lisesinin hemen yanın dayım burda yamaç çok dik. Bir kaç uydu alamam diye ustalar söyledi bende uğraşmadım. Eğer bursalıysan setbaşından jandarma tesislerinden yukarıya çık temenyeri orası uygun olurmu. Seninde takdirinle orası telefirikten daha dik bir yamaç ve dağ arkamda uygun düşermi üstad?
Şu an volkan msnde yok yarın sorunuza net cevap verecektir.
kıbar_4343
04-12-2007, 04:26
cetındeniz
[QUO Böyle bir aparat karaköyde sordum çanaksız satan yoktu nasıl iş böyle anlamadım adamlar zorlan çanaklan satıyor üstelik 70ytl gibi bir fiyat biçiyorlardı
TE=Volkan;244744]dostum böle basit bişi için çanaka alınmaz kullandığım malzemelerin fiyatı 3 ytl geçmez biraz kafa çalıştırıp el beceriside varsa herkez yapabilir zaten burda resimleride gerekli bilgileride veriyoruz isteyene burdan her türlü desteği veriyoruz her zamanda veri meye devam edecez.[/QUOTE]
:angry8: volkan ustamında dediğigibi canak ve hazır aparat dahı almana gerekyok hırdavatcıladan 25..42 ebatta hortum kelepcesı almanyeterlı:tongue:
Only the registered members can see the link
90cm canak aparat ölcüsü delınecek yerler
Aparat uzunlugu ;50cm
4cm de ; sirus diğitürkE+QQ
13cm de ; hotbırd
13cm23cm : astra ( sabıt )
28cm de : arabsat
50cm de : türksat
not :turksatın yanından dusuk sınyalle 39 hellesat gelıyor
60cm canak aparat ölcüsü delinecek yerler
Aparat uzunlugu ;53cm
11.5cm de ; sırus
20.5cm de ; Hotbırd
27cm de ; Astra ( sabit )
34cm de ; Arabsat
43cm de ; Türksat
Not: arkadaslar sımdı ben delınecek yerlerın olculerını verdım ama her fırmanın canagı farklı
bız yınede her ıhtımale karışı 1 delikyerıne sagından ve solundan 1rerdelık dahacalım......
hocam koyacağın yerin açısını mesafesini tam göremeden sana tam bir bilgi veremem ama denemek lazım. vaktin olduğunda denersin bakarsın bu işte illaki başarılı olacaksın die bişi yok bunları denerken başka uydularda verim alursın başka bişiler bulursunu benim için bu iş bir hobi sevdiğim bir iş daha önceden uydu işi ile uğraşıyordum şimdide telefon santralleri. düşün taşın biraz emek biraz hırs herşeyin üstesinden gelir.
sirüste sinyal kaybı oluyo arkadaşım ben edirneden 90 lık ofset çanak ve 3 lü hazır aparatla sirüsten 12600 ve üzeri frekanslardan hiç sinyal alamıyorum
oktay1987
13-12-2008, 19:55
ustalar bi bakinis.
canak 100cm astraya dogru bakiyor.
apparat var 36 cm.
ama bi türlü calismiyor ne hotbird,sirus ve amos cekmiyor acaba ne hata yaptim ben yardimci olun lüfen
nihatikier
16-12-2008, 17:55
cetındeniz
[QUO Böyle bir aparat karaköyde sordum çanaksız satan yoktu nasıl iş böyle anlamadım adamlar zorlan çanaklan satıyor üstelik 70ytl gibi bir fiyat biçiyorlardı
TE=Volkan;244744]dostum böle basit bişi için çanaka alınmaz kullandığım malzemelerin fiyatı 3 ytl geçmez biraz kafa çalıştırıp el beceriside varsa herkez yapabilir zaten burda resimleride gerekli bilgileride veriyoruz isteyene burdan her türlü desteği veriyoruz her zamanda veri meye devam edecez.
:angry8: volkan ustamında dediğigibi canak ve hazır aparat dahı almana gerekyok hırdavatcıladan 25..42 ebatta hortum kelepcesı almanyeterlı:tongue:
90cm canak aparat ölcüsü delınecek yerler
Aparat uzunlugu ;50cm
4cm de ; sirus diğitürkE+QQ
13cm de ; hotbırd
13cm23cm : astra ( sabıt )
28cm de : arabsat
50cm de : türksat
not :turksatın yanından dusuk sınyalle 39 hellesat gelıyor
60cm canak aparat ölcüsü delinecek yerler
Aparat uzunlugu ;53cm
11.5cm de ; sırus
20.5cm de ; Hotbırd
27cm de ; Astra ( sabit )
34cm de ; Arabsat
43cm de ; Türksat
Not: arkadaslar sımdı ben delınecek yerlerın olculerını verdım ama her fırmanın canagı farklı
bız yınede her ıhtımale karışı 1 delikyerıne sagından ve solundan 1rerdelık dahacalım......[/quote]
Bu teşkilatta (90lık çanakta) merkez uydu hangisi?İyi iş çıkartmışsın.Kolay gelsin.
bu mutıfeet lnb cogaltıcıyla oluyor ama sen yapmısın emehıne saglık ama multıfeetle yaptıgın sıstem oluyor ben multıfeet le denedım olmuyor
sımdı hotbırt+sirus+thor deneyecem denedıkten sonra buraya eklerım resmı
kirmastılı
16-12-2008, 20:22
usta bende böyle bir alet yapabilirmiyim veya yardımcı olurmusunuz bende bursada oturuyorum etibank tarafında sizin takma imkanınız varmı bide maliyeti ne olur yardımcı olursanız sevinirim
volkan ustam astra sabir diyosun 19e sola doğru 23,5 e 26 e 39 e 42 e diye gitmiyomu ama senin taktığın aparat sisteminde uydular ters biçim değil eğer astra 19 sabitse bilgilendirirsen sevinirim
Özgür Erge
04-11-2010, 01:59
sermir astra sabit o çanakta onun solundaki hotbird ötekide sirüs aynı sistem bendede var sola takılcak astranın
gerçekten çok sağol bölge filan farkediyomu özgür ustam ben bursa inegöldeyim dediğinin aynısı geçerlimidir
Özgür Erge
04-11-2010, 02:06
bölge fark etmez çeksin yeterki kapsama alnınında ol alırsın sinyal..
tşkler bilgin için çok sağol özgür ustam
Özgür Erge
04-11-2010, 02:13
ne demek siz sagolun yapabilirseniz bizide bilgi verirseniz sevinirim..
tabiki yarın kurulumu yapacağım bilgilerimii paylaşırım ustam :45:
Özgür Erge
04-11-2010, 02:15
hadi bakalım :45: kolay gelsin iyi geceler..
sanada özgür ustam iigeceler ayrıca tşkler
verdiğin bilgiye teşekkürler bende deneyeceğim astra uydusundan 120lik canakla kaç kanal seyredebiliriz bursa veya sakaryadan slmlar